There are no ads, please add some


Kuper: ‘Ajax voert wanbeleid en moet het salarisplafond verhogen’

Ajax is de enige Nederlandse club met de middelen om te presteren in Europa maar door vast te houden aan het salarisplafond van een miljoen euro gooit de club zijn eigen ruiten in. Dat is de conclusie van de Britse auteur Simon Kuper, die meerdere boeken over voetbal en over Ajax heeft geschreven.

‘Het Nederlandse voetbal heeft dringend behoefte aan een beter Ajax. De club heeft veel meer potentie dan Feyenoord en PSV. Het beschikt­ over de hoogste begroting van de eredivisie, zo’n 80 miljoen euro per jaar, en heeft als gevolg van lucratieve spelerstransfers een eigen vermogen van 158,9 miljoen euro. De enige Europese clubs met meer in kas zijn waarschijnlijk Arsenal en Manchester United’.

‘Toch komt Ajax niet vooruit, vanwege een op het verleden gericht wanbeleid. De oud-Ajacieden die de club leiden, betogen dat zij als spelers in 1995 weinig verdienden maar alles wonnen, dus moeten de spelers van nu dat ook doen. De club heeft daarom een salarisplafond van zo’n één miljoen euro. Het probleem is dat er tegenwoordig een mobiele internationale markt is waar goede spelers veel meer kunnen verdienen. Dus gaan ze weg’.

‘De Ajax-leiding weigert echter de salarissen te verhogen, deels uit morele overwegingen, en deels met het idee dat als ze daar decennialang mee zou doorgaan en de inkomsten dramatisch zouden tegenvallen, de club dan rond 2040 misschien failliet zou kunnen gaan’, vervolgt Kuper. ‘De geschiedenis wijst echter uit dat Europese clubs van enige omvang nooit verdwijnen.’

Lees hier de hele column van Simon Kuper

Bron: Financiële Dagblad

 

 


Gerelateerde posts

87 reacties

 1. ajaxpers

  Eerst een fatsoenlijke trainer aanstellen (FDB) en de kapitaalvernietiging van afgelopen jaren stop zetten.

  1. beni

   Frank de Boer en dan weer dat eeuwige terug tik voetbal, hou op, die 4 kampioen schalen waren de kampioen van de armoe. Ook zo zitten ergen afgelopen zaterdag en dat krijg je terug in het kwadraat.

  2. Emilio4Ajax

   Interessant artikel… Trainer zonderAjax verleden dus, salarisplaffond omhoog, Bergkamp en van de Sar weg en de route de CL ligt open…say no more…🍻😎

 2. De Nees

  Weinig kans, hollandse kneuterigheid viert hoogtij. Europese middenmoot clubs als Basel, Benfica bijv passen dit wel toe en blijven daardoor goed meedraaien onder aan de top.

  1. HURBIE

   Spijker op zijn kop van Kuper van iets wat wij allang geleden op deze site hebben gezegd
   Maar naar ons word niet geluisterd
   Hoop.nu wel naar Kuper

 3. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Tsja, de oud Ajacieden gaan wel zelf graag mee met de huidige trent van salaris en bonus. Maar dat is volgens een groot deel van de supporters niet raar. Ik denk dat Johan het optrekken van spelers salarissen zou hebben verbonden aan hogere bonussen voor spelers. Met name bij leuke uitslagen. Publiek moet vermaakt worden tenslotte. Voorlopig vermaken de oud voetballers vnl zichzelf op financieel gebied.

  1. KBouter

   Johan had denk ik graag gezien een basissalaris met daarop bonussen naar prestaties. Ook dan kan het salaris lekker oplopen.
   Verder bevorderd dat denk nik het collectieve teambelang om te presteren en voor elkaar te gaan.

   1. Litmanen

    Dromenland: spelers meer betalen als ze leuk gevoetbald hebben. Uitslag is onbelangrijk.
    Cruijff is o.a. wereldberoemd en rijk geworden door alle cups, bekers en landstitels. Ze hebben hem nooit extra betaald omdat hij leuk kon pingelen.
    Wordt wakker! Weg salarisplafond. Om te beginnen kun je dan je spelers die er toe doen langer aan je binden dan tot hun 21ste.
    En verder kun je dan in elk geval concurreren met alle andere B-landen.

    VdSar, Overmars en Bergkamp zijn alle drie schathemelrijk geworden door voetbal, dat zijn ze vast nog niet vergeten.

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Cruijff is in zijn laatste actieve jaren juist wel betaald om zijn “pingelen” Hoe meer toeschouwers hoe meer salaris. Waar komen toeschouwers op af? Juist, op vermaak?

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Ik ben het wel eens met AB in dezen 😳 alleen de vraag is hoe je dat realiseert. Zoals Kbouter al zegt is een laag basissalaris met de mogelijkheid op bonussen een uitstekend systeem, maar dan niet alleen op resultaat, maar ook op ‘vermaak’ (zowel voor spelers als voor de rest). Alleen is de vraag hoe je dat laatste meet. Aantal doelpunten en assists (voor de aanvallers) en aantal balafnames of geslaagde tackels voor een verdediger? Minpunten voor balverlies, gele kaarten of directe tegenstander die scoort? Enquete onder de toeschouwers? Spelerscijfers uit het AD, de Televaag of VI? Roept u maar!

     3. Litmanen

      Precies Hoeda, dat bedoel ik met Dromenland. Als je goede en creatieve spelers langer aan je kan binden en er staat een trainer voor de groep die niet elk jaar opnieuw het wiel gaat uitvinden, dan krijg je leuk voetbal EN resultaat.
      Zie vorig seizoen. Als Het seizoen twee weken langer had geduurd had hij ook de schaal gepakt, want in Rotterdam waren ze de weg volkomen kwijt op dat moment.

      Een trainer is een voorbijganger wordt steeds geroepen, maar Bosz presteerde het om met een totaal onlogisch elftal fantastisch te presteren. Denk even aan de mensen die vorig jaar de meeste kritiek kregen: Viergever, Sinkgraven, Veltman als rechtsback, Traore, Younes, bijna het halve elftal! En dat waren niet de duurste spelers uit de selectie.
      Dus door investeren in salarissen van een goede groep kun je met twintig miljoen makkelijk bereiken.
      Dan verdienen spelers maar 3 miljoen per jaar. We hebben het geld!

      Anders halen die spelers het in het buitenland op.

     4. ems

      Als je in elke linie maar een topper hebt staan die je goed betaald kom je dus een heel eind

     5. Hoeda Fak Ajoe

      Nou L. je neemt de verkeerde afslag met je interpretatie van mijn reactie. Ik vind een prestatiebonus echt een goed idee, op resultaat, maar ook op de bijdrage daaraan. Een hoog basissalaris maak de mannen lui, een flinke bonus daagt uit.

  2. Ajaxslied

   Wat een onzin schrijf je weer zeg. Wat die gasten hier betaalt krijgen is een schijntje in het buitenland dus hoe kan je nou beweren dat ze mee gaan in de huidige trent.

   1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

    Ja, ze hebben het slecht. Zijn gvd miljonair.

    1. Ajaxslied

     Dat heeft er geen ruk mee te maken. Alle selectie spelers bij Ajax zijn ook miljonairs laten we daar ook maar over gaan zeiken dan.

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Appels, peren. Maar ik heb geen zin hierin. Heb al discussie genoeg met andere idioten hier.

     2. Ajaxslied

      Nee je komt met argumenten die helemaal nergens op slaan. Hoe kun je nou in vredesnaam als argument aanvoeren dat ze al miljonair zijn en dan nog andere mensen voor idioten uitmaken. Sorry AB maar jij voert discussie op een zielig niveau als je het niet kan winnen ga je maar mensen belachelijk zitten maken.

     3. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Ik hoef niets te winnen. Domme opmerking.

     4. Ajaxslied

      Mijn VP

      Nieuws LivescoresIn beeldCompetitiesClubsSpelersVideo’s

      Overmars grootverdiener van Ajax-directie: aanzienlijk lagere bonus

      Maandag 26 september 2016 om 17:49

      Ajax heeft afgelopen seizoen in totaal bijna één miljoen euro uitgegeven aan de directie, zo is door Voetbal International berekend op basis van het jaarverslag dat de club naar buiten bracht. Marc Overmars kreeg de hoogste beloning, daarna Jeroen Slop en Edwin van der Sar.

      Overmars kreeg van de club 347.000 euro mee. De maximale eerste variabele beloning voor Overmars lag in het seizoen 2015/’16 op 50.000 euro, dit seizoen op 75.000 euro. Er is ook een tweede variabele beloning vastgesteld van maximaal 250.000 euro. Hij kreeg een relatief klein deel van deze bonussen. Het basissalaris van Overmars lag tot 13 november 2015 op 250.000 euro en steeg daarna naar 275.000 euro. Dit seizoen is zijn vaste salaris 300.000 euro.

      De maximale bonussen worden uitgekeerd als aan bepaalde aspecten op sportief vlak, management en organisatie en het budget voor spelersbeleid en transferzaken wordt voldaan. Van der Sar ontving 179.000 euro aan salaris en kreeg geen bonus. Jeroen Slop kreeg wel een bonus bovenop zijn salaris en pakte in totaal 331.000 euro.

     5. Ajaxslied

      Wat een wereldsalarissen zeg. Marcel Brands verdient tussen de 6 en 7 ton bij PSV

     6. Hoeda Fak Ajoe

      Eens met deze conclusie Ajaxlied en ook met je conclusie over AB. Daar valt geen goed gesprek mee te voeren. Als hij geen gelijk krijgt gaat ie schelden of hij kruipt er onder uit.

 4. AFCA my World

  De kosten gaan voor de baten uit,als je eerst investeert in de selectie en in nederland presteert ,kun je met hogere salarissen (hogere bonus) ook in europa gaan presteren en daar is het geld te verdienen en kan je ook nog wat overhouden, zo moet je het doen , maar de zakkenvullers die er nu zitten houden het lekker voor zichzelf ! ⚽️

  1. Widi

   Waarom de discussie vertroebelen met het wijzen op inkomen van directie? Het beleid moet op de schop. Misschien de directie ook wel. Maar dat staat los van hun beloning.

   1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

    Het één staat niet los van het ander. Heeft niets met het vertroebelen van een discussie te maken. Elke directie die wel meegaat in financiële vooruitgang waar dit bij werknemers (zoals spelers) niet het geval is, is geen knip voor de neus waard. Maar ja, dat is overal het geval dus men vindt het normaal.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Eens AB, resultaatbonus is OK, maar ook de directie moet zorgen voor vermakelijk Ajax voetbal. Dus bonus bij landskampioenschappen van Frank de Boer, maar niet voor spelvreugde. Ook bonus afgelopen seizoen, maar dan niet voor resultaten, maar wel voor spelvreugde (en financieel resultaat).

 5. Widi

  Dit is koren op de molen van een aantal critici. Ik dacht overigens wel gelezen te hebben dat het plafond is opgetrokken tot anderhalf miljoen. Nu is dat nog niet heel veel, maar met Sjeiks en Olichargen kun je toch niet concurreren. Het zal best een beetje helpen om spelers langer vast te houden. Maar buitenlandse toppers komen echt niet naar de eredivisie.

  1. Ajaxslied

   Klopt plafond is al omhoog en met bonussen die spelers kunnen behalen komen ze ook zo boven de 2 miljoen. Het probleem is je kan wel een basis salaris gaan bieden van 3 miljoen en spelers langer binden maar dan gaat Ajax elk jaar verlies draaien. Je gaat ook duurdere spelers kopen meer tekengeld betalen hogere bonussen uitkeren. Hoe snel gaat de club dan wel niet naar de klote want we blijven nog steeds in de eredivisie voetballen.

 6. Widi

  Hou het gewoon eens bij het onderwerp. Zo blijft de duscussie helder. Althans, er komt een discussie. Neem een voorbeeld aan BR. Die sleept er niet altijd van alles bij. En gaat in op de inhoud. Lang geleden kon jij dat ook. Kun je vast nog, zolang je je beperkt tot dingen waar je genoeg van weet. Ik wil deze discussie graag voeren. Want ik denk dat een deel van de oplossing kan zijn. Aan de andere kant: waarom zou je onze huidige spelers nog meer betalen dan nu?

  1. -buitenkantje rechts-

   Goede vraag Widi.. ik vind dat sommige spelers nu al teveel verdienen bij Ajax.. andere sterkhouders zouden misschien meer moeten verdienen. Er moet dus een soort van beloningsdifferentiatie komen op grond van..
   Zeg het maar..
   Leeftijd.. aantal basisplaatsen.. aantal punten..overwinningen.. prijzenpremies..beoordelingen? In ieder eval een salarisbouwwerk waar echte sterkhouders goed en marktconform kunnen verdienen en anderen een stuk minder.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Eens br, maar ook voor spelopvatting, als is dat lastig concreet en smart te maken. Pluspunten voor goede passeeracties, passes, assists, doelpogingen en doelpunten; minpunten voor terugspelen op de keeper, balverlies, een directe tegenstander die scoort …

   2. De Nees

    Dan moet je een hele administratie bijhouden plus spelers gaan gekke dingen doen om die pluspunten te scoren. Simpel houden, basissalaris + hoge bonussen voor tastbare resultaten. Echte sterkhouders, meestal zijn dat maar een paar, met salaris op europees middenmoot niveau. Aanvallend speelstijl extra belonen is te zot voor woorden, dat behoort tot huisstijl te zijn van Ajax. Met 1 opdracht aan de spelers is dat geregeld, dus juiste trainer aanstellen.

  2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Opletten wijsneus, ik blijf bij het onderwerp. Je zoekt gewoon.

 7. -buitenkantje rechts-

  Het belangrijkste uit het stukje is weggelaten. Namelijk dat de huidige crisis als oorzaak Cruijff heeft die met ‘voetbaljongens’ de club ging runnen. Sowieso binnen het Nederlands voetbal een soort van “old boys” netwerk dat elkaar baantjes toeschuift waarbij men niet meer open staat voor de veranderingen op voetbalgebied. Een in zichzelf gekeerd clubje dat de dienst uit maakt, terend op sportief succes van welleer.
  Er wordt in het stuk duidelijk gesteld nieuwe ontwikkelingen en andere inzichten toe te laten (Jonk?)

  Dit even als voer voor discussie…

  1. KBouter

   br…Jonk is onder dit regime passé dus die discussie hoeven we hier niet te voeren.

   1. -buitenkantje rechts-

    De strekking gaat niet zozeer over Jonk.. dat was mijn eigen invulling.

  2. Widi

   Er valt gewoon niet te discussieren hier. Er wordt niet gereageerd. Of er wordt geprobeerd een vete op te starten. Jammer. Misschien eens een Duitse trainer halen? Die zjn gemiddeld niet blijven hangen in de vorige eeuw.

 8. Mr Ajax

  Je zal wel meemoeten in de hoge salarissen malaise, ik denk dat een zeer goed middel
  Is om de toppers en subtoppers langer aan Ajax vast te houden zodat je het team langer kan vasthouden en zo de resultaten op het veld
  Ziet verbeteren, daardoor krijg je meer toppers en ook meer inkomsten, eigenlijk best simpel!!

 9. Dagrump

  Ze moeten zorgen dat we een vast team krijgen wat 4 a 5 jaar met elkaar samen speelt dan kunnen we ver komen !!

 10. Jimmy1971

  Dus met onze kennis ( leden van dit forum ) kunnen we dus allemaal zelf ook een boek schrijven ..

 11. Indojood

  Staat ook flauwekul in. Cruijff zou middels de door hem in het zadel geholpen TH vernieuwing tegen gaan. Als er een vernieuwend is, is Cruijff het wel. Het was door hem allemaal gestart in 2010 omdat hij de ineenstorting van het NL voetbal zoals we die vandaag zien, correct voorspelde. De huidige beleidsbepalers doen echter niet wat Cruijff voor ogen had, vandaar dat hij zijn handen er vanaf trok. Als we zijn ideeën gewoon hadden uitgevoerd dan hadden we er stukken beter voor gestaan. We hebben vorig jaar kunnen zien wat je kunt bereiken als je rotsvast in zijn principes gelooft, met een elftal wat niet eens Europese subtop is de EL finale halen. Natuurlijk heb je daarmee geluk nodig maar de overtuiging en het geloof hebben er ook aan toe bijgedragen.

  Verder doet Kuper in het oorspronkelijke artikel tussen de regels door de suggestie niet meer op het geld te letten want als een club failliet gaat dan wordt deze toch weer opgestart met dezelfde naam en kleuren. Ik zou hetzelfde willen bereiken want daarmee zou de NV verdwijnen maar we kunnen daarvoor niet de gemeenschap voor op laten draaien.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Volgens mij doen de beleidsbepalers nu juist wel wat Cruijff voor ogen had, namelijk een relatief laag basissalaris bieden (en ook zelf krijgen). Kuper wil eigenlijk wat Cruijff dus niet wil. Jammer dat je ook dit weer aangrijpt om de beleidsbepalers zwart te maken.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Ik heb het echt geprobeerd Nees, maar ik lees nog steeds hetzelfde. Kan jij het me uitleggen?

    2. De Nees

     Nee Hoeda daar ben je slim genoeg voor. Jouw conclusie gaat niet waar Indo het over heeft.

 12. Charka53

  Ze kunnen in deze tijd niet meer verwachten van spelers dat ze graag bij Ajax spelen omdat het Ajax is die tijd is voorbij er wordt alleen gevoetbald voor het geld dus gooi dat plafond omhoog zodat we weer van Ajax kunnen genieten .

 13. KBouter

  Je moet natuurlijk wel uitkijken met het plafond domweg voor iedereen maar omhoog te gooien.

  Kan me nog goed herinneren de tijd van Basten en Jol..toen er ook te veel vet betaalde “toppers” bij ons speelde.

 14. Kingkong

  Het heeft niet alleen met het salaris plafond te maken maar ook met b.v. Het belasting klimaat vergeleken met andere euro landen , de t.v. Inkomsten waardoor ook ajax niet kan concureren met b.v. Kleine engelse clubs en ook de eigen te grote ego’s van de meeste bestuurders en techniesche stafleden pas als die hun eigen belangen echt in dienst van de club willen steken kan je enige progressie maken .

 15. Jari10

  Salaris bepaalt ook de transfersom. Dubbele winst als je de kern van 5 a 7 spelers minimaal 3 miljoen betaald. Je kunt talent langer binden en uberhaupt binnenhalen. Verkoopprijs wordt hoger.

  1. Yindi

   Widi, aparte vogel die Nagelsmann. Hij heeft een heel eigen concept van trainingen samengesteld. Is heel interessant om te lezen. Niemand doet dat, het is bijna wetenschappelijk. Geboeid zitten lezen. Blijkbaar werkt het al schijnen die trainingsmethoden van hem wel erg intensief te zijn tov wat meer algemeen gebruikelijk is.
   Maar enig succes kun je hem toch niet ontzeggen. Weet niet of je dat ook al eens hebt gelezen?

   1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

    Yindi, welk succes in de hoogste divisie van Duitsland? Kan dat niet direct terugvinden.

 16. Brokamp

  Ik zou om te beginnen de contracten wat beter dicht timmeren. Als een speler eerder wil vertrekken dan zou je er in kunnen zetten dat als hij eerder weggaat er een boeteclousule in werking treed. Minimaal 2/3 van je contract uit dienen en niet zoal Sanches al na een jaar vertrekken of het moet van 2 kanten accoord zijn. Wel ben ik voor salaris verhoging. Een speler heeft een bepaalde marktwaarde en die moet gewoon betaald worden. Dan had die Braziliaanse jongen niet in Engeland gespeeld maar bij ons. Alle waar naar zijn geld. Doe je daar niet aan mee dan behoor je echt thuis in de Micky Mous competitie.

 17. JohnDoe77

  Ook hij zal geen voet tussen deze deur gaan krijgen! Als er een goed verdienmodel is, prima, verhogen! Aan goede voetballers kan Ajax naast transfers gewoon geld verdienen. We zijn nog steeds overal ter wereld bekend dus ook shirtjes verkopen goed!

  1. Widi

   Heeft iemand een idee wat Ajax per jaar aan shirtjes verdient? En waar er buiten NL aan verdiend wordt?

 18. bs

  Het is opmerkelijk dat dit forum naar aanleiding van dergelijke berichter steeds weer opnieuwe dezelfde statements hier dumpen!
  Er is hier maar weinig constructiefs te lezen (op een enkeling na gelukkig… ik vind de suggestie Klinsman niet zo gek…) en vooral een herhaling van opmerkingen die al vele malen eerder zijn gemaakt.

   1. Widi

    Je kunt beter eens een tijdje niets zeggen. Een paar jaar of zo. Want wat bs terecht zegt, gaat voor jou meer op dan voor wie ook. Je voegt niets toe dan negativiteit.

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Is wat he. Ik zal het is in overweging nemen……….. mwah, leg het welgemeende advies toch nog maar even naast me neer (op het poststapeltje).

     1. Widi

      Je bent een nagel aan de doodkist van dit forum. Ik verwacht dat je daar binnenkort op aangesproken zult worden.

     2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Ongelooflijk. Seijs mag hier de grootste racistische onzin uitkramen, beledigen, mensen met kanker diep kwetsen, moeders van 90+ van forumleden voor hoer uitmaken etc etc. En dat maanden, nee voor jaren lang en je gaat mij aanspreken? Je maakt jezelf definitief compleet belachelijk Widi. Gefeliciteerd jongen.

     3. Widi

      Niet naar anderen wijzen. Jij bent hier overheersend aanwezig met je negativiteit, je beledigingen en je scheldpartijen. Tijd dat het stopt. Zoek gewoon een andere vorm van therapie. Of een andere uitlaatklep om je frustraties kwijt te raken.

     4. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Als je wilt weten wie en hoe ik werkelijk ben …… lees mijn bijdrage bij een bepaald topic nog eens rustig. Kijk ook eens verder dan dat neusje lang is van je en besef eens waarom ik zo ben gaan reageren. Je bent erg kortzichtig en helaas verre van slim. Het zij zo.

     5. Widi

      Ik wil helemaal niet weten wie je bent. Ik ben je spuugzat. En velen met mij. Een man van 60 die naar anderen wijst om zijn schandalige gedrag te rechtvaardigen. Daar ben je 55 jaar te oud voor. Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw gedrag. En je kunt zelf besluiten dat te veranderen. Maar als iemand je er op wijst (ik ben niet de enige), reageer je spotten en smalend en recalcitrant. Vanavond nog met “graag gedaan”. Je verziekt de sfeer op het forum. Meer dan wie ook.

     6. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Succes met je vriend de Seijs Widi. Wat ga je er nu aan doen? Klacht indienen, je kan copy paste doen van je vorige verzoek. Je vergeet één heel belangrijk ding. Je houdt het zelf in stand. Oh ja, ik heb al een ban op een vast IP adres. Huidige IP loopt via diverse servers en kan a la minute aangepast worden. Gewoon ter info.

     7. Widi

      Seijs is niet mijn vriend. Ik heb geen vrienden op dit forum. En met een aantal dingen die Seijs schrijft, ben ik het absoluut niet eens. Maar je doet het nu weer! Ik spreek je aan op jouw gedrag en jij probeert de aandacht te verleggen naar Seijs. Het gaat niet om Seijs. Want jij hebt meer “slachtoffers”. Steeds meer. Litmanen kan zich goed verweren. Maar Eug is weg. Je hangt hier de kwal uit. Ten koste van anderen en ten koste van dit forum. Je lijkt er trots op te zijn dat je vaste IP adres al geblokkeerd is voor dit forum. Kennelijk blijf jij graag op plaatsen komen waar je niet meer gewenst bent. Eigenlijk ben je gewoon zielig. De aandacht niet waard.

     8. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Je geeft mij anders verdomd veel aandacht. Kortom, je houdt het in stand.

     9. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      En Eug is binnen een maand terug. Speciaal verzoek van Bergkamp.

 19. fjonkman

  Het probleem ligt niet alleen maar bij de club Ajax. Het totale nederlandse voetbal zorgt ervoor dat spelers niet komen. Daar heeft het salarisplafond niet eens zoveel invloed op. Zolang de overige clubs in de marge blijven ploeteren, kun je als Ajax zijnde ook niet doorgroeien. Je kan nog zo lekker verdienen aan de uitgaande transfers, en een lekker gespekte bankrekening hebben, er zijn geen topspelers die graag in kleine stadionnetjes spelen waar anderhalve man en een paardenkop komt. Zolang de KNVB het braafste jongetje van de klas blijft spelen en zich rigoreus aan het fifa fair-play houdt (iets waar ALLE grote voetballanden overigens ook gewoon schijt aan hebben) hoeft Ajax het salarisplafond ook niet te verhogen. En zelfs al doen ze het wel, dan nog zullen topspelers alleen maar lachen als Ajax komt informeren. Nederland is één van de rijkste landen van Europa met 17 miljoen inwoners en ik-weet-niet-hoeveel grote rijke bedrijven, dus potentie is er genoeg. Maar blijkbaar moeten er misschien meer arabieren en chinezen komen die clubs overnemen voordat we eindelijk ook gaan doorgroeien…

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Ajax hoort er in Nederland met kop en schouders bovenuit te steken. Spelers die gevraagd worden moeten er van uit kunnen gaan dat ze gaan voetbalken in een kampioensploeg die aanvallend speelt en gaat voor een grote uitslag. Telkens weer. Speel intentie: naar voren. Spelers moeten gegarandeerd zijn van Europees voetbal. Als jij als club een grote dosis plezier kan aanbieden in het spelletje, een club met een winnars mentaliteit kan aanbieden, een club kan aanbieden wat een opstap voor je kan betekenen naar een grote competitie ……. dan maak je kans op de leeftijdsgroep van 23 t/m 26. Goede spelers van 26/27 tot 29/30 komen 8nderdaad niet naar Nederland.

   1. Yindi

    Waar haal jij al die “wijsheid” vandaan eigenlijk. Je eerste zin is al op z’n meest discutabel. Stel dat ze er met kop en schouders boven uit zouden steken, wat zou de eredivisie voor Ajax dan nog betekenen? Oefenpotjes? Zou Ajax er beter van worden als ze elke week (met twee vingers in de neus) zouden winnen? Volgens mij ga je pas beter voetballen in een sterke competitie!!

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Dat is dan aan de andere clubs. In deze situatie zou Ajax met kop wn schouders etc etc. Moeten we dan meegaan in mietjes voetbal? Meegaan met de neergang?

Reageren is niet mogelijk.