‘Boca Juniors wijst bod Ajax van 5 miljoen dollar op Magallán af’

Ajax heeft volgens de Zuid-Amerikaanse tv-zender TNT Sports vandaag een bod uitgebracht van vijf miljoen dollar bij Boca Juniors op Lisandro Magallán. De Argentijnse club zou het eerste bod van Ajax op de 24-jarige centrale verdediger inmiddels hebben afgewezen. De club zou hem in de komende transferperiode in januari niet willen laten gaan. Boca Juniors verhuurde de verdediger tot twee maal toe, maar dit seizoen heeft hij een vaste basisplaats bij de Argentijnse topclub.

Lisandro Magallán speelt al sinds 2012 voor Boca dat hem voor ongeveer 1,2 miljoen euro overnam van Gimnasia La Plata. Ook Manchester City was destijds in de markt voor de rechtsbenige verdediger maar die koos, destijds op 17-jarige leeftijd, uiteindelijk voor Boca. Op de Olympische spelen van 2016 debuteerde Magallán voor het Argentijnse voetbalteam.

Bron: Goal.com

Related posts

40 Comments

  1. Indojood

   Dat klopt niet helemaal, volgens plan Cruijff moet Ajax spelers kopen die direct een versterking zijn. Ken hem ook niet maar iemand die bij zo’n grote club als Boca Juniors in de basis staat, moet wel wat in zijn mars hebben. Denk niet dat een topper is want een 24-jarige Argentijn speelt in de regel dan al in Europa. Misschien een laatbloeier. We zien het wel.

   1. Bakkie

    En als je al een paar Argentijnse caps op je naam hebt staan, moet je zeker wel wat kunnen! Ben benieuwd, maar vraag me ook wel af “waarom een centrale verdediger?” Die hebben nou juist WEL genoeg

    1. Gido

     Achter de Ligt heeft Ajax toch niemand die als volwaardige rechter centrumverdediger kan spelen. Veltman ja, maar je rechtsback naar binnen halen is een zwaktebod voor een club als Ajax. Vergeet niet dat Ajax Heiko, Kenny, Jairo en Davinson heeft laten gaan. Daar zijn alleen Oreju en Wöber voor teruggekomen.

     1. Bakkie

      Veltman is juist geen back, maar een centrale verdediger. Het is een zwaktebod voor een club als Ajax om een cv op rechtsback te zetten!
      Met De Ligt en Veltman (rechts centraal achterin) en Wober en Viergever (links) heb je vier volwaardige verdedigers!

   2. De Nees

    De Ligt vind ik nog niet stabiel genoeg. Een iets meer ervaren optie zou niet overbodig zijn.

  1. Yindi

   Ik vind nog steeds dat Ajax verdedigend (relatief) te zwak is. Het zou veel rust geven als dat wordt opgelost. Een betrouwbare sterke achterhoede is toch een belangrijk fundament. We hebben steeds geroepen dat we vinden dat Overmars en consorten te laat reageren in/op de markt. Nu zijn ze er wel mee bezig blijkbaar en zijn we daar weer kritisch over. Snap dat niet goed, lijkt toch logisch dat men zich (in ieder geval) orienteert.

   1. De Nees

    Dat wel, alleen Ajax haalt alle kinderziektes eruit en als ze eenmaal op niveau zijn dan vertrekken ze alweer en beginnen we weer opnieuw met een jonkie. Nee beter om naast een ervaren kracht die ervaring op te doen.

 1. Charka53

  Als hij komt neem dan gelijk zijn moeder mee dan hebben we direct een goede speler er bij.

    1. Widi

     Misschien is zijn moeder iemand die hij kent. Die zijn taal spreekt. Niet zo gek in een land waar je op zijn leeftijd alleen zit. Een land waar bijna niemand met je kan communiceren. Waar je niemand echt kent. Logisch dat hij zich wat beter voelt nu zij er is. En Wamberto.

     1. De Nees

      Zo is dat. We moeten de impact niet onderschatten voor die jonge gassies, zijn per slot net kind af.

 2. Kevke87

  is het ook een International (geweest) aan de foto te zien is dat geen Argentinië O21. in dat geval zou hij wel wat in zn mars kunnen hebben

  1. Bakkie

   Staat in het artikel, Kevke!
   “Op de Olympische spelen van 2016 debuteerde Magallán voor het Argentijnse voetbalteam.”

 3. Iedereen heeft een mening

  Dat is toch wat wij willen. Tijdig anticiperen op eventuele toekomstige uitgaande transfers. Geen idee hoe goed hij is maar ik zie dit als een positieve ontwikkeling. ??

  1. dickst14

   Ik zie het pas als een positieve ontwikkeling als er aan het begin vd volgende competitie een selectie staat die er gelijk klaar voor is. En niet als alles alweer verspeeld is. Dus deze belangstelling zegt mij niet veel.

 4. Widi

  We leiden alleen nog middenvelders op. Overigens niet fair dat Zeefuik gisteren niet in de basis stond en Orejuela wel. Zeefuik speelt wekelijks veel beter dan Orejuela.

 5. Jimmy1971

  Vind wat ervaring erbij centraal achterin wel logisch , alleen dan jammer dat we Europees eruit zijn waardoor er minder speeltijd voor iedereen is ..

  1. Widi

   Vorig jaar speelden ook steeds dezelfde spelers. Hadden we een heel seizoen het gezeur dat Riedewald en Tete niet speelden. Genoeg is genoeg. Tenzij je vindt dat de Ligt en/of Wöber niet goed genoeg zijn. Of tenzij je nu al weet dat die volgende zomer weg willen. Anders koop je dus toch een breedte speler. Of je maakt van een huidige speler een breedte speler. Niet doen. Ze moeten allemaal een salaris ook. Alleen kopen als ze echt je ploeg meteen een stuk beter maken. Anders niet. Gisteren liep Orejuela (miljoenen) er verloren bij, terwijl we Zeefuik al hadden.

   1. De Nees

    Mss zien ze wel in dat een jonge verdediging toch wat naïef gedacht is. Zodra de Ligt echt getest wordt valt hij door de mand, niet gek ook als je pas 18 bent. Als we volgend seizoen weer europees spelen kan het niet goed gaan met een dan 19 en 20 jarige achterin. Daarom niet lopen kloten met je verdediging, want daar begint alles mee. Deze argentijn of niet, als het maar iemand is met kwaliteit en ervaring.

 6. AFCA my World

  Het is een international,die krijg je niet voor 5 miljoen,ze vragen er 12 voor ! ⚽️

 7. Iamsterdam2015

  Tja logisch. De tijden dat je voor een dubbeltje op de eerste rang kon zitten zijn echt voorbij. Wil je meedoen EN een ervaren speler die OOK nog eens internationel is, dan moet je een aardige zak centen meebrengen.

Comments are closed.