There are no ads, please add some


Ajax Vrouwen winnen met 1-0 van Brescia (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond de Champions League-wedstrijd tegen Brescia met 1-0 gewonnen. Linda Bakker maakte twee minuten voor tijd de bevrijdende 1-0 nadat het elftal van trainer Nihom het een groot deel van de wedstrijd met tien speelsters moest doen na een vroege rode kaart van Van den Bighelaar. De Ajax Vrouwen kregen een warm welkom op een bomvol Sportpark de Toekomst. De vlaggetjes, altijd aanwezig bij Europees voetbal, wapperden hevig op de Bob Haarms Tribune. Volgende week wacht voor de Ajax Vrouwen de return in Brescia. Natuurlijk was onze fotograaf Jacques weer aanwezig voor enkele fraaie plaatjes.

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Van der Gragt, Zeeman, Van Dongen; Van der Most, Reichardt (62. Van den Abbeele), Kaagman, Van Lunteren, Philtjens; Oudemast (73. Bakker), Van den Bighelaar

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

78 reacties

 1. Litmanen

  Niet geweldig goede maar wel super spannende wedstrijd, waarin de dames lieten zien hoe je op wilskracht met zijn tienen terecht van een sterkere tegenstander kunt winnen.

  Hele grote klasse!

  Overigens, ik zou het op prijs stellen als de sekssisten onder ons hun bijdrage achterwege laten.

  Dat komt zo zielig over…….

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Je moest eens weten hoe vaak jij zielig over komt (adoratie van mindere spelers bijvoorbeeld). Misschien dat jij jezelf achterwege kan laten? Ja, dat zeg ik, de persoon met regelmatig een grote bek. Zo heb ik ook weer aan je verwachtingen voldaan met een reactie van mijn kant.

  2. Charka53

   Oh mogen we niet zeggen dat het leuke meiden zijn , hart dan het zijn leuke meiden en ze kunnen ook nog aardig voetballen en ze delen ook wel eens wat uit . Dit mag toch wel Litmanen 😄

 2. De seijs

  Dames geknokt als leeuwen. Het was een spannende wedstrijd met een iets wat truttige scheidsrechter. Maar overwinning zeker op mentaliteit gewonnen. Succes in de return.

 3. JohnDoe77

  Litmanen, de eerste vier duimpjes zijn binnen!! 🙈 Vraag jij je maten in de kroeg ook altijd of ze geen opmerkingen willen maken als er een mooie vrouw binnen komt? Of je collega’s op het steiger om niet te fluiten naar die leuke meid aan de overkant? Sekssistisch gedrag…. moraalridder! Ben je kapper of steward toevallig?

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Litmanen komt volgens mij nooit buiten zijn eigen voordeur.

   1. Litmanen

    Kijk AB, ik mag, in tegenstelling tot jouw, ook de uitwedstrijden van Ajax zien van mijn vrouw.
    Dat jij nou aanslaat op mijn verzoek is dus geen toeval.

    Je vrouw heeft jouw iPad of laptop waarschijnlijk beschermd tegen porno, dus reageer jij al hitsig op foto’s van onze Ajax vrouwen.

    Fijn ook dat vriendjes van jou, zoals Indojood zo lekker inhoudelijk reageren op een schitterende prestatie van onze vrouwen.

    Zoals eerder gemeld ( en hoe erg ben je dat je dan toch reageert) heel erg zielig…..

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Oke, jij weet dus niet wat swingers zijn. Prima, niet erg maar kijk wel ui5 met commentaar. Verder WIL IK geen uitwedstrijden kijken dombo. Ik heb ook nog een ander leven dan alleen voetbal. Dat jij elke rollende bal zit te volgen moet jij weten, ik doe en ik wil dat niet. Thuiswedstrijden bezoeken en incidenteel wedstrijden op TV (vrij kanaal) volgen is zat voor mij. Ik heb nl nog voldoende andere pleziertjes. Klinkt voor jou misschien raar maar er zijn ook normale mensen op de wereld.

     1. Litmanen

      Voor iemand die elke seconde op zit te letten of hij niet kan beledigen en kan zuigen en treiteren het volgende:
      Je hebt inderdaad geen leven en andere interesses. Je mag idd van je vrouw de uitwedstrijden niet zien, want je geeft wel commentaar op het teletekst commentaar.

      Met andere woorden, je wordt idd opgewonden van de foto’s van onze Ajax vrouwen. Dus: echt heel zielig.

      Er is trouwens een blijf van mijn lijfhuis voor mannen. Zoek hulp, stakker.

     2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Ben jij nu echt zo dom? Tering, dan is het echt erg met je gesteld zeg. Nog even en ik krijg medelijden. Maar goed, je vindt het leuk als ik reageer merk ik. Heb ik toch maar weer een goede daad gedaan. Nou sukkeltje, nu weer ff dustig blijven, het wordt anders voor de andere forumleden minder leuk. Trouwens……. ben jij getrouwd? …….. ach ja, niets is onmogelijk natuurlijk. Overigens geef ik nooit commentaar op teletekst commentaar. Als ik commentaar geef op een wedstrijd die ik niet gezien heb dan geef ik dat ten eerste direct aan en maak ik een voorzichtige mening op nav van commetaren op diverse fora, verslaggevers en rienden die de wedstrijd wel hebben gezien. Kan je het nog volgen of blijf je hangen in: jij mag niet kijken van je vrouw ukkeltje. Maar goed Litmanen, zet jezelf vrolijk verder voor lul hier, ik vind het best geinig om te lezen. Jouw stukjes zijn nog behapbaar wat dat betreft. Doei, doei.

  2. Litmanen

   JohnDoe, in mijn laatste functie heb ik als manager zielige mannetjes zoals jij regelmatig ter verantwoording moeten roepen vanwege seksistisch gedrag en zelfs aanranding.

   Daar hoef je geen moraalridder voor te zijn. Gewoon fatsoenlijk opgevoed met normen en waarden.

   Maar ja, moeilijk uitleggen aan zo’n Tokkie als jij.

    1. Litmanen

     Indioot, enig idee hoe groot die organisatie was? Ga nou maar eens inhoudelijk meepraten als je een wedstrijd hebt gezien.

     Anders komt het toch over alsof je lult om te lullen.
     En dat laatste zal het wel zijn.

     1. Indojood

      Humor van een rode ui heb jij. Als je een opmerking plaatst dat je geen seksistische reacties wilt zien dan nodigt dat alleen maar uit. Moraalridder uithangen over vrouwen maar net zo makkelijk anderen hier dood wensen vanwege een fel meningsverschil.

     2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Oh ja, Litmanen was manager van de madurodam MacDonalds.

     3. Widi

      Litmanen, ik heb me gisteren waarschijnlijk ook schuldig gemaakt aan seksisme volgens jou. Ik begrijp wat je zegt, maar toch een paar aantekeningen. We hebben niet rechtstreeks tegen die vrouwen gesproken. Naar alle waarschijnlijkheid mannen onder elkaar. En mannen zijn we en moeten we blijven. Enig idee wat vrouwen onder elkaar allemaal zeggen over mannen? En hoe ver dat gaat? Zou je rode oortjes van krijgen.

     4. AFCA my World

      Sorry hoor jongens ik vind julllie allemaal zielig,we zijn allemaal ajacied ieder op een andere manier,maak een ander het leven niet zuur door een andere mening,leef en laat leven ! ⚽️

     5. Widi

      Waarom zeg je dat uitgerekend tegen mij AFCA? Ik zeg toch op een nette manier tegen Litmanen dat het mischien niet zo zwart/wit is? Ik beledig hem toch niet? Ik maak hem het leven toch niet zuur? Volgens mij behandel ik Litmanen altijd met respect.

     6. AFCA my World

      Hij word regelmatig aangevallen,en ja jij kiest je woorden zorgvuldig,maar kom op we zijn allemaal Ajacied !

     7. AFCA my World

      En nee ik ben geen vriend van hem,het geld ook voor hem hij doet helaas net zo hard mee !

     8. Litmanen

      Heren, ( nou…) ,kijk even naar de topic waar de wedstrijd van de dames wordt aangekondigd en kijk daar eens naar de verfijnde reacties van sommigen.

      Op basis daarvan verzocht ik om het eens niet te hebben over de mooie koppies en de lekkere benen van de vrouwen maar over hun prestaties.

      Blijkbaar zijn sommige randdebielen zoals AB en Indioot niet in staat daar volwassen op te reageren. Terwijl ze de betreffende wedstrijd niet hebben gezien, wel afzeikverhalen plaatsen.

     9. Litmanen

      Het gaat deze heren dus puur om WIE een stukje plaatst, niet wat de inhoud is.
      En aangezien Veltman niet meedeed moeten ze natuurlijk een andere reden vinden om af te zeiken.
      Heel zielig volk dus.

     10. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      In dit geval …….. heb ik de wedstrijd wel gezien 👍 verder …. afzeikverhalen richting de dames???????

     11. JohnDoe77

      En de “manager” blijft maar schelden, hahaha….

      Heb je trouwens mijn bijdrage daar gezien? Zonder instructies van “de manager” heb ik niets gezegd over shirtjes, benen, etc! 💪🏼

     12. Indojood

      Dat doet er op zich niet toe. Jij zegt dat je als manager REGELMATIG mensen moest aanpakken vanwege seksuele intimidatie of aanranding, dan vraag ik me af welke bedrijfscultuur er heerst en hoe managers personeel selecteren. Klinkt niet erg gezond.

   1. JohnDoe77

    Jeetje.. was je als manager ook al zo goed in happen en schelden? Waarom moet je nou weer meteen “tokkie” zeggen omdat ik het vreemd vind dat jij hier bepaalt dat er geen “seksistische grappen” mogen worden gemaakt. En jij denkt dat er geen vrouwen zijn die voetbal kijken en dan een opmerking maken als een goed getrainde man zijn shirt uittrekt? Moeten ze dan bij jou ter verantwoording komen?

    Litmanen, in mijn bedrijf heb ik geen managers rondlopen als jij die zichzelf niet in de hand hebben en meteen met iedereen ruzie gaat maken als hij iets ziet dat hem niet zint. En dan nog schelden ook, zijn dat dan de resultaten van je “fatsoenlijke” opvoeding? Hahahahahaha…

 4. paulvos

  De wil om te winnen was aanwezig, en dat is gelukt. Proficiat dames, hopelijk door naar de volgende ronde, knokken daarvoor!!!!

 5. Slingertje.

  Gewonnen op karakter en mentaliteit en daar kunnen een aantal spelers van Ajax 1 nog wat van leren.
  Mooie zege dames en ik hoop dat het in Brescia wordt afgemaakt.

 6. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

  Omdat we allemaal Ajacied zijn moet ik mij alles laten aanleunen? Dacht het niet. Ik heb niets te zeggen over wie wel of geen Ajacied is. Wel heb ik wat te zeggen wie ik wel en niet stevig van repliek dien. Persoonlijk vind ik het groot gelul dat: wij zijn toch allemaal Ajacied.

  1. Litmanen

   Jij bent geen Ajacied. Jij mist de helft van alle wedstrijden, maar oordeelt vervolgens wel over spelers die je niet gezien hebt.
   En dan komen met: ik heb ook andere interesses. Ja de knot wol vasthouden voor het vrouwtje en intussen andere mensen treiteren.

   1. JohnDoe77

    Dat je die wedstrijden allemaal kijkt maakt je niet meer Ajaxied als anderen hoor. Ajaxied zijn kies je voor en ieder beleeft dat op zijn eigen manier! Ik ken mensen die iedere thuiswedstrijd ruim 2 uur rijden om bij de JCArenA te komen en helaas lukt dat ze om prive omstandigheden niet iedere wedstrijd. In mijn ogen zijn die net zulke grote “Ajaxieden” als een fan die op een kwartiertje van het stadion woont en gemakkelijk alle wedstrijden kan volgen. Gaat om je gevoel…

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Laat gaan JohnDoe77. Litmanen leeft in zijn eigen kleine wereldje en hoort totaal niet wat anderen zeggen en schrijven. Als je niet elk beeldje van Ajax volgt dat ook maar ergens wordt uitgezonden ben je een mindere supporter in zijn beleving. Moet hij voor zichzelf weten natuurlijk maar om daarmee anderen de maat te nemen is wat apart. Litmanen zegt een hekel te hebben aan afzeiken en zegt dat hij voorstander is van normen en waarden. Tsja ….. laat ik zeggen dat hij dan last heeft van een gespleten persoonlijkheid. Zijn andere ik is dan verdomd vaak hier op het forum. Maar goed, het gaat er nu om dat de dames straks in Italie de klus afmaken. Vol vuur en passie het veld op straks met de borst(en) vooruit 😉.

 7. JohnDoe77

  Gelukkig heb je niets toe te voegen, ook wel eens lekker!

  Nog even over jouw tijd als “manager” hé. Mochten mannelijke collega’s bij het koffieapparaat dan niets tegen elkaar zeggen over een leuke dame die ze gezien hebben op straat, op kantoor, etc? En de dames op kantoor mochten niet met elkaar kwebbelen over die knappe nieuwe kerel die de printer aan het maken was? Ging dan de “manager” ze meteen aanspreken op seksistisch gedrag of aanranding? Schold de “manager” ze dan ook ter plekken allemaal uit voor zielige mannetjes of vrouwtjes, randdebielen, tokkies? En jou hadden ze daar aangesteld vanwege je fatsoenlijke opvoeding en normen en waarden? Je zult de normen en waarden vast hebben, maar niet op het niveau wat je hier probeert over te brengen. Schelden is namelijk niet heel erg “manager” achtig en al helemaal niet getuigend van normen en waarden die jou in een positie stellen anderen aan te spreken.

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Lees het net. Wat snel opeens allemaal. Burgemeester bedankt en RIP. Familie, heel veel sterkte.

   1. Geroldkohlen

    Ja ik lees het ook net .R.i.p burgemeester bedankt voor alles helaas deze strijd verloren, maar zijn mooie woorden zal ik nooit meer vergeten. sterkte en kracht toegewenst voor de familie en andere nabestaanden, ook aan alle mede Amsterdammers gecondoleerd.

 8. Ajax1958

  R.i.p burgermeester en bedankt dat u over de stad waakte. Veel sterkte voor fam en vrienden.

 9. Indojood

  Rust zacht meneer Van der Laan en bedankt voor alles wat u voor ons heeft gedaan.

 10. -buitenkantje rechts-

  Off: Ajax en Gery Vink O17 per direct uit elkaar. Onenigheid over hoe Vink zijn eetkzaamheden moest doen…

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Je hebt methode Jonk/Cruijff, methode Bergkamp en methode Vink 😉

   1. Widi

    The hell met methodes. Liever veel goede mensen dan een goede methode. Die hebben namelijk geen methode nodig.

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Was Vink goed? Volgens mij stond resultaat bij hem boven de ontwikkeling van de spelers.

     1. Widi

      Goed genoeg voor mij. Veel beter dan Heitinga en Winter. Onder 17 is geen slechte lichting. Moet nu in oktober verder met een nieuwe trainer. Wie? Het wordt tijd voor minstens een half dozijn toptrainers in de jeugd. Met de nadruk op techniek. Opzouten met al die positiespelletjes. Gewoon alles functioneel met een bal kunnen. Vooral ook dribbelen en passeren.

     2. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Nee, zeker miet. Ik denk dat Vink 50% Jonk/Johan is en 50% Vink. Nadruk leggen op resultaat is sowieso bij Ajax niet goed. Nadruk moet liggen op goed voetbal. Ik denk dat Bergkamp gewoon geen kant op kon met (eigenwijze) Vink. Als je je eigenwijs gaat opstellen binnen Ajax dan is het uiteindelijk …… exit. Zie Johan, zie Jonk, zie Bosz en nu zie Vink.

     3. Widi

      Winnen is niet geheel onbelangrijk. Maar ik kies jeugdtrainers uit op wat ze hebben toe te voegen. En niet op hoezeer ze precies in mijn straatje werken.

     4. -buitenkantje rechts-

      Kijk nu naar Jong Ajax.. spelen als onder Frank de Boer.. 75% balbezit..nauwelijks kansen. Te laag tempo, spelend op balbezit.. bij twijfel tikkie terug of opzij..
      De Wit bevalt me erg goed.

     5. Widi

      Die ontwikkelt zich beter dan ik verwachtte. Vond hem niet bijzonder. Maar hij doet het met de week beter. Echt een teamspeler met toch ook kwaliteiten.

     6. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      @BR: Jong Ajax en Ajax 1 gaan dus erg op elkaar lijken.

     7. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Belangrijkste is de ontwikkeling van de spelers. Zelfs een op het oog mindere speler kan door oefenen, oefenen, oefenen veel beter worden. Daar moe5 wel aandacht voor zijn. Verder is plezier op het veld heel belangrijk. Niet volstoppen me5 opdrachten en hameren op resultaat. Als jeugdtrainers dat kunnen bewerkstelligen/toevoegen ….. prima.

   1. Widi

    Zolang Heitinga nog hoofdtrainer is van een belangrijk jeugdteam, is Vink niet de eerste die moet worden vervangen hoor.

    1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

     Heitinga is gewoon een lachertje, sorry. Maar je ziet, meerdere hebben een probleem met het “resultaat” verhaal van Vink. Resultaat voetbal is wel het slechtse om na te streven binnen Ajax. Daarom ook nooit Stam als trainer.

     1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Heitinga zal wel vriend zijn van Bergkamp, denk je niet?

 11. Widi

  Onder 17 is met de onder 13 (maar wat kun je daar al van zeggen) de beste lichting. Dat Vink daar is opgezet, zegt ook iets over de andere jeugdtrainers. Er moet een kwaliteitsinjectie komen. Nederland in het algemeen en Ajax in het bijzonder moet goed gaan kijken waar ze het wel goed doen. Duitsland bijvoorbeeld. Ajax is teveel in zichzelf gekeerd. En ook op een verkeerde manier. Het paard wordt achter de wagen gespannen. Er wordt gehamerd op positiespel omdat we niet de spelers hebben die zonder positiespel voor een man meer situatie zorgen omdat ze makkelijk en funcrioneel een mannetje kunnen passeren. De doodsteek is al die ouders langs de kant. Op verschillende manieren. Ten eerste hoeven spelers niet meer (samen) op de fiets naar wedstrijden en trainingen. Ten tweede wordt tijdens de wedstrijden voortdurend geroepen wat spelers moeten doen. Ze denken minder zelf na. En krijgen ook de verkeerde aanwijzingen, zoals altijd maar “overspelen!” Tot 14 jaar moeten spelers die heel goed kunnen dribbelen en passeren vooral niet teveel overspelen.

  1. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

   Er moet meer gekeken worden waar de kwaliteiten van de spelers liggen en die door ontwikkelen. Ouders moet je gewoon weren bij de zijlijn 😉. Trainers die de hele tijd aanwijzingen schreeuwen ….. direct ontslaan. Als ze mee4 de nadruk leggen op bestaande kwaliteiten en die rustig verder uitbouwen blijf5 de speler ook plezier houden in het spelletje. Het is allemaal niet zo moeilijk, geen hogere wiskunde.

   1. Widi

    Er zijn al heel wat goede jeugdtrainers gestopt door gedoe met ouders van spelers. Het is eigenlijk niet zo gek dat juist Nederland een grote terugval beleeft.

  2. Indojood

   Aah, Duitsland, daar heb ik een tijd geleden een opmerking over gemaakt. Een voorbeeld van een land die de principes van Cruijff ter hand nam en dat koppelde aan hun mentaliteit en fysieke kracht. Werd er heel hard gelachen.

   1. Widi

    Ik denk dat veel trainers daar veel verder zijn. Al mag je verwachten dat Cruijff ook zo ver zou zijn geweest. Hij was een vernieuwer. Ik zie bij Duitse voetballers gewoon dat ze een vaak een zeer goede functionele techniek koppelen aan een enorm hoog speltempo. En door een goede techniek kan het tempo ook omhoog natuurlijk. Daarnaast wordt er tactisch moderner en effectiever gevoetbald. Wat Ajax doet is nog steeds een beetje van Gaal. En die kon dat zelfs met Man U zelf niet meer. Voor een redelijk salaris (zonder bonus) regel ik binnen een jaar een aantal jeugdtrainers die ons echt vooruit helpen. Als ik dat kan, heeft Ajax vast iemand die dat nog beter kan. Het moet gedaan worden.

Reageren is niet mogelijk.