There are no ads, please add some


De Boer: ‘Mooie woorden voor mij en ons aller Ajax’

Maandag kwam het nieuws naar buiten dat burgemeester Eberhard van der Laan zijn functie heeft neergelegd als burgemeester van Amsterdam. Van der Laan kreeg afgelopen januari de diagnose longkanker te horen en na acht maanden voelt hij zich genoodzaakt om zijn functie neer te leggen nadat de artsen hem het bericht hebben gegeven dat zij hem verder niet kunnen behandelen. Dit nieuws is ook hard aangekomen bij Frank de Boer, zo laat  hij weten op Instagram.

‘Ik heb net het nieuws gehoord over onze fantastische burgemeester’, schrijft De Boer op Instagram. ‘U heeft een onuitwisbare impressie achtergelaten bij mij en alle Amsterdammers. Bedankt nog voor alle mooie woorden voor mij en ons aller Ajax’.  Onder leiding van De Boer werd Ajax in 2011, 2012, 2013 en 2014 kampioen.

‘Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaren van u heb gekregen. ‘In januari schreef ik dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester zou blijven. De afgelopen maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen. Aan dit poosje komt nu een einde. Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunnen behandelen. Ik heb mij bij commissaris van de Koning Remkes ziek gemeld. Mijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren’, zo laat Van der Laan weten in een brief.

Wij van de redactie van AjaxFanzone.nl wensen burgemeester Eberhard van der Laan en zijn familie heel veel sterkte de komende tijd.


Gerelateerde posts

30 reacties

 1. Litmanen

  Amsterdam heeft de beste Burgemeester van Nederland. Zo jammer dat deze lieve man zo jong afscheid moet nemen van ons.
  Wij gaan hem nooit vergeten.

 2. Mr Ajax

  Mooie woorden Frank, en heel veel sterkte mijnheer de burgemeester, ik ben blij dat u amsterdam vertegenwoordigd een warme man met een ajax hart!

  1. AFCA my World

   Aub niet,hij heeft de landstitels gekregen,niet verdient,we waren de minst slechte in nederland,maar in europa kreeg je de klappen omdat we gewoon niet sterk waren,nu kan je ook echt zien dat hij (nog) geen trainer is !
   Hij maakte spelers niet beter maar putte hun mogelijkheden uit, daaraan kun je ook zien dat hij geen echte trainer is !
   Het spel was ook niet te aanzien,tikje breed tikje naar de keeper,moeilijk om te zeggen maar verleden jaar onder Bosz zag je het echte Ajax zo als het moet zijn,aanvallend tactisch en met flair , dat is Ajax !
   Waarschijnlijk krijg ik weer commentaar van alle mede-ajacieden,maar loop niet met oogkleppen op en kijk zo het echt is !
   Dit jaar is de selectie (waarschijnlijk) ook niet goed genoeg als je al punten laat liggen tegen een heracles en stelletje hagenezen .
   Haal Jonk maar terug of Jordy en flikker het TH en de RVC eruit,dat zijn degenen die de echte Ajacieden tegen zitten,maar ja het pluche zit zo lekker en het staat zo mooi op je CV, commissaris bij Ajax ! Gadver ! ⚽️

   1. AFCA my World

    Sorry het waren wel mooie woorden van Frankie voor van der Laan,dat was en is een echte fijn man,ras amsterdammer en liefhebber van ons Ajax !

   2. De seijs

    Wie is Jordi wat heeft hij bereikt als trainer? En Jonk heeft ook nog nooit op het hoogste niveau gewerkt als trainer! De enigste juiste is nu Van Gaal. Alle sentimenten overboord,het gaat om ajax die moet weer naar de absolute top !

   3. HURBIE

    Hé AFCA waar slaat dit op om over dit soort dingen te schrijven op een topic van Burgemeester vd Laan die harstikke ziek
    RESPECT LOOS TYPE

    1. Ajax1958

     HURBIE, snap je reactie, maar dat is het smerige van ajaxpers. Hij zet 2 verschillende reacties onder dezelfde noemer.

     1. Ajax1958

      Persoonlijk wens ik meneer van der Laan alle goeds toe en wens hem en zijn familie en naasten veel kracht toe.

 3. JohnDoe77

  Mooiste stukje van zijn brief staat er dan net niet in, dat hij de Amsterdammers (en iedereen) vraagt goed voor zijn mooie stad te zorgen. Prachtige woorden van een groots staatsman! Ook mooi dat hij zich bij incidenten altijd eerst bezig hield met de slachtoffers en hun gezinnen en daarna pas op zoek ging naar hoe zoiets mis gebeurd kan zijn, waar het misgegaan is en wat ze ervan kunnen leren om het te voorkomen. Meeste politici gaan bijna direct op zoek naar de schuldige! Zo zouden alle politici, gemeentebeambte, etc. zich moeten opstellen! Ik hoop dat hem nog een aantal mooie momenten met gezin en geliefden gegund is en dat wij als Ajacieden iets moois voor hem kunnen laten zien dit weekend!

 4. Indojood

  Mooi gesproken, Frank. En meneer Van der Laan, bedankt voor alles wat u heeft gedaan en heel veel sterkte toegewenst aan u en uw naasten.

  1. HURBIE

   Deze klote ziekte gun je je grootste vijand nog niet
   Heel veel sterkte de komende periode en maak er nog iets onvergetelijks van

 5. Overdwars

  Mooie woorden Frank (kom terug). Mijnheer de burgemeester heel veel sterkte u bent een fantastische burgervaarder voor ons geweest.

 6. Kingkong

  Deze burgemeester was en is een echte burgervader voor alle Amsterdammer
  Veel sterkte en wijsheid gewenst in de komende moeilijke tijd.

 7. -buitenkantje rechts-

  Ben geen Amsterdammer, maar deze man is zijn gewicht in goud waard voor de stad..

 8. Brokamp

  Wat een prachtige man die echt vanuit zijn hart spreekt. Bedankt mijnheer van der Laan voor alles wat u deed. U bent niet alleen het beste wat Amsterdam kon overkomen maar ook het beste voor al die mensen die niet in Amsterdam wonen maar wel van de stad houden. Laat heel Nederland een voorbeeld aan u nemen. Ik wens u veel kracht en liefde toe voor de komende tijd. BEDANKT !!!

 9. Ab: Ik mis Johan.

  Ik hoop echt op een levensgroot spandoek en een staande ovatie van het stadion komende zondag. Die man moet de dankbaarheid zelf kunnen meemaken, kunnen horen, kunnen zien. Dat heeft hij verdiend. Studio Sport moet ermee openen zonder verder commentaar.

 10. ajacied078

  van der laan is een echte ajacied! hoop dat die man nog een leuke tijd heeft met zijn naaste familie. weet nog dat Theo boss overleed hier bij de fc. deed veel want ook Theo was iedereen zijn vriend.

 11. De Nees

  Je wist dat het zou komen maar toch bedroefd van zijn afscheid. Gister op AT5 een mooi item over vd Laan, vooral gelachen hoe hij op dom commentaar scherp repliek gaf. Geniet nog zoveel als mogelijk Eberhard, je was de beste burgervader ooit van Amsterdam.

 12. a.p.

  Burgemeester u bent een Mens zowel als Burgemeester en als Ajax.fan De foto van U met onze Koning zal ik nooit vergeten. Geweldig 2 echte mensen

Reageren is niet mogelijk.