There are no ads, please add some


Siem de Jong laat zien dat hij belangrijk is

Siem de Jong liet gisteren in de bekerwedstrijd tegen De Dijk zien dat hij een belangrijke speler is door van de vier doelpunten er twee te maken. De overige doeplunten kwamen op naam van Frenkie de Jong en Vaclav Cerny. In de wedstrijden tegen Sparta en feyenoord viel  Siem in en dat deed hij heel goed: ‘Ik probeer in de tijd die ik speel te laten zien wat ik kan. Ik ben blij dat ik belangrijk kon zijn en we gaan weer door naar de volgende wedstrijd. Dan sta ik er hetzelfde in .’

Die volgende wedstrijd is zaterdag aanstaande in Tilburg tegen Willem II maar of Siem door zijn optreden een basisplaats krijgt is nog niet bekend. ‘Tegen De Dijk is het natuurlijk een ander type wedstrijd, maar ik ben blij dat ik me ook in de competitie heb kunnen laten zien. Dat ik gevaarlijk ben geweest en heb laten zien waar mijn kracht ligt. Dat zal ik moeten blijven doen’, aldus De Jong in het Brabants Dagblad. Die kracht zit hem vooral in het scorend vermogen en diepgang. Iets wat hij voor heeft op een concurrent als Donny van de Beek die nu samen met Lasse Schöne en Hakim Ziyech het middenveld van Ajax vormt. ‘Zolang we in de competitie blijven winnen, verandert de trainer niet supersnel van team. We spelen ook weinig wedstrijden, waardoor spelers genoeg tijd hebben om te herstellen. Dat is misschien een nadeel voor mij, maar ik zal me laten zien zodra het kan.’


Gerelateerde posts

79 reacties

 1. DARIVA

  Prima instelling Siem, luxe problemen met zoveel goede middenvelders nu, geduld wordt op de proef gesteld.

  1. De Ajacied

   Idd ja want Frenkie speelde ook prima partij. Zou graag Siem eens zien op de plaats van Lasse en Frenkie op die van Donny
   ❌❌❌

  2. De Nees

   Frenkie brengt wat meer risico met z’n spel maar dat maakt het wel 10x leuker om naar te kijken. V Beek werkt hard maar het blijft een controleur. Siem ipv Schone heb je ook veel meer scorend vermogen. Samen met Ziyech is dit drietal het beste MV.

 2. paulvos

  Hoop dat Siem het zaterdag weer laat zien zoals gisteren, heel goede wedstrijd gespeeld.

 3. Iceman

  Als Siem zo Blijft spelen dan moet Keizer hem wel opstellen en nu Cerny er lang uit ligt moet Keizer Justin erin i.p.v. Younes hij kan naar de bank wat mij betreft.

     1. nick-afca95

      Justins favoriete positie is op links maar op rechts speelt hij echt beter. Hij is tegen de dijk volgensmij geen een keer buitenom gegaan. Het probleem met Justin is dat hij te graag wil scoren terwijl zijn taken het bedienen van de spits is. Op rechts gaat huh vaker buitenom en affentoe naar binnen. Op die positie geeft hij affentoe een best goeie voorzet of pass. Gewoon concuren met Neres op rechts en een goeie concurent voor Amin halen. Vind overigens Youness niet zo slecht als een hoop beweren. Als die jongen wat rust krijgt komt hij er vanzelf wel weer. Verder doet hij een hoop nuttig werk.

  1. Charka53

   Zeg Iceman heb je de wedstrijd wel gezien , Justin speelde een bar slechte wedstrijd hoor dus op deze manier is hij op links niet beter dan Younes en ik ben geen Younes fan

   1. Vak 120

    Precies! Kluivert moet eerst volwassen worden in jong! Momenteel speelt hij heel zwak

  2. Widi

   Wat heeft Cerny daar mee te maken? Kluivert is Cerny al een jaar voorbij. En hij moet zelf echt beter spelen als hij in de basis wil.

 4. ajaxpers

  Ik was eerst sceptisch over hem maar na gisterenavond ben ik van mening veranderd. Bal aanname, inzet, gretigheid en houding was zeer goed

  1. HURBIE

   Ze mogen hem er van mij inzetten met zijn inzicht en techniek
   Samen met Schone en Ziyech heb je een fantastisch middenveld

  1. Ajax Barcelona

   Frankie staat tot juli 2019 onder contract en wil nog geen gesprekken aangaan vwb verlenging. Als hij een rol op het tweede plan blijft vervullen dan is hij van de winter en anders uiterlijk van de zomer weg. Het schijnt zo te zijn dat hij tegen Feijenoord klaar stond om in te vallen maar dat Spijkerman (ja hij weer) tegen Keizer zei dat het beter was Siem in te laten vallen. Frankie kon weer gaan zitten. Mazzel voor Spijkermuts was dat Siem scoorde. Dan zijn er nog steeds mensen die de ongelooflijke invloed van Spijkerbed op Keizer blijven ontkennen. We raken straks een zeer creatieve speler kwijt die Ajax supporters nu net zo graag zien spelen.

   1. Pantelic

    ik zal niet ontkennen dat Frankie een geweldig talent is. Hij maakt nog steeds fouten en ook dat is logisch gezien zijn leeftijd. Maar om AJAX min of meer onder druk te zetten gaat mij te ver. (spelen in de basis of ik verleng mijn contract niet). Dan maar lekker op donderen. De beste speler moet spelen.

   2. Hoeda Fak Ajoe

    ‘Het schijnt zo te zijn dat …’; je baseert je mening op een vermoeden?
    Daarnaast moet Frenkie ook wat geduld oefenen. Die jonge gasten worden snel gebracht, maar hebben dan ook gelijk de mening dat ze moeten spelen.

    1. Widi

     Iedere speler stelt zichzelf op. Frenkie de Jong is niet stabiel genoeg. Soms heel goed. Vaak ook onzichtbaar met foutjes. Siem is gepokt en gemazeld. Die levert gewoon doelpunten en assists. En hij kan anderen in het veld helpen.

     1. Ajax Barcelona

      Je gaf zelf al elders aan dat de jongeren moeten spelen om beter te worden. Verder verbAzingwekkend dat ik de enige hier ben die gelezen heeft over uitstellen gesprekken mbt verlenging door Frenkie. Ik dacht dat hier genoeg mensen op het forum zaten die alles spellen. Het is van mijn kant geen vermoeden maar iets wat gewoon gepubliceerd is. Dus ……. zoek de bron 😉

     2. De seijs

      Ja alleen jammer dat jij je eigen glazen in gegooid hebt! Er is zelfs geen goeie hond die jou nog serieus neemt!

     3. Widi

      Het staat gewoon in de Telegraaf. Hier een beetje interessant opgeschreven, maar toch gewoon uit de krant, Seijs.

     4. Ajax Barcelona

      Dus Widi? Ga jij nu beetje interessant doen? Ongelooflijk domme lul ben en blijf je. Je zegt iedereen sat ze ij moeten negeren maar jij blijft het meest gluiperig indirect bezig. Gore zaadzak dat je bent.

     5. De seijs

      😂😂😂😂je vervalt weer in je oude gewoontes abje.😂 Zo slap weer van jou. Echt geen ballen dus😂😂

     6. De seijs

      Nee abje burn-out de laatste week probeerde je het (tanden knarsend ) normaal te houden met je stukjes naar andere toe. Maar zoals altijd duurt dat maar heel kort. 😂😂 Het zit gewoon in je gene! Naar doen tegen andere!! Altijd gepest hè.😂😂Jammer joh😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     7. Ajax Barcelona

      Gelukkig heb jij het allemaal doorom ons scherp te houden. Ons eigen SSertje die de boel in de gaten blijft houden. Ons blijft waarschuwen voor niet blonde en niet blanke uit de klei getrokken echte Nederlanders. Je bent te laat geboren SSeijSS. Je had een paar jaar de tijd van je leven kunnen hebben en vervolgens levenslang. Blijf mij maar volgen en blijf mij maar corrigeren, je moet tenslotte iets om handen hebben.

     8. Hoeda Fak Ajoe

      Ik heb het over je suggestieve opmerkingen mbt de rol van Spijkerman hierbij, AB. Dat weet je best, maar goed, we zijn inmiddels wel gewend dat je er omheen kletst.

     9. Ajax Barcelona

      Het zou Spijkerman zijn die, volgens het artikel, aan Keizer doorgaf niet Frenkie te laten invallen maar Siem terwijl Frenkie klaar stond om in te vallen. Ik vind dar zeer dubieus en er is niets suggestiefs aan. Dat mensen de rol van Spijkerbol niet willen zien is niet mijn probleem. Dus waar klets ik omheen?

     10. Ajax Barcelona

      Verder is de opmerking “ elke speler stelt zichzelf op” wel apart. Dan had Ypunes dus gewoon op de bank moeten zitten, al een hele tijd.

     11. De seijs

      Ypunes? ?? abje laat de drank staan!! Of tik effe niks! Het wordt steeds zieliger. (maar ik lach me wel rot)😂😂😂

     12. Ajax Barcelona

      Tik jij nu maar ik word en dat het ligt uit gaat en dat je vervent Ajacied ben.

     13. De Nees

      @Seijss niemand zit hier te wachten op jouw storende correcties op elk woordje. Ga ergens anders grappig doen ok?

     14. De seijs

      Helemaal een feit De Nees. Maar ik doe hier effe abje burn-out na. Die doet dit nu al jaar in jaar uit. Ik dacht ik doe hem eens effe na. Dan komt er wel een reactie. Het is dus aangekomen 👍

 5. ajacied078

  siem laat zien dat dit Ajax niet sterk genoeg is. er moet echt wat bij verdedigend en op de vleugels. Zeker nu cerny ook nog weg valt.

 6. Iedereen heeft een mening

  Frenkie/Frankie de Jong zal best wel een groot talent zijn maar in de wedstrijden die ik gezien heb, loopt hij erg veel met de bal terwijl er simpelere oplossingen zijn. Dus laat hem lekker “aan de hand” van Lasse/Siem meelopen en zo meer ervaring op doen. En als hij zijn contract niet zou willen verlengen dan is dat maar zo. Tegenslagen maken je sterker.

 7. Indojood

  Ik heb veel moeite met de recente neigingen bij club en supporters om alles maar positief en goed te beschouwen terwijl we op een bedenkelijk niveau zijn beland. Zo vond Keizer ons een aardig middenveld hebben, we speelden godverdomme tegen amateurs die gewoon wisten te scoren.

  We zijn erg diep gezonken.

  1. Ajax Barcelona

   Vervolgens belanden de creatieve spelers waar Ajax zo’n behoeftexaan heeft op de bank en krijgen geen kans zich verder te ontwikkelen. Door fouten in de praktijk te maken leert men het snelst. Dit seizoen is hier ideaal voor, alleen maar de competitie en de beker. Ik doel ik natuurlijk met name op de situatie Frenkie. Die j9ngen zit te veel en te lang op de bank.

   1. De seijs

    Dit seizoen ideaal? Alleen de beste moet spelen! De 34e staat centraal dit seizoen! Al is het met hotseknotse voetbal. Denk daar maar eens goed over na abje!

    1. Ajax Barcelona

     Daar hoef ik niet lang over ma te dnken SSeijSS. Nooit met hotseknots voetbal, nooit. Zo’n titel is Ajax onwaardig en helemaal als je de link met Appie legt. Denk daar maar eens over na als je dat kan.

     1. De seijs

      Ja dat die lig ik. Maar die krokodillentranen van jou zijn net als abje burn-out. Nep dus. En als je niet tegen drank kan, tik hier dan niks! Zo dom. 😂😂😂😂😂

     2. Basisspeler

      Niet reageren op Seijs AB.. Is een sukkel en een naprater. Forumvulling.
      Als je blijft reageren lijkt het net of je hem serieus neemt.

     3. Ajax Barcelona

      Je hebt gelijk basisspeler maar een aantal mensen gun ik de rust niet. Excuus.

     4. De seijs

      Basisspeler is net als ab. Houd ook van mensen beschadigen krenken en bedreigen , liegen en bedriegen! Ook zo’n triest gepest jongetje dat nooit iets in het openbaar durfde te zeggen! Ach laat maar.

 8. Jimmy1971

  Siem komt er steeds nadrukkelijker aan , mooi voor hem en heel goed voor Ajax !
  Een echt veel scorende middenvelder ontbreekt nu ..

 9. Slingertje.

  Verdiend gewoon een basisplaats onze Siempie en ook zou hij dan weer de aanvoerder moeten zijn.

 10. Ajaxfoort

  Alle respect voor Siem de Jong. En hij verdient het best eens om in de basis te staan, maar ik vind deze wedstrijd nou niet echt een maatstaf om te bepalen hoe goed Siem de Jong is. Hij maakt 2 doelpunten, waarvoor hulde, maar tegen een divisionist is dat voor mij geen maatstaf. Geef die man een kans zich te profileren tegen een echte tegenstander.

  1. Yindi

   Het gaat niet enkel over de doelpunten die hij maakt. Dat is nl. een gevolg van zijn (gemene) slimmigheid, zijn goede loopacties. Vooral dat laatste valt op. Hij heeft rendement. En als Neres zich zo blijft ontwikkelen met zijn mooie steekballetjes, in combinatie met die slimme loopacties van Siem dan kan het nog leuk worden de komende tijd. Vraag is of Keizer dat ook ziet.

 11. AFCA my World

  Van mij had hij niet terug hoeven komen,is wat arrogant geworden,vind zichzelf te belangrijk ! ⚽️

 12. Gert Ajax

  Die jongen is totaal niet arrogant.
  Siem is een ervaren speler die anderen beter laat spelen.Een echte prof met een goede instelling.Ook is hij in de bloei van zijn carriere 28 niet te oud niet te jong.
  We gaan heel veel plezier nog aan siem hebben 👍

    1. Ajax Barcelona

     Ik hoop volgend seizoen wel en dan zou het fijn zijn wanneer Frenkie dit seizoen veel in de ED in de basis zou staan om zo de nodige ervaring op te doen. Frenkie kunnen we volgend seizoen dan beter gebruiken dan Siem.

  1. Widi

   Oh en Gert, in de CL onder FdB was Siem zeker niet de minste. Maar dit seizoen spelen we geen Europees voetbal. Siem kan ons prima helpen aan de landstitel.

   1. Ajax Barcelona

    Wat ben je toch een verschrikkelijk enge zaadbal. Wanneer ga ik er nu af hier? Je komt je belofte niet na imbeciel.

  1. Ajax Barcelona

   Durft niet eens direct te reageren. Succes met je SseijSs vriendje. Je voldoet aan zijn normen.

Reageren is niet mogelijk.