There are no ads, please add some


Slordig omspringen met kansen baart Keizer zorgen, ‘Boosheid om cuncurrentie goede zaak’

Volgende week zondag staat in Rotterdam de topper tegen Feyenoord op het programma. Ajax zal beter met de kansen moeten omspringen, dat beseft Marcel Keizer maar al te goed. “We maken er vier en we creëren nog meer kansen. Dus ik ben tevreden, maar dat is tegelijkertijd een minpuntje. We hebben zat kansen gecreëerd. Het is iets wat ons nog zorgen baart”, aldus Keizer voor de camera van de NOS. De ideale opstelling is dan ook nog niet gevonden. “Wij zijn nog niet klaar. Niemand kan met een gerust hart de training afwerken. We moeten aan de slag en dit is alleen maar goed.”

Met de terugkeer van Daley Sinkgraven, de ontwikkeling van Siem de Jong en Kasper Dolberg die langzaam door zijn moeilijke periode heen komt, voelt Marcel Keizer de concurrentie in zijn selectie groeien. “Het is nu zo dat de selectie helemaal fit is. Alleen Benjamin van Leer ontbrak, maar die sluit deze week ook weer aan. De concurrentie wordt groter…” Ik liet vandaag drie jongens (Siem de Jong, Kasper Dolberg en Daley Sinkgraven red.) invallen, maar er zaten er ook nog drie, vier op de bank die kwaad waren dat ze er niet inkwamen. En dat wil je als trainer.”


Gerelateerde posts

27 reacties

  1. Guacamole

   Jawel. Ze stonden al voldoende voor. Dan moet die jongen komen om ritme in eerste te krijgen

 1. Moosie

  De gehele tactiek , het beleid , en de personele bezetting baart mij erstige zorgen.
  Het wordt steeds moeilijker om het roodwitte bloed te laten stromen.

 2. Iceman

  Het wordt niks met Ajax Keizer is niet echt een type Ajax Trainer. Alleen hoe hij voor de Camera’s van Foxsports praat of beter gezegd brabbel je kan hem amper volgen wat bedoeld hij ? waar wil hij naar toe met zijn verhaal? Ik kon hem niet echt begrijpen laatstaan volgen dus ik vrees het ergste met dit Ajax aan de hand van deze trainer.

  1. dickst14

   Keizer heeft het eindelijk uitgelegd. Het heeft er niets mee te maken dat hij het zo goed met Bergkamp kan vinden. Hij heeft meer loopvermogen. Voor een atletiekvereniging zou dit mooi zijn, maar ik heb altijd gedacht dat Ajax een voetbalclub was.

 3. JohnDoe77

  Het is geen overtuigende trainer inderdaad en het was geen overtuigende wedstrijd. We wonnen omdat Sparta niets deed! Echte test is volgend weekend…

 4. ajaxpers

  Dit interview is echt de laatste druppel die de emmer doet overlopen. Als hij deze conclusie trekt dan overziet hij het niet en is per direct 100% ongeschikt. Een verrotte kies kun je beter zsm eruit trekken voordat de rest van het gebit beschadigt.

 5. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Niemand kan met een gerust hart de training afwerken? Goh.
  Het spel was fris? Goh.
  Keizer gebruikt het woord tevreden? Goh.
  Ik dacht dat Keizer trainer was van Ajax. De eerste man dus maar wekelijks blijkt overduidelijk dat hij een heel andere wedstrijd ziet dan het publiek. Spijkerboy fluistert hem de meest vreemde teks5en in volgens mij.

  1. Litmanen

   Spijkerman is zeker niet mijn vriend, maar is het je wel eens opgevallen dat trainers in het algemeen redelijk veel communiceren met hun assistenten tijdens een wedstrijd?
   Blijkbaar heb jij daar op die bank een afluisterapparatuur geplaatst?

   1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

    Toen Frank er zat en met Spijkerman sorak was het spel dood saai. Toen Bosz er zat en Spijkerman moest zijn mond houden werd het spel steeds leuker. Nu zit Keizer er, als marionet, en Spijkerman heeft weer het hoogste woord en het spel is weer klote. Conclusie …….. juist. Bosz communiceerde ook met zijn assistent maar wel met de juiste.

 6. Charka53

  Wat het in 010 moet worden weet ik niet ze zullen toch uit een ander vaatje moeten tappen maar ik heb die kakkies zien spelen daar moet een goed draaiend Ajax niet bang voor zijn alleen door de extra inzet die 010 tegen Ajax kan opbrengen kan ons de das om doen.

 7. Kingkong

  Keizer ziet altijd een andere wedstrijd dan dat wij zien ,waarschijnlijk draagt hij de bril van bergkamp die heeft mat glas.

 8. -buitenkantje rechts-

  “We maken er vier” Tjonge.. 2 eigen doelpunten van Sparta daar voor het gemak maar even bij gerekend? Wat een onnozele sukkel!

 9. a.p.

  hoe lang blijft Keizer nog onze trainer? wat voor wedstrijd heeft hij gisteravond in de Arena gezien Wij in vak 125 wel iets anders dan dat hij doet voorkomen. Het was een geluk dat we even voor de rust , via Zanusi op 1 – 0 kwamen anders waren de rapen gaar geweest.

 10. Steffan

  Vind het wel een bijzondere opmerking dat Keizer zegt dat ie tevreden is. Had Frank de Boer ook een handje van om na een wedstrijd die niet om aan te zien was een verkeerd beeld te schetsen.

  Uit t interview komt wat naar boven dat de verbetering in de toekomst vooral zou zitten in de concurrentie strijd en wedstrijdfitheid van Siem de Jong, Sinkgraven, Dolberg, maar het probleem is veel groter. Over de huisige opstelling heb ik ook mn vraagtekens maar vooral de visie lijkt volledig te ontbreken, een gebrek aan energie, vertrouwen en plezier is ook niet terug te zien in de wedstrijden.

  Blijkbaar kan hij de spelers onvoldoende inspireren.

  Het verrast me wel want met Jong Ajax speelde Keizer aantrekkelijk voetbal.

  Als Ajax dit seizoen hoog komt te eindigen dan zal dat vooral te maken hebben met het feit dat PSV en Feyenoord in een grotere ellende zitten dan Ajax zit

 11. Widi

  Het heeft geen zin om nog te schelden op Keizer. Volgens mij vind niemand hem nog acceptabel. De aandacht moet dus naar de mensen die hem tegen beter in laten zitten. Ik ben al wekenlang steeds verbaasd dat de hel niet losbreekt tijdens en na de wedstrijd. Maar er gebeurt niets.

  1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

   Volgens mij worden er genoeg namen genoemd en niet alleen Keizer. Juist blijven benoemen en hopen dat de pers er in meegaat. Daar ben je voor een groot deel van afhankelijk. Van supporters trekt deze clan zich weinig aan. Door de pers aan de schandpaal genageld worden (klinkt harder dan het is) is de enige optie.

   1. Widi

    Ik had nooit gedacht dat ik dit nog eens zou zeggen. Van de pers moet je niks verwachten. De commentator op tv had het gisteren nota bene over de gezellige sfeer in het stadion. Tijdens de eerste helft. De kranten doen ook niets. Voetbal International heeft genoeg aan zichzelf. Voetbal Insite is te vol van zichzelf. De enige programma’s waar het serieus ter sprake komt (Rondo, natafelen) ziet geen hond omdat ze op Ziggo en Fox zijn. In Rotterdam hadden er al weken geleden een paar duizend bij het directiegebouw gestaan. Ik heb dat altijd verafschuwd, maar merk nu aan mezelf dat ik teleurgesteld ben dat er helemaal niets gebeurt. Jij was gisteren in het stadion. Jij hebt misschien wel wat gehoord of gezien. Maar op tv was geen spreekkoor te horen. Geen spandoek te zien. En zonder die dingen verandert er niets. Daarom schreef ik net: Keizer is ook maar neergezet. Die is kennelijk te simpel om in te zien dat hij het niet aankan. Dus moeten degenen die hem laten zitten worden aangepakt.

    1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

     Er waren andere spreekkoren dan normaal heb ik begrepen. Voor mij onverstaanbaar maar naar later bleek “bommen op Rotterdam”. Geeft het niveau aan van de beste mensen. Je leest overigens steeds vaker in de pers dat er onrust is. Waar rook is is vuur, dus het gaat echt gebeuren. Niet vandaag, niet morgen maar het gaat gebeuren.

Reageren is niet mogelijk.