Ajax in moeizaam duel langs Willem II: 1-3 (Incl foto’s)

Ajax heeft zaterdagavond met 1-3 gewonnen van Willem II maar dat ging niet al te gemakkelijk. In het begin van de tweede helft kwam Willem II op voorsprong door een dubieus gegeven penalty. Echter wisten Lasse Schone, Siem de Jong en David Neres het tij te keren en gaan de drie belangrijke punten mee naar Amsterdam.

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl  via deze link

Ajax begon slordig aan de wedstrijd en speelde de thuisploeg op die manier in de kaart want Willem II schoot uit de startblokken en daar wisten de Ajacieden zich geen raad mee. Na een kleine twintig minuten leek Ajax het spel naar zich toe te trekken maar was het veel te slordig in de afronding. Klaas Jan Huntelaar had vlak voor rust moeten scoren maar zijn kopbal uit een voorzet van Ziyech belande op de paal.

Na de thee gingen alle alarmbellen af bij Ajax want scheidsrechter Higler legde de bal op de stip nadat Lasse Schone in de ogen van de arbiter een overtreding had gemaakt in de zestien. Andre Onana was kansloos op de inzet van Velikonja en moest Ajax alle zeilen bijzetten om puntverlies te voorkomen. Nadat Keizer Daley Sinkgraven en Siem de Jong bracht, kwam Ajax met nog twintig minuten op de klok op gelijke hoogte via Lasse Schone. Tien minuten voor tijd scoorde Siem de Jong de bevrijdende 1-2 en nadat David Neres de rebound benutte, uit een schot van Huntelaar, kon Ajax opgelucht adem halen en neemt het de drie punten mee naar Amsterdam.

Willem II – Ajax 1-3 (0-0)

’55 Velikonja 1-0 (pen)
’70 Schone 1-1
’79 S. de Jong 1-2
’90 Neres 1-3

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 13.907
Gele kaarten: Chirivella, Rienstra (Willem II), De Ligt (Ajax)

Opstelling Willem II: Branderhorst, Van der Linden, Lachman, Peters, Tsimikas, Heerkens, Haye, (/81 Lewis), Chirivella, Rienstra, El Hankouri, (/81 Ogbeche), Velikonja (/63 Azzaoui)

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber, (/63 Daley Sinkgraven), Nick Viergever; Donny van de Beek, (/63 Siem de Jong), Lasse Schone, (/81 Frenkie de Jong), Hakim Ziyech; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Kasper Dolberg

De opkomst in Tilburg

Negentig minuten lang voor onze club uit Amsterdam

Huntelaar baalt na de 1-0

Maar Siem is weer goud waard

Knuffel voor Neres

High Five Ouwe!

Uiteindelijk kwam het goed

Related posts

60 Comments

 1. Bakkie

  We zijn heel goed weggekomen in Tilburg. Het veldspel blijft toch wel zeer matig met Viergever en Veltman op de backposities

  1. Yindi

   Weet niet of jij de wedstrijd bekijkt terwijl je dronken bent? Je noemt Veltman als zijnde zwak? Veltman was voor mij vanavond de uitblinker aan Ajax zijde.! Veldheer, zowel verdedigend als aanvallend.

    1. Charka53

     Zeker Bakkie Veltman was voor zelfs één van de betere vanavond en inderdaad Viergever liet weer zien dat hij eigenlijk niet Ajax waardig is maar er waren er meer waar je een peper in hun reet moest stoppen .

  2. PvL020

   Makkelijk he altijd de backs te noemen?? Viergever was vandaga idd niet best, maar elke keer Veltman noemen wordt wel een beetje achterhaalt hoor. Die was wederom niet verkeerd.. je kan beter wat van Dolberg en vd Beek zeggen

   1. Bakkie

    Ik zeg niet dat Veltman slecht heeft gespeeld, maar het is en blijft geen back. In het hedendaagse voetbal is het gewoon heel belangrijk om “complete” backs te hebben, die kunnen verdedigen en aanvallen. Ik zie gewoon te vaak dat als Veltman de bal krijgt dat hij intuïtief kiest voor aannemen en terugspelen. Dat reken ik hem niet aan, maar het is wel zo

    1. Bakkie

     En viergever was gewoon drama. Prima als jullie er anders over denken, maar ik vind het Ajax-onwaardig om met twee backs te spelen die eigenlijk centrale verdedigers zijn

     1. KBouter

      Bakkie heeft hierin gewoon een punt…Viergever en Veltman zijn en presteren beter als centrale verdedigers.

      Viergever kan nog op back..( al speelde hij niet best) maar Veltman is gewoon CV!

    2. Yindi

     Bakkie, gelul! In het hedendaagse voetbal? Waar heb jij het over? Ajax speelt in zijn geheel niet het hedendaagse voetbal, Ajax doolt rond in de geest van een uitermate slechte trainer. We kunnen miljoenen uitgeven aan “ complete backs” maar dat brengt helemaal niets. Het geld besteden aan een (Ajax) waardige trainer is op dit moment veel beter. Keizer kan het niet, droevig voor die man maar wel zeker het geval. Er zit geen enkele lijn in het spel, totaal geen zekerheden, uitermate rommelig is het allemaal. Het hangt van toevalligheden aan elkaar.

     1. Bakkie

      Dat is weer een ander verhaal, Yindi. Heeft niks te maken met het punt dat ik maak. Wat mij betreft gaan we miljoenen uitgeven aan Ajax-waardige complete backs en halen we (inderdaad) een Ajax-waardige trainer

 2. Iceman

  Buiten dat wij slecht speleden. Is die Idioot Van Higler gek geworden denk hij dat het 5 December is of is hij Sinterklaas wat een Lul geeft zomaar een pingel aan WillemII al met al wij hebben de punten en dat is belangrijk en het mooie van deze Avond is dat die kakkies weer punten hebben gemorst bij RodaJC Fantastisch hahaha Go Ajax Go.

 3. Ajaxfoort

  Dan merk je toch wel dat we in NL maar een heel beperkt scheidsrechterskorps hebben. Een man als Higler is leuk voor de Jupiler league maar echt te licht hiervoor. Wij zagen van veraf dat het geen penalty was en hij stond er met z’n dikke kop vlak bovenop.
  Verder geeft het mij qua spel van Ajax weinig vertrouwen voor de toekomst. Volgende week tegen Utrecht zullen ze uit een ander vaatje moeten tappen. Anders komt het niet goed.

  1. AB: ⚽️??️?️??

   Lukt alleen met opstappen TS en opstappen Bergkamp. Maar ja, wie ontslaat deze mensen na winst partijen. Het spel is van ondergeschikt belang helaas en veel supporters zijn alweer erg blij.

   1. Ajaxfoort

    Tja Ab, als je alleen blij bent met de punten en niet kijkt naar hoe het spel wordt gespeeld dan houdt het op. Maar ik hoop dat dit toch de minderheid is. Het grootste deel houdt, net als wij, toch van het spelletje?! En als je dat goed speelt komen de punten vanzelf.

    1. AB: ⚽️??️?️??

     De logica is niet moeilijk te snappen maar naar het schijnt heel moeilijk uit te voeren.

 4. Kingkong

  Als je mindere wedstrijden en slechte scheidsrechters overwint word je van zelf kampioen .

 5. Ajaxfoort

  De persconferentie van Keizer was ook een slappe vertoning. Hij durft de vinger niet op de zere plek te leggen. Deze man is te lief voor de spelers. En sommigen van die spelers hebben een schop onder hun klote nodig.

  1. dickst14

   Hij heeft wel gelijk als hij zegt dat de spelers niet met dezelfde intentie het veld ingingen als tegen Feyenoord. Triest als je je niet op kunt laden voor 1 wedstrijd in de week.

 6. JohnDoe77

  We kunnen wel steeds op zoek gaan naar de spelers die al dan niet falen, maar het hele team loopt niet!

 7. Jimmy1971

  Het wordt nu echt tijd dat Siem op de plek van Donny begint , Donny heeft het duidelijk even niet wat logisch is gezien zijn leeftijd en zijn vriend Nouri.
  Maar Siem brengt duidelijk meer ervaring , meer sturing , meer diepgang en meer doelpunten !

 8. Basisspeler

  Wederom een ruime overwinning! De hand van Keizer is duidelijk zichtbaar. Spelers weten elkaar blindelings te vinden met goed aanvalsspel. De tegenstander wordt vanaf minuut 1 bij de strot gegeven. Zijn hoofd wild schuddend van tevredenheid kan Keizer terugzien op een prima reeks.

 9. Ajax 1

  Slechte wedstrijd zoals door velen al gezegd. Ik probeer als supporter altijd de positieve dingen te zien want die leveren hopelijk een kampioenschap op. Komen ze: we hebben de breedste selectie van nederland met 20 goede spelers (nee, geen wereldtop, maar voor nederland beste selectie). Want als lozano en v ginkel geblesseerd raken is psv niets en feijenoord werd geroemd om zijn brede selectie en goede aankopen…..helemaal niets in rotterdam. Als het stroef loopt bij ons zoals vandaag, hebben we een bank vol goede spelers om iets te veranderen, of forceren. En daarom denk ik toch echt dat we kampioen worden. Ondanks keizer……

 10. Charka53

  Bii de opstelling gaf ik nog aan dat hier bijna een kampioens elftal staat maar dat neem ik terug het is nog verre van dat .

 11. De seijs

  Keizer moet eens ballen toonen! Dolberg is een spits dus hij moet die jongen alleen daar neerzetten. En als klaas-jan beter is dan moet Dolberg gewoon de bank warm houden. v d Beek is momenteel minder dus banken! Siem doet het heel goed dat zie je aan het hele elftal als hij invalt. Keizer de beste moet spelen anders ga jij echt je eigen glazen ingooien.

   1. De seijs

    Ik vind dat wanneer Siem er in komt dat het elftal zienderogen beter voetbalt. (en jij?) Als je zijn medespelers hoort na afloop van de wedstrijd en die vertellen dat er meer rust in het elftal komt wanneer Siem invalt. Ziyech, Veltman en Huntelaar vertelde dat eerder. Ja dat is dan duidelijk hè Basisspeler!

     1. Basisspeler

      Nee S. Je beantwoord de vraag niet. Ik vroeg, wat doet Siem goed vind jij?
      Daarop geef jij geen antwoord. Denk persoonlijk omdat je dat niet kunt. Je praat in algemeenheden of praat mensen na of probeert wenselijke antwoorden te formuleren die je de meeste likes opleveren.

      Ik heb een vreselijke hekel aan dit soort gedrag. Probeer een inhoudelijke reactie bij je los te krijgen. Vandaar dat ik je af en toe een inhoudelijke vraag stel.

      Mijn mening over Siem heb ik al gegeven in een ander topic.
      Wat Siem heeft is diepgang waarmee hij ruimte creëert voor anderen en zichzelf. Heel anders dan bv een Younes dus die gaten juist dichtloopt. Daarbij heeft hij scorend vermogen. Zie.. zoiets. Inhoud S

     2. De seijs

      Als jij nu eens goed leest wat ik schrijf basisspeler dan zie je dat ik in mijn eerste zin zeg het hele elftal beter gaat draaien als Siem in het elftal komt. Daaruit kan je dus zien dat hij vertrouwen en rust geeft aan het elftal! Daar is siem dus goed in. En die likes daar kan ik niks mee. Of weet jij meer dan mij dat je daar iets mee kunt winnen of zo. Ik geef mijn mening hier en wat een ander daar van vindt ja dat zal wel. Niks is hier verplicht dus hoef je je ook niet te ergeren aan een ander. Anders moet je wat anders zoeken B.

 12. RonJ64

  De punten zijn weer binnen mensen, maakt mij niet uit hoe, als ze ze maar binnenhalen en ze op het einde weer met een big smile met de Schaal staan ????❌❌❌??

  1. KBouter

   Kom jij uit het jaartal 64…of heb je 64 flippo`s te ruilen?

   Als het eerste klopt, moet je je doodschamen wat je zegt..je bent opgegroeid met mooi aanvallend voetbal!!

   1. AB: ⚽️??️?️??

    Die geluiden hoor je steeds vaker KBouter. Resultaat wordt steeds belangrijker bij een groeiend deel van de supporters. Ze zijn fan van een naam niet van het spel waar de naam voor hoort te staan.

    1. De seijs

     Ach cruijff speelde ook wel eens minder. Maar zijn supporters bleven hem aanmoedigen en steunen. Mooi hè

     1. De seijs

      ???jij begrijpt wel meer niets abje burn-out ???maar de volgende keer als jij het niet snapt gewoon niet reageren. Beter voor je ????

     2. AB: ⚽️??️?️??

      Lieverd, JIJ bent degene die het niet begrijpt en een reactie, vooral die kinderachtige, beter achterwege kan laten. Je gedraagt je weer als de dorpsgek van Assendelft. Gewoon keertje accepteren dat je even fout zat, niks mis mee. Ik vrees alleen dat je weer eenzelfde domme reactie terug zal geven. So be it.

     3. De seijs

      Zoals ik al zei abje burn-out. Als ik het niet tegen jou hebt gewoon niet reageren. Snapt jij toch niet en je zet zoals altijd je zelf weer zo tekijk. En je vervalt telkens als jij je niet in de hand hebt in jou ouwe fouten. Je kan dan niet normaal meer communiceren, komt natuurlijk door je burn-out. Nou mazzel weer hè ??????

     4. AB: ⚽️??️?️??

      Lieve Schat, denk nu eerst eens na voordat je weer domme praat uitkraamt. Ik bepaal zelf waar ik wel of niet op reageer en niemand anders. Ik blijf het toch zeggen hoor.

     5. De seijs

      Nee abje burn-out ik maak uit of jij op mij reageert! ??? Denk daar maar eens goed over na? en pak ondertussen maar een mooie ballon. ?????

Comments are closed.