There are no ads, please add some


Opstellingen Ajax – Vitesse

Ajax start met dezelfde opstellingen als tegen ADO uit. Frenkie de Jong zal in de basis staan en Kasper Dolberg mag op de bank starten. Beide teams hebben een teleurstelling te verwerken hebben want Ajax speelde gelijk tegen hetzelfde ADO en Vitesse werd uit de beker gekieperd door Swift. Vitesse is uiterst effectief met standaardsituaties, vooral de hoekschoppen van de Arnhemse club zijn te vrezen. Aan de andere kant heeft Ajax dit seizoen nog geen één keer uit een standaardsituatie een doelpunt tegen gekregen dus hopelijk wordt het een mooie voetbalwedstrijd vol vuur en passie. De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van Pol van Boekel en hij wordt bijgestaan door Brondijk, Langkamp en Mulder.

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Mitchell Dijks; Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech; Justin Kluivert, Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes.

Opstelling Vitesse: nnb

 


Gerelateerde posts

260 reacties

 1. KBouter

  Man man man..miljoenen uit gegeven aan Wober en Orejuela en nog kiest Keizer voor deze verdediging.

 2. Dagrump

  Sorry dat ik het zeg maar Ik hoop dat Keizer zijn laatste wedstrijd als trainer van Ajax heeft gecoacht !!

 3. -buitenkantje rechts-

  Tuurlijk Veltman.. nog een paar minuten om de eventuele gelijkmaker te maken en dan zo’n overtreding maken!! Wat een sukkel! Vreselijk domme voetballer..

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Nou, dat was het enige ‘foutje’ dat hij maakte. Flauw om dat nu aan te halen. Roep dan iets over Ziyech die 90 minuten lang ballen weg loopt te geven!

 4. Will78

  Opdonderen keizer, zelden zoiets gezien als dit. Niemand snapt die kamikaze wissels. Weg wezen jij 😡😡😡

 5. Geenemotie

  En de beleidsmakers wilden niet mee met Bosz. Hij staat nu bovenaan. Dat hadden wij ook gestaan als we geluisterd hadden naar Bosz.

  1. bs

   Nekslag volgende week en de week erop. Rechter rijtje tegen de winter. Hoeveel signalen zijn er nog nodig om grondige schoonmaak te houden en de bezem er flink door….??

 6. -buitenkantje rechts-

  “We speelden niet slecht.. de kansen moeten er gewoon in..” hmmm.. Shit!! Die kunnen we vandaag niet gebruiken..

 7. Iamsterdam2015

  En daarom was ik gisteravond bij feyenoord-NAC niet op de banken gaan springen, bij ons is het veel en veel erger.
  En ik hoor iedereen over bergkamp vd sar spijkerman en keizer. Maar vlak de spelers niet uit die lopen de PRUTSEN EN SUKKELEN op het veld. De speelstijl is van de trainer maar er zit toch geen gips om hun benen dat ze ineens zo slap en onozel gaan spelen????

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Helemaal mee eens! Maar Keijzer is niet in staat om ze in het gareel te schoppen. Ik weet wel iemand …

 8. Kingkong

  Helaas is mijn slechte voorgevoel uitgekomen nu rigoreus ingrijpen Exit keizer , bergkamp en de rest van de meelopers.

   1. De Nees

    Ik zie Jordy ook graag komen Moosie maar ben bang dat hij beschadigt gaat worden in de slangenkuil Ajax. Onderschat niet de anti-Cruijff colonne wat nog steeds veel macht heeft. Nee liever als Ajax ooit van de beurs af is en anderen beleid voeren zie ik Jordy graag komen, anders toch maar liever niet.

  1. Ajax1958

   Zo, alle (blinde) positivo’s zijn weer keihard op hun plaats gezet met hun “nu wij winnen en die verliezen en we staan bovenaan” en ” 2-0 voor Ajax en WZAWZDB” voor de wedstrijd schreeuwen. Slechts enkelen zagen deze ellende al aankomen met het beleid wat al een aantal jaar gevoerd wordt, maar de positivo’s verschuilen zich achter het drama Nouri. Er is veel meer aan de hand dan dat. Laten we de gifbeker maar helemaal leegdrinken, dit seizoen is toch al verloren. Hopelijk is het enige positieve, dat als we overal naast grijpen , dat die mummies Bergkamp, Spijkerman en die incapabele vd Sar met wat commisarissen oprotten. Ongelofelijk, een half jaar geleden leek alles op de rit te komen met Bosz, verguisd door velen hier, maar we zagen tenminste voetbal waar we trots op waren.

   1. De Nees

    Eens 1958. De club is ziek door al die machtsspelletjes waardoor echt capabele mensen of de deur worden gewezen of niet aan het bewind komen. De meesten zie ik ook niet eens als positivo’s maar naïevelingen die hoofd –en bijzaken niet kunnen scheiden of domweg niet inzien wat er gaande is.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Ik weet niet of jullie het weten, maar dit zijn precies dezelfde kreten als een jaar of acht geleden. De situatie van nu is ontstaan door die verdomde fluwelen revolutie. En nu zijn die helden volgens jullie opeens net zo erg als de bestuurders van toen. Open je ogen en realiseer je dat het leiden van een voetbalbedrijf geen simpele klus is.

 9. Ajax1958

  Zo, alle (blinde) positivo’s zijn weer keihard op hun plaats gezet met hun “nu wij winnen en die verliezen en we staan bovenaan” en ” 2-0 voor Ajax en WZAWZDB” voor de wedstrijd schreeuwen. Slechts enkelen zagen deze ellende al aankomen met het beleid wat al een aantal jaar gevoerd wordt, maar de positivo’s verschuilen zich achter het drama Nouri. Er is veel meer aan de hand dan dat. Laten we de gifbeker maar helemaal leegdrinken, dit seizoen is toch al verloren. Hopelijk is het enige positieve, dat als we overal naast grijpen , dat die mummies Bergkamp, Spijkerman en die incapabele vd Sar met wat commisarissen oprotten. Ongelofelijk, een half jaar geleden leek alles op de rit te komen met Bosz, verguisd door velen hier, maar we zagen tenminste voetbal waar we trots op waren.

   1. Ajax1958

    @ Moosie, idd, dat ze dit niet zagen aankomen is geen kennis van zaken hebben, dat kan, maar als je het zelfs dit seizoen niet ziet is het een plaat voor je harses hebben.

  1. ajaxhoger

   Helemaal waar , maar het veranderd echt niet erg zat , we moeten zelf op de baricaden ervoor
   En dat gebeurd niet , we laten alles gebeuren , en gaan internet op , net als hier , en maar kakkelen , en niks doen .

   1. Widi

    Ik keek al op teletekst etc of er supporters waren die verhaal gingen halen. Tot mijn verbazing niet dus. Vond het in het stadion ook al zo rustig.

  2. Cootje Adriaanse

   Ajax1985, dit is precies zoals ik er ook tegenaan kijk. Ik hoor hier begin van het seizoen nog supporters volop hun vertrouwen uiten, gebaseerd op niets.
   De kop van Keizer zal op termijn wel gaan rollen, maar wat dan he? Het hele beleid is zo kortzichtig.

   Krijgen we straks bijvoorbeeld John van ’t Schip als trainer. Ben je net zo ver. En in augustus roepen de supporters dan weer “WZAWZDB” en hebben weer volop vertrouwen in een kampioenschap. Kinderhanden zijn snel gevuld en dat weet het bestuur van Ajax ook. De seizoenskaarten en shirtjes worden toch wel verkocht. Jan Modaal trekt zijn portemonnee toch wel.

   Straks vier jaar geen kampioen en in de laatste zes jaar slechts één seizoen aantrekkelijk voetbal. Het is om je kapot te schamen!

   1. Vak 120

    Helemaal mee eens! Maar wat kunnen wij als supporters hier aan doen….moet er dan echt een keer een opstand komen? Wij worden als supporters echt in de zeik genomen..zo voel ik het!

   2. Ajax1958

    @ Cootje, Ehm 58😂😂😂, maar zoals Indojood al diverse keren heeft aangegeven, met dit materiaal minus Veltman, Younes en Dijks moet je in onze MM competitie minimaal 7 van de 10 x kampioen kunnen worden, maar helaas. Volgend jaar weer geen europees voetbal, wat denk je wat onze talenten gaan doen dan? En zo glijden we steeds verder af met het Nederlands voetbal.

 10. bs

  Hoe nu verder?
  De leiding van Ajax gaat eens rustig beraden op de nu ontstane situatie, geen paniek prediken. Vervolgens gaat er niets gebeuren en incassen we volgende week de volgende nederlaag.
  Let maar op….

 11. Jeroen68

  Ik zit vanaf 16.15 uur de hele tijd te kijken op teletekst pagina 101 en 801 of Keizer en de gehele technische staf inclusief Bergkamp en van de Sar hun verantwoording nemen … Maar er is helaas nog steeds geen witte rook.

 12. -buitenkantje rechts-

  PSV wint met 1-7 van Utrecht… lang geleden dat Ajax deze uitslagen had. Sorry mensen, maar Ajax ligt op zijn rug.. spartelt al niet eens meer. Bedankt TH! Ajax is ziek..doodziek.

 13. EugAjax

  Wat een teleurstellende middag en vertoning. Doodziek dat mijn club niet meer goed functioneert in deze moeilijke tijden. Futloos bewegen de spelers over veld. Ik blijf zeggen dat er kwaliteit voldoende is om in ieder geval de competitie te winnen. Maar er is iets in het team wat de overhand heeft.
  Ze komen over als vermoeid en conditioneel niet goed genoeg. Is het spanning of wat anders?
  Geen idee. Het idee om Keizer als opvolger van Bosz klaar te stomen vind ik nog steeds goed beleid. Maar door te snel vertrek van meneer Bosz heeft Bergkamp cs mss toch te snel naar Keizer gegrepen. Hij is als trainer een goede, zie grooei spelers vorig jaar bij JA, alleen de druk is hem teveel vrees ik.
  Hij maakt onlogsiche keuzes en blijft ze maken. Wat er met De Ligt gebeurt is balen, zware hersenschudding, maar dan nog kan je elftal in tact laten en niet al meteen alles open gooien. Zeker niet in staat waarin we verkeren.
  In mijn optiek moet Ajax ingrijpen bij de hoofdtrainer. Verlos hem uit zijn lijden.
  De oplossing zat op de tribune. Frank de Boer moet per onmiddelijke ingang terug komen en daar moet je alles voor doen. Deze trainer heeft ons door de grootste crisis heen geleid met 4 kampioenschappen, maar nog belangrijker wist de rust te bewaren in de volledige organisatie. Dat is waar Ajax behoefte aan heeft. Maak Keizer assistent, samen met Winter. Spijkerman zal dan moeten wijken naar of ander elftal of ander functie binnen de club.
  Hij is goed op organisatorich gebied dus bijv team manager kan. Aan de andere kant heeft hij pensioengerechtigde leeftijd dus tijd voor frisse wind hier. Wat niet moet gebeuren is dat Orlando weer meekomt.
  Dat gaat niet meer werken.
  Ajax heeft het moeilijk en heeft de hulp nodig van een echte Ajacied die elftal op scherp kan zetten en tegelijkertijd de rust binnen de club kan herstellen!

  1. Moosie

   Flikker toch op eug je kan nog 10 lappen typen maar jouw bestuur en th zijn verantwoordelijk keizer is gewoon een trekpop

   1. EugAjax

    Heren Moosie en De Nees, als mopperen op mij het kan verlichten ga je gang. Ik ben net zo geirriteerd als jullie hoor. Ik ben ook niet blij. Keizer is wat mij betreft goede trainer. Alleen blijkbaar geen goede crisis manager. Door Bosz zijn vertrek heeft Ajax zijn lange termijn plan eerder in laten gaan en dat pakt verkeerd uit, ook door omstandigeheden. Ik heb helemaal geen plan. Ik denk wel dat er een crisismanager nodig is die met dit materiaal wel tot goede resultaten kan komen en zich al eens bewezen heeft
    Frank de Boer !

    1. Moosie

     Het is gewoon gelul Eug en je weet ik zie jou niet als rari nietmanen of sseiss maar kom op je mot wel stekeblind zijn als je niet zag dat we totaal geen druk meer zetten.
     De aankopen zitten nu nog op de bank en volgende week nog.
     Jij zeikt dat wij geen oplossingen hebben en dat DB en Sar zooo geweldig werk doen.
     In 3 maanden van aanvallend voetbal terug naar tikkie breed?
     Heel hard trainen zodat op zondag 80 % van het 11tal na 20 minuten leeg is.
     Geen vaste patronen geen intentie om naar voren te voetballen.
     En dan wil je Keizer eruit flikkeren en de rest laten zitten.
     De A1 speelde een paar jaar geleden onder Jonk Barca helemaal ondersteboven kijk die pot maar eens terug zo hoort Ajax te spelen.
     Dus geen van Gal geen de Boer maar Jonk voor de groep.
     Dit en iig Bergkamp en vd Sar eruit en als Overmars niet met Jonk wil samenwerken rot hij ook maar op.
     Nieuwe actie Jonk terug.

  2. De Nees

   Wat een doorzichtig plan van je eug, probeer je voorzichtig kritiek te leveren op je lovers in het TH? Heeft je Dennisje “mss toch te snel naar keizer gegrepen?”. Wees ’s een grote jongen en blijf gewoon tot het einde bij je standpunt anders heb je een karakter van pudding toch?

 14. El Salvador II

  Ajax moet vol voor de Europa League gaan. Dat is de hoofdprijs in Nederland dit seizoen. Directe plaatsing in de EL, geen voorronden. Champions League zijn we niet goed voor, of welke Nederlandse club dan ook.

 15. Widi

  Kennelijk nemen de supporters ook niet meer moeite dan wat getyp op internet. Ik ben in principe tegen geweld en vernieling etc. Maar een signaal van de supporters lijkt nodig om de leiding van Ajax wakker te schudden. Iedere week die wordt gewacht met ingrijpen, is er één teveel. Ik blijf zelf zolang achter mensen staan als ik denk dat het nog goed kan komen. Daarom heb ik Keizer ook een tijd verdedigd hier. Maar voor mij stond vorige week vast dat Keizer dit gewoon niet aan kan. De leiding zal dat ook beseffen, maar die begrijpen dat ze zelf ook aan de beurt komen. Ik had verwacht dat er 90 minuten lang spreekkoren zouden zijn. Maar ik hoorde vooral stilte. Oh ja, en die debiel met zijn megafoon.

  1. Indojood

   Er waren wel spreekkoren. Voetballen, voetballen, wij willen Ajax zien en oehs en aahs als de bal overgespeeld werd.

   1. Widi

    Ja. Ik hoorde vaag wel wat. Maar ik kan me uit het verleden wel herinneren dat het op studio sport het belangrijkste onderwerp was. Ik had massale spreekkoren verwacht. Namen met “rot op” er achter. Tijden veranderen. Was zelf blij dat ik er niet zat.

 16. EugAjax

  Moosie ik ben niet stekeblind.
  Punt 1 niet druk zetten zie ik ook, maar dat is aan de trainer
  Aankopen op de bank klopt maar ze zijn ook vervangers van spelers die op de bank zaten. Dus daar zit verschil vorig jaar niet in.
  Jij komt nog wel met oplossingen en Indojood vaak ook. Alleen ik zie Jonk als trainer niet zitten. Jij verwijst naar A1 onder Jonk en Barca wedstrijd inderdaad prachtig. Verwijs ik naar A1 onder De Boer. Als ik kan kiezen tussen De Boer en Jonk als trainer word het Frank.
  Jonk zeer geschilt als opleider zonder entourage.
  3 maanden van aanvallend naar tikkie breed. Klopt is verantwoordelijkheid trainer.
  Heel hard trainen en na 20 min leeg? Ja ik zie dat ook van die 20 min leeg. Maar is dit fysieke moeheid of mentale moeheid. Het is geen excuus en ik mag het niet meer zeggen van velen, maar ik ben overtuigd van mentale moeheid. Dit moet doorbroken worden en Keizer gaat dat niet lukken
  Geen vaste patronen, niet helemaal mee eens. Puur vandaag zeer zeker zo slecht en ging helemaal nergens over maar ik heb ook Nice gezien en Groningen thuis en eerste 20 min Zwolle. Daar zaten die twee dingen wel in. Maar weer trainer verantwoording.
  Ik vind Marcel goede gozer dus ik hoop dat Ajax dan wel een functie voor hem heeft, maar ik ben ervan overtuigd dat we een crisismanager moeten hebben rond elftal. Vandaar De Boer en mss met Keizer als assistent.
  Ik zie niet in waarom voor bovenstaande Bergkamp en Sar eruit moeten.
  Over Begkamp zie mijn bijdrage aan Indojood en Basisspeler op ander topic en ja misschien ben ik veel te naief.

  1. Widi

   Komop Eug. Als je niet stekeblind bent, heb je ook gezien dat tegen Nice nog de beste wedstrijden waren en dat het met de week slechter is geworden. En je ziet het gezicht en de lichaamstaal van Keizer. Je hoort wat hij zegt. Je loyaliteit is te prijzen. Maar het komt niet meer goed onder Keizer. En het lijkt er erg op (tenzij Overmars liegt) dat Dennis deze constructie heeft doorgedrukt. Benieuwd wat Henk Spaan gaat zeggen in Rondo

   1. EugAjax

    Kijk je Studio Voetbal? Daphne Koster spreekt daar ook over situatie Ajax en ook Nouri en wat voor een pijn er in die club zit……Keizer eens. Ik ben genuanceerd over hem omdat ik het goede gast vind qua persoon en hij het niet makkelijk heeft maar hij gaat dit niet omdraaien. Ik sta gelukkig niet in de schoenen van TH.

    1. Widi

     Nee Rondo. Ik vind Kieft, Gullit en Spaans leuker dan Daphne. Die trouwens heel close is met Sar en Dennis hoor.

     1. EugAjax

      Kbouter lul niet zo slap. Ik vertel het niet als excuus. Ik zeg alleen maar hoe zij erover verteld en zij geeft aan hoe de pijn in de club zit hierover. Daphne zit dicht op de club dus ik luister dan ernaar. Om mee proberen te leven thats all.
      Zij denkt wel te weten dat de hele toestand invloed heeft, ik ben het eens jij duidelijk niet. Prima wat jij wil

     2. KBouter

      Daphne kwijlt en heeft nog steeds posters van Bergkamp op haar kamer. Die is verre van objectief dus schei aub uit met dat goedgepraat.

     1. De Nees

      Nee Eug…niet vanwege haar citaat maar omdat je het ook domweg eens bent met haar gekwijl. Wees ’s niet zo verdomde naïef om iedereen met een functie binnen Ajax op hun woorden te geloven man!

Reageren is niet mogelijk.