There are no ads, please add some


Opstellingen Ajax – Vitesse

Ajax start met dezelfde opstellingen als tegen ADO uit. Frenkie de Jong zal in de basis staan en Kasper Dolberg mag op de bank starten. Beide teams hebben een teleurstelling te verwerken hebben want Ajax speelde gelijk tegen hetzelfde ADO en Vitesse werd uit de beker gekieperd door Swift. Vitesse is uiterst effectief met standaardsituaties, vooral de hoekschoppen van de Arnhemse club zijn te vrezen. Aan de andere kant heeft Ajax dit seizoen nog geen één keer uit een standaardsituatie een doelpunt tegen gekregen dus hopelijk wordt het een mooie voetbalwedstrijd vol vuur en passie. De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van Pol van Boekel en hij wordt bijgestaan door Brondijk, Langkamp en Mulder.

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Mitchell Dijks; Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech; Justin Kluivert, Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes.

Opstelling Vitesse: nnb

 


Gerelateerde posts

260 reacties

 1. De seijs

  Met Veltman en Dijks achterin word het weer billen knijpen vandaag. Denk een zwaarbevochten gelijkspel.

 2. dickst14

  Ik zou eens een andere linksbuiten opstellen. Hopelijk moet ik mijn woorden terugnemen en heeft hij eindelijk eens rendement.

 3. ajaxpers

  Totaal onbegrijpelijk dat Dijks en Veltman opgesteld worden zeker gezien de snelle vleugels van Vitesse.

 4. afcadeluxe

  ben ook die mening,word er zo langzaam beetje moedeloos van ,weinig rendement en scoren doet hij veels te weinig,maar zoals gewoonlijk blijf ik positief👍

 5. dickst14

  We hebben Kluivert Cerny Dolberg Johnson en Neres die daar kunnen spelen. Weer geen rendement dan wisselen in de rust als Bergkamp daar mee akkoord gaat.

 6. vanzanten

  Ondertussen winnen die schijtboeren met gemak van Utrecht. Tegen Ajax doet Utrecht altijd extra z’n best, maar tegen Pisvee laten ze het altijd lopen.

 7. Kingkong

  Deze opstelling geeft mij helaas geen vertrouwenin een goede afloop , hopenlijk ben ikmeen dwaze zwartkijker.

 8. fjonkman

  Het baltempo bij Ajax ligt ook weer eens duizelingwekkend hoog… passing is dramatisch slecht.

 9. JohnDoe77

  Als speles als Frenkie ook al gaan kaatsen met onzichtbare spelers, wordt het een lange middag!

 10. JohnDoe77

  Daar heb je gelijk in Joodst! Donny speelt met de punt naar achter, terwijl hij het seizoen met wat goals begon!

 11. Vak 120

  Ik vraag me af met wat voor systeem keizer dit neer zet…er is geen 1 speler die weet wat hij moet doen!

 12. Kevke87

  eerst de ligt slapende blunderen en dan nog tegengoal ook. maar kom op we gaan dit gewoon winnen!!!!!!!!

 13. bs

  Ja hoor… 0-1. Ajax is het gewoon helemaal kwijt. En met PSV in het herstel wordt het nog een fijn seizoen. Krijg met de week minder verrtrouwen in een goede afloop…

 14. bs

  Klopt… Dijks denkt dat ie moet aanvallen, Younes loopt alleen maar naar de grond te kijken, Kluivert zet de turbo aan zodra ie een bal in de buurt heeft en Veltman huppelt een beetje verloren rond.

 15. Geenemotie

  Helaas wordt het niet beter. Ajax blijft gewoon matig team. Dijks, Younes, Viergever matig. Ook Kluivert kan het niet aan. Ook de Ligt te licht. Pffff

 16. fjonkman

  Mooie goal Vitesse, terechte voorsprong. Ajax speelt laf en bang, en Vitesse laat zien waarom.. triest wedstrijdverloop weer.. maar misschien moet dit ook wel gebeuren. Want er is iets goed mis binnen onze club. Keizer is veel te licht voor deze klus. Er moet iemand staan die spelers die verzaken er meteen uit te halen en terug te zetten naar Jong Ajax. Lekker Frank de Boer terug halen!!!

 17. AjaxKat

  Jezus! Niet om aan te gluren deze wedstrijd!!!
  Ik hoop dat ze nog winnen. Ik snap de frustratie van Ziyech.

 18. KBouter

  Man man man….Ajax is ziek…goed ziek.

  Wat een ellende om hier naar te moeten kijken. Waarom speelt Donny zover naar achteren!!

 19. Ajaxslied

  Snap dat sowieso nooit als ze morgen ochtend de wedstrijd terug kijken kan je veel beter aantekeningen maken. Tijdens de wedstrijd kunnen ze beter verzinnen hoe ze het spel omdraaien.

 20. Geenemotie

  Management van Ajax is verantwoordelijk voor hun keuzes. Trainer en spelers zijn gewoon niet goed genoeg voor een club als ajax. Als je dit niet snel keert is seizoen verloren. We zakken steeds verder weg.

 21. fjonkman

  3 man achterin? We worden er straks volledig uitgecounterd met de scherpte die onze verdedigers hebben vandaag!

 22. KBouter

  Juist!!! Frenkie speelt nu meteen punt naar achter en Donny vooruit!!

  Zo had Keizer meteen moeten starten. ipv Donny naar achteren!!

 23. AjaxKat

  Ze hebben iets van 90% van de selectie van de EL-finale. Dan moet je in NL toch geen problemen hebben? Het ligt idd aan management en trainers, zij kunnen de selectie niet inspireren. Alle automatismen van de tweede helft vorig seizoen zijn weg. De huidige technische staf hoefde alleen het spel van PB aan te houden.
  Lijkt wel of ze allemaal gisteravond zwaar zijn wezen stappen of zo. Niemand begrijpt elkaar in de passing of elkaars bedoelingen met de bal. Zo pijnlijk om naar te kijken.

 24. bs

  Ook dat tweede doelpunt is logisch gezien wat onze mannen ervan maken. Dit wortd helaas het beeld voor dit seizoen.

 25. Ajaxslied

  Kunnen we Klaassen niet effe een shirtje geven. Jammer dat hij in zo’n wedstrijd afscheid moet nemen.

 26. Geenemotie

  Denk dat het goed is dat dit nu gebeurt. Misschien worden een aantal mensen wakker. Moet echt de bezem door. Dit seizoen is verloren.

 27. bs

  En dan volgende week bij Heerenveen de nekslag? Kunnen we meteen over op een nieuwe staf en de boel tijdig voor volgend seizoen reorganiseren. Lijkt me beter dan daar nog mee te wachten tot volgend voorjaar.

 28. JohnDoe77

  Er zit echt geen speler bij die een voldoende scoort de eerste helft! Wat sneu voor Davey om nu afscheid te mogen nemen! 😒

 29. Roughrolf

  Wat voor commentaar je ook hebt, het is gewoon een kwestie van inzet en onvoorwaardelijke wil omte winnen. Bij de Ajaxspelers denken ze dat ze kunnen voetballen, maar ikzeg je datvalt reuze tegen. Ze missen de werkelijke inzet en onverzettelijkheid, ze verdienen allemaal TEVEEL en het zal ze een worst wezen – althans die indruk geven ze héél duidelijk!!!!!

 30. Widi

  Keizer en Spijkerman hebben onze ploeg in recordtempo kapot gemaakt. Alle automatismen zijn eruit. De afstanden kloppen niet meer. De afstemming klopt niet. Ze doen maar wat. De leiding moet maandag ingrijpen. En misschien dan zelf ook opstappen. Dit kan zo niet verder.

 31. beni

  Allemaal geschikt voor de ideale schoonzoon geen een met een straatvechters mentaliteit. Win je de oorlog niet mee en dat geld ook voorhebt t.h. Spijkerman opzouten saaie bejaarde man.

 32. Indojood

  Mooie woorden, Davy. Spelers steunen blijf ik doen, staf en TH/Directie, ik heb er geen woorden voor, dat ze onze mooie club zo naar de tering helpen..😑😑😑

 33. Indojood

  Waanzinnige wissel. Achterin 1 tegen 1 met nog een uur wedstrijd! Niet zo gek dat die 0-2 valt.

 34. JohnDoe77

  Goede analyse Widi! Het is echt schandalig dit! Ik heb werkelijk geen idee waar ik naar aan het kijken ben. En de stemming hier is als 6/7 jaar terug; “Voetballen, Voetballen!” en “Wij willen Ajax zien”

 35. De Nees

  Met 4 achterin kunnen ze het amper aan en dan omzetting doen naar 3 verdedigers! Zitten daar 3 kneuzen met blocnotes op de bank en komen met deze oplossing. 👏👏

 36. Dagrump

  Wat een armoedig gevoetbal van onze kant!! Krijg er echt slechte zin van !! Helemaal niks gaat goed !!

 37. Widi

  Het was Spijkerman die dicteerde en Keizer die luisterde. Was duidelijk te zien. Belachelijke wissel. Aan Viergever kon je duidelijk zien dat hij het niks vond. Er moet echt een echte trainer/coach komen. Er zitten nu amateurs op de bank.

 38. M800M

  Mensen dit ligt niet aan de spelers, ja er zitten een paar tussen die ondermaats zijn (dijks). Maar ze weten niet waar ze moeten lopen omdat er tactisch geen reet van klopt. Dit komt echt voor 90% door Keizer. Onder hem spelen zelfs de grote talenten ontzettend slecht. Waarschijnlijk omdat ze van Keizer op een manier moeten voetballen die nergens op slaat en totaal tegengesteld is van hoe ze opgeleid zijn. Laat die man in godsnaam oprotten.

 39. Ajaxslied

  De 2 wedstrijden tegen Nice waren de 2 beste van het seizoen. Toen zag je nog een beetje het spel van Bosz en teamwork. Ajax speelt nu als los zand en totaal geen visie te bekennen.

 40. De Nees

  Let maar op, d’r is geen inzicht wat nodig is bij TH en komen straks met de makkelijkste oplossing: binnen een maand FdBoer als trainer. We gaan terug naar betonvoetbal met een andere prutser aan het roer.

 41. bs

  Wat ook niet begrijp is dat Zyiech iedere keer als ie de bal krijgt deze direct weer kwijt is… en mee doet in de onzorgvuldigheid bij de passing. Niets voor hem…

 42. Forever nr14

  Dit heet een mooie club naar de tering helpen dus!! Mede ajacieden hoe lang gaan we dit nog accepteren??
  Een schande is het gewoon!!
  Diep en diep triest

 43. Geroldkohlen

  wat een teringzooitje is dit! die hele achterhoede is lachwekkend!! het slaat nergens op. En die younes hoeveel krediet heeft hij nog, op de tribune ermee! zak stront allemaal. ook keizer te licht om hoofdtrainer te zijn voor dit niveau! ik ben echt pissig! ze weten dat die kakkerlakken verloren hebben en dat alleen al had ze energie moeten geven!! Dit is een verloren jaar! aankopen zitten op de bank! waardeloos!! om te janken!

 44. KBouter

  Nees, prutser ga ik hem niet noemen, maar uitblinken in wervelend Ajax voetbal komt ook niet van hem af-)

 45. M800M

  Onder de Boer was er tenminste nog een soort van visie en inzicht te ontdekken. Keizer doet maar wat.

 46. AFCA my World

  Hopelijk veriezen we flink,dan kan keizer zijn spullen pakken,wegwezen met die mafketel ! ⚽️

 47. Forever nr14

  Ik kon niet meteen nadat de opstelling bekend was reageren, van verbazing dat weer Dijks en Younes en Veltman spelen, we hebben toch nieuwe gekocht?????!!! En nu zie je dus echt dat Keizer niet geschikt is! 1op 1 en bam goal tegen! Ow ow wat is dit armoedig en triest

 48. M800M

  Goede vraag, de verantwoordelijken (keizer, bergkamp, sar) hebben allemaal een bord voor hun kop. Van netjes gebrachte kritiek trekken die arrogante hufters zich niets aan. Misschien is het tijd om het op een andere manier duidelijk te maken wat we van ze vinden.

 49. Ajaxslied

  1ste 2.5 jaar van Frank was zeker geen betonvoetbal. Naarmate steeds meer spelers vertrokken werd het spel slechter. Niveau van de spelers daalde ook wel heel erg.

 50. fjonkman

  Ook al speelt Ajax wat fysieker de 2e helft, de passing is nog steeds dramatisch, en het tempo veel te laag. Ballen worden zomaar ingeleverd, er word niet meer gekeken. Het spel is echt puur zwak. Wat dat betreft staat Vitesse terecht op 0-2. Er staat wel een team. Dat kun je van ons Ajax allang niet meer zeggen. Los onsamenhangend zand, verdedigend vreselijk zwak, middenveld machteloos en krachteloos, buitenspelers die volledig in de zak van hun tegenstanders zitten, en nu twee spitsen die amper gezocht worden. Zo speel je Vitesse in de kaart. Volgende week nog zo’n zeperd tegen Heerenveen en het seizoen is nu al klaar. En dat terwijl we maar 1 keer per week hoeven te spelen…. wat een trieste conclusie dat Ajax in een paar maanden tijd volledig kapot is gemaakt…

 51. beni

  Moet een trainer komen die schijt heeft aan bergkamp en consorten en die de zweep er over heen gooit.

 52. -buitenkantje rechts-

  Doodse stilte op de tribune.. hoop op stilte voor de storm die het kaartenhuis Ajax tot op het fundament omver blaast. Opbouwen vanaf de bodem..
  Ajax is ziek..

 53. Ajaxslied

  Miss komt dat wel door de zware trainingen. Volgens Bergkamp trainde Bosz niet hard genoeg. Waardoor Keizer vanaf het begin keihard trainde. Miss is het toch wel verstandig om meer op het spelletje wat je wil spelen te trainen.

 54. bs

  Scheveningen is ongeveer het niveau dat ze aankunnen… de hoop is nu volleig gevestigd op de beker en wat mazzel bij de lotingen…

 55. Dagrump

  Dat is juist het probleem dat ze maar 1 keer per week spelen!! Totaal geen ritme !! En een visie loze trainer !!

 56. Dagrump

  Het gaat echt helemaal nergens over deze wedstrijd !! En als ik Keizer langs de kant veld zie staan springen me de tranen in de ogen !!

 57. De Nees

  Jawel Ajaxlied maar ook daar ben je verantwoordelijk voor toch, de nieuwe aanwas. Het is niet alleen dat saaie voetbal geweest maar ook zijn aankopen en de slechte europese campagnes. Veel denken dat TH hem spelers opdroeg, maar geloof jezelf dat Frank dat pikte van Dennis of Marc die net begonnen in hun functie? Niemand kwam zonder zijn groen licht, Frank iets opdringen past niet bij zijn persoon.

 58. KBouter

  Man man man..miljoenen uit gegeven aan Wober en Orejuela en nog kiest Keizer voor deze verdediging.

 59. Dagrump

  Sorry dat ik het zeg maar Ik hoop dat Keizer zijn laatste wedstrijd als trainer van Ajax heeft gecoacht !!

 60. -buitenkantje rechts-

  Tuurlijk Veltman.. nog een paar minuten om de eventuele gelijkmaker te maken en dan zo’n overtreding maken!! Wat een sukkel! Vreselijk domme voetballer..

 61. Ajaxslied

  Dus dat Frank meerdere malen om versterkingen riep was dus fake. Blijkbaar snap jij niet helemaal wat de revolutie inhield. 1 van de dingen was namelijk dat de trainer(passant) niet meer over het aan of verkoop beleid gaat zoals onder Marco en Jol.

 62. De Nees

  We gooien de schaal zo weer in de schoot van pisvee, net als de laatste 2. Ze lachen zich rot daar.

 63. Will78

  Opdonderen keizer, zelden zoiets gezien als dit. Niemand snapt die kamikaze wissels. Weg wezen jij 😡😡😡

 64. Geenemotie

  En de beleidsmakers wilden niet mee met Bosz. Hij staat nu bovenaan. Dat hadden wij ook gestaan als we geluisterd hadden naar Bosz.

 65. bs

  Nekslag volgende week en de week erop. Rechter rijtje tegen de winter. Hoeveel signalen zijn er nog nodig om grondige schoonmaak te houden en de bezem er flink door….??

 66. -buitenkantje rechts-

  “We speelden niet slecht.. de kansen moeten er gewoon in..” hmmm.. Shit!! Die kunnen we vandaag niet gebruiken..

 67. Iamsterdam2015

  En daarom was ik gisteravond bij feyenoord-NAC niet op de banken gaan springen, bij ons is het veel en veel erger.
  En ik hoor iedereen over bergkamp vd sar spijkerman en keizer. Maar vlak de spelers niet uit die lopen de PRUTSEN EN SUKKELEN op het veld. De speelstijl is van de trainer maar er zit toch geen gips om hun benen dat ze ineens zo slap en onozel gaan spelen????

 68. Kingkong

  Helaas is mijn slechte voorgevoel uitgekomen nu rigoreus ingrijpen Exit keizer , bergkamp en de rest van de meelopers.

 69. Ajax1958

  Zo, alle (blinde) positivo’s zijn weer keihard op hun plaats gezet met hun “nu wij winnen en die verliezen en we staan bovenaan” en ” 2-0 voor Ajax en WZAWZDB” voor de wedstrijd schreeuwen. Slechts enkelen zagen deze ellende al aankomen met het beleid wat al een aantal jaar gevoerd wordt, maar de positivo’s verschuilen zich achter het drama Nouri. Er is veel meer aan de hand dan dat. Laten we de gifbeker maar helemaal leegdrinken, dit seizoen is toch al verloren. Hopelijk is het enige positieve, dat als we overal naast grijpen , dat die mummies Bergkamp, Spijkerman en die incapabele vd Sar met wat commisarissen oprotten. Ongelofelijk, een half jaar geleden leek alles op de rit te komen met Bosz, verguisd door velen hier, maar we zagen tenminste voetbal waar we trots op waren.

 70. beni

  Met zijn handen in zijn zak, totaal geen uitstraling. En velen hier de kakkerlak Bosz afzeiken had het toch redelijk voor elkaar.

 71. Ajax1958

  Zo, alle (blinde) positivo’s zijn weer keihard op hun plaats gezet met hun “nu wij winnen en die verliezen en we staan bovenaan” en ” 2-0 voor Ajax en WZAWZDB” voor de wedstrijd schreeuwen. Slechts enkelen zagen deze ellende al aankomen met het beleid wat al een aantal jaar gevoerd wordt, maar de positivo’s verschuilen zich achter het drama Nouri. Er is veel meer aan de hand dan dat. Laten we de gifbeker maar helemaal leegdrinken, dit seizoen is toch al verloren. Hopelijk is het enige positieve, dat als we overal naast grijpen , dat die mummies Bergkamp, Spijkerman en die incapabele vd Sar met wat commisarissen oprotten. Ongelofelijk, een half jaar geleden leek alles op de rit te komen met Bosz, verguisd door velen hier, maar we zagen tenminste voetbal waar we trots op waren.

 72. ajaxhoger

  Helemaal waar , maar het veranderd echt niet erg zat , we moeten zelf op de baricaden ervoor
  En dat gebeurd niet , we laten alles gebeuren , en gaan internet op , net als hier , en maar kakkelen , en niks doen .

 73. Ajax1958

  @ Moosie, idd, dat ze dit niet zagen aankomen is geen kennis van zaken hebben, dat kan, maar als je het zelfs dit seizoen niet ziet is het een plaat voor je harses hebben.

 74. Widi

  Ik keek al op teletekst etc of er supporters waren die verhaal gingen halen. Tot mijn verbazing niet dus. Vond het in het stadion ook al zo rustig.

 75. Cootje Adriaanse

  Ajax1985, dit is precies zoals ik er ook tegenaan kijk. Ik hoor hier begin van het seizoen nog supporters volop hun vertrouwen uiten, gebaseerd op niets.
  De kop van Keizer zal op termijn wel gaan rollen, maar wat dan he? Het hele beleid is zo kortzichtig.

  Krijgen we straks bijvoorbeeld John van ’t Schip als trainer. Ben je net zo ver. En in augustus roepen de supporters dan weer “WZAWZDB” en hebben weer volop vertrouwen in een kampioenschap. Kinderhanden zijn snel gevuld en dat weet het bestuur van Ajax ook. De seizoenskaarten en shirtjes worden toch wel verkocht. Jan Modaal trekt zijn portemonnee toch wel.

  Straks vier jaar geen kampioen en in de laatste zes jaar slechts één seizoen aantrekkelijk voetbal. Het is om je kapot te schamen!

 76. De seijs

  Ik was er al bang voor. Maar ja je blijft optimistisch. Nu na 6 wedstrijden is het dus wel duidelijk! Marcel Keizer kan ajax dus niet op rit krijgen. Nu zal het bestuur gezamenlijk iets moeten gaan doen, er is nog geen kampioenschap verspeeld in dit stadium. Maar het is wel 1 voor 12 . Ik hoop op een juiste keuze als ajax Keizer gaat vervangen. Succes bestuur!

 77. bs

  Hoe nu verder?
  De leiding van Ajax gaat eens rustig beraden op de nu ontstane situatie, geen paniek prediken. Vervolgens gaat er niets gebeuren en incassen we volgende week de volgende nederlaag.
  Let maar op….

 78. Vak 120

  Helemaal mee eens! Maar wat kunnen wij als supporters hier aan doen….moet er dan echt een keer een opstand komen? Wij worden als supporters echt in de zeik genomen..zo voel ik het!

 79. Jeroen68

  Ik zit vanaf 16.15 uur de hele tijd te kijken op teletekst pagina 101 en 801 of Keizer en de gehele technische staf inclusief Bergkamp en van de Sar hun verantwoording nemen … Maar er is helaas nog steeds geen witte rook.

 80. Ajax1958

  @ Cootje, Ehm 58😂😂😂, maar zoals Indojood al diverse keren heeft aangegeven, met dit materiaal minus Veltman, Younes en Dijks moet je in onze MM competitie minimaal 7 van de 10 x kampioen kunnen worden, maar helaas. Volgend jaar weer geen europees voetbal, wat denk je wat onze talenten gaan doen dan? En zo glijden we steeds verder af met het Nederlands voetbal.

 81. -buitenkantje rechts-

  PSV wint met 1-7 van Utrecht… lang geleden dat Ajax deze uitslagen had. Sorry mensen, maar Ajax ligt op zijn rug.. spartelt al niet eens meer. Bedankt TH! Ajax is ziek..doodziek.

 82. De Nees

  Ik zeg begin maar alvast met de voorbereiding op volgend seizoen. Pas maar nieuwe trainer in en ga op zoek naar vervangers voor Dennis en Sar.

 83. BobbyHaarms

  Tsja maar die hadden ze niet nodig hè. Nu zit je met spelers als Dijks en Veltman opgescheept die geen drol waard zijn. Maar goed, Ajax is al een poosje dood en doodziek. Tegen Heerenveen ga je zo met minstens 5-0 ten onder.

 84. EugAjax

  Wat een teleurstellende middag en vertoning. Doodziek dat mijn club niet meer goed functioneert in deze moeilijke tijden. Futloos bewegen de spelers over veld. Ik blijf zeggen dat er kwaliteit voldoende is om in ieder geval de competitie te winnen. Maar er is iets in het team wat de overhand heeft.
  Ze komen over als vermoeid en conditioneel niet goed genoeg. Is het spanning of wat anders?
  Geen idee. Het idee om Keizer als opvolger van Bosz klaar te stomen vind ik nog steeds goed beleid. Maar door te snel vertrek van meneer Bosz heeft Bergkamp cs mss toch te snel naar Keizer gegrepen. Hij is als trainer een goede, zie grooei spelers vorig jaar bij JA, alleen de druk is hem teveel vrees ik.
  Hij maakt onlogsiche keuzes en blijft ze maken. Wat er met De Ligt gebeurt is balen, zware hersenschudding, maar dan nog kan je elftal in tact laten en niet al meteen alles open gooien. Zeker niet in staat waarin we verkeren.
  In mijn optiek moet Ajax ingrijpen bij de hoofdtrainer. Verlos hem uit zijn lijden.
  De oplossing zat op de tribune. Frank de Boer moet per onmiddelijke ingang terug komen en daar moet je alles voor doen. Deze trainer heeft ons door de grootste crisis heen geleid met 4 kampioenschappen, maar nog belangrijker wist de rust te bewaren in de volledige organisatie. Dat is waar Ajax behoefte aan heeft. Maak Keizer assistent, samen met Winter. Spijkerman zal dan moeten wijken naar of ander elftal of ander functie binnen de club.
  Hij is goed op organisatorich gebied dus bijv team manager kan. Aan de andere kant heeft hij pensioengerechtigde leeftijd dus tijd voor frisse wind hier. Wat niet moet gebeuren is dat Orlando weer meekomt.
  Dat gaat niet meer werken.
  Ajax heeft het moeilijk en heeft de hulp nodig van een echte Ajacied die elftal op scherp kan zetten en tegelijkertijd de rust binnen de club kan herstellen!

 85. De Nees

  Blijkbaar snap jij niet hoe onderlinge verhoudingen in de praktijk ook kunnen zijn. Zeker niet in een trio Frank, Marc en Dennis waarbij Frank al betrokken was bij de opzet ervan dan kom je al snel tot ene andere invulling van die regel. Sinkgraven bijv was een paniekaankoop in de winter van Frank, vergeten? Jij mag goedgelovig denken dat Frank als een dombo alles aannam van het TH, ik denk daar anders over.

 86. Moosie

  Flikker toch op eug je kan nog 10 lappen typen maar jouw bestuur en th zijn verantwoordelijk keizer is gewoon een trekpop

 87. El Salvador II

  Ajax moet vol voor de Europa League gaan. Dat is de hoofdprijs in Nederland dit seizoen. Directe plaatsing in de EL, geen voorronden. Champions League zijn we niet goed voor, of welke Nederlandse club dan ook.

 88. De Nees

  Ik zie Jordy ook graag komen Moosie maar ben bang dat hij beschadigt gaat worden in de slangenkuil Ajax. Onderschat niet de anti-Cruijff colonne wat nog steeds veel macht heeft. Nee liever als Ajax ooit van de beurs af is en anderen beleid voeren zie ik Jordy graag komen, anders toch maar liever niet.

 89. De Nees

  Eens 1958. De club is ziek door al die machtsspelletjes waardoor echt capabele mensen of de deur worden gewezen of niet aan het bewind komen. De meesten zie ik ook niet eens als positivo’s maar naïevelingen die hoofd –en bijzaken niet kunnen scheiden of domweg niet inzien wat er gaande is.

 90. Widi

  Kennelijk nemen de supporters ook niet meer moeite dan wat getyp op internet. Ik ben in principe tegen geweld en vernieling etc. Maar een signaal van de supporters lijkt nodig om de leiding van Ajax wakker te schudden. Iedere week die wordt gewacht met ingrijpen, is er één teveel. Ik blijf zelf zolang achter mensen staan als ik denk dat het nog goed kan komen. Daarom heb ik Keizer ook een tijd verdedigd hier. Maar voor mij stond vorige week vast dat Keizer dit gewoon niet aan kan. De leiding zal dat ook beseffen, maar die begrijpen dat ze zelf ook aan de beurt komen. Ik had verwacht dat er 90 minuten lang spreekkoren zouden zijn. Maar ik hoorde vooral stilte. Oh ja, en die debiel met zijn megafoon.

 91. Hoeda Fak Ajoe

  Inderdaad 2015. Het is makkelijk om Keijzer of Bergkamp de schuld te geven, maar als je ziet hoe die gasten staan te spelen dan mag je daar ook wel kritisch op zijn. Ik vond Veltman zelfs een van de beteren omdat ie geen gekke dingen deed en Dijks was de enige die zijn eigen niveau haalde (namelijk belabberd). Zyech verloor al zijn ballen en liep rond als een gefrustreerd mannetje, Kluivert had niks meer dan zijn branie en de ook hier zo bejubelde Frenkie de Jong deelde in de malaise. Hier had ook Laudrup niets aan kunnen doen.
  Wat mij betreft vragen we Louis toch maar om orde op zaken te stellen en er wat discipline in te brengen (zowel op als naast het veld.

 92. Indojood

  Er waren wel spreekkoren. Voetballen, voetballen, wij willen Ajax zien en oehs en aahs als de bal overgespeeld werd.

 93. De Nees

  Wat een doorzichtig plan van je eug, probeer je voorzichtig kritiek te leveren op je lovers in het TH? Heeft je Dennisje “mss toch te snel naar keizer gegrepen?”. Wees ’s een grote jongen en blijf gewoon tot het einde bij je standpunt anders heb je een karakter van pudding toch?

 94. Widi

  Ja. Ik hoorde vaag wel wat. Maar ik kan me uit het verleden wel herinneren dat het op studio sport het belangrijkste onderwerp was. Ik had massale spreekkoren verwacht. Namen met “rot op” er achter. Tijden veranderen. Was zelf blij dat ik er niet zat.

 95. EugAjax

  Heren Moosie en De Nees, als mopperen op mij het kan verlichten ga je gang. Ik ben net zo geirriteerd als jullie hoor. Ik ben ook niet blij. Keizer is wat mij betreft goede trainer. Alleen blijkbaar geen goede crisis manager. Door Bosz zijn vertrek heeft Ajax zijn lange termijn plan eerder in laten gaan en dat pakt verkeerd uit, ook door omstandigeheden. Ik heb helemaal geen plan. Ik denk wel dat er een crisismanager nodig is die met dit materiaal wel tot goede resultaten kan komen en zich al eens bewezen heeft
  Frank de Boer !

 96. Moosie

  Het is gewoon gelul Eug en je weet ik zie jou niet als rari nietmanen of sseiss maar kom op je mot wel stekeblind zijn als je niet zag dat we totaal geen druk meer zetten.
  De aankopen zitten nu nog op de bank en volgende week nog.
  Jij zeikt dat wij geen oplossingen hebben en dat DB en Sar zooo geweldig werk doen.
  In 3 maanden van aanvallend voetbal terug naar tikkie breed?
  Heel hard trainen zodat op zondag 80 % van het 11tal na 20 minuten leeg is.
  Geen vaste patronen geen intentie om naar voren te voetballen.
  En dan wil je Keizer eruit flikkeren en de rest laten zitten.
  De A1 speelde een paar jaar geleden onder Jonk Barca helemaal ondersteboven kijk die pot maar eens terug zo hoort Ajax te spelen.
  Dus geen van Gal geen de Boer maar Jonk voor de groep.
  Dit en iig Bergkamp en vd Sar eruit en als Overmars niet met Jonk wil samenwerken rot hij ook maar op.
  Nieuwe actie Jonk terug.

 97. Hoeda Fak Ajoe

  Hou nou toch op! ‘Ze weten niet waar ze moeten lopen’? De tactiek is echt niet zo veel anders hoor. Maar als spelers zo verzaken dan houdt het gewoon op. Zyech heeft geen bal goed gegeven en verloor alle duels, Donny was drama en Frenkie draaide zich een ongeluk; De Ligt slecht, Dijks slecht, Younes … Veltman was eigenlijk nog een van de minst slechte. Hier hadden Bosz of Laudrup ook niks anders van gemaakt hoor.

 98. Indojood

  Dat we zo beroerd spelen en misschien verzaken komt wel degelijk door de trainer. Geen vertrouwen, geen visie. Een zeperd of een slechte wedstrijd kan altijd gebeuren maar het is hier wel degelijk structureel mis.

 99. Hoeda Fak Ajoe

  Nou, dat was het enige ‘foutje’ dat hij maakte. Flauw om dat nu aan te halen. Roep dan iets over Ziyech die 90 minuten lang ballen weg loopt te geven!

 100. Hoeda Fak Ajoe

  Helemaal mee eens! Maar Keijzer is niet in staat om ze in het gareel te schoppen. Ik weet wel iemand …

 101. Hoeda Fak Ajoe

  Ik weet niet of jullie het weten, maar dit zijn precies dezelfde kreten als een jaar of acht geleden. De situatie van nu is ontstaan door die verdomde fluwelen revolutie. En nu zijn die helden volgens jullie opeens net zo erg als de bestuurders van toen. Open je ogen en realiseer je dat het leiden van een voetbalbedrijf geen simpele klus is.

 102. Geroldkohlen

  hoop ik ook BR! helemaal schoon schip maken, TH en keizer eruit en aandelen terugkopen. En niet te vergeten doorselecteren, om te beginnen met veltman dijks en younes. laudrup halen, of wachten tot dat koeman ontslagen word en hem nemen??? weet niet of FdB nu op dit moment het zou moeten overnemen, want mij betreft moet er een frisse wind gaan waaien! nu lijkt het nergens op plan Cruijff ,plan Marc, plan keizer er is totaal geen duidelijke lijn of plan te zien in welke richting het gaat. Ajax is een vrije val begonnen en de bodem is nog niet in zicht, hoe langer dit duurt hoe erger dit word. idd Ajax is heel ziek en bloed. Maar wat gaan ze er aan doen ,Ajax dood laten bloeden of ongeneeslijk ziek laten zijn? of gaan we veranderen, en wat gaan wij supporters er aan doen blijven we dit pikken! dit kan echt niet!!!!!

 103. EugAjax

  Moosie ik ben niet stekeblind.
  Punt 1 niet druk zetten zie ik ook, maar dat is aan de trainer
  Aankopen op de bank klopt maar ze zijn ook vervangers van spelers die op de bank zaten. Dus daar zit verschil vorig jaar niet in.
  Jij komt nog wel met oplossingen en Indojood vaak ook. Alleen ik zie Jonk als trainer niet zitten. Jij verwijst naar A1 onder Jonk en Barca wedstrijd inderdaad prachtig. Verwijs ik naar A1 onder De Boer. Als ik kan kiezen tussen De Boer en Jonk als trainer word het Frank.
  Jonk zeer geschilt als opleider zonder entourage.
  3 maanden van aanvallend naar tikkie breed. Klopt is verantwoordelijkheid trainer.
  Heel hard trainen en na 20 min leeg? Ja ik zie dat ook van die 20 min leeg. Maar is dit fysieke moeheid of mentale moeheid. Het is geen excuus en ik mag het niet meer zeggen van velen, maar ik ben overtuigd van mentale moeheid. Dit moet doorbroken worden en Keizer gaat dat niet lukken
  Geen vaste patronen, niet helemaal mee eens. Puur vandaag zeer zeker zo slecht en ging helemaal nergens over maar ik heb ook Nice gezien en Groningen thuis en eerste 20 min Zwolle. Daar zaten die twee dingen wel in. Maar weer trainer verantwoording.
  Ik vind Marcel goede gozer dus ik hoop dat Ajax dan wel een functie voor hem heeft, maar ik ben ervan overtuigd dat we een crisismanager moeten hebben rond elftal. Vandaar De Boer en mss met Keizer als assistent.
  Ik zie niet in waarom voor bovenstaande Bergkamp en Sar eruit moeten.
  Over Begkamp zie mijn bijdrage aan Indojood en Basisspeler op ander topic en ja misschien ben ik veel te naief.

 104. Widi

  Komop Eug. Als je niet stekeblind bent, heb je ook gezien dat tegen Nice nog de beste wedstrijden waren en dat het met de week slechter is geworden. En je ziet het gezicht en de lichaamstaal van Keizer. Je hoort wat hij zegt. Je loyaliteit is te prijzen. Maar het komt niet meer goed onder Keizer. En het lijkt er erg op (tenzij Overmars liegt) dat Dennis deze constructie heeft doorgedrukt. Benieuwd wat Henk Spaan gaat zeggen in Rondo

 105. EugAjax

  Kijk je Studio Voetbal? Daphne Koster spreekt daar ook over situatie Ajax en ook Nouri en wat voor een pijn er in die club zit……Keizer eens. Ik ben genuanceerd over hem omdat ik het goede gast vind qua persoon en hij het niet makkelijk heeft maar hij gaat dit niet omdraaien. Ik sta gelukkig niet in de schoenen van TH.

 106. Widi

  Nee Rondo. Ik vind Kieft, Gullit en Spaans leuker dan Daphne. Die trouwens heel close is met Sar en Dennis hoor.

 107. -buitenkantje rechts-

  Klopt Gerold.. er moet nu gehandeld worden!! Dat betekent dus ook dat Sar en Bergkamp moeten verdwijnen die verantwoordelijk zijn voor de aanstelling van Keizer.. Daarom denk ik dat er voorlopig nog niks gebeurt.

 108. EugAjax

  Kbouter lul niet zo slap. Ik vertel het niet als excuus. Ik zeg alleen maar hoe zij erover verteld en zij geeft aan hoe de pijn in de club zit hierover. Daphne zit dicht op de club dus ik luister dan ernaar. Om mee proberen te leven thats all.
  Zij denkt wel te weten dat de hele toestand invloed heeft, ik ben het eens jij duidelijk niet. Prima wat jij wil

 109. KBouter

  Daphne kwijlt en heeft nog steeds posters van Bergkamp op haar kamer. Die is verre van objectief dus schei aub uit met dat goedgepraat.

 110. De Nees

  Nee Eug…niet vanwege haar citaat maar omdat je het ook domweg eens bent met haar gekwijl. Wees ’s niet zo verdomde naïef om iedereen met een functie binnen Ajax op hun woorden te geloven man!

Reageren is niet mogelijk.