There are no ads, please add some


Van der Sar, Overmars en Slop grijpen samen bonus van ruim half miljoen

Sportief gezien maakt Ajax een zeer moeilijke periode door maar daar hebben de Ajax-bestuurders Edwin van der Sar, Marc Overmars en Jeroen Slop financieel gezien weinig last van. Het drietal heeft een bonus van meerdere tonnen ontvangen, zo weet VI-journalist Tom Knipping te melden.

Over het afgelopen seizoen heeft Overmars een bedrag van 255.000 euro bovenop zijn jaarsalaris ontvangen. Ook Van der Sar zag zijn bankrekening aardig stijgen met een bedrag van 245.000 euro. Financieel directeur Jeroen Slop moest het met iets minder doen en kreeg 50.000 euro bijgeschreven voor zijn geleverde prestaties.

Maandag maakte Ajax al bekend dat over het boekjaar 2016/17 een nettowinst is geboekt van 49,5 miljoen euro. Omdat de club een beursgenoteerd bedrijf is, moeten de financiën toegankelijk zijn en zijn nu ook de bonussen van de bestuurders bekend. Eerder op de dag velde trainer Marcel Keizer zijn oordeel over het transferbeleid van Overmars en Van der Sar. ‘Ik wil er in de winterstop spelers bij. Hoeveel? Nou, ik was tevreden geweest als we er in de zomerstop nog twee spelers bij hadden gekregen, maar dat moet nu in de winterstop gebeuren en wel met spelers die er gelijk staan en een meerwaarde hebben voor het elftal’, aldus Keizer.

Bron: VI

Gerelateerde posts

135 reacties

 1. Kevke87

  daar zijn ze ook lekker mee. voor hun privé op een uiterst vervelend moment dat het naar buiten wordt gebracht. hadden ze gewoon goed beleid gevoerd. dat Bosz er nog zat met 1 of 2 nieuwe assistenten. wij Europees speelden en goed meedraaiden in de competitie, had niemand hier wat van gezegd. maar laat de realiteit net even anders zijn.

 2. Hoeda Fak Ajoe

  Seizoen 2016/2017 was dan ook geen slecht jaar. Ondanks veel gemor uit de achterban een goede trainer aangesteld, goede spelers aangekocht en talent door laten stromen. Finale EL. Ik vermoed dat de spelers ook wel een bonus gehad hebben. Ik denk dat het dit jaar wat minder gaat worden, of ze moeten kampioen worden en de beker winnen.

   1. DARIVA

    Inderdaad Litmanen, zo is het maar net, een hoop stampij om niets, maar dit is niets dan normaal.

  1. Cootje Adriaanse

   Sorry Hoeda Fak Ajoe…..maar OOK in 2016/2017 “Helemaal NIETS in Amsterdam, helemaal NIETS in Amsterdam!” hoor!

   1. Toppertje

    En dan komen we weer op het zelfde punt terug dat er geen geen goed profklimaat heerst. Een bonus zou alleen gegeven mogen worden als een prijs wordt binnengehaald. Wordt dat niet gedaan dan moeten ze het doen met hun toch al mooie basissalaris.

     1. Cootje Adriaanse

      Sorry hoor, doe even normaal alsjeblieft. Omdat ik ontevreden ben vanwege een seizoen zonder prijzen en jij wel?

      Tuurlijk genoot ik afgelopen seizoen van het voetbal (eindelijk weer eens!), maar een seizoen zonder prijzen is uiteindelijk wel gewoon een teleurstellend seizoen.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      En dan gaan roepen ‘helemaal niets in Amsterdam’? Dat deden ze in Rotterdam en sprongen in de fontein. Ik was ook teleurgesteld, maar je wil niet weten hoe pissed ik was toen ik dat hoorde en zag. En als jij dan hetzelfde gaat roepen …

     3. Cootje Adriaanse

      Ja ik begrijp het misverstand. Het is natuurlijk niet zo dat ik dat roep, maar dat we dat dus van anderen horen. En daar baal ik natuurlijk ook van.

     4. Hoeda Fak Ajoe

      OK, ik snap je bedoeling 👍🏼 Het enige verschil is dat ik geen moeite heb met de bonus gezien de stijgende lijn vorig jaar. 😊

     5. Litmanen

      Vorig jaar stond Europees gezien Ajax weer op de kaart. Ik vond die finale wel een prijs.
      Maar verder, nogmaals, ik heb mijn hele leven directeuren en managers bonussen zien opstrijken, zelfs vlak voor een faillissement.
      Mensen als vdSar en Overmars staan vaak in de media en vallen dus op. Maar het neemt allemaal niet weg dat in elk geval vdSar geen bonus verdient heeft op basis van zijn prestaties. Dat kan van Overmars niet gezegd worden.

 3. De Nees

  Daarom zitten de heren daar zo lekker comfortabel in de pluche. Sportief succes najagen zoals een club behoort te doen? nee joh bijzaak, club als een bedrijf runnen om die bonussen weer binnen te harken! je wikt die gasten met nog geen koevoet van de stoel.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Precies dezelfde teksten als voor de fluwelen revolutie! De in naam van Cruijff aangestelde mannen (echte voetballers!) zijn dus kennelijk geen haar beter dan de ‘professionals’ die het eerst deden. Ook dat waren plucheplakkers die alleen voor hun eigen bonus aan het werk waren. We zijn er dus geen reet mee opgeschoten, alleen 8 jaar onrust, onvrede en tweespalt.

   1. De Nees

    Hoeda als iets niet werkt dan moet je daar niet eigenwijs mee doorgaan, probeer je niks dan bereik je ook geen verandering. In alles wijst dat je een Ten Have volger bent en graag hem en zijn troep had zien slagen want je laat geen kans lopen om het Cruijff plan af te zeiken. Had Cruijff carte blanche gehad en de uitvoering zelf gedaan dan was het 100% gelukt, het was een herhaling van aanpak geweest voor hem. Cruijff probeerde er weer een club van te maken, dat dit niet lukt komt door de huidige uitvoerders waar Cruijff helaas blind op vertrouwde. Hij had geen glazen bol dat deze gasten hem de rug zouden toekeren. Hoe pakken jouw beslissingen zelf uit en kan jij mensen wel meteen inschatten? Als je dat zelf niet kan dan moet je niet als een wijsneus een ander dat verwijten met je hypocriete gelul.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     De Nees, jouw conclusies zijn geheel voor jouw rekening. Ik ben zeker geen Ten Have volger, maar ik ben ook niet zo als anderen hier die weer om revolutie roepen. Ik denk namelijk dat de mannen die er nu zitten het werk doen met alle goede bedoelingen en het hen niet te doen is om bonussen en top-salarissen. Ze zijn financieel onafhankelijk zoals Cruijff dat bedoeld heeft. Ik vind het dan ook waanzin om hen pluche plakkers te noemen zoals jij. Uit jouw uitspraken (en niet die van mij) concludeer ik dat jij kennelijk vindt dat we er sinds de fluwelen revolutie niks op vooruit gegaan zijn. Je bejegent de voetbal-bestuurders namelijk hetzelfde als de Ten Have-club. Dat je mij dan vervolgens hypocriet noemt laat zien dat je niet snapt wat ik zeg, maar goed daar kan ik niets aan doen. Je moet het wel begrijpen voor je snapt hoe het werkt.

   2. De Nees

    Ik lees zelden een positief geluid van je over Cruijff en zelden heb je kritiek op de huidige bestuurders. De kritieken hier zijn op de uitvoering en de lat is hoog helemaal nu Ajax alle financiële mogelijkheden en kennis heeft maar toch weer in een crisis zit. D’r wordt niet om revolutie geroepen maar om verantwoording van handelen. D’r zijn heel kwalijke beslissingen genomen, zoals met Bosz en met Jonk, waar geen voetbalargument tegenover stond maar machtsspelletjes van m.n. Bergkamp. Anderen zoals jij kijken naar omstandigheden en goede bedoelingen, maar met diezelfde omstandigheden en goede bedoelingen zitten we straks weer in een nieuw conflict of crisis. Dat Ajax europees is uitgeschakeld en het ruk gaat in de ED is helemaal te wijten aan wat het management heeft gecreëerd. Jij komt dan weer met het falen van de fluwelen revolutie, dus met falen van Cruijff en zijn aanstellingen, maar de uitvoerders zijn gang te laten gaan om maar de rust te bewaren is een laffe benadering.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Zeker tegenover Jonk stonden heel veel voetbaltechnische argumenten omdat Jonk hele andere dingen wilde dan de anderen; Bosz wilde de principes van de organisatie geweld aan doen en dus eigenlijk ook van Cruijff die de trainer als passant ziet en het TH als bewaker van het Ajax gen (even afgezien van onze mening of het TH dat goed doet). Dat heeft niets te maken met een honger naar macht. En lees de stukjes er maar op na, het ‘ze moeten oprotten’ komt behoorlijk vaak terug. In dit item worden de mannen graaiers en plucheplakkers genoemd. Als dat zo is dan heeft de fluwelen revolutie inderdaad gefaald. En ik wil de rust niet bewaren en voortsudderen, ik wil dat er iets constructiefs gebeurt om uit deze dip te komen en dat is niet door iedereen weer weg te sturen. Behoud het goede van Cruijff, maar maak het werkend in de huidige voetbalwereld.
     En om maar gelijk op 1958 in te gaan, vind ik het bijzonder jammer dat er gelijk zo denigrerend gedaan moet worden. Ik denk inderdaad dat Van Gaal voor het huidige Ajax veel zou kunnen betekenen.

     1. Ajax1958

      Ja dat was allang duidelijk, daar verschillen we dus van mening. Ik zeg bedankt voor de mooie jaren, maar wat hij daarna geflikt heeft laat ik het zachtjes uitdrukken, verdient geen schoonheidsprijs.

     2. Ajax1958

      Huh????????? Nu ik mijn eigen reactie zie, moet dat zijn: een misselijke achtebakse streek. ( Zo, nu kan ik mezelf weer in de spiegel aankijken)😜

    2. De Nees

     Sinds wanneer is Bergkamp het Orakel van Ajax? Op wat baseer je dat hij gelijk had in het Jonk conflict. Een ruzie tussen hun over Cruijff’s visie, waarbij Cruijff zelf de kant van Jonk koos en zijn handen terugtrok van het TH? Wie kon het beter weten dan de bedenker zelf?? Kan je dat zelf niet bedenken hoe dom je dan denkt? En je bent als een blinde in de val getrapt van Bergkamp’s uitleg, Bosz conflict ging niet in de eerste plaats over reorganiseren maar omdat Dennis niet van andere visies houdt, daar begint alles mee waaruit dus vele vertakkingen voortvloeien, het heeft dus wel alles te maken met macht. Maar eindelijk, nu weten we waar je aversie tegen Cruijff vandaan komt, nml je hang naar v Gaal en kan niet anders dat je dus ook de kliek van Ten Have steunde. Ajax1958 heeft dan toch gelijk met zijn opmerking? Jonge so what, als dat je mening is zeg gewoon wie je steunt en niet als een laf figuur dit verzwijgen.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Wederom zijn het jouw conclusies. Het zijn alleen niet de goede. Met de conclusie over dat ik een aanhanger ben van Ten Have slaat als een tang op een varken. Een koe is een beest met vier poten, maar niet ieder dier met vier poten is een koe. Ik beweer ook nergens dat Bergkamp een orakel is. Dat zijn jouw woorden.
      Ik probeer het nog een keer kort, niet dat ik denk dat het veel helpt. Bergkamp, De Boer, Overmars hadden allemaal een verschil van inzicht met Jonk en Jonk heeft daaruit zijn conclusies getrokken. Dan kan je roepen dat Jonk gelijk heeft omdat de grote Cruijff het zegt, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de grote man het mis heeft. Volgens jullie is hij onfeilbaar, maar daar ben ik het dus niet mee eens. Heeft hij altijd ongelijk? Nee, natuurlijk niet! Heeft hij veel voor Ajax betekent? Ja en nog steeds, omdat men zijn visie (niet zijn plan) nog steeds volgt of laat ik voorzichtig zijn, probeert te volgen. Net als heel veel andere voetbalorganisaties. En Ajax kiest daarin, net als al die anderen, haar weg. Sinds de revolutie is een heleboel fout gegaan en dan met name de interne ruzies met alle gevolgen van dien. Is er iets goed gegaan? Ja zeker! Eindelijk weer jonge talenten van eigen opleiding, maar ook van daarbuiten. Vier kampioenschappen met erbarmelijk spel en nu weer een finale EL met in de aanloop daarna weer een half seizoen het Ajax spel terug. Is dat genoeg? Nee nog lang niet, maar men mist nu de zo nodige discipline en teamverband. Individueel allemaal leuke spelers, maar tactisch klopt het gewoon niet. Zie daar mijn affectie met Van Gaal. Die wist hoe je een team met jonge eigen spelers moet laten spelen. Hij had de wind er onder en geen ruimte voor haantjesgedrag. Hij had geen ontzag voor gearriveerde sterren. Waarom je koppelt aan een voorkeur voor Ten Have is me volstrekt onduidelijk. Ten Have c.s. zaten er echt voor hun zelf, in tegenstelling tot de mannen nu.
      Is het plan Cruijff tot de letter uitvoerbaar? Ik denk het niet en ik denk dat de huidige Ajax bestuurders dat ook denken. Zeker gezien de huidige marktwerking in het voetbal waar je spelers niet vast kan houden omdat ze elders zo veel meer kunnen verdienen en daarom ook geen ervaren goede spelers meer kan kopen.
      Als je vindt dat ik dom denkt, dan is dat vervelend voor jou, maar ik denk dat het dan aan je eigen denkvermogen ligt. Je mag het niet met me eens zijn, maar zoals ik al tegen 1958 zei, verdien ik om zijn minst wel het respect om normaal aangesproken te worden. En reageer op dingen die ik zeg en niet op je eigen verzinsels daar om heen.

     2. EugAjax

      Hoeda een sterke, nee sorry een zeer sterke bijdrage. Alles goed verwoord en alles beredeneert. En ook nog met merendeel eens

     3. De Nees

      Ik zal in herhaling vallen door op alles te reageren dus laat maar. Wat goed ging benoem je maar wat niet bagatelliseer je liever en daar zijn er genoeg van geweest. En het gaat zo geweldig dat we daarom vanaf 2014 niks meer gewonnen hebben. Je komt weer met backstabber v Gaal wetende dat hij veel kwaad bloed heeft gezet binnen Ajax, maar die conflicten die dan gaan komen neem je graag voor lief zeker? Dat je liever een andere trainer ziet vloeit voort uit het wanbeleid van je TH vrienden, dat zijn nu net de soort zaken waar anderen hier op reageren en waar jij snel aan voorbij gaat. Wel blij voor je dat of all people ons kleuter analist Eugje je verhaal helemaal gelooft, dat zegt al genoeg. 😆

  2. Indojood

   Uitgerekend oud-spelers die dit gedrag zijn gaan vertonen, dat maakt het allemaal nog meer teleurstellend.

   1. Widi

    Welk gedrag? Probeer je ze nu neer te zetten als graaiers? Ze maken fouten. Het gaat niet zoals we willen en ook niet zoals het zou moeten. Maar het zijn geen graaiers. Ze zijn aangezocht door Cruijff omdat ze “voetbaljongens” zijn. Niet omdat ze gratis en voor niets of voor veel minder dan gebruikelijk zouden werken. Er is wel vijftig miljoen euro winst gemaakt hoor.

    1. Indojood

     In zekere zijn het graaiers. Ze gaan er prat beslissingen gebaseerd op voetbal te nemen (Sar riep dat laatst heel stoer in Manchester) maar het gebrek aan prijzen en goed voetbal wordt ze niet aangerekend.

     1. Widi

      Sar heeft iets naiefs. En is verre van onvervangbaar. Maar ik vind hem geen graaier. En als dat goede voetbal en de prijzen uitblijven, houdt het vanzelf op. Dan is dit het laatste seizoen voor een paar. Misschien krijgen jouw favorieten dan de kans. Ook die zal ik steunen zolang ik in ze geloof.

     2. Indojood

      Ik bekijk zaken recht toe recht aan. Ajax heeft doelstellingen gebaseerd op een bepaalde visie. Als belangrijke elementen van deze visie zoals aantrekkelijk aanvallend herkenbaar voetbal en prijzen winnen (in die volgorde) niet of onvoldoende tot uiting komen (al sinds 2014) dan wordt er gefaald.

      Nu is er geen enkel vooruitzicht op verbetering en zijn de heren hopeloos eigenwijs (in negatieve zin) door geen verantwoordelijkheid te nemen of enige vorm van zelfreflectie te tonen. Maar wel doodleuk het geld pakken omdat er grof geld is verdiend met spelersverkopen, daarbij weer vergetend dat we er zwakker op zijn geworden.

      Als ik interviews van Jonk (en de man zal ook fouten gemaakt hebben) lees dan merk ik dat hij voortdurend bezig was bij Ajax om alles beter te maken. Bij de anderen merk ik daar helemaal niets van. Het is wat Toppertje al aangaf, geen topsportklimaat. De drang om voortdurend beter te willen worden en je concurrenten voor te zijn.

      Omdat het oud-spelers zijn en dankzij Cruijff daar zitten, is het des te frustrerender.

     3. Widi

      Duidelijk. Je neemt ze kwalijk dat ze niet afzien van een bonus waar ze contractueel recht op hebben. Met name in het geval van Overmars vind ik dat niet terecht. Maar dat is gewoon een verschil van mening tussen ons. Verder staan deze bonussen los van de schoonheid van het spel en in dit geval ook van behaald succes in de vorm van prijzen. Gelet op de kritiek van met name de supporters, is de bonusstructuur ongelukkig gekozen. Mag van mij worden gewijzigd. Ik heb nooit gezegd dat Jonk geen goed werk deed. En altijd gezegd dat het jammer is dat hij weg ging/moest. Wel wees ik op wat dingen die te ver werden doorgevoerd. Ik denk dat Bergkamp/Sar/Overmars ook vinden dat zij voortdurend bezig zijn om Ajax beter te maken. De resultaten van hun werk zijn nu niet terug te vinden in het spel en de resultaten van Ajax 1. Dat kan niet te lang duren. Niet bij Ajax. Zelf ben ik er vrij zeker van dat Keizer dit niet omdraait. Ook niet als er nog meer spelers worden gekocht. Maar wie gaat er een eind aan maken? In de RVC zitten alleen nog mensen die maatschappelijk geslaagd zijn, maar zonder echte relevante voetbalkennis. En of de heren van het management zelf opstappen, weet ik niet. De eerste die ik dat zie doen is Overmars, maar die kunnen we naar mijn mening juist het best gebruiken. Het zal moeten komen van de supporters die de druk zodanig zullen opvoeren dat de situatie onhoudbaar wordt. Persoonlijk ben ik verbaasd dat het na Vitesse rustig bleef. Er was gemor. Meer niet. Als het vandaag weer mis gaat, kan ik me voorstellen dat er meer komt dan gemor. En dan gaan we zien wat er gebeurt. En dan maar hopen dat er goede mensen worden gevonden.

   2. De Nees

    Duidelijk dat aantal hier het verschil niet weet tussen salaris en bonus. De gekte op de markt wekte deze winst in de hand, normale bedrijfsvoering waar niks uitzonderlijks voor is gedaan en waarvoor zij dus hun tonnen salaris voor krijgen, nou prima. Maar een bonus is niet een gewoonte maar moet voor uitzonderlijke prestaties gelden, dat bespeur ik hier niet. Als je dan toch over een uitzonderlijke prestatie spreekt dan is dat hooguit geleverd door Bosz.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Het bestuur / TH heeft de komst van Bosz mogelijk gemaakt (een besluit dat door velen toen gehekeld is) en hem spelers gegeven die het hem mogelijk maakten de finale EL te halen. En als Bosz er nog gezeten had, dan had hij vast ook een vorstelijke bonus gekregen. Daarnaast talent aangekocht, door laten stromen en spelers (onvrijwillig) voor ongekende bedragen verkocht. En als dat aan de markt lag, moet je je afvragen waarom het Ajax wel lukt en anderen in Nederland niet. Daarbij maakt die markt het vrijwel onmogelijk om kwalitatief giede spelers aan te kopen, dus moet je dat ook noemen.
     Je kan dus niet zeggen dat de bedrijfsvoering over 2016/2017 slecht was. En daar krijgen ze een bonus voor. Die overigens behoorlijk wat lager is dan bij andere clubs die slechter presteren, evenals het salaris dat niet overdreven is voor het runnen van een miljoenenbedrijf.

    2. Widi

     Snap je het zelf wel? Ten aanzien van die bonussen is vastgelegd onder welke voorwaarden deze zullen worden uitgekeerd. Daar moet dus wel degelijk iets voor bereikt worden. En ook iets voor gedaan worden. Een speler als Milik kopen voor 2,5 en verkopen voor 32 is een uitzonderlijke prestatie. Gewoon vooraf afgesproken en vastgelegd met medeweten van Cruijff. We hebben vorig jaar een EL finale gespeeld en er is 50 miljoen winst gemaakt. Terwijl anderen dezelfde club bijna failliet lieten gaan. Bovendien verdienen ze inclusief bonus ten opzichte van vergelijkbare functies niet meer. Ze moeten dus juist iets bereiken om evenveel te verdienen als een vergelijkbare concurrent.

    3. Indojood

     Ja opmerkelijk is dat. We spreken allemaal schande ervan, de gekte op de transfermarkt. Maar nu Ajax er grof geld aan verdient en vervolgens dikke bonussen uitdeelt (geld dat is komen aanwaaien zoals bij Milik) vinden sommigen hier dat terecht terwijl we al sinds 2014 geen prijzen halen en slecht voetbal spelen (behoudens vorig jaar met Bosz).

    4. De Nees

     Alle punten die je aanhaalt Hoeda vallen onder die riante SALARIS wijsneus. Daar hoef je niet nog ’s een bonus voor te geven. Elk jaar ook een bonus, wil je zeggen dat de bedrijfsresultaten elk jaar zo verdomde goed waren? Je zit weer uit je nek te lullen. Waarom niet ook de slechte noemen, het sportieve wat 10x keer meer impact heeft voor een SPORTCLUB. Geen europees voetbal halen is een uitvloeisel van Bosz wegsturen en niks minder, dan valt meteen een groot deel van de bonus argumenten tegen weg. Dat Milik voor 13x meer is verkocht heeft Overmars geen reet aangedaan, de markt is daarvoor verantwoordelijk. Ajaxspelers brengen bijna altijd meer op dan overige ED spelers, ook geen bijzonderheid om een bonus voor te ontvangen. En voor mijn part mogen ze een miljoen per jaar verdienen, dat interesseert me geen reet maar kom niet met rechtvaardiging van die bonussen want dat is een ander verhaal. Het is ook een moreel geluid om af te zien van bonussen als je als club sportief aan het afglijden bent.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Als je ze standaard een miljoen geeft, wijsneus, dan maakt het helemaal niet uit wat ze er aan doen. Lees andere reacties en zie daar dat ook Cruijff een bonussysteem nastreefde. Als je salaris en bonus bij elkaar optelt, wijsneus, dan kom je bij lange na niet aan het miljoen dat je ze gunt. Daarnaast, wijsneus, gaat de bonus over 2016/2017 en daar heeft Ajax behoorlijk gepresteerd. Lees hiervoor ook de andere reacties. En moeten ze afzien van hun bonus omdat Ajax het nu minder doet? Wat een waanzin! Als ze de beker en de ED winnen mogen ze het dan met terugwerkende kracht alsnog krijgen? Je weet echt niet hoe het werkt. Ajax is een bedrijf, wijsneus, leer er mee leven, want dat zal voorlopig nog even zijn.
      En leer daarnaast, wijsneus, een beetje fatsoen te tonen en mensen met een andere mening te respecteren.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      En nog even over de markt. Je vind het normaal dat Ajax spelers voor megabedragen verkoopt in deze markt, maar hebt er kennelijk geen begrip voor dat diezelfde markt er voor zorgt dat Ajax geen goede spelers meer kan kopen voor acceptabele bedragen. En dat is nou juist een van de redenen dat het nu minder gaat met Ajax. Dat noem ik met twee maten meten en in je eigen straatje kletsen.

     3. Ajax1958

      Juist ja jij ziet Ajax als een bedrijf, daar moeten we vanaf. Waarom?????? WE ZIJN EEN VOETBALCLUB wijsneus. Jij moet supporter worden van Akzo Nobel wijsneus!!!!!! Want alle ” bedrijfsresultaten” komen voort uit verkoop van spelers en niet van sportieve resultaten, dus nogmaals, als we dit seizoen geen kampioen worden en ons niet plaatsten voor europees voetbal, durf ik te wedden dat er volgend jaar bonussen betaald worden!!!!!!!!!! Niet uit sportief oogpunt , maar puur uit financieel oogpunt. Snap je dat wijsneus, of ben je zelfs hier te stom voor!!!!

     4. De Nees

      Och heb je een nieuw woordje geleerd druiloor? Hier heb je er nog een. En arm schaapje, viel je bijna van je stokje omdat ik je wijsneus noemde en je wat uit je nek lulde. Was dat te buitensporig voor je? Eerlijk en fair leek me zonder over de grens te gaan maar je tere zieltje was toch wat hard geraakt. Maar als je het wilt dan kan je het krijgen. En je kankert altijd op Cruijff, nooit iets positiefs van je gelezen maar nu iets je te pas komt dan haal hem er gauw bij? Dan ben je toch echt een grote hypocriete lafbek. Een bonus is bedoelt waar het voor staat kneus, en niet voor elke goede handeling die eigenlijk al onder het salaris criterium valt. Dat miljoen was als voorbeeld domoor, m.a.w. wat ze aan salaris verdienen boeit niet, 1 ton of paar miljoen, gaat mij om het principe van de bonus en criteria daarvoor, echt snugger ben je niet. Jij hoeft mij niet te vertellen hoe een organisatie werkt, heb voor mijn werk tientallen meegemaakt op mid- en hoger management dus weet goed hoe lijnen lopen en hoe spelletjes worden gespeeld druiloor. En flikker op met je domme uitleg, dit is een discussie forum en niet alleen om je mening te roepen. Jouw mening is doorspekt met Ten Have en v Gaal kwijl dan moet je niet vreemd opkijken als je daar reacties op krijgt. Wat een sukkel.

     5. De Nees

      Ja Ajax1958 hopeloos dit soort figuren. Redeneer je als normale voetbalsupporter dan staat bovenaan de piramide wat op het veld gebeurt. Van daaruit vloeit alles voort. Maar anderen hebben er helemaal vrede mee dat Ajax een bedrijf is geworden. Je leest zelden kritiek van hun over het beleid want zij hebben toch goede bedoelingen en doen hun stinkende best?? Als we daar kritiek op hebben dan pleiten we zogenaamd voor nieuwe revolutie. Door wanbeleid 3 jaar geen kampioen boeit niet want de goede bedoelingen overheerst immers.

     6. Hoeda Fak Ajoe

      Zo, dat ben je even kwijt, Nees. Het toont aan dat je wel een beetje zielig bent. Als iemand jou aanspreekt schakel je automatisch over op schelden. Daar krijg je niet meer gelijk door hoor, zielepiet. Ik moet er een beetje om lachen, zo meelijwekkend zo’n reactie, maar goed. Ik zal toch maar fatsoenlijk reageren. IK heb Appie nog wel in gedachten namelijk.
      Je trek hier weer een conclusie die nergens op slaat. Ik weet niet of je het weet, maar Ajax IS een bedrijf en daar hebben we op dit moment mee te dealen. Er staat nergens dat IK wil dat het een bedrijf is. Als je vindt dat ik uit mijn nek lul dan moet je misschien is aan die kant gaan staan luisteren, dan begrijp je het misschien. Alhoewel ik je liever niet achter me heb, je weet maar nooit …
      Ik ben wel onder de indruk dat je iets meegemaakt hebt op mid- en hoger managment 😂. Die waren wel blij met jouw manier van reageren denk ik?!
      En leg me alsjeblieft even uit hoe je een discussie kan krijgen als iemand niet uit mag leggen hoe hij er over denkt. ‘Dit is een discussie forum en niet om je mening te roepen’ 😳😜 … 😂 Of bedoel je met discussie dat je over en weer elkaar verrot moet schelden? Ik ben benieuwd hoe het mid- en hoger management hier over denkt.

     7. De Nees

      Als ik iets al jaren doe dan zal ik het toch vast goed doen of is dat een te lastige logica voor je? Daar hoef ik niet te reageren op domoren als jij dus dat scheelt al een stuk. Je weet geen zak van mijn functioneren dus je mondje houden. Blijf jij je maar afvragen hoe het toch aan toegaat in management kringen tot die tijd blijf je maar pannenkoeken bakken. Enne…jouw wijsneusje noemen is wel erg hard binnengekomen he? Weet je krijg je figuurlijk een aai over je bolletje…gaat het nu weer wat beter? Mss ben ik idd niet zo gewend om met sufferdjes te discussiëren, dat kan, geven en nemen en daarna weer door 1 deur is wat ik ken, maar jij bent een beetje van het wijverige soort of niet? Dus wie is hier nu een zielepietje? Als ik ongelijk heb mag iemand best schelden op me, vind ik niet erg, van een aantal hier zou ik dat goed kunnen hebben. En Appie erbij halen? Het wordt alsmaar sneuer met je, kap er maar mee want je maakt je per post belachelijker.

 4. Moosie

  Dus al dat gelul over sportief succes is gewoon gelul geen prijzen maar wel een bonus hè Eug pleur maar weer een lap tekst erop………

  1. Ajax1958

   @ Moosie, idd de bonussen worden alleen maar uitgekeerd omdat er financieel positief resultaat geboekt wordt en niet sportief. (lees: verkoop uit spelers) Ik wil wel wedden, dat als we dit jaar geen sportief resultaat halen ( geen kampioenschap of plaatsing voor europees voetbal) er volgend jaar gewoon weer bonussen betaald worden, omdat er spelers verkocht worden. We moeten weer een voetbalclub worden ipv een bedrijf.

   1. Widi

    In wat 1958 zegt kan ik wel komen. Alleen bonussen voor een kampioenschap bijvoorbeeld. Maar dan zul je opnieuwd moeten onderhandelen met deze heren. Of ze moeten ontslaan. Wie heeft deze contracten eigenlijk met ze ondertekend? Ten Have? En nee, ik was zeker niet pro Ten Have. Anti.

  2. De Nees

   Zo is dat 1958. Ze bedenken al snel een reden om bonussen te verstrekken, de bedenkers zijn ook altijd de meegraaiers dus dat is snel afgetikt. In een verenigingsstructuur zal je niet snel zulke bonusconstructies zien, een NV daarentegen is als bekend berucht om dat graaigedrag in de top. Zo werkt dat wereldje.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Dus in de jaren van Frank de Boer hadden ze een flinke bonus op mogen strijken? Ik denk niet dat dat de bedoeling is. Dat is nu echt succes supporten.

   2. De Nees

    Denk je dat dit de eerste bonus is die ze nu krijgen.Ongelooflijk wat een druiloren hier soms.

 5. dickst14

  Mooi hoor die bonus voor het afgelopen jaar. Mogen ze Bosz voor bedanken. Neem aan dat ze zichzelf komend jaar een boete opleggen voor wanbeleid. Of krijgen ze weer een bonus als ze bv Dolberg voor veel geld verkopen. Het is te idioot voor woorden.

 6. Charka53

  Dit hoor je toch in elke branche , op de werkvloer word er geklaagd en de top krijgt gewoon een vette bonus .

  1. De seijs

   Het is maar hoe je je contact afspreekt! Ook Cruyff was hier een voorstander van. Waren we hier zeker effe vergeten!!

    1. De seijs

     Tuurlijk is ook niks mis mee. Maar als een ander iets krijgt, ja dan komt de ware mens soms boven bij sommige. Calimero gedrag zal ik maar zeggen.

     1. De Nees

      Kom niet met gunfactor gelul Widi. Verwacht van jouw wat meer niveau. Als Ajax mooie successen boekt, met mooi spel en niet voor tweespalt zorgt met ontslagen en benoemingen dan zullen de supporters hun echt wel veel gunnen.

     2. Widi

      Ik gun het ze nu ook. Van den Boog liet Ajax bijna failliet gaan. Nu hebben we een EV van 160 miljoen. En kom niet met de gekte op de markt. Want die is er bij verkopen maar ook bij aankopen.

  2. Hoeda Fak Ajoe

   De werkvloer klaagt niet hoor, Charka! Reken er maar op dat ze daar ook vette bonussen hebben gehad!

 7. Ajax/Barcelona: those were the days

  Omdat het overal gebeurd is het goed. Makkelijk denken zo. Het is gewoon belachelijk, het is ook geld vd supporters.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Omdat het overal gebeurt (met een ‘t’, omdat je bij anderen altijd zo goed weet) is het ook niet fout. En het is geen geld van de supporters, dat mochten we willen. Of ben je aandeelhouder Ab? Dan moet je niet zeuren.

   1. Widi

    Het gebeurt juist niet overal. Niet in het voetbal. Bij Ajax is het ingevoerd meteen na de fluwelen revolutie. De grootste JC aanhangers hier klagen het hardst over sommige ideeen van JC en over de mensen die hij heeft uitgezocht.

 8. Kingkong

  Bonus voor het afgelopen jaar oke verdiend (door Bosz) , huidig seizoen premie voor onkunde meebrengen .

 9. -buitenkantje rechts-

  Niet verrassende cijfers natuurlijk gebaseerd op seizoen 16/17.. Bonussen worden achteraf vastgesteld en het seizoen 16/17 was op veel vlakken een prima seizoen. Over seizoen 17/18 zullen de bonussen veel lager uitvallen.

  Wrang is dat deze cijfers nu naar buiten komen terwijl het sportief gezien zo slecht gaat. Valt voor supporters niet te rijmen.. Het zou voor Sar en Overmars verstandig zijn om een (groot) deel van de bonussen terug te storten in de Ajaxkas en voor de toekomst de bonusconstructie wellicht af te schaffen. Bonussen zijn bedoeld als prikkel om goed te presteren..alleen hoeven de heren het voor het geld toch niet meer te doen.

  1. De seijs

   Je krijgt bonussen als je iets presteert. Daar zijn bonussen voor. En nu stel jij voor dat de heren een gedeelte van de bonussen terug geven in de ajaxkas. Dat is toch raar. Ze hebben er immers iets voor gepresenteerd. En nu gaat het ajax sportief niet voor de wind en dan zouden deze heren een gedeelte terug moeten storten? Dat zou toch raar zijn. En als ajax nou echt om geld verlegen zou zitten dan zouden deze heren het misschien wel zelf voorgesteld hebben , ja of niet. Maar mischien zouden de rijkere Nederlanders hun aow af willen staan. Want ja ze hebben toch geld zat. En dat dan weer aan de arme negertjes in de arme landen willen geven. Dan hoeven ze de gestoorden mensensmokkelaars niet meer absurde bedragen te betalen voor hun levens gevaarlijke overtocht. Daar zouden we eens met zijn alle over moeten gaan nadenken! (kijk het gaat hier niet alleen maar over voetbal).

  2. Indojood

   Dat was ook het idee van Cruijff. Financieel onafhankelijke personen. Kwalijk dat ze (Sar en Overmars) toch deze bonus incasseren. In hun positie had ik een bepaling in mijn arbeidsovereenkomst laten opnemen dat de bonusregeling niet van toepassing is. Basissalaris is al uitstekend en ze hadden dit verder uit clubliefde moeten doen.

   1. Widi

    Financieel onafhankelijk is iets anders dan filantropisch. Ook voor Cruijff. Die deed het ook nooit voor weinig. Hij wilde financieel onafhankelijke mensen omdat die niet bang voor hun baan hoeven te zijn bij het nemen van beslissingen. En niet omdat ze afzien van hun beloning. Dat maak jij er van.

     1. Widi

      Niet als speler en niet als trainer. De ruzie met Harmsen ging ook deels over geld. Deze mensen hebben een echte functie met echte verantwoordelijkheden en het het gezeik wat daar bij komt kijken. Cruijff zou niet willen dat ze dat voor weinig tot niets deden.

     2. EugAjax

      Was niet om lullig te doen, maar als er 1 iemand is die Commercie naar voetbal heeft gebracht is het Cruijff. En terecht overigens. Ook zijn woede naar Harmsen toe terecht, maar je kan niet beweren dat Cruijff alles mbt Ajax voor een appel en ei heeft gedaan. Verre van dus

     3. Indojood

      Hij kwam op voor de belangen van spelers, en terecht. In zijn hoedanigheid als hervormer van Ajax in 2008 en 2011 heeft hij geen grote geldbedragen getoucheerd. Daarnaast waren zijn zeer bruikbare en leerzame tips in de TG ook een schijntje.

     4. De Nees

      Wat Cruijff bracht was helemaal te verantwoorden in zijn beloningen en dan kwam Johan er nog bekaaid vanaf. Hij liet iedere keer de club achter met prijzen en volle kassen, hij is dus eigenlijk nooit genoeg betaalt voor zijn verdiensten. Ook zijn gage bij Barca werd ieder jaar met noem het maar een inflatiecorrectie verhoogt, meer hoefde hij zelf niet, wie zegt hem dat na? Hij kon zelfs het veelvoudige in Italië verdienen maar dat boeide hem ook niet, hij had alleen liefde voor Barca en Ajax. NB. Eug jouw kleuter opmerking slaat weer ’s nergens op, je snapt na 35 jaar nog steeds niet het Feyenoord verhaal, best sneu voor je.

     5. Widi

      Op de laatste zin na ben ik dit met jou eens Nees. Maar deze beloningsstructuur is overeengekomen waar Cruijff bij was met mensen die hij heeft neergezet.

   2. Hoeda Fak Ajoe

    Liefdewerk oud papier dus? En zich voor clubliefde de huid vol laten schelden door supporters? Voor het managen van een miljoenenbedrijf (want dat is het dus nog steeds) en alle stress die daarmee gepaard gaat terwijl je er eigenlijk niet voor opgeleid bent? Clubliefde heeft die mannen er toe gedreven om dit op de koop toe te nemen en het toch maar te proberen en hun best te doen. Vorig seizoen goed ingekocht en talent door laten stromen, een kakkerlak als trainer aanstellen en toch onverwacht een EL finale gespeeld en tot het einde toe meedraaien in de kampioensrace? En let op: hier heeft Ajax dus naar de fluwelen revolutie dus zelf voor gekozen! De bonus lijkt me terecht, want hun salaris is ook niet vergelijkbare beursgenoteerde bedrijven. Als we dit jaar niet presteren neem ik aan dat ze ook geen bonus krijgen, maar dat weten we dus volgend jaar pas.

    1. Indojood

     Een salaris van ettelijke tonnen noem jij liefdewerk, oud papier, natuurlijk. Wie de neuk ben jij…

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Goed lezen Indo, ik vind dat niet; jij vindt dat ze dat zouden moeten doen. Ik vind dat ze best betaald mogen worden voor de functie die ze vervullen, ik zou niet met ze willen ruilen … Indojood (laat ik maar geen grapjes gaan maken over jouw nick)

     2. Hoeda Fak Ajoe

      En Cruijff heeft geen diensten geleverd, hij heeft alleen zijn visie en mening gegeven. Hij wilde niet betaald krijgen omdat hij daarmee een formele verantwoordelijkheid aangemeten zou krijgen. En dat wilde hij natuurlijk niet. Het lijkt allemaal mooi, maar hij heeft daar verdomd goed over nagedacht hoor!

     3. Indojood

      Natuurlijk, hij gaf slechts zijn mening en visie. Daarom was hij commissaris en moest hij zelfs naar de rechtszaal om deze af te dwingen.

     4. Widi

      Hoe dan ook, ze krijgen betaald zoals Cruijff het had bedacht. Niet buitensporig gelet op hun verantwoordelijkheden en al het gezeik dat er bij komt.

     5. Hoeda Fak Ajoe

      En ze zijn beslist ook financieel onafhankelijk.
      Geen probleem met je stijl Indo, ik was iets te scherp 😬🙏🏼

     6. Indojood

      Voor dat salaris hebben ze niet veel bijzonders gedaan, grof geld verdienen aan Milik en de gekte van transfersommen in het algemeen is niet zo’n kunst. Had liever minder geld gezien maar i.p.v. daarvan mooi voetbal en prijzen.

     7. Widi

      Ik onderschrijf die laatste zin. Volledig. Maar ik denk niet dat zij het geld verdienen boven het winnen van prijzen en het spelen van mooi voetbal hebben gesteld. Jij wel? Natuurlijk zijn er spelers verkocht die we allemaal graag wilden houden. Maar die waren niet te houden. De sportieve en financiele verbetering was enorm. Sanchez bijvoorbeeld. We balen daar allemaal van. Maar we geven niet allemaal Overmars de schuld.

 10. Widi

  Ik heb het al vaker gezegd, maar toch: ze hebben een lager basissalaris dan bijvoorbeeld van Geel en Brands. Ze kunnen dat aanvullen met bonussen. Enerzijds voor sportief resultaat en anderzijds voor financieel resultaat. Waarschijnlijk verdienen ze dit jaar minder dan pakweg Martin van Geel. Inderdaad heeft Cruijff dit zo gewild. Moeten we niet over zeuren. De spelers krijgen gemiddeld veel meer en doen er minder voor.

  1. De Nees

   Volgens mij gaat het bij de meesten niet om dat ze veel mogen verdienen, maar meer om het idee van een bonus. Nu er weer zoveel heibel is bij Ajax en we overal uit liggen dan proeven deze extra tonnen erg wrang bij de supporters. Bonus is wanneer overal instemmende geluiden klinken omdat er uitzonderlijk, nogmaals uitzonderlijk, is gepresteerd. Voor de rest zijn er geen andere smaken.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Dan hadden ze de bonussen gelijk begin juni moeten uitbetalen, dan had er niemand geklaagd.

   2. De Nees

    Ja hoor zo werkt dat, vlug uitbetalen omdat het dan goed uitpakt. Maar dan ook snel teruggeven als een beslissing verkeerd uitpakt?

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Als het dit seizoen niet goed gaat hoeven ze van mij geen bonus te krijgen, maar de beloning terug geven die ze hebben gekregen omdat ze het vorig seizoen goed gedaan is natuurlijk onzin.

 11. Widi

  Als we deze heren willen vervangen door kealitatief erg goede bestuurders, zijn we minstens dezelfde bedragen kwijt. Waarschijnlijk meer.

 12. Iamsterdam2015

  Tja. Het is n het bedrijfsleven noet anders. Eerlijk is anders mast ja…..daar gaat het in deze wereld niet om

 13. EugAjax

  Ik vind dit een tenditieus artikel. Bonus is over vorig seizoen en heeft niets met slechte seizoensstart te maken. Vorig jaar geen prijs, maar wel goed gepresteerd (Europese finale) en nog vermakelijk spel (volgens sommige belangrijker dan een prijs, wat ik niet vind). Daarbuiten gaat het financieel voor de wind en dat word vnl bij Sar en Slop meegewogen. Het principe van lage basissalaris (vergelijk maar met benchmark) en hogere bonus bij redelijk tot goed presteren stamt van plan 2010. Johan was altijd groot voorstander hiervan.
  Over de toepassing. Valt me op dat Overmars meer betaald kreeg voor prestaties Ajax dan voor zijn aan-verkoop beleid. Dus in lijn met wat ik eerder zei.
  En dat het geen echt topseizoen was (geen enkele titel) zie je ook terug in de uitbetaling, omdat het bij verre niet het maximum bedrag is van wat de heren kunnen krijgen.
  Dat het juist nu uitkomt ligt niet aan de heren maar aan feit dat je beursgenoteerd bent. Dan moet je dit op tijd melden en daar open over zijn. Ik ben tegen beursgang, maar dit is een van de voordelen. Nu moet Ajax hier open over zijn.
  Ik ga ervan uit dat indien Ajax dit seizoen door blijft modderen en een kansloos seizoen gaan spelen dat er geen uitbetalingen zijn op basis van sportieve prestaties. Dat zou pas echt heel erg zijn.
  Nu is het te verklaren wat mij betreft.

   1. EugAjax

    Ok als jij het zegt wie ben ik om daarover te twijfelen? 😄. In ieder geval heeft Ajax datzelfde principe op zijn beleidsmakers toegepast.

    1. Widi

     Eug, twijfelen aan wat iemand zegt is minder erg dan zomaar alles geloven wat iemand zegt. Je mag dus twijfelen. En dat doe je ook. Je wil het alleen niet zo direct zeggen.

     1. EugAjax

      Widi natuurlijk mag ik aan Indojood twijfelen of aan iemand anders doe ik regelmatig, maar als het aankomt op quotes van Johan dan twijfel ik niet aan Indojood hoor. De man weet echt alles van nr14!
      Dat is meer wat ik bedoelde.

    2. Indojood

     Je mag best aan mij twijfelen of mij helemaal niet geloven. Mij interesseert dat niet. Echter, ik ben niet degene die dit heeft gezegd. Quote uit 2010:

     In Cruijff’s periode bij Ajax lagen de salarissen heel anders ten opzichte van de premies. “Zolang ik er gespeeld heb, hadden alle spelers een laag basissalaris en hoge premies. Zo werd voorkomen dat als het elftal niet presteerde, de club toch het volle pond moest betalen. Zoals je extra veel verdiende als je veel presteerde.”

     1. EugAjax

      Indojood ik kan me die uitspraak over spelers inderdaad wel herinneren. Dat wil niet zeggen dat hij dat voor beleidsbepalers niet vind. Maakt ook niet uit. Ajax heeft daar wel voor gekozen, al vanaf begin plan, niet van de laatste jaren. Ik zelf heb daar geen moeite mee. Laatst gaf Widi aan dat het in deze huidig tijdperk bonussen niet handig is en dus maar beter meteen alles vast doen. Nadeel dan is als ze echt een heel slecht seizoen hebben gaan ze overbetaald zijn. Dus wat mij betreft kunnen ze dit ook handhaven.

     2. Widi

      Ik had het niet over een tijdperk Eug. Ik zei dat je kunt stoppen met bonussen om van dit gezeik af te zijn. Dan betaal je ze elk jaar veel. Je bent per saldo even duur uit, maar je hebt niet de afgunst.

 14. JohnDoe77

  Tsja ik denk dat Overmars dat geld nog wel waard is, maar Sar?!? Die heeft overal begeleiding in nodig, ik vind hem matig overkomen als hij voor een camera staat of in de ArenA ons toespreekt. En dan als bonus even 8x modaal krijgen! Gelukkig had hij nog niet veel geld, dus komt het wel goed terecht! 😬

 15. Ajax/Barcelona: those were the days

  Nabrander: vd Sar zit sinds 2015 in het TH als voorzitter. Sinds 2016 heeft het TH 4 leden. Bij staken van de stemmen geeft stem vd Sar doorslag. Als iemand dat ontkent en daar ook nog eens eigenwijs aan cast blijft houden is niet goed op de hoogte. Goed weekend (bijna) allen.

  1. De Nees

   Correct AB en niet onbelangrijk omdat hier veel gesproken wordt over beslissingen binnen TH. Ik had uit meerdere artikelen gelezen dat Sar geen stemrecht had maar alleen het TH voorzit. Maar dit blijkt achteraf deels waar, ik heb ook recent begrepen dat Sar bij een gelijke stemming de doorslag geeft. Helemaal zot maar ja wat verbaasd je tegenwoordig daar nog.

 16. AFCA my World

  Ach wat maakt het uit dat Ajax slecht speelt, zij vullen hun zakken toch wel,nu de prijzenkast nog ! ⚽️

 17. Van A(b) naar Beter. Visie van van Johan of niks. Nu is het niks.

  Voor zo er ik weet is het nooit de bedoeling geweest dat directie van oud voetballers zich zou verrijken met bonussen. Hij wilde mensen die zelf financieel onafhankelijk waren. Voor niets hoefden ze het niet te doen maar ook niet voor extra’s. Spelers meer belonen op bais van geleverde prestaties. Zowel bij Ajax als ook bij Feijenoord nam Johan een financieel risco in zij laatste jaren als voetballer. Zijn inkomsten waren afhankelijk van het aantal toeschouwers. Zijn werk voor Ajax in de laatste jaren …… belangeloos qua financiën. Helaas wil de huidige directie toch graag financieel driedubbel onafhankelijk zijn. Groot deel van de supporters vinden het heel normaal want dit is toch normaal in het bedrijfsleven. Ach ja….transfersommen van 100-200 miljoen zijn tenslotte ook normaal toch? De kop geeft het precies aan ….. “grijpen”. Gewoon stelletje zielige figuren met een verrot klein Ajax hartje.

Reageren is niet mogelijk.