Huntelaar belangrijk bij 3-0 zege Ajax tegen PEC Zwolle

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-0 weten te winnen. Na een uitstekende openingsfase en een prachtige 1-0 via een hakbal van Klaas-Jan Huntelaar zakte de ploeg in. Uiteindelijk liep het na wijziging van de speelwijze van 4-2-4 naar 4-3-3 nog naar 3-0 uit via een treffer van Ziyech en de tweede van de avobd van Huntelaar: 3-0.

Marcel Keizer koos tegen De Blauwvingers voor een uiterst aanvallende 4-2-4-formatie met Klaas-Jan Huntelaar én Kasper Dolberg. Ajax startte furieus en PEC leek in het eerste kwartier rijp voor de slacht, maar de sterk combinerende Ajacieden vergaten zichzelf te belonen en de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Ondanks een handjevol doelpuntwaardige kansen werd er voor de rust slechts één keer gescoord. Die ene treffer was wel een prachtige goal: Op aangeven van David Neres schoof Klaas-Jan Huntelaar de bal in de zesde minuut op artistieke wijze (achter zijn standbeen langs) in de verre hoek achter Diederik Boer, die tot afgelopen zomer onder contract stond bij Ajax.

Ajax rook na de vroege 1-0 bloed en bleef naar hartenlust combineren, maar treffers leverde het niet op. Na een kwartier ging de Amsterdamse storm liggen en werd Ajax ook slordig. PEC was echter niet scherp genoeg om Ajax af te straffen. Na rust bleef hetzelfde spelbeeld en Keizer greep in door Justin Kluivert en Frenkie de Jong te brengen voor Kasper Dolberg en David Neres waardoor Ajax vanaf de 60e minuut 4-3-3 ging spelen. Met de twee talenten koud in het veld legde scheidsrechter Serdar Gözübüyük de bal – na een overtreding van Bram van Polen op Kluivert- op de stip. Ziyech eiste de pingel op, maar faalde. Hij had echter niet lang nodig om zijn fout goed te maken. Na voorbereidend werk van Huntelaar en Kluivert zorgde Ziyech in de 71e minuut met een intikker voor de beslissing: 2-0. In de 88e minuut maakte Huntelaar nog een doelpunt op aangeven van Frenkie de Jong.

Door de overwinning staat Ajax op negen punten. Drie minder dan Feyenoord, dat zaterdag won van Heracles en evenveel als PSV, dat zondag op bezoek moet bij sc Heerenveen.

Ajax-PEC Zwolle 3-0 (1-0)
6. Huntelaar 1-0
70. Ziyech 2-0
88. Huntelaar 3-0

Bijzonderheden:
65. Hakim Ziyech mist een strafschop

Kaarten:
Geel:
Veltman, Van de Beek (Ajax), Bakker (PEC Zwolle)

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks; Van de Beek, Ziyech; Neres (Kluivert 62′), Huntelaar, Dolberg (F. De Jong 62′), Younes;
Wissels Ajax: Van Leer, Wöber, Orejuela, Schöne, F. de Jong, S. de Jong, Kluivert, Cerny.

Opstelling PEC Zwolle:
Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Saymak (Israelsson 77′), Bakker, Thomas; Namli, Parzyszek (Nijland 66′), Mokhtar (Ondaan 66′).
Wissels PEC Zwolle: Van der Hart, Hauptmeijer, Freire, Marinus, Nijland, Ondaan, Israelsson, Dekker en Van Looy.

 

Related posts

101 Comments

  1. Bakkie

   Klopt Indojood, we domineren niet meer… Maar het systeem met twee spitsen zorgt wel voor gevaarlijke kansen en dus (dit keer 3) goals

   1. Indojood

    De 2-0 was een counter en de 3-0 één voor de statistieken. PEC had gewoon het middenveld in handen, tegen een sterkere tegenstander ga je giga op je bek. Gewoon een waardeloos systeem.

    1. BobbyHaarms

     Dat was ook mijn eerste gedachte Indo. Een sterkere tegenstander had dit Ajax zomaar met 3 of 4 goals van de mat kunnen spelen. Er was geen lijn in het spel te bespeuren en PEC kwam er soms gewoon met speels gemak doorheen.

     Het niveau was, op de schitterende openingsgoal na, gewoon weer bedroevend.

     1. HURBIE

      De sterke spelers zitten op de bank en de mindere erin onbegrijpelijk
      Zoveel mogelijk oudere erin en aanvullen met goeie jongeren

  2. Widi

   Ik zeg niet dat jij het was hoor. Dat weet ik gewoon niet meer. Maar wat is er hier vorig seizoen veel geklaagd over het spel (billenknijpen) de trainer (kakkerlak) en de spelers (Duitse dwerg, Traornee, etc.) Ook na de winterstop ging dat gewoon door. Wrang dat dan nu wordt vastgesteld dat van het voetbal van toen niets meer over is. Zo slecht was het toen misschien nog niet…..

 1. Valentino

  Huntelaar laten staan en zeker ook Neres laten staan. Verder snel Wöber erin en Dijks eruit.

 2. KBouter

  Dolberg zwaar in een dip, zat hij vorig jaar ook al dus lekker dat we Hunte erbij hebben.

  Wat Keizer verder laat zien en wat hij wil lijkt waanzin, vrienden om me heen zeggen..gun hem de tijd, maar tegen de tijd dat het uit de hand loopt is het elftal ziek vrees ik.

  Keizer wieberen of een sterke, naar dan ook sterke assistenten op de bank, want wat hij dit seizoen laat zien is Ajax onwaardig. Welke idioot gaat uit van een systeem met 4 aanvallers, waarvan Dolberg op 10 móet spelen…met een verdediging die wij hebben als geitenkaas…en met 2…ja twee middenvelders die het mee verdedigen ook niet uit gevonden hebben!! Kansloos dit!

  En ja…ik durf dat te zeggen!!

  1. Indojood

   Inderdaad ziek, Keizer maakt de selectie kapot zo. Er is geen chemie, spelplezier bij de spelers en het is het aankijken niet waard, dit spel.

   1. Litmanen

    Bovendien, de sterkhouders van een elftal, mensen als Frenkie en Lasse zitten op de bank. Een niet goed functionerend centrum kan niet zonder 6. Nu al helemaal niet.
    VdBeek en Ziyech zijn voetballers met veel risico in hun spel. Keizer kan niet zo stom zijn dat hij het zelf niet ziet.
    Ik denk dat hij door de omstandigheden is gedwongen dit uit te proberen om zo tegen zijn selectie te kunnen zeggen: zo kunnen we dus niet meer spelen.
    Dan hoeft hij de volgende keer niet uit te leggen waarom een van zijn spitsen op de bank begint.
    4-2-4 is zelfs in Nederland zelfmoord.

    1. KBouter

     Één van zijn spitsen zat al op de bank…hij is uit eigen wil met die twee spitsen gaan spelen. Frenkie de Jong mag je nog geen sterkhouder noemen…maar inderdaad als je zo vol risico gaat voetballen, heb je een Frenkie, Lasse, Nigel, of een Poulsen type nodig op 6.

     Wat een waanzin dit!

    2. Indojood

     Dan zou dat wel heel triest zijn, om een punt te maken.

     Wij zijn godverdomme Ajax, wij spelen altijd met een 6, zo’n beetje de belangrijkste positie. In balbezit veld breedhouden met buitenspelers en opkomende backs, de tegenstander dwingen grote ruimtes te laten belopen en tegelijkertijd op te jagen.

     Ik geloof niet in twee centrumspitsen. KJH is de man in vorm en in een slecht draaiend team is hij belangrijk. Dolberg komt later wel weer. Nu is het juist zaak om vastberadenheid en vastigheid te tonen. Gewoon 4-3-3 of 3-4-3 als de tegenstander met 2 aanvallers speelt. Ben ook geen voorstander van 3-2-3-2 of 3-5-2, veel te verdedigend.

     1. HURBIE

      Kan me helemaal voorstellen dat jij je eigen kwaad maakt Indojood het was niet om aan te zien
      Wat een gepruts allemaal
      Mag ik een keer een zwaard van je lenen Indo

     2. Indojood

      Hurbie, ze zijn voor de sier, hè, haha. Mijn klewang is voor tegen inbrekers, gelukkig nog nooit hoeven te gebruiken.

      Wel apart dat mensen denken dat ik gewelddadig ben, ik zorg er gewoon voor dat ik mezelf kan verdedigen als ik ongewenste gasten in huis heb.

     3. Widi

      Misschien is het dit: er zijn veel meer mensen die hebben gezorgd dat ze zich kunnen verdedigen. Maar die schrijven niet op een forum wat ze in huis hebben en wat ze ermee zullen doen. Geen oordeel. Alleen een mogelijke verklaring. Overigens denk ik dat een klewang binnen de rijkweidte van de Wet Wapens en Munitie valt. Reden temeer om er hier niets over te schrijven. De band loopt immers mee…….?

     4. Indojood

      Artikel 26 lid 5: Het is personen die de leeftijd van achttien jaren nog niet hebben bereikt verboden een wapen van categorie IV voorhanden te hebben.

      Volkomen legaal dus en wat ik er wellicht mee ga doen is speculatief. D.w.z. de overtreding heeft niet plaatsgevonden.

      Buitenkantje rechts, veel mensen hebben een bovenmatige interesse, waarom is Narcos toch zo populair? Net zoals Goodfellas, Casino, The Godfather, Donnie Brasco, Scarface.

     5. -buitenkantje rechts-

      Haha Indojood.. beetje pesterij joh.. Vind zelf de Soprano’s ook geweldig. (En heb ook het één en ander in huis)
      ?⚽️?

 3. Koning Haarms Wolfs

  Gewoon een coach naast Keizer zetten, met kennis en ervaring. Type Laudrup. De mensen die achter zijn aanstelling zitten kunnen vertrekken. Da’s logisch…

   1. Widi

    Ik had het over bezit. Ik betichtte je niet van handelen. Ik weet niet precies in welke categorie jouw klewang valt. Jij meent kennelijk in categorie IV. Ik kan dat niet beoordelen. Ik gaf eigenlijk vooral een mogelijke verklaring voor jouw verwondering dat mensen schijnen te denken dat je gewelddadig bent. Het gaat mij verder niets aan. Ik ben geen OvJ.

  1. De Nees

   Je hoopt toch zo dat die eigenwijze arrogante beslissingen van TH keihard afgestraft wordt. Keizer mag best een goede goser zijn, maar hij was wel eigenwijs genoeg om er in te stappen. D’r zit geen beleid achter hem, man weet niet waar het heen moet en doet ad-hoc maar wat, half september nog steeds zoekende naar de juiste speeltactiek. Aankopen die niet gereed zijn, hoezo niet gereed voor een slappe competitie als de ED? TH en Keizer hebben mega geluk dat ze uit europa liggen, kunnen ze daar geen flaters meer slaan, in de slappe ED redden ze zich wel. Zijn ze weer voor een jaar gered.

 4. JohnDoe77

  Frenkie mag wel wat vaker spelen en Dijks… man man dat kan toch niet? Als hij onze twee nieuwe mannen in de verdediging zet, kan Viergever LB spelen en wordt het wellicht wat!!

  1. dickst14

   Volgens Keizer zijn de nieuwe aankopen er nog niet klaar voor. Dan moeten ze wel heel erg slecht zijn lijkt mij.

 5. Vak 120

  Neres speelde een redelijke 1ste helft! Snap dan niet dat younes mag blijven staan en hij er uit word gehaald! Linkse kant is echt zwak bij ajax! Maar de 3-0 was een goede overwinning!

 6. Charka53

  Ben wel blij met de drie punten ,Pec was vanavond niet echt een gevaarlijke tegenstander we zijn nog steeds zelf onze gevaarlijkste tegenstander we voetballen nog steeds Ajax onwaardig en wie gaat ons weer een echt Ajax terug geven.

  1. Litmanen

   Dolberg moet gewoon even een paar weken bank pakken en in alle rust weer gebracht worden. Komt goed met die jongen als je hem niet kapot maakt. Geldt ook voor De Ligt trouwens.

   1. Widi

    Dit zeg ik al weken. Onbegrijpelijk dat ze in plaats daarvan de hele opstelling wijzigen om hem maar te laten spelen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Een opstelling ingegeven door belangen.. Belangen en afspraken die wij niet kennen, maar niks met voetbal te maken hebben.

 7. Ab: Ik mis Johan.

  De hand van Spijkerman is weer duidelijk zichtbaar en dan krijg je dit soort wedstrijden en wissels.

  1. Widi

   Weet jij zeker dat Spijkerman nooit iets heeft geprobeerd bij mevrouw AB? Je bent wel erg fanatiek tegen…….???

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Al tegen Spijkerman sinds zijn aanstelling als assistent gezien zijn verleden als hoofdcoach. Dus niet van vandaag of gisteren. Die man is voorstander van de meeste grootste anti Ajax speelwijze.

 8. Kingkong

  Ben het eens met Indojood op het eerste kwartier na leek het voetbal nergens op zo kan je geen kampioenschap behalen keizer haalt niet het beste uitvzijn spelers , die hebben geen ontzag voor zo’n onbekende trainer die nog niets gepresteerd heeft.

  1. Cootje Adriaanse

   Kingkong, dit team wordt naar mijn idee ook geen kampioen. Nu win je met dit spel thuis van Zwolle, maar hiermee ga je ten onder in uitwedstrijden bij pakweg Vitesse, FC Groningen, FC Utrecht, AZ, FC Twente, Feyenoord en PSV. Mijn verwachting is (geheel dankzij vele verkeerde keuzes met name op bestuurlijk niveau) we niet verder komen dan een 3e plek. En dat is genant want Ajax hoort kampioen te zijn!

 9. EugAjax

  Ik blijf erbij voor de situatie waarin we nu zitten is het belangrijk om vertrouwen terug te krijgen. Ik vond de vondst 4-2-4 ook mislukt. Je ziet een trainer die zoekende is naar de juiste afstemming. Hey een beetje hetzelfde als de hoog aangeslagen Bosz. Die liet na 4 wedstrijden nog slechter en kwestbaarder voetbal zien…..en dan te bedenken dat er nu twee sterkhouders, waaronder de meest onderschatte speler Klaassen, vertrokken zijn. Ik signaleer ook verkeerde keuzes. Dat stemt niet lekker en ook de kwaliteit niet. Hoewel eerste 20 min gewoon genoten, en wat een prachtgoal??. Maar bij lange na niet wat Ajax moet nastreven. Toch is dit de trainer die JA fantastsich liet voetballen. Wat wel zorgen baart is dat ik idee heb dat hij Dolberg perse wil opstellen vanwege zijn geschatte waarde niet teveel laten verminderen. Ik hoop dat ik dat verkeerd heb want dat zou de allerslechtste reden zijn om aan je opstelling te sleutelen. Beste bij Ajax is 4-3-3 of 3-4-3 of daar tussen wisselend in de wedstrijd. En met 10 kan alleen als je type Litmanen daar heb en de andere twee middenvelders ook geen type Ziyech bijv. Laatste drie wedstrijden hebben iig bewezen dat Ajax klein beetje uit dal probeert te klimmen en hopelijk door veel te trainen nu, geen Europees voetbal, kunnen ze automatismen en spelideeen er sneller in krijgen dan vorgi seizoen onder Bosz. Ik geef Keizer gewoon nog een kans. De man is slechts vier competitiewedstrijden onderweg.

  1. Indojood

   Onzin. Bosz kreeg de opdracht om het Ajax voetbal weer terug te brengen. Destijds zei Sar dat men niet doof was voor de kritiek op het saaie spel onder FdB. Zoiets heeft tijd nodig. Bosz worstelde met zijn opdracht van het TH en zijn eigen visie hierop die dus verschilde. Ik weet nog dat hij in het begin ook met Klaassen op 10 begon met Bazoer en Gudelj erachter. Pas met de komst van Ziyech en het opstellen van Schöne op 6 kwam er lijn in het spel, kon de gestage ontwikkeling beginnen en na de winterstop zagen we met enige regelmaat ons oude vertrouwde Ajax. Gewoon 4-3-3 met de punt naar achteren.

   1. EugAjax

    Indojood, geen onzin. Hoewel jouw verhaal over vorig jaar klopt. Maar om even in perspectief te zetten. Zette Bosz Ziyech niet meteen rechtsbuiten om aan Ajax spel te wennen? En kwam Schone zelf niet met idee dat hij op 6 kan spelen? En kwam TBS niet met idee dat Sinky op LB moest. Vanaf die wedstrijd Willem II thuis kreeg je het Ajax te zien die je graag wilt. Dus ook door toevalligheid. Bosz was ook zwemmende. En 1 zin klopt niet als je dat tenminste bedoelt. Bosz worstelde met opdracht omdat hij met een 10 moest spelen van TH? Of lees ik dat verkeerd. Als ik het goed gelezen hebt. Sorry maar dan weet je niet hoe Peter Bosz in elkaar steekt. Die trekt altijd zijn eigen plan. Die doet gewoon wat hem goed lijkt en terecht!!!!! Maar goed er zijn genoeg items te bedenken waarom Bosz ook worstelde in het begin. Neemt niet weg dat Bosz blijkbaar wel de krediet heeft en Keizer hier merendeel niet. We gaan het zien. Voor duidelijkheid ik ben ook nog niet heel erg onder indruk van Keizer, maar ik was ook zeker niet onder de indruk van Bosz in eerste drie maanden……die begon gewoon een wedstrijd met 5-3-2…….of was dat ook opdracht TH? Nee Indojood een trainer is verantwoordelijk voor functioneren elftal samen met zijn assistenten. Dus zowel de goede als mindere acties komen op conto van die mensen. TH heeft verantwoordelijkheid voor samenstellen staf en spelers en als blijkt dat dat structureel tekort komt dan hebben die mensen zeer slecht werk gedaan. Hier hebben wij verschil van mening over. Dat weten we?. Laten we hopen dat jij niet in alles gelijk krijgt.

    1. EugAjax

     Overigens Ajax wat je wilde zien was incidenteel na Willem II thuis en winsterstop na winsterstop ging het pas echt structureel lopen bij Ajax. Maar dan in perspectief. Kijk eens hoe kwetsbaar Ajax was bij Schalke, Lyon en hoe kansloos bij PSV uit. Nogmaals we gaan het zien.

     1. Ab: Ik mis Johan.

      Bosz speelde vanaf de start naar voren, met of zonder succes. Het spel was direct leuker om naar te kijken er werd niet meer alleen tikkie breed en tikkie terug gedaan maar naar voren gespeeld. Due verandering alleen was al een verademing. Dat het pas later echt en beter ging lopen is een ander verhaal. De supporters zaten vanaf de start van het seizoen met 100 keer meer plezier in het stadion dan de twee seizoenen daarvoor. Dus niet niet dom gaan lullen Eug.

     2. Ab: Ik mis Johan.

      Het is overduidelijk wat er aan de hand is: spijkerman!!! en een veel te lichte coach. Frank had de bagage als groot speler als beginnend coach, Keizer heeft niets wat dat betreft en teert op één seizoen JA.

     3. Widi

      Het terugspelen wordt vooral gedaan door Veltman en Dijks die gewoon geen vertrouwen hebben en ook wel tekort komen. Met twee andere backs kan er al veel veranderen.

     4. Ab: Ik mis Johan.

      Is de nieuwste aanwinst. Wist je dat niet? ? Denk dat de overwinningsalcohol van gisteren nog niet was uitgewerkt. Na zo’n pot voetbal ga je je wel klem zuipen.?

     5. EugAjax

      Vertrouwen Widi dat is inderdaad het grootste probleem bij Ajax op dit moment. Niet alleen bij backs. Dijks is inderdaad te slecht voor Ajax, doet wel zijn best maar dat mag natuurlijk niet de norm zijn. Maar ook bijv een Ziyech totaal geen vertrouwen, maar ook geen zelfkennis. Toch weer een penalty nemen? Hebben we hier een tweede Seedorf? Die dacht ook penalties te kunnen nemen. Overlaten aan echte specialisten! Door gebrek aan vertrouwen zijn de punten nu meer dan welkom en kan Keizer verder gaan bouwen aan wat hij wil met dit elftal. En hopelijk snoert hij heel snel iedereen zijn mond incl die van mij. ??

     6. EugAjax

      AB je hebt helemaal gelijk hoor, zeker over dat domme lullen……nu doe mij een plezier en kijk even reacties terug op dit forum na de eerste vier wedstrijden vorig seizoen, of na die 5-3-2 opstelling vorig jaar of na die sneel wissel Kluivert omdat een speler rood kreeg. Bosz moest toen met pek en veren stadion uit van velen en misschien kan je dan ook eens kijk wie er zulke dingen schreef……..na lezen wil je dan mij me terugkomen en melden wie er toen zulke teksten had? Dank je wel! O bespaar de moeite het was oa AB ! Nogmaals ik ben ook nog niet overtuigd van Keizer en of hij het op de rit krijgt maar valt me op dat een Feyenoorder bij jullie meer krediet heeft dan een Ajax jongen. Geeft niks want Bosz kreeg het voor elkaar en ook ik was blij ermee. Maar na 4 wedstrijden in competitie is Keizer verder dan Bosz destijds. En nee niet alleen in punten. Geef die man gewoon ruimte en kans om zijn visie van vorig jaar bij JA ook op eerste te implementeren.

     7. frenkynairo

      bosz had helemaal geen krediet. waren zelfs al spandoeken voor hij begon met , zeg nee tegen peter b.

     8. EugAjax

      frenky je hebt gelijk, bij sommigen had en heeft Bosz meer krediet dan echte Ajax iconen dat klopt. Excuus dus??

     9. Indojood

      Ik had vorig seizoen im september twijfels over Bosz omdat hij zelf ook twijfelde. Ik weet nog dat iemand hier vroeg (volgens mij buitenkantje rechts) of Bosz moest teruggrijpen op FdB elementen of doorpakken en zijn eigen gang gaan. Ik heb toen meteen gepleit voor doorpakken en zijn eigen gang gaan. En gelukkig heeft ie dat gedaan. Ben niet met alles eens met wat ie heeft gedaan maar als je naar het complete plaatje kijkt dan is het het gewoon goed.

      Dat Bosz zgn. een Feyenoorder is, is goedkoop sentiment. Interesseert mij echt geen reet. Hij bracht het mooie voetbal terug. Keizer had gewoon kunnen voortborduren op Bosz’ werk maar maakt de ene naar de andere tactische blunder. Het elftal weet het gewoon niet (zie interview Viergever op AS). En natuurlijk doet Keizer het tot nu toe slechter. Hij hoefde geen radicaal andere stijl te introduceren en heeft nog steeds een prima selectie. Desalniettemin liggen we uit Europa en is het voetbal om van te huilen.

     10. EugAjax

      Dank je Indojood een eerlijk verhaal vanaf jouw kant. En je hebt gelijk het is goedkoop sentiment dat Bosz een Feyenoorder is. Daar ben ik eerlijk in. En ook ik vind Keizer voorlopig niet overtuigend en heb twijfels of hij het toch aankan. Dus twijfels in september bij zowel Bosz als Keizer. Dat is precies wat ik bedoel. En nu wil ik weleens een vraag stellen. En nu gaarne geen scorebordjournalistiek. In welke wedstijden voorronde Europa CL was Ajax spel beter? Die tegen PAOK vorig jaar eerste ronde CL? Of die tegen Nice dit jaar eerste ronde CL? Mijn persoonlijke mening is dat we tegen Nice beter voetbalden dan tegen PAOK. Maar resultaat was minder dit jaar. Vorig jaar dus door die twee mindere wedstrijden wel al in groepsfase EL minimaal en nu dus niet. Dit is wat ik bedoel met kansen geven en of alleen naar spel en of resultaten kijken. Sommige dingen liggen heel dicht tegen elkaar. Dus ik zie vooralsnog weer een worstelende coach net als vorig jaar. Toen zat het in Europa in eerste twee wedstrijden mee qua resultaat en nu niet. Ik geef wel toe. Dat Keizer in een gespreider bedje kwam dan Bosz. Helemaal eens. Maar, en er is mij verzocht dit niet meer te melden maar doe het toch, dat is dan alleen qua spelersmateriaal en ingeslijpte speelwijzen. Maar qua omstandigheden natuurlijk onvergelijkbaar. Ik las van Kbouter dat Keizer mijlenver achter op schema ligt qua seizoensopbouw. Helemaal eens, hoewel we daar waarschijnlijk over de oorzaak van mening over verschillen. Ik hoop dat ik beetje heb kunnen uitleggen hoe ik erin sta. Ik ga er toch vanuit, ondanks mijn twijfels, dat Keizer het stuk beter op rit gaat krijgen dan nu. Als hij zo blijft zwalken heb je helaas voor ons beiden gelijk gekregen. Want we willen allebei een Ajax zien waar je van kan genieten en die daardoor ook prijzen pakt. Nog maar even een van Eugelen dan: op naar de dubbel??

     11. Ab: Ik mis Johan.

      Ik was het niet eens met alle keuzes van Bosz klopt maar ik heb vanaf de start met veel meer plezier in het stadion gezeten vanwege de aanvallende wijze van spelen. Domme lul.

     12. Indojood

      Überpipo lult uit zijn nek en weet het niet meer, gaat het nu op Bosz’ Feyenoord verleden gooien. Wat een dom gelul. Omdat het Ajax jongens zijn moeten we het maar allemaal accepteren, dat wanbeleid.

     13. EugAjax

      Onzin Indojood, dat hoeft helemaal niet. Ik leg het boven uit en ja ik geef daar ook toe dat het goedkoop sentiment is. Ik ben inderdaad iemand van veel heel veel krediet geven aan Ajax iconen dat klopt is een valkuil van me. Geef ik meteen toe. Maar uitleg over krediet boven nog wat meer uitgelegd hoe ik erin sta.

     14. EugAjax

      O Indojood over goedkoop sentiment gesproken ,je pakt nu er 1 zinnejte uit hahahaha ja ook van jouw kant dus goedkoop sentiment lijkt me?

     15. EugAjax

      O Indojood en als laatste. Misschien hoop jij dit jaar toch niet op de dubbel, want dat zou betekenen dat de door jouw verfoeide heren blijven zitten en dat komt natuurlijk niet uit. Nu is dit niet alleen goedkoop sentiment van jou, maar evt ook verkeerd sentiment………ik draag titel überpipo met veel liefde aan je over man??

     16. Ab: Ik mis Johan.

      En Eug draaait weer eigen uitspraken terug zoals gewoonlijk. Die man heeft een karakter van een natte spons. Meest humoristische is wel de opmerking van Eugie dat Keizer na 4 wedstrijden verder is dan Bosz verleden jaar. Ja, veel erdr van het huis van Ajax, dat klopt en verdwaald ook. Wat een stupide opmerking, ongelooflijk. Verder is Keizer nu niet echt zo’n ras Ajacied als hier gezegd wordt. Twee seizoenen en 4 wedstrijden in het eerste. Geen record waar je potten mee breekt hoor. Ook geen eigen jeugd speler.

     17. Indojood

      Dat heb je ervan als je alles denkt beter te weten. Ik pretendeer dat niet en leg mijn vertrouwen in Johan’s visie.

     18. EugAjax

      Indojood ik had een vraag aan je over spelniveau begin vorig jaar en dit jaar. Jammer dat je niet reageert, wel begrijpelijk. Want ik pretendeer helemaal niks, maar weet wel wat ik zie. Maar goed jij mag evt spelniveau begin vorig jaar beter vinden niks mis mee. Dat heet verschillende kijk op spelletje of scorebordjournalistiek van jouw kant. Dat kan ook. Overigens ook helemaal niks mis mee. Want het is topsport en dan moet je presteren. Ik dacht alleen dat vermaak bij je op eerste plaats kwam. Dan kan je concluderen dat beide begin van seizoen tegenvalt qua vermaak en dat dit jaar we al iets meer gezien hebben als begin vorig jaar. Alleen Europees resultaat was drama en twee Rosenborg wedstrijden qua spelniveau. Nice uit zeker maar ook thuis vond ik Ajax, zeker gezien de omstandigheden vrij goed spelen in die wedstrijden

     19. EugAjax

      AB waar staan gedraaide uitspraken? Dan kan ik het misschien voor je uitleggen. Daarna mag je alsnog van mening zijn of het gedraai is of niet. Speltechnisch niveau is na 4 wedstrijden competitie bij Keizer gemiddeld beter als onder Bosz. Dat is de stelling. En niet alleen spel ook nog eens de punten in competitieverband.
      Ajax – FC Groningen over algemeen en Ajax – PEC in eerste twintig minuten hebben als goed is voor vermaak bij je gezorgd. Vorig jaar Willem II en Roda thuis 1 punt en zeer slecht voetbal. Ik zeg hier dus niet dat Keizer beter zal gaan presteren dan Bosz (PS met een titel zal hij dat al gedaan krijgen) over heel seizoen. Ik heb ook mijn twijfels net als jullie. Maar vooralsnog verwonder ik me over krediet die jij en indojood geven aan niet Ajacieden tegenover echte Ajacieden. Maar dat is idd goedkoop maar wel een terechte verwondering. O ja Marcel Keizer neef van Piet Keizer, hoeveel Ajax DNA wil je hebben man? In de geest van Cruijff en Keizer. Hey verrek lijkt wel of TH met aanstelling Bosz en nu Keizer dat precies zo nastreeft? Even een nadenkertje voor je. En ja weer goedkoop maar weer waar.

     20. EugAjax

      AB Bosz moest van jou oprotten na die snelle wissel van Kluivert kerel. Dus Bosz had Ajax onder jouw leiding niet naar een Europese finale kunnen loodsen, iets wat je zelfs hele seizoen volhield dat dat uberhaupt een onmogelijkheid was. Zelfs evt vertrekken van jou op dit forum werden er aan gekoppeld. Ach over draaien gesproken. Het lijkt godverdomme wel voetbal vind je niet???

     21. Litmanen

      Eens Eug. Er zijn hier nogal wat mensen met een geheugenprobleem.
      Dezelfde mensen die niets van statistieken willen weten, want dat komt niet uit namelijk.

     22. EugAjax

      Klopt Litmanen valt me ook op, maar goed ik ben het met 1 ding wel eens. Keizer komt nog niet heel goed over van tijd tot tijd. Ik wil hem alleen meer tijd en kans geven dan bovenstaand duo.

    2. De Nees

     Wat goedkoop scoren weer, eerdere uitspraken opzoeken en dit afzetten tegen later opmerkingen. Lijkt me dat je altijd kanttekeningen kan plaatsen op iemands functioneren, kritisch zijn en soms een ff vloeken maar dan is niet gezegd dat je zo iemand blijft afvallen, wat een dom gelul weer. En sinds wanneer is Marcel Keizer een Ajaxicoon!? Wat the fuck heeft hij gepresteerd voor die titel? D’r wordt soms echt mega onzin bijgehaald hier om maar een punt te maken. En Eug je bent er een meester in om een paar wedstrijden uit te pikken die toevallig goed passen in je plaatje, maar d’r zijn tientallen andere wedstrijden waar die mening zeker spaak loopt, maar dat benoem je natuurlijk niet. Je ziet het groter geheel vaak niet omdat je mening vaak gevormd is op incidentele zaken, dat patroon zie je helaas vaker bij jouw. Een 2e waar je goed in bent is iets benoemen en dat later helemaal afzwakken. Kan het laten gaan maar probleem is als je iets vaak genoeg benoemt er genoeg lezers zijn die jouw kronkels nog gaan geloven ook.

     1. Ab: Ik mis Johan.

      Eug haalt altijd opmerkingen uit zijn context de Nees. De Jehova’s tactiek zoals ik die noem. Met die mensen is geen normale dicussie te voeren. Zelf gebruiken ze lappen tekst om hun onkunde en onwaarheden te verdoezelen. Het geeft ze volgers zoals Litmanen, hij mag die volgers hebben. Kneuzen bijelkaar. Maar goed, dit is al weer te fel en te ophitsend voor ze. Jij verwoord het in ieder geval prima.

     2. EugAjax

      Heren AB De Nees, even vraagje tussendoor. Duurt het ca 17 minuten eer je in kan loggen onder andere naam of je naam wijzigen ? Dit is al de zoveelste keer dat jullie elkaar moeten bijstaan binnen tijdrange van 15-20 minuten………….apart. Maar hey ga jullie hopen dat Ajax vaak verliest dan gaat TH vanzelf weg. En De Nees alias AB, onder AB schreef je dat ik draaikont was. Zou kunnen hoor, maar dat ben jezelf onder AB ook. Kan je het volgen nog ? Succes mannen met elkaar, oja heel vervelend voor jullie PSV is al ingehaald……….he weer dichter bij titel gadverdamme gaan de heren weer niet weg na dit seizoen……ze blijven maar succes hebben die minkukels. Wat een klunzen daar in Arena. We gaan het zien vrienden. Schrijf de mannen niet te snel af daar in Arena! We komen er weer bovenop na een begin vol sportieve en prive ellende??

     3. EugAjax

      Complimentje voor jezelf AB? Hahaha prima mag. En even ter rectificatie. Als er al iemand ‘gevolgd’ word dan volg ik eerder Litmanen, ik kan meer van hem leren over voetbal dan hij van mij. Nou kom maar weer door. O ja ik stop weer even met jullie. Lang genoeg makkelijk gescoord…..en dat is idd makkelijk bij jullie. Beetje zelfde taktiek die je terug krijgt heren. Uitdelen en incasseren heet dat. Zijn jullie of ben jij niet goed in! ??

     4. De Nees

      Stoor me aan niemand hier AB, maar met deze clown is het een grote grap. Je bemerkt toch enigszins een normale vorming van mening bij de anderen, niks mis mee. Maar Eug geeft een schijnzekerheid alsof meneer aan de vergadertafel zit en alle beslissingen meemaakt, met z’n warboel aan teksten, een hoog irritatie gehalte deze gast. Wat een druiloor.

     5. EugAjax

      De Nees ik begon het als grap zie ander topic, maar ook in deze bijdragen weer 5 precies dezefde zinnen die AB in verleden en recent verleden naar me schreef. Dus ja dan krijg je een keer dolletje. Maar ik zal er al mee ophouden hoor tere zieltjes zo te zien. Ik laat JULLIE maar weer even links liggen. Beter zo ?

     6. De Nees

      Och arm schaapje. Als er meerdere personen dan AB tegen je zijn dan zijn het plots aliassen van AB? Kneusje beetje zielig aan het doen? Je meningen zitten zo vol stront dat het om reacties roept. Ach je neemt van niemand iets aan dus dat verwondert niet, behalve bij Indo waar je iedere keer in de kont probeert te kruipen. Lijkt me niet dat ie gediend is van je maar ja je blijft volhouden he?

     7. Ab: Ik mis Johan.

      Effe naar de tijd kijken ….. 16.57. Moet kunnen. Eug is de topper in steken onder water geven en zuigen (waar ze mij van beschuldigen) onder het mom van “het is maar een grapje”. Ik geef gewoon direct commentaar. Mijn alias is nu ook al “de Nees” goh, volgens Eug was Widi destijds ook een alis van mij. Wie zou ik nog meer zijn ……. vast Dickst14, misschien ook KBouter. Ik heb toch maar een druk leven. Kijk Litmanen daarom kan ik niet naar alle wedstrijden kijken. Beste Eug, bij deze …… spring in de gierton. De reuk heb je al maanden om je heen hangen. Voor wat het ophouden ……. dat ga je nog geen dag redden. Oh ja, vergeet Indojood niet nog even een compliment te geven ?

     8. Widi

      Om het nog wat ingewikkelder te maken: ik heb ook wel eens gedacht dat jij en de Nees één en dezelfde waren…..

     9. Ab: Ik mis Johan.

      Eug, jij dolt niet. Nooit. Jij zuigt en zegt dan: geintje. Dat is gewoon laf gedrag. Stiekem je mening zeggen en vervolgens je leuter terugtrekken. Gewoon laf gedrag.

     10. Hoeda Fak Ajoe

      Zo jammer dat de discussie hier weer gaat over de reageerders en niet over het voetbal. Eug geeft zijn visie ergens in het begin en vervolgens gaat niemand daar inhoudelijk op in. Er wordt alleen maar op de persoon gespeeld. Nou vind ik de taktiek van Marcel Keizer al helemaal niks, maar de taktiek op dit forum is om te janken!

     11. Ab: Ik mis Johan.

      Hoeda beste jongen, de visie van Eug is totaal onbelangrijk. Uiteindelijk is zijn visie alleen maar bedoeld om vervelende reacties te krijgen. Dat jij daar intraptrima, maar val verder niemand met die voorkeur lastig. Is niet in je voordeel anders mag je plaatsnemen naast hem in de gierput. Komt u maar.

     12. Hoeda Fak Ajoe

      Als dat de bedoeling is van Eug dan ga jij daar maar wat graag op in. Sterker nog, ik maak een eenvoudige opmerking en krijg vervolgens van jou op een denigrerend toontje te horen dat ik op moet zouten of stront over me heen zal krijgen. Er komt een moment dat zelfs Johan over je heen kotst.

     13. De Nees

      Ach ja Eug met z’n complotjes, hij leest iets te veel Robert Ludlum boeken wsl. Ik ben volledig van de Cruijff visie en ben aardig kritisch naar TH en beleid binnen Ajax. Van het 1e wijk ik nooit af, de andere 2 kan varieeren naar gelang de uitvoering. Toevallig dat AB en nog enkelen hier dezelfde mening hebben, nou mooi posten ze meestal wat ik ook denk. Het is allemaal niet zo moeilijk hoor. ??

 10. Ton

  Frankie de Jong op 10, Ziyech doorschuiven, Klaas jan in de spits, Neres rechts, kluivert links. De nieuwe aanwinsten in de verdedeging . Dolberg Veltman en Dijks er een pasr weken uit, net als de slapers op de bank.

 11. Ton

  Frankie de Jong op 10, Ziyech doorschuiven, Klaas jan in de spits, Neres rechts, kluivert links. De nieuwe aanwinsten in de verdedeging . Dolberg Veltman en Dijks er een paar weken uit, net als de T.S. slapers op de bank.

 12. AFCA my World

  Het hadden veel meer goals kunnen en moeten zijn, volgende penalty is voor KJH, ziyech mist er teveel ! ⚽️

 13. Brokamp

  Keizer vind dat de 2 nieuwe jongens zich erst moeten aanpassen. Zullen vanavond dus wel spelen in Jong. Vreemd dat hij van zichzelf dat niet vind want hij had mooi bij Jong moeten blijven. Daar had hij niet die druk dus presteerde hij goed. Loopt nu dus echt op zijn tenen.

Comments are closed.