There are no ads, please add some


Sinkgraven hoopt op meer: ‘Het is niet aan mij, maar ik ga mijn stinkende best doen’

Daley Sinkgraven maakte zaterdag na maanden van afwezigheid vanwege blessureleed zijn rentree in het eerste elftal van Ajax. De vleugelverdediger mocht in de slotfase invallen voor Maximillian Wöber. Sinkgraven is blij met zijn terugkeer.

Sinkgraven lijkt bij Ajax zich te moeten richten op de linksback positie terwijl hij van origine een aanvallende middenvelder is. “Ik denk dat ik me op de positie van linksback moet focussen, maar de trainer heeft aangegeven dat ik ook als middenvelder kan spelen. Daar was ik het wel mee eens”, aldus Sinkgraven voor de camera van de NOS. “Mijn hart ligt op het middenveld, maar ik ben blij dat ik minuten kan maken en belangrijk kan zijn voor het team. Ik ben een voetballend ingestelde speler die graag naar voren wil en als ik linksback sta, dan kom ik ook voor in de opbouw.”


Gerelateerde posts

57 reacties

  1. HURBIE

   Daar heb ik hem tekort voor gezien tegen Sparta om dat re beoordelen
   Laat hij nu maar rustig gaan opbouwen en niet meteen 2x45minuten tegen die kakkerlakken gaan spelen

   1. Bakkie

    Je hebt Sinkie toch wel vaak genoeg zien spelen op LB mag ik hopen? Tegen feyenoord zou ik inderdaad ook beginnen met Viergever LB en Wober en De Ligt centraal

  1. dickst14

   Ja klopt. Younes moet de linkerkant kapot lopen zodat Sinkgraven kan voetballen. Of zoiets.

 1. KBouter

  Voetballend vermogen 86 x beter dan Dijks!

  Gewoon meer op de helft van de tegenstander spelen dan op je eigen helft en je hebt goud in handen.

  1. Litmanen

   Helemaal eens KBouter, een heerlijke voetballer die hopelijk de kans krijgt zich te bewijzen.

 2. Amoebe

  Ook al is hij beter als dijks misschien vind ik het ook middelmaat.

  Te weinig inhoud en fysiek.

  Kan leuk voetballen maar dat kan in principe iedereen bij ajax.

  Wat mij betreft net zoals dijks van de hand doen….dit moet er ook gewoon in de jeugd zijn.

  1. Litmanen

   We kunnen iedereen wel wegdoen. De Schone’s en Viergevers van deze wereld zijn geen Europese top, maar zonder redt je het niet.
   Sinkgraven is een hele talentvolle speler die vorig jaar voor mij de verrassing van het seizoen was op LB.

   Met dank aan Tonnie Bruins Slot.

 3. ajaxpers

  Jammer dat een achterlijke trainer hem vorig seizoen als LB opstelde. Daar moeten we nog steeds onder lijden

  1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

   Hadden we Frank nog maar. Ik slaap zo slecht de laatste tijd.

 4. AFCA my World

  Alleen jammer dat ie niet naar het krachthonk is geweest,is nog steeds te licht voor Ajax ! ⚽️

 5. Vak 120

  Sinkgraven is geen back voor ajax! Leuk als je altijd op de helft van de tegenstander speelt…maar dat doet ajax niet!!

   1. Vak 120

    Nee ik kijk wat iemand kan,hij is geen medogeloze back! Leuke voetballer,geen verdediger.gewoon gebrek aan beter!

 6. -buitenkantje rechts-

  Vind hetvgrappig dat hij nu door menigeen als een back wordt gezien.. Uit nood geboren, omdat Bosz geen enkel alternatief had voor Dijks.. Het feit dat hij beter was dan Dijks maakt hem nog geen back!
  Hij mist namelijk bekangrijjke kwaliteiten die een moderne back wel moet hebben. Hij heeft te weinig snelheid en uithoudingsvermogen om de hele flank te bestrijken.. Hij is fysiek niet sterk genoeg.. Hij kan niet koppen! Toch wel handig hoor bij voorzetten en corners in eigen strafschopgebied.
  Maar het bekangrijkste.. Hij kan niet verdedigen! Kijk hoe hij zichzelf opstelt tov zijn tegenstander..hoe hij vaak zijn man kwijt is.. hoe hij er vaak achteraan loopt ipv ingrijpt. Was destijds een lunder van Bosz waar we nu nog steeds de naweeën van hebben.
  Je zou hem ipv Younes kunnen opstellen.. op het middenveld is hij overbodig. Eigenlijk sowieso een overbodige speler die het best verkocht kan worden aan een subtopper.

  1. Indojood

   Staat ook gewoon in het Groene Boek. Een back moet in de eerste plaats verdedigen, snelheid hebben, kunnen tackelen en meedoen met de aanval. Maar de eerste vereiste is de man kunnen uitschakelen.

  2. De Nees

   In de roos BR, dat is het hele eier eten met Sinkie. Hij is door Bosz in de etalage gezet vanwege zijn hoge prijskaartje, sterk vermoeden op aandrang van TH. Een gemaakte back die internationaal op alle criteria door de mand valt. Op zijn plaats bij een middenmotor als MV, dat is zijn plafond.

 7. De seijs

  Waardeloos als linksback. En op de helft van de tegenstander is hij ook gewoon kut. Ruimen die Sinkgraven in de winterstop. Daar worden we toch geen kampioen mee. Veelste licht. Zelfs Veltman is beter , nou dat wil toch wel wat zeggen! Pfffff Wat een drama zeg.

  1. Indojood

   Zo praten die boeren nou eenmaal. Alles wordt geruimd, kippen, varkens en voetballers ook.

    1. Indojood

     ik begrijp Nederlands heel goed. Dat moet ook vanwege mijn werk. Ik moet vaak officiële documenten vertalen van Indonesisch naar Nederlands of Engels en vice versa. Ik denk dat ik snel zonder werk zou komen te zitten als ik jouw lage niveau zou hanteren.

     1. Widi

      Ga je je nu verantwoorden? Of bewijzen? Iedereen kan toch lezen hoe je schrijft. Degenen die het Nederlands goed beheersen, zien dat jij dat ook doet. Voor de anderen hoef je het niet te doen. Het kon jou toch niks schelen wat er tegen en over je gezegd wordt? Uitdelen en incasseren toch?

     2. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Volgens mij was dit uitdelen van Indojood.

     3. Widi

      Vogens mij niet. Hij neemt Seijs niet serieus. En toch gaat hij uitleggen dat hij onze taal goed beheerst. In de laatste zin deelt hij een sneer uit. Dat is waar.

     4. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Volgens mij mag Indojood doen wat hij wil. Met “Ga je je nu verantwoorden” vraag je aan Indood om verantwoording af te leggen voor zijn reactie. Beetje vreemd toch? Overigens vind ik de vraag “of bewijzen” persoonlijk erg apart. Maar goed, het is mijn zienswijze en het viel me op.

     5. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Mis je de aandacht Widi. Op één avond heb ik een pleuris bek, kruip ik in een hol en hebben we een giertank. Zaken waar jij zo’n hekel aan hebt als die gezegd worden.

     6. De seijs

      Indojood om mij te verbeteren wordt jij echt geen Nederlander. Mijn Roots komen hier vandaan. De jouwe liggen in Indonesië. Is helemaal niet erg. Jij probeert het wel om een betere Nederlander te zijn dan mij.Maar we weten allebei beter. Ik zou zeggen reageer op mijn stukjes want dat is mijn mening. Maar ik denk zo dat dat te hoog gegrepen is voor jou. Daar reageer jij niet op. Want daar sla ik je mee om de oren. En dat weet jij ook, daarom ga je mij verbeteren. Dat mag prima zelf, maar wees ook eens eerlijk en neem je verlies zo nu en dan! Dan verdien jij pas respect van mij. En kom niet telkens met jou eigen Cruyff versies. Cruyff is verleden tijd. Het voetbal veranderd met de dag. Kijk eens naar een back van bv 20 jaar geleden en een back van tegenwoordig. Wereld van verschil. En om top te voetballen moet een gemiddelde elftal denk tegenwoordig ongeveer een jaar of 6-27 zijn. En dat is bij ajax nu niet meer zo. Dus er zal anders gevoetbald moeten worden. Met eigen jonge jeugd red je het tegenwoordig niet meer. Er moet zeker wat verandert worden bij ajax dat ziet een blinde nog wel. Daar hebben we een Cruyff niet voor nodig. Ik denk een goede mix en een goede trainer. Alhoewel van Bronckhorst wel een keer of 6 achter elkaar verloor of zo. En zie wat hij toch voorelkaar heeft gekregen. Nou ik heb weer genoeg info gezet hier kijk maar zou ik zo zeggen.

     7. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Aldus een anti Ajacied en een hele maar dan ook hele domme Nederlander. Moet wel zeggen, heel vermakelijk stukje. Kan je nooit zelf bedacht hebben. Dank voor de vrolijke noot van vanavond. Ben heel nieuwsgierig naar je commentaar op dit stukje want dat kan je niet laten.

     8. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Gelukkig is er nog humor, ook al is die onbedoeld 😉

     9. De seijs

      Nee denk het niet br. Dat bedoel ik met te hoog gegrepen 😂😂 of hij moet nu in Jakarta zitten daar zullen ze wel geen bereik hebben😉

 8. KBouter

  Ik geef Sinkgraven nog de voordeel van de twijfel.

  Zolang gasten hier riepen en jankten om Sneijder, Vaart en éne Larson… ben ik toch blij dat wij Sinkie hebben.

  1. Litmanen

   Gelul over dat hij mislukt is als linksback. Hij liet op die plek Ziyech beter voetballen. En daar gaat het bij Ajax om.
   Net toen iedereen begon te geloven in hem raakte hij geblesseerd. En niet omdat hij van glas is maar door een smerige overtreding van een Schalke speler.

   1. KBouter

    Cruijffs nazaat Bosz zweerde met Sinkie…kan me niet voorstellen dat Cruijff idolen het beter weten dan de Meester?

    1. Indojood

     Bosz is geen nazaat, Jordi is dat. Deze oplossing is uit nood geboren, mede op aanraden van Bruins Slot. Wat zegt Cruijff in het Groene Boek: “Een verdediger is in de eerste plaats iemand die de tegenstander moet uitschakelen. Dit geldt voor zowel de rechtsback, voorstopper, laatste man als linksback. Eerst je tegenstander uitschakelen en dan pas meevoetballen.”

     Sinkgraven is geen speler die een tegenstander uitschakelt en dan pas meevoetbalt. Dan vind ik Viergever beter.

    2. -buitenkantje rechts-

     Scheve gedachtengang KBouter, masr dat heb je nu zelf ook wel in de gaten. Trouwens.. Larsson was een asnwinst geweest voor Ajax ipv Younes.. Younes had verkocht moeten worden, daarvoor Larsson kopen.. Had je nog geld over gehouden ook. Dan over twee jaar kan Johnsen Larsson opvolgen..

   2. Indojood

    Sinkgraven kreeg een klappie op zij knie maar het viel wel mee, zei ie zelf toen in een video op de TG website. In diezelfde video zei hij dat zelf vond dat ie te vaak gebleseerd was. De blessure was deels zijn eigen schuld, in zoverre dat hij te gretig op een niet-belangrijke plek op het veld zijn fout wilde herstellen. Sinkgraven is in januari 2018 drie jaar bij ons en heeft nooit kunnen overtuigen. Te licht gebouwd en kan niet verdedigen.

    1. KBouter

     Dat hij in die drie jaar zich niet heeft laten zien, ben ik mee eens.

     Maar van de backs die Ajax heeft zie ik toch graag Sinkgraven het liefst daar. Afgaande dat Viergever centrum speelt. Sinkgraven heeft bij mij duidelijk de voorkeur boven Dijks!

 9. JohnDoe77

  Blijft natuurlijk niet een ECHTE back, misschien toch in de winter iets binnenhalen?

 10. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Opvallend hoe weinig mensen de aandacht leggen op het verdedigen watcer moet gebeuren door de lb. Constant de aanvallende kwaliteiten benoemen en zeggen dat hij kan opbouwen. Verdedigen lijkt mij toch taak nummer één. Daarnaast als dat lukt opkomen en niet opbouwen. First things first.

  1. De Nees

   Het is ook allemaal niet zo moeilijk. Voetbal begint nog altijd bij verdedigen, anders kan je net zo goed je kunstjes gaan doen in de circus.

Reageren is niet mogelijk.