There are no ads, please add some


Ajax gaat dubbelrol Van der Sar en ook rol Bergkamp tegen het licht houden

Ajax gaat de komende tijd goed kijken naar de huidige opbouw van de bestuursstructuur, zo meldt De Telegraaf. Edwin van der Sar is Algemeen directeur maar daarnaast ook de doorslaggevende stem in het technisch hart.

‘Zijn functie als directeur is moeilijk te verenigen met zijn leidende rol in het technisch hart, dat direct onder de verantwoordelijkheid van de directie valt. In dat technisch hart met Dennis Bergkamp, Marc Overmars en hoofd opleiding Saïd Ouaali is de stem van Van der Sar doorslaggevend als de stemmen staken’, aldus de krant.

Van der Sar heeft daardoor op twee posities de touwtjes stevig in handen. ook de rol en positie van Dennis Bergkamp werd al meerdere keren bekritiseerd. De cultuurbewaker van Ajax zit in het technisch hart en neemt daar beslissingen over mensen onder wie hij notabene als assistent werkt bij het eerste elftal. Wanneer er duidelijkheid komt over de evaluatie is niet bekend.


Gerelateerde posts

61 reacties

 1. De seijs

  Komende tijd ? En wanneer de uitkomst er is weet men ook niet te vertellen bij de telegraf! Jaja lekker duidelijk weer!

  1. AjaxKat

   Die duidelijkheid moet van Ajax komen en niet van de Telegraaf.

   Hoe dan ook, ben bang dat ze de handen boven de hoofden van Sar en DB gaan houden en dat Overmars binnenkort uit zichzelf wel weggaat. En dat is juist degene die ik koste wat kost in het TH wil hebben. Maar de geruchten dat de relatie DB en MO gekoeld is worden steeds hardnekkiger. Denk dat MO wel zal vertrekken gezien de geschiedenis van de fluwelen revolutie dat de goeien altijd wel vertrekken.

  2. HURBIE

   Ja Seijs de éne hand wast de andere hand
   Ze houden ons weer een worst voor maar daar kunnen we niets mee
   We gaan het zien en beleven
   Wordt vervolgd

  3. BobbyHaarms

   Ja hoor Seijs dit is hardstikke duidelijk. Als ze het bij Ajax nog moeten uitzoeken kan de Telegraaf het uiteraard nog niet vertellen. Zit geen woord Spaans bij, kwestie van lezen.

 2. Ajax/Barcelona: those were the days

  Tegenwoordig is elke krant anti Ajax als ik mensen hier moet geloven (wat ik niet doe overigens 😉).

  1. De Nees

   Denk niet dat ze perse anti-ajax zijn, maar gewoon de zaken benoemen zoals het is. Een rooskleurig plaatje kan je niet optekenen voor wat er daar gaande is lijkt me.

 3. Jari10

  Zaak herstructureren. Bergkamp uit TH of van de bank. Overmars op positie van der Sar. Het onderdeel van het probleem moet in dit geval niet de oplossing zijn. Dan veranderd er niets.

  1. De Nees

   Ze gaan ook niks rigoureus veranderen, poppetjes blijven zitten met mss een functie aanpassing wat geen naam mag hebben.

  2. Widi

   Overmars kan de functie van Sar niet uitoefenen. Sar moet vaak de praatjes houden etc. Als er iets is wat Marc niet goed kan……

  1. HURBIE

   Met zijn allen hier op deze site weten we het allemaal zo goed hoe het moet incl mezelf maar dat er wat moet gebeuren is duideijk
   Een goeie taakverdeling zonder een dubbele functie
   Al die nieuwelingen die gekocht zijn opstellen
   En ze in ieder geval de tijd geven om hun zichzelf te bewijzen

   1. Vakje129

    Dat krijg je met 3 kapteins op een boot dan wordt het een stuurloos schip dat op Ramkoers ligt , of te wel snel ingrijpen voor het te laat is .

 4. Iceman

  Zo zo Er wordt wel heel wat tegen het Licht gehouden in de Johan Cruijff Arena. Blijf alles en iedereen in het Licht houden Ajax En misschien zien Jullie Johan wel verschijnen en kan hij jullie de weg wijzen hoe het wel moet want jullie zijn het spoor al jaren bijster…. Blijven schijnen met het Licht en betalen jullie straks de hoogste energie Rekeningen. Belachelijk voor woorden dit.

  1. dickst14

   Het is net de politiek. Cruijff was trouwens teleurgesteld in van Duivenbode omdat hij zich niet hard genoeg maakte. Nu hij is opgestapt is het meer dan duidelijk dat de RVC de lijn Cruijjf niet wil volgen en er alleen voor eigenbelang zit. Miljoenen Ajax supporters willen het beste voor Ajax en deze klootzakken verzieken het voor iedereen.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Wow! Van de redders van ons aller Ajax in een paar jaar naar klootzakken. Nou het wordt wel weer eens tijd voor een al dan niet fluwelen revolutie. Gooien we de boel gewoon weer overhoop en proberen we het plan Cruijff (wat dat in praktijk ook mag zijn) nog maar eens leven in te blazen. We sodemieteren al die zakkenvullers, plucheplakkers en incapabele trainers de tent uit en vragen de echte Ajacieden Wim, Jordi, Keje, Tsjeu, Theo en miscchien Peter om aljeblieft ons Ajax te redden.
    Tien tegen een dat zij dan over 5 jaar de klootzakken zijn …

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     Het zijn nooit redders geweest als je de afgelopen jaren een beetje hebt opgelet. Dat heeft Johan zelf ook duidelijk aangegeven. Dus niet dom gaan lullen ajb. Maar dat zal een tevergeefs verzoek zijn vrees ik.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Dan is de fluwelen revolutie dus helemaal voor niets geweest? Bijna 10 jaar met alleen maar geruzie, gescheld, achterbaks gedoe, ergernis en tweespalt?! Lekker dan. Ajax is met de grond gelijk gemaakt en waarvoor? Omdat kennelijk niemand het voor elkaar krijgt om de neuzen (leuk) dezelfde kant op te krijgen en iedereen achter hetzelfde idee te krijgen. Misschien kan het wel niet op de manier die Cruijff zo graag zou willen (in theorie dan). Maar in plaats van te zoeken naar positieve energie en mensen die er een goede wending aan kunnen geven waordt er geroepen om een nieuwe revolutie. Met welke garantie? Geen enkele! En zeker niet met de vorige revolutie nog vers in het geheugen. Vind je het echt gek dat ze behoudend en zoekende zijn?

    2. dickst14

     We gaan lekker door zo dan. Dalijk een miljard op de bank en geen voetbal zoals Ajax hoort te voetballen. Veel plezier elke zondag.

 5. Basisspeler

  Is dit onderdeel van de zelfevaluatie? Wie gaat deze functies tegen het licht houden? RvC?

 6. Cootje Adriaanse

  In augustus las ik ook al dat de functie van Van der Sar tegen het licht werd gehouden binnen de club. Noooooit meer iets van gehoord. Zal hier ook wel zo zijn.

 7. Vak 120

  Dit schrijven/roepen ze om de supporters tegemoed te komen…maar uiteindelijk gebeurd er weer niks! Precies hetzelfde als ze met de transfers doen!!

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Maak je zelf nou niet zo belangrijk. Als ze zouden doen wat de moord en brand schreeuwende supporters zouden willen, dan staat er elke maand een nieuwe trainer voor de groep, lopen er 11 nieuwe spelers rond (de ene maand allemaal jonkies en de andere maand allemaal overgewaardeerde veel te dure ervaren krachten en oud-Ajacieden) en hebben we elk kwartaal een nieuwe directeur en technisch directeur. Zijn we niet alleen het lachertje van Nederland en omstreken, maar dan zijn we ook weer bijna failliet zoals een jaar of wat geleden.

  2. De Nees

   Hoeda je bent cynisch om het cynisch zijn. Die supporters schreeuwen omdat daar ook echt reden toe is. Bij geen enkele club gaat er op zoveel vlakken zoveel mis, alleen bij Ajax zit er van alles krom. De rijkste club in NL met veel kennis en ervaring voor handen en dan nog voortdurend lopen klootviolen. D’r worden constant verkeerde beslissingen genomen en als je dit nader gaat bekijken dan komen telkens dezelfde zaken naar boven: machtspelletjes,onkunde en eigenwijsheid. Hoe moeilijk is het om een evenwichtig team met jeugd en ervaring te vormen? Een juiste trainer te kiezen? Op tijd je selectie klaar hebben? Ajax speelstijl aan houden? Onbenullen de laan uitsturen? Als deze simpele zaken goed geregeld zijn dan hebben die supporters niet veel te klagen of wel?

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    De Nees, begrijp het nou. We hebben goud in handen met dit TH. Eug heeft dat nu inmiddels in tienduizenden woorden zitten uitleggen hier. Die Bergkamp alleen is al goud waard. Die kennis, die kunde is ongeevenaard. Je moet toch wel een plaat van plaatijzer voor je harses hebben wil je dat niet zien. Toch?

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Nee, Nees ik ben niet cynisch om cynisch te zijn. Ik ben AB niet. Er gaat inderdaad een hoop mis, maar ik ben het een beetje zat dat elke keer als er iets mis gaat er iemand ‘op moet rotten’. Dat hebben we een paar jaar geleden een hele boel keer gedaan en ik vind het wel genoeg. En je vraagt hoe moeilijk het is om een ‘evenwichtig team met jeugd en ervaring te vormen’! Verrot moeilijk! We proberen het al 20 jaar en laten we eerlijk zijn, het wordt er niet beter op. Is dan een nieuwe revolutie de oplossing? Ik denk het niet, ik denk dat er dan nog meer kapot gaat en dat de Ajax identiteit verloren gaat. Kijk naar Rijkaard, hard core Ajacied die zich van Ajax afgewend heeft vanwege het doorlopende gekonkel. En kom dan niet met dat dat alleen de anti-Cruijffers zijn. Maar het zijn wel de Cruijff aanhangers die niet mee willen werken of compromissen willen sluiten. Het is hun manier of helemaal niks. Om van het gezeik af te zijn zou je ze hun gang moeten laten gaan en maar te zien wat er gebeurt. Maar dat hebben we al een keer gedaan en zie wat er van geworden is! We zijn de uitverkorenen (ook al ontkent Ab dat) net als toen weer voor vuil aan het uitmaken en achter allerlei suggestief en tendentieus gewauwel aan het aan lopen in plaats van kritisch opbouwend en ondersteunend te zijn. We hebben gvd net de EL finale gespeeld en binnen twee maanden was het krediet al weer op. Alleen maar afkraken en iemand die de nuance zoekt wordt tot op het bot beledigd. Ik cynisch? Nee hoor, het is helaas bijna realisme.

     1. De Nees

      D’r gaat niet ‘iets’ mis maar al jaren heel veel. Als je dat niet inziet dan ben je hopeloos. Voor jouw is het verdomde moeilijk een uitgebalanceerd team samen te stellen, maar voor veel anderen niet. Je kan een paar keer naast zitten maar niet 20 jaar lang dan moet je wat anders gaan doen. Blijf jij alles afzeiken wat Cruijff is en tot het oneindige maar juichen voor dit management, beetje steun kunnen ze nu wel gebruiken.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Ik zie dat zeker in, Nees. Maar ik ben een realist. De fluwelen revolutie heeft er voor gezorgd dat we weer jong talent rond hebben lopen en vaak ook nog eigen talent. Dat is te danken aan Cruijff en Jonk, maar ook Bergkamp en Overmars. Ze hebben hele goede dingen gedaan en ook veel missers, maar dat is de consequentie van de gekozen richting. Nu zitten we in een diep dal, maar ik geloof niet in een nieuwe revolutie. Ik geloof niet dat Bergkamp c.s. moedwillig bezig zijn om Ajax ten gronde te richten, ik denk dat ze hun gierende best doen. En ja, er moet zeker wat gebeuren, maar niet het hele gebeuren ‘op laten rotten’. Ik geloof niet dat Jonk, Jordi, … de oplossing in handen hebben omdat zij net zo weinig kennis en ervaring hebben als de mannen die er nu zitten. Dat is tijdverspilling die er voor zal zorgen dat Ajax er onder door zal gaan. En dan is het mijn beurt om om te roepen dat ze op moeten rotten.
      Deze weg is een aantal jaren geleden ingezet en er zijn vele offers gebracht. Nu rest ons alleen er van leren, aanpassen en doorgaan. In de geest van Cruijff (niet volgens zijn plan, want dat is in praktijk niet te realiseren) en In combinatie met de sterke hand van een echte manager die Ajax kent en een Ajax hart heeft en dan bedoel ik dus niet Pim Verbeek.

     3. De Nees

      Hoeda paar mensen wegsturen is niet een nieuwe revolutie, je kijkt weer naar uitersten. Gaat hier om competentie, dat is te mager en dan moet je plaats maken. En dat hoeft niet perse ingevuld te worden door Jonk of Jordi. Mij gaat het daar niet eens om, want d’r zijn ook anderen die dit kunnen opvullen. De gemaakte fouten zijn te doorslaggevend gaat hier niet om schoonheidsfoutjes. Je geeft te veel krediet aan hun, in de professionele wereld met zoveel belangen daar kan je niet blijven rotzooien. Je moet maar meer naar grootheden kijken ipv bij elk voorval naar omstandigheden. Rijkste club en alle kennis en ervaring ter beschikking en dit als resultaat opleveren kan gewoonweg niet.

    2. Hoeda Fak Ajoe

     En Ab, je bent weer een flapdrol zoals altijd. De zaak zwart wit maken en dan net doen of je mijn mening weergeeft. Je doet maar.

     1. Ajax/Barcelona: those were the days

      Oh? 😘😘 dan maar. Je reageert zo vaak op mij, je moet wat speciaals voelen maar van mij mag je hem gewoon in een drilpudding stoppen hoor.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Hahaha! Ik beschouw dit als een bevestiging van jouw kant, Ab. Je doet zo je best om de aandacht af te leiden. Maar dat hoeft niet hoor! Ik ben dan wel niet zo, maar ik heb niets tegen de anders geaarde medemens.
      😂

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Ik heb jouw toestemming niet nodig. En je maakt jezelf alleen maar meer belachelijk. Je kan alleen maar kwebbelen en niet incasseren. Kruip maar gauw weer in je kast.

    3. De Nees

     Ja sorry AB ben wat traag qua begrip man. Begin nu langzaam in te zien hoe groots dit TH is. Dennis kon toch zo mooi scoren, wat maakt het voor een zak uit hoe hij nu beleid voert? Nee Eug’s woorden zinken nu langzaam binnen…kon ik maar zo helder analyseren!

  1. -buitenkantje rechts-

   Ja, zoiets zei basisspeler hierboven ook al.. vermoed RvC. Of zou Dennis Sar tegen het licht houden en andersom? Dan schieten we weinig op.

 8. Remco072

  Geef die hele RvC een seizoenskaart van Feyenoord…. opflikkeren en nooit meer in Amsterdam vertonen.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Zo is dat! Weer een fluwelen revolutie, gevolgd door 10 jaar ellende! Ik kan niet wachten … pffffff

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Laat dat fluwelen er maar af, dat werkt niet. Gewoon de beuk er in nu en niet anders. Maar ja ….teveel eigen belangen. Ik denk dat ze pas wakker worden in de nieuwe jupiler league. Nog twee jaartjes geduld dus.

 9. Bigboss

  Dat mensen hier op nog met een duim naar beneden op stemmen onbedrijpelijk

  Weg met die twee. Als wij ons werk keer op keer niet goed doen. Moeten ook een stap terug doen of worden we ontslagen. De supporter en de club moeten 1 staan en niet de eigen EGO

Reageren is niet mogelijk.