There are no ads, please add some


‘Keizer gewoon op bank tegen SC Heerenveen’

Marcel Keizer zit zondag in het Abe Lenstra Stadion gewoon op de bank als hoofdtrainer van Ajax tegen SC Heerenveen, zo meldt De Telegraaf dinsdagmorgen. De clubleiding blijft vertrouwen houden in de trainer, zo meldt De Telegraaf. Vooralsnog gaat het gemor binnen de clubleiding dus (nog) niet ten koste van de coach. Feit in de voetballerij is echter dat als een bestuur in tijd van crisis het vertrouwen in een trainer uit gaat spreken dit altijd betekent dat er na nog een misstap het einde oefening is.


Gerelateerde posts

60 reacties

 1. Ajax/Barcelona: those were the days

  Wat mij afgelopen zondag opviel was dat er vanaf de start geen bezieling was. Ziyech begon met afjagen, keek daarna om zich heen en zag dat niemand hem volgde. De teleurstelling en het onbegrip droop van zijn gezicht.
  Sinds de Ligt rechter CV is, is hij ondermaats. Sanchez naast hem maakte hem beter en zekerder. Veltman naast hem heeft het tegenovergestelde effect. Dit komt ook omdat Veltman nu vaak naar binnen trekt met verdedigen en dan op de plek van de Ligt uitkomt. Niet heel slim.
  Verder was de beste actie op rechtsback, die van Kluivert. Hij pakte de bal meesterlijk af ter hoogte van de eigen cornervlag (zo’n beetje enige hoogtepunt van de wedstrijd).
  Het niet afjagen, het elkaar in de weglopen wordt niet geconstateerd tijdens de wedstrijd door Keizer. Verder dan staan met zijn handen in zijn zakken komt hij niet. Als het Ajax gaat helpen ……. dan maar een volgende verliespartij tegen Heerenveen. Doormodderen is geen optie.

  1. Indojood

   Die lul weet het gewoon niet meer. Laat Dolberg meteen warmlopen na de 0-1. Paniek slaat meteen toe. Brengt hem vervolgens ook nog in waardoor je achterin 1 tegen 1 gaat spelen met nog een uur wedstrijd voor de boeg. Die 0-2 kon iedereen voorspellen.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Ik zat ook met verbazing te kijken. De Ligt had het al lastig en hij wilde Dijks er uit halen om het die jongen nog wat moeilijker te maken. Volgens mij dacht de Ligt, mooi niet, dan ik er uit. Ff kopstootje (pakte beetje fout uit maar komt wel weer goed).

   2. Charka53

    Hé Indojood niet gaan schelden op die , hij doet zijn werk naar vermogen het is niet zijn schuld dat hij daar zit dat is de schuld van anderen lullen

    1. Indojood

     Hij heeft zelf ook verantwoordelijkheid. Had die maar die baan niet moeten nemen. Het is godverdomme geen speeltuin.

    2. Widi

     Hij zit er nu. Kan hij het net zo goed wel gewoon goed doen. En geen opstellingen en wissels die wij allemaal onbegrijpelijk vinden. Hij moet beginnen met te doen wat Bosz deed: tegen Spijkerman zeggen dat hij nog op de bank mag zitten zolang hij zijn smoel dicht houdt, blijft zitten en zich nergens mee bemoeit.

     1. Ajax/Barcelona: those were the days

      Gewoon 5 van de f- side naast hem op de bank zetten. Doet die bloemkool zijn mond open …….. volgt er een uiteraard vriendelijk verzoek die weer dicht te doen.

     2. Widi

      Ik ben niet van de f-side. Maar ik wil dat ook wel doen. En ik heb er echt geen 4 anderen bij nodig.

  2. beni

   Als je met je handen in je zakken de boel staat te coachen en ook de pers te woord staat. Ben je gewoon een lompe hobbezak.

  3. HURBIE

   Ja Keizer krijgt zondag nog een kans
   Als ze finaal worden overlopen door Hereveen kan hij maar beter de eer aan zichzelf houden. (van wat er nog van over is) en zijn biezen pakken

   1. Widi

    Wordt niks. Hij kan het niet. Als Bergkamp c.s. niet beseften dat ze zelf ook mee moeten, was hij al weg.

  4. Litmanen

   AB, jij analiseert een wedstrijd op basis van twee of drie momenten. Een afjagende Ziyech is heel bijzonder. Meestal kijken zijn ploeggenoten precies op dezelfde manier naar hem. Bij balverlies zelden achter zijn tegenstander aan. Kan ook niet. Bij zoveel balverlies moet je de conditie van een marathonloper hebben.

   Kluivert die achter zijn tegenstander aangaat, net zo bijzonder.
   Dat Veltman steeds vaker naar binnen trekt is logisch. De Ligt maakt elke week beslissende fouten, dus logisch dat hij probeert zoveel mogelijk rugdekking te geven.
   Hopelijk gaat Keizer hem daar zondag neerzetten, De Ligt mag niet spelen na een hersenschudding.

   Maar bij Keizer weet je het niet, want na het uitvallen van De Ligt liet hij Veltman bewust op rechts staan. Vervolgens liet hij Frenkie zakken naar het centrum terwijl die jongen zijn slechtste wedstrijd in een jaar speelde.

   Ik blijf er bij, Keizer gaat na zondag zonder baan naar huis.

   Ondanks dat velen hier er van gruwen, laat Frank de Boer het asjeblieft overnemen en redden wat er te redden valt. Elke andere oplossing zal geen verbetering opleveren op korte termijn.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Er waren niet meer momenten op te analiseten. Sorry, verder was het gewoon bar slecht. Leuk dat je dat van Veltman weer naar je toe lult, was te verwachten. Mogelijk je tv eens wat anders afstellen of ook eens in het stadion komen kijken. Gaat er een wereld voor je open, zie je veel meer gebeuren dan op het scherm. Feit is dat de Ligt slechter speelt sonds Velgman direct naast hem staat. Rarara. Feit is dat Veltman de ballen verstand heeft van coachen. Ook wel leuk dat de actie van Ziyech je niet is opgevallen ……. oh ja, dat was op tv niet te zien waarschijnlijk. Beetje voorzichtig aan dus met je “vaststaande” conclusies wat dat betreft. Frenkie zakte overigens niet terug naar het centrum, het was overduidelijk zichtbaar dat de verdediging uit drie man bestond na de wissel of Frenkie heeft een aparte plek van cv in zijn gedachte. Dus Litmanen, sorry jongen, je aannames zijn aantoonbaar onjuist en dat dat nu net door mij moet gebeuren om vast te stellen. Lullig he.

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     Om te analyseren. Sonds is sinds. Velgman vind ik wel leuk dus laat ik staan.

    2. dickst14

     Zou de vrouw van Veltman weten dat een frequent Blue Oyster Bar bezoeker een blinde adoratie heeft voor haar man.

     1. Ajax/Barcelona: those were the days

      Dan zeg ik tegen de Marokkaanse gemeenschap dat ik iemand ken die Ziyech constant loopt af te zeiken. 😂😂

     2. dickst14

      Dan krijgt hij dalijk ruzie met zijn vrouw en gaat hij nog slechter spelen ook al is dat haast niet mogelijk.

     3. Ajax/Barcelona: those were the days

      Voordeel is dat hij dan niet meer in de basis staat? Elk voordeel kan een extra voordeel hebben tenslotte 😂

     4. dickst14

      Hij is zelfs aanvoerder. HET dieptepunt sinds het bestaan van de club.
      Hij wou vd zomer naar het buitenland.
      Hij zal dus wel op vakantie in Spanje zijn geweest.
      Misschien dat hij volgend jaar met Litmanen mee kan naar een mooi paradijsje en dat ze daar heel gelukkig worden en blijven.

     5. dickst14

      Hopelijk weet Litmanen dat ook dan. Dan zou hij misschien met een beetje proffesionele hulp van zijn blinde adoratie af kunnen komen.

    3. Widi

     Was op tv wel te zien. Bij Fox. De commentator wees er zelfs op. Die zag het ook. Ik denk niet dat De Ligt Veltman nodig heeft om slecht te spelen in alle eerlijkheid. Het gaat vaak mis als hij gaat dribbelen met de bal. In de jeugd was dat juist zijn kracht. Die jongen had al weken op de bank moeten zitten om hem tegen zichzelf te beschermen. Helaas heb ik gisteren gezien dat de aankopen niet voor niets nog niet spelen. Ik heb ook een goede Zeefuik gezien. Die kan zo rechtsback. Dus de Ligt kan in alle rust revalideren. En zijn vormdip verwerken.

    4. Litmanen

     AB, kijk de wedstrijd nog maar een keer na, maar ook de interviews. Frenkie kreeg wel degelijk de opdracht in te zakken en van uit die positie aan de bal te komen en in te schuiven. Overigens hhel goed zichtbaar. En dan, als jij, net als je vriendjes, het weer voor elkaar krijgt om Veltman de schuld te geven van het wekelijks falen van De Ligt, dan ben je echt de weg kwijt. En ja, dan zeg ik daar wat van.

     En ja, ik zag Ziyech 1 KEER doorjagen. Ik heb het gezien. Er geschiedde een wonder, Ziyech deed iets wat hij gewoonlijk nooit doet.

     Ja AB, voor de zoveelste keer: begrijpend lezen is niet je sterkste kant.

     Jij laat je jammergenoeg de mond niet snoeren, ik ook niet.

     1. Ajax/Barcelona: those were the days

      😘 love you too. Ik heb een zwak voor zwakzinnige mensen. Dat is mijn handicap. Maar ik beschouw je als mijn minder ontwikkelde broertje. Maar die moet af en toe wel flink op zijn flikker hebben. See you brother.

     2. Ajax/Barcelona: those were the days

      Gelukkig kunnen we voor de rest van het seizoen de naam van de minst waardevolle speler van Ajax al invullen ……. VELTMAN.

     3. Litmanen

      En de zieligste supporter is AB. Geen enkel normaal argument gelezen lieve geestelijk gehandicapte vriend.
      Maar dat kan ook niet als je net je laatste hersencel hebt gedeeld met Dickst en Indojood.
      Geeft niks hoor. Jullie krijgen volgend seizoen een eigen vak op de derde ring.

     4. Ajax/Barcelona: those were the days

      Gelukkig vertoon jij geen enkel asociaal gedrag. Dat is meestal het probleem met Staphorstertjes en zwarte kousen kerkgangers, altijd een schijnheilige mening over een ander terwijl ze zelf niet zuiver op de graat zijn.

 2. Iceman

  En dat wordt wel de laatste keer voor Keizer hij is te licht voor dit Ajax. Erg Jammer maar ga eens na wat voor ervaring heeft Keizer als Trainer.?? Hij heeft Telstar, Cambuur, Emmen, en Jong Ajax waar hij het beste heeft gepersteerd. Er moest eerst een ervaren trainer naast hem worden gezet en dat wel voor een jaartje of drie en daarna Keizer als hoofd trainer. Maar ja ze luisteren niet naar elkaar bij Ajax een ieder doet de verkeerde dingen en bemoeien zich overal mee behalve met de zaken waar ze voor zijn aangesteld…

  1. De Nees

   Maar ja dat kon je ook uittekenen toen zijn naam werd genoemd als mogelijke opvolger. Ook verkeerde speler die behouden worden, selectie laat op orde, aankopen die nog niet speelklaar zijn, functieovelapping in TH, zo kan je nog wel ff doorgaan.

  2. Hoeda Fak Ajoe

   Eens met je conclusie Iceman. Keijzer heeft de handschoen opgepakt en daar moeten we waardering voor hebben. Hij moet inderdaad in de luwte van een sterke persoonlijkheid ervaring opdoen. Ik vind het onterecht om hem hier aan de schandpaal te nagelen, zoals enkele reageerders hier. Ook het TH heeft gegokt en verloren; vorig seizoen gegokt en gewonnen. Ook toen overigens onder heel veel kritiek op dit forum. Wie niet waagt, wie niet wint; ik mag dat wel. Belangrijk is het hoe ze het nu op gaan pakken, want er moet wel wat gebeuren.

 3. AjaxKat

  En dan? Betekent denk ik ook dat ze al iemand hebben benaderd om hoofdtrainer te worden. In de luwte.

  Schreef het net ook bij een ander stuk en ter verdediging van Keizer: de situatie Nouri speelt ook mee in de crisis nu. Maar eigenlijk is het wat ze gisteren ook bij VI zeiden: je moet de meest ervaren spelers nu opstellen. Dus gewoon Schöne ipv Frenkie of Donny. Gewoon zwaar klote…

  1. De Nees

   Het is niet alleen Schone, te veel jeugd ook dus wie staat op om de kar te trekken als het minder gaat. Als je bijv kiest voor een de Ligt dan moet je daarnaast een ervaren kwaliteit kiezen. Sanchez verkoop kon je zien aankomen dan anticipeer je daar eerder op. Zei het al vaker, selectiebeleid afstemmen op elkaars krachten en zwakten. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk, maar bij Ajax doen ze alsof voetbal rocket science is.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Sanchez verkoop kon je niet aan zien komen, maar hier hebben we al veel topics over volgeschreven. Eens dat De Ligt een ervaren kracht naast zich krijgt. Of Wöber dat is weet ik nog niet; Veltman is de meest ervaren CV binnen de groep. Eerst maar met Veltman en Wöber in het centrum beginnen.

 4. Jari10

  Einde oefening. Doorpakken en dit jaar binnen de club orde op zaken stellen. Seizoen is zo als weg. Talenten koesteren en opstellen. Met name Dolberg. Anders is hij in januari voor 15 miljoen weg.

 5. Charlie2011

  Keizer raakt deze jongens niet. Voor jong ajax is hij goed boys willen zich bewijzen. Dit zal niets worden. Ziyech. Van Beek Dolberg de ligt veltman zijn je dragers. Ze spelen niet met vuur om door te gaan.

  1. dickst14

   Veltman heb ik 1 wedstrijd met vuur zien spelen en dat was tegen 010 1 en 1/2 jaar geleden. Toen verving hij Tete en deed dat geweldig. Als hij altijd zou spelen en met die instelling dan heb ik geen problemen met hem. Maar goed dat was een wedstrijd in januari / februari 2016.

 6. Koning Haarms Wolfs

  Keizer heeft zich qua mindset wel om kunnen zetten van trainer van het 2e naar het 1e, alleen de spelers niet. Volgens mij hebben een (groot) aantal spelers er moeite mee, hem als leider te zien en te accepteren. Iemand er naast of iemand als vervanger lijkt onontkoombaar. Wel jammer van een goede vent. Hij is in het diepe gegooid en te licht bevonden. Hoop dat hij er weer bovenop komt.

 7. ajaxpers

  FDB is hard nodig, je hebt meteen rust, reinheid, regelmaat, charisma, kampioenschap en met deze selectie nog heel veel jaren plezier en goed verzorgd voetbal en op z’n tijd ook aanvallend. Gewoon een gezonde combi van passie en verstand

  1. Widi

   Ik ben geneigd in te stemmen. Want ik slaap nogal slecht de laatste tijd. Kan ik in elk geval in het weekend 90 minuten bijslapen.

 8. Vak 120

  1 kwaliteit heeft keizer wel!!
  In 3 maanden heel het voetbal en zelfvertrouwen uit een ploeg halen…marcel geniet er zondag nog even van,spullen pakken en de tuin bij bergkamp gaan doen!

 9. AFCA my World

  Hopelijk een verlies van 5 of 6-0 , dan word keizer eruit geflikkerd ! Kan niet wachten ! ⚽️

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Klopt, de ware supporter heeft er veel voor over om het tij te keren, zelfs een flinke zeperd. Kan jij nog wat van leren, hoewel …….. in zaagsel blijft niets hangen.

Reageren is niet mogelijk.