There are no ads, please add some


Opstellingen Ajax – Vitesse

Ajax start met dezelfde opstellingen als tegen ADO uit. Frenkie de Jong zal in de basis staan en Kasper Dolberg mag op de bank starten. Beide teams hebben een teleurstelling te verwerken hebben want Ajax speelde gelijk tegen hetzelfde ADO en Vitesse werd uit de beker gekieperd door Swift. Vitesse is uiterst effectief met standaardsituaties, vooral de hoekschoppen van de Arnhemse club zijn te vrezen. Aan de andere kant heeft Ajax dit seizoen nog geen één keer uit een standaardsituatie een doelpunt tegen gekregen dus hopelijk wordt het een mooie voetbalwedstrijd vol vuur en passie. De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van Pol van Boekel en hij wordt bijgestaan door Brondijk, Langkamp en Mulder.

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Mitchell Dijks; Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech; Justin Kluivert, Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes.

Opstelling Vitesse: nnb

 


Gerelateerde posts

260 reacties

   1. AjaxKat

    Jezus! Niet om aan te gluren deze wedstrijd!!!
    Ik hoop dat ze nog winnen. Ik snap de frustratie van Ziyech.

 1. De seijs

  Met Veltman en Dijks achterin word het weer billen knijpen vandaag. Denk een zwaarbevochten gelijkspel.

  1. De seijs

   Ik was er al bang voor. Maar ja je blijft optimistisch. Nu na 6 wedstrijden is het dus wel duidelijk! Marcel Keizer kan ajax dus niet op rit krijgen. Nu zal het bestuur gezamenlijk iets moeten gaan doen, er is nog geen kampioenschap verspeeld in dit stadium. Maar het is wel 1 voor 12 . Ik hoop op een juiste keuze als ajax Keizer gaat vervangen. Succes bestuur!

 2. dickst14

  Ik zou eens een andere linksbuiten opstellen. Hopelijk moet ik mijn woorden terugnemen en heeft hij eindelijk eens rendement.

  1. afcadeluxe

   ben ook die mening,word er zo langzaam beetje moedeloos van ,weinig rendement en scoren doet hij veels te weinig,maar zoals gewoonlijk blijf ik positief👍

   1. dickst14

    We hebben Kluivert Cerny Dolberg Johnson en Neres die daar kunnen spelen. Weer geen rendement dan wisselen in de rust als Bergkamp daar mee akkoord gaat.

 3. ajaxpers

  Totaal onbegrijpelijk dat Dijks en Veltman opgesteld worden zeker gezien de snelle vleugels van Vitesse.

 4. vanzanten

  Ondertussen winnen die schijtboeren met gemak van Utrecht. Tegen Ajax doet Utrecht altijd extra z’n best, maar tegen Pisvee laten ze het altijd lopen.

 5. Kingkong

  Deze opstelling geeft mij helaas geen vertrouwenin een goede afloop , hopenlijk ben ikmeen dwaze zwartkijker.

 6. fjonkman

  Het baltempo bij Ajax ligt ook weer eens duizelingwekkend hoog… passing is dramatisch slecht.

 7. JohnDoe77

  Als speles als Frenkie ook al gaan kaatsen met onzichtbare spelers, wordt het een lange middag!

 8. JohnDoe77

  Daar heb je gelijk in Joodst! Donny speelt met de punt naar achter, terwijl hij het seizoen met wat goals begon!

 9. Vak 120

  Ik vraag me af met wat voor systeem keizer dit neer zet…er is geen 1 speler die weet wat hij moet doen!

  1. bs

   Klopt… Dijks denkt dat ie moet aanvallen, Younes loopt alleen maar naar de grond te kijken, Kluivert zet de turbo aan zodra ie een bal in de buurt heeft en Veltman huppelt een beetje verloren rond.

 10. Kevke87

  eerst de ligt slapende blunderen en dan nog tegengoal ook. maar kom op we gaan dit gewoon winnen!!!!!!!!

 11. bs

  Ja hoor… 0-1. Ajax is het gewoon helemaal kwijt. En met PSV in het herstel wordt het nog een fijn seizoen. Krijg met de week minder verrtrouwen in een goede afloop…

 12. Geenemotie

  Helaas wordt het niet beter. Ajax blijft gewoon matig team. Dijks, Younes, Viergever matig. Ook Kluivert kan het niet aan. Ook de Ligt te licht. Pffff

 13. fjonkman

  Mooie goal Vitesse, terechte voorsprong. Ajax speelt laf en bang, en Vitesse laat zien waarom.. triest wedstrijdverloop weer.. maar misschien moet dit ook wel gebeuren. Want er is iets goed mis binnen onze club. Keizer is veel te licht voor deze klus. Er moet iemand staan die spelers die verzaken er meteen uit te halen en terug te zetten naar Jong Ajax. Lekker Frank de Boer terug halen!!!

  1. Ajaxslied

   Snap dat sowieso nooit als ze morgen ochtend de wedstrijd terug kijken kan je veel beter aantekeningen maken. Tijdens de wedstrijd kunnen ze beter verzinnen hoe ze het spel omdraaien.

 14. KBouter

  Man man man….Ajax is ziek…goed ziek.

  Wat een ellende om hier naar te moeten kijken. Waarom speelt Donny zover naar achteren!!

 15. Geenemotie

  Management van Ajax is verantwoordelijk voor hun keuzes. Trainer en spelers zijn gewoon niet goed genoeg voor een club als ajax. Als je dit niet snel keert is seizoen verloren. We zakken steeds verder weg.

  1. AjaxKat

   Ze hebben iets van 90% van de selectie van de EL-finale. Dan moet je in NL toch geen problemen hebben? Het ligt idd aan management en trainers, zij kunnen de selectie niet inspireren. Alle automatismen van de tweede helft vorig seizoen zijn weg. De huidige technische staf hoefde alleen het spel van PB aan te houden.
   Lijkt wel of ze allemaal gisteravond zwaar zijn wezen stappen of zo. Niemand begrijpt elkaar in de passing of elkaars bedoelingen met de bal. Zo pijnlijk om naar te kijken.

 16. fjonkman

  3 man achterin? We worden er straks volledig uitgecounterd met de scherpte die onze verdedigers hebben vandaag!

 17. KBouter

  Juist!!! Frenkie speelt nu meteen punt naar achter en Donny vooruit!!

  Zo had Keizer meteen moeten starten. ipv Donny naar achteren!!

 18. bs

  Ook dat tweede doelpunt is logisch gezien wat onze mannen ervan maken. Dit wortd helaas het beeld voor dit seizoen.

  1. De Nees

   Met 4 achterin kunnen ze het amper aan en dan omzetting doen naar 3 verdedigers! Zitten daar 3 kneuzen met blocnotes op de bank en komen met deze oplossing. 👏👏

 19. Ajaxslied

  Kunnen we Klaassen niet effe een shirtje geven. Jammer dat hij in zo’n wedstrijd afscheid moet nemen.

 20. Geenemotie

  Denk dat het goed is dat dit nu gebeurt. Misschien worden een aantal mensen wakker. Moet echt de bezem door. Dit seizoen is verloren.

 21. bs

  En dan volgende week bij Heerenveen de nekslag? Kunnen we meteen over op een nieuwe staf en de boel tijdig voor volgend seizoen reorganiseren. Lijkt me beter dan daar nog mee te wachten tot volgend voorjaar.

  1. De Nees

   Ik zeg begin maar alvast met de voorbereiding op volgend seizoen. Pas maar nieuwe trainer in en ga op zoek naar vervangers voor Dennis en Sar.

 22. JohnDoe77

  Er zit echt geen speler bij die een voldoende scoort de eerste helft! Wat sneu voor Davey om nu afscheid te mogen nemen! 😒

 23. Roughrolf

  Wat voor commentaar je ook hebt, het is gewoon een kwestie van inzet en onvoorwaardelijke wil omte winnen. Bij de Ajaxspelers denken ze dat ze kunnen voetballen, maar ikzeg je datvalt reuze tegen. Ze missen de werkelijke inzet en onverzettelijkheid, ze verdienen allemaal TEVEEL en het zal ze een worst wezen – althans die indruk geven ze héél duidelijk!!!!!

 24. Widi

  Keizer en Spijkerman hebben onze ploeg in recordtempo kapot gemaakt. Alle automatismen zijn eruit. De afstanden kloppen niet meer. De afstemming klopt niet. Ze doen maar wat. De leiding moet maandag ingrijpen. En misschien dan zelf ook opstappen. Dit kan zo niet verder.

  1. JohnDoe77

   Goede analyse Widi! Het is echt schandalig dit! Ik heb werkelijk geen idee waar ik naar aan het kijken ben. En de stemming hier is als 6/7 jaar terug; “Voetballen, Voetballen!” en “Wij willen Ajax zien”

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Inderdaad 2015. Het is makkelijk om Keijzer of Bergkamp de schuld te geven, maar als je ziet hoe die gasten staan te spelen dan mag je daar ook wel kritisch op zijn. Ik vond Veltman zelfs een van de beteren omdat ie geen gekke dingen deed en Dijks was de enige die zijn eigen niveau haalde (namelijk belabberd). Zyech verloor al zijn ballen en liep rond als een gefrustreerd mannetje, Kluivert had niks meer dan zijn branie en de ook hier zo bejubelde Frenkie de Jong deelde in de malaise. Hier had ook Laudrup niets aan kunnen doen.
    Wat mij betreft vragen we Louis toch maar om orde op zaken te stellen en er wat discipline in te brengen (zowel op als naast het veld.

 25. beni

  Allemaal geschikt voor de ideale schoonzoon geen een met een straatvechters mentaliteit. Win je de oorlog niet mee en dat geld ook voorhebt t.h. Spijkerman opzouten saaie bejaarde man.

 26. Indojood

  Mooie woorden, Davy. Spelers steunen blijf ik doen, staf en TH/Directie, ik heb er geen woorden voor, dat ze onze mooie club zo naar de tering helpen..😑😑😑

 27. Indojood

  Waanzinnige wissel. Achterin 1 tegen 1 met nog een uur wedstrijd! Niet zo gek dat die 0-2 valt.

  1. Widi

   Het was Spijkerman die dicteerde en Keizer die luisterde. Was duidelijk te zien. Belachelijke wissel. Aan Viergever kon je duidelijk zien dat hij het niks vond. Er moet echt een echte trainer/coach komen. Er zitten nu amateurs op de bank.

  1. BobbyHaarms

   Tsja maar die hadden ze niet nodig hè. Nu zit je met spelers als Dijks en Veltman opgescheept die geen drol waard zijn. Maar goed, Ajax is al een poosje dood en doodziek. Tegen Heerenveen ga je zo met minstens 5-0 ten onder.

 28. Dagrump

  Wat een armoedig gevoetbal van onze kant!! Krijg er echt slechte zin van !! Helemaal niks gaat goed !!

 29. M800M

  Mensen dit ligt niet aan de spelers, ja er zitten een paar tussen die ondermaats zijn (dijks). Maar ze weten niet waar ze moeten lopen omdat er tactisch geen reet van klopt. Dit komt echt voor 90% door Keizer. Onder hem spelen zelfs de grote talenten ontzettend slecht. Waarschijnlijk omdat ze van Keizer op een manier moeten voetballen die nergens op slaat en totaal tegengesteld is van hoe ze opgeleid zijn. Laat die man in godsnaam oprotten.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Hou nou toch op! ‘Ze weten niet waar ze moeten lopen’? De tactiek is echt niet zo veel anders hoor. Maar als spelers zo verzaken dan houdt het gewoon op. Zyech heeft geen bal goed gegeven en verloor alle duels, Donny was drama en Frenkie draaide zich een ongeluk; De Ligt slecht, Dijks slecht, Younes … Veltman was eigenlijk nog een van de minst slechte. Hier hadden Bosz of Laudrup ook niks anders van gemaakt hoor.

   1. Indojood

    Dat we zo beroerd spelen en misschien verzaken komt wel degelijk door de trainer. Geen vertrouwen, geen visie. Een zeperd of een slechte wedstrijd kan altijd gebeuren maar het is hier wel degelijk structureel mis.

 30. Ajaxslied

  De 2 wedstrijden tegen Nice waren de 2 beste van het seizoen. Toen zag je nog een beetje het spel van Bosz en teamwork. Ajax speelt nu als los zand en totaal geen visie te bekennen.

 31. De Nees

  Let maar op, d’r is geen inzicht wat nodig is bij TH en komen straks met de makkelijkste oplossing: binnen een maand FdBoer als trainer. We gaan terug naar betonvoetbal met een andere prutser aan het roer.

  1. KBouter

   Nees, prutser ga ik hem niet noemen, maar uitblinken in wervelend Ajax voetbal komt ook niet van hem af-)

  2. M800M

   Onder de Boer was er tenminste nog een soort van visie en inzicht te ontdekken. Keizer doet maar wat.

  3. Ajaxslied

   1ste 2.5 jaar van Frank was zeker geen betonvoetbal. Naarmate steeds meer spelers vertrokken werd het spel slechter. Niveau van de spelers daalde ook wel heel erg.

   1. De Nees

    Jawel Ajaxlied maar ook daar ben je verantwoordelijk voor toch, de nieuwe aanwas. Het is niet alleen dat saaie voetbal geweest maar ook zijn aankopen en de slechte europese campagnes. Veel denken dat TH hem spelers opdroeg, maar geloof jezelf dat Frank dat pikte van Dennis of Marc die net begonnen in hun functie? Niemand kwam zonder zijn groen licht, Frank iets opdringen past niet bij zijn persoon.

    1. Ajaxslied

     Dus dat Frank meerdere malen om versterkingen riep was dus fake. Blijkbaar snap jij niet helemaal wat de revolutie inhield. 1 van de dingen was namelijk dat de trainer(passant) niet meer over het aan of verkoop beleid gaat zoals onder Marco en Jol.

    2. De Nees

     Blijkbaar snap jij niet hoe onderlinge verhoudingen in de praktijk ook kunnen zijn. Zeker niet in een trio Frank, Marc en Dennis waarbij Frank al betrokken was bij de opzet ervan dan kom je al snel tot ene andere invulling van die regel. Sinkgraven bijv was een paniekaankoop in de winter van Frank, vergeten? Jij mag goedgelovig denken dat Frank als een dombo alles aannam van het TH, ik denk daar anders over.

 32. bs

  Wat ook niet begrijp is dat Zyiech iedere keer als ie de bal krijgt deze direct weer kwijt is… en mee doet in de onzorgvuldigheid bij de passing. Niets voor hem…

 33. Forever nr14

  Dit heet een mooie club naar de tering helpen dus!! Mede ajacieden hoe lang gaan we dit nog accepteren??
  Een schande is het gewoon!!
  Diep en diep triest

  1. M800M

   Goede vraag, de verantwoordelijken (keizer, bergkamp, sar) hebben allemaal een bord voor hun kop. Van netjes gebrachte kritiek trekken die arrogante hufters zich niets aan. Misschien is het tijd om het op een andere manier duidelijk te maken wat we van ze vinden.

 34. Geroldkohlen

  wat een teringzooitje is dit! die hele achterhoede is lachwekkend!! het slaat nergens op. En die younes hoeveel krediet heeft hij nog, op de tribune ermee! zak stront allemaal. ook keizer te licht om hoofdtrainer te zijn voor dit niveau! ik ben echt pissig! ze weten dat die kakkerlakken verloren hebben en dat alleen al had ze energie moeten geven!! Dit is een verloren jaar! aankopen zitten op de bank! waardeloos!! om te janken!

  1. De Nees

   We gooien de schaal zo weer in de schoot van pisvee, net als de laatste 2. Ze lachen zich rot daar.

 35. AFCA my World

  Hopelijk veriezen we flink,dan kan keizer zijn spullen pakken,wegwezen met die mafketel ! ⚽️

 36. Forever nr14

  Ik kon niet meteen nadat de opstelling bekend was reageren, van verbazing dat weer Dijks en Younes en Veltman spelen, we hebben toch nieuwe gekocht?????!!! En nu zie je dus echt dat Keizer niet geschikt is! 1op 1 en bam goal tegen! Ow ow wat is dit armoedig en triest

 37. fjonkman

  Ook al speelt Ajax wat fysieker de 2e helft, de passing is nog steeds dramatisch, en het tempo veel te laag. Ballen worden zomaar ingeleverd, er word niet meer gekeken. Het spel is echt puur zwak. Wat dat betreft staat Vitesse terecht op 0-2. Er staat wel een team. Dat kun je van ons Ajax allang niet meer zeggen. Los onsamenhangend zand, verdedigend vreselijk zwak, middenveld machteloos en krachteloos, buitenspelers die volledig in de zak van hun tegenstanders zitten, en nu twee spitsen die amper gezocht worden. Zo speel je Vitesse in de kaart. Volgende week nog zo’n zeperd tegen Heerenveen en het seizoen is nu al klaar. En dat terwijl we maar 1 keer per week hoeven te spelen…. wat een trieste conclusie dat Ajax in een paar maanden tijd volledig kapot is gemaakt…

   1. Ajaxslied

    Miss komt dat wel door de zware trainingen. Volgens Bergkamp trainde Bosz niet hard genoeg. Waardoor Keizer vanaf het begin keihard trainde. Miss is het toch wel verstandig om meer op het spelletje wat je wil spelen te trainen.

   2. Dagrump

    Dat is juist het probleem dat ze maar 1 keer per week spelen!! Totaal geen ritme !! En een visie loze trainer !!

 38. beni

  Moet een trainer komen die schijt heeft aan bergkamp en consorten en die de zweep er over heen gooit.

 39. -buitenkantje rechts-

  Doodse stilte op de tribune.. hoop op stilte voor de storm die het kaartenhuis Ajax tot op het fundament omver blaast. Opbouwen vanaf de bodem..
  Ajax is ziek..

  1. Geroldkohlen

   hoop ik ook BR! helemaal schoon schip maken, TH en keizer eruit en aandelen terugkopen. En niet te vergeten doorselecteren, om te beginnen met veltman dijks en younes. laudrup halen, of wachten tot dat koeman ontslagen word en hem nemen??? weet niet of FdB nu op dit moment het zou moeten overnemen, want mij betreft moet er een frisse wind gaan waaien! nu lijkt het nergens op plan Cruijff ,plan Marc, plan keizer er is totaal geen duidelijke lijn of plan te zien in welke richting het gaat. Ajax is een vrije val begonnen en de bodem is nog niet in zicht, hoe langer dit duurt hoe erger dit word. idd Ajax is heel ziek en bloed. Maar wat gaan ze er aan doen ,Ajax dood laten bloeden of ongeneeslijk ziek laten zijn? of gaan we veranderen, en wat gaan wij supporters er aan doen blijven we dit pikken! dit kan echt niet!!!!!

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt Gerold.. er moet nu gehandeld worden!! Dat betekent dus ook dat Sar en Bergkamp moeten verdwijnen die verantwoordelijk zijn voor de aanstelling van Keizer.. Daarom denk ik dat er voorlopig nog niks gebeurt.

 40. bs

  Scheveningen is ongeveer het niveau dat ze aankunnen… de hoop is nu volleig gevestigd op de beker en wat mazzel bij de lotingen…

 41. Dagrump

  Het gaat echt helemaal nergens over deze wedstrijd !! En als ik Keizer langs de kant veld zie staan springen me de tranen in de ogen !!

  1. beni

   Met zijn handen in zijn zak, totaal geen uitstraling. En velen hier de kakkerlak Bosz afzeiken had het toch redelijk voor elkaar.

Reageren is niet mogelijk.