There are no ads, please add some


Viergever neemt beslissing en vertrekt komende zomer bij Ajax

Nick Viergever vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax, zo heeft de verdediger besloten. Viergever wacht nog altijd op een gesprek voor zijn aflopende contract maar dat hoeft er niet meer te komen, zo laat hij weten in De Telegraaf.

‘Ik heb in principe de keuze gemaakt om transfervrij te vertrekken. Afgelopen zomer kon ik naar Bayer Leverkusen en omdat ik al 28 jaar ben leek mij dat een mooie stap op het juiste moment. Echter wilde Ajax mij niet laten gaan en dat was hun goed recht. Het was heel frustrerend en ik heb het er ook een paar dagen echt moeilijk mee gehad’. Viergever heeft nooit overwogen om een vertrek bij Ajax te forceren. ‘Om mijn maten te laten vallen of een stap minder hard te trainen, zo zit ik niet in elkaar. Daar schiet je niks mee op. Ik heb er totaal niet aan gedacht me ziek te melden of weg te blijven’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

89 reacties

 1. ajaxpers

  Een wijs besluit, je hebt het uiterste van jezelf gevraagd en doordat pb de perfecte verdediging van NL naar de klote hielp door zijn slechte opstelling keer op keer kreeg jij een kans in de basis en aan jouw inzet lag het niet maar meer zit er ook niet in.

  1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

   Ja he Ajaxpers, wat missen we die vele langzame tikkies terug en breed 3n terug en breed van de verdediging destijds. Niemand kwam er aan te pas, zelfs ons eigen middenveld en aanval niet. Je kon er heerlijk bij slapen bij dat spel. Goh, wat mis ik dat.

    1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

     Gratis reclame voor “Beter bed”.

     1. Charka53

      Laten we maar hopen dat ze op tijd uitgeslapen zijn anders krijgen ze het moeilijk tegen Sparta.

   1. KBouter

    Zelfs in Engeland probeerde hij het lange balbezit er in te hameren dmv negatief voetbal. Daar hadden ze hem snel door en kreeg hij ontslag.

    Geen enkele club zit meer te wachten op dit soort trainers is gebleken.

  2. Indojood

   Haha, humor heb je wel, ajaxpers. Ik lees diverse Ajax supporters sites maar zo’n zuurpruim als jij ben ik nog niet tegengekomen.

   1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

    En hij heeft nog volgers ook.

  3. AjaxKat

   Off topic: lees bij Fox dat Wenger ontkent dat Overmars naar Arsenal gaat. Ik word er wel zenuwachtig van dat de pers daar ook serieuze vragen daarover stelt. Ben er dus niet gerust op.

 2. JohnDoe77

  Ik heb geen idee wat PB hier weer mee te maken heeft. Gaat volgens mij er meer om dat Nick geen erkenning krijgt van de directie. Die hebben altijd de “harde lijn” dat als het contract nog maar een jaar is, de speler moet bijtekenen, verkocht worden of in het tweede. Niks van dat alles voor Nick, hij hoort gewoon niets! Asociaal voor iemand die zoveel inzet voor Ajax heeft gehad en nog heeft! Zet hem ergens neer en hij doet wat hij kan voor het team, zonder mopperen! Dat het niet een wereldster is, kan hij niets aan doen. Maar dit is niet de manier om met hem om te gaan en terecht dat hij daar zijn conclusies aan verbindt. Neem aan dat de directie te druk is met de tonnen bonus te tellen, valt ze vermoedelijk niet op dat Viergever dit nu al maanden roept… #Faal

  1. Bakkie

   Goed verwoord, JohnDoe. En het vreemdste is nog dat NIEMAND hier blijkbaar verantwoording voor af hoeft te leggen. Ben heel benieuwd wat Overmars hierover te zeggen heeft.

  2. Widi

   Het is hier net Marktplaats. Elk topic wordt gebruikt om de eigen praatjes te maken. En dan gaat het bij dit topic over Viergever toch weer over Bosz.

 3. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Nick, ik hoop dat je deze winter kan en mag vertrekken naar een leuke club. Het is een grof schandaal wat Ajax flikt en ik bewonder je instelling. Ik denk niet dat ik of anderen dat zo zouden kunnen doen. Je bent een pure liefhebber van het spel en dat wil je zo vaak mogelijk doen. Klasse jongen. Uiteindelijk heb je wel een flinke groei doorgemaakt, ik hoop dat je daar van mag profiteren. Eigenlijk in de winterstop gewoon je kont tegen de krib gooien als het moet en vertrek afdwingen. Succes en alvast nogmaals bedankt voor je “voetje”.

 4. dickst14

  Het had wel zo fatsoenlijk geweest om hem op zijn minst uit te nodigen voor een gesprek.

  1. HURBIE

   Ja dicks dat is AJAX ten voete uit
   Ze hebben niet het fatsoen om bij elkaar te gaan zitten en praten ,want je bent maar een nummer en geen mens bij AJAX

 5. Vak 120

  Ja dit is echt WEER waardeloos van ajax! Hij heeft denk ik de beste mentaliteit van de selectie..ik kan dit niet snappen.en volgend jaar weer klagen dat ze hem misschien toch een contract aan hadden moeten bieden!! Nick het beste voor jouw jonge,maak een mooie stap

 6. Charka53

  Gelijk heb je Viergever je heb je altijd voor de volle 100% ingezet en je beloning is dat ze je gewoon laten zakken dat is helaas het zakelelijke bij Ajax ik hoop dat je een leuke club tegen komt die je wel goed kan gebruiken en je waardeer voor wat jij kan inbrengen in een team.

 7. Litmanen

  Viergever is een voorbeeld van hoe Ajax met zijn trouwste spelers omgaat.
  Sanchez mocht weg, maar ja, voor Nick wordt geen twintig of dertig miljoen betaald.

  Puur onrecht. En het meest schandalige vind ik dat Ajax niet eens reageert op deze wrange klucht.

  Nick, bij deze alvast bedankt voor je belangrijke goals en je onverzettelijkheid, zeker in de wedstrijden waarin de vedetten het al lang lieten afweten.

  En Ajax, bedankt voor weer zo’n schandalige streek op menselijk gebied.

  1. Emilio4Ajax

   Voor mij nogmaals een bewijs dat er 2-3 mensen van buitenaf, die elders bewezen hebben iets neer te kunnen zetten in een organisatie, bij moeten. Mischien wel Ling als Algemeen Directeur. Overmars blijft zn funkties houden , maar krijgt er eentje, Jordi, naast. Jordi zou ook Hoofd Betaald Voetbal kunnen worden. En mischien wel Jonk. Denk ook dat Sjaak, met nog twee, goed zou kunnen funktioneren als “Cultuurbewaarders”… ❌❌❌❤️🍻😎

   1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

    Zit je nu mijn nick na te praten Emilio 👍😉. Kortom, helemaal eens.

    1. Emilio4Ajax

     Nee AB, ben nooit van gedachte verandert en ben het gedeeltelijk met jou en een deel andere eens. Werd alleen verrast door je positieve inleg…ga zo door😉 Nu moeten we alleen nog de goeie dingen van iedereen bij elkaar leggen en dan is de puzzel klaar…❌❌❌❤️🍻😎

    1. Emilio4Ajax

     In plaats van de boel direkt af te zeiken zou het je goed staan om eens met konkrete voorstellen te komen… Deze drie clowns hebben wel bewezen dat ze het kunnen en zolang jij niet met namen komt en ik niet gebeld wordt moeten we het daarmee doen ja…❌❌❌❤️🍻😎

     1. De seijs

      Haha als ze jou bellen en jij zou het kunnen mooi. Maar Ling? Een hele goeie voetballer was zeker een grote fan van hem. Maar bestuurlijk? Nee zeker niet. Schijnt de schijn tegen te hebben. Dus geen zekerheid. En Jordi? Die heeft zijn achternaam mee. Maar nog geen grote man voor het bestuur. En swart? Ja een echte ajacied….. Nou ja als zo’n man het club lied van die kakkerlaken gaat zingen voor de tv??? En later ook nog in Den Haag oh oh Den Haag gaat zingen?? Nou dan is hij voor mij een clown! En om een goed bestuurder te zijn hoef je geen oud voetballer te zijn vind ik. Alhoewel Brands en van Geel het wel over het algemeen wel goed doen.

     2. Widi

      Ik gebruik het woord clowns niet. Maar wat hebben deze mensen precies op relevante gebieden bewezen? En waar? Eentje heet Cruijff. En de andere 2 zijn de enige 2 favorieten van Cruijff die niet door Cruijff als zodanig zijn gediskwalificeerd. Ajax snakt naar kwaliteit in het bestuur. Niet naar nog meer namen en voetbaljongens. Jonk is wel een goede opleider natuurlijk. Zodra Bergkamp en Sar weg zijn, zou Jonk, als hij dat zelf ook wil, kunnen terugkeren.

     3. De seijs

      Widi we hebben het toch over plaatsen in het bestuur. Wat moet jonk daar nou in dan? Volgens mij kan wimpie niet praten op bestuurlijk niveau. Anders had hij er misschien nog wel bij ajax gewerkt.

     4. Emilio4Ajax

      Ten eerste Seijs weet jij niet wie ik ben, wat ik doe en wat ik gedaan heb en om dan een oordeel te vellen zonder dat je weet over wie je praat zegt genoeg over de persoon. Ten tweede zie ik “Cultuurbewaarder” niet als een bestuurlijke funktie, maar meer eentje die kontrolleerd of het allemaal wel in orde is wat er gebeurd. Zit mee bij de TH en luistert, mag het een en ander aandragen als dat nodig is, maar heeft geen stemrecht en geen besluitsrecht. Ten derde waren dit maar voorbeelden van personen die zo in me op kwamen. Ik zei namelijk al Widi en Seijs dat ik denk dat er 2-3 van buitenaf in moeten en dat hoeven niet per definitie voetballers te zijn, maar zemoeten wel van het spelletje houden. Ten vierde gaat het dacht ik best aardig met de club die Ling leidt en heeft Jordi het niet slecht gedaan als TD bij Maccabi. Dat die nu daar trainer is doet niets daaraan af, bovendien heeft ie bij meerdere clubs in de keuken kunnen kijken…
      Kommentaar geven is makkelijk zo, maar de heren hebben nog steeds geen namen aangedragen… Geeft niet, maar geef dan kommentaar op een andere toon… Hoop dat ik nu wat duidelijker ben…❌❌❌❤️🍻😘

     5. Widi

      Ajax is te groot en te moeilijk voor mensen die het “aardig gedaan hebben” nog onder de subtop. Het is juist dat ik geen namen noem. Ik ken er geen van mensen die ik zonder meer geschikt acht. Als we iets veranderen, moet het deze keer wel goed zijn. En niet “wel aardig”.

     6. De seijs

      Ik zei toch Emilio als jij het kan prima! En nee ik weet en ik hoef ook niet te weten wie jij bent. Maar stel dat jij het wel kan nou prima. Maar swart kan echt niet die neem ik niet meer tegenwoordig niet meer serieus. Dan sla je echt de plank mis met zo’n bemoeial. Maar alle respect voor wat hij gedaan heeft voor ajax. Het Ling met zijn club is te vergelijken met hier top os. En Jordi nee laat hij eerst maar hier gaan werken bij een sup topper. En ik gaf zelf al aan dat Brands en van Geel het heel behoorlijk gedaan hebben bij hun clubs. Dus ik geef wel degelijk namen aan Emilio! En ik dacht toch wel redelijk duidelijk te zijn. (nogmaals )

     7. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Emilio, er zitten hier een paar mensen die een bloedhekel hebben aan Ling (merendeels op basis van info van Dennis B) en die Jonk qeen wegloper vinden. Daar is geen discussie mee tevoeren wat dat betreft. Je geeft zelf in mijn ogen de voordelen aan van oa Jordi en Ling. Die komen dan bij Ajax binnen met bagage waar de het huidige TH zonder deze bagage moest starten en mislukte helaas. Het voordeel van Jonk staat buiten elke discussie, die is er. Maar ja, zolalng mensen het hier hebben over bonnesen ……. laat dan maar even gaan.

     8. Widi

      Ik weet dat je mij bedoelt. Ik heb geen bloedhekel aan Ling. Zelfs geen hekel. Ik vind hem alleen niet geschikt voor een functie bij Ajax. Op basis van eigen waarneming. Niet op basis van informatie van Bergkamp. Ik heb dat vaak aangegeven. Je verdraait dus. Als het niet zo slecht voor Ajax zou zijn, zou ik bijna hopen dat Ling inderdaad een tjdje komt. Dan zou hij ongetwijfeld jouw ongelijk bewijzen. En als Jordi geen Cruijff was, zou niemand hem halen op grond van zijn prestaties. Zou weer een enorme gok zijn. En we zitten momenteel nog met de gevolgen van de vorige enorme gok: de voetbaljongens die het niet kunnen.

     9. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Ik heb het over een paar mensen, niet specifiek over Widi. Ik verdraai niets. Niet denken dat alles om jou draait. Jouw mening is voor mij het minst van belang.

     10. Widi

      Iedereen die hier vaak is, weet dat ik het meest tegen de komst van Ling heb geageerd dan wie dan ook hier. Je bedoelt mij dus zeker ook. Ook in dit topic zijn er maar twee, waarvan ik er 1 ben. Je hebt het over meervoud. Je schijnt te denken dat al je medeforumleden achterlijk zijn.

     11. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Commentaar is onderop trecht gekomen.

  2. KBouter

   Eigenlijk gaat Ajax zelfs heel respectvol met hem om.

   Elke andere speler waar het contract van af liep en niét bijtekende…speelde geen wedstrijd meer-)

   1. KBouter

    Maar inderdaad..onbeschoft dat ze zelfs geen gesprek aangaan.

    Twee seizoenen geleden was hij de grootste miskoop van Ajax volgens de supporters en vorig seizoen gewoon dé sterkhouder met Sanches en Klaassen bij Ajax.
    Zal wel niet slijmen met Bergkamp en Spijkerman denk ik.

    1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

     Die jongen heeft naast Sanchez behoorlijke stappen gemaakt.

    2. Indojood

     Zo zie je maar dan een goede trainer een speler wel degelijk beter kan laten spelen, zelfs een beperkte speler als Viergever die niet meer de jongste is.

 8. Dagrump

  Vind het echt schandalig van onze direcrie !! Altijd 100% inzet van Viergever heeft de laatste 2 seizoenen goed gespeeld en nooit geklaagd. En dan zo behandeld worden !! Dan zou ik ook vertrekken !! Directie schaam jullie !!!!

 9. Jimmy1971

  Behalve dat het schandalig is voor een speler met zijn perfecte instelling is het ook nog eens heel erg dom !!!!
  Een speler die weg mag met contract levert gewoon ook nog geld op !!!
  Slaap maar gewoon lekker door daar in Amsterdam , domoren !!

 10. Dagrump

  Zie liever Dijks vertrekken. Geef Viergever gewoon een contract voor 1 a 2 jaar goed voor hem en goed voor ons!! Maar of Viergever dat nu nog wil betwijfel ik en kan ik ook begrijpen.

 11. Iceman

  Nick Bedankt voor al je inzet ik wens je heel veel succes met het vinden van een mooie club. En Mijn Ajax dat Klote Ajax hoe erg ik dit ook vindt om dit te schrijven jullie zijn gewoon shit jullie kunnen niet met mensen om gaan al jullie jeugd trainers zijn weggepest hadden wij eindelijk een goede trainer die leuk voetbal liet zien na al die jaren en wat doen jullie??? Niks en die trainer is na 1 seizoen weer weg. En wie zetten jullie er neer ?? Iemand die er niks van bakt na de Finale had dit Ajax stappen vooruit moeten maken maar dit Ajax heeft wel zes stappen achteruit gezet natuurlijk zijn er belanrijke spelers vertrokken weet ik ook wel maar wat wij vorige jaar hebben bereik is nu al verdwenen dit Ajax moet maar hopen de beker te winnen of kampioen te worden maar zoals het nu gaat kunnen wij dit wel vergeten. Weer een jaar geen prijzen geen kampioen met dit Kut Ajax. Ajax heeft de Arena uitgebouwd tot meer zit plaatsen maar hoe gaat men die Arena vullen?? Met koeien schapen kippen misschien of varkens kan ook want als je voetbal bagger is en bagger blijft komt er geen hond naar de Arena.

 12. Kingkong

  Wijs besluit en goed voor beide partijen , maar ajax moet leren respectvoller om te gaan met zijn spelers.

 13. a.p.

  ik begrijp de reactie van Nick nu helemaal. Maak het seizoen bij Ajax hopelijk succesvol af en dan gratis voor niets , na nu blijkt, te recht naar een mooie club in het buitenland

 14. KBouter

  Viergever speelt tenminste nog, maar na Serero is Viergever de tweede speler van het laatste twee seizoenen waar zo respectloos mee omgegaan word.

  Deze jongens hebben nooit geklaagd en zijn nóóit negatief naar de club toe geweest. Altijd 100% gegeven.

  Ben benieuwd wie of wat hier achter zit. Ik kan me niet voorstellen dat Overmars niet wil dat hij bijtekend want met Nick heeft hij gewoon een goede verdediger of 12de man met ervaring in zijn selectie.

  1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

   Als Sinkgraven helemaal terug is kan Viergever op de bank plaatsnemen denk ik. Dan wordt er gekozen voor: Veltman, de Ligt, Wöber, Sinkgraven.

  2. dickst14

   Als je een selectie van zeg maar 20 spelers nodig hebt dan is hij natuurlijk altijd van waarde. Hij scoort i.i.g. meer dan het lievelingetje van Bergkamp.. Younes

   1. KBouter

    Zelfde verhaal voor Cassierra, die jongen doet het goed in JA, beloon hem dan af en toe om hem bij de selectie te halen.

 15. Basisspeler

  Ik snap dat je wilt doorselecteren. Maar dan wel Dijks, Sinkgraven, Orejuela en Wöber???

  Nu nog Younes aanvoerder maken, Cassierra als keeper, Ziyech en Dolberg in de winterstop verkopen en je hebt de club binnen een jaar over de afgrond gejaagd.

  Goed werk Marc, Dennis en Edwin!!
  👍👍👍

  1. dickst14

   Schaamteloos dat dat zooitje vette bonussen opstrijkt om spelers te verkopen veel te laat in te kopen en de club de afgrond in te jagen.

 16. -buitenkantje rechts-

  Veltman Wöber. Viergever
  Schöne. F de Jong
  S de Jong. Ziyech. Kluivert
  Huntelaar. Dolberg

  1. KBouter

   Zonder buitenspelers en met Siem de Jong?

   Op naam geselecteerd waarschijnlijk en Ajax hoort Never nóóit van 3-4-3 of 4-3-3 af te stappen.

   Bij ons voetbal horen simpelweg buitenspelers en de opstelling wat jij hebt, word het mega druk in het centrum.

   Tenminste…zo denk ik.

   1. -buitenkantje rechts-

    Waarom niet? Zijn we daar zo succesvol mee dan? Leggen we met 4-3-3 mooi en flitsend spel op de mat? Onder FdB speelden we ook 4-3-3…
    Of het Ned elftal? Kijk eens hoe er internationaal gevoetbald wordt.. Tijd om van dogma’s af te stappen..

    1. KBouter

     Ja…oa onder Bosz speelden we mooi..goed en opjagen voetbal, voetbal wat ik graag zie. Dan maar geen CL winnen, maar opstelling zoals wat jij zegt lijkt meer op dat saaie negatieve voetbal van v Marwijk.

     Dan af en toe maar verliezen…maar voetbal wat Ajax hoort te spelen is vermakend voor de supporters.

     Je kunt best eens je elftal aanpassen aan de tegenstander..alhoewel( ze moeten zich aan ons aanpassen) maar de insteek hoort te zijn…waarom IK supporter van Ajax werd..flitsende buitenspelers en opjagende middenvelders op de helft van de tegenstander. Jij hebt 3 verdedigers en daarvoor 2 controlerende verdedigende middenvelders.

    2. KBouter

     Jaren onder de Boer en nu onder Keizer gaan supporters panieken en willen van het Ajax spel af en spelen op zekerheid. Dat is er helaas ingeslopen.

     Mocht ik dat graag willen, had ik vroeger wel posters van Willie en René vd Kerkhof op mijn kamer gehad, ipv Keizer, Swart, Cruijff, Rep en Neeskens! Oja…Ling en Tahamata had ik ook.

     1. -buitenkantje rechts-

      Nu zijn de spelers veel atletischer.. De backspelers bestrijken de hele flank.. De tijd dat een snelle ranke buitenspeler een geblokte, trage back kon uitspelen is voorbij.. Het spel evolueert.. het is veel sneller en fysieker geworden. Je zal via snel spel en gegroepeerd staan de tegenstander moeten overmeesteren. Met als zwaartepunt het middenveld. Het balbezit begint op het midenveld..met een goed gevuld middenveld druk zetten en de twee spitsen in stelling brengen.

      Vond Pamela Ewing leuker..😜⚽️👍

     2. BobbyHaarms

      Ik vond die kleine blonde Lucy Ewing ook erg lekker hoor..en later die April (het neukertje van J.R.) toch wel 🙂

    3. Widi

     Neres laat zien dat jouw idee het proberen waard is. We spelen nu 4-3-3 met spelers die er niet geschikt voor zijn. Het moet allemaal losser en vloeiender. Dan komen spelers als Neres en Dolberg in hun kracht. Ziyech ook.

 17. PvL020

  Zo gaan we dus met spelers om! Misschien geen wereldtop maar wel een supergoede prof en waardevol voor dit ajax!!

 18. Bigboss

  Kijkt de scouting niet eerst na de eigen mensen. Nee net zolang wachten tot iemand zich niet gewenst voelt. Wederom mis management van de bovenste plank. Ze hadden geleerd toch en de ogen waren open toch pffffffffff op en tot prof en juist die laten ze gaan

 19. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Laat het denken maar aan mij over, hoef je niet voor mij te doen. Wie ik bedoel is aan mij, niet aan jou. Nogmaals, jouw mening is voor mij vanhet minste belang. Daarnaast zijn er slechts een paar (meervoud) forumleden achterlijk. Merendeel is heel normaal.

Reageren is niet mogelijk.