There are no ads, please add some


Johnsen: ‘Mijn vader belde mij op, ‘Ajax er interessert’

Dennis Johnsen kwam afgelopen zomer over van Heerenveen en doet het inmiddels uitstekend bij Jong Ajax. De Noor klopt nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal maar het scheelde niet veel of Johnsen had een tweejarig contract ondertekend in Friesland. Uiteindelijk leek het hem verstandiger om naar Amsterdam te vertrekken.

‘Als Heerenveen me één of twee maanden voor Ajax een echt profcontract had aangeboden, vlak na de winter zeg maar, zou ik dat waarschijnlijk hebben getekend. Maar daarvan was geen sprake. Heerenveen wilde me graag houden, maar kwam laat met een voorstel. Uiteindelijk was het best een moeilijke stap maar heb ik gekozen om het beste uit mijzelf te halen. Het is niet ideaal dat ik momenteel in een hotel verblijf maar over anderhalve maand trek ik ik mijn eigen appartement waar ik mij snel thuis zal gaan voelen’.

‘Het moment dat Ajax kwam vergeet ik nooit meer. Mijn vader, die ook mijn zaakwaarnemer is, belde mij op en sprak drie Noorse woorden. ‘Ajax er interessert’ klonk het door de telefoon. Vanaf dat moment wist ik dat ik de stap zou gaan maken, wijst Johnsen naar het Johan Cruijff Stadion wat in de verte ligt. Natuurlijk wil ik daar spelen maar ik heb geen haast en moet nog veel leren. Misschien duurt dat langer dan bij Heerenveen het geval zou zijn geweest, maar als het lukt, gaan er wel veel deuren voor me open’.

Bron: Leeuwarder Courant

Gerelateerde posts

28 reacties

   1. Marc Overdwars

    en met een goede voorzet maar daar houdt Keizer helaas niet van.
    Ik zeg: spelen! Dag Younes, hup Johnsen

 1. -buitenkantje rechts-

  Groot talent.. Wat mij bevalt bv tov Younes is dat hij het veld breed houdt.. waar Younes de ruimtes dicht loopt creëert hij ruimte. Heeft een goede actie in huis en is snel. Doet af en toe teveel alleen en lijdt dan onnodig balverlies. Hij wil zich soms te graag bewijzen.
  Heerenveen had hem gehaald als opvolger van Larsson..

  PS let ook even op de rechtsback van Heerenveen. Ook een talent met nu al 5 assists op zijn naam. (Dumfries)

  1. EugAjax

   Eens BR met je analyse over Johnsen. Wat mij wel opvalt in zijn verhaal is dat Heerenveen dus hem nog had kunnen hebben. Als ze hem aanbieding hadden gedaan net na winter. Als je als Heerenveen hem dan als opvolger ziet van Larsson, die op zeker op transfer te maken stond, dan is het raar dat ze niet verder gedacht hebben. En dat voor een club als Heerenveen, die ik normaal hoog heb zitten. Maar goed Ajax heeft nu geprofiteerd. Dat is helemaal lekker 😄👍

  2. dickst14

   Dan heeft die back al meer assists dan Younes in een heel seizoen. Gooi Johnson er maar in, die geeft teminste de bal voor.

  3. Litmanen

   Gisteren goed opgelet. Johnsen heeft ook de neiging op het middenveld de bal te zoeken. Taak voor Reiziger om hem aan het krijt te houden.
   Maar een heel groot talent. En een stuk minder allures dan Larsson.

  4. bs

   Wat betreft teveel alleen willen doen en onnodig balverlies lijden kan hij het tov Younes alleen maar beter doen. Johnsen houdt zijn hoofd tenminste nog zo dat ie om zich heen kan kijken…

 2. Indojood

  Ja, laat Heerenveen scouten en opleiden. Dat doen zij beter, wij kopen wel, het nieuwe Ajax.

 3. DARIVA

  Heb veel vertrouwen in dit jonge talent, denk dat hij er redelijk snel zal staan, is een fijn mens.

 4. Vak 120

  Ik begrijp niet waarom zo’n jonge weer eerst moet rijpen in jong! Als hij in vorm is en het laat zien zet hem in 1! Allebei de buitenspelers is een drama,geef deze jonge een kans!

 5. ajaxpers

  Alles wat de lampies en de kakkerlakken kopen kan meteen spelen maar bij Ajax hebben ze een gewenninsperiode van 6 jaar en daarna lopen ze ongemotiveerd weg.

  1. Vak 120

   Ja waar slaat dat op toch!! Je koopt iemand met kwaliteit,maar dat benutte we nog even niet…???

 6. Kingkong

  Hij houd inderdaad het veld breder zodat er ruimte blijft voor de spits en heeft ook nog scorend vermogen dus snel Younes duidelijk maken dat het snel beter moet anders exit.

Reageren is niet mogelijk.