There are no ads, please add some


Younes ontevreden over houding Ajax-directie

Amin Younes beseft dat hij de laatste tijd niet in zijn beste vorm steekt maar daar heeft de buitenspeler echter een verklaring voor, zo laat hij weten in De Telegraaf. Door zijn deelname aan de Confederations Cup heeft hij geen goede vakantie gehad en ook het feit dat de club in de zomer niet meewerkte aan een transfer, speelt volgens de aanvaller in mentaal opzicht een rol.

‘Vanwege de Confederations Cup heb ik geen goede vakantie gehad en daarom heb ik Ajax gevraagd tussentijds even weg te mogen. Het antwoord was ’nee’, terwijl ik mede door het dramatische nieuws rond Appie Nouri in de zomer geen moment los heb kunnen komen van het voetbal. Ik heb er toen bewust voor gekozen om bij mijn ploeggenoten te zijn en daarom ben ik eerder teruggekomen van vakantie’.

In de optiek van Younes onderschat Ajax de inspanningen van de aanvaller voor het Duitse elftal. Zo was het de eerste keer dat hij een zomers toernooi had en is er een maand lang hard getraind om de Confederations Cup te winnen. ‘Dan is daarna tien dagen vrij veel te weinig terwijl mijn Duitse collega-internationals na hun deelname aan de voorronden van de Champions League en Europa League verplicht door hun club op vakantie gingen’.

Transfer
Ook de houding van de Ajax-directie staat de kleine dribbelaar allerminst aan en had hij verwacht dat hij afgelopen zomer een transfer zou maken omdat er meerdere clubs bereid waren een fikse transfersom voor hem te betalen. ‘Ik heb twee jaar lang binnen en buiten het veld alles voor de club gegeven en zal dat ook blijven doen zolang ik op de loonlijst sta bij Ajax. Echter had men wel meer gehoor kunnen geven aan een transfer die mijn kansen op het WK zouden vergroten. Maar het antwoord van Ajax was resoluut ‘nee’. Waarom liet Ajax Davinson Sanchez wel gaan en mij niet? Er viel niet eens te praten’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

104 reacties

  1. De Ajacied

   Gewoon op de bank zetten, hij is ongemotiveerd op dit moment,
   Dus zondag geen Younes maar Kluivert links buiten
   ❌❌❌

   1. paulvos

    Gewoon Kluivert linksvoor, is tenslotte ’n Amsterdammertje, die doet er alles aan om zondag te winnen.

 1. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

  Beste Younes, in mijn ogen heeft de manier van voetballen van jouw kant niets te maken met te weinig vakantie. Je hebt gewoon te weinig oog voor je medespelers. Het was heel netjes van je dat je eerder terug kwam van vakantie anwege Appie maar dat is uiteindelijk jouw keus geweest. Dat de club een speler daarna niet weer op vakantie laat gaan is logisch. Volgens mij is er afgelopen zomer geen of amper sprake in de pers geweest van een mogelijke transfer voor jou terwijl elke mogelijke scheet die van club veranderd toch flink uitgemeten wordt. Twee jaar “alles” geven is niet zoveel hoor en al helemaal niet bijzonder. Dat jij jezelf vergelijkt met Sanchez …… ach.
  Kortom, je kan de reactie van het publiek niet aan en probeert hier nu de vermoorde onschuld te spelen en hoopt op medelijden.
  Younes jongen, ga nu gewoon voetballen, heb oog voor je medespelers, speel een bal eens eerder af en biedt je beter aan in de vrije ruimte. Als dat lukt mag je een wat grotere mond opzetten (is mijn mening).

  1. HURBIE

   Wij zijn ontevreden over jou
   Je wou toch profvoetballer worden
   Gedraag je daar dan ook naar
   Maar ga je nu niet lopen verschuilen achter de opstelling van de club
   Laat je voeten spreken en hou voor de rest je mond
   Zonder jou zijn we beter af

  2. De seijs

   Ab zeker nog nooit echt gesport? Concentratie ook vreemd voor jou? anwege 😂😂😂 ja duidelijk! Blijf vooral doorgaan!😂😂😂😂😂😂

   1. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

    Valt het je op SSeeijSS, allemaal commentaar van niet sporters volgens jouw redenatie. Je bent de enige met een afwijkende mening (zoals altijd). Beetje dom commentaar dus.

    1. De seijs

     Anwege?? En als jij het zo wil stellen abje burn-out. Dan hebben inderdaad de meeste nooit ECHT gesport!

  3. Yindi

   En mijnheer Younes nog iets, er zijn gewone mensen die week in week uit hard moeten werken voor hun centjes.
   Die hebben geen winterstop of een lange zomervakantie zoals jij. Die werken bovendien voor misschien 10% van wat jij krijgt of zelfs minder. Jij bent gezegend met het feit dat je van jouw lievelingssport je hobby mag maken, en dan bij een club als Ajax. Wat verwacht jij nu van ons? Dat we met je te doen hebben? Praat eens met Keizer, vraag een paar weken vrij man. Weinig supporters die dat (op dit moment) nog erg zouden vinden. Sorry, maar heb een bloedhekel aan voetballers die uiteindelijk zeikertjes blijken te zijn zoals jij. Verwacht van mij geen begrip in ieder geval.

   1. Widi

    Yindi, hij had dus juist geen lange zomervakantie. Hij heeft doorgetraind voor en gespeeld om de Confederations Cup. Toen hij net vakantie had, viel Appie weg. Daar heeft hij zijn net begonnen vakantie voor beeindigd. Een verstandige ervaren trainer zou zelf Younes rust hebben gegeven. Maar zo’n trainer hebben wij niet. En er is ook boven hem niemand die het snapt kennelijk. Ik heb het lang voor Bergkamp en Sar opgenomen. Gewoon uit loyaliteit en omdat vervangers moeilijk te vinden zijn. Maar ik zie wel dat ze bijna iedere fout die je kunt maken, ook maken.

    1. Basisspeler

     Hij speelt 1x per week. Krijgt rust genoeg lijkt me. Gezeur over een transfer die afgeketst is. Younes heeft met volle verstand een contract ondertekend. Dan niet zeuren als je werkgever je er aan houdt.
     Beetje zelfreflectie over zijn functioneren mag ook best. Oorzaken legt hij nu extern en niet bij zichzelf. Zou als Keizer zijnde hem tot de winterstop laten banken. Je wilt rust? Krijg je rust.

  4. dickst14

   Ik zag maandag bij Jong Ajax Johnsen de bal niet naar binnenkappen maar in 1 keer voorgeven. Je raadt het al: doelpunt. Wat zou ik dit ook graag bij Ajax 1 zien.

  5. Litmanen

   AB, zoals gewoonlijk, een belachelijke reactie.
   Net als Viergever mocht Younes niet vertrekken.
   Sanchez en Klaassen wél.

   Dat is op zich al niet eerlijk. Buiten dat, hoe professioneel ben je als je zelf om een paar weken vakantie vraagt omdat je vind dat je niet genoeg kan leveren.

   In het prima interview heeft hij aan dat hij niet fris is en lijdt onder de reacties van de fans.

   In plaats van zich ziek te melden blijft hij elke week zich de pest werken.

   Geef die jongen drie weken en je krijgt een fitte en gretige speler terug. We hebben in zijn eerste jaar gezien waar hij dan toe in staat is.

   1. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

    Goh, Litmanen, lees ook de andere reacties eens. Beetje eenzijdig commentaar. Je vergeet trouwens te schelden naar me.

    1. Litmanen

     Dus ik moet het eens zijn met de meerderheid AB?

     Dan lijkt het me handig voor jou om je eigen bijdragen van het afgelopen jaar eens te vergelijken met de mening van anderen.

     Misschien een goede reden voorgoed te verdwijnen in de vergetelheid?

     Dag AB, het ga je niet goed.

     1. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

      Nee, je moet niets. Valt me alleen op dat je je niet durft te richten tot de anderen. Beetje popie jopie proberen te doen en jezelf proberen belangrijker te maken dan je bent.

     2. Litmanen

      Dan moet je de hele topic lezen eigenwijs en niet steeds alleen maar naar je eigen teksten kijken en de reacties daarop.

   2. Widi

    Litmanen ik ben het met jou eens dat hij best even vakantie mag. Drie weken is wat lang. Maar een kleine twee weken moet kunnen. Ik heb hier in augustus de verwachting uitgesproken dat Ajax uit zichzelf Younes nog wat vakantie zou geven. Zou ook gewoon verstandig zijn. Ik zie ook de andere reacties. Maar je moet dit denk ik los zien van de vraag of je hem wel of niet een goede speler vindt. Zijn verzoek is niet onredelijk. Andere deelnemers aan de Confederationscup hebben wel nog wat vakantie gekregen in september/oktober.

    1. Litmanen

     Dank je Widi. Ik ben geen grote fan van Younes, maar de ongelijkheid die Ajax toepast bij zijn spelers vind ik onredelijk.

  6. Starke

   Wat een gelul. Hij mag niets zeggen. Hij heeft het over rust. Is dat een gekke vraag? Is hij negatief? Nee toch?

 2. afcadeluxe

  hoe lang wilde hij dan op vakantie??we spelen geen europees voetbal dus hele week tijd om tot rust te komen,en bij duitsland zit hij voornamelijk op de bank,zou als ik hem was mn voeten eerst laten spreken i.p.v. te klagen

 3. Kingkong

  Eigenlijk zegt hij dat hij bewust geen stap te veel doet en dus de boel sabboteerd lekker een half jaar naar het tweede sturen kijken of er dan nog een club met hem in zee wil gaan Kluivert er in.

 4. KBouter

  Grote Vouten van Ajax om hem te houden terwijl er clubs waren die miljoenen voor hem hadden willen betalen.

  Een Duits A International móet toch zeker 20 mio op kunnen leveren!

  Juist…een volwaardig lid van de Mannschaft…wat zien wij verkeerd?

   1. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

    Ben toch wel nieuwsgierig welke clubs zo serieus waren.

     1. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

      Hij spreekt in het interview over diverse Duitse clubs en een Italiaanse club. Denk dat hij toch echt op schaduwlijstjes heeft gestaan voor het merendeel. Alsof hij zich via Torino meer in de kijker had kunnen spelen voor het Duitse elftal. Team speelt ook geen Europees voetbal.

 5. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

  Younes vergeet even een ander vergelijk met Sanchez. Die had bij zijn komst naar Ajax nul vakantiedagen gehad na een tournooi (ook t/m de finale) en stond er als een rots in de branding vanaf de eerste minuut. Kijk Younes, dan dwing je respect af.

  1. De Nees

   Beetje een crybaby die younes. Was hij vorig seizoen ook zo aan vakantie toe? Dat was ook niet om aan te gluren, zelfs nog erger dan nu.

 6. Charlie2011

  Jongens willen jullie je niet negatief uitten over younes hij leest al jullie reacties en dat gaat hem niet in de koude kleren zitten. En dan speelt hij nog slechter 😂

 7. Ajaxfoort

  Het ligt wel allemaal aan externe factoren. Confed cup, onvoldoende vakantie… enz enz. Er lijkt geen sprake te zijn van “hand in eigen boezem”. Jammer Amin. Als je een combi van Nationaal elftal en club niet aankunt wordt het tijd voor keuzes. Op deze manier hebben we geen reet aan je.

 8. vak411

  Amin, maak morgen de winnende dan krijg je 3 weken vrij waarin Justin je plek wel overneemt…doei dag

 9. Vak 120

  Wat een kutventje die younes,verwende kwal!! Nu ben ik hem helemaal beu! Wij moeten 6 dagen in de week werken om alles rond te krijgen,hij traint 2 uur per dag gvd..sukkeltje!! Beseft hij wel hoeveel geluk hij heeft! Op de bank en nooit meer opstellen!!

  1. Yindi

   Zitten kijken. Was tijdverspilling! Praten en niks zeggen. Moet wel stevige nekspieren hebben trouwens, hoofd vliegt van links naar rechts en weer terug. Beetje zoals Younes voetbalt. Trouwens, blijkbaar kende Keizer verhaal van Younes (nog) niet. Zou daar als coach ook niet zo blij mee zijn. Beter deze dingen te regelen met de Ajax leiding ipv met de media! Mooie reden voor een disciplinaire straf. Tijdje banken lijkt mij. Younus krijgt zijn zin, kan uitrusten en wij ook onze zin, Kluivert op links bv.
   Overdenk een nieuwe nickname: Yindi wil Kluivert op links!

   1. Litmanen

    Kluivert speelt steeds halve wedstrijden. Dus dat is nu precies de reden waarom Younes speelt.
    Volgens mij is dat herhaaldelijk gemeld.
    Johnsen zou een betere optie zijn.

 10. JohnDoe77

  Ik zou hem ook even vrijgeven gezien de omstandigheden. Maar toch; hij speelt bij Ajax en verdient prima dus moet hij niet gaan piepen over dat ze hem niet wilde verkopen!

 11. Charka53

  Wat een frustratie Younes maar je ben nu éénmaal prof voetballer dus je wordt betaald door Ajax die mag dan ook verwachten dat je er helemaal voor gaat en niet zeiken als het even niet lekker gaat neem een voorbeeld aan Ziyech die gaf aan dat het even te zwaar werd en kreeg even rust en dat moet jij ook maar eens doen omdat je prestaties op het veld ver beneden peil is .

 12. Indojood

  Ziyech was vorig seizoen wel zo slim en professioneel om een keer rust te pakken. Uiteindelijk is dat beter voor de speler en het elftal.

  1. Litmanen

   Blijkbaar wordt Younes dat niet gegund want hij heeft er om gevraagd.

   Blijft vreemd dat Ajax op alle fronten zijn werknemers niet gelijkwaardig behandelt.
   Kijk naar Viergever, Serrero, Anderson, Fischer etc.

   1. Indojood

    Daar geloof ik niets van. Als je als speler aangeeft niet helemaal fit te zijn dan zal de trainer je niet opstellen.

    1. Litmanen

     Lees het interview, hij heeft herhaaldelijk om rust gevraagd.
     Waar Ziyech het vorig jaar wel kreeg en fit terugkeerde, daar wordt nu dus opnieuw met twee maten gemeten.

     1. Indojood

      Hij is moe, hij kan dat toch aangeven nu en de Klassieker laten lopen. Nee, hij wil spelen dan moet ie ook niet gaan zeuren in de pers. Zeer onprofessioneel.

     2. KBouter

      Helemaal mee eens, zeer onprofessioneel…ook al heeft hij gelijk.

      Net als Ziyech openlijk zeer onprofessioneel klaagde in de pers over Ajax en tien ze hem vroegen of hij daar al met Overmars over gepraat had …antwoord hij nee….ik doe het nu hier!

 13. Bert62

  Nog kapsones ook. Als het je niet bevalt dan rot je toch lekker op. Zoveel hebben we niet gehad aan je.

  1. Yindi

   Is niet waar Bert. Echt wel waarde gehad voor Ajax! Ben hem nu ook wel een beetje beu maar dat kun je niet zeggen.

   1. Litmanen

    Juist daarom zou het misschien een gouden idee zijn om hem net als Ziyech vorig jaar op vakantie te sturen.

    Ben benieuwd hoe de hele zooi hierboven reageert als hij ons zondag de overwinning brengt….

    1. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

     Als een niet functionerende voetballer een doelpunt maakt, maakt hem dat nog geen goed functionerende voetballer. Ik zal het wel zien om 19.00 uur.

     1. Indojood

      Klassiek Litmanen, een van zijn oogappeltjes krijgt kritiek en meneer stuitert weer rond op het forum. Heeft hier wekenlang een haatcampagne gevoerd tegen onze beste speler Ziyech.

     1. Litmanen

      Maar kreeg dus rust…
      En Younes is zeker mijn favoriet niet. Ik zie liever Johnsen.

      Overigens, ik hoor niemand over mijn oogappel Tete van gisteravond.
      Zo spelend is hij zelfs gevaarlijk voor zijn eigen keeper.

      Bovendien, de vaak gehate Traore liet zien waarom we hem hadden moeten kopen.
      Wat een klasbak.

     1. dickst14

      Dat klopt die maken af en toe nog wel eens een doelpunt of ze hebben een assist, ook als ze slecht spelen. Het rendement van Younes is nog lager dan de keeper van Excelsior. Die had een uittrap waaruit gescoord werd.

     2. Widi

      Ik zat nog even te denken Dick…….volgens mij voor de beker tegen die amateurs. Tellen we die mee? Vooruit dan maar.

     3. dickst14

      ja 3 keer. Over Dolberg maak ik mij geen zorgen dat komt wel goed. Laat hem maar als linksbuiten starten zondag.

     4. Litmanen

      Heb je jouw idool nog gezien gisteren? Het blinde paard schopte zijn eigen keeper doormidden. Was lachen!

     5. AB is fan van Johan en daarom ook fan van Jonk, Jordi en Ling

      Wat kunnen die staphorstertjes toch eigenwijs zijn he.

 14. Prinsengracht

  De Klassieker! Voor mij reden om het forum weer eens te bezoeken. Ik zie in de laatste topics vooral gezeur tegen elkaar. AB, ben jij nu echt zo’n vervelende vent, of doe je maar alsof? Voor zo’n zuiger als jij doen ze hier in de Reguliersdwars een moord. Enfin. Hoop dat Ajax zondag goed speelt en wint. Fijne wedstrijd iedereen.

 15. Basisspeler

  Meende dat Keizer zei dat hij het grootste uithoudingsvermogen had. Inschattingsfoutje?

 16. -buitenkantje rechts-

  Kan Younes niet tot volgend seizoen vakantie krijgen? Niet voor zijn vermoeidheid, masr puur omdat hij dan niet voor Ajax speelt..
  Hij haalt Sanchez aan? Sanchez kwam vanuit de Confed Cup direct in de competitie en EL terecht.. Hij gaf geen krimp en heeft alles gespeeld. De veel geroemde Bosz gaf Sanchez ook geen rust.
  Denk dat nu de kritiek toeneemt meneertje met spijt terug denkt aan een eventuele transfer die hij is misgelopen.. Niet zeuren, maar poetsen!

  1. Litmanen

   Die transfer ging niet door omdat Ajax hem niet liet gaan. Over gelijke kappen gesproken.
   Maar, wel ff blijven opletten BR, Younes wilde wel weg.

   En verder, Sanchez speelde geen finale Fed.Cup. Die was al veel eerder klaar.

   1. Johan Cruijff Stadion

    In de zomer van 2016 kwam Sanchez direct na zijn finale in Zuid Amerika naar Ajax en is zonder pauze, vakantie of kort verlof doorgegaan. Of hij al dan niet eerder klaar was doet niet ter zake, hij heeft. toen geen vrij gehad dit werd pas merkbaar aan het einde van het seizoen en dat voor zo’n jonge gast.

   2. Indojood

    Sanchez kwam vanuit de CL finale meteen hierheen, zonder noemenswaardige rust. Heeft dus twee volle seizoenen achter elkaar gespeeld.

     1. Widi

      Litmanen, in de column van vandaag in het AD van Sjoerd Mossou staat een goede tip over hoe om te gaan met internetgekkies.

     2. Johan Cruijff Stadion

      Beste Widi, als jij nu eens stikt in je eigen kots en vervolgens zelf wegrot in je kamertje bij Parnassia dan is er sowieso een hoop opgelost. Als er één figuur ongelooflijk sneu is ben jij het wel. Ga maar weer los met je commentaar, ik lees het morgen wel weer. Voor de overige forumleden: sorry maar ik laat niet alles zomaar over me heen komen. Voor WideijSS: vergeet de redactie niet op de hoogte te brengen van deze, uiteraard, schandalige post.

    1. KBouter

     Helemaal mee eens, maar vergeet niet dat de intensiteit van een aanvaller..cq middenvelder hoger ligt dan bijeen verdediger.

     In een roulatiesysteem worden niét voor niets vaker de aanvallers en middenvelders gewisseld dan een verdediger.

     1. Indojood

      Bij een verdediger moet de concentratie hoger zijn, één fout en hij ligt in het mandje. Vooral mentaal is dat zwaar.

     2. KBouter

      Ook dat is waar, maar fysiek hebben middenvelders een aanvallers het lastiger dan een verdediger.

      En middenvelders en aanvallers maken ook meer meters. Zal het ook logisch vinden dat Younes gewoon rust krijgt, weekje vakantie en gewoon een wedstrijdjes of 3 uit de luwte.

     3. Indojood

      Ja, wat weegt nu het zwaarst bij vermoeidheid, fysiek of mentaal. Ik denk het laatste, als het in het koppie goed sit kan je het lang volhouden. Verder eens dat Younes rust moet pakken.

     4. Johan Cruijff Stadion

      KBouter, als Ajax veel corners krijgt of vrije trappen op de helft tegenstander die niet direct naar het doel kunnen, lopen die lange verdedigers zich het lazerus hoor. Heel vaak ging Sanchez dan ook mee naar voren. Een aanvaller staat er al. 😉

 17. AFCA my World

  Had hem maar verkocht,nu is hij geen drol meer waard,en er lopen genoeg vervangers voor hem rond,stuur hem ver weg ! ⚽️

 18. bs

  Ik merk dat iederen deze kabouter meer dan zat is. Hij had wat mij betreft als 1000x op de bank moeten zitten. En dan krijgen anderen (dolberg,Cerny, Kluivert, johnson) een kans. die zit ie alkemaalnin de weg.
  Wordt Ajax mi een stuj gezonder van.

 19. Hanski

  Als duitse internationals vakantie krijgen na een tournooi….wie zijn Edwin en Dennis inclusief die overacting keeperstrainer dan om Younes dat niet te geven…bewijs dat teainen en begeleiden iets is voor echte trainers…beschamend Ajax

 20. bs

  ALLE TEKSTEN HIER TEN SPIJT …. younes is de eerste speler van de selectie waarvan vaststaat dat ie in de basis staat tegen Feijenoord!! Het blijft een onbegrijpelijke staf!.

  1. Iamsterdam2015

   Onbegrijpelijk. Maar ja, ik denk dat het een verassing is toch? En hij zal zeker 80 minuten spelen ingeacht wat zijn vorm is want tja…..Keizer vind hem goed

 21. Brokamp

  Het is toch heel simpel, hij moet in de picture blijven om hem in de winterstop te verkopen. Die lui daarboven zijn nog niet zo dom als we denken. Bij het eerste het beste bod gelijk weg met die gozer. Johnsten overhevelen en we hebben met Kluivert, Cerny, Neres en Johnsten de vleugels dubbel bezet. Alle 4 prima talenten waar menig topclub in Europa jaloers op zou zijn.

Reageren is niet mogelijk.