Ajax boekt eenvoudige bekerzege op ASV De Dijk

Ajax heeft vanavond een vrij eenvoudige zege behaald in het bekerduel tegen ASV De Dijk. In het stadion van Volendam wisten de Ajacieden uiteindelijk met 1-4 te winnen. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Vaclav Cerny met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure.

De Dijk begon uiteraard met goede moed aan de wedstrijd en hield dat een kwartier vol. Toen was het Frenkie de Jong die een eigen solo fraai achter doelman Verhoeven wist te werken. Niet veel later was er opnieuw een hoofdrol voor Frenkie de Jong die met een fraaie voetbeweging Siem de Jong bediende en de 0-2 was een feit. Na ruim een half uur was het opnieuw Siem de Jong die scoorde en was de wedstrijd voor De Dijk gespeeld. Ajax ging na de onderbreking aanvankelijk op dezelfde voet verder. Cerny nam al gauw de 0-4 voor zijn rekening via de benen van Verhoeven en de onderkant van de lat De Dijk scoorde daarna uit een hoekschop de 1-4 via El Gourari maar daarna sloeg het noodlot toe voor Cerny. De buitenspeler kwam verkeerd terecht en verdraaide zijn knie waarna hij kermend van de pijn per brancard het veld moest verlaten. In het slot van de wedstrijd wist Orejuela nog twee keer de paal te raken waarna scheidsrechter Kamphuis besloot om geen tijd bij te trekken en floot hij na negentig minuten af en zit Ajax in de koker voor de volgende ronde van de KNVB beker.

ASV De Dijk – Ajax 1-4 (0-3)

’15 F. de Jong 0-1
’26 S. de Jong 0-2
’31 S. de Jong 0-3
’46 Cerny 0-1
’52 El Gourari 1-4

Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten: El Gourari, Schilder (De Dijk)

Opstelling ASV De Dijk: Verhoeven, Schilder, Westmaas, Tol, Kuipers, Woudenberg, Tayeb, El Gourari, Ruder, Loukili, Tuijp

Opstelling Ajax: Kostas Lamprou; Luis Orejuela, Matthijs de Ligt (/84 Mateo Cassierra), Nick Viergever (75 Deyoraiso Zeefuik), Daley Sinkgraven, Carel Eiting, Frenkie de Jong, Siem de Jong, Vaclav Cerny (/55 Dennis Johnsen), Kasper Dolberg, Justin Kluivert

 

Related posts

17 Comments

 1. JohnDoe77

  Het was te verwachten maar wel fijn dat we weer een winst aan het rijtje toegevoegd kan worden! En de De Jongs waren productief!!

  1. HURBIE

   Ja John die De Jongs speelde echt geweldig vooral van SIEM de ervaring straalt er alle kanten vanaf

 2. fjonkman

  Ik zit Kakkies tegen Swift te kijken… hoor ik Ajax liederen (gekkenhuis op de tribune???) hahahaha hoeveel Ajacieden zitten daar op de tribune vanavond??

 3. AFCA my World

  Bij vlagen goed spel,de jongelingen waren goed op dreef, zo zielig voor Cerny haalde steeds vaker zijn niveau ! ⚽️

 4. Gert Ajax

  Vreselijk voor Cerny voelde de pijn ook een beetje.
  Zo blessure gun je niemand.
  Sterkte Cerny

 5. a.p.

  Cerny beterschap! ik hoop voor je dat het meevalt. verder ja de 2 De Jongs dan kan leuk worden voor het 1e.

 6. Hoeda Fak Ajoe

  Ik realiseer me dat de winst op de Dijk eigenlijk een ode is aan Johan: 1 4 ! Mooi gebaar hoor jongens!

Comments are closed.