There are no ads, please add some


Ajax neemt per direct afscheid van jeugdtrainer Gery Vink

Ajax heeft per direct het contract van jeugdtrainer Gery Vink ontbonden, zo laat de club weten op de officiële website. Vink was al elf jaar verbonden aan de jeugdelftallen van Ajax en was tussen 2011 en 2013 trainer van Jong Ajax. Volgens Ajax was er al langere tijd onenigheid tussen Vink en de club over de manier waarop hij zijn functie invult. ‘Er is geprobeerd het verschil van mening over de wijze waarop Vink zijn werkzaamheden moest uitvoeren op te lossen, maar dit is uiteindelijk niet gelukt’, zo laat Ajax kort en bondig weten. De afgelopen jaren was Vink eindverantwoordelijk voor de O19- en O17-elftallen van Ajax.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

77 reacties

  1. paulvos

   Dit stinkt volgens mij, hier zit meer achter maar dat komt binnenkort wel boven tafel.

 1. KBouter

  Wat blinde vink…ben nu gvd benieuwd wat hier achter zit.

  Gery Vink is een begrip in de jeugdopleiding bij Ajax. Ooit solitair met Cruijff en Jonk..ik dacht altijd dat Vink en oa Frank Peereboom jarenlang de dienst gaan uitmaken bij Ajax.

  Ik zit wel vaker mis…maar ik blijf dit volgen waarom.

  1. Litmanen

   Resultaten halen hoort toch bij de opleiding?
   Of mogen elftallen nu ineens geen kampioen meer worden.
   Ben benieuwd naar het verhaal van Vink.

   1. KBouter

    nou….Litmanen..deed net ergens een post…maar opleiden is belangrijker dan kampioen worden inderdaad. Tenminste…zo denk ik.

    1. Emilio4Ajax

     Klopt KBouter… Was toch ook de visie van Cruijff als ik het goed heb… Opleiden en ontwikkelen van spelers om de kwaliteit te vergroten is samen met de amusements waarde belangrijker dan kampioen worden, maar inherrent aan het beter worden van spelers wordt de kans op een kampioenschap groter naarmate de kwaliteit en de amusements waarde groter worden…❌❌❌❤️🍻😎

   2. Indojood

    Dat mag wel maar het moet nooit een doel op zich zijn. Als alle teams altijd maar kampioen worden dan is er blijkbaar te weinig weerstand en heeft Ajax er niets aan. Cruijff deed dat vroeger altijd door een goede C-speler in de B te zetten.

    1. Emilio4Ajax

     Maar Indojood gebeurde dat niet alleen met exeptioneel goede spelers om ze nog beter te maken…toch…

     1. Indojood

      Elke speler die in de opleiding zit moet daaraan blootgesteld worden. Sommige spelers maken pas later grote stappen. Te vaak zijn er talenten weggestuurd.

     2. Emilio4Ajax

      Moet jou laatste zin Indojood niet aangepast worden en “zijn” vervangen worden door “worden”…?❌❌❌❤️🍻😎

  2. KBouter

   Niet helemaal waar Vink zat al bij Ajax toen Jonk nog werkloos was..maar de Jonk fans onder ons vergeten te zeggen dat Vink Jonks visie uitstekend vond en er 100% voor ging.Maar met al die performance coaches en vergaderingen om de boel weer op orde te houden…wat in die tijd een chaos was omdat Jonk geen kwaliteiten heeft op organisatie te bewaren..plofte het.

   Niet alles ligt aan een ander en nooit aan hem!

   1. Indojood

    Heb niks over Jonk gezegd. Vink vond het resultaat belangrijker dan opleiden dus is het goed dat ie weg is.

    1. Emilio4Ajax

     Kwam dat door Vink of doordat Ajax dat voorop stelde…? Ik vraag het omdat ik het niet weet…❌❌❌❤️🍻😎

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Als het spelen op resultaat ten koste gaat van de ontwikkeling van de speler, dan gaat het gewoon niet goed. De elftallen ondr het eerste zijn niet bedoeld voor borstklopperij qua resultaten.

     2. Indojood

      Weet niet. Wel lachwekkend van KBouter om te veronderstellen dat Jonk het organisatorisch niet voor elkaar had. De man trok als enige aan de bel toen het de verkeerde kant opging en deed regelmatig voorstellen tot verbetering van de hele organisatie. Intussen deed hij wel gewoon zijn werk.En Cruijff zag dat het goed was wat hij deed. Oh ja, hij schoof niet meer aan bij vergaderingen, poeh poeh.

     3. Litmanen

      AB en Indojood, jullie spelen weer Cruijff.
      Ik eindig met dat ik benieuwd ben naar het verhaal van Vink, een ook door Johan gewaardeerde jeugdtrainer.

      En ja, ik vind dat elke trainer de intentie moet hebben zoveel mogelijk uit een team te halen, dus resultaat. Bij Ajax zijn ze al een hele kwijt dat een voetbalelftal een verzameling is van individuen maar tezamen 1 resultaat nastreven, elke wedstrijd winnen en kampioen worden.

     4. KBouter

      Indo..ik bedoel hiermee niet de organisatie in het opleidingcentrum, want dat stond als een kei onder Jonk…maar het moment dat hij zijn eigen niet meer in de hand had ..door welke reden dan ook en door wiens schuld ook…je kunt never nóóit zeggen..bekijk het, ik schuif niet meer aan.

      Op mijn werk..en ik ben een gewaardeerde kracht, maar wanneer ik mij niet meer laat zien op vergaderingen of ochtendoverleggen..is het met mij ook snel gebeurd.

      En nogmaals…ik leg hier niet de schuld bij Jonk, maar koppig niét méér komen kost je terecht je kop!

     5. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      KBouter; je vergeet dat Jonk vele malen is aangeschoven en dat alkes wat hij inbracht al bij binnenkomst van tafel werd geveegd. Neem daarbij dat decanderen vergaderen belangrijker vonden dan tijd spanderen in de praktijk en het is heel logisch dat iemand op een gegeven moment zegt: ik heb wel wat beters te doen dan telkens afgeserveerd te worden. Je kan wel degelijk zeggen “ik schuif niet meer aan” als daar goede redenen voor zijn. Die waren er dus. Je bent eerder een slappeling als je jezelf teljens voor joker laat zetten. Jij bent een gewaarde kracht dus ik neem aan dat er naar je geluisterd wordt. Dan zit je er dus niet voor joker bij en wordt alles genegeerd. Een heel verschil, een groot verschil.

     6. KBouter

      Kan wel zo zijn, maar de problemen begonnen toen Jonk en Jongkind een verzoek indiende voor nóg eens 1.8 mio euro voor de jeugdopleiding.

      De jeugdopleiding..waar ineens te pas en te onpas overal performance coaches aangetrokken werden die totaal niets..maar ook niets op voetbalgebied te maken had. Ajax wou gaan tot 9 ton meen ik en wou ook dat de echte talenten extra training kregen op voetbalveld.

      Het stak Ajax natuurlijk dat die talenten nu training kregen van ” performance” coaches buiten!!! de deur.

      Dat stak bij Ajax enorm..dat soort trainingen horen op eigen terrein met eigen trainers. Dat was het begin van ellende ingeleid door Jongkind en Jonk zelf. Tja…en als je dan een Nee te horen krijgt….miet je gaan dwarsliggen!

     7. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Het ging erom om het individu betercte maken, de kwaliteiten die er in een speler zitten er uit te halen en te verbeteren. Dat gaat in een bepaalde periode individueel beter dan alleen maar in een groep. Elke speler is anders met zijn plus en minpunten. Cruijff zelf haalde ook hele aparte fratsen uit. De uitnodig8ng van een opera zanger ivm de juiste ademhaling vind ik werelds gevonden. In dit g3val wel goed voor groepstraining maar in principe ook een perfo4mance coach binnen gehaald. Ajax heeft het geen goede kans gegeven en niet de moeite genomen hier normaal over te prat3n. Alles is gewoon afgeserveerd. Er war3n oplossingen. Met Bosz is uiteindelijk exact hetzelde gedaan.

     8. KBouter

      Vooropgesteld…Ik ben absoluut Niet tegen Jonk…ik wou zelfs dat de tijd teruggezet kon worden. Maar 1.8 mio extra vragen bij Ajax is een domme vraag. Daarbij..Let wel met dat geld kregen de echte talenten extra training buiten…buiten de deur!!

      En ja wat je zegt over Bosz móet ik je gelijk geven…Ajax was onder Bosz velen malen verder geweest dan met het vriendje van Dennis. Maar ook Bosz is maar een passant…vergeet dat niet.

 2. Kingkong

  Solidair met Cruijff en Jonk zal wel niet solidair zijn geweest met B dan is het snel weg er mee.

 3. Brokamp

  Opleiden met het uiteidelijke doel spelers af leveren bij het eerste, dat is natuurlijk de eerste doelstelling. Maar de jongens en tegenwoordig uiteraard ook de meiden moeten natuurlijk wel gaan voor het beste resultaat. Dat hoort toch bij elkaar.

 4. Hanski

  Gery was en is onbetwist een van de beste opleiders/trainers binnen Ajax anders houden ze je 12 jaar bij onze top jeugd..iedere speler wordt beter onder vink en ja dan wordt je vaak kampioen…internationals en selectiespelers vragen om extra training van Vink…Said heeft zijn positie te danken aan Vink….nu stopt Vink, hj vertrekt, wordt niet ontslagen….old boys netwerk zal wel een geweldige opvolger voordragen…iemand als Brian Roy oid….opnieuw een bewijs dat het bij ons Ajax niet ltojd om echte voetballwaliteit gaat….jammer!

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Ajax heeft het contract ontbonden. Gezien e looptijd moet dit een vast contract geweest zijn. Er spelen al langere tijd zaken, er is dus een dossier opgebouwd. Gevolg nu: ontslag op staande voet. Als vink zelf zou opstappen zou hij zichzelf financieel erg in zijn vingers snijden (geen WW recht) of hij moet al wat anders hebben.

   1. Widi

    Wat je stelt kan niet. Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan niet eenzijdig door een partij worden ontbonden. Je haalt allerlei termen en begrippen door elkaar. Er kan ofwel sprake zjn van beeindiging met wederzijds goedvinden ofwel van onstlag op staande voet. Gelet op de persberichten is van dit laatste geen sprake. Partijen dus in onderling overleg de arbeidsovereenkomst beeindigd. Dat hier aan ten grondslag ligt dat aanvankelijk slechts één van de partijen de arbeidsrelatie wilde beendigen, doet hieraan formeel niets af. Het is nu zo geregeld dat Vink een beroep kan doen op een ww-uitkering. Daarnaast zal hij waarschijnlijk een bedrag hebben meegekregen. Ik hoop dat je van je eigen werk wel echt verstand hebt.

    1. -buitenkantje rechts-

     Dossiervorming kan wel.. maar ook dan moet een kantonrechter nog uitspraak doen en moet de werkgever aantonen er alles aan gedaan te hebben de werkgever te begeleiden om hem beter te katen functioneren. Aangepast werk tegen dezelfde beloning mag ook. Ontdlag op staande voet alleen bij dringende redenen.
     Ging mij meer om wat er speelt.. Waarom onenigheid? Wat was het verschil in visie?

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Ajax zegt dat Gery niet functioneert en dat men het niet eens is op de wijze waarop hij de functie vervult. Kortomer is een schuldige in de oven van Ajax. Bij ontslag met wederzijds goedvinden mag er geen schuld aan het ontslag liggen bij de werknemer mbt recht op WW. Verder staat er “per direct” wat ontsalg met wederzijds goedvinden weer ongeloofwaardig maakt omdat er dan sprake moet zijn van een opzegtermijn (bij 11 jaar niet 1 maand). Dus is ontslag op staande voet meer voor de hand liggend. Koetom, ver5el mij nu ajb niet hoe de regels in elkaar zitten. Of Ajax zegt maar wat of het is zoals hierboven beschreven.

     2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Bedrag is sowieso een verplichting: transitievergoeding, gewoon wettelijk geregeld.

     3. Widi

      Je hebt geen idee!!! Je bent een leek. Je hebt geen idee en je roept maar wat. Ben je wel consultant? Op welk terrein? Gratis consult van mij: bemoei je vooral niet met arbeidsrecht.

     4. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Je hebt humor Widi, echt. Wat jij wil. Mij best. Als jij net zo’n kijk hebt op het voetbal bij de jeugd als op dit onderwerp ……… neem ik je commentaar op JA e.d. Ook maar niet serieus. Ik een leek 😂😂😂. Prettige wedstrijd.

     5. Widi

      Ja. Je bent een leek. Dat blijkt uit alles wat je schrijft. Ik weet niet of er verder nog advocaten/arbeidsrecht juristen op het forum zitten………help hem uit de droom.

     6. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Droplul. 1) Ze kunnen met wederzijds goedvinden het contract niet per direct beeindigen.
      2) in geval van Gery is dan een opzegtermijn van 3 maanden van kracht
      3) recht op ww bij ontslag wederzijds goedvinden is een eis dat de schuld niet mag liggen bij de werknemer.
      4) de werknemer heeft recht op een transitie vergoeding
      Moet deze”leek” nog verder gaan?
      Idioot!

     7. Widi

      Onzin. 1. Je kunt overeenkomen wat je wilt. Er is de zogenaamde “fictieve opzegtermijn”. Daar kun je rekening mee houden bij de ontslagvergoeding. In de beeindigingsovereenkomst is opgenomen dat de werknemer geen schuld heeft aan de beeindiging. Er is sprake van “ incomptabilité d’humeurs”. Je blijft een leek. Je hebt de klok horen luiden, maar je weet niet waar de klepel hangt. Ik heb minimaal duizend van deze zaken gedaan. Voor zowel werkgevers als werknemers. Jij kijkt even wat je op internet kunt vinden en gaat dan roepen. Bluffen. Interessant doen. Je bent niet deskundig. Alleen in je eigen belevingswereldje. Het zelfde wereldje waarin je dit jaar naar Afrika op vakantie was.

     8. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Uit dit antwoord blijkt dat jij de leek bent. Succes Widi. Lees de regeltjes eens op je gemakje na. Je bent nu gewoon heel, heel erg dom. Als Ajax wat anders opneemt in de overeenkomst dan wat ze naar buiten brengen dan is er sprake van …… valsheid in geschrifte. Ga mij hierover aj de les niet lezen, dat is onmogelijk om te winnen. Zit me bijna kwaad te maken om zoveel eigenwijsheid. Kook maar ff lekker gaar in je eigen sop. Vaststaande regels ga jij hier vrolijk lopen ontkennen. Ik een leek op dit gebied ……. blijft humor.

     9. Widi

      Ja. Een leek. Wat naar buiten is gebracht, past precies in wat ik schrijf. Wat jij schrijft, is net zo dom als wat je laatst schreef over een OvJ die je gesproken zou hebben. Een OvJ die nu meeekijkt naar Seijs. Megalomane onzin. Je bent één groot verzinsel. Alles wat jij hier beweert, bestaat alleen in jouw hoofd. Ik heb net gezegd dat ik heel veel van dit soort zaken heb behandeld. Ik heb jou gevraagd waar je consultant in bent. Geen antwoord.

     10. Widi

      Het is nu wel duidelijk. Je werk in de postkamer of je bent ergens een “ juffrouw Janny”. Alleen in je megalomane hoofd ben je consultant. En rijk. En op vakantie in Afrika.

     11. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Je zou ook kunnen zeggen: qua regelgeving 100% gelijk maar in de praktijk wordt er wat gespeeld met de regeltjes. Als in de beeindigingsovereenkomst staat dat Gery geen schuld heeft aan het ontslag hoop ik niet dat hij afhankelijk is van WW en dat de afd. WW niet de persverklaring heeft gelezen van Ajax. Daar zou Gery niet blij mee zijn. Was getekend: AB van de postkamer. Ik ga mijn uiterste best doen jou hier te negeren (zal niet lukken vrees ik, geef ik direct toe). Je bent nog stommer dan het achtereind van een varken.

     12. Widi

      Ik laat het oordeel graag over aan de lezers van deze discussie. Maar voor mij ben jij je laatste restje geloofwaardigheid nu wel kwijt.

     13. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Gaat niet om “jurist” HFA. Gaat puur om kennis van de (wets) regels. Gaat ook niet om de uitvoering/invulling maar om de gedachte er achter.

     14. Widi

      Nu is toch de echte jurist niet opgestaan Hoeda. Wel iemand die maar blijft aanhouden. En blijft dwalen. Oordeel zelf.

     15. Hoeda Fak Ajoe

      Ik ben redelijk thuis in het arbeidsrecht, maar zeker geen specialist. Ik denk dat jij het bij het rechte eind hebt Widi, maar ik ben enigzins bevooroordeeld. AB kletst voor mijn gevoel te vaak en in zijn reactie op mij blijkt dat hij het niet echt snapt. Als iemand kennis van de wetsregels heeft, dan is het een arbeidsjurist. En daarna zegt hij dat het om de gedachte er achter gaat. Hij wil dus niet toegeven dat jij feitelijk juridisch gelijk hebt, maar hij wil het eigenlijk over de achtergronden van het ontslag hebben. Dat laatste vind ik ook interessanter dan de manier waarop men tot een vergelijk is gekomen. De formele afhandeling is vaak heel anders dan het achterliggende geschil. Misschien was Vink het wel helemaal zat of zaten ze niet meer op een lijn, maar hebben ze wel met elkaar afgesproken dat Vink ontslag krijgt zodat hij recht blijft houden op een uitkering. Dat is dan wel zo netjes na 12 jaar trouwe dienst. Wellicht krijgt hij nog wat centen mee en mag hij per direct wat anders gaan doen. Als hij dat zelf ook OK vindt dan is er geen opzegtermijn nodig. Dat wil overigens niet zeggen dat hij op staande voet ontslagen is. Maar goed, ik ben geen expert op dit gebied. 😉

     16. Widi

      Ik heb het juist over de praktische afhandeling. Hij komt met regels. Die regels heb ik al verwerkt in mijn beschrijving van hoe dit in de praktijk wordt opgelost. De Wet kan iedereen lezen. Artikeltjes op internet ook. Maar een werkgever of werknemer met een dergelijk probleem adequaat bijstaan is iets heel anders. Juist omdat in feite iedereen zich mag bezighouden met arbeidsrecht, wenelt het van de “adviseurs”, accountants en “consultants” die een graantje mee willen pikken. Helaas vaak ten koste van het belang van hun cliënten. Iemand als AB kan veel schade aanrichten door te denken dat hij het begrijpt.

     17. Hoeda Fak Ajoe

      AB probeert aan de hand van die praktische handleiding af te leiden wat er achter de schermen gebeurd is en daarmee de directie zwart te maken. De achtrgrond vind ik ook interessant, alleen om andere redenen.

     18. Widi

      Ga er maar van uit dat in de beëindigingsovereenkomst een geheimhoudingsbeding is opgenomen. Vink zal er dus weinig over zeggen.

 5. Forever nr14

  De teloorgang van een ooit mooie club kent nog lang geen einde, jammer Gery!!! Top trainer iets te veel de visie van Johan he😬😬 en dat kan BK niet goed hebben, het beste!

 6. JohnDoe77

  Volgens mij heeft hij het jaren goed gedaan. Deze discussies ontstaan omdat Ajax er niet bij verteld waar de onenigheid door kwam, dat wordt dus straks in de telegraaf lezen dus! Laat het moddergooien maar beginnen!

 7. AFCA my World

  Waarschijnlijk kon bergkamp niet met hem door 1 deur,en dan word je er uitgewerkt, bergkamps werkwijze, ben je niet voor hem,dan ben je tegen hem en moet je weg ! En bergkramp blijft zitten ! ⚽️

 8. Hanski

  Mannen we bestaat ookbiets als ” in goed overleg uit elkaar gaan”…
  Ww etc speelt helemaal niet…als je als succesvol jeugdtrainer van Ajax opstapt staan clubs te trappelen….
  Discussie over wettelijke regels en over hoe dat in theorie geregeld zou moeten worden….stop er mee onwetenden😉
  Gery gaat gewoon aan de slag als veldtrainer, maakt onze tegenstanders beter…dankzij Said,Edwin en de vriendjes 🤔

  1. Widi

   Mijn versie sluit dat helemaal niet uit hoor. Kon gewoon even niet hebben dat onzin verkocht werd als wijsheid.

   1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

    Widi, ik verkoop geen onzin. Simpel voor iedereen na te lezen. @Hanski, het gaat om de regels die van toepassing zijn, niet om eventuele “andere” wegen die bewandeld worden. Verder gaat he5cer nu niet om of Gery wel of niet al een andere baan heeft. Widi is beetje dom geweest zullen we maar zeggen.

 9. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Klopt, maar ook naar een passant moet je luisteren. Andersmoet je de passant niet binnenhalen. V.w.b. De 1,8 mio en buiten de deur: ze hadden het gesprek moeten aangaan, dan was er een oplossing gekomen. Ze hebben het echter zoder verdr overleg van tafel geveegd. Dat geeft aan dat ze eindelijk de stok hadden gevonden om mee te slaan.

  1. KBouter

   Nee..er was een gesprek over die 1.8 mio dat werd 9 ton.

   En dat was niet genoeg volgens Jongkind en Jonk en begon de ellende.

   Stampvoetend doordrammen als een klein kind die zijn zin niet krijgt helpt echt niet.

   1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

    Het ging bij lange na niet alleen hierom. Het was een teleurstelling maar e werd veel meer afgewezen en dat gaf de frictie. Je spits het nu toe op een punt en dat is niet wat er alleen is gebeurd.

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Maar je gaf aan dat Jonk dan niet moest gaan dwars liggen …… de grootste dwarsliggers zaten bij hem aan de vergadertafel. Logisch dat je dan na een tijdje zegt ….. joep doei met je vergadering. Maar …… het is allemaal gebeurd en helaas met deze bezetting niet meer terug te draaien. Ajax is uiteindelijk de dupe en daarmee de supporters.

     2. KBouter

      AB…ik bedoel juist niet dat Jonk fout is geweest…ik ben juist voor Jonk in de opleiding.

      Gaf alleen aan waar het knelpunt lag en hoe iedereen daar mee omgaat.

      Inderdaad..Ajax en vooral wij zijn daar de dupe van en gelukkig zijn er supporters die hier heel kritisch over zijn..we mogen ook nooit alles goedkeuren wat de Heren willen en doen, ik snap verder je punt en ben daar wel mee eens, ook wat Indo zegt, alleen ben ik iets realistisch en ga niet meteen roepen van die en die is schuldige en moet wieberen ect…ik wacht eerst ff af tot er meer naar buiten komt, wat betreft Vink.

      Als het aan een forumlid had gelegen..was Overmars al ontslagen geweest afgelopen zomer, want dat was de kwaaie bij ons.

     3. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Oké 👍 zat nog in de “felle” reactie modus door een andere discussie hier 😉. Helemaal goed.

 10. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  PSV zal hem met open armen ontvangen denk ik zo.

Reageren is niet mogelijk.