Ajax boekt plichtmatige 1-5 bekerzege op Scheveningen; Drie treffers Dolberg

Ajax heeft de eerste ronde van de KNVB beker makkelijk overleefd. Zonder goed te spelen won de ploeg met 1-5 van SVV Scheveningen. Kasper Dolberg scoorde voor het eerst dit seizoen en deed dat direct drie keer. De andere treffers waren van Siem de Jong en een eigen doelpunt.

Trainer Marcel Keizer greep het treffen in een bijna leeg Cars Jeans Stadion aan om zijn opstelling flink om te gooien en ruimde naast de debuterende Benjamin van Leer ook plekken in voor onder meer aankopen Maximilian Wöber en Luis Manuel Orejuela. Met Klaas-Jan Huntelaar op de bank mocht Dolberg weer aantreden in de spits en de jonge Deen had niet veel tijd nodig om voor zijn eerste officiële doelpunt van het seizoen te tekenen. Na 5 minuten spelen knalde hij de bal van een meter of 25 knap langs doelman Sven Wolsheimer.

Ajax had daarna bijna als vanzelfsprekend het meeste balbezit tegen de amateurs, maar slaagde er maar nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Lasse Schöne probeerde het na een kleine twintig minuten van afstand en De Jong profiteerde zo’n tien minuten later bijna van een misverstandje in de vijandelijke verdediging. Tussendoor kwam ook Scheveningen er een paar keer gevaarlijk uit en Mitchell de Vlugt kwam uit kansrijke positie net niet tot scoren. Een paar minuten voor rust was het toch nog raak voor de bezoekers: Dolberg legde de bal panklaar op het hoofd van De Jong, die zijn eerste Ajax-treffer sinds 9 maart 2014 binnen kopte: 0-2.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en de wedstrijd gaf na rust eenzelfde beeld met veel balbezit voor Ajax en een op de counter loerend Scheveningen. De opstomende Orejuela kreeg op aangeven van Schöne de eerste mogelijkheid om met een voorzet voor gevaar te zorgen, maar het vervolg van de Colombiaan was niet voldoende. Ruim een halfuur voor tijd moest de videoscheidsrechter er nadat de bal achter Wolsheimer was beland aan te pas komen om een oordeel te vellen en Ruben Koorndijk kreeg uiteindelijk het eigen doelpunt op zijn naam.

Scheveningen gaf daarna echter niet op en mocht een paar minuten later ook juichen. Na een snelle tegenstoot kwam de bal uiteindelijk bij Rog terecht, die weinig moeite had om het leer achter Van Leer te knallen. In de laatste tien minuten slaagde Ajax er via Dolberg toch nog in om verder afstand te nemen. De spits knalde de 1-4 hard langs Wolsheimer en ontfermde zich met nog vijf minuten te gaan ook over een strafschop voor zijn derde van de avond. Voor Dolberg betekende dat zijn eerste hattrick voor Ajax sinds november 2016.

 

Opstelling SVV Scheveningen: Wolsheiner, Gomez Nieto, El Moussaoui, Koorndijk, Schwiebbe, De Vlugt, Resodihardjo, Peters, Aldogan, De Jong, Rog

Opstelling Ajax: Van Leer; Orejuela, Veltman (83. Zeefuik), Wöber, Viergever; Eiting, Schöne, S. de Jong; Neres, Dolberg, Cerny

Related posts

11 Comments

 1. Indojood

  Was een kwelling om naar te kijken. We zijn het helemaal kwijt. Het leek wel of FdB weer trainer was.

 2. Ab: Ik mis Johan.

  Dat een trainersstaf het zo snel voor elkaar kan krijgen om het kut voetbal weer terug te halen na toch best een heel leuk jaar. Dat spelers zich zo laten piepelen is overigens helemaal ongelooflijk. Die hadden verleden jaar toch veel meer plezier? Was ook echt niet altijd goed maar wel erg leuk. Dan zeg je toch tegen een trainer “fuck you” wij willen voetballen. Doe je dat niet dan ben je gewoon geen liefhebber van het spelletje.

 3. Ab: Ik mis Johan.

  Al die geijkte kut smoesjes en verhaaltjes na de wedstrijd zijn ook zo ongeloofwaardig. Nu ook Siem: het was niet goed. Nee, klojo dat is een understatement maar doe er gvd iets aan.

 4. JohnDoe77

  Laten we hopen dat Dolberg het licht heeft gezien en dit de vaste verdediging is vanaf nu. Dan komen de punten vanzelf….

 5. fjonkman

  Het was inderdaad geen feest om naar te kijken. Er liepen ook teveel spelers met een zomeravond instelling op het veld. Zo viel ook het tegendoelpunt. Niet scherp genoeg, baltempo was veel te laag, geen creatieve ideeën, ongeïnspireerd… snel vergeten deze wedstrijd en hopen op een betere tegenstander in de volgende ronde.. boek dicht en verder..

 6. Charka53

  We hadden weer het meeste balbezit ,dit is toch bijna elke wedstrijd maar helaas er wordt niets mee gedaan zelfs tegen Scheveningen was het weer erg sober hier hadden ze overeen moeten lopen waar zijn ze mee bezig kunnen we niet meer voetballen of heeft de staf er geen kaas van gegeten.

 7. Ajaxfoort

  Er straalt echt geen plezier meer uit de ogen van die mannen. Er moet echt snel een ommezwaai gaan komen anders kun je het seizoen als verloren beschouwen.

 8. Cootje Adriaanse

  Voor aantrekkelijk voetbal moet je dit seizoen niet bij Ajax zijn, zo lijkt het. Heb van álle wedstrijden dit seizoen nog geen één fatsoenlijke gezien!! Dat is toch erg…

Comments are closed.