Ajax verslaat Heerenveen met 0-4

Ajax heeft zondagmiddag prima zaken gedaan in de Eredivisie door Heerenveen met 0-4 te verslaan. Na het debacle tegen Vitesse wisten de Ajacieden elkaar nu wel te vinden en gingen de drie belangrijke punten mee naar Amsterdam.

Ajax begon zondag met een wijziging in elke linie aan het lastige uitduel met Heerenveen: Maximilian  Wöber voor Mitchell Dijks, Lasse Schöne voor Frenkie de Jong en David Neres voor Justin Kluivert. Dat leverde aanvankelijk niet het gewenste effect op, want Heerenveen was sterker en maakte aanspraak op de openingstreffer. Toch was het Ajax wat het publiek in Friesland al snel het zwijgen oplegde door twee treffers van David Neres. Daarmee was het lastige uitduel met Heerenveen goed en wel beslist voor Ajax, dat zich na rust niet meer bovenmatig in hoefde te spannen om de thuisclub van het lijf te houden.

Na de thee wist Lasse Schone een pingel binnen te schieten en was het debutant Maximilian Wöber  die uiteindelijk de 0-4 op het scorebord schoot. Met de overwinning lijkt de crisis in Amsterdam enigzins bekoeld en klimt de ploeg van Keizer naar de vijfde plek op de ranglijst.

Heerenveen – Ajax 0-4 (0-2)

’38 Neres 0-1
’41 Neres 0-2
’75 Schone 0-3 (pen)
’83 Wober 0-4

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 25.600
Gele kaarten: Pierie, Hoegh, Thorsby, Woudenberg, Mihajlovic  (Heerenveen), Veltman, De Ligt, Schone (Ajax)

Opstelling Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie, (/49 Nass), Woudenberg; Kobayashi, Schaars, Thorsby, (/75 Veerman),  Ødegaard, Ghoochannejhad, Rojas, (/62 Mihajlovic)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber, Nick Viergever, Hakim Ziyech, Lasse Schone, Donny van de Beek, (/87 Siem de Jong), Amin Younes, Klaas Jan Huntelaar, (/86 Kasper Dolberg), David Neres (/74 Justin Kluivert)

Related posts

94 Comments

  1. -buitenkantje rechts-

    Het lek is boven..de crisis is bezworen.. We kunnen weer omhoog kijken.

      1. -buitenkantje rechts-

        Is een reactie op het topic geschreven door Henk.. Mag duidelijk zijn hoe ik er werkelijk over denk..

      2. HURBIE

        We zijn en blijven Amsterdammers dus mopperen en katten zit in ons bloed
        Maar heb vandaag toch een positief gevoel overgehouden aan deze wedstrijd
        Zijn altijd verbeter punten zoals S de Jong voor vd Beek en Dolderg of Kluivert voor Younus

        1. dickst14

          Die Younes heb ik nu echt genoeg van. Totaal geen rendement, zijn looplijnen kloppen niet en zat ook nog tegen een rode kaart aan.

          1. Widi

            Hij viel niet tegen. Bij Jong Ajax hoefde hij niet echt te verdedigen. Passte te langzaam. Maar vandaag heeft hij goed verdedigd. Ik denk wel dat hij sneller kan leren passen. Hij in het centrum en Viergever back ipv van Dijks is al een hele verbetering.

          2. De seijs

            Zo is het posetief blijven. Alles kan altijd beter. Maar het beste medicijn voor alles is posetief blijven. En daar moeten we naar toe. Dan komt alles goed.

  2. AFCA my World

    Als dit de voorbode is voor iets moois is het prima,maar blijf helaas wat sceptisch,eerst zien dat ze het doortrekken ! ⚽️

      1. AFCA my World

        Klopt, ik wil zo snel mogelijk van keizer af,die man heeft geen charisma en is een marionet van bergkamp ! ⚽️

  3. ajaxpers

    Geflatteerd en zielig om te zien hoelang en hoe intensief we onder druk gezet werden. Twee mooie acties van Neres, een strafschop en de persoonlijk inzet van Wober en meer niet. Wissels die nergens op sloegen. Een zinkend schip

  4. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

    Net thuis. Wedstrijd met vlagen via radio gehoord. Even de diverse commentaren gelezen hier. Merendeels juiste conclusie: uitslag zegt niets en veranderd niets aan situatie. Per direct Keizer weg cq stap terug. Hoorde dat hij bij 0-4 nog twee spelers een paar minuten laat meespelen met technische aanwijzingen. Waarvoor? Geval Younes …….. onbegrijpelijk. Meest onbegrijpelijk vind ik dat er, gelukkig slecht een enkele, supporters zijn die schrijven dat ze blij zijn met de punten. Zelfs gelezen: liever de 34e titel met lelijk voetbal, dan mooi voetbal zonder titel. Terug naar Frank? Persoonlijk vind ik het jammer dat we gewonnen hebben. Keizer zag alweer positieve punten. Vrees dat er voor 2018 niets zal veranderen. Nog even en de tendens hier is weer dat het TH zo goed is en de trainersstaf ook. Winst tegen Sparta gaat een hosanna stemming geven. Triest, triest, triest.

    1. Bigboss

      En blijf zeggen de zogenaamde leiders van onze club die,op moeten stappen. Dag bergkamp dag vd sar

    2. Litmanen

      Heel verhaal voor iemand die alleen een radioverslaggever een paar minuten gehoord heeft.
      Een Ajaxsupporter die het jammer vindt dat we gewonnen hebben…..

      Verhaal Younes? Welk verhaal?

      Ik heb je niet gelezen over de ongeveer 25 keer balverlies van Ziyech, ondanks dat hij nu in elk geval werkte.

      Ik hoop dat Keizer snel vervangen wordt en ja, hopelijk door een trainer die direct weet waar hij moet beginnen ( De Boer).

      Maar slap gelul over een wedstrijd die je niet gezien hebt ( en dat hebben we dus elke twee weken), spaar ons asjeblieft.

      1. vak411

        hahaha idd.. altijd iedereen afzeiken met een grote bek en dan vanaf teletekst een visie van 2 a4tjes plaatsen..

        1. De seijs

          Juist.? 411 wat een slap gelul maar neem het het niet kwalijk. Wat een zuivere teletekst supporter! ?

      2. dickst14

        Ik heb het idee dat jij nog geen enkele wedstrijd van Ajax hebt gezien hebt sinds je op deze site zit. Wel fijn dat je altijd de slechtste spelers gaat verdedigen. Nu Younes weer. Dit moet een grap zijn Litmanen, je neemt ons steeds in de maling. Zelfs de Seijs kan niet zo stom zijn.

        1. Litmanen

          Dickst, jij moet samen met AB naar de cursus begrijpend lezen.
          Ik verdedig Younes niet, maar als je de wedstrijd niet hebt gezien heb je niet het recht een speler af te zeiken.
          Neres raakte ook maar twee ballen goed, maar dat zag AB niet op teletekst staan.

      3. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

        Heb je ook gewoon commentaar?

        1. vak411

          huh? vraag jij om gewoon commentaar? als Eug iets zegt hak je gelijk z’n kop er af met onrespectvolle opmerkingen. ga een ander eerst eens respectvol behandelen.. misschien dat mensen jendannook serieus nemen.

          1. Prinsengracht

            Lul niet zo stom ab. De enige reden dat je Eug steeds afzeikt is dat je zelf vindt dat je het kan maken. Omdat je totaal geen empathie hebt. Alleen voor jezelf. Je bent een narcist. Je hebt altijd gelijk. Vind jij.

      4. Bigboss

        De boer kom op mensen willen we graag om 15.10 alweer in slaap vallen om daar na te zien als je wakker wordt hoeveel het is geworden

        1. Widi

          In dat geval heb ik graag dat Ajax elke doordeweekse dag rond 24.00 uur een wedstrijdje speelt.

          1. Litmanen

            Ja, en zoals Ajax nu speelt heb je valium en een slaaptablet nodig.
            Ik denk dat De Boer een van de weinigen is die het spel snel kunnen veranderen.

  5. Charka53

    Met niet goed te spelen drie punten ,die zijn binnen maar dit moet veel beter ,Wuber staat daar goed en mag van mij blijven staan een min puntje vond ik het gedrag van Neres om een kaart te vragen voor zijn tegenstander daar moet hij mee stoppen het past niet bij Ajax

      1. Charka53

        Er word zeker niet goed gevoetbald maar daar moet op getraind worden en het moet een automatisme worden en daar hebben we een trainer voor nodig die dat voor elkaar gaat krijgen en of dat deze is , ik heb mijn twijfels.

    1. De seijs

      Met 11 lieverdjes van de klas red je het niet. Nu het nodig is mag alles van mij als ze maar winnen. De rest komt later wel.

        1. AjaxKat

          Neres was idd opvallend met dat zaniken om een kaart. Echt irritant
          Braziliaans temperament. Gelukkig werd ie door KJH op zn plek gezet daarmee.

          Verder verbergt deze ruime overwinning alles wat er op de achtergrond verkeerd gaat. Ajax is echt verrot van binnen.

          1. Charka53

            Dat is inderdaad een positief trekje van Klaas Jan volgens mij heeft hij Younes ook nog even op zijn plaats gezet voor de eigen 16 meter .

  6. Bigboss

    Hou toch op mensen een keer winnen en ineens is alles weer ok. Zijn we de uitschekkeling vergeten. Ja we hebben we gewonnen maar Ie geen ajax voetbal daarom zijn we toch supporter van onze club geworden

  7. Indojood

    Goed geschreven artikel, Henk. Het duurde even voordat de door Keizer doorgevoerde wijzigingen effect hadden maar na de 0-2 was het kat in het bakkie. Je zou bijna denken dat je hier sarcastisch bent.

  8. Koning Haarms Wolfs

    Net thuis, 0-4 gewonnen, wauw. Geen goede pot qua spel geloof ik, dat lag in de lijn der verwachting. Binnenkort Ronald maar binnenhalen, een toptrainer.

  9. Jari10

    Veldbezetting vandaag prima en dat maakt veel uit. Voetbal van achteruit blijft ver onder de maat. Wober veel duelkracht maar qua passing moet hij nog wel aan de bak. Veltman en Huntelaar waren echt sterk vandaag. Bij vlagen vd Beek en Zijech ook goed. Deze wedstrijd was belangrijk te winnen en op voort te borduren. De sleutel zal in de opbouw zitten. Ik hoop dat Sinkgraven terug komt in de vorm van zijn leven.
    Het was niet geweldig vanmiddag maar Heerenveen had uiteindelijk niets te melden.

  10. Brokamp

    Positief was de doeltreffendheid van Neres. Met dank aan Klaas Jan, 2 x assist en een strafschop geregeld, klasse. Wat ook positief was is het spel van Wober. Stond rustig te verdedigen en liet zich niet gek maken. Houden zo die verdediging. Younes bakte er werkelijk weer helemaal niets van. Ik heb het idee dat hij moet spelen om hem in de winter te slijten. Dat duurt echter nog 3 maanden lijkt me wel wat te veel van het goede. Leuk voor Keizer maar ook niet meer dan dat. Ik zou graag Rijkaard als trainer zien met Reizger als assistent, Keizer terug naar jong en Aron Winter naar de Jeugd. Spijkerman met pensioen en Bergkamp bedankt en ga maar naar Arsenal. Zo dat ruimt op en dat lucht op!!!?

  11. Jari10

    Neres is een topper. Speelt als een krant maakt 2 geweldige goals en geeft een wereldintervieuw. Wat een gozer.

  12. EugAjax

    Goede overwinning omdat dit als bijna onmogelijk werd gezien door velen, en ja ik had ook hard hoofd erin. Er waren helaas paar kleine positieve dingen te melden, en meeste is al gezegd. Maar wat ik echt positief vond is de strijdlust. Vandaag gaf de selectie een signaal af, tot hier en niet verder. Veel beter als je laten slachten als tegen Vitesse met labberkak voetbal. Neemt niet weg vooral in eerste helft bij 0-0 veel geluk soms.
    Geflatteerde overwinning. Maar zoals bij eerder topic maakt mij dat persoonlijk in deze fase niets uit. Ajax moet vertrouwen tanken en daar helpt dit soort uitslagen bij. Interland periode voor bezinning en daarna vol voor de 34e! Hoe en met wie maakt me dit seizoen totaal niet uit! De schaal moet naar Amsterdam en rest is totaal onbelangrijk. Mocht Ajax dit halen, en mas zelfs de dubbel dan hebben ze wat mij betreft echt een wereldprestatie geleverd gezien al het voorgaande!
    Kom op mannen zet deze lijn qua resultaat voort en laat ons wel in toekomst meer genieten!
    Eerst maar eens interland periode!

    1. Widi

      Dat signaal is mij ontgaan hoor. Als Heerenveen het eerste half uur geen pech heeft, zou je nu anders moeten praten.

      1. rickert

        Het begint bijna op Rotterdam te lijken… het is onhandig vechten en met gelukjes en persoonlijke hoogstandjes ontzettend fortuinlijk op voorsprong komen. Gezegd mag worden dat als Pierie niet zo had staan dromen daar achterin. het bij rust 0-0 had gestaan. Hoe de wedstrijd met een sterk Heerenveen was afgelopen, dat blijft een wat als..

  13. Joep

    Een zeer geflatteerde overwinning. De twee goals van Neres vielen uit de lucht. Voetballend nog niet sterk. Vind het nu nog geen team.

  14. Dagrump

    Hier een een artikel van de telegraaf !! Van onze Telesportredactie

    Ajax heeft voor het belangrijke uitduel met SC Heerenveen (0-4) de hulp ingeschakeld van illusionist Victor Mids, bekend van het tv-programma Mindf*ck.

    Na de zaterdagtraining en voor het vertrek naar het spelershotel in Wolvega trad Mids op in het kader van teambuilding. De illusionist zou de ruime overwinning van de gasten ook hebben voorspeld. Of Mids vaker wordt ingeschakeld, is niet bekend.

    Ajax zegevierde door twee treffers van Davis Neres, een doelpunt van Lasse Schöne en een goal van de Oostenrijkse debutant Maximilian Wöber in Friesland. Wou het met jullie delen.

    1. EugAjax

      Dagrump ik zou zeggen vlieg die kerel nog 27 keer in en schaal komt naar Amsterdam??.
      Even serieus. Beetje ontspanning kan geen kwaad natuurlijk maar dit zal niet gedaan zijn om ze naar overwinning te begeleiden..
      Indien wel dan ga zelfs ik twijfelen aan de clubleiding…

    2. Indojood

      Heb het gelezen. Zo diep zijn we gezonken. Volgende keer John Troost, die dansende randdebiel?

      1. Widi

        Of die truc waar iemand doormidden gezaagd wordt. Kan hij misschien bij Spijkerman zijn benen inkorten. Komt bij hem zijn broek ook in de buurt van zijn sokken als hij op de bank zit.

  15. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

    Voor alle “liefhebbers” van mijn bijdragen: of ik een wedstrijd wel of niet live gezien heb zal mij er nooit van weerhouden om commentaar te geven. Discussie of commentaar hierop is dus verspilde energie.
    Zelf zou ik overigens het woord “goed” nooit gebruikt hebben voor deze overwinning. In totaal vier 100% kansen voor Heerenveen bij een 0-0 stand.

    1. Jari10

      Ik zat achter het doel en niet te slapen. Niks 4 kansen. 1 kans en 2 x paal. Vanuit een vrije trap waar huntelaar uit de muur stapt en een knap schot wat niet echt een kans was. Ajax begon te slap. Na de eerste goal was er zelfvertrouwen en was het gebeurd met Heerenveen. Behoudens een kans van Veerman ver in de 2e helft. Commentaar moet je blijven geven maar blijf bij de feiten. Alhoewel ik me voor kan stellen dat je chagerijnig bent na deze seizoensstart.

      1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

        Dan was de radio verslaggever abuis.

  16. Widi

    Tadada tadada…..dit is nos radio langs de lijn….. Niet piepen AB. Je pakt iedereen aan. Jij wordt ook aangepakt. Ook door mensen die jij zelf ” teletekstsupporters” hebt genoemd. Als jij dan zegt dat je alleen even naar de radio hebt geluisterd, kun je zulke reacties verwachten. Gewoon een slechte dag. Je bier moest je ook nog zelf betalen.

    1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

      Ik geef gewoon mijn mening Widi. Niet meer en niet minder. Geef aan dat het verspilde energie is. Ze mogen blijven lullen, maakt me niets uit. Geen zaken gaan verdraaien, geen Eug worden ajb.ik schaam me er niet voor om te zeggen dat ik niet alles kijk en volg. Er is veel meer in het leven dan alleen voetbal.

      1. Widi

        Je reageerde op enkele “liefhebbers”. Dus was het geen verspilde energie. Gewoon een koekje van eigen deeg.

        1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

          Tuurlijk joh, wat jij wil. Las dat jij ook erg blij bent met mij hier, ben je graag van dienst.

        2. Hoeda Fak Ajoe

          Mooi dat je je mening geeft Ab (alhoewel …), maar ga dan niet de boel aan elkaar zitten liegen met je ‘vier 100% kansen’. Affijn als daar je mening op gebaseerd is, dan weten we ook wat de kwaliteit daarvan is.

          1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

            Nogmaals: dan was de radioverslaggever abuis. Ik heb duidelijk aangegeven waar ik mijn informatie vandaan heb. Kwestie van lezen he.

          2. Widi

            Het punt is dat jij iemand die zo’n foutje maakt helemaal zou afmaken hier. Zeker als het Eug of Litmanen of Seijs was. Aan je reactie is te zien dat jij het ook vervelend vindt als je zelf zo aan de beurt komt.

          3. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

            Fijn dat anderen weten wat ik vervelend vind. Het is wederom apart: er is bij een aantal een bloedhekel aan mijn commentaar maar omdat ik het doe, doen ze het zelf ook. Leuk die volgzame schaapjes.

  17. -buitenkantje rechts-

    De Ligt geeft aan dat de hele spelersgroep achter de visie van Keizer staat.. Hij vergelijkt het met de situatie vorig jaar met Bosz toen het ook even duurde voordat het draaide..
    Zucht…
    Vrees dat einde Keizer nog niet in zicht is..

    1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

      Om Keizer etc. kwijt te raken moeten ze ruim van Sparta verliezen thuis. Kortom, ze blijven voorlopig zitten.

      1. -buitenkantje rechts-

        Dat denk (vrees) ik ook AB.. En Sparta zal ook gewonnen worden.. in ieder geval tot de winterstop.
        Vreselijk dat georakel van die Spijkerman op de bank..

        1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

          Weet je, voor mij is dit seizoen eigenlijk gewoon over zolang er niets gaat gebeuren. Je moet er niet aan denken dat ze een prijs winnen en dat je dan staat te juichen voor een Spijkerman, Keizer en Bergkamp. Maar ja, we heten wel lucky Ajax ?

          1. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

            Waar staat dat ik tot die tijd geen commentaar zal hebben? Tering, jullie vragen er wel om he en dan achteraf zeiken dat ik de boel verziek. Kijk lekker naar jezelf. Je vraagt, dan krijg je. Simpel.

    2. Widi

      De Ligt praat erg veel. Ik moet eerlijk zeggen dat hij het laatste uur niet veel verkeerd deed, maar hij mag zich van mij beperken tot voetballen en trainen tot hij een dragende speler is.

    1. -buitenkantje rechts-

      Ja hoor.. hij is daar aangekomen en afgezet op een onbewoond vogeleiland in de waddenzee..

        1. -buitenkantje rechts-

          Raken spontaan van de leg..weten straks niet meer hoe ze moeten vliegen..?

Comments are closed.