There are no ads, please add some


Marcel Keizer: ‘Ik geloof niet in voorzetten vanaf de zijlijn’

Marcel Keizer is geen fan van  voorzetten vanaf de zijlijn. Backs en vleugelaanvallers geven vanaf de zijkant zelden voor, zo weet hij aan Voetbal International te melden. De oefenmeester legt uit: ‘Ik geloof niet in voorzetten vanaf de zijlijn. In mijn optiek heeft een voorzet alleen zin als hij wordt gegeven rond de zijkant van het strafschopgebied, dan zijn er drie concrete opties die trainbaar zijn en succes hebben”. Keizer is meer gecharmeerd van een harde lage voorzet bij de eerste paal, een bal bij de tweede paal of een teruggetrokken voorzet. Op de vraag of er niet genoeg effectieve voorbeelden zijn van voorzetten vanaf de zijlijn, antwoordt hij: ‘Als je daar heel principieel in bent, word je er altijd mee om de oren geslagen. Let maar op, ook komend weekend gaan er heus wel weer goals vallen op de velden uit lange voorzetten vanaf de zijlijn. Alleen ik denk dat daar dan honderd voorzetten aan vooraf zijn gegaan, die niets hebben opgeleverd.’


Gerelateerde posts

236 reacties

  1. Amoebe

   Hij zegt toch geen rare dingen?

   Hij zegt geen rare dingen.

   Lage harde ballen eerste paal, of een getrokken lage voorzet.

   Als je johnny boskamp hebt kun je hoog voor de pot maar met wat hij zegt komt het juist op positiespel aan!

   1. Amoebe

    Goeie vleugelspelers kunnen juist deze ballen goed geven denk ik!

    Zeker met inschuivende middelvelders die opduiken in het strafschopgebied.

   2. paulvos

    Ik zelf speelde dan niet op hoog niveau, maar als links buiten was het achter lijntje halen en dan de voorzet, en met ’n goede spits was het vaak raak.

  2. Toppertje

   Het voetbal van Ajax is momenteel om te janken. Lijkt me beter dat hij deze pseudo wetenschappelijke onzin voor zich houdt. Als het niveau van eind vorig seizoen gehaald wordt mag hij het orakel uithangen. Nu niet.

   1. Charka53

    Die komen helaas bijna nooit goed voor de goal , Younes kapt altijd naar binnen en verprutst de kansen en van rechts komt er wel eens een bal van Kluivert en jawel ook wel eens van Veltman dus inderdaad dan zou ik er ook niet in geloven .

 1. beni

  Ajax was de club van de vleugels. Heeft die keizer ooit wel eens het Ajax uit de gouden tijden gezien.

  1. BobbyHaarms

   Je zou haast gaan denken van niet Beni. Maar als dit de gedachtegang van Keizer is ben ik bang dat steeds meer mensen wel wat beters te doen gaan hebben op zondagmiddag.

   Het is verdomme onderdeel van de huisstijl van Ajax, verloochen je die dan kan je het bij de supporters “shaken” . Hiermee schiet Keizer zichzelf in zijn poot…met een enorme kanonskogel.

    1. BobbyHaarms

     Morgen zou zomaar voor het laatst kunnen zijn…maar in dat geval mag de rest van mij ook onmiddelijk opstappen. Met Dennis voorop.

 2. Ajax/Barcelona: those were the days

  En dan verketteren wij Younes om het naar binnen lopen en niet uitenom doorlopen langs de zijlijn en verbazen we ons om Kluivert dat hij teveel naar binnen komt. Mister Keizer, de trainer met JA als enige ervaring, weet het ff beter dan menig groot trainer. Meneer Keizer weet dus niet wat breed houden is want dat bereik je door de vleugels aan de zijkant te laten spelen zonder elke keer naar binnen te trekken of te stoppen bij de rand van het strafschop gebied. Ik kan niet wachten op de uitleg van Eug want uiteindelijk komt dit allemaal uit de koker van Bergkamp. Overigens is het begrip zijlijn wel erg ruim. Voorzet vanaf de zijlijn ter hoogte van je eigen strafschop gebied is inderdaad niet echt keel erg effectief. Ik zie dan ook meer in de achterlijn. Maar alle gekheid op een stokje, beste Keizer, als je straks in de buurt van de afsluitdijk bent …… gewoon doorzwemmen naar één van de eilanden en nooit meer terugkomen.

  1. Litmanen

   Begrijpend lezen AB.
   Keizer heeft het over voorzetten, niet over het niet breed houden van het veld.

   Weer zo’n reactie van iemand die elke zin maar half leest.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Ik wilde commentaa geven maar bij di topic geef ik het op bij je. Echt, ij jouw geboorte hadden ze moeten kiezen voor het flesje op de universiti maa ja, Staphorsters latn ch alles gborn wordn. Zo zonde.

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     Tering wat een kut ipad 😂😂 vertaling doet iedereen zelf maar.

   2. Yindi

    Eens Litmanen. Ik begrijp hem ook wel op dit punt. Maar als je KJH in het strafschopgebied van de tegenstander heb lopen dan zouden voorzetten (mits goed gegeven en daar ontbreekt het aan met Dijks, Younes etc.) toch wel eens meer doelpunten kunnen opleveren.

    1. Yindi

     En Litmanen, ik had dus geen moeite met zijn statement maar het eerste wat in mij opkwam was de vraag, waarom kom je daar (in deze fase waarin je zit) nu mee? Snap je? Ik bedoel, wil hij daarmee aangeven dat hij tactisch wel degelijk van wanten weet, of wat is de zin van dit stukje?

     1. Litmanen

      Yindi, ik ben zeker geen fan meer van Keizer. Ook ik vond het een goede keus in het begin, logisch ook. Maar hij mist echt te veel. In elk geval persoonlijkheid.
      Hij komt nu weer met wat cliche’s waarvan je denkt: maak je druk om belangrijke dingen, zoals gewoon winnen van mindere tegenstanders. En daar zijn er een stuk of 16 van in de Eredivisie.

    1. De Nees

     Juist? En wat bereik je ook mee met voorzetten vanaf de zijkant? Juist je houdt de zijkanten bezet en daarmee het veld breed.

     1. Ajax/Barcelona: those were the days

      Ik probeerde het uit te leggen maar volgens mij is het zombiedag voor een paar. Feit is wel dat ik nu monder boos kan worden op Younes onder Keizer dan Younes onder Bosz. Maakt wel helder wat onze spitsentrainer hem bijbrengt.

     2. Litmanen

      De Nees, je kunt het veld ook breed houden zonder voorzetten te geven. Maar ook ik vind het een onzinverhaal. Maar nogmaals voor de mensen die niet kunnen lezen: je kunt het veld breed houden met buitenspelers zonder voorzetten te geven.

     3. Ajax/Barcelona: those were the days

      Heel logisch, heel erg logisch. Je kan ook buiten de lijnen gaan lopen. Is het veld nog breder. Oh, wacht ff……jij bent trainer van het Staphorster sufferdje he. Jij hebt er verstand van 😂😂😂

     4. De Nees

      Ja ja Litmanen, daarom is dit forum soms zo vermakelijk.😂 Als je daar toch bent geef dan ook maar een voorzet hoor. Anders energie verspilling, dat bordje spagetti vooraf is dan ook niet meer nodig!

     5. Litmanen

      Helemaal eens Nees. Een onzinverhaal. Maar hij heeft het niet over spelen zonder buitenspelers. Puur over de voorzetten.
      Als je ziet wat Kluivert, Neres en Younes leveren, dan luisteren ze goed naar hun trainer.

 3. Iamsterdam2015

  Nou bedankt voor je eigen onkunde duidelijk te maken. Deze man is echt niet goed wijs. Ok tijdje geleden maar ik geloof dat ajax als een van de weinige zoniet enige club is die hier succesvoetballers had staan die meester waren in voorzetten geven. Ik noem: schip de wit ling roy witsche trabelsi finidi emanuelson en vast nog veel meer die ik nu vergeet. Nee wat younes en dijks laten zien met hun knar omlaag is inderdaad effectief Keizer. Wat een prutser die man…….

 4. a.p.

  Wat is dit nu voor zienswijze van onze trainer. waarom speel je dan met 3 aanvallers. Younes gaat/moet dus steeds naar binnen waar hij zich vrijwel altijd vast loopt. Keizer wat mij betreft op naar een nieuwe vereniging

 5. Ajax/Barcelona: those were the days

  Voorlopig staat Ajax op duizend voorzetten die niets hebben opgeleverd Keizertje en die kwamen overal en nergens vandaan behalve vanaf de zij/achterlijn.
  Als je doortrekt langs de zijlijn trek je de verdediging van de tegenpartij ook verder uitelkaar. Die moeten daardoor meer ruimte geven omdat het veld breder wordt (opletten he Litmanen). Daardoor komt bij een voorzet, hoog laag of terug, meer kand voor de aanvallende partij omdat alles minder op een kluitje staat. Ga je de voorzetten geven vanaf de rand strafschop geboed laat je een hoop ruimte onbenut en dat is gewoon heel erg dom.

  1. dickst14

   Op snelheid je man voorbij. spits naar 1e paal en daarachter inkomende mensen. Valt niet te verdedigen. Maar goed volgens de Keizer fylosophie blijven we het dus met Younes doen. Alleen moet zijn rendement van 0 assists en 0 goals iets omhoog.

  2. Yindi

   Ajax/Barce, als volgens jouw statiskieken Ajax 1000 voorzetten heeft afgeleverd die niets opleverde, wat klopt er dan niet aan zijn verhaal?

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Die voorzetten komen nl niet van de zijlijn/achterlijn. Dat klopt er niet aan zijn verhaal.

    1. Widi

     Heel erg: Orejuela gaf maandag precies zo’n voorzet tweede helft. Kwam bijna in het patatkraam naast de tribune terecht.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Ik ben dom? 😂😂😂😂 Je hebt humor Litmanen. Hersenloze humor.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Dacht het niet Widi, dacht het niet. Litmanen verstaat onder breed houden en de logica daarvan iets heel anders dan ik. Ik zou zeggen LEZEN!! 😂😂

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Keizer spreekt zich nou niet echt duidelijk uit en mensen op dit forum lezen alleen wat ze willen lezen.
     Hij zegt volgens mij dat hij niet van verre hoge voorzetten van ver buiten het strafschopgebied houdt. Ik snap dat wel omdat de bal lang onderweg is en de precisie in zo’n voorzet ontbreekt veelal. Het is dan een beetje volgens het thema Herman Heijermans (op hoop van zegen). Hij vindt een voorzet van de rand van het strafschopgebied laag bij de eerste paal, bij de tweede paal of teruggetrokken wel effectief. Ook logisch omdat dat veel directer is en inspeelt op de situatie op dat moment. Dat betekent volgens mij nog steeds dat de buitenspeler zijn man voorbij moet om bij het strafschopgebied te komen. Dus het geneuzel hier dat hij dit zegt om Younes te sparen is onzin. Als Younes eens gevaarlijk is dan is het juist op deze manier!
     Kortom, ik snap Keizer wel. Maar je moet het wel zien om te kunnen begrijpen 😉

 6. a.p.

  waar zijn we beland met ons aller Ajax. bijna iedereen bij Ajax zelf lijkt wel de weg kwijt. Wie kan deze mensen op de juiste rails/weg vooruit zetten?

  1. theomar

   Ja, het is hopeloos. En met de prutsleiding bergkamp en sar en zetbaas Keizer zal het nog lang zo blijven. Het is toch te gek voor woorden dat we hier over voorzetten zitten te fiepen met zijn allen. Terwijl we vorig jaar nog de finale speelde. En in de competitie op het einde heel goed gedraaid. Alles is weg, verprutst, door enkele figuren die menen alles te weten. Een supercoach weggepest. Zonde, zonde, zonde. Deze competitie is weer naar de klote.

 7. Ajax013

  Hij heeft gewoon volkomen gelijk. Jullie reacties slaan nergens op. Een lage voorzet is veel effectiever. Zowel de spitsen als de verdediger van de tegenstander kunnen m binnenlopen!

  1. Ajax/Barcelona: those were the days

   Lezen ajax013. Hij geeft de de voorkeur aan binnendoor naar rand strafschopgebied (wat aantoonbaar niet werkt) i.p.v. Buitenom waardoor er op het veld meer ruimte komt. Dan is die lage voorzet nog steeds mogelijk. Niemand zegt hier tot nu toe dat je vanaf de zij/achterlijn alleen maar hoge voorztten moet geven. Breed maken het veld, ruimte maken, dat is wat er moet gebeuren.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Lezen AB. Er staat nergens ‘binnendoor’, buitenom mag ook. Je zegt vervolgens precies wat Keizer bedoelt. Je weet het wel, maar je wil het alleen niet toegeven omdat dat toch wel ongekend zou zijn. AB is het eens met iemand binnen AJAX!!!! !

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     Buitenom mag van Keizer, als het maar wel aan de binnenkant van het veld gaat gebeuren. Keizer heeft ergens iets gelezen en niet helemaal begrepen en ……. ik wel (en vele anderen met mij).

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Kijk nou: ‘Buitenom mag, maar wel aan de binnenkant van het veld’ … 😂 ik kom niet meer bij! En dan nog zeggen dat vele met hem er zo over denken. Nou Ab, het is inderdaad de bedoeling dat ze wel binnen de lijnen blijven. 😂

  1. Ajax/Barcelona: those were the days

   We zien het voor het metendeel allemaal fout. In de loop van de avond volgt de uitleg in boekvorm denk ik zo. Keizer staat tenslotte gelijk aan Bergkamp en Bergkamp moeten we koesteren.

 8. Basisspeler

  En dan heb je 2 spitsen lopen die afhankelijk zijn van aanvoer van de zijkant.
  Domdomdom.

 9. Basisspeler

  En je haalt Orejuela die meer rechtsbuiten speelt dan back. Dijks die de ene na de andere vuurpijl van zijkant afschiet.
  Wat een domme coach. Amateurniveau. Hij kent het Ajaxspel niet.

  1. Widi

   Maandag speelde Orejuela helemaal niet meer als rechtsbuiten. Onzichtbaar bijna. Je hebt vast dat youtube filmpje gezien. Ik ook. Volgens mij hebben ze tegen hem gezegd dat dat niet mag hier. Of hij heeft het nu al koud. Zijn enige voorzet was een typische Dijks voorzet.

 10. Indojood

  Beetje ongelukkig om te filosoferen over dit soort details terwijl je het elftal niet aan de praat krijgt.

  1. Ajax/Barcelona: those were the days

   Hij is gewoon van het padje en probeert nu van alles om zijn plekje te behouden. Gaat averechts uitwerken (hoop ik).

 11. Kingkong

  Geen gevleugelde uitspraak van een ajax trainer , ajax heeft veel van zijn successen juist aan de vleugels te danken o.a. Swart , keizer ( de echte) , overmars , ling , tahamata etc etc .

 12. Kingkong

  Ik ben bijna bang dat ze zondag met mazzel 3 punten halen en we nog langer aan keizer en bergkamp vastzitten.

 13. afcadeluxe

  i.p.v 2vleugelspitsen zou hij ook voor 5mans middenveld opteren,2midvallers erbij en het gaat lopen…..pfff

 14. JohnDoe77

  Dat klopt dat het geen zin heeft als die voorzetten van Dijks moeten komen! Verder is Ajax groot geworden door aanvallend voetbal waarin het halen van de cornervlag en vandaar een voorzet geven erg belangrijk was! Ook spitsen als Huntelaar, Dolberg en in het verleden Milik zouden super blij zijn als er een keer een goede mooie voorzet van de vleugels komt! Alles gaat nu naar binnen en dat loopt voor geen meter. Als dit zijn voorstel is, lekker thuis gaan zitten!

  1. Widi

   Dolberg is niet echt een speler die veel scoort uit zulke voorzetten. Je kunt zeggen: omdat ze niet komen. Maar ik zie in hem een ander type speler.

 15. EugAjax

  Wat een commotie weer mensen. De trainer geeft alleen aan dat hij niet gelooft in voorzetten van de ZIJLIJN.
  Er staat werkelijk nergens dat hij de spelers graag naar binnen ziet komen ipv buitenom. Ook sttat nergens dat de voorzetten niet vanaf de achterlijn mogen komen. Hij geeft alleen aan dat hij voorzetten vanaf zijkant strafschopgebied (ca 16 meter heren) effectiever en sneller vind dan voorzetten van de ZIJLIJN. Ook onderbouwt hij het door te zeggen dat je meer mogelijkheden hebt vanaf zijkant strafschopgebied. Klinkt mij allemaal gewoon heel logisch.
  Geen speld tussen te krijgen. Bij voorzetten vanaf ZIJLIJN heeft verdedigende partij ca 12-14 meter langer de tijd om zich op voorzet in te stellen.
  Ook onderbouwt hij het door te zeggen dat er nog nauwelijks gescoord word bij een voorzet vanaf de ZIJLIJN en dan bedoelt hij in hedendaags voetbal en niet Ajax perse.
  Kortom gewoon logisch verhaal van de man.

  1. Ajax/Barcelona: those were the days

   😂😂😂😂😂konden er op wachten. Heerlijk. Draaien tot het moment dat het logisch klinkt maar niet is. Wel even tegen een aantal top teams zeggen dat ze lopen te kloten want Keizer weet het beter ( en Eug 😂😂). Spelers mogen best buitenom als ze dan maar niet het lef hebben direct voor te geven, eerst naar binnen naar de rand van de 16. Neem je tijd, de tegenstander raakt dan van slag 😂😂. Heerlijk Eug, dank hiervoor.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Wel volhouden met niet reageren op mij hoor. Is voor mij ook veel leuker.

   1. EugAjax

    Klopt AFCA My world heb je die bij Ajax weleens gezien? 😂😂😂. Ze moeten ze natuurlijk ook blijven gebruiken alleen zegt Keizer dat er meer gevaar zit aan voorzetten dichter bij de zijkant 16!

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     En dat is een domme opmerking van Marcel. Marcel zit een werkend systeem te veranderen en datbis dubbel dom. Marcel luistert naar Spijkerman en dat is driedubbel dom. Marcel is het vriendje van Bergkamp en dat is kut voor Ajax.

     1. Ajax/Barcelona: those were the days

      Kijk Eug probeert het weer te trekken in het luchtige. Afleiden van het echte probleem. Tsja, Eug taktiek

     1. Litmanen

      was voor Eug. Wou dat die klojo even zijn vingers tussen de deur legde.
      En mevrouwtje AB dan even met de deur gooien. Hebben wij ff rust.

     2. Ajax/Barcelona: those were the days

      😘😘 zegt de man die tegen asociaal gedrag is. Je gaat lekker he debieltje.. kijk uit dat je niet met je vingers in de spaken van je rolstoel komt.

     3. EugAjax

      Begreep ik al Litmanen. En laat die gast toch gaan man. Schandalig hoe hij over jou praat, als het waar is dat je gehandicapt bent…

     4. Ajax/Barcelona: those were the days

      Weet ik veel Eug, hij gedraagt zich ernaar. Als het aan Litmanen had gelegen zou ik nu een dwars laesie hebben. Maar dat is natuurlijk niet zo erg he. Dat praat jij wel weer goed. Trouwens …. indirect reageren? Beetje laf he. Kijk nog even wie uiteindelijk telkens de leuke discussie start. Heb je vast wel ergens op de tafel liggen. Maar jij hebt gelijk hoor Eug, wijsneus. Goed dat we elkaar niet persoonlijk kennen.

     5. EugAjax

      Precies Litmanen. Eens. Ik moet vreselijk lachen om de commotie over paar woorden van Keizer met een impact van een paar centimeter……….plus het 1 sluit het andere niet uit. Hij geeft alleen aan dat je aan zijkant strafschopgebied meerdere keuzes hebt in de voor(t)zet(ting).

     6. Hoeda Fak Ajoe

      Ik ben het helemaal eens met je uitleg Eug. Maar de anti-beweging ziet overal een mogelijkheid om maar stennis te schoppen. Vriend AB durft al niet meer inhoudelijk te reageren omdat hij (of is het zij? Ik weet het niet meer) zich met het schaamrood op de kaken realiseert dat je verklaring eigenlijk best een goede is. Tja, wat moet je dan doen? Schelden en kusjes geven 🤢

     7. EugAjax

      Klopt Hoeda. Kijk ik ben tot nu toe ook niet overtuigd van Keizer. Ik begin steeds meer te twijfelen of hij het nog wel recht trekt. Zeker gezien de omstandigheden. Bijna niet te managen en als resultaten en spel dan ook tegenvallen heb je poppen aan dansen.
      En dan is vaak alles wat degene zegt of doet die onder vuur ligt niet goed. En valt iedereen over hem heen.
      Daarom moet ik zo lachen om mensen die moord en brand schreeuwen dat Bergkamp nooit uitleg geeft en nu al helemaal niet. Nee raak je de koekoek. Het maakt nu niet uit wat Dennis zal zeggen, velen die het nu niet meer zien zitten in hem zullen dan ongeacht wat hij evt roept extra over hem heen denderen.
      Deze discussie op basis van klein simpel voetbal meninkje geeft dat al aan.
      Ooit gehoord van een goed voetbalbestuurder “wie geknipt en geschoren word moet stil blijven zitten”
      Lijkt me nu het beste. Gewoon keihard werken, tij proberen te keren en de 34e pakken. Als dat lukt dan krijgen we hetzelfde als vorig jaar.
      Bosz moest toen ook na 5 wedstrijden bij de vuilnis rest is geschiedenis.

     8. Hoeda Fak Ajoe

      Eens, Keizer komt in een lastige positie nu. Zijn theorie kan best kloppen, maar als hij het niet voor elkaar krijgt om de mannen die uit te laten voeren dan houdt het op. De vraag is hoeveel tijd hem gegund wordt. Van Bronckhorst en Cocu hebben die tijd gekregen en ook Van Gaal werd in de jaren ’90 niet gepruimd. Ook dat is geschiedenis. Jammer alleen dat elk woord nu negatief vertaald wordt door de Amsterdamse posse en iedereen al bij voorbaat ‘op moet rotten’. Maar ja, met de wolven in het bos meehuilen en achter een ideaalbeeld aanrennen in nou eenmaal veel makkelijker.

     9. dickst14

      Waarom laten ze Veltman de corners niet nemen. Dan zijn ze goed want Veltman maakt geen fouten

     10. Ajax/Barcelona: those were the days

      Maken we Litmanem trainer met Eug als assistent. Alles opgelost en stadion leeg.

    2. Kingkong

     Eug bij voorzetten vanaf de achterlijn terug richting penalty stip kan je als inlopende spits meer kracht aan de bal mee geven en heb je ook een paar seconde meer tijd om de juiste hoek uit te zoeken kortom gevaarlijker!

     1. EugAjax

      Klopt en eens, maar dat is het punt niet wat Keizer aandraagt hij ziet niet zoveel voordeel uit voorzetten vanaf de ZIJLIJN er staat nergens achterlijn. Hij ziet meeste kans bij een voorzet vanaf de zijkant strafschopgebied en laat die nu ook doorlopen naar de achterlijn.

     2. Ajax/Barcelona: those were the days

      Tuurlijk Eug. Jij weet het weer beter. De zijlijn loopt ook op eigen helft en dan is het ook niet logisch. Wat denk je nu dat Keizer bedoeld droplul. Langs de zijlijn richting achterlijn. Dat is wat hij niet ziet zitten en velen hier wel. Keizercwil dat de buitenspelers naar binnen trekken en dat is heel erg dom. Dan zoek je de drukte op. Jij weet dat ook dondersgoed maar ja dan moet een favo afvallen he.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Tuurlijk AB. Jij weet het weer beter. Het is wel duidelijk wat jij denkt dat Keizer bedoelt. Volgens jou mag een buitenspeler dus niet zijn man voorbij gaan, maar moet hij altijd de verre voorzet geven. Je houdt denk ik erg van het Engelse kick-and-rush voetbal? Napoli nog gekeken? Of het zo door jou bewonderde Barcelona? Nog hoge voorzetten gezien waaruit een doelpunt gescoord werd? Hoekschoppen? Neuh …
      Wel doelpunten door korte harde steekpasses of voorzetten van de rand strafschopgebied. Wanneer zijn Younes en Kluivert effectief? Niet als ze hoge voorzetten geven maar als ze de achterlijn halen, naar binnen trekken, hun man voorbij gaan en hard en geplaatst een voorzet geven. Veld breed houden om ruimte te creeren. Laat Dijks en Veltman stoppen met het hoog voor de pot pompen van de bal (misschien als het echt niet anders kan als plan D), dat scheelt een hoop ergernis.

     4. Ajax/Barcelona: those were the days

      Waar staat dat het hoge voorzetten moeten zijn, waar staat dat ze geen man mogen passeren. Een eigen invulling graag voor eigen rekening houden en niet, ten onrechte, toewijzen aan een ander.

     5. Hoeda Fak Ajoe

      Je zegt zelf dat naar binnen trekken dom is en als je je man passeert dan ga je dus naar binnen. En als je niet naar binnen gaat en je van de zijlijn een voorzet moet geven dan zal die toch hoog moeten zijn. Of bedoel je dat de voorzet laag en hard moet zijn bij de eerste of tweede paal of van de achterlijn terug moet leggen? Een beetje zoals Keizer dat bedoelt … 😉

     6. De Nees

      Dat krijg je Eug als je iemand als een blinde malloot blijft verdedigen, Dennis kon mooi scoren maar daar blijft het bij qua competenties. Ach sla deze topic toch over gast want je lult je toch maar vast.

 16. AFCA my World

  Ik geloof niet in keizer,niet in bergkamp en niet in van de sar,wel in Bosz Jonk en Jordy ! ⚽️

 17. Ajax/Barcelona: those were the days

  Van Haezebrouck van Gent is vrij gekomen. Waren hier ook liefhebbers van.

  1. Indojood

   Gaat naar Anderlecht denk ik. Wel een goede trainer. Liet AA Gent aanvallend met druk naar voren spelen, ongekend in België.

  2. AFCA my World

   Klopt ik ben een groot fan van hem ,maar met bosz was ik ook tevreden , dus halen nu ! ⚽️

 18. -buitenkantje rechts-

  Als je daar heel principieel in bent, word je er altijd mee om de oren geslagen. Let maar op, ook komend weekend gaan er heus wel weer goals vallen op de velden uit lange voorzetten vanaf de zijlijn. Alleen ik denk dat daar dan honderd voorzetten aan vooraf zijn gegaan, die niets hebben opgeleverd.’
  Ook maar stoppen met schieten op de goal dan? Gaan ook vaak over of naast of de keeper grijpt ze.. leveren dus weinig rendement op..
  Wat een gewauwel..
  Ajaxspel gaat uit van veel balbezit en spelen op de helft van de tegenstander, waarbij je het veld dus breed moet houden met buitenspelers die de zijkant houden..

  1. Toppertje

   En buitenspelers die buitenom komen maar ook binnendoor kunnen. Inderdaad wat een gewauwel.

  2. De Nees

   Ach ja de maat is toch al vol met Keizer. Alles onzin wat hij toevoegt geeft alleen maar meer voeding aan hoe ongelofelijk idioot Bergkamp en Sar hebben gehandeld met het wegsturen van Bosz.

 19. Iedereen heeft een mening

  Volgens geloven ze helemaal niet in voorzetten althans ik zie ze niet. 😎😎😎

 20. Ajax/Barcelona: those were the days

  Nou, ik merk het al. Veruit het merendeel vindt het gelul van Keizer op 2-3 mensen na en die laatste hebben natuurlijk het gelijk aan hun zijde. De rest is dom volk. Ik hoor dus tot het domme volk. Ook weer helder.

 21. Widi

  Van Gaal heeft net gezegd dat we in Keizer moeten blijven geloven omdat het een erg goede trainer is.

 22. Forever nr14

  Echt waar……!! Hoe ver zijn we wel niet gezakt zeg, om je daar nu druk om te maken?? Verdomme gast…. ga gewoon VOETBALLEN en STRIJDEN voor die punten, werkelijk te slecht voor woorden dit!

 23. Ajax belg

  na het uitkramen van deze onzin weet ik het zeker, deze trainer is ongeschikt voor mijn en ons Ajax !!! ik heb nog video cassette liggen uit de goude jaren 95 -96 . die zou ik door zijn strot willen duwen ,zo dat die man weet wat Ajax voetbal betekend. mijn excuus voormijn taalgebruik. Het zit me heel diep mijn clubje zou zien sukkelen.

 24. Kingkong

  Er worden zoveel kansen gemist en hij begrijpt nog steeds niet dat het niet om die honderd gemiste voorzetten gaat maar om die er wel ingaan.

 25. Ajax/Barcelona: those were the days

  Toch nog even een reactie. Keizer heeft een beetje de klok horen luiden maar heeft een probleem met die klepel. Er is een onderzoek geweest naar de effectiviteit van voorzetten vanaf de zijkant (zijlijn). Hieruit komt naar voren dat één van de 70 effectief is in de zin van assist (niet 100 dus). Wat belangrijker is, is dat een voorzet die afgeslagen wordt opgevangen kan worden door de aanvallende partij wanneer spelers goed aansluiten. Vaak komt er dan wel een doelpunt in tweede of derde instantie puur omdat de verdediging breed moet staan vanwege de aanval langs de zijlijn.
  Het belangrijkste is echter het pure Ajax principe. Een Ajax supporter wil acties zien aan de zijlijn. Passeren op snelheid, schijnbewegingen, tegenstander in de maling nemen en buitenom op tavtiek en snelheid wegwezen. Dat eisen wij van Ajax. Daarom is onze hoop zo gevestigd op Kluivert. Nu wordt Kluivert wat dat betreft dus gewoon vermoord door Keizer en co. Of is het gewoon Spijkerman en co. Overigens het Real Madrid aangetoond dat voorzetten vanaf de zijkant est effectief kunnen zijn en die blijven dat ook gewoon doen. Toch geen kleine ploeg.
  Keizer wil dus een beetje belangrijk doen in deze voor hem moeilijke tijd met een uitspraak alsof hij het allemaal heeft bedacht. Niet dus en begrepen heeft hij het ook nog eens niet. Keizer zo snel mogelijk met Spijkerman exit voordat qe alles wat Ajax is kwijt zijn. Witte zakdoekjes worden noodzaak.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   1,43% in plaats van 1% effectief dus; nou dat scheelt scheelt behoorlijk hoor Ab! Maar dan ook in derde instantie nog een kans om te scoren, maar dan moeten ze wel goed aansluiten. Ik durf te wedden dat er dan gescoord wordt door een strakke voorzet van de rand van het strafschopgebied.
   Dat Keizer dat nou niet doorhad. Als ie dit leest dan herziet hij vast zijn mening. 😂

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     Is goed jongen 😘 Lees je eigen antwoorden eens rustig terug en vraag je dan af waarom je van mij wat andersoortige reacties op je bijdragen richting mij krijgt.
     Je zou het broertje van Litmanen kunnen zijn en je weet hoe ik over hem denk.
     Gegroet Hoeda, je bent verder de moeite en tijd niet meer waard 😘

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Lafaard! Geen wonder dat je aanhanger bent van Jonk. Die vond de mening van anderen ook niks waard en wilde ook niet meer met ze communiceren. Alleen maar roepen dat de anderen het fout hebben, maar nooit ingaan oo de argumenten van een ander. Goedkoop scoren met quasi grappige opmerkingen, grove beledigingen of denigrerende opmerkingen. En dan anderen nog dom durven noemen. 👍🏼

     2. Ajax1958

      😂😂😂Laf? Laat me niet lachen……..Weet je wat laf is? Iedere keer voor een 3-1 situatie zorgen, zodat die ene geen invloed kan uitoefenen. Dat is laf. Maar geloof me of niet……..Karma is een bitch en de heertjes krijgen de rekening, dat duurt niet lang meer.

     3. Ajax/Barcelona: those were the days

      Joh Ajax1958, laat gaan, hij is de moeite niet waard. De echte vervuiler en intrigant is Eug.

     4. Hoeda Fak Ajoe

      Is dat laf? Wat hadden ze dan moeten zeggen 1958? Zoiets van: “Nou Wim, wij hebben net ons zin gekregen, nu mag jij”? 😆

     5. Ajax/Barcelona: those were the days

      Het is laf om uberhaupt niet naar iemand te luisteren maar bijvoorbaat elk idee van tafel te vegen zonder er naar te kijken. Dat is nl. gebeurd en ja dat weet ik 100% zeker. Niet zo gek als je de zoveelste keer zegt: het heeft geen zin om bij de vergadering te komen. Maar ja, mensen verdraaien graag feiten om op hun stoeltje te kunnen blijven zitten. Zo zit Jonk niet in elkaar. Believe it or not.

 26. Hoeda Fak Ajoe

  Oh ja, ik hoef mijn antwoorden hier niet voor terug te lezen hoor. Je reageert zo tegen iedereen die het niet 100% met jou of de grote roerganger eens is.

 27. Kingkong

  Hoeda , A/B , Eug , Widi , Lit gaat het jullie om elkaar te beschimpen of is dit een Ajax forum?

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Verder twijfel ik er regelmatig aan of hier wel veel echte Ajax supporters zitten. Voetbalsupporters ja, voetballiefhebbers nee.

   1. Kingkong

    Sorry als je je voelt aangesproken het gaat mijnniet om te beledigen maar om een klein beetje meer compassie met elkaar we hebben het als Ajax suporters op dit moment moeilijk genoeg.

  1. EugAjax

   KingKong, jammer dat je mij erbij zet. Ik beschimp zelden hier iemand. Ik had 1 uitzondering maar na de zoveelste en terechte vraag van JohnDoe of Viva forum beetje minder kan zie je mij op diegene niet meer reageren.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Indirect nog steeds wel. Valt ook onder reageren. Verder beschimp jij iedereen met je stukjes met een echt Ajax hart.

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     Verder voert hypocrisie na de opmerking van Kingkong direct de boventoon.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Je opmerking is heel terecht Kingkong. En laat ik dan ook zeggen dat ik vrijwel nooit niemand beschimp; ik spreek anderen er op aan die kennelijk geen discussie kunnen voeren zonder beledigend te worden.
     Voor de volledigheid moet je minimaal ook Seijs noemen.

  1. EugAjax

   Geen probleem hoor King Kong. Ik begrijp je opmerkingen zeer zeker. Fel debatteren over Ajax vind ik prima, dat persoonlijke aanvallen bedreigen vind ik zelf ook niet kunnen! Dus je hebt in algemene zin helemaal gelijk 😄👍op naar voetbal discussies

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Van wanneer is de lastste “bedreiging” ? Na mijn “overleg” in ieder geval niet van mijn kant. Persoonlijke aanvallen wel maar ja that’s life op een anoniem forum.

   1. Ajax1958

    Of de app splitsen tussen de dromers/naievelingen/aanhangers van het TH en de Cruijff aanhangers/echte liefhebbers.😂😂😂

    1. Kingkong

     Waar slaat dit op ik ben het vaak niet eens met Eug maar laat hem wel in zijn waarde idereen mag toch zijn eigen mening hebben!

     1. Widi

      Straks zijn ze met z’n vijven over op het forum. Elkaar gelijk geven. Geen discussie. De rest is weggejaagd.

     2. Ajax1958

      En de rest van het forum maar tegen elkaar: “wat gaat het goed” , ” 5-0 voor Ajax”, “WZAWZDB”, ” we voeren goed beleid, we maken weer meer winst” en “dB moet terug als trainer”. Wordt ook leuk bij jullie.👍😂😂

  1. Ajax/Barcelona: those were the days

   Hoop het wel. Die laat ster spelers plaatsnemen op de bank. Weet Younes waar hij aan toe is 😂

 28. Widi

  Ik lees hier niets meer over Sneijder. Zijn er geen mensen meer die nog steeds denken dat Wesley ons de CL in had geholpen?

     1. Widi

      Het is bijna oktober. Wesley zit nog steeds/weer op de tribune bij Nice. Moest gewoon weer even denken aan die naieve mensen die werkelijk dachten dat het had volstaan om Wesley in juni te contracteren. De gedachte was dat hij dan in juli al fit en klaar om beslissend te zijn zou zijn. De laatste keer dat Wesley fit was in juli was bij het wk in 2014. Het jaar ervoor was hij ook niet fit. Was niet mijn bedoeling om opmerkingen over TH/Keizer/etc uit te lokken.

     2. Indojood

      Ja, je schrijft dit in een Keizer artikel zonder de bedoeling reacties uit te lokken. Ik begrijp het.

     3. Ajax/Barcelona: those were the days

      Dan zal ik ook niet zeggen dat een “gewaardeerd” forumlid Wesleybreeds in juli superfit vond en hem graag voor 1-2 jaar zag komen. Dat zou lullig zijn omdat nu te zeggen. Uiteraard zeg ik wel: geweldig besluit van ons TH zoals gewoonlijk. Nu neem ik snel een (triple) biertje want een beetje aangeschoten reageren op het forum is veel leuker.

     4. Widi

      Waarom moet alles zo worden gedraaid dat Eug of Litmanen weer debielen zijn? Ik richtte me tot mensen die Sneijder zo graag wilden. Die zwijgen nu. Want ze weten dat ze het mis hadden. Of ze hebben het nog niet gelezen. Het was echt niet de bedoeling om het AB/Indo/Eug/Litmanen/Seijs circus weer op gang te helpen. Als een van de redactieleden hier een topic schrijft over het feit dat hij naar het toilet is geweest, weet jij nog wel iets te bedenken om daar Eug of Litmanen of Seijs mee uit te dagen. Kan me voorstellen dat voor veel forumleden de lol er af gaat. Heb je door hoe weinig mensen nog deelnemen aan de discussies?

     5. Ajax/Barcelona: those were the days

      Ik heb niks door. Zit hier vnl voor mezelf. Overigens gaat het mij tegenwoordig alleen om Eug en Litmanen (wel alles blijven volgen hoor). Waarom je Indojood erbij haalt is mij een raadsel.

  1. De Nees

   Wat is er Widi? Voel je nu een grootmeester omdat Snijdertje niet uit de verf komt? Zelfs nu zie ik hem nog graag komen, want in onze kleuter competitie zou hij nog altijd verschil maken. Voetballen heeft hij vast nog niet verleerd, ligt ook aan de trainer, een type Verbeek bijv zou wel raad weten met zo’n instelling en in 2 weken fit krijgen.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Eerlijk gezegd: ben blij dat Wesley niet bij Ajax is gekomen. Zie toch liever Ziyech vd Beek en de Jong (in vorm)

   2. Widi

    Nee Nees. Hij is met van alles bezig buiten het voetbal. En dat gaat niet. De echte toppers trainen heel hard, eten gezond en rusten genoeg. Ik zeg niets over zijn talent. Ik zag hem al spelen toen hij 12 was. Was gek van hem. Misschien ben ik juist daarom zo kritisch. En ik heb er gewoon wat moeite mee dat mensen hier wat namen roepen. Ik onderbouw wat ik zeg. En als je het er niet mee eens bent, ook goed.

   3. De Nees

    Ik las van de Sneijder-voorstanders vnl voetbalargumenten, niet over zijn nevenactiviteiten. Op dat punt is hij nog steeds van grote waarde in de slappe ED. Moeten we nu een opsomming maken waar jouw inzichten niet uitpakten? Je post ging niet zozeer om kritiek op Sneijder maar om de vraag waar alle Sneijder voorstanders nu bleven. Dus doe niet zo verheven omdat je onder aan de streep gelijk hebt, wat niet eens was vanuit voetbalargumenten maar vanwege instelling/fitheid.

 29. Widi

  Ik schrijf dit in het op 1 na nieuwste artikel omdat het dan te lezen is als laatste reactie. Niet zo paranoide Indojood. Niet iedereen wil nog strijden voor of tegen het TH. Bovendien, Ik onthou dat niet, maar volgens mij hoefde Sneijder voor jou niet persé te komen. Of wel?

  1. Indojood

   Stond er neutraal tegenover. Maar blijkbaar wil je graag “strijden” over Sneijder om je gelijk halen. Zielig figuur ben je toch.

   1. Widi

    Hypocriete lul. Jij bent al meer dan een jaar bezig om je gelijk te halen over Jonk. En jij noemt mij zielig. Eikel

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     Shit, dan ben ik ook zielig. Indojood, je wordt bedankt. Oh nee, shit, als je gelijk hebt hoef je je gelijk niet te halen. Pfoe, je had me bijna Widi.

Reageren is niet mogelijk.