There are no ads, please add some


Veltman woest: “Wat er in mij opkomt, dat kan ik beter voor mij houden”

Ajax morstte uit tegen ADO Den Haag onnodig kostbare punten (1-1). Joël Veltman kopte de bezoekers voor rust nog op voorsprong, maar na rust kwam ADO veel beter in de wedstrijd en tekende Bjorn Johnsen voor de gelijkmaker. Veltman moest na afloop in gesprek met FOX Sports op zijn tong bijten. Op de vraag wat er in hem op kwam na het dure puntenverlies, was Veltman duidelijk: “Wat er in mij opkomt, dat kan ik beter voor mij houden…”

“Iedereen is boos. Voor rust moet het 2-0 of 3-0 zijn. We speelden ze letterlijk weg, ze hebben geen enkele kans gehad. De tweede helft waren we slordig en kregen zij hoop. Dat voel je aan het publiek. Je ziet die 1-1 aankomen. In het voetbal zijn de twee helften vaak erg verschillend. Waar het verschil aan lag? Het zijn bepaalde duels die je verliest, een bepaalde gretigheid die je mist. En je begint zó slecht.”


Gerelateerde posts

51 reacties

 1. Iceman

  Ja elkeer er is iemand van jullie woest maar er verandert geen ene zak jullie trappen steeds in de zelfde vallen en begint het op nieuw ik ben het spuug en spuug zat.

   1. Toppertje

    Wat ik niet begrijp is dat van die boosheid op het veld niets terug te zien is. Niet een die een ander op zijn donder geeft bij knullig balverlies of onvoldoende inzet. De enige verklaring die ik er voor heb is dat een aantal weet dat ze onvoldoende kwaliteit hebben en dat ze hun handen al vol hebben om zelf op de been te blijven.

 2. -buitenkantje rechts-

  Tot zeker 20 minuten na de wedstrijd stonden Sar en Keizer met elkaar te discussiëren.. Keizer met gebogen hoofd veelal luisterend. Bron: Volkskrant

  Werd de opstelling van komende week besproken of het functioneren van Keizer tot nu toe? Uit alles blijkt dat hij slechts een marionet is.

  1. Geroldkohlen

   beetje off topic maar goed, het klopt binnen ons cluppie van geen kanten. had je gezien hoe Tete stond te verdedigen, tegen de man van 222 miljoen ? pff tete had hem in de broekzak!

    1. Geroldkohlen

     hey Indo thnx. was druk bezig mijn moeder helpen met verhuizen. maar wat een drama weer gisteren . en dan de reacties van de jongens, ziyech is een van de weinige die zelf in de spiegel kijkt. Pfff! het is weer leuk om terug te zijn.🙈

     1. -buitenkantje rechts-

      Hé Gerold.. goed dat je weer terug bent man. Heb Tete niet gezien, maar wel gehoord en gelezen wat jij zei.. zo jammer! Lees hier dan dat hij zelf persé weg wilde, maar met een basisplek was hij gewoon gebleven..

     2. Litmanen

      Sorry BR, dat is niet waar. Onder De Boer wilde hij al niet bijtekenen. Daarna kreeg hij te horen onder Bosz dat hij oo de tribune zou eindigen. Hij wilde Ajax dus niet bedanken voor zijn gratis opleiding en voor niets de deur uitlopen.
      Overigens, Tete zit meestal op de bank en zijn ploeg verloor volgens mij van PSG. 2-0.

      En Gerold, bkij dat je er weer bij bent.

     3. Indojood

      Feitelijke onjuistheden weer:

      Tete heeft in april 2015 zijn contract verlengd tot 1-7-2018. Waarom wordt hem verweten dat een opleiding gratis is?

      Tot nu toe zijn er zes wedstrijden gespeeld in Ligue 1, in drie ervan startte Tete in de basis en maakte ook de 90 minuten vol. De andere drie keer viel hij in. Als je dat meestal op de bak noemt…

     4. Litmanen

      50% op de bank beginnen betekent dat je geen basisspeler bent.
      Hij wilde niet verlengen, Overmars was heel duidelijk,: “Tête is op weg naar de uitgang”.
      Ik gun die jongen een fantastische carrière, maar Klaassen heeft zich opgesteld zoals een echte Ajacied dat doet. De zaakwaarnemer van Tete was vooral met zijn portemonnee bezig.

     5. Indojood

      Je zei dat hij onder FdB niet wilde verlengen, dat heeft ie dus wel gedaan. En 50% is geen meestal. Verder is een jaar lang banken een verloren jaar en nog een jaar banken kan hij zich niet veroorloven. Volkomen logisch dat hij verder kijkt. Vergelijking met Klaassen slaat nergens op want die speelde altijd.

     6. Litmanen

      Ajax heeft steeds naar buiten gebracht dat hij onder De Boer een contractverbetering heeft geweigerd. Aangezien Tete dit nooit ontkend heeft mag ik er van uit gaan dat deze berichten klopten.
      Zelfs De Boer heeft destijds tegen Tete gezegd dat hij met vuur speelde.
      Allemaal gelul? Denk het niet.
      Maakt niks uit. Denk niet dat Neymar wakker ligt van welke back dan ook.

 3. Indojood

  Dat is toch het gebrek aan gezag en overtuiging van de trainer. Als spelers geen vertrouwen in de trainer hebben dan is het een verloren zaak. Gelouterde spelers lieten zelfs het WK in 2002 lopen omdat ze LvG spuugzat waren.

  1. De seijs

   Dus is wel gebleken dat van Gaal beter met jonge spelers kan werken! Laten we die nou heel veel hebben bij ons ajax!

 4. -buitenkantje rechts-

  Joël scoorde, maar ook hij speelde zeer matig! Als je woest bent vergeet dan niet lang, heel lang in de spiegel te kijken…
  Commentaar was weer voorspelbaar. We hadden de kansen moeten afmaken.. de kansen van de tegenstander vergeten we dan maar even.

  1. Basl

   Ik ben geen Veltman fan maar vond het dit keer meevallen. Wellicht des te zorgelijker omdat hij een van de slechtste hoort te zijn als anderen hun niveau halen….

  2. Litmanen

   BR, weer oneens. Buiten het doelpunt speelde Veltman foutloos. Zijn directe tegenstander kreeg geen schijn van kans, meestal door het goede positie kiezen, waardoor hij niet op snelheid geklopt kon worden.

   Als Veltman slecht speelt, dan speelt hij slecht, maar de zwaksten zondag waren Dijks, Ziyech en vdBeek. Frenkie speelde de eerste helft fantastisch, de tweede helft leek hij leeg, maar was nog altij beter dan Donny en Hakim.

   1. -buitenkantje rechts-

    Dijks eens, Ziyech gedeeltelijk. Te veel balverlies en vuurpijlen, maar ook een paar briljante passjes waarvoor je hem (nog) laat staan. Frenkie idd geweldig. Enig lichtpuntje. Veltman vond ik matig. Pass in luchtledig, verdedigend redelijk. Geen aanvallende impulsen en geen voortrekkersrol die je verwacht van een aanvoerder. Maar dat gestuntel van Onana, fout Viergever, vd Beek zeer zwak, Kluivert te rommelig, schwalbe en ego. Yiunes die alleen in de weg liep.
    Ajax was bedroevend met alleen Frenkie als positieve uitzondering.

    1. Litmanen

     Beetje lullig om Veltman op1 verkeerd geraakte bal te veroordelen.
     Ik snapte niet dat Schone niet veel eerder gebracht werd voor VdBeek. Zit Keizer met stront in zijn ogen op die bank? Zelfs in de eerste helft speelde Donny zwak.

 5. HURBIE

  Dat alles en iedereen het geklungel van Keizer nog langer kan aanzien
  Deze man blijkt dus echt niet geschikt voor deze ploeg
  Hij heeft veel te weinig over wicht op deze groep
  Het is nu echt tijd dat het vriende clubje wat zich bestuur noemt bij AJAX gaat oprotten en het trainers gilde ook
  Dit kan niet langer
  Op deze manier gaat het eens zo grote AJAX helemaal naar de klote

 6. Kingkong

  Ik wou dat hij zijn woede is een keer omzetten in daden , omdat hij nu toevallig een keer gescoord heeft wil dat nog niet zeggen dat we hem serieus nemen.

 7. AFCA my World

  Het word tijd voor de nieuwe spelers,daar zal de gretigheid inzitten die we nu missen ,te beginnen met cassierra !⚽️

 8. theomar

  Flink hoor, dat er een paar spelers boos zijn. Nou, ik kan je vertellen dat veel supporters woest zijn. Het seizoen is nog maar net begonnen, en we kunnen het kampioenschap nu al bijna op onze buik schrijven.

 9. Ab: Ik mis Johan.

  Hoe heeft Veltman (als aanvoerder) in het veld laten blijken dat dit echt niet kon?

  1. Litmanen

   Denk jij dat Ziyech zich door wie dan ook terecht laat wijzen? We hebben een trainer nodig die hem aanpakt. Ik heb dit keer niet geteld, maar het balverlies was weer fantastisch! Schone op 6 en Frenkie en Siem daarvoor maar eens proberen. Steekballen op spelers die er niet zijn ( zie Ziyech) is niet iets waar we op zitten te wachten.

   En dan daarna hoofdschuddend terugwandelen. Een Ziyech die zo slecht speelt is een kast voor het team.

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Volgens mij bestaat het team niet alleen uit Ziyech en heeft een aanvoerder een leidende rol in het veld. Als hij geen overwicht heeft op het team moet hij per direct zijn band inleveren. Achteraf lullen is het meest zwakke. Tijdens de wedstrijd moet hij zich laten gelden.

 10. Charka53

  Een tijd geleden was er een bijna knok partij onder twee spelers van , ik dacht van Heerenveen omdat zij het niet eens waren op het veld , daar werd nogal negatief op gereageerd maar als de Ajacieden zich elke wedstrijd zich als makke schapen naar de slachtbank laten leiden vind ik beneden alle peil het wordt tijd dat daar eens iemand opstaat en eens flink tekeer gaat .

 11. PvL020

  Veltman sta nu op als aanvoerder en zeg het vertrouwen in de trainerstaf op!! Dit kan echt niet langer zo!!

 12. JohnDoe77

  Het verschil zit hem in wat iedereen al een tijdje zag aankomen; ADO speelt fysiek en blufte Ajax af met beleving, inzet, hardheid!

  1. Kingkong

   Het gaat niet alleen om. Fysiek als je je klasse in dienst van het elftal stelt in plaats van jezelf zal klasse altijd overwinnen kortom een team zijn .

 13. Jimmy1971

  Je moet juist wel boos worden op je teammaten in het veld en je muil opentrekken Veltman !!
  Daar ben je aanvoerder ( dus leider ) voor !!
  Dit is precies 1 van de grote problemen !!
  Daarom zijn spelers als Davids , v Bommel , Wouters , Poulsen zo belangrijk in een team !
  Ze delen eens een goede tik uit en houden hun eigen spelers scherp door ze in de wedstrijd de volle laag te geven !!
  Zo’ n speler heeft de selectie niet TH !!!

 14. beni

  Kijk eens naar je passes, het weglopen van je tegenstander te bang om een, een op een situatie aan te gaan.

 15. Brokamp

  Er lopen spelers bij die er momenteel niet in horen. Je hoeft zeniet af te schrijven maar je kunt ze wel vervangen. Volgende week Johnsen op links en Neres op rechts. Zou al een hele verbetering zijn. Ik heb het idee dat sommige spelers er in staan om zo hun marktwaarde vast te houden of op te krikken.

 16. ElSalvador

  Veltman is geen aanvoerder. Ziyech zou dat moeten zijn, misschien Huntelaar. Siem kan dat ook. Dat zijn bikkels, die drinken geen ranja in de rust.

  1. Gido

   Een echte leider zou niet de 100ste directe vrije trap opeisen als hij er 99 gemist had. Deze jongen is teveel met de samenvatting bezig, die ene goal of assist. Dat hij gisteren 27x de bal weggaf en ADO zo in het spel hielp en dus aan de baiss stond van het puntverlies wordt even vergeten. Huntelaar zou wel kunnen.

Reageren is niet mogelijk.