There are no ads, please add some


AFCA Supportersclub: Verslag Supporters en Ajax Directie

Op 5-10-2017 heeft een delegatie vanuit supportersgroeperingen (ook de Supportersvereniging Ajax was aanwezig) een overleg gehad met de Ajax Directie. Het overleg was gepland op initiatief van AFCA Supportersclub. Doel van het overleg was duidelijkheid te krijgen over- en inzicht te krijgen in de ontwikkelingen van Ajax, zowel beleidsmatig als sportief over de afgelopen maanden.

Er is vanuit de achterban en supporters volop kritiek over de huidige sportieve malaise, het aan- en verkoopbeleid en het functioneren van het Technisch Hart. Er komen veel vragen daarover, er wordt veel geschreven en gezegd in de media hierover en wij wilden zelf horen vanuit de Directie hoe het gekomen is dat Ajax in deze situatie is beland, nadat er in mei nog een Europese finale is gespeeld en nu (oktober 2017) de club Europees uitgeschakeld is en in de competitie er beroerd voor staat. Met als belangrijkste vraag of de huidige leiding voldoende vertrouwen en uitzicht heeft om er toch nog een goed seizoen van te maken, waarbij kampioen worden en de beker pakken een absolute must is.

Namens de Directie Ajax waren aanwezig Rutger Arisz (operationeel Directeur en Marc Overmars (Directeur voetbalzaken en lid Technisch Hart). Edwin van der Sar was verhinderd door het bijwonen van een congres in Londen.

Vanuit de achterban en op de tribune is er stevige kritiek op het functioneren van het Technische Hart. Wij hebben gevraagd of dit orgaan nog wel functioneert en niet als een blok aan het been hinderlijk is in bijvoorbeeld het aan – en verkoopbeleid. Het ging ook met name over de rol van Bergkamp. Enerzijds omdat hij weinig zichtbaar is, anderzijds is het zijn rol om jeugdspelers naar voren te schuiven voordat er wordt aangekocht. Overmars geeft toe dat het de afgelopen jaren te stroperig is gegaan waarbij er niet met volle snelheid zaken konden worden geregeld. 1 transfer die de afgelopen zomerperiode niet is doorgegaan, is inderdaad veroorzaakt door traagheid van handelen vanuit Ajax zelf. Dit is absoluut onwenselijk.

Overmars geeft aan dat hij vanaf heden met de recente wijzigingen binnen het Technisch Hart meer zeggenschap heeft voor het aan- en verkoopbeleid van Ajax en hij, als het Technisch Hart er gezamenlijk niet uitkomt, met Edwin van der Sar als eindverantwoordelijke de knoop doorhakt in de afweging om een jeugdspeler door te schuiven dan wel een speler aan te kopen. Het Technisch Hart zal voortaan ook als een adviesorgaan opereren. Overmars gaf aan dat hij nu meer vrijheid en slagkracht heeft en de randvoorwaarden aanwezig zijn zodat het Technisch Hart sneller kan handelen. Overmars benadrukt dat de RvC, tegenwoordig geen vertraging veroorzaakt , daar waar het gaat om aan- en verkopen. Deze situatie mag niet meer voorkomen.

Ook is er stevige kritiek op de totstandkoming van de benoeming van een voor het hoogste niveau relatief onervaren trainer bij Ajax 1 waarbij topsportprestaties iedere dag worden geëist. Er is aan de orde gekomen of deze Directie voldoende vertrouwen heeft in deze trainer om er toch nog een succesvol seizoen van te maken (lees kampioen worden). Verzoek is ook om beter en meer te communiceren naar de achterban. Leg dingen uit! Zodoende voorkom je onjuistheden of berichtgeving in de media die niet juist zijn en op de tribune een eigen leven gaan leiden.

Aan Rutger zijn vragen gesteld over de stand van zaken ADO-AJAX en feyenoord-AJAX, daar waar het gaat om het weer mogen meenemen van supporters. Met beide clubs vinden er gesprekken plaats of gaan er plaatsvinden op korte termijn. Er is sowieso met beide clubs hierover contact. Beide clubs lijken op het standpunt te zitten dat er vanaf volgend seizoen over en weer er weer met uitsupporters de wedstrijden mogen worden bezocht. Ajax meldt ook dat er in de herfstvakantie 2 open trainingen worden gepland. Ajax wil ook in het voorjaar een aantal open trainingen faciliteren. Wij hebben hier als AFCA SC meerdere keren en meerdere jaren op aan gedrongen. Ook zullen de servicekosten op een ticket volgend seizoen verdwijnen, ook daar was behoorlijke kritiek op vanuit de achterban. De training voorafgaand aan de klassieker zal dit jaar plaatsvinden op de Toekomst , waar diezelfde dag ook de miniklassieker wordt gespeeld tussen Ajax O19 en Feyenoord O19.

Bron: AFCA Supportersclub


Gerelateerde posts

111 reacties

   1. Ajaxslied

    Ik vind ook van niet. Zie in het verslag ook een hoop vragen staan waar geen antwoord bij staat. Hier word je niet veel wijzer van. Lijkt wel of er een formulier met vragen is ingeleverd en die voor de helft zijn ingevuld en weer terug gestuurd.

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Er zijn altijd mensen die gewoon blind blijven volgen. Is de meest makkelijke manier. Die zijn ook blij met drie punten en kut voetbal.

     1. HURBIE

      Ben er niet bij geweest
      Blind vertrouwen in de uitspraken heb ik ook niet
      De meeste lullen in hun eigen straatje
      De toekomst zal het moeten uitwijzen
      Eerst zien en dan pas geloven
      Wat het is en blijft AJAX

   2. Indojood

    Het is reageren om het reageren. Hij vindt in het algemeen dat Ajax goed zijn werk doet dus waarom zou je nu dit initiatief toejuichen. Ik laat mijn gebruikelijke kwalificatie voor hem achterwege.

   3. De seijs

    Valt mij wel op Kbouter dat jij altijd op afstand zit te zeiken! Als jij echt zo’n ajax supporter bent die het (bijna) altijd beter weet, meld je aan bij bv de supporters vereniging als bestuurslid! Wees nu eens een kerel, en doe eens echt wat! !

    1. KBouter

     Goh seisje…misschien zit ik al in het supportserspanel waar ik toch kleinschalig een bijdrage lever.

     Jij bent vast die grote steward die kleine jongetjes gaat zeggen dat ze hun lege snoepzakje in de prullenbak moeten gooien ipv onder hun stoeltje.

     1. KBouter

      Oh…je kent dat niet…supporterspanel.

      Oja tuurlijk, dat weten ook alleen leden van de supporters vereniging.

 1. KBouter

  Allemaal leuk en aardig wat Overmars zegt over dat hij meer verantwoording heeft gekregen over het aan en verkoop beleidcen dat hij een belangrijke stem er begin heeft.

  Maar de beslissingen om een gewenste aankoop te kopen gaat samen met Sar…en Sar en Bergkamp zijn wat dat betreft 2 handen op 1 buik.

  Ik geef Overmars nog 1 seizoen…word hij weer dwars gezeten door Sar (Bergkamp) is hij weg.

  RvC heeft geen vertragende invloed meer zegt hij!!

 2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  En wat is nu het aangekondigde plan? Leuk dat er meer zeggenschap is (inderdaad KBouter,ik twijfel ook heel erg) over doorstroom jeugd of aankopen maar wat is het beleid hierop? Waarom zijn er zoveel jeugd spelers aangekocht? Wat is volgens Ajax de stand van zaken mbt huidige jeugd? Sorry AFCA, of het verslag in het topic is incompleet of er zijn gewoon te weinig vragen gesteld. Ook situatie Keizer blijft onbeantwoord. Jammer, maar ongetwijfeld voldoende voor de die hard fans van het TH.

  1. Widi

   Het is al even geleden. Ik weet dat hij daar was. Daarom zijn er ook geen vragen gesteld over het meerjarenplan. Want daar was toen nog niets over gecommuniceerd.

 3. Charka53

  Laten we nu maar hopen dat Marc spijkers met koppen slaat het heeft nu echt te lang geduurd en wat de supporters betreft het zou mooi zijn als we weer naar Denhaag en Rotterdam mee mogen en als er lui zijn die de boel weer willen verzieken eens goed aanpakken neen Engeland maar als voorbeeld.

 4. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Ik vrees dat alleen geen kampioen worden, geen beker winnen en niet plaatsen voor EL voor de broodnodige verandering zal zorgen. Zolang we een prijs winnen of ons minimaal plaatsen voor de EL zal dit voor veruit het merendeel reden zijn te blijven zitten. Heel misschien dat de minst slechte, Overmars, vertrekt. Blijft er een lekker stelletje gewoon zitten. Ik ga zaterdag gewoon naar de wedstrijd maar om nu te zeggen dat ik echt zin heb ……. nee. Ben meer benieuwd wat mijn maatjes in het vak er van vinden allemaal.

 5. -buitenkantje rechts-

  Veel vragen..weinig antwoorden. Was een goed moment geweest om het meerjarenplan uit de doeken te doen..of moet die nog geschreven worden?
  Ipv een helder Ajaxverhaal neer te zetten lees ik hier “pappen en nathouden” Beetje toegeven.. beetje weerleggen.. Overmars heeft meer macht in het TH.. Hieft er nu niet meer gestemd te worden dan? Dan zal hij toch vaak 2-1 krijgen. Wat is er dan wezenlijk veranderd.
  Kampioenschap en beker is een absolute must wordt gesteld. Denkt men dit met Keizer te bereiken? Wat gebeurt er bij bv verlies tegen Fey? Scouting van Ajax werd niks over gevraagd? Evaluatie huidige aankopen? Loopt voor ruim 10M aaan aankopen voor de JL rond..

  En dan zijn er nog mensen die beweren dat Overmars het geweldig doet bij Ajax..

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Constatering: er zijn veel vragen niet gesteld.

 6. afcadeluxe

  bij het lezen van het verslag kreeg ik spontaan zand in mn ogen,op een duidelijke vraag komen weinig duidelijke antwoorden,maar ach,alles komt goed…..(ooit)…

  1. Cootje Adriaanse

   Helemaal mee eens….weinigzeggend gesprek geweest zoals ik het interpreteer.

   Vuur had wel wat meer aan de schenen mogen worden gelegd en keiharde antwoorden geëist over de hachelijke situatie waar Ajax al een paar jaar in verkeert.

   Wat gaan we doen met Marcel Keizer Overmars?!

   Aanpappen tot eind van het seizoen als we 3e zijn geworden?

   1. Ajaxslied

    Mee eens. Weet niet wat voor delegatie er langs is geweest maar die lijken mij zeer ongeschikt om de volgende keer weer te gaan.

  2. De Nees

   En waar was onze Dennis? Of het tot zijn functie behoorde of niet, maar gezien zijn invloed over de aangekaarte zaken wilde ik verdomme zijn weerwoord wel ‘s horen. En Sar gaat ook niet vrijuit met z’n toevallige tripje naar London. Dat Marc nu meer zeggenschap krijgt is al een goed begin,we zullen zien wat het gaat brengen.

   1. Litmanen

    De eerste zinnige opmerking op deze topic Nees, waar is Bergkamp. Nou die dook weer eens onder.
    Die heeft zijn eigen kleine schuilkelder onder de Arena.

   1. De Nees

    Sar en Bergkamp kruipen weg en laten Marc opdraven, zo blijkt maar weer hoe serieus die twee de achterban nemen. Marc is of te zachtaardig of te naïef, ik had echt Dennis erbij gesleept.

  1. Indojood

   Het is ook gewoon niet goed, al jaren niet. Overmars strooit hier weer met wat zand zoals afcadeluxe terecht opmerkt.

   1. Widi

    Ik heb het over wat die supporters proberen. Ze proberen wat. En de azijnzeikers hier roepen weer dat er te weinig vragen zijn gesteld. En de verkeerde vragen. Maar terwijl die gasten in gesprek waren met Overmars, zaten de azijnzeikers dit forum te verzieken.

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Ga je weer Widi? Jij start het weer op he. Ik zie hele normale commentaren, hele normale vragen, hele normale gedachten. Jij zoekt weer. Jij bent eigenlijk de grote enge verzieker samen met de Seijs.

    2. Indojood

     Doorgaans plaats jij dit soort opmerkingen als er volgens jou teveel kritiek is naar TH en beleid. Je hebt nou eenmaal een reputatie serieus te nemen.

     1. Widi

      Ik kan me de vergissing voorstellen. Daarom heb ik graag een toelichting gegeven. Mijn inschatting is dat we zeker tot in mei afhankelijk zullen zijn van toeval. Er gaat verder niets schokkend veranderen.

   2. Widi

    Verder ben ik natuurlijk niet onder de indruk van de antwoorden. Ik had er ook niks van verwacht. Natuurlijk is het een zoethoudertje. Maar die gasten proberen wat. En misschien hebben ze het leuk gehad. Natuurlijk moeten we hier kritisch zijn. Ook op medesupporters. Maar we hoeven niet alles af te kraken.

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Ik zie nergens alles afkraken. Ik zie opmerkingen over missende vragen, over vage of ontbrekende antwoorden.

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Verder was het laatste deel van je laatste zin alleszeggend over jou.

     1. Widi

      Misschien kan de redactie een “blokkeren” knop toevoegen. Je kunt dan bepaalde forumleden verhinderen om steeds op je te reageren.

     2. Indojood

      Ja man, leuk. Alleen maar reacties toelaten van je matties. De rest censureren en muilkorven. Zo wordt het een PvdA forum.

     3. Widi

      😂😂😂 zo bedoel ik het eigenlijk niet. Ik heb het juist graag over spelers en opstellingen en zo. Ook met mensen die een andere mening hebben. Anders is het saai. Maar mensen die hier op therapeutische basis hun frustraties afreageren, zou ik best willen blokken. Je weet heus wie ik bedoel.

     4. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Helemaal eens, Litmanen moeten we kunnen blokken. Hij zoekt zijn Veltman therapie maar elders.

     5. Litmanen

      Jij kunt beter je Tete mutsje opzetten. Wastie goed he?
      Als je in zo’n wedstrijd als back gewisseld word, dan doe je de eerste drie weken geen oog meer dicht.
      Maar ja, die Zweden hadden geen Neymar…

     6. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Misschien dat ze gewoon eindelijk eens forumregels kunnen opstellen. Daar vraag ik al jaren om. Heel normaal en niet moeilijk te handhaven, ook niet voor vrijwilligers. Anders een mogelijkheid om namen van forumleden aan te kunnen klikken waardoor je hun reacties überhaupt niet meer ziet. Kan Eug ook rustig terugkomen. Is ook eenvoudig te realiseren.

     7. De Nees

      Overal maar regeltjes AB, doe toch maar niet. Binnen de grenzen blijven en onszelf beetje reguleren moeten we kunnen opbrengen, we zijn geen kleuters meer. Grens trekken bij k*ziektes, racisme e.d of anders een tijdelijke ban.

    2. Moosie

     ik snap je niet widi het is toch een stuk zonder antwoord mogen we dat dan ook al niet meer constateren ?

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   En het merendeel van het volk is weer tevreden.

 7. AFCA my World

  Blijkbaar zijn ze er in de directie dan achter dat het toch niet gladjes verloopt,goed gedaan AFCA ! ⚽️

 8. KBouter

  Ah…goedmakertje van Ajax, ik krijg 25% korting op een sradiontour!

  Nu ben ik wel weer even gedimd-)

   1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

    Joh spaar ff door en ga naar Barcelona. Dat stadion is zoveel moouer om te bekijken.

    1. Yindi

     AB leesvoer, heb jij een burn out of zo? Lees alleen maar negatieve dingen. (Niet schelden, maar gewoon rustig reageren please) Of helemaal niet, nog beter.

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Goh, met jou gaat alles goed? Waar ben ik hier negatief? Mag ik geen mening hebben en anderen wel?

     2. Yindi

      Tuurlijk mag jij een mening hebben. Onderdeel daarvan is ook dat je vindt dat je niet negatief bent. Ik vind namelijk (mijn mening en ook ik mag die hebben) dat je je vaak juist wel negatief uitlaat. Misschien eens terug lezen hoe vaak je met iemand in de clinch ligt hier. Misschien ben jij een hele toffe gozer maar wek je enkel de indruk hier, dat dat niet zo is. Of het ligt aan mij, kan ook.

     3. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Yindi, ik ben inderdaad een hele toffe gozer. Aan e3n aantal hier heb ik echter een bloedhekel vnl door hun, in mijn ogen, super schijnheilig gedrag vwb handelingen door Ajax. Ja en dan reageer ik op mijn, aparte, manier. Maakt me niet minder tof maar wel ongelooflijk duidelijk. Ik ben dus super kritisch. Dit wordt door velen als super negatief uitgelegd. Twee of drie forumleden neem ik per definitie niet meer serieus die die zeik ik compleet af wanneer ik daar zin in heb. Ik ben zelf vaak genoeg ongeneerd aangevallen (incl. familie) en deze personen en hun “supporters” krijgen het nu even van mij. Grof, hard en heel heel vervelend.

     4. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Jij blijft bezig he. Ff voor de duidelijkheid. Verliefd of zo? Geen behoefte hoor.

     5. Widi

      Yindi, het heeft geen zin. Het ontbreekt hem volledig aan inzicht in eigen handelen. Hij lijkt niet te beseffen dat hij niet is als anderen. Hij blijft maar wijzen naar anderen als je hem aanspreekt op zijn gedrag. Deze reactie kom je verder vooral tegen op kleuterscholen, psychiatrische inrichtingen en penitentiaire inrichtingen.

     6. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Gewoon doorgaan met uitdagen Widi en dan weer de vermoorde onschuld spelen. Dat mensen hier er nog steeds intrappen, ongelooflijk.

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Beste eikel, als jij het verschil niet ziet tussen een vertikking van een u en een i (kijk eens naar de positie van de letters op het toetsenbord) en een giga taalfout met betrekking tot zij en zei …….. tsja dan ben je wel heel, heel erg dom en zet jij jezelf hier weer heerlijk te kijk als de dorpsgek van Assendelft. Ga hier rustig mee door want je brengt vele mensen aan het lachen. Wel een tip: wijzig met enige regelmaat van emoticon en het aantal hiervan.

     2. De seijs

      😂😂😂😂😂zo makkelijk om jou op de kast te jagen met jou fouten😂😂😂😂

     3. Widi

      Als mensen nu nog niet weten dat Nederlands typen niet jouw sterkste kan is……ik lees er al maanden gewoon overheen. Degene die er het meest op wijst, maakt zelf ook veel fouten. Dingen die je schrijft over afkomst en zo vind ik niks. Maar dat weet je wel.

     4. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Toch weer mee bemoeien Widi terwijl je daar zo’n hekel aan hebt?

     5. De seijs

      😂😂😂😂😂😂ik lees niks meer? Hee abje burn-out geen ballen hè 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  1. Moosie

   Hey Widi lekker hè lachen met SSeiSS ?
   Voel je , je nu goed gozer?
   Ben je nu blij dat je gelachen hebt met sieg kwijl

 9. JohnDoe77

  Dit leest als een gesprek waarbij een paar bijdehandjes met een lijstje vragen komen. Directie ontvangt ze in het pluche, lekkere koffie, luxe lunch…. “Wat fijn dat jullie zo betrokken zijn… blabla…” en met een tasje Ajax goodies, een goed gevoel en al selfies met Overmars appent naar je Ajax vrienden naar huis. Wat zullen ze gelachen hebben die Overmars en Co!

  1. De Nees

   😆 Ja JD, je zou zowaar denken dat je maar wat cynisch bent maar je schetst wel het juiste beeld. Machtsposities hebben vaak deze perceptie van het klootjesvolk, die gaan daarna weer lachend over tot de orde van de dag.

 10. afcadeluxe

  helaas,onze dames hebben het niet geredt vanavond,jammer,volgend jaar beter zou ik zeggen

 11. Kingkong

  Aan de ene kant krijgt overmars meer te zeggen aan de andere kant hoor je dat hij weg gaat
  Verder een hoop bla bla gehalte we moeten dus maar weer afwachten wat het gaat worden
  En tot slot zegt men vertrouwen te hebben in Keizer maar zegt men niet waar dat op gebaseerd is.
  We zijn dus weer met een kluitje in het riet gestuurd!

 12. vak411

  sjonge jonge, de supporters zijn al net zo verdeeld als de bestuurders van onze club. blijft iedereen elkaar afzeiken?

 13. Slingertje.

  Ajax houdt de boel gewoon aan het lijntje en zegt alleen wat we willen horen zoals gewoonlijk.

Reageren is niet mogelijk.