There are no ads, please add some


Keizer: ‘Deze overwinning sterkt ons enorm’

Marcel Keizer was na afloop van de Klassieker natuurlijk een gelukkig man waarbij hij zijn elftal uiteindelijk met een verdiende 1-4 overwinning van het veld zag stappen. De overwinning kwam Ajax toe, zo liet hij na afloop weten.

‘Met alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd is dit natuurlijk een heerlijke opsteker want we komen van ver. Ik merk dat we stapjes in de goede richting maken maar dit is wel een grote stap die ons alleen maar sterker maakt. In de rust merkte ik al aan de spelers dat er iets ging gebeuren in de tweede helft, er was vertrouwen in een goede afloop’. Op de vraag of blij was voor Kasper Dolberg, die zijn eerste competitietreffers wist te scoren, was Keizer duidelijk. ‘Natuurlijk gun ik het hem van harte want Kasper is een reële jongen. Hij heeft een tijd lang onder zijn niveau gespeeld. Als je dan Klaas Jan in je selectie hebt, weet je dat dit kan gebeuren. Maar ze hebben nu allebei gescoord en maken het mij wel erg moeilijk zo’.

Bron: Ajax.nl

 


Gerelateerde posts

97 reacties

 1. Valentino

  Het resultaat is geweldig, de wedstrijd natuurlijk alles behalve. Dus Keizer doe niet zo overdreven opportunistisch.

  Neres in ieder geval er nooit meer uit halen, lichtpuntje in het duister.

  1. Bakkie

   En vergeet de prestaties van Onana niet! Die penalty en die redding op die kans van Jorgensen waren cruciaal

  2. Ajax Heracles fan

   Niet zo zeuren man het was niet helemaal top maar het was dik en dik verdient

  1. Litmanen

   Hij werkt zich kapot en verovert ook nog veel ballen. Kluivert denkt alleen aanvallend, dat is de reden waarom hij steeds Younes opstelt.
   Overigens Dickst, wie was de tegenstander van Veltman?
   Maw, weer een ruime voldoende in een topwedstrijd.

    1. Litmanen

     Widi, ik schrijf dat hij zich kapot werkte. En juist daardoor ontstond de eerste goal.

     1. dickst14

      Na alle linksbuitens als Piet Keizer ,Simon Tahamata, Rob de Wit enz enz. moeten we nu blij zijn met een linksbuiten die keihard werkt. Hebben we het wel over Ajax????

     2. Charka53

      Dat doet hij ook Widi maar van een linksbuiten verwachten we ook wel eens een goede voorzet waar een spits alleen maar zijn hoofd tegen aan hoeft te zetten dan is hij hij ook rendabel en dat hij nu tegen een zwak Feijenix is opgevallen wil niet zeggen dat het de redder van Ajax is.

     3. Widi

      Ik geef alleen aan wat hij wel en niet goed doet. Niemand hoeft bang te zijn dat ik fan van hem ben.

     4. Litmanen

      Ach er zijn hier mensen die het liefst 11 Ziyechjes opstellen.
      De man speelde opnieuw heel matig en gaf drie of vier goede diepte passes.

      Ik zie ook liever een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts.

      Maar ja, als Kluivert op rechts staat heeft hij al geen een goede voorzet, dus ik denk dat hij op links het niet veel beter doet. Daar komt bij dat hij zijn verdedigende taak vaak verslonst.

      Younes is gekozen door De Boer, Bosz, Keizer en Lowe. Ik blijf er bij dat ik op de kennis van deze mensen kan vertrouwen.

   1. Yindi

    Litmanen, heb toch deze clash nog eens bekeken op Fox sport vandaag. Veel afgegeven op Younus de laatste tijd en veel onbegrip ook voor het feit dat hij steeds wordt opgesteld. Jullie ( althans een aantal van jullie) zien het duidelijk anders en dan ben ik geneigd om nog eens goed te kijken. Speciaal op hem te letten dus.
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik het hier en daar wel mis heb als het gaat over Younus! Hij heeft zijn waarde voor Ajax wel degelijk bewezen en ook gisteren had hij (onopvallend) wel degelijk een positief aandeel, zeker bij de 1-2. Wil niet direct daarmee zeggen dat ik een fan van hem ben maar ik had wel een iets genuanceerder oordeel kunnen geven. Soms moet je ook toe kunnen geven dat je het niet goed gezien hebt.

    1. Litmanen

     Top dat je zo reageert. Ik word geen fan van Younes, maar ik zie wel zijn kwaliteiten.
     Er is geen buitenspeler meer die een fatsoenlijke voorzet heeft en Kluivert al helemaal niet.
     Ook Neres geeft hem niet voor. In de combinatie komen zijn assists er uit, maar zeker niet uit voorzetten van de zijkant.

     Bovendien, dat afzeiken van eigen spelers moet eens stoppen. Kom dan met echte normale kritiek als een speler eens uit vorm is of slecht heeft gespeeld.
     Ik vind Ziyech dit jaar ver onder de maat maar hij blijft een fantastische speler.
     En Ajacied.

     1. Ajax Barcelona

      Misschien moet je het voorbeeld volgen van Yindi en nog eens wat wedstrijden van Veltman nader bekijken. Mogelijk dat je je beeld dan ook wat zou kunnen bijstellen.

    2. Indojood

     Blijf veel te mager, het ontbreekt hem aan vernuft, zichtbaar bij die twee schietkansen. De eerste is blind recht op de keeper terwijl hij hem in een van de hoeken moet plaatsen. De tweede sloeg helemaal nergens op, over de zijlijn. Met hard werken kan je met de beste intentie en met heel veel passie veel verkeerd doen. En dat is te vaak het geval bij Younes. Bij Ajax stonden we altijd bekend om gogme en slimmigheid, dat heeft Younes totaal niet.

     1. Ajax Barcelona

      Blijft een raar iets. Aanvallers die aanvallend veel tekort komen prijzen om hun verdedigende kwaliteiten en verdedigers due verdedigend tekort komen prijzen om hun aanvallende kwaliteiten. Misschien Younes linksback zetten? Boetius had bij F. een totale off dat, net als het hele team. Om daar Veltman de credits voor te geven is niet echt logisch. Dat had zelfs Tete nog gelukt 😉

    3. De Nees

     Het is geen sociale werkplaats, resultaat leveren of wat anders gaan doen. Inzet en passie is het minste wat je kan opbrengen, dat is geen kwaliteit. Neres met simpel kaatsen en terugleggen behaalt al zoveel rendement, als daar ook nog voorzetten bijkomt dan gaat het echt lopen in de aanval. Als die druiloor van links ook ’s een bijdrage levert sta je bij de rust al met 3-0 voor.

 2. ajaxpers

  Het is helemaal niet moeilijk want iedereen snapt dat Dolberg spits nr.1 is en kjh een fantastische nr.2

 3. Johan Cruijff Stadion

  Ik zat te wachten op dit topic. Als eerste: Gefeliciteerd met de overwinning. Als tweede: Ja, ik heb een uitwedstrijd volledig gezien 😉. Maar …… de wedstrijd was van beide kanten van een dramatisch niveau. Younes wordt zo langzamerhand het lachertje van het team met Keizer als aangever.
  Dat deze overwinning het team sterkt is gewoon belachelijk want het is nog steeds ver onder Ajax niveau. De Technische staf is totaal niet serieus te nemen. Neres een heel positief lichtpuntje. Wöber valt niet tegen. Door de laatste drie resultaten zal er echter de komende maanden helemaal niets gaan veranderen en zit iedereen stevig in zijn stoeltje. Het gaat de heertjes tenslotte om hetcresultaatcen niet om het vertoonde spel. Zo jammer.

  1. De seijs

   Wat een gelul weer van abje burn-out. Niet mooi maar wel fel! En zo feyenoord afstraffen met hun eigen wapens. De echte ajacieden zijn zeker heel blij hier mee. En als we op deze manier blijven knokken als het spel erom vraagt is het een hele vooruitgang voor ajax. Dit hebben we in jaren niet gezien van onze jongens. Knokken als het even moet. Hoort ook bij voetbal. Rinus Michels zei het al eens. Nogmaals klasse Keizer dat je dit ook onze jongens leert. Jaren niet gezien! Nogmaals klasse keizer.

   1. KBouter

    Neres en Wober waren licht puntjes en verder viel inderdaad het niveau tegen. Niet veel gelogen toch?

  2. Litmanen

   Ooit zei iemand hier dat hij altijd AB in zijn nickname zou hebben.
   Ook toen betrapte ik hem al op een leugen.
   Maar wel fijn dat je vrouw niet thuis was zodat je stiekem kon kijken vandaag….

   1. De seijs

    Die gek is niet echt litmanen. Het is een triest geval. Hij heeft volgens mij nooit aandacht gehad. Hij is gewoon heel erg gefrustreerd. Zoals ik al zei een triest geval die abje burn-out.

   2. Johan Cruijff Stadion

    Die leugenaars ook he. Gatverdegatver. Kijk uit voor je vingers tussen de spaken van je rolstoel Litmanen. Anders is je volgende nick: zondervingers.

    1. Johan Cruijff Stadion

     He, debieltje de SSeijSS ook weet. Wat een aandacht krijg ik toch. Nu WideijSS en Eugiezeugie nog. En mij maar de schuld geven. Klasse jongens, Parnassia is trots op jullie.

     1. De seijs

      😂😂😂😂😂😂je zit weer op je niveau abje burn-out! En ook weet? 😂😂😂

    2. Litmanen

     Fijn, dat je zo gevoelig bent voor de gehandicapte medemens AB.
     Ik mocht jouw niets lelijks toewensen.
     Jij mag liegen, zuigen, beledigen, treiteren etc.
     Je gaat je gang maar met je zielige leventje.
     Het enige wat jij hebt is deze app en 1 keer in de 14 dagen verlof uit de inrichting in Scheveningen.

 4. Vak 120

  Ik ben absoluut geen keizer fan,integendeel zelfs! Maar met deze resultaten is het onmogelijk om hem te ontslaan….hoe jammer ik dat ook vind!!!

  1. De Nees

   Alleen naar de uitslagen kijken is geen goeie graadmeter ook. Het vertoonde spel is traag maar vooral onverzorgd. En even druk op de achterhoede en de paniek slaat toe, kijk de Ligt gister. Gaat het onverhoopt toch snel dan kunnen de meesten dat niet bijbenen, bal aanname en snel inpassen gaat te vaak fout, die snelheid kunnen ze niet aan schijnbaar. En dan is dit nog ED niveau en we al bijna 3 maanden verder in de competitie. We zijn helaas dit hele seizoen overgeleverd aan Keizer.

   1. Litmanen

    Ben er ook bang voor. Ik pleit al weken voor rust voor De Ligt. Elke wedstrijd beslissende fouten. Over twee maanden heeft hij zijn zelfvertrouwen voorgoed verloren.

 5. ajax62

  Terecht dat Keizer aan het roer blijft. De komende drie wedstrijden eens beginnen met Kluivert en verder werken aan patronen en vertrouwen.

  1. Johan Cruijff Stadion

   Keizer zal nooit het echte Ajaxspel voor elkaar krijgen. Helemaal niet met deze assistenten.

  1. Jimmy1971

   Klopt maar dat zijn de wissels waar we al weken om roepen !
   En weer blijft Younes te lang kloten en mag hij toch te lang blijven staan ..

  2. dickst14

   Zoals ik al vantevoren schreef had ik begonnen met Dolberg en Siem de Jong. Gouden wissels of verkeerde beginopstelling. Zeg het maar. Als je bv Messi op de bank hebt en je gooit hem erin en hij scoort is dat dan een gouden wissel of…….

 6. Forever nr14

  Allemaal hosanna!!! Maar je schaamt je toch kapot als je steeds die Younes op blijft stellen, en dingen ziet doen die ik bij de amateurs ook wekelijks zie, beschamend gewoon dat deze duitse kabouter maar aan mag prutsen!

 7. skel

  Keizer is blijkbaar nog niet langs Pearl geweest. 010 was dermate slecht dat het net leek of wij zo goed waren. Starten met de Jong zou ik zeggen en younes een tijdje naar huis. Superslecht was hij. Lichtpuntjes Onana en Neres. De rest was weer ver onder de vorig seizoen maat.

 8. Widi

  Ik heb deze week een paar gelezen dat iemand waardering uitsprak voor Feyenoord. Hij zag daar een inzet en passie die bij Ajax ver te zoeken was. Vandaag heeft Ajax dat Feyenoord verslagen mede op basis van inzet en wilskracht. Maar ik geloof dat we nu van dezelfde persoon niet blij mogen zijn met de overwinning tegen onze aartsrivaal. (Ik weet dat het spel veel beter kan)

    1. De seijs

     Lekker belangrijk Basisspeler! Ook het virus van ab in je donder? Ik hoop het niet voor je 👍

     1. Basisspeler

      AB neem ik wèl serieus als hij zijn mening over voetbal geeft. Jou niet. Vind jou een naprater. Forumvulling

     2. De seijs

      Ja dat mag jij vinden. Maar ab is in zijn geheel niet goed. Verleden week had hij het nog over dat feyenoord met vol inzet en passie speelde en dat hij dat goed vond. Daar kon ajax nog een puntje aan zuigen. En gisteren deed ajax wat feyenoord dus altijd doet en dan is het ook weer niet goed! En dan neem jij hem serieus? Dat zegt dan genoeg over jou voetbal kennis en mensen kennis. En ik napraten? Dan zit jij echt fout. Het ab virus zal ik maar zeggen! 👋

 9. bs

  LATEN WE STOPPEN MET DE TEKSTEN IVER YOUNES. Volgens mij leidt dat er alleen maar toe dat Keizer hem de volgende keer weer opstelt…

  1. Johan Cruijff Stadion

   Kijk beste lul, je spreekt mij nu al een paar dagen constant indirect aan en geeftcanderen het advies mij te negren want ik zou een internetgek zijn volgens jou. Beste stupide eikel, negeer mij dan ook maar dat lukt je niet want je geilt er op. Oh ja …… ik zou er af gaan zei je toch ……. ben er nog steeds. Wat ben jij toch een ongelooflijk domme snikkel.

  1. Johan Cruijff Stadion

   Je kent het begrip negeren niet eikel. Wanneer ga je me nu van het forum halen? Belofte maakt schuld debiel. Nog niet gestikt in je eigen gekots? Zo jammer.

  1. Widi

   Hij hield zijn hoofd ook vrij stil bij het intervieuw na de wedstrijd en de persconferentie.

   1. Johan Cruijff Stadion

    Hield zijn hoofd stil? Kijk beelden nog eens terug, hij heeft een whiplash volgens mij opgelopen.

 10. AFCA my World

  Niet terecht dat zei ik al,spel was weer zonder lijn erin,om te huilen alleen de uitslag was okee,maar we staan nog steeds 5 punten achter die lampies ! Dus we zullen snel Beter moeten gaan spelen ! ⚽️

 11. Moosie

  Slechte wedstrijd , slecht spel, verschrikkelijk positie spel ,en doelpunten die ook voortkwamen uit beginnersfouten van feyenooit.
  En veltman kan geen voorzetten geven en speelde tegen Neymar volgens Rari liever 1 AB dan 10 mongolen.

 12. dickst14

  De uitslag is mooi. Het was volgens Fox de slechtste wedstrijd uit de eredivisie tot nu toe volgens de statistieken

 13. fredie

  Nu hebben we gewonnen. En het is nu weer niet goed. En dat commentaar bij studio voetbal!!! Vreselijk!! Als feyenoord had gewonnen was het een en al hosanna geweest!! De groeten aan Jansma!!

  1. Iamsterdam2015

   Daarom kijk ik nooit naar die programma’s als “ vij kees aan tafel, studio voetbal en vanavond het mosterd na de maaltijd programma voetbal inside. Dodelijk vermoeiend die gasten

  2. De Nees

   Goed dat ze geen lofzang gaven voor Ajax. Dit zelfde spel leverde een nederlaag op tegen Vitesse. Omdat feynoort zo ongelooflijk slecht was werden ze amper gevaarlijk, maar een volgende tegenstander kan het wel weer afstraffen. Dus blij met de 3 punten maar voor de rest nog veel kopzorgen.

   1. Ajax Barcelona

    Klopt helemaal de Nees. Ik lees alweer veel te vaak dat weblij moeten zijn met de punten etc etc. Leuk dat Younes zijn verdedigende taak vervult maar ik zie hem toch echt liever niet rond het eigen strafschop gebied. Daar hoort hij ook niet te spelen en zeker niet zo vaak als hij dat doet. Dat geef een gebrek aan organisatie binnen het team aan. Hij moet zijn kwaliteiten aanvallend tonen en daarin is hij ver onder de maat net als dat Sinkgraven ver onder de maat is qua verdedigende kwaliteiten. Aan beide spelers heeft Ajax geen behoefte is mijn mening. Uit elk commentaar van Keizer blijkt dat hij er toch heel weinig van snapt wat er bij de supporters leeft (het merendeel tenminste). Ik denk dat Spijkermatne heel tevreden op de bank zit. Dit is wel zo’n beetje het voetbal waar hij voor staat.
    Om toch positief te eindigen: Neres lijkt meer te kunnen dan ik tot op heden dacht; ondanks wat foutjes zie ik de Ligt toch groeien; Wöber is dan wel geen loopwonder maar hij legt wel een degelijke partij op de mat. Verder deze week twee straftrainingen van ieder minimaal 4 uur met alleen maar passes geven. Korte en lange want het was dramatisch slecht.

    1. Ajax Barcelona

     Het meest erge is eigenlijk dat Keizer zegt dat deze wedstrijd hun sterkt. Dat de weg omhoog is ingezet. Het was de meest dramatische wedstrijd uit de ere divisie. Die man heeft een totaal gebrek aan realiteitszin. Het enige leuke is: we hebben Feijenoord op hun bek gegeven 😂.

  3. De Nees

   Keizer houdt zich aan elke strohalm vast AB, hij is zo onzeker als maar kan. Krijg ergens ook wel medelijden met hem, daarom ga ik niet los op hem maar aan de andere kant wel zijn eigen keuze om dit te doen. Ik laat het maar beetje in het midden maar dit is buitenkijf TH aan te rekenen. Het rendement kan bij de gehele voorhoede makkelijk hoger. Als je soms ziet dat met 1 steekpas de spits voor de keeper gezet kan worden maar dat dit niet gebeurt door foute keuzes…Hoefde me daar vroeger nooit aan te ergeren maar nu echt iedere wedstrijd, daarom kunnen ze maar geen afstand nemen in de score en blijft het onnodig lang spannend. Younes heeft wel ‘s leuke acties maar zelden brengt hij de spits in stelling. Die winteraankoop waar Keizer het over had moet toch echt voor de linkervleugel komen, want Kluivertje heeft potentie maar je ziet dat hij er duidelijk niet klaar voor is. Aangaande de Ligt weet ik het nog zo niet, onder druk maakt hij altijd fatale fouten, ook veel potentie maar ook nog niet klaar voor het grote werk. Ongelooflijk dat Ajax het in deze slappe competitie zo moeilijk heeft.

 14. Iamsterdam2015

  Tuurlijk was het spel niet goed. Positieve hiervan is dat deze overwinning je wel weer een boost geeft en je nu weet ondanks het puntverschil van 5, je mee blijft doen. Ik denk dat het nu langzaam beter zal gaan al moet hij echt maar dan ook echt gaan kijken hoe hij met younes gaat doen want mijn god die gozer is het echt ff kwijt hoor

 15. Jari10

  Dramatisch voetbal eerste helft maar het wachten was op een ommekeer. Hopelijk hebben we die nu te pakken. Dolberg viel geweldig in en hopelijk houdt hin dat vast. Sinkgraven terug op links en dan komt het voetbal snel terug. Veltman en Wober waren zeer sterk ook dat is hoopgevend.

 16. Hanski

  Voor n goede wedstrijd heb je twee ploegen nodig…hotsknots in t kuipje maakt dat lastig….ennuh als je iedere wedstrijd zo wint lult niemand daar tich over…en ja het kan beter….negatief commentaar geven is makkelijk maar heeft niemand iets aan…toch?

 17. Widi

  Lekker zo’n maandag na een overwinning op Feyenoord. Het spel moet veel beter, maar laten we hopen dat het steeds beter wordt. Nog niet zolang geleden waren er hier mensen die Neres alweer wilden verkopen. Misschien toch voor hun beurt gesproken.

  1. Yindi

   Widi, dit zal het de komende periode zijn, vrees ik.
   Keizer is niet in staat (zal niet in staat zijn) dit team beter te laten spelen. In potentie heeft Ajax de sterkste selectie in de ED. Het is raar dat we die conlusie trekken als je in 3 potten 12 x scoort en slechts 1 tegendoelpunt krijgt maar die man heeft het gewoon echt niet.

   niemand ergens trouwens een leuk optrekje voor moeder Neres in de aanbieding

 18. JohnDoe77

  Dat kan ik mij voorstellen. Als er ook goed voetbal bij komt, gaan we juichen! Stap 1 (resultaat) is er!

Reageren is niet mogelijk.