There are no ads, please add some


Ziyech over situatie Nouri: ‘Het blijft een moeilijk onderwerp om over te praten’

Hakim Ziyech heeft nog altijd moeite om te praten over de situatie van zijn ploeggenoot Abdelhak Nouri, die nog altijd in het AMC verblijft na zijn hartritmestoornissen. Dat zei de Marokkaanse middenvelder in het programma Inside Ajax tegen presentatrice Fresia Cousiño Arias van Ajax TV.

‘Het blijft voor mij nog steeds een moeilijk onderwerp om over te praten. Nadat het gebeurde in Oostenrijk hadden we hoop dat het nog goed zou komen maar na het verschrikkelijke nieuws hebben we echt een paar weken nodig gehad om het te verwerken. Ik kom vaak bij de familie van Abdelhak en het blijft een moeilijk onderwerp om over te praten, telkens als je daar komt. Nadat we als team bij de familie langs zijn gegaan heeft iedereen het een plekje kunnen geven. Daarna is het persoonlijk en als team alleen maar beter gegaan maar ik heb nog veel dagen dat ik steun zoek bij familie en vrienden’.

De 20-jarige Nouri kreeg op zaterdag 8 juli te maken met hartritmestoornissen tijdens een oefenwedstrijd tegen het Duitse Werder Bremen in Oostenrijk. Op 13 juli 2017 werd bekendgemaakt dat Nouri ernstige en blijvende schade aan de hersenen heeft, als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer tijdens zijn hartstilstand vijf dagen eerder. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel is volgens Ajax ‘nihil’.

Bron: Ajax TV

 


Gerelateerde posts

30 reacties

 1. Indojood

  Natuurlijk, het blijft moeilijk en als Marokkaan heeft Hakim toch een sterke band met Appie.

  1. Marc Overdwars

   Het blijft moeilijk voor de gehele Ajax selectie, bijna dagelijks schiet het door hun hoofd. Ik sprak laatst Spijkerman, hij gaf ook asn dat er nog gefunctioneerd wordt onder een zware grijze deken. Gelukkig aardig wat onderling over gepraat. Nouri nam echt een bijzondere plek in in de selectie en bij Ajax.

   1. Widi

    Nouri was de belichaming van wat Ajax nog steeds een vereniging maakt. Geen verwijt, maar als je alleen de thuiswedstrijden in het stadion volgt en de rest in de media, is het logisch dat je dat gevoel niet meer hebt. Ajax staat misschien ver van de supporters, maar de meeste supporters staan ook ver van Ajax.

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Ik heb je bijdrage 5x gelezen. Ik heb dus niet het gevoel meer. Laat staan de mensen die niet in staat zijn om uberhaupt een wedstrijd bij te wonen. Widi beste jongen, pleur in de 1e binnenhaven, die is het meest smerig. Kom eens een keer uit je ivoren torentje en begeef je weer onder de mensheid. Dit zal nog wel even door etteren hier.

     1. Widi

      Heb jij nog het verenigingsgevoel bij Ajax dan? Niet toch? Dat blijkt uit alles wat je hier schrijft. En vele anderen klagen over de beursnotering etc. Allemaal logisch. Ik hou voor mezelf het gevoel vast door jeugdwedstrijden te blijven kijken. Jarenlang dezelfde mensen op de Toekomst te blijven zien. Ik weet zeker dat ik het verenigingsgevoel al lang kwijt was als ik alleen Ajax 1 zou volgen. Ik schrijf nog “geen verwijt”, maar jij voelt je toch weer aangevallen. Of verveel je je. En van je verwensingen ben ik niet gediend.

     2. Ab: Ik mis Johan.

      Ik ben van jou commentaar niet gediend. Jij zet jezelf neer als superieur en dat is gewoon heel dom. Ik wens je nog steeds een smerige zwempartij in de 1e binnenhaven toe.

     3. Widi

      Ik verzoek je niet meer op mij te reageren. Je maakt overal een ordinaire ruzie van. Het gaat van beledigen tot bedreigen. Laat mij gewoon met rust. Er zijn een paar anderen die het wel leuk vinden om hier ruzie met jou te maken. Ik vind dat niet leuk. Ik ben nog niet weg. Maar jij neemt voor mij een hoop plezier weg hier. Reageer gewoon niet meer op me. Ik heb geen zin om doelwit van jouw frustraties te zijn.

     4. Ab: Ik mis Johan.

      Tsja, dan heb jij een probleem. Jij stelt je apart op en dan moet je de consequenties nemen. Kortom: verzoek afgewezen.

     5. Ab: Ik mis Johan.

      Je had mogen wachten met zwemmen tot het zonnetje scheen hoor. Zo rot ben ik ook weer niet.

     6. Ab: Ik mis Johan.

      Ik vind het bizar aantal lage reacties, zeg maar verder geen, op jouw bijdrage van 19.56 uur overigens heel bijzonder. Kan mij niet voorstellen dat niet meer mensen zich hieraan behoorlijk gestoord hebben.

     7. Indojood

      Het is wat ik eerder zei. Widi wil graag alles afgekaderd hebben en binnen deze grenzen de discussie houden. We zijn het gewoon niet waard met onze seizoenskaarten. Wat een clown!

    2. JohnDoe77

     Ik snap wat je probeert te zeggen Widi, maar de laatste zin dat supporters ver van Ajax staan vind ik net iets te. Ik ben zo iemand die alleen de thuiswedstrijden van het eerste bezoekt, maar voel mij wel dichtbij Ajax staan. En ik woon redelijk in de buurt van het stadion en kan de tijd en het geld missen om te gaan. Maar je staat niet automatisch dichter bij Ajax als je ook veel naar de toekomst gaat. Er zullen genoeg fans zijn die wel veel zouden willen, maar om wat voor reden niet kunnen. Voor mij zit beleving van je passie in een persoon en iedereen uit die passie op zijn/haar eigen manier. De één door altijd op de club te zijn, de ander door zoveel mogelijk van Ajax te volgen online, op een plek ver van de Arena. En alles er tussenin! We zijn hier allemaal fans!

    3. Indojood

     Arrogante opmerking. Veel Ajacieden zijn om diverse redenen niet in de gelegenheid om wedstrijden of de Toekomst te bezoeken. Het is juist de verplichting van de club om naar de supporters toe te komen.

 2. -buitenkantje rechts-

  Het zal dit seizoen een schaduw blijven werpen.. Wat er ook gebeurt. Verwerken en doorgaan is makkelijk gezegd. Je ziet aan dit verhaal van Hakim wat het met hem gedaan heeft en nog steeds doet.

  1. HURBIE

   Dit voorval heeft ook echt wel zijn weerslag gehad op de start van het Europese avontuur
   Heel goed te begrijpen dat dit invloed heeft gehad op die gasten en dat de beleving er niet was

 3. Kingkong

  Blijft triest hoop dat er uiteindelijk toch nog een menswaardig leven voor hem overblijft wens de familie alle sterkte en wijsheid toe!

 4. Charka53

  Het is en blijft in en in triest en het heeft zo’n inpakt gehad dat het team niet heeft kunnen brengen wat het werkelijk kan en dat is dan maar bijzaak omdat heet leed dat die gene die Nouri lief hebben er verder mee moeten leven en dat heelt nooit en Ajax komt er wel weer bovenop.

 5. Brokamp

  Ja het is echt heel erg triest. Natuurlijk gebeuren er elke dag in heel veel families verschrikkelijke dingen en ieder voelt het hare/zijne. Zo ook de familie Nouri, voor hun is dit onvoorstelbaar leed en nog niet te overzien wat de toekomst gaat brengen. Zij vinden gelukkig veel kracht in hun geloof en steun bij hun naasten. Ook voor de Ajax familie is dit natuurlijk erg zwaarals je elke dag met zo’n jongen omgaat en die dan ineens wegvalt. Lieve familie Nouri en een ieder die hem dierbaar is wens ik heel veel sterkte.

 6. Brokamp

  Ja het is echt heel erg triest. Natuurlijk gebeuren er elke dag in heel veel families verschrikkelijke dingen en ieder voelt het hare/zijne. Zo ook de familie Nouri, voor hun is dit onvoorstelbaar leed en nog niet te overzien wat de toekomst gaat brengen. Zij vinden gelukkig veel kracht in hun geloof en steun bij hun naasten. Ook voor de Ajax familie is dit natuurlijk erg zwaar als je elke dag met zo’n jongen omgaat en die dan ineens wegvalt. Lieve familie Nouri en een ieder die hem dierbaar is wens ik heel veel sterkte.

 7. JohnDoe77

  Mooie woorden Brokamp, daar sluit ik mij bij aan! Verder jammer dat AB en (in mindere mate) Widi het ook hier weer met elkaar aan de stok krijgen. Is ook wel een keer klaar hoop ik!

 8. AFCA my World

  Het is en blijft een triest geval,gelukkig blijft het niet meer overheersen, Ajax en zijn Familie moeten toch verder ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.