There are no ads, please add some


Veltman: ‘Ik heb om de een of andere reden minder krediet bij de supporters’

Joël Veltman beseft dat hij regelmatig een punt van discussie is onder de supporters van Ajax wanneer er tijdens wedstrijden slechte acties plaatsvinden. Toch laat Veltman zich niet uit het veld slaan maar geeft hij wel toe dat hij liever centraal in de verdediging speelt dan als rechtsback.

‘Misschien vallen de dingen die ik goed doe bij de supporters minder op dan de slechte acties en hebben de trainers daar wel oog voor. Het is jammer dat ik daardoor minder krediet heb opgebouwd bij de supporters maar ik speel waar de trainer mij nodig heeft. Het liefst is dat centraal in de verdediging en heb dat al vaker aangegeven, vind het lekker om veel aan de bal te komen, middenvelders in te spelen of in te dribbelen. Als rechtsback worden andere dingen gevraagd. Het liefst hoop je dat iedereen je goed vindt, maar dat is helaas niet altijd zo. Dat moet ik maar accepteren’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

107 reacties

   1. Yindi

    Hij legt het uit toch? Zeur niet man. Heb respect voor deze gozer. Hij is een echte Ajaxman, speelt op een plek waar die liever niet speelt maar (in tegenstelling tot wat jij doet) zeurt daar niet over.
    Is gewoon en goede vent.

  1. Amoebe

   Hij vergeet zijn irritante onsportieve houding naar de tegenstander.

   Het is een beetje een matennaaier….het zal profesioneel zijn maar ik houd daar niet van.

   Hij moet de bal afpakken en inleveren bij van Beek en verder geen gekke dingen.

   Dan is hij een nuttige speler en krijgt hij vanzelf krediet.

 1. Charka53

  Dat wel waar Joël , we zeiken over alles en iedereen en als hij dan ook van die stomme foutjes maakt ben je voor ons , ook als je wel eens wat goed doet is het net niet goed genoeg we willen meer van jou.

   1. Overdwars

    Meen je dat echt? Ik vind dat wij Amsterdammers altijd lekker positief, zelfverzekerd zijn en niets van anderen aantrekken.

  1. dickst14

   De enige actie van Veltman die de wereld is over gegaan was zijn onsportieve ajax onwaardige gedrag tegen Sparta

     1. Jari_94-95

      Een aanvoerder mag/moet bekritiseerd worden. Dit gebeurde met Klaassen ook in mindere periodes.

   1. Indojood

    Inderdaad schandalige actie en dat werd hier door veel mensen goedgekeurd als slimmigheidje.

 2. BeukerAjax

  Ik vind niet dat hij in de slachttofer rol zit. Hij heeft een punt. Het klopt dat hij veel fouten heeft gemaakt, maar na het terug zien van de beelden gebeurd dat vaak na het proberen op te lossen van andermans fouten. Bijvoorbeeld fouten van de Ligt. Ik denk dat als Veldman naast een zekerder iemand komt te staan hij minder zenuwachtig wordt en nog beter wordt.

  1. Ajax1958

   @ Beuker Dus VelTman is onzeker en als er een Sanchez naast hem staat, is hij niet meer zenuwachtig en wordt hij nog beter? Ik zal je uit de droom helpen, Veltman wordt niet beter meer en in het centrum wordt het helemaal billen knijpen met hem. Hij zit gewoon aan zijn top, het niveua voor beide backs moet omhoog.

  2. Basl

   Wellicht nogmaals de beelden terug kijken? Hoe vaak is hij niet gered door Sanches? Ook een beetje verkeert zelfbeeld wat hij nu schetst. Het is een aardige gast maar niet goed genoeg voor Ajax.

 3. De seijs

  Centraal ben je helemaal een drama veltman. Aan alle kanten wordt je dan voorbij gelopen, je ligt ook veelste veel met je neus in het gras, en je bent niet meedogenloos. Wees heel blij dat er voor jou altijd een plaatsje vrij gemaakt is, voor jou op rechtsback! Maar je bent best een toffe gozer alleen wordt je daar niet op beoordeelt.

 4. AFCA my World

  De juiste plek voor veltman is op de bank,en liever nog bij een andere club,hij heeft het gewenste niveau helaas niet ! ⚽️

 5. Stimi

  Op te lossen door je voeten te laten spreken en geen veltmannetjes meer te laten zien, dibbes!!!

 6. JohnDoe77

  Veltman is een prima speler, maar mist het niveau voor een topploeg. En heeft zijn uitstraling niet mee, ik vind hem geen aanvoerder. Hij is nuttig, op de “Veltmannetjes” na, maar meer ook niet als RB. Wellicht dat hij in het centrum wel uitblinkt?

 7. Kingkong

  Een speler die al zo lang mee loopt in het eerste mag het soort foutjes maken die jij je permiteerd zou dat misschien de reden zijn Joel?

 8. Vak 120

  Veltman is traag,voetballend drama en positioneel staat hij vaak verkeerd! Ohja en domme overtredingen maken is hij wel goed…kortsamengevat NIET AJAX WAARDIG! maar je bent niet alleen joel,er zijn er meer

 9. Johndevlam

  Voor mij is er maar 1 aanvoerder en dat is Klaas Jan Huntelaar. Veltman is geen aanvoerder en kan het team niet op sleeptouw nemen. Hij zit nu al jaren bij Ajax maar staat stil in zijn ontwikkeling en had allang moeten uitblinken maar dat gebeurd bij hem helaas niet net zoals dat bij Sanchez gebeurde.

 10. KBouter

  Stelling: Wie is of was beter als aanvoerder en als backspeler.( niét kijken naar blessures.

  A. Veltman
  B. Boillessen

  Ik zeg B

 11. ajaxpers

  Als centrale verdediger was er niks mis met je maar toen kwam een professor PB die in de ogen van sommige spelers het attractieve voetbal had uitgevonden maar hij zette jou op rechtachter waar je totaal geen kaas van hebt gegeten.

 12. Indojood

  Wordt niet meer beter. Leuk om voor de breedte erbij te hebben, niet meer dan dat. Als aanvoerder is hij echt een aanfluiting. Zeer slechte presentatie en geen leidersfiguur. Echt een fout van Keizer om hem aanvoerder te maken.

 13. Gido

  Echt jammer dat deze jongen zo wordt afgezeken. Geeft altijd alles voor de club. Tete is de held maar die weigerde met zijn pizzavriend Raiola al 2 jaar bij te tekenen. Als je Ajax fan bent dan steun je deze jongen totdat er iets beters komt.

  1. Bakkie

   Raiola zal zeker niet geholpen hebben, maar ik snap het best dat Tete niet bij heeft getekend. Dan had hij nu namelijk nog steeds op de bank gezeten.

    1. KBouter

     Toen speelde Veltman voornamelijk nog CV, toen Veltman back ging spelen was het einde verhaal voor Tete.

     1. dickst14

      Veltman ging back spelen omdat Tete zwaar geblesseerd was. Wedstrijd thuis tegen Vitesse (knie).

     2. dickst14

      Ja klopt. Vlak na de winterstop raakte Tete geblesseerd en tegen het einde van het seizoen was hij weer terug. Daarna kwam Bosz die het niet in Tete zag zitten terwijl als hij speelde dat steeds goed deed.

  2. nannie1971

   Gido helemaal met je eens, hij is een ras ajacied jammer dat sommige mensen zo over hem praten. Dit is zijn derde trainer bij Ajax en toch heeft hij weer een basisplaats. Zouden al deze trainers het verkeerd zien?.

  3. Yindi

   Gido, fantastisch gezegd. Helemaal eens.!! Hij wordt wekelijks afgezeken door de meeste “supporters” in plaats van dat hij wordt gerespecteerd om wie hij is. Vooral jouw laatste regel is prima verwoord.

   1. Litmanen

    Iedereen zit nu toch van: waar blijft Litmanen? Nou, hier.

    Veltman was in Jong destijds als centrale verdediger wekelijks uitblinker en levensgevaarlijk als hij overstak.

    In de periode dat hij centraal naast Riedewald stond waren ze jaarlijks de minst gepasseerde verdediging, ondanks de Veltmannetjes.

    Op rechtsback gekomen omdat de geliefde Tete Ajax in de zeik nam via zijn zaakwaarnemer. Ook daar wekelijks een vastigheid omdat hij ook voetballend veel toevoegt aan de ploeg. Als Sinkgraven weer terugkomt zal zichtbaar worden dat de druk niet alleen op rechts ligt. Ook Sinkgraven is van huis uit geen back maar voegt ook voetballend veel toe.
    Let maar eens op Ziyech dan. Die wordt dan veel slimmer aangespeeld.

    Liever zie ik Veltman op rechts centraal, maar alle trainers waar hij mee werkt (behalve Gullit, maar die neem ik dan weer niet serieus) hebben vertrouwen in Veltman op rechtsback.

    Joël is een echte Ajacied ( kun je van al dat spul wat verdwenen is na een reservebeurt niet zeggen) en zal zijn ploeg en trainer nooit inde steek laten.

    Wat op deze app gebeurt noem je karaktermoord. En waarom? Als ik zie hoeveel beslissende fouten De Ligt elke week maakt is het bijna lachwekkend ook daar Veltman de schuld van te geven.
    Als je een beetje verstand van voetbal hebt, dan weet je dat de centrale verdediger rugdekking moet geven aan de back en niet andersom.

    Op deze topic verder reageren op mensen die Veltman echt haten ( Dickst etc) heeft geen zin. Een echte supporter praat niet zo over een Ajacied.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Veltman is geen top-RV, maar terecht wat hier over hem gezegd wordt. Ik ben geen groot fan, maar waardeer hem wel. Belachelijk dat hij wekelijks afgezeken wordt. Ajax onwaardig! En dan bedoel ik dat afzeiken!

    1. Ajaxslied

     Op jou reageren heeft eigenlijk ook geen zin. Wees eens eerlijk en zet die vetlmanbril af. Alleen al de reden hoe hij op de rechtsback is beland is onzin.

    2. Yindi

     Litmanen, geweldig geformuleerd!! Dik mee eens. Vrees echter dat ze gewoon doorgaan, die hersenloze wormen!
     Vanavond tegen PEC vond ik Veltman “man of the match” goeie pot van hem.

    3. Ajax1958

     @ Litmanen. Wat is dat nou weer, begin je over de tijd bij jong Ajax waarin hij wekelijks uitblinker was. Hoelang is dat geleden? Het is iedereen zijn schuld behalve die van Veltman, kinderachtig ook om ieder keer naar een jongen van net 18 te wijzen. Meneer is sterkhouder en routinier, maar maakt zelf elke wedstrijd fouten. Geloof me nou, Veltman heeft zijn top gehad, wordt niet meer beter en dat is tekort voor het niveau waar we naar toe zouden moeten gaan.

 14. Ab: Ik mis Johan.

  Wel triest dat de grootste fan van Veltman nu niet thuis geeft om hem te verdedigen.

 15. Slingertje.

  Niet zo vreemd als je al 3 jaar lang dezelfde stomme fouten blijft maken.
  Je hoort te leren van je fouten maar dat gaat bij Veltman niet op.

 16. PvL020

  Ik begrijp het ook niet. Iedereen is minder maar hij moet het meer voelen dan een andere speler.

 17. afcadeluxe

  off topic;mooi gebaar van die k.p.boateng na zn doelpunt,liet naam en nummer van appie zien👍

 18. EugAjax

  Als elke Ajacied, vooral verdedigers, dezelfde statistiek heeft als Joel vorig jaar, namelijk nooit een tegendoelpunt van een directe tegenstander worden we fluitend kampioen. Tel daarbij zijn crosspasses, nee niet cynisch van mij, en zijn vroegtijdige interventies en je hebt een vrij goede back voor Ajax. Wat overblijft zijn de ‘Veltmannetjes’. Die gebeuren nog steeds te vaak en dat blijft bij meeste supporters hangen. Maar ik heb nieuws de eerste voetballer zonder foutjes moet echt nog geboren worden. Joel is gewoon een vrij goede back voor Ajax. En niet voor niets stelden De Boer en Bosz hem altijd op. En nu heeft Keizer hem aanvoerder gemaakt. Overigens vermoed ik dat dat net een brug te ver is voor Joel. Daar moet hij heel snel stappen in maken om Ajax als aanvoerder te vertegenwoordigen.

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Verdedigers moeten anticiperen. Elkaars man overnemen. Hoeveel tegenstanders die hij had moeten overnemen hebben wel gescoord of een assist gegeven? Hoeveel passes waren breed van het aantal geslaagde passes?

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Nee, ik zit niet met een kladblok op schoot zoals Litmanen. Ik constateer het in het stadion.

     1. Litmanen

      Of niet natuurlijk. Ik zag in een ver land op bvn iemand een penalty nemen. Een houding aannemen tegen Younes omdat die een assist van Ziyech niet verzilvert, maar zelf elke vrije trap en/of penalty verkloten. Ik zie alles van mijn cluppie, jij mag van je vrouw niet eens 7,50 uitgeven om alle uitwedstrijden te zien. M.a.w. geen recht van spreken.
      Bovendien jij constateert helemaal niets, want dat laat je hier elke dag blijken, sufkop.

     2. EugAjax

      AB nooit vragen stellen als je ze zelf niet kan beantwoorden, tenzij je echt nieuwsgierig naar de uitkomst bent omdat je het zelf nog niet weet. Ik concludeer dus onderbuikgevoelens opmerking en niet gestaafd met bewijs. Jammer maar mag je nog steeds mening hebben hoor. Neem ik hem even minder serieus 😄

  2. Yindi

   Eug, interessant (wel erg uitgebreid) stuk op AS. Stats. ” de start van Keizer versus Bosz”. Geeft bevestiging van het feit dat Veltman het (op z’n zachts gezegd) toch niet zo slecht doet.

 19. Jimmy1971

  Het heeft te maken met zijn gelaten uitstraling en zijn domme rode kaarten die hij soms pakt , Ziyech heeft meer foute paasjes in een wedstrijd maar daar hoor je weinig over ..

  1. EugAjax

   Ja Jimmy weer eens. Ik vind dat je zijn gelaten uitdrukking onder ‘Veltmannetje’ kan rekenen.
   -gelaten uitdrukking wekt irritatie
   -te snel kaarten pakken en vaak door domme acties/praten
   -soms verdedigend foutje.
   Maar ik denk idd vooral de eerste twee punten. Hopen vanavond eens een wedstrijd zonder ‘Veltmannetje’ 😄😄

 20. Ajaxfoort

  Hij speelt zeker lang niet altijd briljant. Maar wie wel momenteel bij Ajax. Ze blunderen allemaal regelmatig, maar bij een verdediger is dat vaker fataal. Toch vind ik het wel een grappig kereltje. Bovendien sloft hij ook niet met zo’n matige keeper achter zich 😣

 21. Markzagt

  Iedereen is boos op veltman best wel mee eens hij zit nu op zn hoogte punt en beter gaat hij niet worden, maar ik wil hem nog kamsen gaan geven om normaal te gaan vortballen en anders moeten we zodra orajuela er klaar voor is hem er maar inzetten.

 22. Overdwars

  Ik vind dat hij altijd zijn stinkende best doet en ook hele goede momenten heeft. Doet alleen soms wat domme dingen. Daarom snap ik de motivatie om hem aanvoerder te maken niet zo. Als Siem weer basis wordt dan ben ik voor een verplaatsing van die band!

 23. Widi

  Best leuk hoor, alle seizoenkaarten uitverkocht. Zag zeker een paar duizend lege stoelen. En trommels horen bij de dorpsharmonie in de provincie. En godverdomme niet in het JCS. We zijn godverdomme Twente niet!

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Je weet toch hoe ze tellen. Doet elke club. Je telt het aantal verkochte plaatsen, die brengen het geld op. Al is het stadion leeg, dan kan het toch uitverkocht zijn.

   1. Widi

    Dat weet ik wel. Daar doel ik niet op. Ik heb geen seizoenkaart. Ik kan best vaak niet. Toch wilde ik er laat nog 1 kopen. Uitverkocht. Waar waren al die mensen gisteren? Misschien wel 10% stoelen onbezet.

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Je geeft zelf het antwoord al. Had jij alsnog een seizoenkaart gehad zou je best vaak niet kunnen. Bij anderen dus ook die mogelijkheid.

 24. Widi

  Wat je ook van Veltman kunt zeggen, gisteren blokte hij een schot heel erg goed op een erg belangrijk moment. Ik denk dat hij de 1-1 voorkwam.

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Gisteren ging de tegenstander van Veltman er aan de zijkant vaak langs. Veltman gaf ook regelmatig zo’n 20 meter ruimte. Hij trok naar binnen terwijl zijn man helemaal vrij aan de zijkant stond klaar voor diepte-of crosspass. Hierdoor moest hij vaak extra meters maken. Dit is vanuit het stadion heel goed te zien en ik denk op TV niet.

   1. EugAjax

    AB we hebben het over de beslssende ingreep niet over evt teveel ruimte weggeven of niet. En jouw voorbeeld leuk hoor maar als bal aan andere kant veld is gaat een back niet bij zijn directe tegenstander staan dan kantelt hij mee naar de kant waar de bal is! En als die crosspass dan komt is bal tijdje onderweg en heeft Joel tijd genoeg om de speler op te vangen. Als dat laatste dan niet goed gebeurd is het een slechte actie van Joel. Maar nogmaals ging nu om zijn beslissende ingreep. En weer heeft zijn tegenstander niet gescoord en of beslissende voorzet gegeven. Nogmaals puur theoretisch als dat bij elke speler gebeurt fluitend kampioen man! Zou ik trots op zijn hoor 😄🏆

    1. dickst14

     Kijk eens naar Rosenborg uit en thuis en Groningen thuis of zijn directe tegenstander niet scoorde. Gisteren speelde hij zoals hij elke wedstrijd zou moeten doen. En dan hoor je mij niet want ik ben Ajax supporter en wil het beste voor Ajax. Ik ben niet zoals jij en Litmanen idolaat van een speler die in zijn hele carriere volgens jullie nog geen slechte wedstrijd heeft gespeeld.

     1. EugAjax

      dickst14 nergens kan je van mij lezen dat Veltman nog nooit een slechte wedstrijd heeft gespeeld. Ik vind Veltman voor Ajax een goede back en ik heb al aangegeven waar zijn zwakke punten zitten. Wat mij opvalt is dat die zwakke punten bij Joel er altijd uitgelicht worden (en terecht hoor want bij Ajax zijn supporters kritisch) maar zijn positieve punten eigenlijk nooit. Jij noemt gister nu als zijn norm en dat geeft aan dat jij wel ook naar zijn positieve inbreng kijkt. Daar gaat het me vnl om. Veltman is zeker niet foutloos helemaal niet zelfs, maar waarom wel bijv alle fouten van Joel benoemt worden en bijv van Ziyech hoor ik daar weinig mensen over. Dat is geen verwijt, meer een constatering en ik ben oprecht nieuwsgierig hoe dat komt. Daarom denk ik dat Jimmy gisteren twee goede punten aanhaalde. Dat zou inderdaad de reden kunnen zijn waarom de gemiddelde supporter kritischer is op Veltman dan op andere spelers. Althans zo lijkt het! Dus eerlijk gezegd heeft Veltman wel beetje gelijk met zijn conclusie hierboven

     2. EugAjax

      O ja en dickst14 eens dit seizoen heeft op gister na Joel nog niet de vorm van vorig seizoen. Dat klopt en ik vind de keus hem aanvoerder te maken geen goede. Ik zou Huntelaar nemen als aanvoerder, dat kon in voorbereiding nog niet want Dolberg was eerste spits, maar Huntelaar lijkt voor Ajax nog belangrijker te gaan worden dit seizoen als Kuyt voor Feyenoord afgelopen twee jaar

     3. Ab: Ik mis Johan.

      @dickst14. Zat jij in het stadion? Ik zag Veltman nl heel vaak uit positie lopen en zijn man alle vrijheid geven om dieptepass of crosspass te ontvangen. Verder werd hij regelmatig aan de zijlijn uitgespeeld. Hij had twee goede ingrepen maar dat is echt te weinig in een hele wedstrijd.

     4. Ab: Ik mis Johan.

      Volgens Eug geen probleem trouwens die ruimte. Zou willen dat onze vleugelspitsen die ruimte kregen. Voor een crosspass van Veltman.

   2. Widi

    Ik zie dat ook wel. Hij is gewoon een centrumverdediger. Ik vond overigens dat De Ligt weer iets beter speelde.

Reageren is niet mogelijk.