There are no ads, please add some


Recordomzet en netto winst van 49,5 miljoen euro over afgelopen seizoen; 36,7 miljoen gereserveerd voor bouwplannen De Toekomst

Ajax heeft maandag de jaarcijfers bekendgemaakt. Sportief is het om te huilen momenteel maar het zal niemand verbazen dat de club wel een flinke winst heeft geboekt onder meer door verkoop van spelers; over het boekjaar 2016-2017 bedraagt de netto winst 49,5 miljoen euro. Tegelijkertijd werd een recordomzet geboekt van 118,2 miljoen euro.

Ajax meldt in haar persbericht over de jaarcijfers dat de directie en Raad van Commissarissen voorstellen een reservering van 36,7 miljoen euro op te nemen voor de realisering van de nieuwe bouwplannen voor het opleidingscentrum de Toekomst. Over het resterende resultaat wordt een dividend van 24 eurocent per aandeel beschikbaar gesteld.

– Het resultaat na belasting bedraagt € 49,5 miljoen positief.
– Ajax heeft een operationele winst van € 8,4 miljoen gerealiseerd in het boekjaar 2016-2017.
– De bijdrage van inkomsten uit transfers van spelers was € 78,6 miljoen.
– De netto omzet is met € 24,8 miljoen gestegen van € 93,4 miljoen naar € 118,2 miljoen door het sportieve resultaat in de UEFA Europa League.
– De omzet uit sponsoring kende een stijging van € 2,4 miljoen.
– Het saldo liquide middelen op 30 juni 2017 bedraagt € 62,7 miljoen en is gedaald met € 7,6 miljoen ten opzichte van 30 juni 2016.
– Het onverdeelde positieve resultaat wordt aan de overige reserves toegevoegd, die hiermee op € 50,0 miljoen positief komen. De directie en Raad van Commissarissen van Ajax stellen voor een dividend uit te keren van vierentwintig eurocent per aandeel.
– Het eigen vermogen bedraagt € 158,9 miljoen (na verwerking resultaat) en komt op 64,6% van het balanstotaal.

Download hier het volledige persbericht over de jaarcijfers


Gerelateerde posts

67 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Ziet er financieel gezond uit! Alleen is het voetbal waar het om draait doodziek..

  1. AjaxKat

   Idd maar de crisis op het veld gaat zich volgend jaar ook wel vertalen in de cijfers. Geen Europees voetbal, ik zie het somber in wat betreft titel en beker (geen prijzen), en zie dan nog maar mensen enthousiast te maken om een nieuw Ajax-shirt te kopen.

   1. EvdB

    Zoals Jaap van Praag (GOD hebbe zijn ziel) altijd zei: het kapitaal hoort op het veld te staan …….

   2. BobbyHaarms

    Precies AjaxKat zo denk ik er dus ook over. Korte termijn visie, en het laatste jaar dat er flinke zwarte cijfers geschreven worden. Ik voorzie vanaf nu alleen maar een virtuele cirkel naar beneden, zowel sportief als financieel. En al helemaal als dit zooitje ongeregeld op de troon blijft zitten.

 2. EugAjax

  Ik besef dat sportief preseteren veruit het belangrijkst is, maar zie hier weer een bewijs van zeer goed beleid! Operationeel dikke winst en transfer dikke winst en gaan nu 36.7 mln investeren in De Toekomst faciliteiten.
  Eens te meer reden om te hopen dat Sar, Bergkamp en Overmars gewoon blijven.

  1. Ajax/Barcelona: those were the days

   Godverdegodverdegodver Eug, pleur nu eens een tering eind op. Verdwaal een paar maanden in Noorwegen maar zandsodemieterstraal nu op of kom de volgende thuiswedstrijd je mening ff op de tribune verkondigen met je kuttekop. Wat een ongelooflijke debiel ben jij. Volgens mij ben je Bergkamp zelf. Zo dat wilde ik ff kwijt. Komt vast nog veel meer.

   1. EugAjax

    Indojood ik heb ook nog oplossing voor je paniek probleem. Als trio blijft ben je bang voor degradatie las ik vandaag………..nou dan neemt Jong Ajax plek over als kampioen van Eerste Divisie 😄🏆. Even grapje tussendoor in barre tijden.

    1. Indojood

     Nee, dat zei ik niet. Ik zei alleen dat jij pas wakker wordt bij een degradatie. Nu zie ik dit niet gebeuren dus slaap lekker verder onder je Bergkamp dekbedje.

     1. Ajax/Barcelona: those were the days

      Eerste titel is: “Eug vertrekt” tweede titel is: “Technisch hart vertrekt”

     2. Litmanen

      Jij valt mensen aan die jou iets vervelends toewensen. Lees even terug wat je onder het commentaar van Eug. zet. Het zegt wel iets over jouw niveau.
      Ik ben het ook niet eens met de conclusie dat het op het veld goed gaat, maar zoals eerder gemeld AB, begrijpend lezen, derde klasse lagere school, is jou volkomen vreemd.
      Eug. zegt dat het financiële verhaal er goed uit ziet. Wat is daar aan gelogen?

      ,Zou je dat zonder verwensingen in normaal ABN kunnen weergeven?

      En daarna dan op zoek naar die ene zoekgeraakte hersencel?

     3. Ajax/Barcelona: those were the days

      Daarnaast sta ik niet echt alleen in mijn mening maar mijn commentaar is een beetje fel voor een Staphorster natuurlijk.

     4. Litmanen

      Jouw mening is niet fel maar asociaal, zoals jij dat ook bent, steeds weer opnieuw. Jammer dat jouw ouders je dat beetje beschaving niet hebben kunnen bijbrengen.
      Mensen uitschelden, beledigen, tieren en onzin uitbraken, het houdt nooit op.

      Maar goed, die laatste hersencel heb je duidelijk niet teruggevonden.

     5. Ajax/Barcelona: those were the days

      En dat is niet asociaal natuurlijk. Ach, ieder zijn eigen normen en waarden. Ben blij dat ik geen Staphorster ben. Op naar de volgende tirade.

     6. Guacamole

      Goede zaken gedaan heren. Ik wist dat jullie financieel alles onder controlle zouden krijgen. Nu volle bak focussen op voetbal anders gaan we eraf.

  1. HURBIE

   Ze hebben maar één doel en dat is JC ARENA te kopen en wat er op het veld afspeeld interesseert ze geen reet

   1. Charka53

    Mooi en als dat dan hebben kunnen ze er een begraafplaats van maken want het voetbal is dan dood.

 3. Widi

  Prachtige cijfers. Ik hoop dat er nu al gekeken wordt naar echte versterkingen die uiterlijk begin juni 2018 worden vastgelegd. Misschien ook nog eens wat geld om een paar hele goede jeugdtrainers aan te trekken. Heitinga bij de onder 19 is gewoon armoede. Gelukkig zit er een goede trainer bij de onder 17 want dat is een betere lichting. (Gery Vink). Maar een paar toptrainers voor de jeugd moet gewoon kunnen. Mag wat kosten. Betaalt zich altijd terug.

  1. EugAjax

   Widi die Gery Vink is een hele grote of niet? Is hij beetje ondergewaardeerd op de Toekomst? Dat idee heb ik beetje van afstand

   1. Widi

    Hij is ervaren en bevlogen. Net als iedereen heeft hij voor- en tegenstanders. Maar hij heeft dit jaar niet voor niets de beste lichting onder zijn hoede.

 4. Iceman

  Mooie Cijfertjes hoor maar het kapitaal moet op het veld staan maar dat zal niet gebeuren want dat verdwijnt in de portemonee van Marc Sar en Bergkamp.

  1. EugAjax

   Iceman dit klopt niet, de heren zijn namelijk financieel beter af bij sportieve prestaties dan bij financiele prestaties. De bonus bij sportief succes ligt vele malen hoger dan bij financieel gewin

 5. Widi

  In volgende contracten maar geen bonussen meer. Veel te veel gezeik over. Gewoon een goed salaris. Geen verdenking meer van eigenbelang. Ik denk overigens dat Sar, Bergkamp en Overmars liever zonder bonus kampioen worden dan met bonus zoals het nu gaat. Ze krijgen overigens per saldo niet meer geld dan mensen in vergelijkbare posities bij vergelijkbare clubs.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Zij zullen overigens nooit de bonus weigeren vanwege disfunctioneren. Uberhaupt belachelijk dat ze nu een bonus krijgen.

   1. Ajax/Barcelona: those were the days

    Gadverdegatver, eten komt naar boven. “Eens Widi” Kijk uit dat je niet in zijn hol verdwaald.

 6. Cootje Adriaanse

  Rot op met dit artikel! Allemaal uitgekiend om het uitgerekend vandaag te presenteren om niet een slechte beurt te maken op de beurs!

  Gefeliciteerd NV Ajax!!!

  Hoop dat jullie kunnen zwemmen in het geld!! Ga er lekker op zitten om het warm te houden!

  Rot toch op.

  Aantrekkelijk voetbal wil ik zien…….én prijzen! Dat is waar ik mijn zoontje trots naar toe wil nemen.

  Niet een bedrijf met veel geld op de bank $$$$$$$$$$$$

 7. Iedereen heeft een mening

  In de VI staat een prachtig artikel hoe de belgen jeugdspelers opleiden. Misschien toch weer eens kijken in de keuken van een ander

 8. Dagrump

  Qua cijfers zo goed als Prima!! Maar …. ja daar komt ie 😜 Qua spel en visie echt om te 😭😭😭😭❗️❗️

 9. Mr Ajax

  Tja positief bekeken is ajax goed bezig op de semi lange
  Termijn, toekomst verbouwen, arena kopen en daar goed aan verdienen, heeft ajax straks stelselmatig meer inkomen en een nog betere jeugdopleiding

  1. De Nees

   Wat zijn nou die geweldig extra inkomsten als het stadion wordt gekocht? Zal heus wat extra miljoenen zijn maar op 70 mln begroting is dat niet zwaarwegend of weet iemand hier de cijfers? Steek dat geld liever in terugkopen van de aandelen om van de beurs af te gaan, dan supporteren we weer een voetbalclub ipv een onderneming.

 10. Jur

  Ik zeg GEFELICITEERD Ajax 🎉…………………Ik hoop alleen dat ik dat aan het einde van het seizoen nogmaals mag schrijven 🤔

 11. dennis78

  ik zou nog wat spelers verkopen. liever geld op de bank dan spelers in het veld. om doodziek van te worden.

 12. Jimmy1971

  Goede cijfers zijn ook belangrijk maar voor een club als Ajax moet voetbal de hoofdzaak zijn !!
  We hebben nog steeds de grootste begroting van NL , en als we dan in deze competitie al niet mee kan doen , dan speelt er wel een groot probleem ..

 13. JohnDoe77

  Financieel gezond, maar Ajax is geen spaarbank toch? Dus iets doen met de poen of uitkeren aan aandeelhouders…

 14. Kingkong

  Als ik Eug ajax lees dan begtijp ik dat hij wel van Ajax houd maar niet van voetbal ,bij mij staat het voetbal op de eerste plaats en dus komen Bergkamp en consorten in aanmerking voor een wissel !

  1. EugAjax

   KingKong dus even kijken of ik je goed begrijp….als ik van Bergkamp hou, hou ik niet van (goed) voetbal?
   Sorry maar ik moest even glimlachen om je opmerking. Dat kan namelijk helemaal niet !
   Hij is een van de grootste artiesten van het veld. Hoe mooier de doelpunten hoe beter voor hem.
   En jij denkt dat hij als beleidsbepaler dan niet op zijn minst hetzelfde nastreeft? Kan maar ik gellof daar inderdaad niet in. En per definitie als je van Ajax houd hou je van voetbal. Zit in DNA.

   1. Kingkong

    Eug het verleden van Bergkamp als voetballer zegt niets over zijn menselijke kwaliteiten vraag maar aan zijn vroegere vriend Jonk

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

     Het zegt niets over zijn menselijke kwaliteiten maar ook totaal niets over zijn beleids capaciteiten. Iets nastreven staat niet gelijk aan het daadwerkelijk kunnen. Ik kan nastreven dat ik als sprinter een wereld record 100 meter ga lopen. Feit is dat ik daarin jammerlijk zal falen. Feit is dat ik dat inzie …… nu Bergkamp nog.

 15. AFCA my World

  Geld hoort op het veld,niet op de bank, waar zijn de goede aankopen,met dit saldo had het beter gekund ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.