There are no ads, please add some


RvC steunt idee Keizer: ‘Roer om in de winterstop’

Marcel Keizer mag David Neres wel dankbaar zijn want de aanvaller haalde de druk van de ketel voor de oefenmeester door twee doelpunten te maken in de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Nog een meevaller voor Keizer is dat de Raad van Commissarissen zijn idee steunt om een andere insteek in de winter te implementeren. De Telegraaf meldt: ‘Het parool is: de schade tot de winterstop zo beperkt mogelijk zien te houden. En dan moet de spelersgroep worden gerepareerd. Keizer wil in januari twee directe, ervaren versterkingen en de rvc ging daar afgelopen week mee akkoord. Kosten noch moeite worden gespaard om Ajax alsnog de titelrace in te krijgen.’

De krant vervolgt met: ‘Iedere betrokkene bij het overleg was van mening dat alleen Keizer slachtofferen ongepast zou zijn. Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar gooiden hem eerder dan de trainer zelf wilde voor de leeuwen als opvolger van Peter Bosz, die de finale van de Europa League haalde en dus nogal een erfenis achterliet. Marc Overmars bleek – mede doordat er op het laatste moment door de nu vertrokken commissaris Theo van Duivenbode een stokje werd gestoken voor de komst van Richarlison – niet in staat een kwalitatief even goede selectie samen te stellen als vorig seizoen.’

Gerelateerde posts

72 reacties

 1. Kevke87

  heb eerder het idee dat ze zichzelf steunen dan dat e keizer steunen. rvc krijgt natuurlijk ook veel kritiek omdat ze teveel de hand op de knip houden, nu de situatie zichtbaar erger wordt, kunnen zij zich niet langer schuilen achter zogenaamde goede uitslagen en “nog altijd meespelen in 3 competities” dat soort lulkoek. nu moeten ze wel aantoonbaar ballen tonen, alleen, het is te laat. beleid is op voorhand een visie uitstippelen (zogenaamde visie Cruijff zeggen ze dan, yeah right) en dan dan die lijn volgen en anticiperen ipv reageren op wat er gebeurd zodat je een stap voor bent en niet achter de feiten loopt. met deze zogenaamde steun laten ze mij enkel zien er voor zichzelf te zitten, maarja het pluche zit wel prinsheerlijk hè, wie wil daar nou weg??

  1. AjaxKat

   Die RvC zit wat dit betreft op de fijnste plek die je maar kan bedenken. Buiten de storm van de media, alle (negatieve) aandacht gaat naar hoofdtrainer, directie en TH. Als Ajax nog een keer verliest dan vliegt Keizer eruit (ook sneu voor hem persoonlijk) en de rest blijft zitten. Dit zie je gewoon zo aankomen.
   En wat betreft visie JC… die is er al lang niet meer. De enigen die dat tot afgelopen zomer nog een beetje belichaamden waren Overmars en PB. Ben daarom bang dat Overmars binnenkort wel opstapt.

 2. Kevke87

  wanneer de druk vanuit de achterban en media zo groot is icm de tegenvallende resultaten, steunen ze ineens keizer jaja. hadden ze vooraf met Overmars moeten doen.

  1. HURBIE

   Wat lult Keizer nu weer met ze gelijk inzetbare spelers
   Als hij nieuwe spelers heeft stelt hij ze niet op e SCHONE en Siem zitten vaak op de bank

   1. Litmanen

    Eens, waarom Siem gehaald? Keizer vond Ziyech fantastisch gisteren. Misschien volgende keer vragen of Spijkerman echt wil opschrijven wat er gebeurt op het veld.
    Met Schone kun je prima met Siem spelen zonder Ziyech. De andere plek aan Frenkie geven. Die is beter in vorm dan Donny.

    Als je geen ballen verliest dan hoef je ze ook niet terug te veroveren. Misschien eenn mooi tegeltje voor Hakim?

    1. -buitenkantje rechts-

     Ziyech speelde redelijk tot goed.. snap jouw kruistocht tegen Ziyech niet. Waren wel mindere goden op het veld. Ondanks zijn 2 doelpunten deed Neres eigenlijk alles fout. Younes deed niks goed..
     Denk dat Keizer nieuwe buitenspelers wil.

     1. Moosie

      Ach BR of hij heb wat tegen Marokkanen of het is omdat wij allemaal Veltman een idioot vinden lood om oud ijzer

 3. Charka53

  Heel mooi van de RVC maar hoe lang houden ze dit vol , zeker tot ze een andere trainer hebben gevonden.

 4. Hoeda Fak Ajoe

  Vreemd bericht. Dit is echt pappen en nathouden. Als we in de afgelopen transferperiode geen goede ervaren krachten konden halen die en direct meerwaarde hebben en geen talent op de bank houden, dan zal dat in de winter ook niet gaan lukken. En wie is dan het slachtoffer? Justin? Frenkie? Donny? Amin? Daar hebben we Dennis Johnson toch al voor? En kom nou niet met Veltman, want daar hebben we net Orejuela voor gehaald en Zeefuik achter de hand. Enige mogelijkheid is Dijks, maar daar hebben we Sinkgraven en Viergever voor (en eventueel Dankerlui).

  1. Litmanen

   Precies, ik ben ook erg nieuwsgierig. Klaassen huren? Dat zie ik als enige optie. Voor de rest hééft hij al overal dubbele bezetting.

 5. ajaxpers

  Larsson, Haps, Tete, Riedewald en Richarlson hadden gewoon voor Ajax moeten spelen. Keizer heeft het niet in zich en heeft door meerdere foute wissels dit al laten zien. FDB is de redder

  1. Litmanen

   Haps en Larsson maken Ajax niet sterker.
   Tête bruikbaar maar wilde weg. Riedewald heeft het nooit waargemaakt.
   Richarlson is en blijft een vraagteken.
   Keizer heeft mogelijkheden zat maar geen persoonlijkheid. Hij zal nooit mensen als Ziyech aan durven pakken.
   Hij blijkt niet geschikt. Ook niet na gisteren.

  2. De Nees

   Bij al deze gasten denken ik hetzelfde Litmanen. Ziyech’s rendement blijft te laag, op zijn cruciale positie moet je meer brengen. Zijn spel doet plichtmatig aan, lijkt er steeds meer op dat hij Keizer niet voor vol aanziet, onder Bosz flikt hij dit niet.

 6. Indojood

  “Het parool is: de schade tot de winterstop zo beperkt mogelijk zien te houden. En dan moet de spelersgroep worden gerepareerd. Keizer wil in januari twee directe, ervaren versterkingen en de rvc ging daar afgelopen week mee akkoord. Kosten noch moeite worden gespaard om Ajax alsnog de titelrace in te krijgen.”

  Amateuristisch wanbeleid!

  1. EugAjax

   Ja wat moeten we hier nu van denken? Aantal vragen die in me opkomen.
   Is het dan toch RvC die een en ander heeft tegengehouden aan transfers in zomer? Want eens met Hoeda. Zo niet dan had Ajax het in de zomerval moeten doen!
   Waarom word dit nu naar buiten gebracht? Ik vermoed om rust te bewaren en of te kweken. Maar dan schiet je je doel voorbij. Want zelfs ik word hier nu onrustiger van…en ik was toch behoorlijk positief. Ten eerste gaat dit meer onrust geven zowel bij supporters maar nog belangrijker bij spelers! En ten tweede ik zie de clubs al in de rij wachten van “hey Ajax mag nu echt geld laten rollen…omhoog met die transferwaardes…”
   Nee Ajax dit is niet goed wat jullie doen.
   So wie so schade beperken? Is dat niet een ‘vrijbrief’ voor spelers om iets nonchalanter te zijn? Terwijl ik vond dat gister iig de spirit weer terug leek.
   Ik ben wel bang dat RvC dus echt het grootste probleem vormt binnen de club Ajax. Hou me ten goede. Dat er wat moet gebeuren is zeker, dat de oplossing meer zou kunnen liggen in versterking van selectie dan bijv trainer uit te gooien zou kunnen (ben ik niet van overtuigd). Maar als dat zo is moet ik helaas aantal van jullie gelijk gaan geven dan had Ajax zijn werk niet op orde.
   Maar nu alleen nog achter de echt storende factor komen. Ik vermoed RvC en die moet heel snel uit iig paar voetbalmensen gaan bestaan! Ik wens Ajax veel wijsheid in winter en verstandigheid. Als ze maar in godsnaam niet echt gaan doorslaan!

   1. Indojood

    Waarom zegt Overmars dat de RvC echt wel wil en niet moeilijk doet over 15 miljoen? Weet niet wie de waarheid spreekt hier. Die verschillende berichtgeving is natuurlijk funest voor je geloofwaardigheid.

    1. Toppertje

     Juist dat stoort mij dus ook. Overmars geeft aan dat het mag van de RvC maar vanmorgen stond wel in de Telegraaf dat v Duivenbode de transfer van Richarlison heeft tegen gehouden. Een ding is wel zeker als je halverwege de selectie moet versterken heb je het voor het seizoen niet goed gedaan. Vrijwel iedereen buiten Ajax was al tot de conclusie gekomen dat de selectie van Ajax eigenlijk te licht en te jong was. Maar volgens alle beleidsbepalers, verblind door het halen van de EL finale, was de selectie sterk genoeg. En nu moeten er 2 versterkingen halverwege komen. Iedereen weet dat clubs hun spelers niet halverwege een seizoen laten gaan, zeker niet als nietnde absolute hoofdprijs wordt betaald. Wat een wanbeleid waar de slechte communicatie alleen maar een gevolg van is.

    2. EugAjax

     Eens Indojood. Het begint me grote zorgen te baren dat dit tegenwoordig best wel vaker gebeurt. Ik vond juist een van de sterke punten van de leiding laatste 6 jaar dat er nooit echt wat naar buiten kwam. En indien wel was het behoorlijk consequent. Maar tegenwoordig lijkt het ‘lekken’ steeds meer te gebeuren….dat is een heel slechte zaak. Dit moet echt snel onder controle komen vind ik. Gaat er naar toe dat er echt geen touw meer aan vast te knopen is. Balen

     1. Widi

      We weten nu toch waarom Duivenbode weg is? De andere 4 willen wel geld uitgeven aan transfers en hij niet. Mark heeft gezegd dat de RVC niet moeilijk doet nadat Duivenbode al weg was. Dus hoeft er niet perse gelogen te zijn. Maar dit zijn achterhoede gevechten. We spelen alleen eredivisie. Een wedstrijd per week. Spelers zat. Er moet een andere staf komen. En daarna moet gekeken of en hoe de directie en rvc nog gehandhaafd kunnen worden.

     2. Emilio4Ajax

      Widi dr wordt door de “hoge” heren nooit gelogen….ze vertellen je alleen maar de halve waarheid…🍷😘

 7. Basisspeler

  “Roer om in de winterstop, tot dan schade beperken’

  Wat ia dit voor baggerbeleud?! Totaal incompetent.

  1. HURBIE

   Komen nog een hoop wedstrijden voor de winterstop
   De punten die je nu nog kwijt raakt haal je nooit meer in

 8. ajacied078

  roer om… Dit seizoen had de doorbraak van Appie moeten worden. helaas zullen we dat nooit weten. 😢. ik heb het gevoel dat een aantal spelers. donnie en ziyech vooral nog steeds die zware last op de schouders dragen. en denk dat er beter begeleid moet worden op dat gebied. tuurlijk is de rvc drama en maakt keizer ook fouten en veltman is geen rechtsback. maar zoals er nu gespeeld wordt komt echt niet alleen door de trainerswissel.

  1. EugAjax

   Ik ben dat eens ajacied 078. Ik heb dat vaker aangegeven en dat kwam dan vaak als excuus over blijkbaar. Dat is het niet blijft topsport maar dat het impact heeft dat ziet elke blinde. Hoef je niet gestudeerd voor te hebben.
   Laten we hopen dat ze daarom die 34e gaan halen, hoe moeilijk dat ook zal zijn

  2. Indojood

   Keizer heeft een aantal wedstrijden door dom wisselbeleid en tactiek onnodig verloren. Een onbenul als trainer draagt ook niet bij aan een goede gemoedstoestand maar deze blunders staan los van Appie. Wat betreft Appie, voor hem en zijn familie alles geven en niet ten onder gaan in zelfmedelijden. Het moet een ode worden aan het Ajax-voetbal waar wij allemaal van houden. Appie is een opgewekt en positief persoon, zijn familie blijft ook geloven in een goede afloop.

   1. EugAjax

    Mooie woorden Indojood. En ook eens, je moet proberen voor hen alles te geven en niet ten onder gaan in zelfmedelijjden. Klopt helemaal. Ik neem aan dat ze dat ook proberen. Maar theorie is vaak anders dan praktijk in dit soort situaties helaas. En ik ben met je eens Keizer heeft een niet te verklaren wisselbeleid en dat staat zeker los van trieste omstandigheden. Dat zit hem in andere dingen. Ik heb ook grote twijfels bij Keizer. Met de week groeiende terwijl het juist met de week moet afnemen……

 9. Jimmy1971

  De kwaliteit die je wel hebt moet je dan ook wel willen benutten , Keizer !!
  Neres heeft met 7 basisplekken 5 doelpunten gemaakt !!
  Maar speelt te weinig omdat bij iedere trainer Younes heilig is , en Kluivert MOET doorkomen maar staat door Younes op de verkeerde flank !!
  Dijks geen commentaar , en waar blijft Siem of is hij ook voor 3 jaar banken gehaald ?!

 10. Widi

  We hebben geen nieuwe spelers nodig, maar een nieuwe trainer. En zo te zien ook een nieuwe RVC. Want die snappen het niet. De directie zegt ook niets, want die zijn dan zelf ook aan de beurt. En zo wordt het onvermijdelijke alleen maar uitgesteld. We moeten juist al een voorsprong hebben in de winterstop. Want erna heeft ook Feyenoord alleen nog de competitie. Onder Frank, toen we kampioen werden, verspeelden we ook vooral punten rondom CL wedstrijden. Hier klopt helemaal niets van. Komt niet goed zo

  1. Toppertje

   Widi, Met Viergever, Veltman, Dijks en Younes heb je spelers die echt niet beter zijn dan spelers van PSV of F’noord. Als je dan nog Neres, Kluivert en Frenkie hebt waar je niet van mag verwachten dat ze er al een heel seizoen zullen staan, dan is de enige conclusie dat we wel degelijk spelers nodig hebben. Dit Ajax is niet sterk genoeg om zelf een kampioenschap af te dwingen. Helaas dacht de leiding dat we weer helemaal terug waren maar dat was natuurlijk onzin. Ik vind Keizer rare uitspraken doen waardoor ik geen vertrouwen in hem heb maar ik betwijfel of een andere trainer met deze selectie meer zal bereiken.

   1. Widi

    Je noemt heel veel spelers niet op. Ik ben tegen kopen in Januari. Het is duurder. En iedereen die het goed doet bij zijn eigen club, mag daar niet weg. Je koopt dus alleen spelers met een deukje voor teveel geld. De selectie is sterk genoeg om landskampioen te worden met een goede trainer.

    1. Toppertje

     Ik zou zelf ook niet kopen. Kijk of je spelers voor een half jaar kunt huren die bij een topclup op de bank zitten maar wel naar het WK willen. Lijkt me een win/win. Ondertussen nu al starten met de spelers die dan aangetrokken moeten worden voor het volgende seizoen. Ben het helemaal met je eens dat halverwege de markt beperkt is en het risico veel te groot dat de absolute hoofdprijs betaald moet worden voor middelmatige spelers. Heb me met het noemen van spelers beperkt tot basisspelers in de afgelopen weken. Ik noem 7, vrijwel allemaal basisspelers, dat geeft m.i. aan hoe groot het probleem is.

     1. Widi

      Win/win? Voor onze spelers? Bovendien: met Keizer win je niets. Ik ben het dus fundamenteel oneens met je. Ik vind dat je het paard achter de wagen spant door de trainer te houden en spelers te kopen.

     2. Toppertje

      Met spelers die niet goed genoeg zijn heb ik verder niets. Ze kunnen sympathiek zijn maar daar winnen we niets mee. Hoorde laatst op de tv dat de spelers van Real Madrid het zelf wel regelen. Maakt niet uit wie er voor de groep staat. Ajax is natuulijk bij lange na geen Real maar met een goede selectie moet zelfs Keizer wat kunnen. Nogmaals ik heb grote twijfels over Keizer maar zonder versterkingen reken ik helaas nergens meer op. Maar misschien heb ik gewoon een te negatief beeld over de selectie. Hoewel ik wel al heeeeel lang over Younes roep dat hij niet in de basis hoort terwijl velen het daar lang niet mee eens waren.

     3. Widi

      Je praat veel te makkelijk. Real heeft veelal ervaren spelers. Ajax niet. Onze spelers hebben juist een goede trainer nodig. Je hebt vorig seizoen kunnen zien wat ze dan kunnen. We kunnen nog tien keer heen en weer schrijven, maar dat heeft geen zin. Jij wil spelers halen. Ik wil een goede trainer.

     4. De Nees

      Ben het met je eens Widi. Het zal een gruwel worden om nog versterkingen te halen. Zelden pakken die winteraankopen goed uit. Te duur, 2e garnituur of moeten weer wennen aan het ‘Ajaxsysteem’ wat dat ook moge voorstellen. Als je de zomeraankopen wel opstelt, prutsers als Younes en Dijks thuis laat en Schone of Siem op het MV zet, dan ben je al een heel eind op de goede weg.

 11. JohnDoe77

  Gaat de RvC nu ook kijken naar het eigen presteren en dat van het bestuur? Het betreft hier een beursgenoteerd bedrijf die zijn kernbusiness zo slecht regelt…. dat kan echt nergens zonder consequenties voor de leiding!

 12. Jari10

  Vreemd signaal naar de spelersgroep. Blijkbaar zijn 2 spelers niet goed genoeg. Tov vorig jaar zijn vd Beek en Kluivert/Neres ingepast. Als Sinkgraven terugkomt zou de Ligt vevanger Sanchez zijn. Of wel 3 jeugdspelers ingepast of de 3 vacante posities tov basis 11 vorig jaar. Kortom wat een zwaktebod. Als Keizer zichzelf niet klaar vond voor deze stap had hij nee moeten zeggen. Hij is als trainer niet goed genoeg als je kijkt naar prestatie vs selectie.

 13. Emilio4Ajax

  Hahaha… Nu geven ze van Duivenbode de schuld…mn broek zakt dr van av… Te gek voor woorden…❌❌❌❤️🍷😎

 14. Slingertje.

  Goed dat ze Keizer steunen .
  En u maar afwachten of er ook echt versterkingen bij gaan komen in de winterstop.
  Wat wel op valt is dat ze nu weer de schuld op anderen afschuiven ipv de hand ook eens in eigen boezem te steken en in de spiegel te kijken.

 15. Brokamp

  Als het kalf verdronken is dempt en de put. Dit spreekwoord moeten zae bij het TH en de RVC toch ook kennnen. Jammer voor Keizer ( maar ook dom) had mooi bij Jong moeten blijven en dan hadden we nu een andere situatie gehad. Een ndere trainer had er helemaal blanco in kunnen stappen. Ik begrijp niet dat er nu 2 ervaren krachten moeten komenin de winterstop. Die hadden er allang moeten zijn. Nu loop je weer achter de feiten aan. Ik hoop echt dat er binnenkort een club voor Youness komt dan kunnen Cerny, Kluivert en Neres de beide flanken gaan invullen. Al naar gelang de vorm moeten ze het zelf waar maken wie er in staat maar Youness in ieder geval niet. Die had zondag beter thuis kunnen blijven want hij heeft werkelijk heleaal niets laten zien.

 16. ajaxhoger

  Drie maanden te laat met spelers halen , er zouden in elke linie spelers worden gekocht die direct inzetbaar waren .
  In de winter hoef je niks meer te kopen want dan staan we 10 a 12 punten achter op de rest , alles dankzei dat goeie beleid wat er word gevoerd .
  Laten we nu eerlijk zijn , een paar spelers hadden er zeker bij gemoeten .
  Jammer zat breng onze jeugt nog niet wat ze moeten brengen .

 17. AFCA my World

  Het hele rvc behalve van duivenbode was tegen meer uitgaven,maar nu het slecht gaat zien ze het pas ! He he he ⚽️

 18. a.p.

  Wat een beleid.wachten tot de winterstop, dan direct inzetbare spelers. er zijn toch spelers gekocht , zijn dat alleen Rabo.Abn. Ing bank zitters.we willen nu direct inzetbare voetballers.

 19. -buitenkantje rechts-

  Vertel dan ook voor welke posities!
  Achterin zijn Orejuela en Wöber gehaald.
  Een defensie Veltman/Zeefuik/Orejuela. Veltman/Wöber/deLigt Viergever/Sinkgraven/Dankerlui is goed bezet.

  Middenveld met S de Jong/F de Jong/Schöne/Ziyech/vdBeek is goed bezet..
  Voorhoede met Neres/Kluivert/Huntelaar/Dolberg/Cerny/Cassierra/Younes is goed bezet..

  Hoezo er moeten spelers bij?? Er moet gewoon een goede trainer komen, maar dat schijnt nu van de baan te zijn. Allles aanpakken behalve de oorzaak.. Onvoorstelbaar slap en slecht beleid. Zie het somber in..
  Gvd!! We laten de trainer zitten en hopen dat de schade beperkt blijft.. Waar is mijn Ajax!!?

 20. Indojood

  Als ze Keizer ontslaan dan is de positie van de assistenten en het TH zelf ook onhoudbaar. Klassiek geval van lijfsbehoud en hopen dat het tij keert ten gunste van Keizer en het team. Hoe maakt geen zak meer uit. Geld zat dus financieel zal er geen schade zijn, goodwill en reputatie is allang aan diggelen.

  En wij staan erbij en kijken ernaar hoe onze club vakkundig de nek wordt omgedraaid.

  1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

   Schaam me kapot voor mijn club. Wat een tering bende.

   1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

    Het is jammer dat ze bij thuiswedstrijden niet de namen van TH en TS noemen voorafgaand aan de wedstrijd. Dan zou het wel duidelijk worden. Iedereen na 15 minuten naar binnen lopen en ze 15 minuten laten voetballen voor een leeg stadion. Gewoon simpel: witte zakdoekjes. Spandoeken met beeltenis van Bergkamp en Spijkerman met de tekst Exit. Of ……. gewoon de naam van Jonk 90 minuten lang scanderen.

   1. Indojood

    Weet ik veel. Het is maar voorzitten van een vergadering, meer niet. Dit is om de buitenwacht te sussen. Van de zomer geëvalueerd en nu beslissen omdat het zo beroerd gaat.

   2. AB: waar is mijn club gebleven.

    De laatste zin van vd Sar is nog wel apart, hij wilde wel erg duidelijk maken dat hij als directeur eindverantwoordelijk blijft. Wil dat zeggen dat hij verantwoordelijk is voor besluiten van het TH (dat is oke) of wil het alsnog zeggenschap en definitief zeggenschap als hij dat nodig vindt (niet oke)

   3. Widi

    Er zitten er maar drie in. Dus de stemmen kunnen niet staken. Alleen is de verwachting wel dat Ouali altijd met Bergkamp zal meestemmen.

 21. AB: waar is mijn club gebleven.

  @widi: ik bedoel ook meer, stel dat van der Sarcals eindverantwoordelijke het er niet mee eens is. Kan hij overrulen of niet.

  1. Widi

   Ik bedoelde dat er nu een oneven aantal is, zodat een beslissende stem niet meer nodig is. Ik neem aan dat alle drie de stemmen even zwaar tellen.

 22. Forever nr14

  Ow ow ow! Zucht!!! Pappen en nathouden met deze informatie, het word met de dag triester en triester! 3 maanden later reageren deze onbenullen!! Te triest dit, en om je kapot te schamen

 23. RonJ64

  Neres 👏👏💪🏻👍…wil ff wat over Viergever kwijt, hoe je over m denk,voor of tegen, ik vindt dat AJAX ballen moet tonen en moet zeggen tegen hem, we willen wel of niet met je verder..Punt, nu gebruik je m echt als speelbal en dat verdiend hij zekers niet !…Dusssss Actie AJAX

 24. Cootje Adriaanse

  Allemaal zoete broodjes om de supporters in toom te houden. En een groot aantal neemt daar ook genoegen mee.

  We doen nu net alsof Keizer het met een armzalige selectie moet doen, maar “zelfs” met deze selectie had Ajax fier bovenaan moeten staan!

Reageren is niet mogelijk.