There are no ads, please add some


Van der Sar: ‘Met elkaar stappen maken om uitsupporters weer toe te laten’

Zondagmiddag staat de Klassieker weer op het programma waarbij al sinds 2009 geen uitsupporters meer welkom zijn. Edwin van der Sar is van mening dat het nu wel genoeg is geweest en dat er spoedig verandering moet komen in de situatie, zo laat hij weten in De Telegraaf.

‘De Klassieker is al jaren een beladen duel maar het zijn voor mij wel de twee mooiste wedstrijden van het seizoen en het is jammer dat er niet meer van dit soort wedstrijden op het hoogste niveau in eigen land zijn. In Engeland zitten fans van de allergrootste rivalen Liverpool en Manchester United gewoon bij elkaar in één stadion. Op een zeker moment moeten de uitsupporters, zowel in Amsterdam als Rotterdam, er weer bij. Gelukkig gaan we binnenkort weer met elkaar in gesprek en moeten alle supporters weer kunnen meegenieten van de Klassieker. We moeten daarbij met elkaar, dus ook van de kant van de fans, stappen maken’, aldus Van der Sar.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

28 reacties

  1. Charka53

   Nee HURBIE dat komt nooit goed er zijn en blijven altijd van die relschoppers rond de stadions hangen , dit kan alleen worden opgelost als we net zo’n voetbalwet krijgen als in Engeland.

   1. Bakkie

    Precies Charka. Van mij mogen ze overal camera’s neerzetten en elk wangedrag bestraffen met geldboetes en stadionverboden.

   2. BobbyHaarms

    Nou geloof me, dat komt (zoals Charka terecht opmerkt) niet/nooit meer goed. De haat tussen beide rivalen is zo onmenselijk groot dat ze letterlijk over lijken gaan. Beverwijk was daarin een afschuwelijk voorbeeld hoe (toen al!) de verhoudingen zijn. En nee, dat is geen enkeling maar dat zijn hele supportersgroepen die al uit elkaar spatten van woede bij het zien van 3 kruizen of iets wat aan Ajax relateert. Andersom idem trouwens. Het streven is goed, en natuurlijk willen we dit allemaal (hoort ook bij zo’n wedstrijd!!) Maar realistisch? Zonder bloedvergieten? Ben bang van niet..

    1. KBouter

     Denk dat de haat van 010 naar ons groter is dan andersom.

     Dat heeft een hoop met jaloezie en afgunst te maken. Zelfs op mijn werk hoor ik collega’s van 010 al jaren niet over Ajax en zijn gewoon beleefd en goed mee in discussie te gaan.

     Tot afgelopen seizoen..toen ze kampioen werden…heb nog nooit zoveel kanker homo’s kutjoden ect over de werkvloer gehoord. En ja…heb dit wekenlang elke dag moeten horen en ze halen er zelfs van alles bij..tot Beverwijk toe..ZIJ zijn de beste!!

     Schei uit met dat domme jaloerse tokkie volk.

     1. BobbyHaarms

      Ik heb kennissen in 010 wonen en weet als geen ander de enorme haatgevoelens van hunnie naar ons toe, en die wordt met het jaar groter. Alleen ben ik dan zo’n teringlijer die ze lekker gaat provoceren (met Amsterdam cq Ajax shirtjes of van café LOS op visite gaan. Die kuttekoppen als ze me zo zien is al een reisje 010 waard haha). Als kennis kan ik dit nog redelijk flikken bij ze, maar ik teken echt mijn eigen doodvonnis als ik ermee in Zuid verschijn. In Amsterdam daarentegen wil je nog wel eens een verdwaalde kakkerlak zien, nagenoeg probleemloos. Als Ajacied op het uitvak in die badkuip is echt onbetaalbaar, maar daarna levend thuiskomen wordt anno 2017 m.i. een hele prestatie.

 1. Koning Haarms Wolfs

  De supporers zijn niet het probleem, maar het tuig dat niet gehinderd wordt door enige vorm van kennis, dat is het probleem. En dat tuig blijft altijd aanwezig, (valt niet te voorkomen) dus geen 010-suppoters bij ons en geen Ajax-supporters bij hen.

 2. Slingertje.

  Na de artikelen van gisteren zijn er waarschijnlijk weer een paar stappen achteruit gemaakt.

 3. Jimmy1971

  Zie liever dat we stappen gaan maken waardoor we weer onbetwist de beste van NL worden ..

 4. Kingkong

  Als ik lees wat sommige forum leden hier elkaar al uitschelden kunnen we een normale en beschaafde clash tussen rivaliserende supporterschare wel vergeten .

  1. Indojood

   Heb geen probleem met schelden, behoudens enge ziektes en doodwensen. Er zit op dit forum maar één die regelmatig andere bevolkingsgroepen en rassen beledigt, zoals die hersenloze kakkies deden.

 5. JohnDoe77

  Dat zou leuk zijn! Duurt al te lang zo en de sfeer is echt minder! Alleen zal het 1x lukken en daarna waarschijnlijk 10jr niet meer…

 6. Slingertje.

  Ik hoorde net dat er flinke spreekkoren waren Ajax -19 – 010 -19 3-0 dus dat waren weer een stelletje hersenlozen daar op De Toekomst.

  1. vak411

   viel wel mee hoor. ook ludiek richting die Lucas. die klapte nog terug. die eerste jongen heeft geen bal geraakt en liet zich geblesseerd wisselen.

  1. Litmanen

   Tuurlijk, onze “fans” roepen van alles maar bij 010 moeten ze hun “bek” houden.

   Het stuk van Sar staat vol met cliché’s, bovendien denk ik niet dat de Neanderthalers bij beide partijen ooit hersens gaan krijgen.

  2. Slingertje.

   Dat zou zomaar kunnen dat die kakkies wat gaan roepen over Appie als ze achter staan.

 7. AFCA my World

  Met elkaar stappen maken om bergkamp en keizer kwijt te raken vind ik ook prima ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.