There are no ads, please add some


Ajax O19 verslaat AZ O19 met 4-0

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag prima zaken gedaan in de competitie door de leeftijdsgenoten van AZ met 4-0 te verslaan. Voor de ploeg van John Heitinga waren Danilo Pereira, Saku Ylätupa, Jurgen Ekkelenkamp en Giovanni De la Vega trefzeker. AZ speelde overigens een groot deel van de wedstrijd met tien man nadat Kevin Duin met twee gele kaarten kon inrukken. Heitinga kan met de overwinning terugkijken op een prima start van de competitie. Twee duels resulteerden in zes punten, negen doelpunten voor en nul tegen. Het is een uitstekende generale voor de belangrijke duels tegen sc Heerenveen en Hammarby (UEFA Youth League) vande komende weken.

Opstelling Ajax: El Maach, Bakboord, Botman, Kemper, Bakker; Ekkelenkamp (65. De la Vega), Ter Heide, Pasquali (86. Farcas); Schon (69. Kaars), Pereira, Ylatupa (86. Struijk)

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

25 reacties

  1. Indojood

   Waarom is dat belangrijk? Het is allemaal opleiding en het is zo dat je meer doelpunten moet maken dan je tegenstander.

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Ik zat exact hetzelfde te denken Indojood. Met 4-3 hoeft niets mis te zijn terwijl met 1-0 heel veel mis kan zijn.

   2. Kingkong

    Voetbal begint altijd van achteruit Indojood vooral als je met de grote jongens wil meedoen , natuurlijk zie ik ze graag veel scoren maar 3-0 is beter dan 5-2

    1. Indojood

     Dit is jeugd, gaat om opleiden. Resultaat is ondergeschikt. Cruijff zei ooit liever 6-5 dan 1-0. We zijn geen Serie A club.

  2. De seijs

   Juist kingkong de nul vast houden . Heitinga doet het goed. Sommige hier zullen daarvan wel balen! We weten wel wie hier!

 1. Widi

  Goede uitslag. Maar uiteindelijk gaat het om wie er doorbreken in Ajax 1. Verwacht in dat opzicht weinig van deze groep.

 2. Ab: Ik mis Johan.

  Een Braziliaan, een Hongaar, een Australiër/Italiaan, een Fin en een Roemeen.
  Allemaal in Ajax O19. Waar is het fout gegaan bij Ajax.

  1. HURBIE

   Bij het beleid ABvan de club niet geluisterd naar Johan Cruijff
   Net of er geen talenten meer in Nederland zijn

 3. Brokamp

  Nou Widi ik heb de wedstrijd gezien en ben niet zo ontevreden oer deze groep. Er lopen wel degelijk grote talenten in deze groep. En dat er veel buitenlandse jongens in lopen daar moeten we aar aan gaan wennen. Laten we blij zijn dat de scouting ze gevonden heeft , over 2 tot 4 jaar kan hier best wat van doorstromen. Om te beginnen Danilo, nog maar net in ons land en doet het prima. Hoge techniek en balbehandeling, overzicht, niet altijd zelfzuchtig en een harde werker. Dan Ylutupa een prima linkerspits ook met een gezegende techniek en passeer beweging. Neusje richting het doel. Bakboord, een prima rechtsback zonder franje maar speelde degelijke en bija foutloze partij. Boy Kemper speelde erg goed maar dat doet hij al jaren. En dan linker vleugel verdediger Bakker, speelde erg sterk en voor mij de man van de wedstrijd. Nog maar net 17 geworden maar bere sterk niet alleen fysiek, maar een prima techniek, overzicht en snel, super talent. Dus er zit zeker veel muziek in dit ream. Als je tijd hebt moet je eens op zaterdagmiddag naar de Toekomst gaan. Ik moet er een uur voor rijden maar heb zelden geen leuke middag.

  1. Widi

   Fijn dat jij er wel brood in ziet Brokamp. Bakker heb ik een jaar geleden al eens genoemd als potententiele Ajax 1 speler. Danilo moet ik meer zien. De rest zie ik niet structureel in Ajax 1 komen. Maar ik kan het mis hebben hoor. Hoe meer er het wel halen, hoe beter. Ik zal de volgende keer een anjer in mijn rever dragen. Dan zie je dat ik er ook ben😉

  2. Ab: Ik mis Johan.

   Brokamp, veel buitenlanders al in jeugdteams wordt de definitieve teloorgang van het Nederlandse voetbal. Is het dat waard?

   1. -buitenkantje rechts-

    Aansluitend hierop..
    Aanrader om programma “aan de tafel met Kees” terug te krijgen over Nederlandse talenten en trainingsarbeid. Met name wat Fred Rutte hierover zegt..
    Veel te weinig trainingsarbeid en te weinig mentaliteit.. Nederlandse jochies worden en zijn gepamperd.

    1. Widi

     Dat wisten we toch wel? Ik heb het ook gezien. Trainers als Rutten zouden met de jeugd moeten werken. Daar kun je er niet genoeg van hebben. Echte liefhebber. En kwaliteit.

    2. Indojood

     Het stuk opleiding in het plan Cruijff was erop gericht om deze trend te beantwoorden met allerlei nieuwe manieren van opleiden, begeleiding, trainingsarbeid en ook activiteiten buiten het voetbal zoals school.

    3. Prinsengracht

     Ik heb die uitzending ook gezien. Lees wat jullie schrijven. Denken jullie dat iemand als Fred Rutten in de Ajax opleiding zou passen? Zou hij in de Cruijff methode passen? Want hij heeft duidelijk ook zijn eigen ideeën. Wat mij aanspreekt is de individuele aanpak die hij lijkt voor te staan. En dat hij uitgaat van de besten. En dat de rest in de jeugd eigenlijk een soort “opvulling” is.

 4. AFCA my World

  Waarom kunnen hun het wel en het grote Ajax het niet,de nul houden en scoren ? ? ⚽️

Reageren is niet mogelijk.