There are no ads, please add some


Keizer: ‘Tegen dit soort tegenstanders kom je er mee weg’

Marcel Keizer was na afloop van de met 1-5 gewonnen bekerwedstrijd tegen Scheveingen tevreden over het resultaat, maar niet over het spel van zijn ploeg. “We hadden in een hoger tempo kunnen spelen. De staat van het veld hielp daar niet mee. Al moeten we niet naar excuses zoeken. Ik hoopte vooraf wel dat we leuk spel konden spelen, want ik vind dat we altijd het maximale moeten eisen van elkaar. Je wint met 5-1, maar het is niet zo dat we vandaag heel goed hebben gespeeld. Tegen dit soort tegenstanders kom je ermee weg, in de Eredivisie niet.”

Keizer sprak nog kort over het basisdebuut van Orejuela, Wöber en Siem de Jon. ” Het is voor deze jongens heel goed om in een officiële wedstrijd in dit team te staan. Zij zullen nog even moeten wennen. Siem vond ik in de eerste helft beter dan in de tweede, maar je ziet dat hij goed speelt tussen de linies en goede loopacties maakt. Daar kunnen we nog veel plezier aan hebben.”


Gerelateerde posts

69 reacties

  1. Litmanen

   Eens, slap gelul. Sorry hoor, maar tegen dit soort clubs kun je het nooit goed doen.
   Geen indruk van de nieuwe spelers. Vond de nieuwe rechtsback aanvallend zwak maar die jongen heeft waarschijnlijk nog geen idee wat er verwacht wordt.

  2. Charka53

   Dat is waar maar wel om een trainer te beoordelen die had de spelers zo moeten motiveren dat er een show van gemaakt had moeten worden en laten zien dat wij Ajax zijn en zeker de dubbele cijfers moeten halen .

  3. paulvos

   Tegen dit soort tegenstanders hoor je 8, 9 nul te winnen en niet anders. Nog steeds geen stijgende lijn, helaas.

 1. Indojood

  Ben echt klaar met hem. Vind je het gek dat we allemaal zo futloos oogt met zo’n inspiratieloze trainer die zegt wat hem wordt opgedragen.

   1. Litmanen

    Komt idd niet over zoals in het begin. Gezien de relatie geen gek idee dat Bergkamp de opstelling maakt

 2. JohnDoe77

  Wel lekker om die Dijks ff niet te zien. Scheelt weer een hoop kansloze voorzetten! Denk dat dit in potentie de basisverdediging! Alleen die Stoney voorin vind ik nog steeds niet briljant. Zie daar niet echt 12-15mln vanaf…

  1. HURBIE

   Hij kijkt idd of voor de wedstrijd blowtje heeft genomen
   Hij moet zijn oogleden in laten korten
   Ziet hij het misschien beter

   1. Widi

    Erg flauw om die jongen belachelijk te maken om zijn uiterlijk. Kan hij niets aan doen. Niemand vindt het raar dat onze spits van 19 jaar niet juicht of zelfs glimlacht als hij na twee maanden weer eens scoort.

  2. afcadeluxe

   misschien kijkt hij zo om de fans te steunen,ik keek ook gisteren zo na 30minuten slaapverwekkend ajaxvoetbal

 3. -buitenkantje rechts-

  Haha! “We hadden in een hoger tempo kunnen spelen” eufemisme van deze week.. “de staat van het veld hielp niet mee.. al moeten we niet naar excuses zoeken” Volgens mij zoek je dan WEL nasr excuses..

  Wat een slap gewauwel.. exit!

     1. Litmanen

      Laat Frank maar komen. Titel gegarandeerd.
      En met dit team.kan hij laten zien dat hij ook spectaculair voetbal kan spelen.

     2. Bakkie

      Frank??? Wauw, Litmanen blijft me verbazen. Je beargumentatie slaat nergens op, Frank had spectaculaire spelers en liet ze spelen als robots.

     3. Litmanen

      Bakkie, Frank mocht niets investeren, dus jouw verhaal klopt van geen kant. De beste spelers werden steeds verkocht ( kijk even wat er bij de Spurs rondloopt) en er kwam geen kwaliteit bij. Moet je kijken wat Keizer allemaal kan opstellen wat spectaculair voetbal garandeert!
      Hij kan ze niet motiveren en daarin is Frank een echte. Geloof maar dat zijn spelers hem af en toe een klootzak vinden, precies wat de heren nodig hebben.

     4. Widi

      Frank kan een (nog) betere trainer worden als hij een jaar rondkijkt bij moderne succesvolle trainers. Frank blijft een beetje hangen in hetzelfde. Hij staat dus stil. Daar hebben we nu niets aan.

     5. Indojood

      In 2015 kreeg FdB Sinkgraven, Gudelj, Milik en Younes, totaal meer dan €18 M. Sigthorsson en Krishna gingen weg voor totaal € 6 M. Wat nou mocht niets investeren!

     6. Bakkie

      Opnieuw een vreemde beredenering, Litmanen… Dus met spelers als Ozbiliz, El Ghazi, Fischer, Kishna ben je genoodzaakt om elke bal terug te spelen en nooit balverlies te mogen lijden?

     7. Litmanen

      Zoal inmiddels bekend, spelers die niet hoe genoeg waren voor het eerste van Ajax.
      Echt Grote talenten zoals VdBeek, Frenkie en De Ligt, die had Frank niet.
      Hij moest het met een net niet generatie doen.

      Kijk even wat er alleen al aangekocht is sinds zijn vertrek. Dat zegt genoeg.

     8. Indojood

      Bosz liet zelfs Heracles aanvallend en aantrekkelijk spelen. Het ligt aan de trainer, niet aan het materiaal.

     9. Bakkie

      Ozbiliz is nog het meest typerende voorbeeld. Een spectaculaire buitenspeler met een geweldige dribbel die bij Ajax zijn man niet voorbij mocht. Je weet hoe het verhaal verder ging.

    1. De Nees

     Ajax gedijt vaak goed bij harde trainers. Van mij mag Verbeek komen. Lekker de zweep erover bij die gasten.

     1. Indojood

      Het grappige is dat Bosz bij Dortmund de teugels heeft laten vieren t.o.v. Tuchel. Dit wordt door de spelers en ook door Bild gewaardeerd.

     2. beni

      Indojood, deze spelers van Ajax hebben een harde trainer nodig. En niet alleen Ajax maar alle elftallen en waarom omdat het slapjanussen zijn. Ze hebben het niet zijn te veel met hun kam in de weer.

     3. Indojood

      Weet niet of hard de juiste benaming is. Ik denk niet dat Bosz een harde trainer is maar wel eentje die er bovenop zit, een duidelijke visie heeft en zijn ploeg meegeeft ook vooral te genieten. Alleen maar de zweep erover werkt ook averechts.

     4. De Nees

      Een trainer met een eenduidige visie, rechtlijnig waar niet mee te sollen valt, spelers hebben zo’n iemand nodig voor de groep. Vooral bij Ajax denken de spelers dat mentaliteit en knokken minder hoeft omdat ze toch bij het grote Ajax spelen, gemakzucht en plichtmatig een wedstrijd spelen druipt er vaak af omdat ze te veel overtuigd zijn van hun kwaliteiten. Moe van die halfzachte eitjes, met ook nog een halfzachte coach ben je d’r mooi klaar mee.

    1. Litmanen

     Zijne eerste twee schalen haalde hij met prima en leuk voetbal. Blijkbaar zijn alle fans hier van na die tijd.
     Daarna haalde hij met een matige selectie nog bijna drie keer de schaal naar Amsterdam.

     1. beni

      Was niet om aan te gluren en hij had mazzel dat de rest een pak punte verspeelde. Fan vanaf de 60er jaren.

    2. De Nees

     Litmanen bij Ajax houdt het niet alleen op bij een schaal behalen. Je hebt het over de slappe ED waar Ajax of 1e of 2e wordt, dat is geen maatstaf meer met 33 titels op zak. Echte winst voor een ambitieuze club als Ajax is europees, niet weggetikt worden door welke poenerige club ook, (verliezen kan maar niet op een kinderlijke manier), Ajax speelstijl en representatief elftal, hierin heeft Frank hard verzaakt. Frank had ook veel aankoop mogelijkheden, dat hij niet mocht kopen is complete onzin, geen enkele aankoop is ook zonder goedkeuring van Frank gekomen. Dat wat hij kocht was ook nog ‘s zwaar onder de maat, heeft hij geen oog voor je zag het weer bij zijn aankopen bij Cristal Palace.

     1. Bakkie

      Ik blijf steeds de discussie aangaan met Litmanen (en dat is ook goed, denk ik) maar is veel te koppig en veel te behoudend. Veltman is goed omdat de trainers hem de afgelopen jaren hebben opgesteld en FdB is goed omdat hij een paar schalen heeft gewonnen.

     2. Bakkie

      Maar als supporter en als voetbalkenner/genieter ziet iedereen dat Tete beter was dan Veltman en dat De Boer met saai voetbal heeft geprofiteerd van de falende concurrentie

 4. Iamsterdam2015

  We hadden in een hoger tempo kunnen spelen zegt ie…🤔😳. HADDEN OF MOETEN KEIZER?!?!?!

 5. fjonkman

  Ik zat te luisteren naar Keizer en zijn verhaal en aan het einde dacht ik:”heeft ie nou eigenlijk wel iets zinnigs gezegd?”
  Nee dus… alleen maar open deuren.. pffff

 6. ajaxpers

  Als Sien de jong tegen dit soort teams dit laat zien dan belooft het niet veel, hij oogt uitgeput. Orejuela en Wober zager er hoopvol uit

 7. Yindi

  Ff nagaan wat hij zegt: tevreden over het resultaat, niet over het spel. ( je moet er maar op komen)
  We hadden hoger tempo “kunnen” spelen. (tempo was van bejaardensoos) dus niet kunnen maar moeten spelen.
  Dan geeft ie nog aan dat het veld ook niet meewerkte!! En vervolgens (als klap op de vuurpijl): “ik hoopte vooraf wel dat we leuk spel konden spelen” Dat zeg je als je voor een kleuterklas sta, ” lieve kindjes vandaag mogen jullie leuk spel spelen”
  Ik vraag me in alle eerlijkheid af (hier schrik ik zelfs van) of Ajax hier wel mee verder moet. Heb Keizer steeds de voorkeur vd twijfel gegeven tot gisteren. Maar nu, kom op man, dit kan echt niet!!!!

 8. Yindi

  Ik ben zo erg in de war van dit alles dat mijn kennis vd Ned. taal me in de steek laat: !!!! Moet zijn “voordeel” en niet “voorkeur” vd twijfel. Ik moet oppassen dat ik niet te veel ga lezen wat die man allemaal zegt omdat ik dan ook ga “brabbelen” blijkbaar.

  1. Yindi

   Als je Keizer zo ziet (foto dit artikel) dan lijkt het of hij een tekst zit te lezen terwijl hij praat. Zou Dennis dit op papier hebben gezet voor hem? Je verwacht toch op zo’n foto een coach te zien waarbij de stoom uit de oren komt. Had toch, voor die foto vrij te geven, hem ff bewerkt in Photoshop. Maar ja, 1-5 he? Alles prima in orde!! Volgende wedstrijd weer “leuk spel” spelen. pfffff

 9. Vak 120

  Ik vind dat ajax zich echt voorschut zet met deze trainer! Geen uitstraling,geen lef en geen visie!! Vd sar schreef vorig jaar dat we terug aan de europeese top konde komen! Flikker toch op,over enkele jaren ben je een middenmotor als dit doorzet!!

 10. Kingkong

  Alle reacties gelezen hieruit blijkt dat de meerderheid het eens is dat keizer Bergkamp en de rest van de meelopers als ze Echt om Ajax geven opstappen en een sterke persoonlijkheid als trainer aanstellen .

 11. Widi

  Het valt me op dat een aantal mensen hier nog let op wat Keizer zegt. Zinloos. Hij denkt allang niet meer aan het spel als hij praat. Pure paniek. Hij wil alleen maar dat de intervieuws en persconferenties snel voorbij zijn. Hij weet het niet meer en hij kan het niet. En de directie lijkt hem te laten zwemmen. In zijn staf zitten een bejaarde zonder kwaliteit. Een Winter die dit vak niet in de vingers heeft. En een middelmatige ex-keeper. We zijn stuurloos. De ploeg is stuurloos. Niemand die het weet. Niemand die de veelal jonge spelers kan aansturen. Het is totaal geen Ajax man, maar ik zou van Marwijk erbij halen. En Fred Rutten in de plaats van Heitinga. Kan John eerst het vak leren voordat we hem loslaten op onze oudste jeugd.

  1. De Nees

   Idd Widi, Ajax moet ’s meer buiten het eigen netwerk kijken, d’r zijn genoeg capabele mensen zonder Ajax DNA. Bosz viel ook niet binnen de Ajax familie maar kijk hoe goed dat uitpakte.

   1. Indojood

    Het gaat erom dat ze volgens de uitgangspunten van Johan werken. Dan heb je automatisch Ajax DNA, al ga ik zelf steeds minder geloven in Ajax=Cruijff= Ajax met al die prutsers aan het roer. Cruijff is al vele malen groter dan Ajax.

     1. Indojood

      Ja, zowel in de club/NV als onder de supporters. Hebben we helaas hier de afgelopen weken kunnen zien.

  2. De Nees

   De Ajax identiteit ten allen tijde behouden staat buiten kijf Indo en dat zijn ook i.m.o. de uitgangspunten van Cruijff. D’r zijn ook goeie coaches met visie op opleiding en attractief voetbal en ook bestuurders/ managers zonder Ajax achtergrond kunnen passen bij Ajax, maar d’r wordt zo krampachtig vastgehouden aan het eigen netwerk. Nou we zien al jaren dat daar niet genoeg kwaliteit rondloopt, daarom moet je iedereen die volgens Ajax filosofie denkt kunnen benaderen. Bosz is het beste voorbeeld, idolaat van Cruijff en de beste coach die we in jaren hadden. Juist dat onderlinge gefriemel maakt Ajax zo’n slangekuil, iedereen beaamt dit die daar rondloopt dus dat zijn geen loze opmerkingen. Als organisatie moet je je blik verruimen, nieuwe winden laten waaien, daar komt een andere dynamiek uit voort, maar wel alles binnen de juiste filosofie waar niet aan te tornen valt. Ajax zit we nu vastgeroest, een kleine opleving hier en daar maar in the long run gaat de club steeds verder en verder achteruit.

   1. Yindi

    Goede analyse De Nees.! Deze maakt het de moeite waard om op dit forum te blijven!
    Overigens, heb van de week tijdens Scheveningen-Ajax ook (door het “leuk spel”van Keizer) op de bank in onze huiskamer, een aantal “nieuwe winden laten blazen”. Mijn vriendin was daar niet zo happy mee dus zal ik, telkens als Ajax zijn “leuk spel” speelt onder Keizer, met m’n tablet op de plee moeten gaan zitten.

 12. Yindi

  Handig tegelijkertijd om op die pot te zitten, omdat je toch steeds de schijt krijgt als je zijn analyse vd wedstrijd hoort.

 13. AFCA my World

  Groot krachtverschil ,maar het tegendoelpunt had nooit mogen vallen ! Zeer slechte wedstrijd,was erbij !

Reageren is niet mogelijk.