Dramatisch slecht Ajax onderuit in eigen huis tegen Vitesse: 1-2 (Incl. foto’s)

Ajax heeft door een complete wanvertoning zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. Vitesse rekende in de ArenA al voor rust af met de inspiratieloze ploeg van trainer Marcel Keizer: 1-2. Ajax heeft door de tweede nederlaag en het gelijke spel tegen ADO van vorige week al vijf punten minder dan koploper PSV en staat op een belabberde zevende plaats in de Eredivisie.

Ondanks drie doelpunten in de KNVB Beker tegen Scheveningen moest Kasper Dolberg weer op de bank plaatsnemen en kreeg Klaas-Jan Huntelaar weer de voorkeur in de spits. Vitesse had wat goed te maken na de midweekse bekerblamage tegen de amateurs van Swift.

Na twintig minuten was de eerste kans er een voor Vitesse en het was direct raak: De door Ajax slecht gedekte Guram Kashia kopte een vrije trap achter André Onana: 0-1. Ajax leek totaal stuurloos.  Het drama voor Ajax werd na een half uur nog erger, toen Matthijs de Ligt na een harde botsing met Tim Matavz het veld per brancard moest verlaten. De verdediger werd vervangen door Dolberg. Daarmee probeerde Keizer ook aanvallend wat te forceren, want Ajax had tot dat moment nog geen schot op doel gelost. Vitesse bleef echter simpel overeind en sloeg voor rust zelfs nog een keer toe. De veelvuldig balverlies lijdende Hakim Ziyech verspeelde de bal op het middenveld, waarna Milot Rashica werd weggestuurd. De aanvaller kapte Mitchell Dijks simpel uit en liet Onana met een schot in de korte hoek kansloos: 0-2.

Tijdens de rust, waarin er door het teleurgestelde Ajax-publiek afscheid genomen werd van Davy Klaassen, wisselde Keizer Donny van de Beek voor Lasse Schöne. Beide ploegen kregen aan het begin van de tweede helft kansen. Vitesse was dichtbij via Matavz, terwijl schoten van Dolberg (redding Pasveer) en Ziyech (net naast) aan de andere kant dreigend waren. De grootste kans was na 65 minuten voor Huntelaar, maar de spits had pech dat zijn schot op de paal kwam. Acht minuten voor tijd was het alsnog raak. De Vitesse-defensie stond te slapen bij een ongecontroleerde voorzet van Ziyech. Alleen Nick Viergever reageerde en kopte de 1-2 binnen. Van een echt slotoffensief was echter geen sprake meer. Daarvoor speelde Ajax deze middag veel te chaotisch en dus gingen de punten terecht mee naar Arnhem.

De verbouwing van de ArenA is nog steeds in volle gang

De helden van de Meersche Helden

Opkomst van beide elftallen

Zuid is er klaar voor!

Maar waren zij dat ook?

Al direct leek het duidelijk dat dit wel eens een lastige middag kon gaan worden

Vitesse is agressiever, of Ajax gewoon te mat

Na de 0-1 nog een domper: De Ligt moet er af met een hersenschudding na een botsing met Matavz

Dolberg is zijn vervanger

Ajax krijgt wel kansjes

Maar Vitesse scoort de 0-2

In de rsut het afscheid van Davy Klaassen. Klik hier voor meer foto’s

In de twwede helft Schone voor Van de Beek maar Serero is en blijft de baas op het middenveld

Dijks had het zwaar met Linsen

En Kluivert kon ook niet het verschil maken

Zo gruwelijk slecht had ook Huntelaar zijn Ajax nog niet vaak gezien

Related posts

103 Comments

 1. stylo1984

  Een soort van karma voor al die supporters die gisteren zo hard stonden te lachen om 010… desalnietemin knap staaltje waardeloos voetbal

 2. Ab: Ik mis Johan.

  Op vorig topic lukt reageren ff niet dus maar hier. Eug is de nieuwe dorpsgek, de nieuwe uber triangelspeler van het forum. Het TH is niets te erwijn en het ligt allemaal aan de start van de voorbereiding. Frank moet terug volgens hem. Hoe gestoord kan je zijn. Alleen Spijkerman moet weg of andere functie en Keizer assistent. TH vooral laten zitten. Echt ….. de nieuwe dorpsgek. Hoezee.

  1. Litmanen

   En jij bent ons neefje wat elk weekend even een paar uurtjes uit zijn dwangbuisje mag.

   Maar nu maar snel weer in het busje….

  2. Basisspeler

   Eug bedoelt het goed, maar is een chaoot en slaat de plank af en toe mis. Maar geen verkeerde gast.

   1. Indojood

    Zo denk ik er ook over. Geloof te veel in zijn eigen fantasieën en is kinderlijk naïef maar lijkt me best een aardige kerel.

    1. EugAjax

     Heren Basisspeler en Indojood. Ik ben het helemaal met jullie eens. En dan bedoel ik voornamelijk jullie typering chaoot en kinderlijk naief.
     – ik ben niet zo goed in uitleggen op papier en daardoor schieten tijdens typen door mijn hoofd en probeer ik nog te verwerken met als gevolg te lange en te warrige bijdragen van tijd tot tijd
     – kinderlijk naief inderdaad vooral met alles wat met Ajax en zijn iconen te maken heeft.
     Dat is mijn valkuil in beoordelen van die iconen. Dat geef ik meteen toe. Dus het kan zo zijn dat ik ooit zal zeggen
     “Gvd die mannen hadden het al heel snel door”
     Maar nog steeds voor nu vraag ik me nog steeds af waar die boosheid tegen Bergkamp en in mindere mate Sar vandaan komt. Ik snap de teleurstelling en woede die heb ik ook. Ik heb wel, en nee geen excuus, en misschien wel teveel begrip voor de moeilijke start.
     Ik probeer zoveel mogelijk objectief te zijn, en toegegeven met Dennis en dat soort Ajax iconen is dat weleens moeilijk voor me, en als ik dan objectief ben zie ik geen hele grote fouten gemaakt door Dennis.
     En dat is een persoonlijke mening en daar blijf ik bij. Puur omdat ik overtuigd ben dat in situatie Jonk hij alles gedaan heeft om hem aan boord te houden, maar na een jaar ging dat niet meer. Als ik dan zijn uitleg heb gelezen in laatste 2 jaar in verschillende interviews vind ik dat hij geen onzin praat en ben ik het eens met zijn zienswijze op situatie Jonk. Met Bosz al helemaal. Balen dat dat misliep. Maar wat had Ajax anders kunnen en moeten doen? Bosz kwam gewoon met waanzinnige eisen en eisen waarvan hij weet dat geen enkele club (dus echt niet alleen Ajax) die zou inwilligen.
     Als dat dan gebeurt kijk ik bijv naar carriere van Bosz als trainer en dan zie ik een patroon.
     Weggegaan in de winter (!!!!) bij Vitesse om naar Maccabi te gaan. Midden in seizoen om hogere carrieresrap te maken. Dan na 6 maanden (!!!!) komt Ajax en gaat hij al weer weg bij Maccabi (hij had zelfs een clausule hiervoor), en dan na 1 jaar Ajax en vrij goed seizoen qua spel en prestaties (finale EL) komt Dortmund. En dan komt hij met onmogelijke eisen (vergeet niet Ajax had Spijkerman al van eerste gehaald), maar meneer wilde nog meer. Oa Rekelhof en L’ami. Dan kijk ik hoe is het met fitheid. Die is goed tot zeer goed sinds Rekelhof erbij is.
     Die is dus goed tot zeer goed. Nauwelijks spierblessures meer. Keepers van Ajax zijn standaard goed de laatste jaren dus L’ami is gewoon vrij gpede keeperstrainer.
     Dus in mijn optiek waanzinnige eisen van de man en mijn conclusie is ik zie een patroon bij trainer Bosz. Hij is een carrieretijger concludeer ik dan. Geen verwijt, ergo hij heeft groot gelijk. Maar dan moet je geen mooi weer gaan spelen en soms bekruipt me het gevoel dat hij dat doet naar de supporters toe.
     Ik schrijf dit om te laten zien hoe ik aan mijn naiviteit kom.
     Als laatste aanstelling Keizer. Ze wilden dit na drie jaar Bosz. Dan word je geconfronteerd met vertrek Bosz en wat doe je dan. Ze stellen hem toch aan. Natuurlijk is Dennis en Sar verantwoordelijk voor deze keuze.
     Marcel is een goede trainer. Ik ben alleen bang dat door omstandigheden het allemaal teveel is voor hem.
     Ga er maar aan staan en dan ook nog eens onervaren. Niemand had zo een voorbereidng kunnen vermoeden, en toen ik hem vrijdag bij persconferentie zag bekroop mij het gevoel dat hij aangaf “verlos me uit mijn lijden”. Niet vanwege de resultaten en die druk, maar vanwege ongeval Nouri en alles wat daarbij komt kijken om te managen.
     Zijn keuzes in veld zijn vaak onlogisch en ja uiteindelijk mag Denns en Sar zich dat aanrekenen. Maar om daarom om hun ontslag te vragen daar doe ik niet aan mee.
     We hebben een crisismanager nodig bij het eerste elftal. Ik ken twee mensen die dat zou kunnen.
     Frank de Boer (zich al bewezen, maar wil niet) en Louis van Gaal (gezien zijn pensioen zie ik dat niet gebeuren)
     Dus als ze al stoppen met Marcel dan graag Frank.

     1. Indojood

      Eug, het verval van Ajax is niet van sinds de zomer. Dit is al sinds 2013 aan de gang. Heb ik al vaker gezegd. Het leverde verrassenderwijs in 2014 nog een titel op maar toen viel iedereen al in slaap. Daarna geen prijzen meer en een opleving die ik aan Bosz toeschrijf. Op de achtergrond ontslag Jonk en als klap op de vuurpijl breuk met Cruijff.

     2. EugAjax

      Ja het verval van Ajax zie ik dus niet helemaal zo. Hier komt mijn naiviteit om de hoek vrees ik dan. Want De Graafschap uit zie ik niet als verval maar als incident. Wel 1 met grote gevolgen. Dat Ajax daar titel verspeelt ligt niet aan beleid wat mij betreft. Wel nachten van wakker gelegen trouwens.
      Ik vind ook dat vorig jaar de credits moeten gaan naar Bosz. Ik vind het geen opleving derhalve. Ik vind het getuigen van goed beleid dat ze Bosz hebben aangetrokken. En Bosz heeft meer dan waargemaakt. Ik verwijt Dennis zijn vertrek niet. In situatie Jonk/Cruijff ja daar kan je beide partijen wat verwijten vind ik. Dus ook Dennis cs. Hebben we vaak over gediscussieerd. Ik voel continu jouw pijn als je over die breuk schrijft. En vooral dat het gebeurde rond zijn opkomende ziekte. En dat mensen binnen Ajax op persoonlijk vlak weinig tot geen contact meer met hem zochten. Vind ik ook pijnlijk hoor en leef daar dus met je mee.
      Alleen ondanks goede visie Jonk over opleiden en ondanks dat ik zeer groot fan van Johan ben prakiseer ik me gek wat Ajax en Dennis meer hadden kunnen doen.
      Dennis zijn zienswijze op die breuk vind ik zelfs logisch. En als ik dan inderdaad interviews Dennis en Johan naast elkaar leg denk ik gvd Dennis waarom moest het zover komen…zover liggen die visies echt niet uit elkaar.
      Ook daar ben ik van overtuigd. Dus ja zeer vervelende breuk en in dit geval blijvende pijn omdat het nooit meer hersteld kan worden……..dus als ik het grootste dieptepunt uit laatste 7 jaar moet noemen is het precies die breuk. Helaas Ajax moet door zonder inbreng van de allergrootste en ik hoop dat ze het snel op de rit krijgen. En begrijp me niet verkeerd als ik zou inzien dat probleem bij Dennis en Sar ligt gaat Ajax als club voor maar ik zoe daar de verbetering niet van komen.

     3. Indojood

      Eug, ik heb geen zin in deze discussie, en Widi wordt dan zenuwachtig. Ik vertrouw op wat Cruijff er van vond (is allemaal bekend). Ik hoef de details niet te weten maar ik kijk naar wat er bereikt is. Als de prestaties jou tevreden stemmen, prima. Ik zie een club en land in verval, precies waar hij in september 2010 voor heeft gewaarschuwd.

     4. EugAjax

      Indojood. Ik ben niet tevreden met prestaties dat kan ook niet 3 jaar zonder prijzen. Maar ik zie ontslag van Bergkamp en Sar niet als oplossing. Omdat 3 jaar zonder prijzen is aangekomen op falen in Doetichem en tactisch geen antwoord hebben op Manchester United. Dat was ook gebeurd met een andere leiding…..

     5. Indojood

      Ach ja een zeperd in Doetinchem na een jaar anti-voetbal. Ik zei al eerder dat je in je eigen fantasieën gelooft….

     6. Indojood

      En maar negeren wat Johan allemaal heeft gezegd. Maar goed ik kap er mee, heb al weer teveel erover gezegd.

     7. Litmanen

      Eug. In veel van jouw woorden kan ik me wel vinden, maar niet in het feit dat je Bosz verwijt dat hij krankzinnige eisen heeft gesteld.
      Op dit moment blijkt dat juist die mensen die hij niet meer om zich heen wilde hebben er een potje van maken. Bovendien blijft de constructie van Bergkamp als assistent/baas van de trainer bizar. Dat bestaat gewoon niet! Geen enkele club met aanzien werkt met zo’n constructie.

      Dus de personele eisen waren eigenlijk helemaal niet zo raar. Zeker niet gezien het feit dat Bosz een geweldig elftal op de been bracht, wat zelfs in Europa verrastte, met aanvallend, hoogdruk zettend, pressie voetbal.

      Eug. Er is helemaal niets van over! En we zijn slechts drie spelers armer geworden!

      Sar en Bergkamp hebben voor zichzelf gekozen aan het begin van dit seizoen, niet voor Ajax. Ze hadden Bosz nooit mogen laten gaan.

     8. EugAjax

      Litmanen, dan zijn we het inderdaad niet eens. Je snijd wel twee goede punten en argumenten aan vind ik. Bosz is inderdaad een zeer goede trainer en past met visie precies bij Ajax. En dubbelfunctie Dennis is dubieus.
      Om te beginnen met Dennis
      Situatie onder De Boer vond ik echt niet kunnen. Toen zat hij op bank. Dat concludeerde TH en Dennis ook en toen wilde Dennis niet meer betrokken zijn bij eerste als directe assistent.
      Toen heeft Bosz zelf hem overgehaald om bij elftal te blijven als spitsen trainer.

      Misschien nog steeds rare constructie maar ik heb daar minder moeite mee als situatie onder De Boer. Maar je hebt gelijk het is wsl zeer verstandig om functies te scheiden.

      Bosz is een zeer goede trainer, maar Ajax en verantwoordelijke mensen hebben afgesproken nooit meer een passant de dienst uit te laten maken. Dat is nu precies wat Bosz wilde. En hij is een passant, wel een verdomd goede, maar ik zie het zo. Niemand is groter dan de club en Bosz wist van te voren hoe Ajax werkte.

      Daar was aan eind seizoen niets aan veranderd. En Ajax stemde in om iig Hennie van eerste te halen. Die andere assistenten doen gewoon goed werk.

      Ik
      As van weekend dat iemand hier Bosz en Kruzen observeerde tijdens wedstrijd tegen Gladbach en ook daar zag diegene dat Bosz alles met Kruzen overlegt en de andere assisitent(en) er een beetje bij zaten met gezicht als oorwurm.

      Geeft ook wel wat aan. Ik baal net als dat jij doet hoor. Echt zo balen en mss niet nodig. Dat gaan wij nooit echt weten maar met info die ik nu heb ben ik van mening dat Ajax niet anders kon.

      Jij vind ook dat mensen die er nu zitten een zooitje ervan maken. Ik vind van niet. Laatste 6 jaar vergeleken met alle andere periodes na Van Gaal waren gewoon goed tot zeer goed. En ja deze drie maanden Ajax onwaardig.

      Dus moet je probleem oplossen bij de bron en dat is Frank de Boer terughalen of een andere goede crisis manager!

   2. Widi

    Goed dat jullie dit schrijven. Hij bedoelt het goed en wil loyaal zijn. Het is irritant dat AB ook hem steeds uitkiest om zijn frustraties op bot te vieren.

    1. Indojood

     Jij zal het ook vast goed bedoelen maar dat belerende toontje als een schooljuf mag best achterwege blijven. Complimenten uitdelen voor “goed gedrag”, pfff.

     1. Widi

      Zo was het eigenlijk niet bedoeld. Jij en basisspeler doen af en toe mee met AB. Ik vond het gewoon fijn dat het nu anders ging. Als ik het niet met je eens ben, zeg ik het. Fair om dan ook wat te zeggen als ik het met je eens ben.

     2. Indojood

      Denk niet dat jij de aangewezen persoon bent om daar een waardeoordeel over af te geven, gezien je recente verleden en ommekeer. Ik ben dat zeker niet en heb ook geen ambitie in die richting. Ik heb met Eug felle discussies en af en toe er een soort van “dooi” tussen ons. Dat was al zo toen jij nog meedeed met AB.

     3. Widi

      Ik onthou me al wat langer van ordinaire ruzies. Jij blijft dat kwalificeren als ommekeer. Alsof het iets negatiefs is. Dat is het niet. Het is zinloos om elke dag ruzie te maken hier. Ik lees jouw discussies allemaal. Dus ik zie wat je doet. Moet je lekker zelf weten. Maar je kamt niet alles af wat Eug zegt omdat het Eug is die het zegt. Overigens deed ik nooit mee met AB. Ik deed het zelf. Ik wilde mensen als Seijs een lesje leren. Of het zwijgen opleggen. Ik heb daar eerst van geleerd dat dit lang niet bij iedereen werkt. En vervolgens dat je het eigenlijk niet moet willen ook. Daar probeer ik naar te handelen. Ik laat bijna allles wat me niet bevalt gewoon lopen. Jij noemt dat ommekeer. Destijds was jij trouwens nog wel veel milder tegen Eug.

     4. Indojood

      Je snapt mijn reactie niet. Bewaar die moralistische praat voor thuis of zo. Dit is een supporters site en geen kindercrèche. Soms gaat het er hard (wel of niet terecht) aan toe. Nou en, het stof daalt vanzelf wel eens neer. Zit niet te wachten op een of andere wijsneus die erop gaat letten of het er volgens zijn eigen normen en waarden aan toe gaat en mensen bestraffend gaat toespreken dan we complmenten gaat geven.

     5. Indojood

      Prima, Widi, vooral doen. Als je toch de neiging hebt om een vaseline vuistje te plaatsen dan zorg ik er wel voor dat je daarvan spijt krijgt.

     6. KBouter

      Wat ik me gvd soms afvraag….is het nu echt zo moeilijk om te constateren dat het gewoon zwaar kut gast met onze cluppie? Dat gezeik van iedereen hier van die is schuld en die niet…zo blijf je verdomme jaren later nog aan kloten.

      Feit is gewoon dat TH niet deugt en DB…onze bijna beste Ajacied ever niet functioneerd in groepsverband én alles op zijn eigen conto regelt.

      We zien verdomme allemaal dat het zwaar kut gaat en al jaren..met uitzondering vorig seizoen…Ajax voetbal onwaardig is. En dan kunnen mensen zoals Eug de boel wel goedpraten en kleiner maken dat het is..maar het gaat verrot slecht. Lekker makkelijk kankeren hier op elkaar, ipv zeiken op het beleid.

      Zeikerds

     7. Widi

      Het is wachten tot ze vanzelf opstappen of totdat de boel klapt. Ik hoop morgenochtend te lezen dat Keizer een stap terug doet. Dat zou een begin zijn. Ik heb op tv de koppen van Bergkamp en Sar gezien. Die zaten echt niet lekker. Die zullen zich echt wel verantwoordelijk voelen. De vraag is of en hoe ze daar wat mee gaan doen.

     8. Moosie

      Het is en Amsterdams forum met Amsterdammers dat vergeten jullie steeds weer wij zeggen gewoon wat we denken of jullie het nou wel of niet trekken

     9. Ajax1958

      Ik ik ik ik dat is wikki, een vreselijk pedant ventje met een grove ribbroek, overhemdje erin, zijden sjaaltje erboven en een pijp in zijn bakkes

     10. Widi

      Zo zou ik kunnen schrijven dat jij een domme sukkel bent met een Wibra broek die je vriend daar voor je gekocht heeft, met een visnet hemdje erover. Maar dan zit ik er waarschijnlijk net zover naast als jij 1958. Moet je morgen en de rest van de week weer precies doen wat iemand die wel is opgeleid zegt? Draagt die soms zo’n broek?

     11. KBouter

      58..”wikkie” is 1 van de weinigen hier met inhoudelijke teksten. Dat sommigen hier een probleem mee hebben kan, maar sla hem dan om de oren met inhoudelijk weder gehoor…maar dat lukt velen niet!

     12. Widi

      Moosie is het Amsterdams om ordinair ruzie te maken om de ruzie? Zonder inhoud? Dacht het niet. Wie ben jij dan om te bepalen wat Amsterdams is?

     13. Widi

      Ik neem het echt niet op voor Seijs. Maar als AB hem niet steeds uitdaagt, horen we Seijs ook veel minder. Toen ik pas op dit forum kwam, had je Ajax Barcelona. Een grappige vent die inhoudelijk schreef en met wie ik het vaak eens was. Die vent is veranderd in iemand die een dagtaak heeft aan het uitdagen van een stuk of 3,4 forumleden. Maar ik hou er over op. Voor ik weer belerend ben.

     14. Moosie

      tjaa ik denk dat AB gewoon schijtziek wordt van een aantal mensen en meestal snap ik hem wel. En soms gaat hij wat ver maar hij wordt ook uitgedaagd en dan kun je hem krijgen .

    2. Moosie

     Wat jij ruzie noemt ,noem ik gewoon een discussie dat is het verschil.
     Ik zit ook niet te zeiken over een komma.
     Maar je mot het zelf weten.
     Dat is het leuke van dit forum.
     En ik vind jou nooit zo irritant hoor, ik vind die schijnheil van en nietmanen irritant en sseiss is gewoon een mongool die Sjakie beledigd , die racistische teksten had, en grappen over kanker.
     Dus dan weet ik genoeg.
     En ik woon niet meer in Amsterdam ik woon tussen de boeren en die vinden mij allemaal het schoolvoorbeeld van een recht voor zijn raap Amsterdammer.
     Jullie denken oh dat is een belediging en ik bedoel het dan als grap in een verdere serieuze discussie.
     Amsterdammers kunnen daar dan om lachen en jullie gaan piepen.
     Maar wel hopen dat er een zooi supporters verhaa gaan halen.
     Net als nietmanen die een heel vak wil laten neerknuppelen door de smeris omdat hij zelf te laf is, hou ik niet van.
     Dus zoals ik al zei ik heb niets tegen jou maar je bent soms idd heel belerend bezig.

     1. Widi

      Dan hebben we het niet over hetzelfde Moosie. Dat dacht ik eigenlijk al. Ik heb het over het gedoe tussen AB en Seijs. En AB en Eug. En AB en Litmanen. Ik zeg al zeker een half jaar zelden iets over een komma. Niet iedereen vindt dat even belangrijk. En niet iedereen ziet dat. Ben ik dus mee gestopt. Verder is discussie juist leuk. Mag hard. Maar ook graag af en toe wat inhoud. BR heeft meestal inhoud. Over dat belerende: als er 1 tegen je zegt dat je een paardenkop hebt, is er niets aan de hand. Maar als er 10 zijn die het zeggen, kun je beter een zadel gaan kopen. Ik zal dus echt wel belerend overkomen. Niet helemaal de bedoeling, maar het zal wel.

     2. Indojood

      Ja, pik, ik zie die ruzies zelf ook helemaal niet. Je wordt persoonlijk, heet het dan. Zachtgekookte eitjes, man.

      Het is de originele Amsterdamse taal, zonder bekakte R maar ouderwets normaal. Dus lul maar lekker slap als het om een erectie gaat want het kan me niet verrotten welk dialect je praat. Het is de originele Amsterdamse taal, zonder bekakte R maar ouderwets normaal. Dus lul maar lekker slap als het om een erectie gaat, hier in Amsterdam zegt iedereen je waar het op staat.

     3. Litmanen

      We zullen maar niet zeggen wat jij verdient. Afzeiken van andere supporters, dat is wat jij en AB doen zonder ook maar een keer met een normale mening te komen over Ajax.
      Dat die boeren waar jij tussen woont jou als een atractie zien kan ik wel begrijpen, ze denken vast ook dat jouw vader en moeder in de Warmoesstraat geboren zijn. Dat denken boeren namelijk bij elke Amsterdammer.
      In je gezicht aardig doen, maar achter je rug lullen dat je waarschijnlijk in drugs handelt…..
      Ach, dat deed je ook. Wat toevallig.

      Kijk Moosie, dom lullen kunnen we dus allemaal, zo uniek ben je niet.

 3. vak411

  directie en technisch hart.. trek je conclusies! dit doet echt pijn man… ongelooflijk. de kans om weer bovenaan te komen.

  1. Litmanen

   Laat hij vooral Ziyech niet wisselen. Onze beste man met zijn slimme passes.
   Jammer dat alleen de tegenstander zijn ballen begrijpt.

   1. -buitenkantje rechts-

    Jij verwijt anderen negatief over Veltman te zijn.. Jij roept al vanaf het begin van dit seizoen negatieve zaken over Ziyech.

    1. Litmanen

     Veltman hangt de vedette niet uit, Ziyech wel. Eist elke vrije trap en corner op en het enige wat hij raakt zijn de reklameborden. Als je Schone vergelijkt met Ziyech dan heeft Schone heel wat meer rendement. Maar Schone zit elke week op de bank.
     Maar ach, wat lul ik, het elftal om Ziyech heen draait als een trein. Niks te klagen.

 4. HDfan

  Keizer kan vervangen worden, krijgt het niet aan de praat. Had troywdns met Dolberg moeten beginnen.

 5. Bigboss

  Ik blijf het zeggen totale mis management

  In het dagelijkse bedrijfsleven wordt je dan ontslagen.

  Hou de eer an je zelf en stap op van de sar en de rest. Jullie maken onze club kapot. De club wordt groot gemaakt mede door de supporters denk dan ook aan hun

 6. bs

  Ik beb er klaar mee en het zat om wekelijks dezelfde wijsheden te verkondigen. Ik kom wek weer terug als er een andere club- en teamleiding zit.

 7. Basisspeler

  Waarom bleven de supporters eigenlijk zitten? Zelfs Huntelaar verbaasde zich daarover. Hij kon zich niet zo’n slechte wedstrijd herinneren zei hij in een interview.

  1. Indojood

   Ik drink graag een gifbeker leeg, Basisspeler. Ik zal nooit voor het laatste fluitsignaal vertrekken, tenzij er privé een noodsituatie aan de hand is.

 8. BobbyHaarms

  Dit zag je natuurlijk allang aankomen. Ajax is in no time afgegleden naar het lachertje van de eredivisie (van Europa waren we dat overigens al sinds july). Maar de enige spiegel waar het TH en bestuur inkijkt is een doffe lachspiegel.

  Wat verlang ik toch terug naar het spel onder Bosz! Het voetbal van vandaag is zelfs voor eredivisieniveau te schandalig voor woorden. En dan nu Heerenveen. Bij de gedachte alleen al beginnen mijn billen al te knijpen.

  1. Indojood

   Hallo Bobby, goed om je te zien hier. Ik zat in het vak en heb alles gelaten ondergaan. Ik keek naar dat spandoek van Johan en de gedachte dat die goeie ouwe tijd nooit meer terugkomt, bekroop me. Met zijn overlijden is er ook niemand die ons allemaal een spiegel voorhoudt. De totale ineenstorting van het NL voetbal met onze club voorop. Pijnlijk om te zien hoe Peter Bosz Dortmund laat swingen in de Bundesliga. Alleen het aanstellen van radicale Cruijff-volgelingen zoals Jonk, Jordi en Molenaar en een terugkeer van Bosz zou ons nog kunnen helpen.

    1. Indojood

     Klopt, het deed me ook beseffen dat ik gelukkiger word van mooi aanvallend voetbal dan titels. De herinnering is toch Johan met zijn magistrale spel, Vanenburg op de vierkante meter, Rijkaard die de baas was op het veld, Van Basten met zijn omhaal.

     1. De seijs

      Met Bosz mooi voetbal?? Dacht het toch niet. Met de spelers die Bosz had was het ook niet des ajax. Geen prijzen. EL was meer geluk dan wijsheid. En de finale was echt drama! Nee onder Bosz was het zeker ook niet goed. Laten we dat niet vergeten. Nu wordt hier beweert dat het zo goed ging onder Bosz. Nou echt niet. Hoop ook dat hij nooit meer terug komt bij ajax!

     2. De seijs

      Kbouter wie ben jij om te zeggen dat ik moet zwijgen op het forum? Je gaat op iemand lijken! Het is mijn mening! ! En nogmaals het was niet goed onder Bosz. Kijk maar eens na, ik geloof dat jij heel snel vergeet. Traore, Younes Sinkgraven er maar eens 3 te noemen.

     3. Indojood

      Toen Bosz kwam kreeg hij te horen dat hij Serero niet mocht gebruiken, geen rugnummer gekregen.

     4. De seijs

      Klopt als een bus. Maar we weten allemaal hoe het in de voetballerij werkt. Als Bosz ballen toonde had hij hem erbij gehaald. Hij was immers goed genoeg misschien wel beter dan andere op dat moment . Maar ja Bosz……

     5. Indojood

      Natuurlijk, Bosz begint aan een nieuwe klus en één van zijn eerste acties is tegen een beleidsbeslissing van hogerhand in gaan, genomen door diezelfde mensen waarin jij zo’n vertrouwen in hebt. Laat maar, ik sluit me aan bij KBouter’s opmerking.

   1. BobbyHaarms

    Hee Indojood, dank je wel gap. Alles lekker met je, ondanks deze vreselijke middag vol anti-voetbal? Al heb ik soms de tijd en/of de motivatie niet om over onze ooit zo mooie club te kletsen, dit gaat me uiteraard wel enorm aan het hart. Wat je hierboven aangeeft over het spandoek van Johan heb ik persoonlijk ook al eens bij stilgestaan. Weet je, het lijkt een beetje alsof Johan van boven kijkt hoe het met zijn ooit zo grote liefde daar beneden gaat. En of de ideeën over zijn kijk op voetbal ook daadwerkelijk in de praktijk worden gebracht. Helaas, en dat weten jij, ik, en een aantal anderen al veel langer, drijft dit stuurloze Ajax met de week meer en meer af van hoe Johan het voor ogen had en waarvan gezegd werd dat die lijn unaniem gevolgd zou worden. Die spiegel kan helaas niet meer voorgehouden worden door onze beste voetballer ooit, maar minstens zo schokkend is dat in die paar jaar alles wat Johan ademde bij het oud vuil is gezet, inclusief als toetje Bosz. Het spandoek in de nok van het Johan Cruijff Stadion symboliseert voor mij al enkele jaren het huichelachtige gedrag van de leiding. En elke keer als ik er naar kijk bekruipt me een gevoel van gemis, verdriet en machteloosheid.

    Het wordt de hoogste tijd dat de verantwoordelijken hiervoor nu eindelijk ZELF eens die spiegel voor gaan houden, en inzien dat de ingeslagen weg alleen maar nog verder naar de afgrond leidt. Op deze manier doorgaan levert hooguit een plek op ergens tussen plek 8 en 12. En ja, wat missen we nu de wijze woorden van de Grote Meester…meer dan ooit. Denk wel dat er wat mensen in de leiding knap zenuwachtig hadden geworden.

    1. Indojood

     Ja, pik, maar vanmiddag is er wel iets geknakt. Misschien is het beter om even afstand te nemen, sowieso straks met vakantie. Ik betrapte mezelf op een stukje onverschilligheid.

     1. BobbyHaarms

      Heel herkenbaar Indo, die onverschilligheid bekroop mij ook al. Onverschilligheid in combinatie met een flinke dosis machteloosheid om zoveel gepruts bij onze club.

     2. BobbyHaarms

      Trouwens, over een maandje gaan wij er ook even lekker tussenuit. Tenerife dit keer. Even afstand nemen van het voetbal, althans een poging daartoe. Ik betrap me er meer en meer op dat ik die anderhalf uur in het stadion of voor de tv wel beter kan gebruiken, zeker zolang dit niet meer “mijn” Ajax is waar ik met pijn in mijn ogen naar (probeer) te kijken..

 9. Ajaxstaff

  Heel veel geld op de bank , heb vandaag geen Bloed gezien , heb ook geen Zweet gezien het kost zo wel heel veel TRANEN.

 10. Jagger

  Ik had de stille hoop, dat na het overlijden van mijn droomvrouwtje (64 jaar mocht zij slechts worden!), mijn cluppie mij nog enige schrale troost zou bezorgen, doch na het beschamende gelijke spel tegen ADO konden ze in een dramatisch slechte vertoning tegen Vitesse daar niet voor zorgen. Er moet snel iers gebeuren, anders haak ik na 62 jaar trouwe fan mogelijk ook nog af! Wat een slappe wanvertoning!

  1. De seijs

   Kom op jagger?het is maar een spelletje. Alleen ja daar heb jij zeker gelijk in het doet zeker zeer heel zeer.

   1. Moosie

    Er komen wel weer leuke wedstrijden ouwe sterkte met je verlies ik hoop dat je de draad weer kan oppakken

 11. skel

  Zware wedstrijd gehad tegen scheveningen……. en voor dat salaris ….kan geen tandje meer bij…

 12. Ajaxfoort

  Onana greep weer eens goed mis. Stond weer te dromen op de rand van de 16. Geluk dat hij daarvoor niet afgestraft werd. Wat een ellende om naar te kijken dit zeg!!

 13. Forever nr14

  Indo, perfect omschreven en helaas erg triest allemaal wat er met de eens zo fantastische club gebeurt! Diep en diep triest! Verdomme man, waarom word de eens zo mooie club helemaal kapot gemaakt?

 14. -buitenkantje rechts-

  Wat Widi ook al zei.. mij valt de tamheid/gelatenheid van de supporters op.. Er moet iets geforceerd worden nu!

 15. Iedereen heeft een mening

  Was altijd gematigd positief maar…… wat deed dit pijn aan je ogen. Lijkt mij verstandig als de spelers (TH) even geen intervieuws geven waarom het ” tegen zit”. Dramatisch om te zien. Waar ik dacht dat verder gebouwd kon worden op afgelopen seizoen ben je nog verder terug dan bij af. ??????

 16. Ab: Ik mis Johan.

  Goh, zelfs als ik er niet ben gaat het over mij. Zo belangrijk gen ik niet hoor. Ben hier om mijn mening te geven over Ajax en om Litmanen, Eugiezeugie en dorpsgek De Seijs af te zeiken. Meer niet. Verder lees ik graag de bijdragen van Indojood, moosie, 58, Dickst14 en de Nees. Verder zal het mij een grote klote zorg zijn wat mensen van mij vinden. Het ergste is dat de club naar de gallemieze gaat door een stel incompetente idioten met Dennis voorop. We lopen in een paar maanden meteen jaren achterop op deze manier. Het ergste wat ik vandaag zag was dat Spijkerman, met Keizer langs de lijn, opstond en spelers aanwijzingen ging geven. Volslagen belachelijk. Dan momt het dus echt voorlopig niet goed.

 17. Ab: Ik mis Johan.

  Goh, zelfs als ik er niet ben gaat het over mij. Zo belangrijk gen ik niet hoor. Ben hier om mijn mening te geven over Ajax en om Litmanen, Eugiezeugie en dorpsgek De Seijs af te zeiken. Meer niet. Verder lees ik graag de bijdragen van Indojood, moosie, 58, Dickst14 en de Nees. Verder zal het mij een grote klote zorg zijn wat mensen van mij vinden. Het ergste is dat de club naar de gallemieze gaat door een stel incompetente idioten met Dennis voorop. We lopen in een paar maanden meteen jaren achterop op deze manier. Het ergste wat ik vandaag zag was dat Spijkerman, met Keizer langs de lijn, opstond en spelers aanwijzingen ging geven. Volslagen belachelijk. Dan kont het dus echt voorlopig niet goed.

  1. Widi

   Het was veel erger: ik zag dat Spijkerman die wissel (Dolberg) ging uitleggen aan Keizer. Spijkerman sprak en Keizer luisterde. Hijgerige Hennie leeft zich helemaal uit. En voor de rest zoek je het maar uit met L E S. Ik ga er niets meer over zeggen. Ik ben belerend.

Comments are closed.