Ajax verspeelt punten tegen ADO (1-1)

Ajax heeft vanmiddag onnodig puntverlies geleden tegen ADO Den Haag. De ploeg van Marcel Keizer was in de eerste helft oppermachtig maar drukte dat maar in één doelpunt uit. In de tweede helft lieten de Ajacieden weinig goeds meer zien en viel uiteindelijk ook de gelijkmaker.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was Ajax oppermachtig en hadden de Hagenezen niets in te brengen in het eigen stadion. Dat resulteerde na een klein half uur spelen in een voorsprong voor Ajax. Joël Veltman kopte een vrije trap van Hakim Ziyech achter doelman Zwinkels en het leek een makkelijk middagje te worden voor Ajax. Niets was minder waar want in de tweede helft was Ajax onherkenbaar druk van ADO hield aan en Ajax kon alleen maar tegenhouden. Het was wachten op de gelijkmaker en deze viel twintig minuten voor tijd. Johnsen profiteerde van de slapende vededigers van Ajax en joeg de bal snoeihard achter Onana. Met nog vijf minuten op de klok greep Keizer in en bracht hij Dolberg in de ploeg ten koste van Mitchell Dijks. In blessuretijd kwam ADO goed weg nadat Huntelaar, Dolberg, Younes en Neres de bal er vanuit een bizarre scrimmage niet in kregen en dus was het tweede puntverlies van het seizoen een feit.

ADO – Ajax 1-1 (0-1)

’28 Veltman 0-1
’71 Johnsen 1-1

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 12.016
Gele kaarten: Immers, Beugelsdijk, Becker (ADO), Kluivert, Van de Beek, Schone, Veltman (Ajax)

Opstelling ADO:Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Bakker; Becker, El Khayati, Immers,(/46 Falkenburg), Hooi; (/56 Kishna/77 Lorenzen),Johnsen

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Mitchell Dijks; (/85 Kasper Dolberg),Donny van de Beek, Frenkie de Jong, (/75 Lasse Schone),Hakim Ziyech; Justin Kluivert, (/67 David Neres),Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes.

Related posts

194 Comments

   1. KBouter

    Heb wel tot het eind gekeken, maar dit soort wedstrijden verpesten mijn weekend en de sfeer hier in huis!

  1. david1984

   jammer maar het is toch van de gekke als de trainer zeg ik zag het al aan komen waarom grijp hij dan niet in want op deze manier red hij de kerst niet want waarom is er toen geen gehoor aan gegeven om wim jonk aan te stellen een veel betere trainer

   1. JohnDoe77

    Misschien kun je hier en daar wat leestekens gebruiken? En meer dan 1 zin van drie meter leest ook wel fijner. En inhoudelijk; waar heeft Jonk als hoofdcoach van een topclub (al is het in Nederland) jou weten te overtuigen? Ik kan me dat niet herinneren namelijk!

   1. HURBIE

    Een onsamenhangend (zooitje) team op een paar na
    Er moeten echt knopen worden doorgehakt boj AJAX ,want zo kan het niet langer

  1. dickst14

   Bij Younesss staat in zijn contract dat hij pas na 30 wedstrijden zijn eerste goal hoeft te maken. En na 20 wedstrijden zijn eerste assist hoeft te geven. Anders had Bosz hem er verleden jaar ook al na een halve wedstrijd uitgehaald.

    1. Bakkie

     Ik zeg niks over Joël, maar oh wat staat die Tete weer lekker te ballen bij Lyon! Heeft Neymar gewoon in de broekzak

 1. Bigboss

  Wat een schande geen mentaliteit van over me lijk. Bah weer een zondag na gewoon een niet voetballende ploeg zitten kijken maar we veranderen niks en kopen er niks bij wanneer gaan er nou is koppen rollen in de top.

  Totale mis management en niet het beste voor de club voor ogen hebben en zijn supporters.

  Wanneer gaan we met ze alle als supporters er nou eens wat aan doen. Misschien net als de kakkies die het maas gebouw bestormde maar dan op een nettere en beschaafdere manier uiteraard.

  De eerste die is na zich zelf moet gaan kijken en zelf op moet stappen is ons wel is zich zelf genomen mijnheer van de Sar of zijn ze ogen nu ook open dat het allemaal toch niet zo’n goede keuze is en manier van beleid voeren.

  Nou we horen graag maar zal wel weer ze schouders op hale onze VRIEND

  1. Vak 120

   Helemaal mee eens! Dat ze ons een jaar europees afnemen is niet leuk maar zij zo……dat keizer ons het VOETBAL af gaat nemen niet meer normaal!! Dit moet stoppen,en snel!!!!

   1. Charka53

    Ten eerste Vak 120 ze hebben ons niets afgenomen dit hebben we zelf gedaan en als dit slappe zootje zo blijft spelen en als er spelers mogen spelen waaronder er zeker één beter aan het bed bij Sneeuwwitje kan gaan zitten en dat er zo onbegrijpelijk wordt gewisseld komen we in het rechter rijtje terecht .Wat een drama .

     1. Charka53

      Nee natuurlijk niet ik heb het over dat spul op en rond het veld en niet diegene die er geld voor over hebben om er naar te kijken en zich lopen ergeren.

     2. Vak 120

      Dat klopt ook,ik wil alleen maar zeggen met zo’n staf zal het niet beter worden en zakken we echt af!

     3. Charka53

      Ik ben ook bang dat de staf het niveau wat we horen te behalen niet voor elkaar gaan krijgen dus er zal toch de bezem door moeten gaan .

    1. dickst14

     Hoe bedoel je slecht gewisseld? De Jong was echt slecht en Youness fantastisch. Vandaar dat de Jong er uit moest en Youness bleef staan. Als wij dit zouden weten of zien hadden we ook trainer van Ajax kunnen zijn.

 2. KBouter

  Wissel Frenkie voor Schone….terwijl je creativiteit nodig hebt. Je staat op puntverlies met de wetenschap dat later Fey tegen psv móet.

  Waarom geen Siem…als hij toch zo goed is?

  1. Litmanen

   Nou, Schone brengen was hard nodig, maar dan voor VdBeek of Ziyech.
   Dit was belachelijk. VdBeek raakte de hele wedstrijd geen bal en Ziyech was weer constant balverlies aan het lijden. En zijn corners en vrije trappen waren weer van grote klasse: 1 op 6 kwam aan.

   1. KBouter

    Eens wat Ziyech betreft…maar Schone was echt niet nodig….we riepen met zijn allen toch om Siem.

    1. Litmanen

     Ik denk dat je met Siem de boel nog meer dicht had gelopen, maar goed, dat denk ik. Schone brengen en Frenkie doorschuiven naar de plaats van vdBeek was logischer.

     En ik blijf zeggen, Keizer heeft te weinig persoonlijkheid om Ziyech een keer naar de kant te halen. Ik irriteer me kapot aan het feit dat hij alle corners en vrije trappen opeist en er niks mee doet. Zou hij er werkelijk wel eens op trainen? Ik geloof er geen donder van. De arrogantie van die man…..

     1. dickst14

      Kijk eens het rendement na. trouwens jouw Veltman eindelijk eens fatsoenlijk gespeeld en verleden week ook al.

     2. Litmanen

      Je bedoelt dat Ziyech de meeste ballen inlevert van alle Ajacieden? Statistisch bewezen hoor. Elke wedstrijd!

     3. Yindi

      Eens Litmanen. Het enige wat bij Ajax werkt ( zeker nu) is een trainer met “ballen”. PB was zo iemand. die bepaalde wat er gebeurde op het veld. Dacht niet dat die zijn oortjes steeds bij Bergkamp en consorten te luisteren legde. Dat heeft er mede ook toe geleid dat hij nu met Dortmund bovenaan staat en niet met Ajax als je begrijp wat ik bedoel! Een van Gaal of een Mourinho type trainer laten zich echt niet “piepelen” . Zij weten dat ze verantwoordelijk zijn voor de resultaten op het veld, dat ze daar op worden afgerekend. Daarom bepalen zij wat er gebeurt. Bosz snapte dat ook en paste dit ook toe. Uiteindelijk is hij daarom ook weg.
      Ik weet 100% zeker dat, als Bosz was gebleven, er minder malaise op het veld was geweest dan nu.
      Keizer is een prima trainer voor de jeugdopleiding maar mist de “ballen en de eigenwijsheid” die je bij Ajax 1 nodig hebt. Conclusie, als Keizer in deze hoedanigheid blijft rondhuppelen komt het voorlopig niet meer goed.

    1. Bakkie

     Bij Ajax hoor je niet te hoeven knokken, dat doen ze alleen in 010 omdat ze niet kunnen voetballen.

 3. PvL020

  Weg met die Keijzer! De meetse hebben vorig seizoen in de finale gestaan of zaten bij die selectie. Duidelijk dat Keizer het niet kan!!

 4. AjaxKat

  Ongelofelijk…. ze hebben bijna hetzelfde team als van de EL-finale. Het gaat echt op alle fronten mis. Nu zelfs kampioen onwaardig. Ze hebben een week tijd om zich voor te bereiden naar deze wedstrijd! Laten we dan maar de gifbeker helemaal leegdrinken en aankomende week eruit vliegen in de beker tegen amateurs.

  1. dickst14

   Afgelopen jaar hadden we Klsassen en Bosz die niet lieten verslappen. Veltman is nu aanvoerder en pfff kijk zelf……

     1. Yindi

      Eigenlijk wel sneu hoor dat gelul over Veltkamp. Weet niet of ik hier nu om moet lachen of …….
      Als ze allemaal hun niveau hadden gehaald (zoals Veltman) dan hadden ze met de vingers in de neus gewonnen.
      Die commentaren hier op dit forum zijn soms nog slechter dan dat er gevoetbald wordt. Kan je nagaan..

 5. Widi

  Voor straf de bus leeg naar huis. Spelers en staf blijven maar in dat ADO stadion. Als ze woensdag dik winnen, mogen ze de bus weer in.

 6. Basl

  Je kunt nu toch niet meer verkopen dat je met Dijks en Younes speelt? Wat onfelooflijk slecht vandaag. Wissels sloegen (voor mij) ook nergens op. Haal dan Younes eraf en Kluivert naar links. Dijks eraf en Lasse er in, kan Frenkie ook doorschuiven.

   1. Toppertje

    Daarna ook niet. Geen enkele actie gemaakt die bij een speler van Ajax hoort. Het is mij een raadsel waarom hij mag blijven staan. Beter was geweest om Kluivert op links te zetten en Younes voor Neres te wisselen.

 7. Dagrump

  Wat een gemiste kansen in de eerste helft. Hadden zeker 3 goals moeten zjn. Maar dat zullen ze zelf ook wel weten!! Ik mis het plezier (qua uitstraling op het veld)en zie er een aantal goed druk zetten en een aantal met regelmaat niet. Wat liep het slecht vandaag !! Dit mogen ze zich echt zelf aanrekeken !! Wat baal ik hiervan en denk velen met mij !!

 8. Codilo

  Belachelijk, eerste helft was prima, en dan laat je je eigen zo piepelen in 2e helft. Zit geen agressie in en komt door trainer die de mannen niet scherp krijgt.

 9. Ajaxfoort

  Er moet inderdaad een trainer met charisma worden aangesteld. Iemand die deze knulletjes eerst vertelt dat ze er geen reet van kunnen en na ze totaal te hebben afgebroken, ze opnieuw opbouwt. Als ik die verwende kop van Zyech weer zag… daar droop de verveling vanaf. Eerst weer terug naar de basis mannen.

  1. Yindi

   Een trainer met charisma hebben we ff niets aan. Wat we nodig hebben is een trainer die autoritair kan optreden. PB was een autoriteit, die trok zijn eigen plan. Een vd redenen dat hij nu ook in Duitsland zit, hij liet zich niet de wetten voorschrijven bij Ajax. Keizer heeft geen autoriteit, geen ontzag bij de spelers en daarnaast is hij ook technisch niet geschikt gebleken om op dit niveau een team te leiden. Is zeg dus, ” gebleken” , daarmee bedoel ik dat hij in 1e instantie een logische keus leek. Maar hij faalt gewoon, is niet geschikt dus……

   1. De Nees

    Ajax heeft op een of andere manier altijd meeste baat gehad bij harde trainers, zo’n type zich ik graag weer kmen. Maar dit seizoen zal bergkamp keizer niet ontslaan want dan moet deze geniep zijn ongelijk toegeven. Dit is gewoon een verloren seizoen.

 10. rekel23

  Te gemakkelijk denken en verdommen om de mouwen op te stropen.
  Dit heeft ook mentaliteit te maken en een motivatie die zwaar onder nul is.
  Triest maar waar. De chemie vanaf de bank naar de spelers is er niet en visa versa ook niet.
  Gaat op deze manier een vervelend seizoen worden.

 11. Topclub

  Heel wat uitstekende spelers en toch lijkt het – tot teleurstelling van de supporters – niet meer op het enthousiaste, soms zelfs geraffineerde, team van vorig jaar. Directie: Stel aan de hand van vergelijking met vorig seizoen vast wat er zo cruciaal ontbreekt en speel daar onmiddellijk op in. Het seizoen mag niet nu al verloren gaan.

  1. Yindi

   Wat er cruciaal ontbreekt in vergelijking met vorig jaar????? Is geen moeilijke vraag als je vorig jaar Ajax ook gevolgd hebt. Hoef ik toch niet echt te noemen he?

 12. Basisspeler

  Hoeveel nu? 140M op de bank? Drama en tweede handsjes op het veld.

  TH moet hierop afgerekend worden. Alle doelstellingen worden niet gehaald. Exit!!!
  Geen CL of EL gehaald.
  Geen aantrekkelijk voetbal.
  Geen goede Ajaxwaardige selectie samengesteld, terwijl er meer dan voldoende financiële middelen zijn.
  Verkeerde aankopen.
  Incompetente trainer aangesteld.
  Geen kampioenschap?
  Geen beker?

  Dan heb je de club dus in recordtempo naar de kloten geholpen.

  Blijft mijn pleidooi voor kwaliteit en profs die een NV moeten besturen. Oud voetballers moeten op het veld! Bergkamp moet spitsen gaan trainen. Meer niet!! En als uithangbord en eventueel netwerk.

   1. Basisspeler

    Cruijff had teveel vertrouwen in oud-spelers. Ook Cruijff had eigenlijk een uithangbord functie voor oud-spelers in gedachten.
    Benutten op hun sterke punten (uitstraling naar buiten, netwerk) voor de rest moet al het werk door professionals gedaan worden.
    Ben enorme Cruijff fan, maar zijn idee kan alleen goed uitgevoerd worden als hij er zelf bij is. Helaas. Oud-spelers dus gebruiken voor hun sterke punten!
    Op het veld en dus niet op kantoor.

     1. Widi

      Kennelijk waren deze 4 (inclusief Jonk) de 4 besten die Johan kon vinden. En het werkt niet. Ik vind het gewoon lastig om er echt de vinger op te leggen. De TD bij 040 en 010 zijn ook oud voetballers. Maar kennelijk met een bepaalde aanleg. Die aanleg dicht ik Overmars ook toe. Die komt alleen helaas erg slecht over voor een camera. Sar acteert een persoonlijkheid maar zal dat nooit worden. Als Bergkamp echt de komst van een toptrainer heeft tegengehouden om Keizer voor de leeuwen te gooien is hij ook niet geschikt. Maar wie wel dan. Ik ben met basisspeler eens dat het alleen had gewerkt met Cruijff zelf erbij.

     1. Widi

      Waar nog dan behalve Bayern? En die heren hebben gewoon zakelijke/bestuurlijke kwaliteiten. Die ene heeft een groot bedrijf opgebouwd.

     2. Indojood

      Rummenigge, Hoeness en Beckenbauer zijn altijd in het voetbal blijven werken na hun spelerscarrière. De Duitse voetbalbond heeft goed gekeken naar de principes van Johan. Sampaoli, Bielsa en Guardiola zijn geïnspireerd. Hagi met zijn club in Roemenië. Zijn visie is inderdaad niet gemeengoed omdat je er lef en uithoudingsvermogen voor nodig hebt.

     3. KBouter

      drie grootheden met een goed karakter. Mocht er 1 het karakter hebben van Bergkamp..sneuvelt het daar ook.

     4. Indojood

      Tsja, open deur KBouter. We wisten al in 2015 van het gedrag van de heer Bergkamp door als enige te wijzen naar een schuldige. Toen zijn de problemen niet aangepakt. Leuk dat mensen nu aan mij vragen; en nu? Mijn kritiek is toch niet van de laatste weken. Heb toch niet voor niets sinds het rapport Ling het Cruijff geluid laten horen.

     5. KBouter

      Bedoel alleen maar te zeggen…bij Bayern hebben ze gelukkig geen type Bergkamp of Sar zitten die te nadrukkelijk en letterlijk de visie van Cruijff proberen uit te voeren. Niét altijd gaat alles om eigen talent, af en toe miet er ook wat bijkomen, wat Overmars en de RvC ook wilde. Alleen Bergkamp en Sar weten het altijd beter en drukken hun wil erdoor onder de noemer van Cruijffs visie. Wat overigens niet eens zijn visie is!

     6. Widi

      Je geeft wel kritiek. Maar geen oplossingen. Want voor Ling is echt geen draagkracht. En Molenaar stapt er gewoon niet in. Jonk zou kunnen als er een paar weg zijn. En wil hij dan nog? Ik vind dat er binnen Ajax (de Toekomst) niemand (al) geschikt is voor Ajax 1. Iemand vroeg jou vandaag wat je van Rutten vindt. Ik zag volgens mij nog geen antwoord. Van Marwijk is vrij. Zie je daar iets in? Ik ben gewoon eerlijk: ik wist het na FdB al niet. Bosz is mij meegevallen. Nu heb ik weer geen pasklare oplossing. Maar ik ben dan ook nu pas zover dat ik verandering wil. Jij wil dat al maanden. Vandaar dat ik jou die vragen stel.

  1. Indojood

   Oneens. Cruijff had altijd Bayern als voorbeeld voor ogen waar oud-spelers wel de club kunnen besturen. Het is dus wel degelijk mogelijk.

   1. Indojood

    Het plan is dus onvoldoende of niet goed uitgevoerd. Daar hebben Johan en Jonk tot in den treure het over gehad. De heren zijn zich gaan gedragen op een manier die Johan altijd verafschuwd heeft.

    1. Widi

     Er was een perfect plan. Daar waren de perfecte mensen bijgezocht om het uit te voeren. Zoiets, Indojood? Dat kan toch niet? Of het plan was niet goed. Of niet alle mensen. Ik denk het laatste. Dus zelfs Cruijff was niet onfeilbaar. Maar dat ga jij nooit toegeven. En daar ligt de oorzaak van al die discussies hier.

     1. Indojood

      Waarom discussieer je dan nog met mij? Niemand heeft gezegd dat het plan perfect was. Cruijff gaf zelf aan dat er fouten gemaakt werden maar die herstel je en dan leer je ervan. Behalve bij Ajax, daar stoot men zich graag continu aan dezelfde steen.

     2. Widi

      Omdat de verkeerde mensen zijn aangesteld. Eens? En wie heeft ze aangesteld? Ook eens? Want dan kunnen we vooruit kijken. Ik vond en vind het plan namelijk wel goed. En ik weet dat er bij de jeugd meer van wordt uitgevoerd dan jij denkt. Ook zonder Jonk. Ik weet precies wat jij vindt van wat er is gebeurd. Maar wat vind je dat er nu moet gebeuren? Wie moeten de plaatsen innemen van Sar, Bergkamp, Keizer, Spijkerman, Winter en die keeperstrainer?

     3. Indojood

      Tuurlijk, KBouter, grote bek hier over Davids in de fik steken en je online gevechten tegen anti-Cruijff supporters.

      Ik heb al geregeld hier een aantal namen laten vallen, daar werd met hoongelach op gereageerd. Prima maar ik hoor van jullie Noord-Koreanen alleen maar handhaven van de huidige diepe val als oplossing omdat Henricus om de hoek meeloert.

     4. KBouter

      Niks geen grote bek…ik ben realistisch. En kom niet met namen zoals Ling, want daarmee zet je jezelf buitenspel en ben je echt niet meer serieus te nemen!

     5. Litmanen

      Indojood, jij en je vrienden blijven maar roepen dat het plan Cruijff overal werkt. Als er een voorbeeld gevraagd wordt dan kom je bij Bayern uit. Precies de club die die organisatie met oud spelers zelf bedacht heeft! Dat heeft Cruijff niet gedaan, die gasten hadden het al zo voor elkaar.

      Nergens is het plan Cruijff ingesteld, alleen bij Ajax. En daar werkt het niet. En dat heeft helemaal niets te maken met de wedstrijd van vandaag.

      Ik zie alleen Overmars geslaagd in zijn positie. Overigens ook de enige die door andere clubs begeerd wordt. VdSar is een lachertje als directeur en Bergkamp is een hele goede ex-voetballer met een heel vreemd karakter.

     6. theomar

      Ik ben het met je eens Litmanen, en ik ben bang dat Overmars ook vertrekt, en Sar en Bergkamp blijven. Dat betekent nog meer verloren seizoenen.

  1. HURBIE

   Vraag ik mezelf ook steeds af
   Nieuwe spelers gehaald maar er staat nog steeds niets op het veld
   Schiet mik maar lek

   1. Valentino

    Zeker als je naar de achterhoede kijkt. Het is niet om aan te zien. Kan met niet voorstellen dat Wöber en Orejuela dit niveau niet aan zouden kunnen.

 13. toonvs

  Wat doet een trainer er aan als de spelers zulke kansen mist. Is dan de trainer schuldig of de spelers.

  1. Widi

   Keizer wekt steeds meer de indruk dat hij een zacht ei is. En er stond ook een doos zachte eieren op het veld vanmiddag. Dat kan hij er aan doen toon

   1. toonvs

    De trainer maakt niet de doelpunen maar de spelers. Het is erger als er geen kansen worden gecreeerd. Kansen zat gezien. Als je ze niet maakt dan maakt de tegenstander ze.

    1. Widi

     Het was zo slap. Geen passie. Zit nu 040-010 te kijken. Echt geen betere spelers. Maar veel meer strijd. We moeten een trainer die dat afdwingt.

 14. M800M

  Cruijff zou zich omdraaien in zn graf als hij wist hoe het TH (naar mijn mening vooral Sar en Bergkamp) de club naar de klote helpt. Het is genoeg geweest, nu moeten er koppen rollen. Sar, Bergkamp, Keizer, spijkerman en tegenwerkende commissarisen er uit schoppen en opnieuw beginnen ZONDER technisch hart maar gewoon met een algemeen directeur en een technisch directeur. Die laatse funcie mag overmars wat mij betreft dan nog wel één keer proberen.

 15. f-side64

  nou Nijhuis floot ook niet echt geweldig hoor want immers en beugelsdijk hadden direct rood moeten krijgen voor hun geschoffel.

 16. -buitenkantje rechts-

  Zie dez reacties overlezend dat nog steeds de neiging bestaat de oorzaken extern te zoeken.
  Kijk naar wat je ziet op het veld!! Waar is de passie? De 100% inzet? Hiervoor is deze trainerstaf verantwoordelijk.
  Met dit materiaal en een goede trainer moet je veel meer laten zien. Dit is amateurisme ten top! Tegen PEC Zwolle nog mazzel.. Nu tegen Ado ga je gewoon voor de bijl.. Wat denk je dat er gebeurt tegen Feyenoord, PSV, Twente, Utrecht, Vitesse, AZ en Heerenveen?
  Kansen missen? Kijk ook even naar de kansen van Ado.. deze pot hadden we ook gewoon kunnen verliezen. Als deze staf aanblijft is het max top 5. Waar is mijn Ajax gebleven?

   1. -buitenkantje rechts-

    Jazeker. Heb mijn mening hierover al eens opgeschreven. Sar vind ik niet geschikt. Dennis heeft bizarre 3 dubbelrol. Overmars functioneert redelijk/goed mits hij mag handelen en vrije hand krijgt. Zou dus Marc en Dennis gebruiken voor hun netwerken die je kan gebruiken voor aan- verkopen. Sar exit.
    Een trainer van formaat die ook zijn eigen netwerk meebrengt. Hoorde vandaag Fred Rutten heel verstandige dingen zeggen. Zou een kandidaat zijn. Laudrup is al genoemd. Frank kan zo instromen..
    Weet dat Frank gevoelig ligt, maar zou hem wel eens willen zien met dit spelersmateriaal.

    1. Litmanen

     Helemaal eens BR. Frank mocht nooit een dubbeltje investeren en haalde toch fantastische resultaten, met idd, de laatste paar jaar met heel saai, maar ongelooflijk effectief voetbal. Met de huidige groep zou hij heel veel meer kunnen. Bovendien kan hij ego’s zoals Ziyech makkelijk aan.

     1. bs

      Ik vind het ook wel een aantrekkelijk idee dat FdB de kans van Ajax krijgt on zijn beschadigde imago te herstellen.

 17. bs

  Gouden kans om alle concurrenten bij te houden laten liggen. Als het zo verder gaat wordt dit het thema van dit seizoen. Helaas komen de verantwoordelijke daar waarschijnlijk pas in 2018 achter.
  Ook de beker zal al in de eersrw ronde ern flinke dobber worden met deze instelling!!!

 18. Indojood

  Maa we waren allemaal toch zo blij. Keizer zou niets veranderen en we hadden hem toch mooi zelf opgeleid. Vooral die laatste bewering werd door veel forumleden hier als een nieuw soort evangelie omarmd.

  1. Widi

   Ik was blij. En als het goed was gegaan, was dat toch ook geweldig geweest? Maar het is niet goed gegaan. Wat nu?

   1. Indojood

    Jij staat toch dicht bij de club, i.t.t. wij seizoenskaarthouders en TV-kijkers. Lekker makkelijk om altijd maar rond te vragen hier en zelf nooit met een idee te komen. Er als er dan namen vallen sta je met je hakbijltje klaar. Prima maar waarom vraag je het dan? Beetje stoer doen hier, dat is alles.

    1. Widi

     Flauw. Ik weet zo geen namen. Anders kwam ik er zelf mee. Jij hebt al maanden kritiek. Ik heb het zo lang mogelijk voor de heren opgenomen. Met name voor Overmars. Heb jij al die maanden niet aan alternatieven gedacht? Ik vond vanmorgen Fred Rutten goed overkomen, maar of die nu bij Ajax past…..ik vraag toch niet aan iedereen naar zijn mening? Je kan ook zeggen dat je net als ik ook geen namen hebt. Ik sta er in zoals BR en Litmanen hierboven. Maar zonder een alternatief kunnen we niet doorschakelen.

  2. -buitenkantje rechts-

   Ik vond het ook een goede zet.. zijn resultaten en de manier van voetballen bij JA waren hoopgevend. Hij is nu gewogen en te ligt bevonden. Nu doorschakelen. Betekent dat het TH nu daadkracht moet tonen. Begin bijna te lachenterwijl ik dit typ..

   1. Litmanen

    Weer mee eens. Ook ik vond Keizer de beste oplossing, ook omdat hij met Jong geweldig heeft gepresteerd. Nu blijkt dat Reiziger dat ook kan, is die prestatie misschien niet zo groot.
    Hij blijkt gewoon niet genoeg oersoonlijkheid te hebben. Nou dat kan. Jammer maar helaas.

   2. Indojood

    Haha, inderdaad daadkracht.

    Ik had vanaf het begin al mijn reserves. Je bent een topvoetballer bent geweest, je hebt ervaring als assistent op topniveau of een gedegen ontwikkeling gehad als hoofdtrainer. Is allemaal geen garantie dat het goed komt maar ik kan dan de besluitvorming begrijpen.

    Keizer heeft niet van dat alles. Hij vond zelf een stap naar assistent-trainerschap ook veel logischer. Maar Sar en Bergkamp hebben het er doorheen gedrukt. Daarom kunnen we meer dan ooit deze twee heren het aanrekenen.

  3. dickst14

   Ik zie wel druk op de achterste lijn maar totaal geen doordekken. De kleine accenten die verandert zouden worden mbt Bosz zijn enorm.
   De hand van Bergkamp????

   1. Yindi

    dickst, ik snap “die hand van Bergkamp” niet. Wat bedoel je nou eigenlijk??? Bergkamp maakt de opstelling niet en bepaalt ook niet wie er op welk moment gewisseld moet worden tijdens een wedstrijd. Dus wat nou hand van Bergkamp?

 19. Ab: Ik mis Johan.

  Wie er weg moeten zijn: Spijkerman en Bergkamp. Wie een stap terug moet doen: Keizer. Wie eigenlijk de eer aan zichzelf moeten houden: vd Sar en Winter. Bij Overmars krijg is steeds meer het idee dat hijndoor de anderen niet kan functioneren zoals hij wil. Is hij hoofd verantwoordelijk voorcde contracten dan helaas ook wieberen. Alleen al hoe hij dan is omgegaan met Viergever is belachelijk, hetzelfde geldt voor Serero om er maar een paar te noemen.

 20. ajaxpers

  Dijks, Veltman, Viergever moeten weg en Keijzer moet een jong Ajax team gaan coachen. Ziyech en Donny zijn onmisbaar en bijna alle creativiteit moet van Ziyech komen. Wat een enorme kut dag.

  1. Litmanen

   Blinde vink Ajaxpers. Slechtste mensen vandaag : Ziyech en vdBeek. Foutloos : Veltman en Viergever. Probeer eens HD tv, sukkel.

   1. KBouter

    Litmanen…heb het altijd voor Viergever opgenomen, maar als ik nu zeg dat de tegentreffer niet mede zijn fout is, ben ik niet geloofwaardig

   2. Widi

    Litmanen, ik vind dat jij regelmatig zinnige dingen zegt. Ga nu niet meteen blinde vink of sukkel zeggen. Dan gaan mensen zich daar op concentreren. Het is veel leuker om inhoudelijk te discussieren. En nodig ook nu. Laat meningen die je dom vindt gewoon links liggen.

    1. Litmanen

     Eens, maar over vandaag zeggen dat VdBeek en Ziyech de besten waren is belachelijk.
     Viergever maakte idd een behoorlijke fout bij de goal, maar het was wel zijn enige.

  1. -buitenkantje rechts-

   Zou he wel eens gelijk in kunnen hebben.. zie ook mijn reactie hierboven over TH en trainers.

 21. bs

  Ik ben ook voor. Zou voor alle partijen de meest chique en minst pijnlijke uitweg kunnen blijken te zijn!!!!!!

  1. Widi

   Als je Frank terug haalt, blijft Spijkerman zeker. En dat moeten we niet willen. Hennie in de VUT!

 22. Iamsterdam2015

  DUUUH Keizer!!!! Hoe zou het komen?? Omdat je team ^#* speelt en je domme te late wissels toepast!!!!!!!
  ✔️ ONGESCHIKT
  GESCHIKT

 23. Forever nr14

  Keizer ongeschikt, Younes??? Tja dat zeg ik al sinds z’n aanstelling, wat een drama is dat zeg, gewoon lachwekkend om te zien! Ook lachwekkend om te zien, dit Ajax met deze trainer en TH, wederom het lachertje van Nederland en Europa! Zo lang er niets gedaan word, door ons”echte ajacieden” blijven ze de mooiste club van weleer helemaal aan het vernietigen!

 24. Poe he

  Keizer moet minimaal tot de winterstop de kans krijgen. Ik hoop dat dit aanloopproblemen zijn. Feitelijk gezien staan we maar 2 punten achter de nr 1.

  1. Vak 120

   Dan zal hij toch ballen moeten gaan tonen! Domme wissels,domme teksten en geen uitstraling! Ajax word zo een lachertje in nederland….

 25. Jari10

  Voetbal van achteruit is niet goed. Ik blijf het zeggen. Als je met een 6 speelt moet je een voetballende en inschuivende back in je team hebben en spitsen die in kunnen zakken. We spelen nu met een 6. Geen voetballende back en 3 man op lijn voorin. Daarmee kun je geen wedstrijd domineren omdat de positionerin gewoon niet staat. Spelers kunnen daar minder aan doen dan de trainer. Keizer is niet goed genoeg voor Ajax.

 26. -buitenkantje rechts-

  Wat extra zout in de wonden.. Bosz pakt met Dortmund de koppositie in de Bundesliga

 27. JohnDoe77

  Koeman komt binnenkort niet vrij hoor, zeer succesvol in Engeland en die heeft nog wel krediet. Daarbij komt dat hij dan zeker wel bij een andere topclub terecht kan. En tot slot; wat gaat een andere coach bereiken met een TH waar het zo rommelt? Ja; je kunt meer halen uit de mannen die er nu lopen en het huidige team olv Keizer lijkt niet heel succesvol. Maar Overmars wilde Laudrup erbij hebben, dat wil Dennis en Sar niet. Wat moet je dan? Enige dat Keizer verkeerd heeft gedaan is de job niet geweigerd. Maar hij gelooft in zichzelf en krijgt het aangeboden, wat wil je dan?

  1. Widi

   Begrijp me goed. Ik gun Koeman het beste. En zeker geen ontslag. Maar ik denk ook dat er voor hem geen eer te behalen valt bij Everton. Ik gunde Keizer de baan. Was positief. Maar ik zie het hem niet op de rit krijgen. Spelers doen voor hem niet wat ze voor Bosz deden. Dus wil ik iemand anders. Juist iemand als Koeman zal zich niet teveel aantrekken van TH. Vraag dat maar aan van Gaal. Het is maar een suggestie. Zoals Rutten er ook 1 was. En FdB ook. En van Marwijk ook.

 28. Bert62

  Waarom pas zo laat ingrijpen. Als je ziet dat het niet loopt dan gooi je toch wat spelers eruit. Waar blijven gvd onze nieuwe aanwinsten?

 29. Ab: Ik mis Johan.

  Ik mis nu al die steunbetuigingen aan TH en trainersstaf. Al die “klasse” opmerkingen met al die ?. Wat stil zijn ze nu weer zoals onze triangelspelers en DG.

  1. Indojood

   Daar gaat het toch helemaal niet om! Wat kunnen mij al die sukkels nou schelen die de andere kant opkeken, alles goed praatten en nu het deksel op hun neus krijgen. Gelijk halen o.i.d. heb je geen ruk aan als je cluppie waar je van houdt in een dergelijke toestand verkeert.

   Wat ik erger vind is dat we in 2015 de problemen hadden kunnen aanpakken toen deze zich openbaarden. Dat hebben we nagelaten (ook wij als supporters hebben Cruijff en Jonk niet genoeg steun gegeven) en nu zitten we in de stront.

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Ach, misschien dat hier en daar een paar oogkleppen afgaan en een paar borden voor die koppen verdwijnen. Misschien snappen ze nu dat ze de hele tijd zich als dombo’s hebben gedragen. Mij kunnen die sukkels veel schelen want zij houden deze wantoestand mede in stand.

   2. KBouter

    Die slag hebben we eerder verloren..toen zweeg iedereen en ging anti Cruijff gasten er met de overwinning er vandoor en opperde dat de revolutie vergaande glorie was.

    1. Indojood

     Ja, en ik blijf zijn geluid laten horen totdat Ajax officieel afstand neem van zijn visie, al is het tegen beter weten in. Met dat realisme van jou zakken we alleen maar verder weg.

     1. KBouter

      Indo…wat jij moet leren, en dat heeft waarschijnlijk met niveau te maken…is dat je nóóit persoonlijk moet worden en denken dat jij alle wijsheid in pacht hebt.

      Ik kan heel veel volgen wat je zegt over mijn cluppie…maar je maakt je belachelijk met je gezeik over Ling! Lachwekkend…Ling in de directie van een beurs genoteerd bedrijf, dat neemt niemand serieus!

      En je kunt zeiken nu weer wat je wilt…maar een forum is om te discussiëren, en niet om mensen te beledigen weg te zetten die anders denken dan wat jij doet. Ook ik ben 100% Cruijff..maar die beste man is er niet meer en hé weet niet hoe hij hier op gereageerd zal hebben. Je doet net of je gvd hen wekelijks gepijpt hebt!!

     2. Widi

      Eens KBouter. Hij heeft het steeds over Noordkoreanen. Maar hij straft zelf iedereen af die hem durft tegen te spreken. Sinds ik hem heb verteld wat ik vind van zijn herhalende plan Cruijff berichten, pakt hij mij aan waar hij kan en wordt daarbij persoonlijk. En dan zegt hij ook nog dat hij kan incasseren.

     3. KBouter

      Ben ook helemaal klaar met die gast, iedereen met een andere mening uitmaken voor Noord Koreanen, terwijl Katjangjood zelfs de grootste communist is.

 30. Kingkong

  He Keizer je mag dan wel je naam mee hebben je prestaties blijven ver achter,
  Als je je spelers met deze instelling volgende week tegen vitesse laat beginnen gaan we er in met boter en suiker.

 31. AFCA my World

  Zwaar klote, er moet een echte spits bijkomen, we hebben er nog 1 (2) cassierra, en sierhuis indien fit ! ⚽️

 32. Moosie

  Je hebt bij Ajax altijd verschillende stromingen, en ten tijde van de revolutie was er het van gal kamp en het Cruijff kamp.
  Je ziet steeds de zelfde tactiek bij de semi-intellectuele soepkippen.
  Als je het plan niet kunt afkraken kraak je de persoon af zoals bij Ling.
  Valse beschuldigingen en als dat dan gerectificeerd is komen we er toch steeds op terug. de inhoud van zijn rapport zwijgen we over.
  Als de mensen die het plan Cruijff niet uitvoeren op hun bek gaan geven we of het plan Cruijff de schuld ,of Cruijff zelf omdat hij ze aangesteld heeft, dat hij zijn handen er al lang van af getrokken had vergeten wat dan weer even handig.
  Als we er op wijzen dat ook Jonk dit alles al aangaf tijdens zijn betoog op de bewuste ledenvergadering waar plan Cruijff de nek werd omgedraaid, vergeten we dat ook weer heel handig.
  Wanneer er op Bayern München wordt gewezen komen we met , maar dat is niet door Cruijff bedacht.
  Bayern is begin jaren 90 naar Ajax gekomen om de jeugdopleiding, toen nog functionerend volgens de door Cruijff opgezette lijn uit de jaren 80, te bestuderen en zelf in de praktijk te brengen.
  Iets wat ze nu nog doen.
  Ik heb Johan ook niet horen zeggen dat hij de bestuursstructuur van Bayern had bedacht, hij nam ze juist als goed voorbeeld.
  Maar ja anti-Cruijff en 4 hersencellen en dan gaat het van kwaad tot erger.
  Maar dat is dus een van de redenen waarom ik de discussie niet meer interessant vind met sommige anoniempjes hier.
  Het is de boel verdraaien en in je eigen voordeel uitleggen van of leugens en of halve waarheden.
  En dat alles met de boodschap dat Johan zo goed kon voetballen en hun jeugdidool was bla bla bla.
  Bij Barca werkte het totdat mensen het dachten beter te weten en nog dragen ze hem daar op handen vanwege zijn visie.
  Bij Ajax wekte het totdat van Gal in de jaren 90 dacht dat hij het beter wist.
  Het werkte met Jonk en als het rapport Ling wel serieus een kans had gehad was het nu ook nog wel te redden geweest, maar op de achtergrond zijn nog steeds wat ere-leden die hun invloed niet kwijt wilden en in het van Gal kamp zitten.
  We zijn een club die zichzelf om de zoveel tijd in de voet schiet en dan met die andere voet op zijn eigen voet gaat staan.
  Voor Bergkamp en zijn vrienden geldt de uitspraak van een groot spits maar misselijk mens : Je mag wel eigenwijs zijn ,maar dan moet je wel de wijsheid hebben.
  Dus Plan Cruijff overboord, club naar de klote,jeugdopleiding vreemdelingenlegioen, en meer bestuursleden als erelid dan oud-spelers.
  Geen Europees voetbal, verloren van Heracles nu gelijk bij ado en alle aankopen zitten op de bank want blijkbaar zijn ze niet goed genoeg om te spelen, wat een fucking kutbeleid voer je dan.
  En dan ben ik nog steeds Jood zit ik me op te vreten van frustratie en kan ik genieten van die kleine de Jong, wat een verademing is dat.

 33. Topclub

  Yindi, cruciaal ontbreekt het aan power en motivatie in het veld. Ook het aanvalsgerichte en wervelende speltype is er nauwelijks. We missen het snelle balheroveren. Aan kwaliteit in de selectie ontbreekt het niet voor de eredivisie. Maar de juiste veldbezetting en met autoriteit kunnen motiveren van spelers lijken momenteel ‘een dingetje’.

Comments are closed.