Eigen doelpunten Sparta nodig om Ajax aan te zetten tot ruime zege: 4-0 (Incl. foto’s)

Een lange tijd matig spelend Ajax heeft Sparta Rotterdam in eigen huis uiteindelijk met ruime cijfers opzij gezet. De ploeg van trainer Marcel Keizer werd in het zadel geholpen door twee eigen doelpunten. Uiteindelijk liep Ajax nog uit naar een verdiende maar toch enigzins vertekende 4-0 zege. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden Eberhard van der Laan. Er werd een minuut lang geapplaudisseerd voor de ex-burgemeester.

Ajax had vanaf de aftrap veel moeite om het Sparta lastig te maken. Pas tien minuten voor rust moest Sparta-doelman Roy Kortsmit voor het eerst handelend optreden na een hard schot van Hakim Ziyech. Eerder kon Kortsmit een matig uitgevoerde stift van Klaas-Jan Huntelaar, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg, makkelijk vangen. De Rotterdamse bezoekers beperkten zich voornamelijk tot verdedigen, maar kregen desondanks een uitstekende mogelijkheid. Deroy Duarte leek Sparta met een hakje op voorsprong te brengen, maar Joël Veltman voorkwam dat ternauwernood door de bal te blokken. Aan de andere kant was het kort voor rust wel raak. Sparta-middenvelder Ryan Sanusi kreeg de bal uit een hoekschop ongelukkig op zijn lichaam waardoor Kortsmit kansloos was: 1-0.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd op hetzelfde lage tempo voort, maar kreeg Ajax wel meer kansen. Huntelaar verzuimde in eerste instantie om oog-in-oog met Kortsmit voor 2-0 te zorgen, maar na 63 minuten viel deze alsnog. Neres werkte de bal met een wippertje langs de Sparta-goalie, maar het was Sherel Floranus die het laatste zetje gaf en de tweede eigen goal van de avond liet noteren: 2-0.

Een kwartier voor tijd kwam er dan toch een doelpunt van volledig Amsterdamse makelij. Neres schoot na een pass van Ziyech fraai raak in de kruising: 3-0. De laatste treffer was een curieuze. Amin Younes kreeg een afstandsschot van Ziyech op zijn rug, waardoor deze met een flinke vaart achter Kortsmit in het Sparta-doel plofte (4-0). Invaller Dolberg had in blessuretijd vanaf de strafschopstip (toegekend na overtreding op Younes) nog voor 5-0 kunnen zorgen, maar Kortsmit pareerde zijn inzet.

Ajax komt door de zege op zestien punten uit acht duels en nestelt zich daarmee in ieder geval voor even op de tweede plaats, mede omdat feyenoord in eigen huis puten liet liggen tegen PEC (0-0).

App-gebruikers: Bekijk de foto’s via deze link.

Een indrukwekkend moment ter nagedachtenis aan Burgemeester Van der Laan

De bal had hiervoor best op de stip gemogen of misschien wel; gemoeten

Donny van de Beek

Amin Younes

Ajax komt via een eigen doelpunt van Sparta op 1-0

Na de 2-0 staat Ziyech op. Zou mooi zijn als hij dat ook in grote wedstrijden gaat doen

Neres haalt uit: 3-0

Feestje!

Sinkgraven maakt dan na lang blessureleed zijn rentree

Ziyech scoort via de rug van Younes nog de 4-0

Related posts

19 Comments

 1. Litmanen

  Was niet geweldig. Om nou te zeggen dat ik er voor volgende week vertrouwen in heb……
  Maar goed, als Ziyech zo blijft voetballen, met een hele slimme Schone erachter, dan komt het misschien nog goed.

  1. De Ajacied

   Er zal volgende week toch uit een heel ander vatje getapt moeten worden hoor,
   Anders ben ik er bang voor
   ❌❌❌

  2. De Nees

   Zet Frankie erin voor Donnie en je hebt meer diepte in het spel. Donnie is meer een loper net als Klaassen, ben daar niet weg van.

   1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

    Donnie heeft meer uithoudingsvermogen. Dat telt bij Keizer. Rendement is niet van belang.

 2. Bigboss

  Wanneer komt de swing erin. Het enige licht puntje vind ik Neres op het ogenblik. Die word steeds beter

 3. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

  Spel was gewoon te traag. Veel te veel breed en terug achterin. Ners lijkt leuk maar is gewoon onbeholpen en een pure linkspoot. Younes ………. tsja blijf vriend van Bergkamp en je hebt je 90 minuten. Beste Keizer: fris spel? Laat je nakijken en zet jezelf ajb niet zo voor joker. Tijdens de wedstrijd is het overigens Spijkerman die de beslissingen neemt. Wissels waren zijn idee.

   1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

    Als Keizer aan de lijn staat, minutenlang en er gaan opeens spelers zich warmlopen na een seintje van Spijkerman …… conclusie? In het stadion zie je meer dan op Fox.

    1. Litmanen

     Vooral bij uitwedstrijden. Wissels zijn vooraf al afgesproken slimmerd. Dus dan mag de assistent het seintje geven.
     Tot over twee weken dan maar weer?

     1. AB: Jonk, Jordi en Ling naar Ajax. Exit klanten zijn wel duidelijk.

      Beste Litmanen. Ik maak uit jouw bijdragen op dat hier niet iedereen zijn of haar mening mag geven en dat je een of meerdere personen heel graag wilt sarren. Dan kan je nl. daarna de vrome man uit Staphorst uithangen. Als wissels vooraf zijn afgesproken is het ook meteen duidelijk waarom Younes ondanks slecht spel mag blijven staan. Beetje apart wisselbeleid. Volgens mij bepaal je uiteindelijk toch echt gedurende de wedstrijd de wissels. Hoewel het zou de vreemde wissels van het duo wel verklaren.

 4. M800M

  Heb het in het vorige topic ook al gezegd maar Keizers analyse achteraf baart mij grote zorgen voor volgende week tegen de kakkies. Hij zei bij de NOS het volgende: “Ik heb een fris team gezien dat lekker wilde voetballen en het publiek wilde vermaken” ??? zou hij dat zelf nou echt geloven?!?!

 5. Charka53

  Het was weer een moeizame partij en toch fijn dat er Spartanen zijn die Ajax een beetje willen helpen ,Ziyech speelde een goed party Neres gaat al lekker draaien en de rest wordt maar niet beter en blijft matig dus er is nog veel werk aan de winkel het ergste vindt ik dat zelfs JKH niet meer kan scoren ,hij boon zo goed net als Dolberg die onder Keizer ook niet meer tot scoren komt waar ligt dit aan .
  één lichtpuntje is Younes zelfs als hij in de weg loopt is hij nuttig 🙂

 6. Ajaxfoort

  Het gaat inderdaad nog steeds niet de goede kant op. Ook ik vind dat Younes maar eens op de bank plaats moet nemen. Hoewel hij duidelijk niet de enige is die het niveau dat Ajax zou moeten hebben niet haalt. Maar vergis je niet… ook Feijenoord haalt zijn niveau op dit moment niet. Gaat dus nog een interessante partij worden volgende week. Al met al is mijn ervaring dat Ajax er tegen Feijenoord meestal wel staat. Laten we van het positieve uitgaan.

 7. AFCA my World

  Hoe komen we nu van keizer af,als de tegenstanders zelf in eigen doel gaan scoren ? ⚽️

Comments are closed.