There are no ads, please add some


‘Seedorf op shortlist Ajax als eventuele opvolger Keizer’

Trainer Marcel Keizer kent een uiterst slechte start met Ajax maar vooralsnog lijkt hij de trainer van het eerste elftal te blijven. Echter wanneer Ajax de komende weken opnieuw slechte resultaten gaat neerzetten kan het doek voor Keizer weleens snel vallen en inmiddels heeft Ajax al laten weten dat het de trainersmarkt verkent. (zie eerder bericht).

Het Italiaanse medium Tuttomercatoweb laat weten dat de naam van Clarence Seedorf is gevallen binnen de muren van het Johan Cruijff Stadion. Het is niet bekend of hij de eerste optie is dan wel de laatste, maar de naam van de oud-Ajacied zou in ieder geval op de shortlist van Ajax staan. Seedorf werd in 2014 aangesteld als trainer van AC Milan maar werd daar na vijf maanden alweer ontslagen. Een avontuur in China bracht ook niet het gewenste resultaat voor Seedorf waar hij in juli 2016 werd aangesteld als trainer van Shenzhen Xiangxue maar in december 2016 werd ontslagen. Seedorf kwam van 1992 tot 1995 als speler uit voor Ajax, speelde 65 wedstrijden en scoorde daarin elf doelpunten.

Bron: Tuttmercatoweb

Gerelateerde posts

118 reacties

  1. dioajax

   Ben met je eens…denk dat seedorf niet een goeie trainer is voor ajax…ajax moet echt serieuser worden en een goeie trainer aantrekken en niet een type keizer weer…pffffff wat zooi…

   1. AFCA my World

    Vanhaezebrouck of Laudrup, zijn de toppers die beschikbaar zijn, Ancelotti is ook een optie 😉 ! ⚽️

   1. AjaxKat

    Relax jongens, gaat (voorlopig) nog om een shortlist. Dus ze zijn (hopelijk) nog met andere trainers in bespreking. Vindt t overigens wel tijd worden dat iemand van de lichting 95/96 slaagt als trainer. Maar voor nu gewoon een ervaren rot die weet hoe die het spel van PB kan handhaven, verbeteren hoeft nu nog niet eens. Ze spelen toch niet europees dit jaar.
    Ik hoop het liefst op Laudrup. Of een spaanse trainer die als speler JC heeft meegemaakt bij Barca.

  2. Charlie2011

   Keizer wel ??? De boer toen hij begon ??? Van gaal toen hij begon??? Keizer kan gewoon blijven van mij hoor iedereen verdient een kans maar denk serieus dat hij deze jongens niet gaat raken.

 1. ajaxpers

  Yes, een echte kerel met een Ajax hart. Meer dan genieg ervaring, uitstealing, charisma etc.

  1. Charka53

   Dat wel , maar als trainer niet erg geslaagd dan kunnen ze beter Frank de Boer weer nemen die heeft hier wel wat neer gezet.

  2. Ajaxslied

   Zou wel een goeie wezen. Seedorf zal in ieder geval geen sprekende pop wezen. Denk niet eens dat het TH hem durft aantestellen. Te weinig invloed.

   1. De Nees

    Laat Seedorf maar eerst bewijzen of hij dit vak aankan, een Ajax achtergrond zegt geen reet is al voldoende bewezen. Ajax werpt zich weer op als speeltuin.

 2. Ajax/Barcelona: those were the days

  Het huidige TH kennende ….. staat hij op één. Advies van mijn kant: nooit doen, is geen coach.

 3. -buitenkantje rechts-

  Zeer gelouterde en ervaren prof… is een gokje.. als coach nog niks gepresteerd. Ontzettend eigenwijs wat ik een pré vind om tegenwicht te bieden.. Denk trouwens niet dat hij het gaat doen als hij gevraagd wordt.

  1. Litmanen

   Beter maar niet vragen ook. Geen ervaring, nog minder dan Keizer. Van Basten had ook als voetballer een prachtige carrière. Zegt dus niets.
   Van mijn part smeken of De Boer het wil overnemen of alsnog Laudrup halen.

   1. Bakkie

    De Boer kreeg Ajax de laatste jaren niet meer aan het voetballen en is vervolgens volledig door het ijs gezakt bij Inter en CPalace… Dus terughalen? Hmm vreemde logica.

  1. De Nees

   Ja daar gaan we weer….weer wat uitproberen. Deze eigenwijsheid hebben we al zo vaak gezien. Ze maken er weer een moeilijk gedoe van, zoek toch een krachtig en ervaren trainer en je lost de helft van de problemen op.

    1. Widi

     Ik verdedig Dennis niet. Maar in een ander topic wees BR op een artikel in NU.nl. Over bestuur Ajax. Pleit Dennis niet vrij. Maar roept wel de vraag op of we er zijn met alleen wat mensen vervangen.

    2. De Nees

     Het 1 sluit het ander niet uit Widi. Ieder voor zijn eigen deel verantwoordelijk, als iemand niet naar behoren functioneert dan moet je niet afvragen of vervanging wel de oplossing is. Dan vervang je maar net zo vaak als nodig is. Niemand is onvervangbaar, het kerkhof ligt er vol mee.

     1. Widi

      Ik zie ook wel wat in een combinatie van beide. Structuur moet anders denk ik. Maar met name Overmars heeft wel zijn waarde.

     2. De Nees

      Hoewel Overmars wel wat verbeterpunten heeft zie ik hem als een correct persoon met meerwaarde.

 4. Widi

  OMG. Hoop dat het verzonnen is door die Italianen. Als het niet verzonnen is: stel de mensen die de shortlist hebben opgesteld onder curatele. Ze zijn een gevaar voor Ajax.

 5. theomar

  😬graag iemand met ervaring, dit is weer een grote gok. Bergkamp moet eens wat verder kijken. En alleen een andere trainer is niet voldoende. Verdedigers hebben we ook nodig maar daarvoor zijn we te laat.

 6. Ajax/Barcelona: those were the days

  Kunnen we ook een keer stoppen met het noemen van de Boer? Onzinnige optie.

 7. ajaxpers

  Echt verschrikkelijk die man die ons in 5 jaar 4 keer kampioen heeft gemaakt, onvoorstelbaar dat hij genoemd wordt!!

  1. Ajax/Barcelona: those were the days

   De man die mij ruim twee jaar een goede maar onbedoelde nachtrust heeft gegeven in het stadion. Spel zonder enige bezieling, zonder enige vaart. Je moet er maar van houden, dan maar geen titel.

   1. M800M

    Alle de Boer haters onder ons vergeten voor hun eigen gemak wel dat het elftal in de laatste jaren de Boer veel minder potentie had om mooi voetbal te spelen. Ja het was vaak slaapverwekkend maar vergeet niet Er was toen geen type Ziyech op het middenveld, geen dolberg voorin. Hij heeft die laatste jaren het beste gehaald wat er uit die selectie te halen viel

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     Nee, hij heeft het meeste geluk gehad met andere ploegen uit de ED. Die lieten kansen voor open doel liggen, niet de verdienste van de Boer.

     1. beni

      Inderdaad PSV stond 12 punten voor, in de tweede seizoen helft alles verbrast. De boer had het geluk en het voetbal was niet om aan te gluren.

    2. EugAjax

     Eens M800M. Zoals de beste Ajacied ooit eens zei: Frank is 50% van de succesformule van Ajax na 2010 ! Gewoon trainer met heel veel kwaliteiten!

     1. Ajax/Barcelona: those were the days

      Zucht ….. Jehova optima forma. Ik hoor je niet over je bedrijfje Eug. Weer back in de bijstand en tijd over? Misschien nog een cum laude studie volgen?

     2. EugAjax

      Beni het is hoe je ernaar kijkt. In EL vaak inderdaad zeer slecht. In CL vond ik dat op zijn minst meevallen. Jaar in jaar uit zeer zware lotingen, met als hoogtepunt een jaar met Engels, Duits en Spaans kampioen. Toen speelden we Dortmund uit heel goed, City onder ons gehouden. Dus dat jaar was zeker geen afgang.
      Dan het jaar van de knipoog Kroaat……hadden we eigenlijk door moeten gaan maar werden we verneukt.
      En een jaar herinner ik me in poule AC Milan en Barcelona. Toen versloegen we thuis FC Barcelona met 2-1. Kijk gerust eens eerste helft terug. Nog nooit voelde Barca zich zo onder druk gezet door een club in CL.
      Helaas door gelijkmaker ver in blessuretijd tegen Milan gingen we er uiteindelijk op 1 doelpunt uit omdat we uit niet verder kwamen dan 0-0 tegen Milan. Ook daar waren we toen beter.
      Dus al met al vind ik dat we onder De Boer niet of nauwelijks zijn afgegaan in de CL, wel in EL.

     3. De Nees

      Lekker selectief Eug. Na een tijdje blijven alleen de positieve dingen hangen zeker. Maar als het zo geweldig was waar kwamen dan die harde kritieken vandaan na iedere wedstrijd? Of zag iedereen het voortdurend verkeerd?

     4. Ajax/Barcelona: those were the days

      De Nees, Eug zal Ajax cq TH nooit afvallen. Betonnen plaat heet dat.

     5. De Nees

      Blijft verbazend AB hoe raar een hersenpan ook kan werken. Hij denkt ook echt als een kleuter die Eug.

 8. M800M

  Ik denk van niet maar als dit waar is zijn ze echt helemaal gek geworden in dat TH. Aub niet Seedorf. Heerlijke voetballer maar als coach tot nu to alleen mislukkingen. Ajax verdient een coach die er meteen staat , niet eentje die zich ten koste van Ajax mag gaan ontwikkelen

 9. Widi

  Toeslaan als Pep einde contract is. Hij heeft zijn mond vol over NL voetbal. Is JC dankbaar. Zou geweldig zijn als hij een paar jaar komt. Maar hij heeft nog 2 of 3 jaar contract.

 10. Kingkong

  Hoop dat dit proefballonnetje dat is opgelaten alleen bedoeld is om ons omde tuin te leiden , kan toch niet serieus zijn !

 11. Slingertje.

  Ze zijn echt helemaal de weg kwijt bij de leiding van Ajax.
  Die Seedorf heeft nog minder ervaring dan Keizer.
  Het wordt hoogtijd dat er mensen met echt voetbalverstand bij Ajax gaan komen want dit gaat de foute kant op.

 12. -buitenkantje rechts-

  Laudrup komt denk ik niet.. Ancelotti zeker niet.. Ajax zal het toch gaan zoeken in ex-topvoetballers met enigszins trainerservaring.. Frank de Boer, Zeedorf passen in dat profiel..
  Van mij Fred Rutten het gaan proberen..

 13. Hoeda Fak Ajoe

  Geen goed idee. Er moet een ervaren man komen die met zijn vuist op tafel slaat als het moet. Probleem is echter dat die conform de visie van Cruijf moet willen en kunnen werken. Ik twijfel of Laudrup dat kan en ik denk niet dat Pep wil komen. Met Jonk loop je hetzelfde risico als met Keizer en kunnen we de ervaren spelers wel vergeten. Rutten is te soft voor deze groep egotjes. Frank de Boer is een optie omdat ik denk dat hij de lijn Bosz door zou kunnen zetten, een echte Ajacied is en overwicht heeft op de groep. Eventueel broer Ronald aan laten schuiven. Als buitenstaander zou Ancelotti wellicht een goede optie zijn; Keizer naast hem om te leren.

  1. De Nees

   DeBoer valt uiteindelijk toch weer terug op defensief voetbal, dat zit in zijn aard en krijg je er niet uit. Maakt spelers technisch niet beter, op z’n hoogst mentaal door al dat geschreeuw van ’m en heeft weinig oog voor juiste aankopen. Nee doe maar niet. En Ancelotti? moet zeker haalbaar zijn met een 2e hypotheek op het stadion.

 14. KBouter

  Man man man….laat aub Keizer dan maar aan…ik lees gvd zelfs een Davids als assistent!!

  Is dit serieus??

   1. De seijs

    Hee dat zei ik ook een keer indojood. Dat over het kabel en toen nam jij me dat niet in dank af! En nu begin jij er zelf lachend over. Apart!

    1. Indojood

     Niks apart. Heb anderen hier ook over de kabel horen spreken, alleen i.t.t. jij laten zij zich niet regelmatig laatdunkend uit over buitenlanders en niet-blanken. Persoonlijk heb ik helemaal niets met de kabel, ik heb vrienden van allerlei komaf

    2. De Nees

     Nee de seijs je hebt geen ijzersterk punt, leuk geprobeerd. Bij jouw heeft het een andere lading. 😁

 15. Ajax/Barcelona: those were the days

  Wel apart dat je gelijk als de Boer “hater” wordt weggezet als je die optie afwijst.

 16. Ajax/Barcelona: those were the days

  En ongelooflijk dat mensen niet snappen waarom die optie niet de juiste is.

 17. Brokamp

  Gisteravond Everton gezien, nou mensen met de kwaliteit van Koeman hoeven we ook niet. Heeft 150 mio geinvesteerd maar bakt er ook geen kloten van. Veel oud voetballers zijn per definitie geen goede trainers.

 18. Ajax Power

  Ze hadden bosz moeten houden. Hij heeft ons naar de Europa League finale gesleept. Like sodat bosz terugkomt

 19. ruben464

  Dus als ik het goed begrijp gaat de nieuwe trainer nu verschil maken? Ongacht wel of geen goeie loopbaan?. In mijn ogen missen we gewoon kwaliteit en zijn we uit vorm, er is geen trainer die dat ff na de winterstop recht trekt. Zondag verliezen van heerenveen is einde competitie!!

 20. hubert

  en de boer had zeker niet het spelersmateriaal wat Peter bos had onder frank de boer kon geen kwaliteit gekocht worden omdat men nooit meer wilde betalen dan 5 miljoen en bij Peter bos kon het opeens 15 miljoen worden zie neres maar blijf lekker negatief over Frank de boer lullen wel in 5 jaar 4 keer kampioen geworden en nu lullen dat het niet om aan te zien was . maar onder bosz???? soms leuk voetbal maar geen enkele prijs. doe dat maasr eens 5 jaar goed voetballen maar geen enkele prijs
  dat schiet dan zeker op liever minder voetbal en veel prijzen dan goed voetbal en geen enkele prijs

  1. Ajax/Barcelona: those were the days

   Als Ajax supporter stel ik mooi voetbal op de eerste plaats. Daar wil ik voor betalen. Ik wil vermaakt worden voor mijn geld. Is voor veel mensen heel raar naar het schijnt.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Thuiswedstrijd tegen Lyon zal ik nooit vergeten, daar kan geen prijs tegenop.

  2. EugAjax

   hubert helemaal eens, zoals een grootheid weleens zei “resultaat zonder kwaliteit is saai, kwaliteit zonder resultaat is onzinnig”.
   Wat mij betreft ook liefst met goed en spectaculair voetbal, maar als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks. De schaal moet weer naar Amsterdam!

 21. Kingkong

  Gert Jan lijkt mij een goede tussen paus iemand die sterk genoeg is om tegen de driehoek in te gaan en de zweep hanteerd over de selectie de 2 eigenschappen die we op dit moment nodig hebben!

 22. Jimmy1971

  Seedorf kan niet , dan begint iedere keer de wedstrijd een uur te laat door de wedstrijdbespreking !!
  Hij klets altijd veels te lang ..

 23. Widi

  Volgens NU Sport is Seedorf in beeld bij Oldham Athletic. Laat hem daar maar heen gaan. Een trainer moet om succesvol te zijn iedere week weer heel veel tijd in de club en zijn spelers stoppen. Daar ontbreekt het bij Seedorf aan. Die is bezig met van alles en nog wat. Hij gaat daardoor nooit slagen als trainer. Ook de reden waarom Sneijder niet meer terug komt in de absolute top.

 24. knudde32

  deze pratende dominee heeft ook totaal geen ervaring als trainer of je moet op wedstrijd besprekingen van 3 dagen zitten wachten

 25. Charlie2011

  Lijkt mij wel een goede keizer raakt de “grote jongens” niet seedorf zou dat respect echt wel kunnen afdwingen. Plus het feit dat het wel heel makkelijk is om seedorf af te knallen om zijn ac milan tijd. Kutclub heeft meer transfers in trainers dan spelers.

 26. Cootje Adriaanse

  Leuk al die roddels, zeker vanuit de Italiaanse media….

  Ajax moet op zoek naar een ervaren trainer.

  Zat gisteren op Fox een documentaire te kijken over het Ajax van 1997/1998 onder Morton Olson….kan het me nog goed herinneren…wat was dat toen een geweldig seizoen. Oogstrelend voetbal en wekelijkse overwinningen van 5-0. Goeie ouwe tijd…..

Reageren is niet mogelijk.