There are no ads, please add some


Wöber dolblij met doelpunt bij basisdebuut: ‘Ik werd al moe van het schieten’

Ajax wist zich na de blamage van vorige week thuis tegen Vitesse (1-2) zondag te revancheren uit tegen sc Heerenveen. Het werd 0-4 voor Ajax. Maximilian Wöber maakte zijn basisdebuut. “Een onbeschrijfelijk gevoel”, aldus de centrale verdediger. “Een speciale wedstrijd. Vooral voor mij”, aldus Wöber, die de laatste treffer van Ajax voor zijn rekening nam, op de clubsite. “Voor een verdediger is het houden van de nul toch het belangrijkste. Vergelijkbaar met scoren voor een spits. Als verdediging werken we er hard voor. Zo moeten we het team helpen.”

De pas 19-jarige verdediger stelt dat Ajax het moeilijk had met de tegenstander: “Heerenveen zette vol druk, daardoor konden we niet het typische Ajax-spel spelen. Zij hanteerden vooral de lange bal, dus als verdedigers moesten we vol aan de bak. Maar we hebben het goed gedaan”, zegt Wöber, die via een scrimmage scoorde. “Ik dacht: wat gebeurt hier nou allemaal? Die verdediger blokte de bal in totaal drie keer. Ik werd al moe van het schieten, maar gelukkig ging-ie er alsnog in.”

Gerelateerde posts

20 reacties

  1. Litmanen

   Redelijk goed gespeeld. Naast De Ligt wordt je in principe niet rustiger, dus dat deed hij goed.

 1. -buitenkantje rechts-

  Vond hem een van de lichtpuntjes.. lekker om er weer een aanvallend kopsterke speler bij te hebben met corners en vrije trappen. Je zag duidelijk de achilleshiel van Ajax vandaag met een tegenstander die vroeg druk zet op de verdediging van Ajax..

 2. Marc Overdwars

  Wöber in de basis: de nul, winnen en zelf scoren!

  Zo, die bljjft in de basis!

  1. De Nees

   Dat dacht ik ook, voorlopig maar in de basis laten. Extra dank naar Wober omdat nu echt geen plaats meer moet zijn voor Dijks.

   1. Bakkie

    En laat die Orejuela ook maar eens in het eerste beginnen, dan kun je met Wober en Veltman centraal spelen. Argumenten: Veltman heeft meer ervaring, dus meer rust. Veltman is gewoon geen rechtsback, mist vooral de aanvallende drive.

 3. JohnDoe77

  Tsja in een matig draaiend elftal heeft hij toch een aardige prestatie neergezet! Als je zijn linie ziet, moet hij in zijn eetste wedstrijd meteen de leiding nemen…

 4. Iamsterdam2015

  Deed het redelijk goed. Maar waarschijnlijk zal Dijks wel
  Weer spelen Keizer kennende

 5. Charka53

  Deze jongen verdiend een basisplaats daar leert hij het meeste van en de verdediging wordt er zeker niet slechter van.

 6. EugAjax

  Goed basisdebuut, in ieder geval veelbelovend. Ook Viergever ipv Dijks is flinke verbetering. Lijkt me toch dat Keizer dit voorlopig laat staan. Of Sinkgraven moet snel terug zijn dan kan Viergever het moeilijk krijgen

 7. Jimmy1971

  Alleen jammer dat je pas de kans krijgt omdat Dijks ziek is ..
  Had al eerder gemoeten , iedere keer dat gelul dat spelers aan het Ajax systeem moeten wennen , toen nu toe is er nog geen systeem te ontdekken in het team ..

 8. Brokamp

  Vond het wel goed wat hij deed. Lekker rustig aan de bal en hij heeft opbouwende kwaliteiten met een goed pass. Vergeet niet is ook pas 19 jaar en dan heeft hij het goed gedaan. Hij heeft ook voldoende lengte voor de hoge ballen. En dan nog scoren ook, mooi man. Hopelijk gaat hij zich verder ontwikkelen, de basis heeft hij in ieder geval

 9. AFCA my World

  Redelijk spel,moet nog groeien maar op het eerste gezicht bruikbare speler ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.