There are no ads, please add some


Spaan: ‘Bergkamp bezoekt geen uitwedstrijden meer, heeft hij geen zin in’

Henk Spaan heeft aan tafel bij het programma Rondo laten weten dat de crisis die momenteel bij Ajax heerst voor een groot deel te wijten is aan Dennis Bergkamp. Volgens Spaan is het duidelijk wie er verantwoordelijk voor is dat het aantrekkelijke voetbal van vorig seizoen binnen drie maanden teniet is gedaan.

‘Dennis Bergkamp, de man die wel ‘cultuurbewaker’ wordt genoemd, die de doorstroming van talent van de Toekomst soepel moet laten verlopen, doet dat, waarschijnlijk na overleg met zichzelf, alleen als Ajax thuis speelt. Mijnheer Bergkamp heeft namelijk geen zin meer om uitwedstrijden te bezoeken. Niet verrassend dat de spelers van het eerste het stapje extra ook niet meer willen zetten. Ajax gaat het functioneren van het Technisch Hart tegen het licht houden maar ze kunnen beter de incompetente machthebbers, waaronder Bergkamp, tegen het licht houden’.

Spaan noemt de aanstelling van Keizer een enorme beleidsmatige vergissing van het Technisch Hart en denkt dat een flink deel van de schuld bij Bergkamp ligt. ‘Wim Jonk en Ruben Jongkind vertrokken eerder al na conflicten bij de jeugd en Bergkamp speelde ook een grote rol in die beslissing. Daarna volgde de botsing met Bosz. Bergkamp ontkent dat, maar dat geloof ik niet. En nu is Keizer hoofdtrainer en Saïd Ouaali hoofd opleidingen door Bergkamp. Dokter Edwin Goedhart heeft nog net op tijd ontslag genomen of had weg gemoeten, Bergkamp heeft heel veel fysiotherapeuten ontslagen, waarna ze een of andere atletiektrainer uit Zuid-Afrika hebben gehaald en die werd hoofd medische zaken. Wat mij betreft zou het zeer ongepast zijn om Keizer nu te ontslaan’, aldus Spaan.

Bron: Ziggo

 

 


Gerelateerde posts

75 reacties

  1. dioajax

   Ben je nog steeds hier??vind je nu peter boss beter??Frank??hij kan niet meer trainen ben je blind of zo…hij is geen top trainer hij kan niet eens een half seizoen blijven bij een club…yoh je moet echt stoppen met je gezijk…ook als frank terug komt gaat ajax niet meer naar een europa finale…

     1. dioajax

      Alles gaat goed komen maat…denk dat dit de laatste wedstrijd is van keizer want als het niet so is dan is het schandalig…maar denk ook niet dat bosz zooooo maar wegging…maar tja die komt nooit terug dus hoop dat ze wel een zelfde level trainer vinden als hem an geen fdb weer…

     1. dioajax

      Hahahhahahahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahaahhahahahahahah als ik hem eerst sla dan hoeft hij niet een tweede klap hahahahahhahaha lol

  1. Widi

   Henk Spaan volgt het (inter)nationale voetbal op de voet en heeft veel kennis. Ook Ajax volgt hij op de voet. Hij is vaak op de Toekomst. Ik ben het niet altijd met hem eens, maar ik luister graag naar hem.

 1. -buitenkantje rechts-

  Nu ook de thuiswedstrijden nog overslaan en we zijn bijna waar we heen willen..

 2. Vak 120

  Beetje kinderachtig deze koptekst!! Geen zin is werkwijgering…..dus reden voor ontslag dan!

 3. dioajax

  Denk dat Bergkamp heel veel heeft gedaan om de club een beetje in de war te brengen…ga maar lekker terug naar arsenal…als je geen zin hebt dan ga weg…we willen mensen met energie en met positive dingen voor onse ajax…

  1. AjaxKat

   Tja maar de beschuldigingen liegen er niet om. Misschien moet ie zelf maar in een tv-programma of zo zijn kant van het verhaal vertellen. Liefst bij een kritische journalist.
   Een artikel in VI lijkt me niet voldoende, hij moet dan wel met de billen bloot.
   En vind dat Sar sowieso ook op deze manier de dans een beetje ontspringt. Alle pijlen zijn gericht op DB. Sar stond vorig seizoen met zn neus bovenop de irritaties tussen DB en PB en hij stond erbij, keek ernaar en deed niets!!!
   Ik snap dat dit seizoen ook de situatie Nouri meespeelt, maar ik vind het toch schrijnend dat ze van t weekend zo clueless waren in opbouw en passing op het veld. En ze speelden nog thuis ook. Ik blijf het herhalen: ze hebben iets van 90% van de selectie van de EL-finale, dan moet je sportief echt meer uit dit seizoen halen door ze hetzelfde te laten spelen als onder PB. Keizer is te licht gebleken helaas… Denk dat Laudrup of Ten Hag daar betere ervaring voor hebben.

   1. Widi

    Ten Hag? Waan van de dag. Een maand geleden schreef iemand hier dat Ajax gewoon de hele verdediging van Utrecht moest kopen. Dan was het verdedigende probleem meteen opgelost.

 4. Charka53

  Wordt het niet eens tijd dat Bergkamp eens naar buiten treedt en al deze aantijgingen uit de doeken doet , het wordt met de week erger ,maar als dit alles wel waar mocht zijn moet hij maar zijn biezen pakken voor dat Ajax helemaal naar de klote gaat.

  1. Ajax/Barcelona: those were the days

   Bergkamp hoeft niets uit de doeken te doen. Vertrekken is voldoende. Stel je voor dat je een uitleg krijgt van drie A-4 tjes zonder inhoud. Hebben we hier al genoeg.

  2. De Nees

   Volgend jaar rond Pasen schijnt Dennis een groot interview te gaan geven. Dan wordt alles klip en klaar uitgelegd en heeft meneer vast nergens schuld aan. We kunnen niet wachten.

   1. paulvos

    Dat moet te doen zijn, Hurbie. ik heb zelf dat boot tochtje naar Arsenal ook nog wel eens gemaakt.

 5. Mijn Club

  Pffff, ben ik ff blij dat ik nog geen enkele wedstrijd heb gezien dit seizoen! Dit is mijn eerste (en evens ook weer laatste reactie dit superseizoen. Maar goed, denk dat de meesten hier dit ook wel zagen aankomen aan het begin van dit seizoen. Tja, ons aller Ajax … is Ajax allang niet meer. Fijne avond allen. Knap dat jullie nog wel voetbal kijken. Ik kan het niet meer opbrengen om nog met enig plezier te kijken. Wielrennen, F1 et cetera is ook leuk. Desnoods hockey. Alles dankzij het GROTE geld en de FIFA/UEFA. HIulde aan hen.

   1. AFCA my World

    Hoe durf je over WE te praten als je blijkbaar geen echte Ajacied ben,achter je club hoor je te staan ook in slechte tijden ! ⚽️

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Volgens mij hoop je in een andere reactie dat we zondag met 0-5 verliezen, dus begin eerst eens met in de spiegel te kijken

     1. Litmanen

      Hoeda, helemaal eens. Ik reageerde er ook al op. Dat je angst hebt dat je club verliest is al erg genoeg. Maar een nederlaag wensen om een trainer naar huis te sturen, dan ben je geen supporter.

      Ik hoop dat we met 0-5 winnen. Ben alleen bang dat het hem niet wordt.

 6. AFCA my World

  Het is goed om keizer toch te ontslaan,en gelijk het TH ook,wat een puinzooi is het aan de top ! ⚽️

  1. De Nees

   Ja idd Basis, maar ja bij eventuele verkoop levert dat te weinig op he? Daarom doet Ajax maar liever geen aankopen uit die categorie.

 7. Dagrump

  Als ie daar geen zin meer in heeft dan moet ie maar lekker weg gaan !! Dus Bergkamp ga lekker weg !!! En maak plaats voor iemand die wel wil en kan praten!! Weg!!

   1. Litmanen

    Jij durft wat over mij te zeggen blinde vink, maar jij hebt nu voor de dertigste keer gezegd dat je van Keizer af wilt.
    We begrijpen inmiddels je standpunt.

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     Praat jij in “wij” vorm? Het enige wat ik aangeef is dat Berkkamp niet hoeft “op te rotten” maar dat “opstappen” volstaat. Dit als reactie op John. Zelfs als ik niet op jou reageer zit je gelijk op de kast met toch wel asociaal gedrag hoor. Dat je liefdes verhouding met Veltman geen kans meer maakt wil niet zeggen dat je je pijlen op mij moet richten. Ik ben gelukkig getrouwd met een hele lieve vrouw dus geen interesse. Al helemaal niet in iemand uit Staphorst. Maar daarom kan je nog wel een😘 op je bolle hoofdje krijgen hoor van me. Je weet het, altijd wat extra aandacht voor de minder begaafden.

     1. Litmanen

      Jouw vrouwtje heeft nog een eigenschap: doof en blind.
      In het andere geval was ze al lang weg.
      En als ik jou vertel dat je asociaal bent is het een beetje goedkoop om die tekst te jatten, dombo.

     2. Ajax/Barcelona: those were the days

      Het is een beetje dom om een ander asociaal te noemen terwijl je zelf godvergeten asociaal bent dombo. Ik ga het tehuis vragen om je tablet af te nemen hoor als je zo door gaat. Oh ja, mijn vrouw is allesbehalve doof en blind. Zou erg lastig zijn met haar werk ook (rijp voor een Seijs belediging). Ik mag wel zeggen dat ze er ook nog eens verdomd goed uit ziet (ik niet hoor, oud en kaal maar rijk 😂). Ze is ook nog eens 15 jaar jonger. Jippie. Oh ja voor het geval dat, we zijn swingers en houden op zijn tojd van een joint (Moosie!). Nu jij: Litmanen is oud en gehandicapt en alleen en woont in een verpleeghuis zonder liefdevolle verzorging. Tsja, ze hebben tegenwoordig pilletjes hoor.

 8. Jimmy1971

  Geweldige voetballer , Dennis !
  Maar nu duidelijk niet op een positie die hem ligt en waar hij de capaciteit voor heeft !!
  Dus of alleen nog spitsen trainen bij Ajax of helemaal weg is nu nog de enige keuze ..

Reageren is niet mogelijk.