There are no ads, please add some


KNVB: ‘Bekerduel Scheveningen – Ajax definitief zonder uitsupporters’

De KNVB heeft vandaag bekend gemaakt dat het bekerduel tuussen SVV Scheveningen en Ajax  ‘gewoon’ wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag maar zonder uitsupporters. Ajax heeft bezwaar gemaakt tegen de verplaatsing maar daar is door de KNVB dus geen gehoor aan gegeven. De KNVB zegt te betreuren dat de wedstrijd zonder uitsupporters zal worden gespeeld en dat Ajax door de gemeente Den Haag niet is betrokken bij het overleg voorafgaand aan deze wedstrijd die op woensdag 20 september om 18:30 uur zal worden gespeeld. De AFCA Supportersclub heeft inmiddels laten weten dat het komende zondag gaat demonstreren in Den Haag tegen dit besluit. (zie eerder bericht)

Bron: KNVB


Gerelateerde posts

76 reacties

     1. Ab: Ik mis Johan.

      Even de regels nalezen Hurbie, wie waar voor verantwoordelijk is en wie wat mag beslissen. Scheveningen mag als thuis spelende ploeg een andere lokatie kiezen. De burgemeester mag supporters weigeren. KNVB kan daar met deze regelgeving niets aan veranderen. Wat anders is dat de lokatie van Scheveningen op zich niet voldoet aan de eisen van de KNVB. Dat is wel raar als je een ploeg toelaat tot het toernooi.

  1. afcadeluxe

   ja hurbie,onze supporters worden gestraft omdat den haag zonder enig overleg een besluit neemt,en knvb beloont dat ook nog!

  2. paulvos

   Nou na deze ronde Utrecht loten, daarna ADO en dan Feyenoord, allemaal zonder uit supporters, hopelijk mogen we dan in de finale wél aanwezig zijn.

  3. De Nees

   Overal zijn er risico wedstrijden waar toch uitsupporters worden toegelaten, maar hier in NL is het al snel een onoverbrugbaar probleem. Stelletje amateurs.

 1. De seijs

  Alles daar in Den Haag en om streken spoort dus schijnbaar niet. Wat een zooitje bij elkaar daar!

 2. dickst14

  als utrecht supporters zich misdragen dan wordt het zo geregeld dat ajax supporters niet welkom zijn. Als Scheveningen geen goede accomodatie heeft dan wordt het zo geregeld dat Ajax supporters niet welkom zijn. Laf zooitje die KNVB. of zullen we die K van koninklijke er maar eens van af halen.

  1. david1984

   het zijn toch al jaren flapdrollen daar het enige waar ze aan denken hoe vul ik mijn zakken het snelst stelletje zakkenvullers

 3. Ab: Ik mis Johan.

  Jongens, het potje tegen amateurs. Who cares. Gaan jullie ook naar elke oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding tegen amateurs? Dat de wedstrijd in de directe omgeving van Scheveningen wordt gespeeld is logisch. Dat het Ado wordt ook logisch. Dat er dan geen Ajax supporters bij mogen ook logisch, dat hebben d supporters zelf over zich afgeroepen. Binnen de supportersvzel: is ook geen corrigerend gedrag maar eerder opruiend gedrag. Gewoon op de eigen blaren zitten, klaar.

  1. Kevke87

   dat het tegen amateurs is maakt geen reet uit. het gaat hier om een echte prijs en een voorbereiding daarentegen niet. nogal een contrast. dat de supporters het over zichzelf hebben afgeroepen klopt, maar dat is inmiddels ook jaren geleden. wordt het geen tijd om het weer eens te proberen?

 4. Indojood

  Belachelijk besluit. Als de thuisspelende club geen geschikte accommodatie heeft dan moet de wedstrijd omgedraaid worden. Ook leuker voor die visboeren om bij ons te spelen.

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Welnee, wat moeten we nou met 3000 man in het JC stadion. Scheveningers raken ook de weg kwijt als ze meer dan 1 km van de duinen weg zijn.

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Verder had de KNVB vooraf alle velden moeten beoordelen. Ze hebben Scheveningen toegelaten dus Scheveningen mag bepalen waar ze dan willen spelen.

     1. Widi

      Hou je je van de domme Indojohan? Jij weet toch best dat als er Ajax supporters zijn, de ADO hooligans ook komen?

     2. Ab: Ik mis Johan.

      Wat denk je dat er komt? Scheveningers hebben nog geen oormerk hoor. Zitten verdacht veel Ado supporters tussen ook veel van de harde kern. Waarom denk je dat de Ajax supporters niet mogen komen.

 5. Marc Overdwars

  Ga nu nou niet ‘demonstreren’ in Den Haag, dat gaat mollesteren worden, elkaar of de stad, dat wordt niemand beter van.
  Ga dan naar Zeist. Lekker in het bos

 6. Ab: Ik mis Johan.

  Off: mooie analyse op AS van de afgelopen periode op de transfermarkt van Ajax.
  Pas wel op, het is veeeeeel langer dan de stukken van Eug 😂

  1. Basisspeler

   Gelezen, bevestigt veel. Goed voor EugAjax en een aantal anderen om het artikel ook eens tot zich te nemen.

   1. Indojood

    Inderdaad bevestiging van wat we al wisten. Nu zal er wel het argument komen dat het van VI afkomstig is en dus onbetrouwbaar. Iedereen weet nu wel dat het een puinhoop is bij Ajax. Hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Een eventueel kampioenschap in 2018 zal door de sukkels worden gebracht als bewijs dat het wel goed gaat. Intussen hebben onze spelers een jaar stil gestaan omdat we geen Europees voetbal hebben gehaald.

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Weet je, voorlopig mag van mij het kampioenschap nog wel een jaartje uitgesteld worden. Laten ze zelf de hoon maar flink over zich heen krijgen als TH etc. Ik zal om het missen van het kampioenschap geen traan laten. Huidige puinhoop is gewoon geen prijs waard dit seizoen.

    2. EugAjax

     Heren ik heb artikel gelezen. Vooropgesteld dit artikel is een opinie van een schrijver van AS volgens mij en daaraan toegevoegd commentaar van een journalist van VI. Dat is ook opinie. Maw dit zijn meningen en dus geen sprake van betrouwbaar of onbetrouwbaar. Er staan zinnige dingen in en niet zinnige, zoals in alle opinies. Verbaast me wel dat jullie (vnl Indojood) het eens lijkt te zijn met hele verhaal. Dat zou en tegenstrijdig zijn met eerdere beweringen en tegenstrijdig met gedachte Johan, de nr 14 (jij bent ook Johan tenslotte😄). Nou hier komt mijn mening bij de stellingen gedropt in dit opiniestuk, wees gerust voorlopig mijn laatste stukje hier. Ik ga me concentreten op opstarten eigen business laatste fase en dan echt beginnen.

     -prioriteiten lagen bij linksback en linksbuiten en beide niet gehaald
     Wat mij betreft heel simpel, en al eerder aangegeven. Als dit al prioriteit 1 en 2 was (staat bij volgens de media….) dan vind ik dat onnodig voor de linksbuiten positie. Ajax heeft genoeg buitenspelers. De beste zijn op
     Iinks (Younes en Kluivert speelt daar liever dan rechts). Dan linksback. Volgens mij was de prioriteit een speler die zowel LCV als LB kan spelen. Ajax heeft vroegtijdig Wöber hiervoor willen strikken, maar toen wilde hij niet. Hij vreesde te weinig speeltijd. Na vertrek Riedewald en Sanchez zag hij meer perspectief bij Ajax en wilde wel komen. Ajax heeft uiteindelijk dus zijn eerste keus op deze positie. Goed gedaan dus. Te laat? Misschien maar hadden we dan met een plan B al genoegen moeten nemen? Nee want toen was Sanchez er nog, kon Ligt naar LCV of Viergever en Sinky, Viergever en Dijks (terug gekomen van huurperiode Norwich) als LB. Na vertrek was er dringend actie nodig in achterhoede en binnen week vastgelegd. Dus huiswerk was iig gedaan en dus wat mij betreft: GOED

     -terughalen Dijks
     De man is gewoon lid selectie na einde verhuurperiode Norwich. Hij heeft een contract. Wat mij betreft ok om erbij te houden als derde vierde keus (we hebben 4 opties LB). Volgens journalist VI is als tweede en derde keus logisch. Apart dus als jullie daar eens over zijn gezien eerdere teksten van jullie. Journalist wil dat Ajax dat communiceert maar uit respect naar een spelers moet Ajax dat nooit doen. Dus nee ik vind Dijks niet goed genoeg voor Ajax, maar hij heeft contract dus menselijk behandelen lijkt me bij Ajax passen. En wat mij betreft non topic want ik zie hem nauwelijks spelen als iedereen fit is of ingewerkt.

     -niet doorgaan Rischarlison.
     Ajax was ver met deze speler. Logisch dat Ajax veel geld voor hem wilde neerleggen? Nee vind ik niet. Heb ik ook op forum geschreven. Ajax heeft genoeg buitenspelers. Echter Ajax zal dit misschien als uitzonderlijk talent hebben gezien en dus buitenkans, of men had indicatie dat Younes weg kon gaan. Laten we laatste aannemen. Dan zou ik het wel logisch vinden. Dan bied je hem 1.6mln bruto. Ver boven salarisplafond. Dit vind ik niet goed! Heb ik ook al aangegeven eerder. Als je salarisplafond wil optrekken dien je te beginnen bij je eigen selectie en je sterkhouders eerst up te graden. Daarna kan je evt dit doen. Dan op laatst wil meneer 2.1 mln en trekt Ajax steker eruit. Logisch ? Jazeker! Zeer verstandig besluit en dan Younes niet laten gaan. Niet gebeurd en dus voldoende buitenspelers. Is kritiek van niet handelen op deze positie dan terecht? Nee zeker niet. Dit is logisch verlopen en nergens waren we onder bezet op limks buiten

     -ajax ageert niet maar reageert op transfermarkt.
     Oneens. Tweeledig dit.
     Ajax heeft zeer vroeg ge-ageert op opengevallen plaatsen met Huntelaar en Neres. Verder ben ik van mening dat ageren niet slecht hoeft te zijn. Wat is ageren trowens. Wöber werd vastgelegd nadat Sanchez vertrok. Is dit ageren? Nee want Ajax had Wöber al op oog en die wilde eerst niet. En Ajax had geen intentie om Sanchez te verkopen. Maar toen Sanchez ging muiten kon Ajax snel handelen. Zeer groot transferbedrag incasseren en doorschakelen naar Wöber. Nu kan De Ligt weer naar zijn favoriete positie. In mijn optiek is dit goed voorbereid door Ajax en toegeslagen wanneer het echt kon en echt moest. Overall ben ik het met deze stelling dus niet eens. Plus soms is ageren beter als reageren, want als je situatie PSV krijgt (op laatst moment twee spelers die toch noet gaan heb je bij meerdere keren een overvollecselectie. Voorwerk als bij Wöber valt wat mij betreft dus onder ageren!

     -Overmars gierig
     Hier moet ik altijd om lachen. Sinds plan Cruijff zijn er nu al twee betalingen boven plafond gedaan. Klopt dus niet.

     -TH uitgewerkt en te log.
     Zeer oneens. Het grote probleem is dat RvC bij elke transfer denkt mee te moeten beslissen. Zij moeten beleidsbeslissingen goed keuren en checken niet meebepalen over transfers per geval. Als TH alleen kan beslissen is het niet te log. TH is een uitvinding van plan Cruijff en ik sta daar voor 100procent achter. Dit moet nooit meer terug naar TD a la Van Geel……..

     -terughalen Siem erg laat
     Ja klopt, ik vermoed dat men toch verlies Klaassen te groot vind mbt druk zetten ed en dat kan Siem goed. Hier hadden ze sneller op kunnen anticiperen. Maar dan ook had Siem al moeten willen. Ik heb indruk dat hij zijn kansen nog wilde afwegen op de markt.

     -conclusie chaos binnen transfermarkt. Ik vind dat er in algemeen heel veel chaos in zo een periode is. Veel conclusies in dit verhaal zijn getrokken op geruchten en niet op feiten. Geven ze af en toe ook aan zelf. Ik vond het zelf redelijk overzichtelijk wat Ajax heeft gedaan op transfermarkt en hun beweegredenen. Ik ben wel benieuwd naar die twee kanjers op middenveld die ergens anders hebben getekend. In deze periode gebeurt veel en ja zie boven er is commentaar te geven. Echter over algemeen had Ajax zaken goed voor elkaar en waren ze goed voorbereid en hebben ze actie genomen wanneer het echt moest en kon. Uitgeschakeld in Europa ja dat klopt maar bijna datzelfde elftal stond in finale drie maanden eerder……….dus de transfermarkt is niet de oorzaak van missen Europees vperbal.

     Rest mij iedereen succes te wensen dit seizoen en ik hoop op de dubbel. Zou schandalig zijn als wecdat niet redden. Iedereen zijn meug en ik blijf jullie volgen. Wees beetje aardig voor elkaar en heb respect.
     @34@Appiestaystrong. Familie Nouri mochten jullie meelezen, heel veel sterkte met Appie moge hij de schaal zien en vasthouden in mei😄👍🏆

     1. De seijs

      Duidelijk wat jij vindt EugAjax. En heel veel succes met je eigen bedrijf. En denk wel tot later👍

     2. EugAjax

      Seijs staat ook bj voorlopig hahaha. Zeker tot later in de tussentijd lees ik mee. Altijd gezellig die verschillende meningen 😄👍

     3. Widi

      Begin je er eindelijk een beetje in te komen, is het je laatste! Ik ben het grotendeels met je eens. Succes met je zaak.

     4. EugAjax

      Dank je Widi, ja dat is ook meteen het probleem ik ga er teveel in op, dit forum haha. Dus ik heb nu even focus op andere dingen nodig voorlopig. Gaat leuk worden !

     5. Ab: Ik mis Johan.

      We weten in ieder geval dat Ajax zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Nou Eug, als jij straks je zaakjes net zo goed voor elkaar hebt als Ajax nu is het niet moeilijk te voorspellen wat er met jouw bedrijfje gaat gebeuren. Voor het forum is het te hopen dat je het beter doet maar ik denk dat je daar veel te eugenwijs voor bent.

     6. Ab: Ik mis Johan.

      Wel jammer dat ik Eug nooit het verschil tussen opkomende en opbouwende backs heb kunnen bijbrengen. Laatste poging: backs komen op, backs bouwen niet op. Zo is het ook zoals Johan het altijd bedoeld heeft en het klip en klaar in zijn boek staat beschreven.

     7. De Nees

      Maar onder aan de streep staat wel dat je geen europees speelt, elftal half sept nog niet ingespeeld, nog geen idee wat de beste tactiek is en een onervaren trainer. Tel uit je winst.

 7. Jimmy1971

  De Boer al weer weg bij CP !
  Kunnen we vast in de winterstop Riedewald weer voor weinig terug kopen ..

  1. Widi

   Jimmy (en ook anderen) vind jij (jullie) Riedewald echt zo goed? Ik zie het al twee jaar niet. En die paar wedstrijden bij Palace kwam hij ook zwaar tekort. Ik denk dat hij bij ons weer op de bank zou belanden.

 8. afcadeluxe

  lees net dat die haagse muts wel toestaat dat we daar mogen demonstreren…kunnen we haar niet vragen om dat in het uitvak dan te doen?

 9. AFCA my World

  Schandalig,zo zie je maar dat Ajax gediscrimineerd word, Ajax mag niets meer winnen, Ajax is te groot ! ⚽️

 10. Slingertje.

  Gisteren enkele duizenden Dortmund fans in Londen en vandaag 20.000 1.fc Köln fans maar de burgermeester van Londen hoor je niet klagen.

  1. Widi

   Misschien omdat de fans van Dortmund en Spurs en van Köln en hun tegenstander geen jarenlange traditie hebben van elkaar de hersens inslaan, supportershomes in de fik steken etc. Ajax en ADO hooligans zijn te vaak te ver gegaan. Behalve die hooligans wil niemand dat meer. Ze hebben het voor zichzelf en voor goedwillende supporters die naar een uitwedstrijd willen verpest. Ligt aan geen enkele burgemeester. En ook niet aan de KNVB.

Reageren is niet mogelijk.