There are no ads, please add some


Wijziging Technisch hart: Vd Sar geen voorzitter meer

In en rondom het technisch hart van Ajax zijn de afgelopen periode enkele wijzigingen doorgevoerd, zo meldt Ajax op de clubsite. De grootste verandering is dat algemeen directeur Edwin van der Sar heeft besloten geen voorzitter meer te zijn. De dubbelrol van Van der Sar stond al enige tijd ter discussie (zie eerdere bericht). In de praktijk komt het er op neer dat Van der Sar zich minder gaat bemoeien met de technische koers van de club en zich vooral weer richt op zijn taken als algemeen directeur. De dubbelrol van Van der Sar werd ook door de raad van commissarissen van de club als niet wenselijk gezien. Volgens Ajax treedt Van der Sar nu op eigen initiatief terug.

Het adviesorgaan, dat bij de club over alle voetbaltechnische aangelegenheden gaat, bestaat uit Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali. Directeur spelersbeleid Overmars leidt, sinds Van der Sar geen voorzitter meer is, de wekelijkse vergaderingen van het technisch hart. Hij is verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en tevens het aanspreekpunt van de hoofdtrainer. Dennis Bergkamp blijft de brugfunctie vervullen tussen jeugd en betaald voetbal. De nadruk van zijn werk als individueel trainer zal nog meer liggen op de ontwikkeling van spelers en de doorstroming van talenten.  Ook de rol en positie van Bergkamp werd al meerdere keren bekritiseerd. De cultuurbewaker van Ajax zit in het technisch hart en neemt daar beslissingen over mensen onder wie hij notabene als assistent werkt bij het eerste elftal. In deze vreemde situatie wijzigt dus vooralsnog helaas niets.

Edwin van der Sar licht toe: ,,Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden. Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie. We kunnen echter niet alles opvangen met spelers uit eigen jeugd, dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden. Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.”

Gerelateerde posts

127 reacties

     1. jood84

      het gaat heel goed met vrouw en kids, helaas zit ik nu zelf in de ziekenboeg. hernia opgelopen dus nu al 5 weken uit de roulatie. verder gaat alles uitstekend hier. hoe is het met de heren hier?

  1. Vakje129

   Nou ik weet het nog niet zo, want BK blijft gewoon doen wat hij nou net niet moet doen andere beoordelen waar hij zelf onderwerkt en die gene die hem beoordeelt moet BK ook beoordelen of te wel handje klap en beide functioneren dus naar behoren 🙃??hoe krom kan krom zijn

  1. AjaxKat

   Dat is t m juist. Bergkamp heeft eigenlijk niks anders bij Ajax dan het TH. Dus op alles en iedereen zeiken zonder zelf echt verantwoordelijkheid te nemen. Kan iedereen hier ook wel.
   En waar hij zich (zogenaamd) mee bezig moet houden doet hij niet. Brug slaan tussen jeugd en 1e doet ie niet meldde Telegraaf vorige week al en als assistent is ie ook steeds minder op de bank te vinden. Wat doe je dan bij Ajax?
   Volgens mij is ouaali ook meer op de hand van DB, betekent dat MO altijd in de minderheid zal zijn. Ik denk daarom dat Keizer binnenkort ontslagen wordt en MO uit zichzelf opstapt. En de beoordelingen op Sar en DB zullen denk ik niet veel meer zijn dan: dit en dat hebben ze niet goed gedaan maar dat nemen ze mee voor de toekomst. Dus er zal niks veranderen als Sar en DB blijven zitten. Het steekt me nog zo erg dat Sar gewoon geen bal heeft gedaan om de irritaties tussen DB en PB in een vroeg stadium de kop in te drukken. Hij had daar letterlijk alle macht voor.

   1. Roughrolf

    In het bericht wordt wel gemeld dat de Rvc niet zo gecharmeerd was van de dubbelrol van EvdS, maar ondertussen kon dit gewoon gebeuren. Dit alleen al is een duidelijk bewijs dat in de HELE ajax-structuur totaal geen duidelijke hierarchie en bedrijfleiding aanwezig is!!!!!
    Je vraagt je af hoe dit mogelijk is in een beursgenoteerd bedrijf als Ajax en op het zelfde moment beseft dat het geheel elkaar dekt en amateuristisch is ingesteld. BESTUUR EN RVC MOET OP DE SCHOP, ANDERS WORDT HET NOOIT WAT!!!!

 1. Indojood

  “De cultuurbewaker van Ajax zit in het technisch hart en neemt daar beslissingen over mensen onder wie hij notabene als assistent werkt bij het eerste elftal. In deze vreemde situatie wijzigt dus vooralsnog helaas niets.”

  Duidelijk.

   1. Indojood

    Okay dan, een individueel trainer (onderdeel staf) die door zijn lidmaatschap van het TH de hoofd van de staf (Keizer) kan overrulen.

    1. Widi

     Ik verwacht dat geen beslissing anders zal uitvallen. Ouali stemt met Bergkamp mee. Met een beetje pech raakt Overmars dat zat en volgt zijn vertrek.

     1. Kingkong

      Ik ben bang dat je gelijk hebt Widi , zolang Bergkamp die invloed houd zal er niet veel veranderen.

    2. Ajaxslied

     Wie zegt dat Bergkamp zich bemoeit met opstellingen en dergelijke?????? Ik zie er geen probleem in dat hij de aanvallers van het 1ste ook individueel training geeft. Zolang hij zich niet met het 1ste bemoeit is het niet eens een dubbelrol te noemen. Het verhaal Bosz heeft veel meer kanten en kan je niet bij Bergkamp op zijn bord schuiven. Enigste wat je Bergkamp en van der sar kan verwijten is de aanstelling van Keizer. Daar hebben ze gewoon een verkeerde inschatting gemaakt. Dat kan gebeuren maar dan moet er wel ingegrepen worden. Dan kan je 3 dingen doen. Praten met de trainer en spelers of het vertrouwen er nog is en hem blijven steunen. Je kan hem ontslaan. Of je kan zeggen keizer doet een stapje terug naar assistent en we stellen een ervaren hoofdtrainer aan.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Vind ik een objectieve analyse. Veel anderen op dit forum baseren zich op wat ze denken dat er gebeurt en op het giswerk van de analisten en columnisten die elke keer ook hun stukje in moeten leveren.

     2. AB: waar is mijn club gebleven.

      Een goed volger van Ajax kan simpel een aantal feiten op een rijtje zetten en daaruit terechte conclusies trekken. Veel zaken zijn openbaar en daar kan je de huidige situatie gewoon tegen afzetten. Als je dat doet komt o.a. Bergkamp er simpelweg heel slecht uit

     3. De Nees

      Veel zaken herhalen zich op grote lijnen dus daar kan je al veel uit afleiden, d’r is voldoende info te vinden en hun eigen reacties geven ook een kijkje in de zaken. Juist de berichten uit officiële Ajax kanalen zijn eerder mooi weer praatjes. Dus ja zeg het maar.

     4. Indojood

      En tenslotte is alles af te meten aan wat er op het veld gebeurt met het eerste. Meer dan ooit is nu duidelijk dat de korte opleving vorig jaar het werk was van Bosz.

 2. Indojood

  Verwacht er niet veel van. Leed is al geschied en Keizer blijft gewoon trainer. Overmars tegen Bergkamp en Ouaali.

 3. JohnDoe77

  Ik denk dat hij het lastig genoeg heeft om zelfstandig CEO te zijn. Leuk boegbeeld, maar een visinair of inspirerend leider… ho maar!

 4. Iceman

  Zo zo doe maar gek. Maar wij hebben zo toch geen ene moer opgelost? Bergkamp zit er nog zijn goede vriend die coalla zit er nog Keizer zit er ook nog wat hebben wij nu opgelost met deze verschuiving van funtie helemaal geen flikker.

 5. Brokamp

  Bergkamp en Keizer kunnen elkaar mooi de hand boven het hoofd houden. Ik ken Ouaali niet en heb ook geen idee hoeveel invloed hij heeft en of hij naar iemands pijpen danst of wel zelf zijn eigen mening durft te geven. vd Sar zijn we hier in ieder geval kwijt en Overmars is de voorzitter en dat staat mij wel aan. Eigenlijk hoort het toch ook zo te zijn dat Directeur Overmars gaat overleggen met de trainer en het hoofd opleidingen om te bezien wat er op transfer beleid moet gebeuren. Als er een nieuwe speler moet komen zet Overmars de scouting in werking en bij een geschikte kandidaat legt hij dit voor aan de RVC. Lijkt me logisch. Wat moet daar dan in vredesnaam Bergkamp zich nog mee bemoeien. Moven met die man, naar de overkant van de Noordzee. Ik ben er helemaal klaar mee.

  1. Indojood

   Bergkamp heeft Jonk (en Cruijff) weggejaagd en Ouaali als ja-knikker neergezet. Dit jaar heeft hij Bosz weggejaagd en Keizer als ja-knikker neergezet. De man heeft zoveel schade aangericht, niet te filmen.

   1. Basisspeler

    Lijkt me sterk. Niet dat ik Bergkamp wil beschermen, maar hij gaat niet over aannemen en ontslag personeel. Dat is een directietaak. Bergkamp is geen directie.

    1. Ajaxslied

     TH beslist wel degelijk over personeel. Hoe moeten ze anders hoofd en jeugd trainers aanstellen of ontslaan.

    2. De Nees

     Het is ook de invloed die je kan uitoefenen Basisspeler. DB heeft toch bij een aantal gewichtige beslissingen een leidende rol gespeeld. Binnen een vriendengroep zijn officiële functie benamingen vooral op papier interessant.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Is ook niet anders dan enkele jaren geleden toen het TH ook de hele trainersstaf er uit gegooid heeft. Iemand moet het doen he.

     2. De Nees

      Ja dat was onbedoeld positief naar Dennis eigenlijk, bedoelde dus dubieuze beslissingen. Gehele trainersstaf eruit gegooid enkele jaren geleden? Dat heb ik niet zo voor ogen, wat heb ik gemist?

 6. Amoebe

  Iedereen heeft nu een bloedhekel aan bergkamp maar zijn al die verhalen bevestigd? Vraag ik mij serieus af….is het bijvoorbeeld niet een loze kreet van johan derksen?

  Ik heb er gewoon moeite mee om het te geloven….we hebben het verdomme over Bergkamp! Altijd met bakken respect naar gekeken.

  1. Indojood

   Ik heb geen hekel aan hem. In 2015 was al duidelijk hoe Bergkamp erin stond en staat door als enige Jonk als schuldige aan te wijzen.

  2. EugAjax

   Amoebe, niet iedereen hoor😄ik ben en blijf fan van Bergkamp. En niet alleen als voetballer. Er word altijd bij een club in crisis gezocht naar een zondebok. En daarmee vaak verkeerd beeld gezet.
   Zie nu bijv Indojood zijn reactie naar jou. “Bergkamp heeft als enige Jonk weggejaagd uit Ajax”…..
   Ik ga niet alles herhalen, maar dit is pertinent niet waar. Exht iedereen binnen Ajax die een beetje verantwoordelijkheid droeg was klaar met Jonk.
   De drie voetbaljongens incl Bergkamp hebben bij de zakelijke kant juist vaak aangedrongen op aanblijven Jonk want voor breuk was meneer al meer dan een jaar niet constructief.
   Op het laatst konden voetbaljongens niet anders meer. Maar Bergkamp word erop aangekeken.
   Dan sinds begin dit jaar eerst Overmars vol onder vuur. Maar die zei 1 regel en toen verschoof aandacht naar Bergkamp. Hem word teveel invloed verweten. Als dat zo is heeft hij of erg goede ideeen of directie binnen Ajax is slappe leiding.
   Situatie voor gister
   Directie
   Sar (Algemeen Directeur)
   Overmars (directeur Voetbalzaken statutair)
   Slop (financieel directeur statutair)
   En nog paar directeuren maar niet statutair.
   In mijn optiek bepalen de eerste drie dus vnl wat er binnen de afgesproken kaders gebeurt aan dagelijkse werkzaamheden.
   TH oud
   Sar (voorzitter)
   Overmars (spelersbeleid aankoop verkoop en scouting)
   Bergkamp (hoofd betaald voetbal, assistent in vorm van specialistentrainer eerste maar ook JA en O19)
   Ouaali (hoofd jeugdopleiding)
   Dubbelrollen Sar en Bergkamp verre van ideaal eens, maar van die 4 man 2(!) uit dagelijks bestuur en 2 van de 3 belangrijkste mannen

   Nu nieuw TH
   Overmars (voorzitter, aankoop verkoop spelersbeleid, scouting EN eerste aanspreekpunt hoofdcoach Ajax 1)
   Dag dubbel rol Sar EN Bergkamp. Maar de Bergkamp haters, zo noem ik ze toch, schrijven dus toch weer anders….ring a bell. Dat gebeurt continu
   Bergkamp (verantwoordelijk voor doorstroming jeugd naar eerste elftal, en gaat zich nog meer oprichten als specialisten trainer).
   Dit is super toch. Spelers zijn lyriach over Dennis en leren veel van hem.
   Ouaali (hoofd jeugdopleiding).

   Nu word vaak beweerd Bergkamp en Ouaali 1 hand op 1 buik dus Overmars nog steeds kansloos. Maar Marc heeft zojuist de job aangenomen en start dus met dit team! Hij heeft hier ja tegen gezegd,
   Mijn conclusie ze zitten meer op 1 lijn dan mensen hier vaak doen geloven.
   Worden er dan helemaal geen fouten gemaakt door Bergkamp en anderen? Natuurlijk wel, en sprekend voorbeeld dreigt te worden te vroeg aanstellen Keizer. Nogmaals gedwongen doordat Bosz voor carriere koos. Niks mis mee want dan nog blijven ze verantwoordelijk voor hun eigen keuzes.

   Dennis Bergkamp is een gigant. En inderdaad zeer zeker als voetballer, maar ook zeker als visionair.
   Dennis zit te veel aan pluche werd gezegd. We gaan het zien. Want hij lijkt iets minder tskenpakket te hebben.
   Dus als hij blijft lijkt het me dat hij juist hart voor Ajax heeft en niet teveel hier zit voor eigen hachie.
   Onvoorstelbaar dat mensen zo redeneren. Ik word ter plekke alweer boos nu ik dit typ.

   Als laatste nog even over Dennis en Wim.
   Wim is zijn eigen weg ingeslagen en mag op naam van Johan carriere maken. Tot nu toe niet verder gekomen dan Belgische onderbond……..met naam Cruijff achter zich…….
   Dennis als hij al weggaat heeft in ieder geval Arsenal al aangegeven hem met open armen te willen ontvangen……..ring a bell again…….
   Dennis Bergkamp, de man vanaf eerste jeugd betrokken bij Ajax, de man die furore maakte als voetballer, eerst bij Ajax daarna bij Arsenal, de man die in 2008 zag wat voor janboel het was bij toenmalige opleiding, de man die toen in contact trad met Johan, ze gingen eten en er kwamen veel veranderingen binnen de club.
   Heel veel goede en ook mindere natuurlijk. Die aanzet van een echte Ajacied heeft oa geleid tot een Europese finale, laat dit nog goed tot je doordringen. Die man moet nu (nog steeds) met pek en veren stadion uit.
   Echt waar die Ajacieden moeten zich kapot schamen !

   Amoebe blijf jij maar met respect naar deze man kijken. Op zijn zachtst gezegd meer dan verdiend!

   1. Indojood

    Klassiek gewauwel van EugAjax. Resumé van gisteren:

    1. Volgens EugAjax heeft Bergkamp heeft geen dubbelfunctie meer. Er zijn nl. twee dubbelfuncties getackled, die van Vd Sar en Bergkamp.
    2. Volgens EugAjax had Vd Sar geen stemrecht in het TH.
    3. Omtrent berichtgeving van wijzigingen in TH zegt EugAjax dat dat niet zo belangrijk als het voor supporters niet helemaal duidelijk is. Als ze het zelf onderling maar weten.
    4. EugAjax zegt dat na Vd Sar, Overmars de meest invloedrijke technische man is. Volgens EugAjax dachten de meesten dat dat Bergkamp was. Maar volgens EugAjax is dat niet zo. Want, zegt EugAjax, als het al zo was dat Overmars overruled werd door Dennis, vaak aangenomen hier op forum, dan heeft hij dat laten gebeuren.
    5. Volgens EugAjax zitten de mensen die het goed doen allemaal op de juiste plek. Overmars is een goede voorzitter TH, Vd Sar is een goede AD en Bergkamp blijft specialisten trainer, heel goed en verantwoordelijk voor doorstroming jeugd naar betaald voetbal. In een woord GEWELDIG dus, volgens EugAjax.

    Betr. 1: Bergkamp neemt als TH-lid beslissingen over mensen onder wie hij notabene als assistent werkt bij het eerste elftal. Deze bevoegdheid is er nog steeds.
    Betr. 2: Vorige week was er het bericht dat de dubbelrol van Vd Sar wordt doorgelicht want onder meer in het TH was de stem van Vd Sar doorslaggevend als de stemmen staken.
    Betr. 5 en eigenlijk in het algemeen: Sinds 2014 speelt Ajax beroerd voetbal (m.u.v. vorig seizoen onder Bosz), sinds 2014 wint Ajax geen prijzen, op aandringen van Bergkamp heeft Ajax zijn vriendje als trainer aangesteld, die gewoon mag blijven zitten na herhaaldelijk falen, Ajax heeft een breuk met Cruijff veroorzaakt, Ajax heeft elk jaar een chaotische en inadequate transferperiode en Ajax heeft dit jaar Europees voetbal misgelopen, welhaast een unicum. Of Overmars een goede voorzitter TH is moet nog blijken want hij is net benoemd.

    EugAjax is een groot fan van het TH, zo blijkt nu weer. Ze doen hun werk goed en voeren de visie van Cruijff uit (!). Dit laat ie regelmatig weten in discussies, onder meer met mij. Een wijziging hierin zou volgens hem alleen maar meer problemen veroorzaken want deze zou worden ingegeven door een korte termijn issue, nl. het niet presteren van Keizer. Nu juicht hij plotseling wijzigingen toe.

    1. Emilio4Ajax

     Bergkamp was een klasbak als speler, men zoals wel vaker blijkt hij geen klasbak als bestuurder te zijn. In hetTH is in principe niets verandert meer dan dat Van de Sar de juiste conclusie getrokken heeft en nu Overmars het TH mag leiden. Bergkamp heeft zoals Indojood hierboven aangeeft nog steeds een dubbelfunktie en geeft daarmee mij een onsmakelijke nasmaak in mn mond omdat hij als enige als assistent van de hoofdtrainer, en nu ff niet zeuren Eug want of je nu spitsentrainer bent of op pappier assistent, hij is en blijft assistent van de hoofdtrainer, de hoofdtrainer naar huis kan sturen. Hoop dat jullie het nog kunnen volgen, maar om het kort te houden die dubbelfunktie moet weg…❌❌❌❤️🍻😎

     1. EugAjax

      Emilio ik zeur toch, ik ben het gewoon zwaar oneens zelfs. Bergkamp is spitsentrainer van in ieder geval de bovenbouw, JA, A1 en ja eerste. Moet hij dan omdat hij in TH zit Dolberg cs links laten liggen? Echt belachelijke suggestie. De man is wereld topper op zijn gebied.
      Bergkamp bemoeit zich niet met opstelling, zit niet op de bank traint alleen spitsen.
      Als je dat al een dubbelfunctie vind kan ik er persoonlijk prima mee leven. Ook weer simpel.

     2. Emilio4Ajax

      Daar heb je het weer Eug… Als ik het goed heb dan is Hoofd Betaald Voetbal verantwoordelijk voor ao de doorstroom van de jeugd van de A1 naar Jong Ajax en Ajax 1. Bergkamp is dus volgens jou ook spitsentrainer van de A1, Jong Ajax en Ajax1… Maw Bergkamp is baas van hemzelf en bepaald als hoofd betaald voetbal of Bergkamp de spitsentrainer goed funktioneerd tegelijkertijd is hij als spitsentrainer nauw betrokken bij Ajax 1 en beslist hij als Hoofd Betaald Voetbal of de Hoofdtrainer, notabene door hem zelf naar vorengeschoven, goed funktioneerd of niet… Op deze manier heeft ie Trustfold(ff achternaam en spelling kwijt) als assistent van FdB weggekregen en Bosz met assistent…. Zie de feiten onder ogen Eug en hou je aan de feiten en niet anders. Als je het niet zeker weet moet dat duidelijk blijken uit je inleg anders ziet het er uit alsof je overal dr bij bent en dat is dacht ik toch niet het geval….toch…of… ❌❌❌❤️🍻😎

     3. EugAjax

      Emilio de materie is zoveel omvattend dat het eigenlijk niet in forum bijdragen te doen is. Zeker niet als mensen elke keer letter voor letter aanpakken. Je pikt nu Bergkamp eruit, maar geldt dit dan ook niet voor Overmars.
      Die is zelfs voorzitter TH en statutair directeur. En is hoofd spelerszaken en scouting. Dus statutair directeur Overmars controleert voorzitter TH ook Overmars, en voorzitter TH controleert de hoofd scouting en hoofd spelers beleid. Dit is krom inderdaad als je het steeds op 1 persoon projecteert.
      Maar de kracht van deze organisatie structuur is dat men elkaar controleert. Want Bergkamp word beoordeeld binnen TH door twee anderen, en beoordeeld als team TH door de directie, ze vallen met TH rechtstreeks eronder.
      Ajax heeft een unieke structuur en het is me duidelijk dat jij niet eens bent. Dus ook wij kunnen uren chatten we komen er niet uit😄. Maar deze structuur is ingegeven door Johan en ja ook de voor sommige storende ‘dubbelffuncties’. Want was het niet ook Jonk die in TH zat en hoofd opleiding was. Dus ook Jonk werd gecontroleerd door hemzelf. Dat vind jij kwalijk maar het is gebleken als mensen er een potje van maken moeten ze toch weg ondanks dat ze zichzelf controleren.
      Hoe komt dat? Gewoon heel simpel. Er is veel ‘sociale controle’ onderling. Dat is juist de beauty van systeem
      Controle
      Vereniging als grootaandeelhouder controleert RvC en directie – zit voetbal knowhow in
      RvC controleert directie – zit GEEN voetbalknowhow in. Dit is het echte probleem nog steeds
      Directie controleert TH
      TH controleert alle mensen die werken in de voetbalorganisatie.
      En dan kan het juist nooit zo zijn dat een eenling alles bepaalt! Dat is juist zo mooi! Ik ben Johan nog steeds dankbaar voor deze constructie!
      Mbt Trustfull. Hoezo uitgewerkt door Bergkamp. Ten eerste was hij al aangenomen ZONDER dat Dennis het wist, over teveel invloed gesproken? En hij is volgens mij gehaald door FdB en daarna continu met hem meegegaan.
      Wat valt Bergkamp hier te verwijten. Ergo sinds Trustfull meeloopt met FdB maakt de fantastische trainer steeds verkeerde keuzes qua club.
      Wederom als Bergkamp erachter zit zeg ik goed gedaan Dennis. Maar gezien bovenstaande is het onmogelijk dat dennis er in zijn eentje dingen doorheen drukt. Dat zijn gewoon feiten en daar hou ik me dan aan zoals door je gevraagd

     4. Emilio4Ajax

      Het wordt alleen maar omvattend als je het niet begrijpt. Laatste keer AD vd Sar moet verantwoording afleggen aan de RvC en de Rvc samen met vd Sar aan de Aandeelhouders. Uitvoerend Directeur Overmars (statitair ditecteur voor jou) moet verantwoording afleggen aan vd Sar en de RvC ( of zoals je wilt gecontroleerd worden). Volg je het nog…? Goed gaan we verder… Overmars is nu hoofd van het TH samen met Bergkamp, Hoofd betaald voetbal en Hoofd jeugdopleidingen( naam krijg ik er niet in, sorry)…

     5. Emilio4Ajax

      Hoofd Betaald voetbal gaat over de A1, jong Ajax en Ajax1 en dat is Bergkamp…eens… goed. Bergkamp is ook nog eens spitsentrainer bij A1, jongAjax en Ajax 1… Hoop dat je nu de verstrengeling ziet en waarom wij, want ik ben het niet alleen, probleem hebben met het feit dat Bergkamp op 2 stoelen zit waarbij hij zichzelf kontroleerd en een zwaar wegende stem heeft binnen het TH.
      Oplossing heel simpel. Een ander wordt Hoofd betaald voetbal, bijv Jordi Cruijff ( is zomaar een voorbeeld) en Bergkamp blijft spitsentrainer of Bergkamp blijft hoofd betaald voetbal en een andere spitsentrainer, bijv Kluivert of Bergkamp gaat weg bij Ajax en dr komen dr twee bij, een hoofd betaald voetbal en een spitsentrainer… Easy peasy lemon squeezy…❌❌❌❤️🍻😎

     6. Indojood

      Laat Jordi maar komen en Jonk i.p.v. Ouaali, dan zijn we weer waar we wezen moeten. Bergkamp moet sowieso uit het TH, hij is niet geloofwaardig.

    2. EugAjax

     Indojood. Dank je voor samenvatting van mij gister. Klopt goed gedaan copy paste. Ik ben inderdaad een van de weinige die het wel ziet zitten in trio BOS. Ik ben inderdaad een van de weinige die van foute beslissingen niet ALLEEN Bergkamp schuld geeft.
     Verder lees ik alleen echt commentaar op punt 1 en 2.
     Laatste keer en dan hou ik ervover op
     1) Bergkamp heeft in TH geen directe bemoeienis meer met eerste. Staat letterlijk in persbericht dat Overmars aanspreekpunt is van Keizer! Dubbelrol foetsie weg dus. Heel simpel terug te halen. Zijn taken op specialistentraining worden uitgebreid staat er, vind ik heel goed. Wereldvedette die jeugd en eerste elftal spitsen traint super toch? En hij bewaakt doorvoering jeugd naar eerste. Zou jou zelfs moeten aanspreken voordat Overmars en anderen echt in paniek schieten en echt een koopclub van Ajax maken.
     Dus punt 1 van jou neem ik niet serieus.
     Punt 2 wel. Kwestie van perceptie. Als ik zeg dat Sar geen stemrecht heb bedoel ik in eerste instantie. Bij hommeles in TH neemt hij de verantwoordelijkheid en dus beslissing. Maar OK wat mij betreft foutje van EugAjax Sar had stemrecht! Punt 5 is dus meer in algemene zin. Vaak genoeg over gediscussieerd. Jij vind dat ze Ajax naar de klote helpen ik ben daar faliekant tegen. Als je al analyse maakt moet je ALLES benoemen en niet alleen negatieve, en als er dan al wat positiefs uit je komt ligt het vaak aan een ander. Sorry hoor wie wauwelt dan.
     Punt 3, ben ik nog steeds van mening. Wat ik hier mee bedoel is dat wat en hoe je ook communiceert er zullen altijd vele supporters zijn die dingen niet begrijpen. Dat zal ten allen tijden het geval zijn.
     Ik begrijp ook niet alles, maar wat gister is gezegd klaar als klontje. Wat mij betreft.
     Punt 4 had ik zeker toch een punt? Hierarchisch stonden en staan Sar en Overmars boven Bergkamp. Ook weer heel simpel.
     Maar goed volgens mij mag jij genoeg hebben van deze Ajax iconen en ik mag fan blijven dat maakt me als ‘persoon’ niet minder. En jou ook niet. Nogmaals belangrijkste is Ajax en ik hoop van ganse harte dat ze heel snel weg omhoog terug vinden. Liefst met trio BOS, maar als het beter is zonder ook goed. Maar ik zie echt niet in waarom sorry

   2. Widi

    Feit is wel dat Bergkamp de komst van Keizer als hoofdtrainer er heeft doorgedrukt. En daar zitten wij nu mee opgescheept. En dat is niet goed.

    1. EugAjax

     Klopt Widi en dat benoem ik ook in mijn bijdrage naar Amoebe toe. Ook daar een feit dat Edwin van der Sar ook eens was en die is Algemeen Directeur. Bergkamp zal nooit in zijn eentje iemand kunnen aanstellen of wegsturen. Onmogelijk in zijn positie!

     1. Indojood

      Nee, dat kan hij niet maar belangrijke beslissingen vallen vaak in zijn straatje. En meneer heeft opvallend vaak moeite met mensen. Bergkamp heeft als enige bevoegdheden maar geen verantwoordelijkheden. Ongezonde zaak.

     2. EugAjax

      Weer onzin, als je in TH zit heb je per definitie verantwoordelijkheden. Opvallend vaak moeite met mensen? Wie naast de al uitvoerig besproken Jonk (was overigens meer met zijn entourage, en daar stond Dennis ZEKER niet alleen in), Bosz (carrierestap gemaakt en Sar ging niet in op zijn belachelijke eisen, en terecht), en Trustfull zie hierboven. Valt dus wel mee. Jij ziet hem gewoon als kwade genius en ik zie hem als genius! 😄dat is grote verschil.

     3. AB: waar is mijn club gebleven.

      Weer onzin? Lees je eigen onzin eerst eens terug over de wel/niet beslissende stem en stemrecht binnen TH van van der Sar voor deze laatste wijziging. Je blijft keiharde aantoonbare feiten gewoon ontkennen. Dan begin jij met “weer onzin”? Jouw stukjes bestaan voir 75% uit halve waarheden en pure onwaarheden. Doordat je zoveel tekst gebruikt denkt het merendeel dat jij goed ingevoerd bent in de materie en dat ben je niet. Wat dat betreft ben jij de kwade genius van het forum.

    2. De Nees

     Dank je Indo, je geeft weer duidelijk de hoed en de rand aan. Eug’s gewauwel niet eens gelezen want daar valt toch geen touw aan vast te knopen. Maar laat me raden, Eug gaf weer officiële functiebeschrijvingen, een goede voetballer is automatisch een goede bestuurder, politiek wordt er niet bedreven, achter iedere dommigheid van TH is een plausibele verklaring? Het was vast weer heel leerzaam met Eugje.

     1. AB: waar is mijn club gebleven.

      Eug doet weer heerlijk neerbuigend over Jonk zoals gewoonlijk en over Bergkamp mag je geen kwaad woord zeggen. Dit zag ik staan in drie regels, toen was ik he5 zat. Staat weer een hele roman van hem bij dit topic. Indojood weet het 99 van de 100 keer kort en helder te houden. Stukje prettiger maar ook logisch. Waarheid heeft ook nooit veel tekst nodig.

     2. Indojood

      Alles wat het TH naar buiten brengt gaat er bij EugAjax in als God’s woord in een ouderling. Lijkt wel op een vorm van hersenspoeling. Ach, we hoeven alleen maar het totaalplaatje te kijken en iedereen ziet dat er een wanprestatie wordt geleverd door Ajax. Slecht voetbal, geen prijzen, het terugkerend fenomeen van rommelige transfers. Iedereen met een beetje verstand ziet dit, behalve één persoon.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Anderhalf of misschien wel iets meer. Ik heb de uitleg van Eug wel gelezen omdat ik vind dat als je mee discussieert je wel moet weten wat de ander zegt. Anders is het zoiets als commentaar geven op een voetbalwedstrijd die je niet gezien hebt … toch Ab? Ik vind de uitleg van Eug helder en kan me er voor een groot deel wel in vinden. Ik vind de constructie met het TH van het begin af aan al waardeloos, maar goed je wil het plan Cruijff een kans geven. Het kan ook wel werken, maar dan moet je er niet alle logica van organisatiekunde op toe gaan passen. Het staat of valt met of de mensen die in het TH zitten met elkaar overweg kunnen en gezamenlijk tot een koers kunnen komen. En ja, als je met zijn drieen bent is er bij een meningsverschil altijd (!!) iemand de verkiezer (2:1). Ik geloof ook niet in Bergkamp als kwade genius, tenminste niet meer dan in het begin van het plan. Die cultuur bewaakt hij in ieder geval goed. Dat Dennis dicht op de jeugd gaat zitten en ze zelf helpt snap ik en vind ik ook goed. Hij is per slot van rekening een wereldvoetballer geweest en weet wat er nodig is om te slagen. Dat is ook zijn rol in het TH. Voorheen deed Jonk dat en slaagde niet in wat Dennis nu wel bereikt, namelijk het aantrekken en laten doorstromen van talent. Dus moeten we treuren om het verlies van Jonk? Dacht het niet.

     4. Widi

      Zo lang is het niet. En ook niet wazig. Je bent het er niet mee eens. Dat is wat anders. Het is echt heel vervelend dat jj weinig ingaat op de inhoud en vooral wel op de persoon van de schrijver en de wijze van schrijven. Zo’n briljante schrijver ben je heus zelf ook niet, maar je bent op je best als je het houdt bij de inhoud. Niet iedereen kan dat. Jij wel. Jammer dat juist jij je verliest in dat andere. Verder is duidelijk dat de situatie zwart wit wordt neergezet hier. Dat is prima, want dan kan iedereen goed de verschillen zien. Maar we moeten niet vergeten dat de waarheid ergens tussen zwart en wit in zal liggen. Ik zie bij Hoeda dingen waar ik het mee eens ben, maar ook bij Indojood. BR neemt een positie in die denk ik vergelijkbaar is met de mijne. Maar…….dit wordt te lang voor jou vrees ik….😂

     5. AB: waar is mijn club gebleven.

      Ik wijs op de eerste drie regels en toen verging mij de lol van verder lezen. Dat mag toch? Dat gelul over dat je alleen onder strenge voorwaarden een mening mag hebben is bull shit.

     6. EugAjax

      Hoeda op de een of andere manier weet jij het altijd treffender te zeggen als ik. Eens dus.

     7. EugAjax

      Ik geloofde wel in TH constructie vanaf het begin trouwens, maar ik bedoel dat jij voor een goed functioneren daarvan de voorwaarden goed omschrijft. En ja Dennis doet zijn werk in dat opzicht stuk beter dan Jonk

     8. Litmanen

      Eug., ik kan me wel vinden in veel van wat je zegt. Ook ik vind dat Jonk destijds zijn eigen ondergang heeft gezocht door zijn opstelling in het technisch hart.

      Dat hij geen goed verhaal heeft blijkt wel uit het feit dat hij geen topclub vond zoals Johan ( Jaap de Groot) beweerde toen hij bij Ajax wegging.

      Over Bergkamp ben ik het oneens. Dat hij er eigenlijk in zijn eentje voor kon zorgen dat Bosz vertrok ( met gezochte hulp bij vdSar) zegt genoeg over zijn rol binnen Ajax. Ook het feit dat Keizer een persoonlijke vriend is vind ik verdacht.

      Overmars wilde perse Bosz houden. We weten inmiddels wat zijn vertrek veroorzaakt heeft.

      Bergkamp blijft de baas van de hoofdtrainer. Dit kan echt niet.

     9. EugAjax

      Litmanen, ik had inderdaad al her en der gelezen dat je het oneens bent mbt Bergkamp. Dat kan natuurlijk ik zeg maar even zo,
      Mocht hij blijven dan hoop ik dat ik gelijk krijg dat hij toch ook goede invloeden heeft en heel veel goed werk verricht, en mocht hij niet blijven hoop ik maar dat jullie het goed gezien hebben en we er alleen maar op vooruit kunnen gaan.
      Over laatste twijfel ik natuurlijk. Maar ondanks dat ik super Dennis Bergkamp fan ben, Ajax zit nog meer in mijn bloed. En wat mij betreft is dat het belangrijkste. Dat Ajax weer snel weg omhoog inslaat.
      Toch doet het me wel veel pijn hoe de gemiddelde Ajacied nu over Dennis Bergkamp praat. In mijn optiek kan dat echt niet. Jij bent het dan oneens met me, gelukkig gebruik jij wel respectvolle woorden. Laatste zin ben ik niet met je eens inderdaad. Hij zit dan wel in TH, maar is niet aanspreekpunt voor Keizer dat is Overmars nu.

      Dat hij wel zeggenschap over de trainer heeft vanuit rol TH kan misschien raar zijn, maar hij is niet de baas van de trainer, dat is TH

      Mbt vertrek Bosz ik ben benieuwd dan naar jouw reden waarom Bosz is vertrokken.

      In mijn optiek puur omdat hij min of meer zei “it is my way or the highway”.
      Dan weet Bosz meteen wat er gebeurt want Ajax begint er niet meer aan om een passant heerschappij te geven, zelfs niet een verdomd goede passant. De club is altijd belangrijker. Voor nu inderdaad een klap en stap terug, ook door andere oorzaken. Maar Ajax komt alrijd sterker terug uit tijden van crisis.
      Met of zonder Bergkamp. Liefst met wat mij betreft maar dat was al duidelijk denk ik zomaar 😄😄👍

     10. Widi

      Ik begrijp wel dat Bosz figuren als Spijkerman en die keeper liever kwijt dan rijk was in zijn staf.

     11. EugAjax

      Spijkerman snap ik ook, en was al toegezegd, maar dat was voor meneer niet genoeg. Keeperstrainer snap ik niet hij levert volgens mij vrij goed werk. Althans ik klaag niet over de doelmannen. Al een hele tijd niet

     12. Widi

      Het gaat mij om dat gedoe met de wissels. Ik dacht overigens dat je reageerde op iets wat ik schreef bij het topic over de Ajax vrouwen. Als je het alsnog leest…….wees niet beledigd want niet zo bedoeld😂😂😂

     13. EugAjax

      Ah vandaar. Ach veel is toneelspel in voetbal en dat uitleggen bij wissels zeker tegen eind aan gaat inderdaad nergens over. Ik heb rest nog niet gelezen. Ik had in eerste instantie een reactie van Litmanen op deze topic en toen van jou😄ik zal niet beledigd zijn hoor.

     14. Litmanen

      Eug., natuurlijk alle respect voor de tovenaar van Highbury. Maar hij behoort nog steeds tot het groepje mensen die bepalen wie hoofdtrainer bij Ajax is.

      Als je de journalisten die het dichtste bij Ajax komen mag geloven dan was de stemming over Bosz: Overmars tegen Bergkamp en vdSar.
      Als de heren Bosz aan zijn contract gehouden hadden en zijn ( in mijn ogen redelijke) eisen waren in ingewilligd, dan had Ajax, ondanks het drama Appie, er anders voorgestaan nu.

      Natuurlijk is een trainer een passant, maar als ik de mannen die nu op de bank zie zitten, dan begrijp ik Bosz wel. Bovendien, Bosz had geen eisen over nieuwe mensen, dus daar had Ajax cultuurbewakers ( lees oud-spelers) kunnen neerzetten. Ik denk dat hij geen bezwaar had gehad tegen Winter of Witschge. Maar dat zullen we nooit weten, want hij kreeg een nee.

      Je kunt wel zeggen: je kon niet weten dat hij het bij Dortmund zi gied zou doen, voor Ajax was hij een wereldtrainer met die finale plaats. Voor het eerst sinds jaren konden we weer trots zijn op onze club, niet alleen vanwege het resultaat maar ook vanwege het spel.

      De toekomst zal uitwijzen wie gelijk krijgt. En btw, trek je niets aan van die achterlijke gladiolen zoals AB. Die zitten hier alleen om personen te schofferen en te beledigen. Alleen al het idee dat je de hele dag bezig bent om steeds een nieuwe nickname te bedenken…..

     15. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Beste Litmanen, laat mij je verrassen. Op de laatste alinea a ben ik het 100% met je eens. Zitten we volkomen op dezelfde lijn. Je laatste alinea is dus niet waar.

     16. EugAjax

      Een coach aan zijn contract houden ik weet niet of dat werkt als hij per se weg wil. Bosz had natuurlijk willen blijven als zijn eisen waren ingewilligd. Althans anders was hij echt ongeloofwaardig. Ik ging er altijd gemakshalve vanuit dat Bosz zijn eigen staf wilde samen stellen. Ik weet inderdaad niet of hij ook openstond voor andere Ajax cultuur bewakers. Ik neem toch aan dat alle scenarios besproken waren voordat Bosz op de proppen kwam dat hij naar Dortmund wilde.
      Overigens schreven diezelfde media dat Ajax in eerste evaluatie op sommige punten in mijn ogen terechte kritische vragen stelde aan Bosz en tussen gesprek 1 en 2 kwam hij met Dortmund. Kan dus ook zijn dat zijn ego mee heeft gespeeld?

      Neemt niet weg ik geef toe met Bosz waren we verder geweest, hoewel dat is achteraf want vooraf zou ik ook niet zo een terugval hebben voorspeld met of zonder Bosz.

      Dat hij bij Dortmund goed gestart is, is een feit. Verbaasd me niet heel erg hoor. Want Dortmund heeft een visie die bij hem past. Wat dat betreft heeft Bosz betere kijk op welke club bij hem past dan bijv De Boer.

      Overigens is het nog afwachten hoe het daar verder gaat. Iemand op forum attendeerde ons erop dat ook bij Dortmund hij alleen met Kruzen lijkt te communiceren op de bank, en de andere als een oorwurm keken 😄.

      Plus goed gestart in competitie, maar in CL duidelijk niet. Nu zitten ze wat mij betreft in poule des doods, maar daar kijkt men in Duitsland toch even anders tegenaan. Real is andere orde natuurlijk maar Spurs zouden ze moeten kunnen pakken.

      In competitie gaat het wel geweldig. Zeer goed spel en resultaat. Overigens is zeer goed spel al een heleboel jaar het handelsmerk van Borussia met Klopp en Tuchel.

      Maar goed ik blijf alles met zeer grote interesse volgen. Laten we hopen dat spijt van Bosz laten gaan niet hele ernstige vormen gaat aannemen.

     17. AB: waar is mijn club gebleven.

      Litmanen, er is gezegd door Johan dat Jonk terecht kon bij een topclub. Nergens staat dat Jonk dit zelf als ambitie had. Zijn ambitie is duidelijk. Hij is in verschillende delen van de wereld actief op een manier die hem bevalt. Dus wel de juiste zaken vermelden maar dat is bij jou eigenlijk standaard een probleem.

     18. Hoeda Fak Ajoe

      Als je maar een beetje moeite doet om de ander te begrijpen, dan helpt dat enorm Eug.

     19. Indojood

      Ja, er zijn er vast nog een paar die hun kop in het zand steken en vinden dat er goed werk wordt geleverd. Dat Ajax beroerd voetbalt en al sinds 2014 niets meer wint, ach dat mag geen naam hebben.

     20. De Nees

      Ik zie Dennis niet als een kwaadwillend iemand, ik zie hem los van zijn voetbaljaren en beoordeel hem op zijn rol nu, zelfde insteek hebben de anderen hier ook meen ik. Dat Dennis het goed bedoeld met Ajax zal iedereen beamen, dat is niet het punt. Het is de uitvoering en de resultaten wat wordt vergeleken en meer niet. Je ziet dat er nu een koerswijziging komt in het TH, schijnbaar is dat toch nodig? weliswaar op verantwoordelijkheidsniveau maar er is een begin.

     21. Indojood

      Ik heb daar mijn twijfels over, Nees. Als enige wees hij een schuldige aan (Jonk) in 2015. De anderen deden dat niet, FdB gaf aan zelfs een goede relatie hebben met Jonk. Bergkamp heeft hiermee de kleedkamer regel geschonden. Iedereen die gevoetbald heeft, op welk niveau dan ook, weet dat er wel eens harde woorden vallen in de kleedkamer maar dat je elkaar wel beschermt want het blijft uiteindelijk teamwork. Zonder Bergkamp had Jonk nog bij Ajax gezeten en was het nooit tot een breuk met Cruijff gekomen, daar ben ik van overtuigd.

     22. Widi

      Ik heb 30 jaar gevoetbald. Eerst op een steeds hoger niveau. Later op een steeds lager niveau. Op grond daarvan ben ik het niet eens met jouw stelling dat spelers elkaar altijd beschermen of moeten beschermen. Soms ben je individueel of als team klaar met een medespeler. En dan wordt er soms gekozen. Ik zeg hiermee uitdrukkelijk niets over de kwestie Jonk/Bergkamp. Alleen over jouw stelling.

     23. Indojood

      Ik heb dat wel altijd gedaan met mensen die belangrijk zijn voor het resultaat, ook in organisaties. Iemand die een klootzak is, de sfeer verpest en er zo echt een onwerkbare situatie ontstaat of niet goed genoeg is, dan gebeurt het vanzelf want het resultaat lijdt er dan onder.

     24. Widi

      Ook als twee mensen belangrijk zijn, gaat het mis als de ego’s de overhand krijgen. Ik ben er van overtuigd dat een werkbaar compromis tussen Jonk en Bergkamp voor Ajax het beste was geweest. Maar geen van beide heeft het eigen ego opzij kunnen zetten. En er was ook geen sterke bemiddelaar of leider die dat kon oplossen. Er was van der Sar…..

     25. Indojood

      En toen was er nog Cruijff. En zijn visie en conclusie is voor mij doorslaggevend. Nu wordt deze ook nog eens ondersteund door de huidige staat van Ajax en het NL voetbal.

     26. De Nees

      Klopt Indo en ben dat ook niet vergeten, Bergkamp heeft met Jonk een kwalijk spel gespeeld, dat zal hij nog lang met zich meedragen, dat en de zaak Bosz. Wat ik wilde aangeven is niet dat ik een hekel aan hem heb, hij zit niet in het rijtje v Gaal en Ten Have die dus wel een heel vies spel speelden en zelfs het risico Ajax kapot maken voor lief namen. In dat rijtje hoort Bergkamp natuurlijk niet. Maar voor de rest is zijn krediet op en zie ik hem liever als een gewone veldtainer.

 7. AB: waar is mijn club gebleven.

  Eigenlijk ongelooflijk dat Overmars zo wil blijven werken. Zijn pluche en bonus dan zo belangrijk?

  1. Basisspeler

   Zou het ook iets met clubliefde te maken kunnen hebben? Denk dat je hem tekort doet als plucheplakker en bonuspakker

    1. AB: waar is mijn club gebleven.

     Als hij clubliefde heeft wil hij niet (meer) samenwerken met Spijkerman en Bergkamp om te beginnen. Dus ….. pluche en bonus.

     1. Widi

      Ik dacht mee met de laatste zin van basisspeler. Je doet hem tekort. Ik denk dat het meer ambitie en de wil om het toch goed te doen is dan clubliefde.

     2. Ajaxslied

      Wat een onzin. Daarnaast is zijn basis salaris laag en met maximale bonus verdient hij pas hetzelfde als brands en van Geel. En dat is het hoogst als ze op sportief vlak goed presteren. Mensen hebben gewoon een plaat voor hun kop en zien alleen bonus staan en worden gek.

     3. AB: waar is mijn club gebleven.

      Die idiote vergelijkingen telkens weer. Het zijn financieel onafhankelijke mensen. Ze hoeven het niet gratis te doen maar dit was gewoon nooit de bedoeling. Verder is Overmars een Eagles man in zijn hart.

     4. Ajaxslied

      Nee dat zijn helemaal geen idiote vergelijkingen. Overmars krijgt gewoon normaal betaald. En wat heeft hun eigen financiële plaatje ermee te maken??? Dus we gaan nu salarissen bepalen aan de hand van iemand zijn eigen financiële vermogen ???? Dus als iemand geen stuiver heeft en Overmars zijn functie overneemt dan krijgt die dus 2 miljoen salaris. Je moet gewoon stoppen met schoppen om het schoppen.

     5. AB: waar is mijn club gebleven.

      Lees nog eens de basisplannen van een aantal jaren terug. We verschillen van mening over hoe en en waarom ze deze functies hebben

     6. Hoeda Fak Ajoe

      Basisplan of niet, ze verdienen niet genoeg en krijgen zo veel over zich heen dat als ze geen clubliefde en eergevoel zouden hebben dat ze dan al lang weg waren geweest. Marc bij de Eagles (toch Ab) en Dennis bij Arsenal. Maar ze zitten toch nog bij Ajax! Waarom? Omdat ze Ajax willen laten slagen! Of ze daar voldoende capabel voor zijn en daar in slagen is een andere discussie.

     7. Litmanen

      AB, probeer eens in het heden te leven. Je blijft maar terugvallen op een situatie die al jaren niet meer bestaat. Volgens jouw denkwijze zou met hulp van Johan Ajax nu bovenaan staan en CL speken en Oranje zou al geplaatst zijn. Word wakker! We hebben geen kwaliteit. Met boeken van Johan worden die jongens niet beter. Kijk even wat we aan Nederlandse spelers hebben verkocht in de afgelopen 2,5 jaar en waar en hoe vaak die jongen spelen. We zijn niet goed genoeg meer.
      Dat komt wel weer, zoals altijd.

     8. AB: leesvoer voor TH en TS: “JC - mijn voetbal”

      Krijg er spijt van dat ik heb gezegd het met je eens te zijn elders in dit topic.

 8. Charka53

  Is het niet dweilen met de kraan open hij stapt uit de RVC maar blijft eindverantwoordelijk dus er verandert niet veel .

 9. RonJ64

  Stopt maar blijft, Algemeen directeur, dus heeft hij een eindbeslissing, dus verandert er niks…

 10. AFCA my World

  Nu bergkamp een (paar) stap(pen) terug en dan kunnen we weer aan Ajax denken,o nee er moet nog een echte trainer komen ! Stam,Laudrup maar het liefst Vanhaezebroeck ! Vooruit mag keizer blijven als assistent ! ⚽️

   1. -buitenkantje rechts-

    Er komt (voorlopig) geen andere trainer.. speculeren hierover is dus zinloos.

 11. Widi

  We kunnen met z’n allen lullen wat we willen. Ze hebben precies gedaan wat nodig was om de meeste journalisten en supporters weer in de ijskast te zetten. Er verandert niets. Staf blijft. Stemmen binnen TH blijft hetzelfde, althans de uitkomst. Voetbal zal niet echt goed worden. Resultaat ook niet.

 12. -buitenkantje rechts-

  Aan de andere kant…
  Als er een andere trainer gestaan had.. of optie Keizer die hier door velen ondersteund werd (waaronder ikzelf) had goed uitgepakt.. dan was niemand zo verontwaardigd geweest over TH, directie en RvC..
  Voetbal is leven met de waan van de dag.

  1. Indojood

   Tsja, als. Maar wat er nu gebeurt is niet van vandaag Wanbeleid duurt al sinds 2014. Supporters hebben hun buik er vol van, vooral omdat ze het momentum van vorig seizoen kwijt zijn. De terugval is bizar groot. Dat is Ajax nog nooit overkomen sinds 1965.

   1. -buitenkantje rechts-

    Eind vorig seizoen was iedereen lyrisch.. Stel Keizer was doorgegaan op de ingeslagen weg dan was de kritiek aardig verstomd denk ik.

 13. Bigboss

  Dat mensen dit nog met een positief duimpje steunen. Op,stappen helemaal met BK als ik me werk niet doe moet ik ook weg. Hoe veel en hoe vaak moet en mag het fout gaan bij deze goden zonen

 14. Indojood

  Wijziging is puur cosmetisch en bedoeld om de buitenwereld te laten zien dat ze zichzelf kunnen evalueren. Dit alles gebeurt door druk van de publieke opinie, net als met Ziyech’s transfer vorig jaar. Wassen neus.

Reageren is niet mogelijk.