There are no ads, please add some


Jong Ajax loopt eerste puntverlies op tegen RKC: 1-1

Jong Ajax heeft maandagavond het eerste puntverlies geleden in de Jupiler League. De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk eindigde uiteindelijk in 1-1 nadat Carel Eiting in de eerste helft de ploeg trainer Michael Reiziger nog wel op voorsprong had geschoten. In de tweede helft hadden de Ajacieden het overwicht maar toch stond het ineens 1-1. Henrico Drost tikte van dichtbij binnen na een vrije trap. Cassierra kreeg nog een kans, maar gescoord werd er niet meer. Zo bleef Ajax voor de 1e keer dit seizoen zonder overwinning.

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Orejuela, Bergsma, Zeefuik, Dankerlui, Eiting, Dani de Wit (79. Flemming), Bijleveld (64. Mees de Wit), Johnsen, Cassierra, Mazraoui

Bron: Ajax.nl

Gerelateerde posts

39 reacties

 1. De seijs

  Jammer dat Wober ziek op bed lag. Hij moet snel veel spelen. We hebben hem denk wel nodig in het centrum. Dan kan Viergever weer op linksback.

  1. -buitenkantje rechts-

   Veltman en Viergever in het centrum.. Wöber op links, Orejuela op rechts.. Als back-up heb je op rechts Veltman, zodat de Ligt dan kan spelen centraal.. En links heb je nog Sinkgraven, maar ook Viergever die daar uit de voeten kan. In dat geval kan ook de Ligt spelen.
   Kies voor ervaring als je die hebt en laat de jonkies af en toe invallen.. Rustig brengen..

   1. De seijs

    Sinkgraven is geen verdediger punt. Veltman kan het niveau gewoon niet aan punt. Laat die maar banken kijken en leren punt.

     1. De seijs

      Kijk de wedstrijd terug en je zal zien dat hij zijn tegenstander veelste veel ruimte gaf. Kijk dat de tegenstander weinig deed met de ruimte en geen goede voorzetten gaf. Ja dat is het niveau pec. Maar tegen de betere tegenstanders had het zeker doelpunten opgeleverd. Geloof mij Veltman wordt niet beter en is gewoon niet goed genoeg voor de verdediging van ajax. Om er een paar te noemen die het wel konden. Jaap stam Reiziger Bogarde F de Boer Maxwell De laatste 3 Belgen . Om er zo maar willekeurig een paar kanjers te noemen. Dat waren/zijn echte mannen, Verdedigers.

     2. AFCA my World

      Wij weten allemaal dat veltman het niveau niet aan kan,maar blijkbaar heeft hij veel aandelen Ajax in bezit ! ⚽️

     3. Ab: Ik mis Johan.

      De Seijs lult als een volwaardig DG gewoon Indojood na. Die teksten heeft hij nooit van zichzelf. Zitten hier veel mensen te knippen en te plakken.

    1. -buitenkantje rechts-

     Niet het punt dat ik wil maken Seijs..
     Bovendien kan Sinkgraven inschuiven op het middenveld zodat we een 3-4-3 krijgen en kan Viergever zijn positie overnemen. Aan de rechterkant kan dat net zo, omdat Orejuela meestal erg hoog staat. Meer een extra aanvaller. Als Veltman dan zijn positie overneemt kan je een 3-3-4 of zelfs een 2-5-3

     1. De seijs

      Br ik vind dat Veltman gewoon er niet in hoort. Hij kan gewoon weg niet functioneren in de verdediging. Hij komt in alles net te kort. Best jongen maar net niet wat je bij ajax moet hebben om ajax hogerop te brengen. Dus Veltman eruit. En je moet gewoon een goede verdediging hebben. En dat hebben we niet (helaas).

   2. Rickie

    veltman is in mijn ogen echt Jong Ajax waardig. ajax laat tete gaan veltman blijft ameteur voetbal spelen. totslotte ben ik van mening blijft hij bij ajax tot hij stopt. Niemand wil hem hebben. om dat hij zo goed is.

 2. Valentino

  Had wel meer spelers uit het eerste verwacht. Had op zijn minst Siem verwacht om wedstrijdritme op te doen. En had Cerny en van Leer ook wel verwacht. Zeker omdat Ado uit zondag pas op het programma staat.

  1. HURBIE

   Hoe we 100,000 trainens
   het willen zien dat weten we wel
   Maar er is maar één die echt beslist
   Gaat het goed dan hoort hij ons niet
   Gaat het fout ,dan is hij aan beurt

 3. Indojood

  Sinkgraven zou toch minuten maken? Las dat ie niet fit was. Blijf het zeggen, geen verdediger en hij is lichamelijk te fragiel. Afscheid van nemen.

  1. HURBIE

   Is ook te lang geblesseerd Voordat hij op niveau is ,is het seizoen afgelopen dus idd weg ermee Indo

 4. AFCA my World

  Een veelvuldig overwicht hebben en toch maar weinig scoren,het lijkt het grote Ajax wel die laten ook veel kansen liggen ! ⚽️

 5. JohnDoe77

  Jammer dat ze gelijkgespeeld hebben en vooral heel jammer dat Cassiera nog steeds daar loopt. Blinkt ook niet enorm uit waardoor je denkt dat hij snel bij het eerste zit!

  1. AFCA my World

   Hij heeft zijn momenten,is nog niet stabiel,maar hij zou voor de beker best eens in de selectie mogen zitten !

 6. Brokamp

  Onnodig puntverlies. Het ging prima tot de onderbreking voor het onweer. Vond Orejuela erg onopvallend spelen met allemaal balletjes breed over een paar meter. Nog niets te zien van zijn acties in een promo film. Vd Wiel, van Rijn, Tete, allemaal jongens die niet goed genoeg waren als rechts back. Is deze dan zoveel beter. Hij moet natuurlijk ook nog eerst een jaar aan onze cultuur en klimaat wennen. Ben benieuwd.

 7. fjonkman

  Jammer dat het uitgerekend tegen de nummer laatst mis gaat. Misschien toch een mentale kwestie. Tegen sterkere ploegen spelen ze sterk tot soms zelfs briljant, maar tegen de nummer laatst denken ze het op halve kracht af te kunnen. Ook in de Jupiler League werkt dat dus niet…

 8. Indojood

  Puntverlies is toch niet echt interessant. JA is opleiden en het laten terugkeren van 1e elftal spelers.

  1. AFCA my World

   Dat zie je helemaal verkeerd,ze doen ervaring op,en winnen geeft een boost ! Dus niet zo denigrerend over Jong Ajax ! ⚽️

   1. -buitenkantje rechts-

    Heeft niks met denigrerend te maken.. opleiden is het belangrijkst. Natuurlijk he liefst met overwinningen, maar dat is niet eerste prioriteit.

  2. Ab: Ik mis Johan.

   Precies Indojood, dat is de hele achterliggende gedachte bij JA. Zo’n beetje de enige gedachte die goed is en overeind gebleven is. Tenminste ……. als ze het bij JA ook zo zien ?

Reageren is niet mogelijk.