There are no ads, please add some


Keizer: ‘Voor mij is Dolberg nog steeds de eerste spits’

Trainer Marcel Keizer maakt zaterdag bekend wie de spits van zijn elftal zal zijn als Ajax het zondag opneemt tegen ADO Den Haag. Keizer acht de kans klein dat hij opnieuw met Dolberg en Huntelaar start zoals dat in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle wel het geval was, zo laat hij weten op de wekelijkse persconferentie.

‘Morgen maak ik de opstelling bekend en zal er met allebei een gesprek komen. Een zal er teleurgesteld zijn en de ander zal blij zijn dat hij speelt’. Terwijl Dolberg een matige seizoenstart kent, maakt stand-in Klaas-Jan Huntelaar een zeer goede indruk weet ook Keizer. ‘We zijn het seizoen begonnen met Kasper als eerste spits al wil dat niet zeggen dat Klaas Jan niet af en toe kan spelen. Hij is namelijk voor het eerst sinds 2011/12 direct betrokken geweest bij vier doelpunten in zijn eerste vier competitiewedstrijden van een seizoen. Als wij vinden dat Kasper rust moet krijgen, of even niet in vorm is, dan kan dat zeker. Maar wat mij betreft is Kasper nog steeds de eerste spits’, aldus Keizer.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

49 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Moet hij dit soort wazige uitspraken doen van de zaakwaarnemer? Of het TH? Kan me niet voorstellen dat je jezelf serieus neemt met dit soort uitspraken.
  “Dolberg is onze eerste spits, maar dat wil niet zeggen dat hij speelt”?? Als hij niet speelt is hij op dat moment geen eerste spits! Wat een geleuter zeg..
  Zeg dan gewoon dat je bekijkt wie het best in vorm is.. Degene die het best in vorm is speelt..

  1. Litmanen

   Laat Keizer ophouden met die “trainerstaal”. Ik vond hem zo lekker zichzelf. Is hij het nu al kwijt?

  2. De Nees

   Weer moeilijk doen terwijl de oplossing simpel is. Je kan toch gewoon uitgaan van je beste spelers en/of die in vorm zijn, zoals vaker is Ajax zelf weer zijn grootste tegenstander.

 2. Vak 120

  Als keizer dolberg opsteld en KJH op de bank zet is dat weer een bewijs dat hij geen keuzes durft te maken!! Maar we wachten eerst maar even af! Ik zeg huntelaar in de punt,hij is in vorm!!

  1. Bakkie

   Hoewel ik een groot fan ben van Dolberg, ben ik het helemaal met je eens. Huntelaar is in vorm en verdient het om te spelen!

 3. Overdwars

  Nou Keizertje, dan stel je dus niet je sterkste elftal op en snap je dus blijkbaar niet dat je daarmee ook je eigen functioneren op het spel zet. Huntelaar is zo goed op het moment dat ze weer bij hem uitkomen voor oranje. En dan zou jij hem op de bank zetten als onze “momenten spits” niet moe is??

 4. ajaxpers

  Wijs besluit van Keijzer, hiermee laat hij zijn vertrouwen in Dolberg blijken en dat krijgt hij weer terug.

 5. Topclub

  Als je topper ( en dat is Kasper) minder in vorm is, dan stel je killer Klaas-Jan op. Zo moeilijk is ’t niet als je voor het kampioenschap gaat. Ook dan blijft Kasper je eerste spits.

  1. theomar

   Maar als er straks te vaak voor Dolberg wordt gekozen die zeer moeilijk scoort, gaan we niet eens meer voor het kampioenschap.

 6. LeroyT

  Ze hadden dolberg moeten verkopen en sanchez moeten houden!!! Dat had een stuk verstandiger geweest.

 7. Indojood

  Keizer is een zelf-opgeleide trainer, heb ik begrepen van mijn collega-Ajacieden hier toen hij werd aangesteld. Dat ie warrige uitspraken doet past wel in het beeld van Ajax de laatste tijd.

 8. Dagrump

  Hoop dat Dolberg snel zijn goede vorm gaat terug krijgen!! En dat hij nog vele mooie goals gaat maken. Dolberg doe je ding blijf hard werken en knokken dan zou dat moeten goed komen. En zeg tegen Keizer dat er goede voorzetten moeten!! Zeg dat ook maar tegen Younes en co !!!!

 9. Charka53

  Als Dolberg in zijn goede doen is , is het zeker de eerste spits maar nu zeker niet dus Keizer niet meer van die rare dingen zeggen anders ga ik aan je kwaliteiten twijfelen.

 10. Valentino

  Je zou bijna denken dat Dolberg inderdaad al verkocht is aan Dortmund en dat er bij de transfer geëist dat Dolberg elke week moet spelen.
  Gewoon Huntelaar laten staan, er moet gescoord worden en juist Huntelaar is in vorm.

 11. Widi

  Jammer dat Keizer onhandige dingen blijft zeggen. Hij had ook kunnen zeggen: we hebben de luxe van twee goede spitsen. Dus er speelt altijd een goede spits. Zondag zien jullie wie er tegen ADO begint. Ik hoop dat Huntelaar speelt. Goed in vorm. En betekent op dit moment veel meer voor zijn medespelers dan Dolberg.

 12. Iamsterdam2015

  Lijkt bosz wel die onophoudelijk Traoré en veltman bleef opstellen ongeacht hoe ze speelden. Pfffft

  1. Yindi

   Weer iemand die “rare” dingen zegt. In jouw optiek was Ajax dus vorig jaar kampioen geworden zonder Traore/Veltman en Younes???

 13. Jimmy1971

  Mischien Keizer een cursusje mediatraining geven ..
  Of zou hij Ado in de war willen brengen ?

  1. afcadeluxe

   ja die is lekker op dreef de laatste tijd👍 keizer zou ook eens kunnen proberen dolberg tegen casierra te ruilen

   1. KBouter

    Ja, als je dan toch dom 4-2-4 wilt spelen en Dolberg is finaal uit vorm…beloon dan Cassierra met zijn goede werk in JA

    1. dickst14

     Ik snap het hele 4 2 4 niet of een verdediger moet doorschuiven of een aanvaller inzakken. Maar dan is het 3 3 4 of 3 4 3. Waarom geen Ajax met 433 wat 343 kan worden al naar gelang de situatie

 14. KBouter

  Maar goed…last Keizer zijn werk maar doen volgens velen schijnt het een echte Ajacied te zijn.

  Net als Heiko Westermann 4 duels gespeeld voor Ajax, alleen Westermann had meer kwaliteit.

  Is Westermann ook een echte Ajacied?

 15. vak411

  hoeveel moet Hunter er nog inschieten om eerste spits te worden. geef dolberg lekker de tijd man

 16. Ab: Ik mis Johan.

  Je zou Dolberg kunnen opstellen als hij een goed gevoel heeft, anders kunnen we de hongerige Huntelaar altijd gebruiken maar Dolberg heeft nog steeds een streepje voor terwijl Huntelaarxze er nu wel makkelijk inschiet maar nog wel steeds op hetctweede plan staat terwijl het niet ondenkbaar is dat dit ook wel ens kan veranderen maar dat weet en zeg ik nu nog niet maar we kunnen uitgaan van verschillende systemen en mogelijkheden (originele tekst van Keizer geschreven door Spijkerman).

  1. KBouter

   Jee Ab…je gaat op iemand lijken met zulke lappen tekst.

   Denk dat je ( of Spijkerman) het record verbroken heeft met de langste zin.😉

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Was ff doorzetten maar ik dacht: gaat lukken 😂 Geeft goed aan hoe warrig Keizer momenteel is.

 17. Iamsterdam2015

  En ondertussen scoort cassiera wederom 2 keer maar nee, lekker niet opstellen in het 1e en lekker de hopelios uit vorm zij de dolberg laten staan

Reageren is niet mogelijk.