Opstellingen Ajax – Sparta

Ajax begint om 18:30 uur aan de wedstrijd tegen Sparta. David Neres begint weer in de basis maar ook Maximilian Wöber staat weer opgesteld. Marcel Keizer laat nu ook weer Nick Viergever als linksback starten. Met deze opstelling won Ajax vorige keer in Friesland en de oefenmeester verwacht dat deze elf het tegen een niet al te stabiel spelend Sparta, het doelsaldo op te kunnen krikken. Kevin Blom zal deze wedstrijd leiden en wordt geassisteerd door Schaap, Van Zuilen en Pérez.

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber, Nick Viergever; Donny van de Beek, Lasse Schone, Hakim Ziyech; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes

Opstelling Sparta: NNB

Related posts

129 Comments

  1. M800M

   Ja hopen dat kluivert voor m in mag vallen. Wil hem wel eens op links zien. Kom op boys pak die 3 punten!

    1. dickst14

     Weet net waarom. Hij heeft van allemaal de beste conditie om mee te verdedigen volgend Keizer. Misschien kunnen we wat Ethiopische maratonlopers contracteren

 1. Ajaxslied

  Weer Dolberg op de bank. pinokkio riep toch zo hard dat Dolberg zijn 1ste spits is.

 2. Joodst

  Klaas is voorlopig 1 en terecht! Ik had graag frenky gezien ipv donny! Daarnaast ben ik ook benieuwd naar siem in vorm tov van hakim!

 3. KBouter

  Tegen Sparta…ik ga er van uit dat dit 3 punten zijn.

  Maar ik eis bijna mooi aanvallend Ajax voetbal, en zo niet lazeren ze Keizer en Co maar in het IJ.

 4. -buitenkantje rechts-

  Tegen Sparta zullen ze er wel mee wegkomen.. Wat een inspiratieloze opstelling.

 5. JohnDoe77

  In dit soort potjes zou ik toch Frenkie in plaats van Lasse willen zien! Crisis tijd voor een wedstrijd trouwens!

 6. fjonkman

  Wat een zaadpartij is het weer ! Rommelig, spelers die de bal niet eens fatsoenlijk kunnen aannemen en er vervolgens ook niks nuttigs mee doen. Sparta heeft een makkie voorlopig. Die 0-4 tegen Heerenveen lijkt voorlopig niets meer dan een toevalligheidje…

  1. Widi

   Die had ik niet verwacht van jou ajaxpers. Want mij deed het heel erg denken aan het spel onder Frank. Zeker de eerste helft. Frank zei dan na de wedstrijd dat het eerste uur was gebruikt om de tegenstander kapot te spelen.

 7. PvL020

  Gisteren hoorde ik bij voetbal inside dat een trainer maar 5% aandeel heeft, maar zeker nooit naar Keizer gekeken

  1. Widi

   Hebben ze het nog over voetbal gehad dan? Toen ze het al een half uur over zichzelf hadden, ben ik afgehaakt.

 8. Yindi

  Keizer krijgt ze echt niet aan het voetballen!!!!!!
  Het wordt niet beter.
  Slechter trouwens ook niet, kan niet meer.

 9. Hazez

  Er zit ook helemaal geen gedachten achter met wat ajax aan het doen is . Ze doen maar wat en dan ook nog zo op voorsprong komen nou nou

 10. Widi

  Als jullie in het stadion een witte zakdoek hebben, haal m alsjeblieft tevoorschijn en zwaai er mee.

 11. Koning Haarms Wolfs

  Als het zo doorgaat, komen er meer lege plekken. Het bestuur dat zijn eigen fans niet serieus neemt, en blijft investeren in deze ploeg vol ellende met dito trainer, krijgt de deksel op de neus.

 12. Iamsterdam2015

  Kom net thuis, tv san en zie 1-0. Dan lees ik hier het commentaar en kom tot de conclussie dat ik de tv beter uit had kunnen laten…. nou bordje op schoot en hopen op een paar goals

 13. Iamsterdam2015

  Kom net thuis, tv san en zie 1-0. Dan lees ik hier het commentaar en kom tot de conclussie dat ik de tv beter uit had kunnen laten…. nou bordje op schoot en hopen op een paar goals. Ah bah younes en geen kluivert!?!?

 14. Geroldkohlen

  even een bloemetje sturen naar Sparta voor de 3 punten. want zelf kunnen we het niet blijkbaar!

  1. ajacied078

   een wijsheid uit Rotterdam zegt elke Spartaan heeft liever dat Ajax kampioen wordt dan die club uit zuid. beetje hulp haha

 15. KBouter

  Gast hij zo echt Dolberg en Siem er in brengen?

  Gooi Younes eruit en probeer wat met Kluivert op links!!

  Man man man…Dolberg voor Hunte!!

 16. Ajaxslied

  Saaie wedstrijd. Enige die me positief opvalt is Neres veel diepgang en hele goeie loopacties. Er zit zeker potentie in om een goede rechtsbuiten te worden.

  1. AjaxKat

   Ja lelijke wedstrijd maar ben toch blij met de punten. Lichtpuntjes waren Ziyech en het feit dat KJH en Neres elkaar wel lijken te begrijpen. Ben echt blij met Neres; sommige jongens hebben net iets langer nodig en hij is echt nog een jonkie die zo goed als moederziel alleen in het harde en koude NL aankwam. Ander ‘lichtpuntje’… denk dat ik bij Sparta wel een opvolger voor Onana heb gezien mocht hij willen vertrekken.

 17. Vak 120

  Krijg je dadelijk..dikke overwinning!! Het valt van geluk in elkaar!!! Keizer heeft er helemaal geen lijn in zitten! Volgende week krijg je zo de deksel op je neus!! Waardeloze pot,echt schandalig tegen sparta!!!

 18. KBouter

  Kimono Keizer…Kluivert voor Younes de laatste 10 minuten.

  Of durf je dat niet, of mag je dat niet?

 19. JohnDoe77

  Wel lekker nu de discussie bezig is om weer supporters van en naar 010 toe te staan om dan “Bommen op Rotterdam” te gaan zingen….

  1. KBouter

   Ze zingen maar…maar ik vrees dat wanneer Feyenoord deze wedstrijd heeft gezien…zij de messen slijpen. Wij moeten er met onze staart tussen de benen heen!

 20. Kingkong

  Als ze nu maar niet denken datvhetvgoed gegaan is vandaag want dan gaan we 22okt de mist in bij de kakkies

 21. Iamsterdam2015

  Kijk, en DAAROM is het tijd voor cassierra!!!!! Hij valt in, loopt als een kip zonder kop en komt TOTAAL niets uit hem. Wat is die gozer hopeloos uit vorm…… of beter gezegd……… is hij wel zo goed als men beweert?!?!?!

  1. Vak 120

   Ja hoop dat dat dan eindelijk keizer zijn kop kost!! Hij krijgt dit ajax nooit meer aan voetballen!

     1. PvL020

      Je zou zeggen van wel…… maar goed ben er wel achter dat DB erachter zit en die kijkt niet naar ajax maar naar vriendjes

 22. ajacied078

  Dennis bedankt! heb weer genoten vandaag van de grote toneelschool. wordt tijd dat er iemand schoon schip maakt. maja ratten blijven altijd als laatste op een schip. zeker een rat met vliegangst.

 23. JohnDoe77

  Klein beetje meer respect voor Bergkamp mag wel, vooral omdat niemand de details kent! Er zitten altijd twee kanten aan het verhaal en zijn kant kennen we niet. Hij is vermogend genoeg en kan zo bij Arsenal iets doen, dus zal best het beste voor hebben met Ajax als hij hier nog zit!

  1. Bert62

   Respect hebben we voor zijn staat van dienst maar als lid van het technisch hart zeker niet. Hij is de rotte appel aan de boom en deze moet zo snel mogelijk geruimd worden voordat hij de hele boom ziek maakt.

 24. Yindi

  Had ik het toch goed gehoord toen ik stiekum het gesprekje tussen Spijkerman en Bergkamp afluisterde vanmorgen.

 25. a.p.

  Wat een Ajaxvoetbal vanavond…het was brbrbr. gelukkig toch nog 2 eigen Ajaxdoelpunten. Ja het werd 4-0. Ik mag nu hopen dat er wat wijzigingen zullen plaats gan vinden . onze linksbuiten nr 11 en onze trainer coach staan voor mij op de 1e plaats daarvoor.

 26. Yindi

  Perez zei dat hij wel eens Keizer 1 op 1 zou willen vragen waarom hij Younus toch steeds laat spelen.
  Tja”………..

 27. M800M

  Keizer in interview met NOS: “ik heb een fris team gezien dat lekker wilde voetballen en het publiek vermaakte” ? schiet mij maar lek

  1. Yindi

   Hij bedoelt dat ze zich vlak voor de wedsrtijd nog ff hebben gedoucht! Lijkt me duidelijk. Niet alles afkraken zeg.

   1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

    Tandjes Yindi, je hebt gelijk ?

 28. a.p.

  sorry Keizer ik hoor je net progressie horen zeggen bij Sudio Sport helaas……..vanavond in de Arena na 2 eigen doelpunten kwamen er nog 2 van ons. is d at progressie…sorry hoor . ik denk dat je Ajax-1 dagen zijn geteld.

 29. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Wilde net hetzelfd zeggen. Ik zat toch echt in het atadion en heb toch echt heel wa5 anders gezien. Eerste helft traag en stroperig. Pas na mazzel 2-0 gaf Sparta het op en leek het net alsof het leuk werd. Keizer jongen, hou de eer aan jezelf en vertrek samen met Bergkamp en bloemkool.

  1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

   Ipad heeft eigen tekens, sorry ?

 30. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Ben blij dat ik straks op vakantie ben. Ff rust. Ff geen Ajax maar mooie natuur. Voldoende tijdsverschil om discussies uit de weg te gaan hier ?

  1. AFCA my World

   Misschien een idee om helemaal weg te blijven ? Hoef je je ook niet meer te ergeren !

   1. Widi

    Kwestie van smaak Yindi. Ik ben zelf veel op Ipanema en Copacabana geweest. Viel mij niet mee. In andere landen mooiere natuur gezien. Terwijl ik Zuid-Amerikaanse natuur toch erg kan waarderen?

    1. Yindi

     Was geintje ook. Paste beetje in de melding van AB: natuur/ tijdverschil etc.? Even wat anders dan “……….
     Het strand in Brazilie is niets vergeleken met,bv. Peru. Schitterend man. Inca Trail gedaan naar Machu Picchu destijds. Kan uren lullen over dat soort reisjes maar dit is een voetbalforum! Althans denk soms wel eens”….. haha

 31. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Heb ik eigenlijk een sliding gezien vanavond?

   1. Yindi

    Nogmaals een interview met PB door het AD op Ajax Showtime. Is nu wel klaar denk ik. Gewoon mee ophouden.
    PB moet nu eer aan zichzelf houden en het er niet meer over hebben. Ik geloof absoluut wat hij zegt maar juist door het steeds te herhalen ga je twijfelen.

    1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

     Ze komen naar hem, hij gaat niet naar de pers. Als hij het niet doet wordt er gezegd dat hij arrogant is. Laat hij het maar vaak mogen zeggen, alles wat meewerkt aan het ophoepelen van een aantal personen binnen Ajax is meegenomen.

Comments are closed.