There are no ads, please add some


Keizer wil na winst op PEC nog geen conclusies trekken over systeem

Tegenover Fox Sports liet Marcel Keizer weten, ondanks de 3-0 overwinning, niet tevreden te zijn over het spel van zijn ploeg tegen PEC. ‘De eerste 20 minuten waren wel aardig. Daarna vond ik ons vooral heel erg slordig. We liepen vooral achter PEC Zwolle aan.’ Na de wijziging van het systeem liep Ajax uiteindelijk makkelijk naar 3-0 uit. ‘Ik ga na deze wedstrijd nog geen conclusies trekken over dit systeem. Als je zo slordig speelde met drie middenvelders krijg je het ook moeilijk. We hebben twee heel goede spitsen, dan moet je kijken of je dat kan laten renderen. Daar moeten we nog meer op trainen. Je moet als Ajax zijnde ook twee systemen kunnen spelen.’

Dolberg én Klaas-Jan Huntelaar verschenen in de basisopstelling. Keizer wilde niet kwijt wat voor rol hij de komende maanden voor Dolberg in gedachten heeft. De Deen was aanvankelijk de eerste spits van Ajax, maar Huntelaar scoorde tegen PEC tweemaal en de tiener wacht nog op zijn eerste treffer. “Er zijn meerdere opties. Ik wil alleen niet van de hak op de tak springen. We moeten nu kijken hoe we het volgende week gaan aanpakken. We moeten niet doen alsof Kasper niet meer kan voetballen, hij heeft een fantastisch jaar gehad”, zo benadrukte Keizer tot slot. “Het is logisch dat hij het even moeilijk heeft, dat kon je uittekenen. We moeten wel zorgen dat Kasper weer in goeden doen komt. Een speler vertrouwen geven is belangrijk.”

 

Lees meer op www.voetbalzone.nl


Gerelateerde posts

132 reacties

 1. Iceman

  Ik trek wel een conclusie of beter gezegd ik heb een punt er moesten meer doelpunten gemaakt worden dan aleen maar deze drie het had 5,a6 nul moeten zijn voor Ajax.

   1. AjaxKat

    Erg makkelijk. Het is een jonge speler die een vormdip heeft. Ook KJH heeft die periodes gehad. Ze kunnen hem desnoods wel een week of 2, 3 op de bank laten beginnen (in 3-4-3 of 4-3-3) en dan hopen dat het goedkomt. Er is geen Europees voetbal dit jaar dus ik vind dat er dan best ruimte mag zijn om te experimenteren (zie ze op dit moment ook geen kampioen worden namelijk), maar van dit plan B een plan A maken is gewoon een gebrek aan kundige mensen in de technische staf, TH én verdere leiding binnen Ajax. Mijn kijkplezier voor dit seizoen heeft nu in ieder geval een flinke deuk opgelopen.

    Vind het van de technische staf echt schrijnend dat een soort van plan B, nu een plan A is geworden. Al het logische verstand lijkt nu weg bij Ajax.

    1. Litmanen

     Het lijkt zo makkelijk, maar als je je 6 uit het elftal haalt dan stort alles in.
     Direct na het bekend worden van de opstelling reageerde ik al, kan dit wel?

     Keizer had alle lof gekregen als het met tien minuten 3-0 staat, maar meer spitsen opstellen heeft geen garantie.

     Mij lijkt het verstandig om Dolberg en De Ligt lekker even in de schaduw te zetten. Jong genoeg en je bespaart ze veel ellende. Het talent hebben ze. Komt vanzelf weer.

     Laat Lasse in elk geval spelen en eventueel aflossen door Frenkie. Laat Siem af en toe voor VdBeek spelen en wissel Ziyech ook eens. Zijn bondscoach doet dat ook, wat is het probleem? Vrije trappen kunnen Schone en de Hunter ook nemen.

     Maar vooral: ga geen debiele dingen doen zoals zonder zes spelen..

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Als je al zonder 6 speelt dan moet je een centrale verdediger door laten schuiven, zoals vroeger met Rijkaard. Dat had ook met Schöne gekund of met Frenkie, maar die zijn verdedigend te zwak. Ik had dan eerder Veltman centraal gezet in die rol, dan komt ie beter tot zijn recht dan op rechts.

     2. Litmanen

      Dat laatste ben ik wel met je eens, maar je systeem veranderen terwijl je voor een zes de goede spelers in huis hebt is zonde van de energie. Keizer noemt dit 4-4-2, belachelijk. Alsof Younes en Neres middenvelders zijn.
      Ajax is gebaat bij rust dus hou vast aan wat vorig jaar goed ging.
      Als we zondag in Den Haag geen 3 punten halen dan breekt de pleuris uit. Ik hoop dat Keizer dat begrijpt.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      442, 343, 433, … het maakt niks uit alleen waar je staat bij de aftrap. Het gaat er om met welke opdracht je de spelers het veld in stuurt en hoe de veldbezetting is. Vandaag speelden er vier voor met Zyech en Vd Beek zoals altijd daarachter. Dolberg of Huntelaar speelden allebei niet ‘op 10’ en de op het veld vacante ‘6 positie’ werd niet opgevuld. Het was dus meer 424, maar niet uitgevoerd zoals dat zou moeten. Kijk naar hoe Van Gaal dat deed (alhoewel dat dat vloeken is in deze kerk) met een 10 (Jari) en een inschuivende CV. Dan klopt de veldbezetting.
      Nu was het een beetje van alles, dus eigenlijk niks. Misschien dat Keizer dat bedoelde toen hij zei dat het systeem niet goed uitgevoerd werd, maar dat geloof ik niet. Dan zet je namelijk niet Dolberg ‘op 10’ maar Siem en laat je een opbouwend goede CV voor zijn verdediging spelen (zoals Veltman) of offer je een CV op voor een verdedigend sterke middenvelder (maar die hebben we niet meer na het vertrek van Bazoer en Gudelj). Kortom, wat mij betreft een onzinnig experiment voor een hele wedstrijd; leuk voor plan B of C als je iets moet forceren, meer niet. Gewoon Dolberg even in de luwte zetten, zoals je zelf al zei, en wat invalminuten geven om weer vertrouwen te krijgen.

 2. Indojood

  Dat we achter PEC aanliepen kwam door de verkeerde tactiek, alweer. Wat nou zelf trainers opleiden en het werk van Bosz voortzetten? Allemaal populaire prietpraat. Keizer is er (nog) niet klaar voor, vond hij zelf ook maar Sar en Bergkamp drukten hun zin door met hun eigenwijze porum.

  1. Litmanen

   Gedeeltelijk eens Indojood. De Boer kwam ook als onervaren binnen. Maar tactisch superstom om met 4-2-4 te komen. Elke fatsoenlijke tegenstander sloopt je.

   1. Indojood

    FdB deed het meteen goed, gewoon 4-3-3, erin volharden. Bovendien had hij.een status als topvoetballer dus aanzien.

   2. De seijs

    Litmanen, Dolberg is het grote probleem. Hij moet zolang hij niet in vorm is bij jong ajax ritme op doen. Maar daar moet ajax ballen voor hebben. Het gaat nu net als met Veltman hij moet spelen om eenieder transfer te maken. Het draait gewoon om geld. Zoals het tegen PEC ging kan gewoon niet! En Keizer is daar de eindverantwoordelijke voor.

    1. Litmanen

     Veltman lijkt me niet het grootste probleem momenteel.
     Keizer weet het niet meer en gaat nu gekke dingen doen.

 3. Bakkie

  Dolberg moet gewoon zijn minuten krijgen, ik denk dat we blij mogen zijn dat hij de afgelopen weken matig speelde, want nu speelt ie nog voor Ajax.
  Tegen makkelijke tegenstanders met Dolberg en Huntelaar spelen, tegen sterke tegenstanders alleen met Huntelaar.

 4. -buitenkantje rechts-

  Gewoon 3-2-3-2… hoe simpel wil je het hebben? Deze tactiek tegen Zwolle is gepruts.. ingegeven door belangen, maar niet door voetbal..

  1. Widi

   Dat zou ik wel eens willen proberen. Dit was niets. En dat vond ik vooraf ook al. Ik had zaterdagmorgen zelfs een discussie die dacht dat Dolberg achter Huntelaar zou gaan spelen. Ik kon me dat niet voorstellen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Zie topic “selectie voor duel met PEC Zwolle, Kluivert keert terug” eerste reactie.. Daar heb ik mijn persoonlijke voorkeur neergezet.

 5. JohnDoe77

  Zolang we die wedstrijden maar winnen terwijl Keizer en zijn staf de ideale samenstelling in elkaar puzzelen, valt de schade wel mee. En Dolberg vertrouwen geven is het enige dat je een spits kan bieden bij een dip. Of wellicht een wedstrijdje tegen een makkelijke tegenstander in het tweede zodat hij weer even “bloed” kan proeven?

   1. Litmanen

    Eens Widi. Neem die jongen in bescherming nu je een alternatief hebt.
    Geldt ook voor De Ligt. Voorzichtig zijn met je talenten.

 6. Charka53

  Gewoon weer terug naar het oude systeem met Klaas Jan in de spits Dolberg is vreselijk uit vorm daar hebben we nog niet veel aan dus voor hem een inval beurt en nu nog wat ballen van de vleugels voor de goal dan kan de hunt ze er in lopen zo moeilijk is dit toch niet.

 7. Kingkong

  Keizer trekt nog geen conclusie van uit zijn optiek heeft hij gelijk anders moet hij zich zelf een brevet van onvermogen opspelden en ontslaan om dat dit voor hem nog te hoog gegrepen is.

 8. dickst14

  Thuis tegen Zwolle ben je al de mindere op het middenveld. In uitwedstrijden wordt je helemaal weggeblazen met dit systeem.

   1. dickst14

    Met erop klappen bedoel ik dat ze 90 minuten vol gas moeten gaan. Ik ben wakker en het al niet eens met de opstelling sinds jouw idool rechtsback staat. Ga de dingen nou ook niet door elkaar halen het is allemaal al verwarrend genoeg voor je.

 9. Cootje Adriaanse

  Ajax hoort gewoon 4-3-3 te spelen. Dát is Ajax. Dát is waar je voor staat. Je hele jeugdopleiding is daarop geënd. En daar selecteer je je spelers op. Die hele zoektocht op dit moment door de technische staf….kom op zeg!

  1. HURBIE

   Idd te TRIEST voor woorden leek helemaal nergens op dat spel

   Johan zijn filosofie is ver te zoeken op dit moment

 10. Ab: Ik mis Johan.

  Op deze manier krijg je over twee weken thuis tegen Vitesse gewoon het deksel op je neus. Maar ja, iedereen binnen Ajax mag zijn eigen beoordeling doen en dan zal er dus weinig veranderen. Als er geen flinke wijzigingen komen dan vrees ik dat nog voor de winterstop de titel definitief uit zicht is. Wijzigingen in basis-elf, trainer en technische staf en TH zijn noodzakelijk.

 11. Ajax belg

  heb enkel de samenvat gezien,en daar was Dolberg weer niet te zien. Begin stilaan te denken dat niet het systeem maar Kasper zelf het probleem is.

 12. EugAjax

  Keizer op zich snap ik wel dat je je filosofie niet na 1 sleche beurt overhoop wil gooien en continu van hak op tak springen. Dat is ook zeker niet goed en zal niet bijdragen aan vertrouwen spelers. Toch is het erg risicovol op zo te spelen of afstemming onderling moet veel beter. Ik heb grote twijfels of de ingeslagen weg de juiste is. Aan de andere kant Rosenborg uit na rust tot die slechte wissel, VVV uit na inbreng Huntelaar en gister eerste twintig minuten geven aan dat het misschien mogelijk is. Elk nadeel heeft zijn voordeel en je kan elke week nu gericht trainen op 1 en liefst meerdere spelconcepten. Laten we hopen dat je snel je beste opstelling heb dan kunnen we echt jacht maken op de 34e😄👍

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Dolberg is geen 10. Met Siem was het wellicht nog gelukt, maar dit was/is gedoemd te mislukken. Zeker als de twee CV’s niet inschuiven op de 6-positie.

   1. EugAjax

    Goede punten Hoeda. Ajax heeft met 10 gespeeld met Litmanen en Siem komt inderdaad dichter in de buurt van type Litmanen dan Dolberg. CV moeten dan inderdaad doorschuiven. Die kwaliteiten hebben ze vooralsnog niet dus ik denk ook dat wat Keizer beoogde niet haalbaar is met onze selectie.

 13. PvL020

  Het spelletje wat Keizer wilt spelen, verdedigers die doordekken, kan niet want dat zit niet in dezeverdedigers en hebben daar de kwaliteiten niet voor en dan heb je idd mensen te kort op het middenveld. Met Frenkie erin liep het gelijk anders, wat een heerlijke voetballer is dat zeg!!! Hoop snel dat Orejuela kan spelen voor Dijks.

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Orejuela zal nooit voor Dijks spelen. Rechts en links zijn twee verschillende zaken.

  2. Litmanen

   PvL, zonder Dijks dan omdat die er niet was, maar alle verdedigers dekten vorig jaar door. Dat maakte Ajax zo sterk.

 14. Widi

  Ik was enthousiast over het doorschuiven van Keizer. Dat was met name gebaseerd op wat ik vorig seizoen zag van Jong Ajax. Gewoon duidelijk, simpel, mooi aanvallend voetbal. Ik heb inmiddels mijn twijfels. Keizer lijkt geen beslissingen te durven/mogen nemen. Daarnaast zie ik hem op de bank voortdurend steun zoeken bij Spijkerman. Winter zit er net zo bij als Spijkerman onder Bosz. Erger nog: Winter lijkt zich te verwonderen over het feit dat hij daar zit. We hebben dus iemand uit de Ajax jeugd die daarna een internationale carriere had en heel veel interlands speelde die niets toevoegt. We hebben ook een bejaarde zonder noemenswaardige carriere die veel invloed lijkt te hebben. Dat is niet goed. Het TH doet er goed aan om meteen naar alternatieven te gaan kijken, die uiterlijk in juli volgend jaar moeten aantreden. Spijkerman en Winter sowieso weg. Vervangers: of twee goede assistenten, of een nieuwe hoofdtrainer en een nieuwe assistent. Keizer kan dan ook assistent zijn.

 15. swa

  Ik vind Keizer echt een ramp. Paar wedstrijden hiervoor loopt hij steeds te verkondige dat hij opzoek is naar een systeem met Dolberg en Huntelaar. Komt lekker sterk over. En vooral slim om je tachiek zo prijs te geven. Met de 4-4-2 (eigenlijk 4-2-4) opstelling van gister, ga je het ook niet redden. Middenveld wordt met dit systeem zo overlopen. Ajax had voor een coach moeten gaan met veel ervaring. Ik wordt moe van dat verhaal dat van Gaal ook geen ervaring had voordat hij bij Ajax begon. Van Gaal is dan uniek, daar lopen er geen 2 rond van op deze wereld.

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Gelukkig is er inderdaad maar één van Glla. Moet er niet aandenken dat er twee backstabbers zouden rondlopen 😉.

   1. EugAjax

    Die lopen er wel AB. Of vond je dat van jezelf geen backstabben bij Widi? 😂😂😂 sorry mega inkoppertje man 😂😂😂⚽️⚽️⚽️

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Eug, nu mijn inkoppertje: bek houden, je stookt en daar heb je een hekel aan, zwakzinnige

     1. EugAjax

      Wie uitdeelt AB moet kunnen incasseren….ik denk effe checken en nee wat ik al dacht de man kan dat niet. Jammer

     2. Litmanen

      AB, tel nou eens tot tien voordat je gaat schelden en hele families gaat bedreigen. Wat heeft het je opgeleverd tot nog toe?

 16. Kingkong

  Geheel eens met swa .
  De spelers hebben geen ontzag voor keizer en dan zal je het nooit redden.

 17. KBouter

  Lees van alles..zelfs 3-2-3-2 systeem.

  Man man man..waar halen ze het vandaan…de competitie is al lang begonnen en Europees zijn we uitgeschakeld!!

  En dan nu nog gaan testen met een ander systeem dat niemand kent???

  Dan kun je het kampioenschap wel helemaal gedag zeggen.

  Ajax moet gewoon 3-4-3 of 4-3-3 gaan spelen, dat zit ze met de paplepel ingegoten!!

  Nu tijdens de competitie is er domweg géén tijd om van systeem te oefenen. Keizer loopt zwaar…maar dan ook zwaar achter met zijn programma!!

  1. Widi

   KBouter, er is één voordeel van niet Europees spelen: je reist niet en je bent de hele week op de Toekomst. Veel meer tijd om dingen te oefenen en in te slijpen. We hebben nu dus juist wel tijd. Ondertussen moet er in het weekend wel gewonnen worden natuurlijk.

   1. KBouter

    Onzin…daar is juist geen tijd voor. We zijn uitgeschakeld omdat Keizer/Ajax achter de feiten aanloopt en zijn zaakjes niet op orde heeft.

    Nu gaan testen met een ander systeem, en je word opgevreten door het middenveld van Psv, Feyenoord, Utrecht, Vitesse en noem maar op.

    Dat Ajax gisteren alsnog met 3-0 won …verbaasde me echt, want dat kwam echt niet omdat ze klassen beter waren dat Zwolle.

    Om Ajax weer op rails te krijgen, moeten we back to basis, wanneer dat er nog niet ingeslepen zit, moet je never nóóit aan iets anders beginnen want je kunt nergens op terug vallen…domweg omdat er niets is!!

    Daarbij ben ik vanaf broekerpoepertijd gek op Ajax, als ze toen andere systemen hadden gespeeld zong ik wekelijks hand in hand, of lulde ik wel iets met een zachte G !!

    1. Widi

     Ook Ajax heeft nog met een rechts- en linksbinnen gespeeld. Je moet mee met de tijd. Ik begrijp niet dat je kunt tegenspreken dat we tijd hebben nu jij ook weet dat we alleen in het weekend gaan spelen en alleen in NL. Maar goed….ieder zijn mening. Godverdomme😉

     1. KBouter

      Dat je meerdere systemen gaat oefenen….en helemaal als je door de week de groep bij elkaar hebt is dat heel goed.

      Maar je zal eerst je basis onder de knie moeten krijgen, en dat hebben ze nog niet.

    2. Ab: Ik mis Johan.

     Eens KBouter, voordat je het weet sta je 10+ punten achetr twee of drie andere teams en kan je het vergeten. In de tijd van Frank is het al diverse malen gezegd: eerst Spijkerman er uit.

    3. -buitenkantje rechts-

     Door je hang naar vroeger gaan we niet beter spelen.. 3-2-3-2 komt inderdaad van mij. Mijn principe is dat je eerst kijkt naar de selectie die je hebt en daar het systeem op aanpast. Daarbij is leidend dat de beste spelers opgesteld moeten worden. De beste spelers bij Ajax zijn middenvelders. Laat daar nu het probleem zitten! We worden overlopen op het middenveld! Onvoorstelbaar.. Met 4-2-4 breng je een soort knip in het elftal. Dat kan iedere amateurcoach je vertellen.. Een zware achterhoede en een zware voorhoede, maar geen middenveld!
     Dit druist in tegen alles wat Cruijff ooit gedaan heeft.. Cruijff begon zijn team altijd op het middenveld. Heers je over het middenveld dan heers je ook over de wedstijd. Ik vind het onvoorstelbaar dat je met de kwaliteiten in je team het middenveld niet gewoon “pakt”.. Met een Frenkie, Siem, Lasse, Hakim, Donny moet je zeker in de eredivisie iedere tegenstander van het velt tikken..
     Begin door de uitlatingen van Keizer en de keuzes in het velt echt te twijfelen aan de geschiktheid van hem. Op korte termijn.. oplossing. Keizer wordt assistent.. Winter hoofdcoach.. Spijkerman met een seizoenkaart met pensioen sturen. Vervolgens Laudrup proberen te strikken voor na de winterstop.

     1. Indojood

      Cruijff zou nooit 3-2-3-2 doen. Wat een onzin. Altijd vleugels bezet houden om een breed veld te krijgen. Zo kan je de verdediging uit elkaar trekken. Een twee-mans blok voor de verdediging is de Mourinho variant op klassiek catenaccio. Chelsea en ManU spelen zo onder hem.

      Wil je saai voetbal zien dan moet je 3-2-3-2 of 3-5-2 gaan spelen.

      Als je gewoon googlet op Cruijff en speelwijzen en dan naar afbeeldingen gaat dan zie altijd 4-3-3 of 3-4-3.

     2. -buitenkantje rechts-

      Ieder systeem kan aanvallend of verdedigend uitgevoerd worden. Ik vind 3-2-3-2 juist een erg aanvallend systeem met 3 spelers achter de twee spitsen om de verdediging van de tegenstander onder druk te zetten en de spitsen te voorzien van aanvallende impulsen.. Met twee opkomende backs die ook nog buitenom komen heb je een super aanvallende opstelling..
      Cruijff was vernieuwend en een ziener..zocht altijd naar oplossingen en zou nooit hebben gegoogled voor een opstelling. Nogmaals, hang naar het verkeden zorgt er niet voor dat je beter gaat voetballen.

     3. Indojood

      De suggestie van het googlen was om te laten zien dat Cruijff in al die jaren dat hij onder ons was altijd 4-3-3 of 3-4-3 speelde. Het ging niet om de suggestie dat Cruijff zelf zou gaan googlen. Beetje goedkoop scoren, buitenkantje rechts.

      Iedereen die zich in Cruijff verdiept heeft weet hoe hij speelde en deed dat nooit met een twee mans aanval omdat hij het veld wilde breed houden en de verdediging van de tegenstander uit elkaar wilde trekken zodat er ruimtes ontstaan. De buitenspelers stonden daar zodat de backs van de tegenstanders in toom worden gehouden inclusief het afjagen, een klassiek voorbeeld van de defensieve denkwijze van Cruijff.

      Het is geen hang naar het verleden, vorig seizoen speelde we 4-3-3, dat ging best goed maar nu Sanchez en Klaassen weg zijn moeten we opeens 3-2-3- of 3-5-2 gaan spelen.

    4. Indojood

     Het wrange is dat er helemaal geen reden was tot dit geklooi. Bosz speelde keurig 4-3-3 met de punt naar achteren. Dit had gehandhaafd moeten worden met vervangers voor Klaassen en Sanchez inpassen.

     1. Ab: Ik mis Johan.

      Maar ja Indojood, tihden veranderen zeggen ze, speelwijzen moet je aanpassen zeggen ze. Ze passen zaken aan omdat ze geen verstand hebben van de uitvoering, dat vergeten ze erbij te zeggen.

     2. -buitenkantje rechts-

      Zie boven AB.. Ook onder Bosz was ik nuet enthousiast en vond ik het middenveld onderbezet.. Ziyech die als marathonloper gebruikt werd en daardoor geen actie meer kon maken.. Ook toen al een geïsoleerde Dolberg die veel te weinig aanvoer kreeg.. Sinkgraven die verdedigend een drama was..Bosz heeft ontzettend veel te danken aan Sanchez die verdedigend bij alles corrigeerde, zodat het soms leek alsof zelf Sinkgraven en Veltman redelijk konden voetballen.. Verder had Bosz ook Traoré die zijn mankementen heeft
      , maar o zo belangrijk was in belangrijke wedstrijden..Laten we nu niet doen of het onder Bosz zo geweldig was.
      Bovendien leven we nu en moeten we het doen met de spelers die we nu hebben.. Keizer is hoofdcoach en zijn beslissingen geven mij tot nu toe weinig vertrouwen.

     3. Ab: Ik mis Johan.

      Ook voor jou BR. Ik heb genoeg commentaar gehad op spelers die Bosz de voorkeur gaf of de positie waar ze werden gezet. Feit is dat is zoveel bliher werd van het aanvallend ingestelde plan en uitvoering op zich. Dat was een verademing onder Bosz vanaf de start. Direct was duidelijk dat we niet meer het de Boer/Soijkerman concept moesten aanzien. Dat spelers moesten wennen, logisch maar veruit het merendeel lijkt het dit seizoen gewoon vergeten of ze hebben dus te maken met hele andere opdrachten.

     4. Litmanen

      BR niet om lullig te doen maar in de laatste vijf wedstrijden van Sanchez stapelde hij fout op fout. Fantastische verdediger, groot talent, maar zeker nog niet foutloos. Dus dat van die dramatische verdedigers valt wel mee. Sinkgraven, groot talent die Ziyech beter laat voetballen. Verdedigen kun je leren. Goed voetballen krijg je van Onze Lieve Heer mee.

     5. KBouter

      Back To Basis…4-3-3 en wanneer de tegenstander met twee spitsen speelt kun je 3-4-3 gaan spelen…als je dat goed beheerst, kun je aan een ander (derde) systeem denken, alhoewel ik me afvraag waarom.

      Ben er wel met Br eens dat het zonde is dat je zoveel goede middenvelders hebt en je er maar 3 of 4 kunt gebruiken. Maar dat is topvoetbal, de beste stellen zich op en de bank maakt je kampioen.

      Ben trouwens van mening , als Wober én Orjuela van uitstekende toegevoegde waarde zijn achterin, we hier in Nederland verplicht met 3-4-3 moeten spelen!

     6. KBouter

      Ben altijd fan van Dolberg geweest en gezegd…laat hem spelen om zijn vertrouwen terug te krijgen.

      Maar als ik hem zo zie spartelen, dat moet hem zelf ook zeer doen en als ik Hunte zo te keer zie gaan, dan benadeeld het je cluppie om maar domweg aan je geliefde gedachtegang te houden. Dus Dolberg ff uit de luwte.

     7. Indojood

      Als je zo denkt dan begrijp je Johan niet, het idee was om creatieve spelers op te leiden die dan zelf voor de beste oplossing kiezen. Ik lees hierboven zelfs 3-2-3-2, het ultieme Mourinho systeem met feitelijk twee extra verdedigers op het middenveld!

      De klassieke aanvallende ploegen die door Cruijff geïnspireerd waren zochten altijd naar ruimte. Het klassieke Nederlandse denken, hoe ga je efficiënt om met de beschikbare maar beperkte ruimte? Wij richten ons land zo in dan moeten we dat ook op het veld zo doen. Daarvoor is creativiteit nodig.

     8. -buitenkantje rechts-

      Jij leest het en interpreteerd het zoals het jou uitkomt. Schermen met Mourinho vind ik goedkoop scoren Indo.. Nog aals met zowel Dolberg als Huntelaar in de spits.. Met achter de spitsen Ziyech, vd Beek en S de Jong is een garantie voor doelpunten en aanvallend voetbal.. Als dat niet in jouw Cruijff dogma past.. Jammer dan. Cruijff as vooruitstrevend.. wat jij doet is blijven hangen.. zou Cruijff nooit doen.

     9. KBouter

      Br…ik lees Dolberg en Hunte spits, daarachter Ziyech, Beek Siem ( je hebt hem vast al zien spelen omdat hij er al in staat?)
      Daarachter twee verdedigende controleurs..Frenkie en Lasse? en daarachter twee opkomende backs en een CV?

      Ajax moet spelen met inderdaad…wel backs die op moeten komen, maar het zijn géén vleugelaanvallers. Ajax moet spelen met een opkomende CV, en dat systeem wat jij wil spelen is daar geen ruimte voor en je speelt zonder vleugelspitsen. Dan heb je ook niets aan een kopsterk Hunte of Dolberg, daar kun je beter spitsen inzetten die het moeten hebben van froemelgoals .

     10. -buitenkantje rechts-

      Goed opgemerkt KBouter.. In mijn basisopstelling staan geen vleugelspitsen. Met opkomende backs is dat goed te ondervangen. Bovendien zou je Siem ook kunnen wisselen voor Neres op rechts en bv Ziyech voor Kluivert op links. Varianten genoeg. Dus aanpassen naargelang vorm van de speler en de tegenstander.

     11. -buitenkantje rechts-

      Ik denk dat er op korte termijn ‘iets’ moet gebeuren KBouter.. Belangrijkste is dat Spijkerman vertrekt en dat Keizer geen hoofdcoach meer is. Winter kan tot aan de winterstop dienen als tussenpaus. Daarna Laudrup bv als opvolger.

     12. Ab: Ik mis Johan.

      Spijkerman weg, per direct en Keizer assistent en per direct een opvolger maar never Winter. Eventueel Laudrup als hij de aanvallende visie heeft. We zitten dus vlak bij elkaar. Zijn de details 😉

     13. -buitenkantje rechts-

      Laudrup is nu trainer in Qatar.. en er moet nog wat oud zeer weggewerkt worden denk ik gezien de uitlatingen van zijn zaakwaarnemer. Dus puur even pragmatisch.. Eerder mag hoor als dat mogelijk is.

     14. Widi

      Ik heb die zaakwaarnemer niet gehoord. Maar schiet me nu te binnen dat Ajax en Laudrup hebben geprocedeerd over belastingafdracht. Volgens mij is Slop de enige die daar bij was. Ik denk dat je met Winter van de regen in de drup raakt.

     15. Hoeda Fak Ajoe

      Gaat denk ik niet werken BR, omdat je dan in feite krijgt wat je vandaag zag, namelijk een platte 424. In een wedstrijd als vandaag zou een 343 kunnen werken, maar dan met een echte 10 zoals Siem en een inschuivende CV (dat zou in mijn ogen alleen Veltman kunnen zijn) of 3 verdedigers met daarvoor een echte verdedigende maar creatieve middenvelder, maar die hebben we niet meer (Bazoer of in mindere mate Gudelj). Lasse of Frenkie zijn verdedigend onvoldoende en spelen met te veel risico om die rol te pakken. Wellicht kan Donny het wel?

 18. AFCA my World

  Laat hem (dolberg)eens een tijdje in jong spelen,daar kan je ook ervaring opdoen en de vorm terug vinden! ⚽️

 19. AFCA my World

  Laat hem (dolberg)eens een tijdje in jong spelen,daar kan je ook ervaring opdoen en de vorm terug vinden! ⚽️

  Laat dolberg eens een tijdje in jong spelen om plezier ervaring en vorm terug te vinden! Iedereen blij ! ⚽️

 20. Widi

  Mijn zondag is goed! Altijd heel blij als Pisvee verliest. Die staan vast onder ons. Nu die kakkerlakken nog. Mischien komend weekend al. Laat ze elkaar maar afmaken. Eind september staat Ajax bovenaan.

  1. EugAjax

   Widi, het zou toch wat zijn eerder dan verwacht de macht naar ons toetrekken…….we gaan ervoor 😄wat een begin daar in Heerenveen hahaha

  2. -buitenkantje rechts-

   Heerenveen speelde fantastisch en was heer en meester.. Volgende week PSV – Fey betekent sowieso puntverlies voor een van beiden. Goede zaken voor Ajax, maar dit mag niet afleiden van de problemen die we zelf hebben.

   1. EugAjax

    Eens BR ik zit beetje te dollen her en der maar dat Ajax nog heel veel moet verbeteren lijkt me open deur. Maar toch het lijkt erop alsof we uit dal beginnen te klimmen. Hopelijk geen stuiptrekking maar begin van iets structureel moois

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Heb jij gisteren wel gekeken naar de wedstrijd? Noem jij 15 minuten leuk voetbal “uit het dal klimmen”. Jij hebt er echt geen verstand van hoor.

    2. KBouter

     Gvd Eug…where the fuck baseer jij op dat Ajax uit het dal kruipt.

     Wat ik gisteren zag, komen we er elke week dieper in!

     1. Indojood

      Het probleem met de mening van Eug is dat hij volledig voorbij gaat aan de teloorgang van ons voetbal als geheel. Studio Sport kijken is een verschrikking tegenwoordig en Ajax deelt vrolijk mee in de malaise. Ik sluit zeker niet uit dat we in mei met de schaal in onze handen staan (een schande wanneer dit niet zou gebeuren) maar welke waarde heeft het nog als je mijlenver in Europa bent achterop geraakt en het voetbal is om te huilen zo slecht.

     2. EugAjax

      Nee Indojood daar ga ik niet aan voorbij. Voetbal is inderdaad nog niet best, maar we zijn slechts 4 van 34 onderweg. Je haalt er steeds paar woorden uit betoog van me. Bosz speelde nog slechter in begin en werd uiteindelijk een trainer die jij bewondert. Dat is wat ik steeds bedoel…..jij rekent af als een nieuwe trainer net begonnen is ik reken af aan einde seizoen, zoals het hoort. Europa heb ik al zoveel over gezegd. Ja achterop inderdaad nog lang niet stip aan horizon in zicht (winst CL). Dit seizoen was incidenteel dieptepunt, en vorig jaar incidenteel hoogtepunt. Ajax is middelmaat in Europa en dat irriteert mij heel erg. Maar dit dieptepunt dit seizoen heeft gewoon andere oorzaken. Jij vond iets ironisch tijdens wedstrijd Nice weet je nog? Sindsdien ‘gebruik’ je domper in Europa om beleidsmakers, en staf door slijk te halen. De man die het in eerste wedstrijd over ironie had in dat opzicht is nu zelf heel ironsich bezig. Ik weet het is de grote teleurstelling. Alleen problemen aanpakken bij de bron, het vervelende is dat missen Europees voetbal voornamelijk te danken is aan iets war je absoluut niet op voorbereid bent en dus helemaal niks aan kan doen. Voor mij nog steeds heel simpel en ironisch dat mensen zelfs in dat opzicht korte termijn geheugen hebben. Zelfs de man die meteen over die ironie achreef…….ergo die situatie die ik benoem word nu zelfs tegen me gebruikt door een zeker duo…….ach laat maar
      Het is kut blijft kut en het gaat nooit meer wat worden met deze sukkels aan bewind. Onvoorstelbaar zoveel dombos.
      Even voor goede verstaander laatste twee zinnen cynisch rest bloedserieus!
      We gaan het zien. Ik kan alleen maar hopen dat Ajax snel omhoog geslagen weg doortrekt in spelniveau en als we dan dubbel hebben is het toch nog een fantastisch seizoen! Wat mij betreft. Met alleen landstitel goed seizoen en met alleen beker of niets echt een drama seizoen. En in laatste twee gevallen kan jij en nog wat meer mensen eindelijk JUICHEN want voor goed verstaander dan gaan Sar en paar anderen weg. Nou koop alvast een ADO sjaal, dat is de volgende tegenstander! Succes mannen dit seizoen.

     3. Ab: Ik mis Johan.

      Omhoog gelagen weg doorzetten???? Oh ja, we hebben tenslotte drie punten. Dat telt het zwaarst. Doodmoe van die gast.

     4. EugAjax

      Kbouter, laten we erop houden dat ik het hoop. Er staat ook “lijkt erop” en “hopelijk geen stuiptrekking”. Waar baseer ik het op? Eerste 20 minuten was gewoon genieten. Goal 2 en 3 zeer goed uitgespeeld en mooie aanvallen. Nul tegen goals in laatste twee wedstrijden. Zwolle heeft nauwelijks hele grote kansen gehad. En dat met een slechte opstelling. Individueel hebben we goede tot zeer goede spelers. Vertrouwen is ver te zoeken en alleen wijstparrijen gaan dat geven.
      Daar hebben we er nu drie van. Ziyech vond ik gister al beter dan eerste paar duels. Uit dat soort kleine details put ik hoop dat we dieptepunt hebben gehad. Ik denk zelfs dat als Keizer gewoon doet in zijn opstelling en toe gaat geven dat Dolberg even op de bank moet. Dan met een logische opstelling ben ik ervan overtuigd dat we gewoon een goede tot zeer goede selectie zeker voor Nederlandse begrippen. Daarom verwacht ik de dubbel. Als Ajax eindelijk de beker serieus neemt na al die jaren 😄

  3. Yindi

   De wens is de vader van de gedachte WIDI. Als ik moet kiezen (in het geval dat er een winnaar uit moet komen), kies ik voor 010. Dat komt omdat er bij Pisvee door de jaren heen van die zeikerdjes rondliepen en nog steeds.
   Overigens had Hendriks afgelopen weekend ook een (vuur) rode kaart moeten hebben. Die werd echt gespaard door de scheids (waarschijnlijk) omdat Lozano er al een had.

 21. Kingkong

  He BKR onder bosz werden wel spelers beter dat is het verschil tussen trainers die ze gewoon aan

 22. Kingkong

  He BKR onder bosz werden wel spelers beter dat is het verschil tussen trainers die ze gewoon aan de gang houden en trainers die via individuele spelers het team sterker maken!

 23. Indojood

  -buitenkantje rechts-,

  Mourinho begon met zo’n tweemans blok voor de verdediging, extreem verdedigend. Backs die ook de aanval moeten verzorgen over de vleugels? Leuk maar wij hebben geen Alaba, Dani Alves of Jordi Alba. Een beetje realisme mag wel. Er is niets mis met 4-3-3 of 3-4-3 zolang de trainer er zelf in gelooft en dit weet over te brengen op de spelers. Het gebrek aan interactie tussen staf en groep is een groot probleem hier.

  Leuke discussie over Keizer, Spijkerman, Winter, etc. De euforie van het zelf opleiden van trainers is snel verdwenen. Ik heb in juli al gezegd dat er een groot risico werd genomen door Keizer aan te stellen en Spijkerman belangrijk te maken. Het was al besloten dat hij naar JA zou gaan. Toch zit die bloemkool er weer gewoon. Wat er nu gebeurt met de staf was te voorspellen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Nogmaals.. word er een beetje moe van om mezelf telkens te hehalen.. het is een extreem aanvallend systeem! Ook zonder opkomende backs.. dat je moet beschikken over Alves of Alba om dit systeem te spelen is ook onzin.
   Met 4-3-3 soeken werkt alleen met een inschuivende CV die we hebben verkocht (Riedewald) 3-4-3 zou kunnen, maar is riskant tegen sterkere tegenstanders.

   1. Widi

    Je kunt net zo goed tegen een muur praten. Ik heb het geprobeerd. Werd er ook moe van. En ik moet Indojohan toegeven: hij is onvermoeibaar😂😂

 24. Indojood

  EugAjax, wat nou statistieken. Ajax glijdt steeds verder weg, we zijn al uit Europa, het spel is abominabel en we hebben een staf en leiding die onvoldoende presteren. En dat alles in een competitie van een bedroevend niveau. Als je dat maar blijft negeren en vindt dat we goed bezig zijn dan heeft discussie geen zin.

  1. Widi

   Dat heeft het sowieso niet. Lees de bijdrage van BR 13.44 uur nog eens. En nog eens. Vooral de eerste zin. En laat dat eens een half uurtje op je inwerken. Niet reageren. Alleen lezen.

  2. EugAjax

   Klopt Indojood discussieren met je heeft geen zin. Nog even iets anders ironisch. Bosz werd geen eens kampioen in die zo zeer slechte Eredivisie (ben ik trouwens mee eens niveau is slecht), maar ach als je maar mooi voetbal speelt dan is een prijs niet belangrijk toch. Zo gelezen in Johan boek toch? Overigens weer een foute conclusie uit dat boek van je (net als opbouwen via backs) maar goed we komen er nooit uit. Ik hoop op Ajax succes jij even een seizoen niet want dan gaan de mannen weg nogmaals succes!

 25. Brokamp

  Toch wel triest om te zien dat we net als vorig jaar nog zoekende zijn naar het juiste systeem. Gelukkig winnen we wel anders loop je het hele seizoen achter de feiten aan. Nu die 2 nieuwe jongens moeten er gewoon in dan kun je ook zien of ze beter zijndan wat er nu staat. Het is doodzonde dat Schone en de Jong op de bank zitten. Daarom eens kijken wat jullie vinden van het volgende. Stel onze 2 nieuwe jongens doen het beter dan Schone en deLigt in het centrum. Schone heeft met zijn ervaring het inzicht om in het centrum te spelen. Middenveld vd Beek, de Jong en Zyech. Voor Neres/Kluivert, Huntelaar, Youness/Cerny. Schone kan bij balbezit doorschuiven naar de 6 positie waar hij het vorig jaar zo goed deed. Dan sta je ineens met 4 middenvelders met veel scoren vermogen. Je hebt dan genoeg aan 3 verdedigers. Orejuela rechts en Wober op links. Alleen de Ligt blijft dan staan van de oude verdediging. Alle kritikasters tevreden. Als de vleugel verdedigers mee op komen moet hun positie wel goed worden overgenomen door de middenvelders. Ik zou het wel eens willen proberen.

Reageren is niet mogelijk.