There are no ads, please add some


Opstellingen Ajax – PEC Zwolle

 

Vanavond zal Ajax met de gebruikelijke verdediging gaan beginnen in de wedstrijd tegen PEC . Op het middenveld zijn Hakim Ziyech en Donny van de Beek te vinden maar Kasper Dolberg zal op de 10 positie gaan starten. Kasper staat in de rug van Klaas Jan Huntelaar die geflankeerd wordt door Amin Younes en David Neres. Marcel Keizer is zoekende naar een nieuwe setting en hoopt met deze verkapte 4-2-4 opstelling een gouden greep te doen. De wedstrijd begint om 20:45 en staat onder leiding van Serdar Gözübüyük.

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs De Ligt, Nick Viergever, Mitchell Dijks; Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Kasper Dolberg; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Amin Younes.

Optelling PEC Zwolle:nnb

 


Gerelateerde posts

94 reacties

  1. Litmanen

   Sterke tekst.
   Misschien even opletten, want Ajax speelt zonder echte 6.
   Kijken hoe de verdediging dit aan kan. VdBeek op zes is sowieso geen succes.

   Die jongen denkt daar te aanvallend voor. Frenkie of Schone kunnen dat veel beter.

  1. vak411

   Juist.. iedereen binnen.. alle azijnzeikers thuis succes.. gewoon 3 punten en weer verbeteren

 1. Charka53

  Ziet er goed uit trainer , als dit dit werkt kunnen we er verder mee en op naar de titel.

 2. Indojood

  Blijft een risico, een 10 zonder 6, bij balverlies staan Ziyech en Van de Beek meteen onder druk. PEC zal met 3 aanvallers spelen dus vanuit het centrum is doorschuiven ook risicovol. Absoluut geen Ajax tactiek dit. FdB en Bosz hebben dit ook ondervonden door Klaassen op 10 te zetten. Dat ging niet goed toen.

 3. Markzagt

  Ik weet een beter opstelling
  Goal onana
  Verdedeging veltman wober viergever
  Middenveld ziyech schone vd beek kluivert of neres
  Younes of cerny
  Aanval huntelaar dolberg

 4. fjonkman

  Wat een heerlijke goal van Huntelaar, mooie aanname van Neres en heerlijke crosspass, wat een goal!!

 5. bs

  Leuke variant voor middenveld en aanval. Nou verdediging nog ff aanpassen (Viergever op links, Wober of Veltman in Centrum).

 6. bs

  Leuke variant voor middenveld en aanval. Nou verdediging nog ff aanpassen (Viergever op links, Wober of Veltman in Centrum). Cerny op links.

 7. fjonkman

  Jammer weer dat er nu al een paar spelers terug zijn gaan schakelen naar 80% inzet.. meteen word Pec gevaarlijker…

 8. De seijs

  Younes eruit. Dolberg op linksbuiten. F d Jong op het middenveld. Wat een kut eerste helft.

  1. Toppertje

   Younes wordt vrijwel nooit gewisseld. Geen idee waarom. Dat dreigen is leuk hoor maar het levert vrijwel nooit wat op.

 9. Valentino

  Goaltje hoor de 1-0, heerlijke aanname Neres en zoals het hoort een prima voorzet. Maar zoals Huntelaar het afmaalt, geweldig.

 10. PvL020

  Lijkt wel het ajax onder FdB ! Man man man , middenveld is niks! Hunt en Dolberg wel potentieel

  1. Indojood

   We hebben een tweemans middenveld. Dolberg staat te diep. Niet met een 10 spelen zonder 6. Slechte keuze van Keizer.

   1. KBouter

    Inderdaad, slaat hélemaal nergens op…nu valt het nog te bezien, maar tegen psv of feyenoord word je finaal overklast. Speel dan met Schone of een type Nigel de Jong als je zo graag zo wilt spelen.

    Slaat echt nergens op deze 4-2-4

    1. Litmanen

     Zoals boven al gemeld. Als je direct 3-0 maakt kan het, maar Ajax scoort veel te weinig om zonder 6 te spelen.

     1. Indojood

      Ajax moet nooit zonder 6 spelen. Cruijff heeft dat keer op keer uitgelegd waarom dit niet gewenst is.

 11. Iamsterdam2015

  Wat een @^^%+ wedstrijd zeg!!! Iedereen slapjes met Dolberg als ” uitblinker”. Man man man

 12. De seijs

  Dit kan toch niet. Verdediging kut. Middenveld kut. Alleen maar om Dolberg te laten spelen en veltman.

  1. Litmanen

   Seijs je bent geweldig. Ajax speelt kut en de schuldige: ,Veltman!
   Fantastische analyse.

   Misschien volgende keer Ziyech maar eens geen enkele vrije trap of penalty laten nemen?

   1. De seijs

    Litmanen als we Veltman eens tegen elkaar afstrepen, dan kwam hij er vandaag matig vanaf. En ja Ziyech was ook niet goed. Wordt een beetje moe van die jongen. Hij wil en mag alles nemen? Die penalty had volgens mij Dolberg of klaas jan moeten nemen. En ik zij heel ajax is kut litmanen. Wel goed kijken, anders ga je op die sukkels lijken en ik weet zeker dat wil jij niet. Maar al met al als elke ploeg zo speelt als pec. Dan worden we zeker geen kampioen. Wat een opstelling zeg!

 13. Bert62

  Voor mij staat het wel vast, daar hoef je geen trainer voor te zijn, Huntelaar in de spits en Youness zo snel mogelijk op dd eerste trein naar Duitsland.

  1. Litmanen

   Ook de oorlog meegemaakt? Als hij volgende week scoort sta je weer te springen.
   Respect voor elke Ajacied!

 14. EugAjax

  Vrij makkelijle overwinning voor Ajax. Ik zet wel vraagtekens bij een tweemans middenveld. Dit allemaal om Dolberg toch maar op te stellen. Dit is een verkeerde keuze. Huntelaar is de man in vorm en moet gewoon voorkeur krijgen. Later in seizoen als vorm terug is en Hunt evt minder presteert kan je het weer omdraaien, maar nu lijkt het me duidelijk. Ik gaf al aan dat voor Europese wedstrijden Huntelaar een betere optie zou zijn voor het seizoen, maar dat werd niet goed opgevat op dit forum . Maar ik had het ook verkeerd, omdat Huntelaar gewoon de betere is in vergelijking met Dolberg. Dolberg gaat nog steeds een mooie toekomst tegemoet, maar voorlopig Huntelaar ons naar grote hoogten laten leiden. Verder onvoorstelbaar dat Ziyech de penalty weer nam……wanneer leert hij zich nu in te houden. Huntelaar kan beter. Ik moet wel toegeven snel hersteld na mooie aanval. Hoogtepunt eerste goal!!! Hopelijk gaat Ajax weer snel terug naar 4-3-3 of 3-4-3, want de optie met Dolberg op 10 zie ik niet werken. Nummer 10 positie kan wel maar dan met type Litmanen😄👍. Voor nu ben ik blij met drie punten. Drie belangrijke overwinningen achter elkaar na rampzalig begin. Nu werken aan het spel, want we willen wel vermaakt worden dit seizoen! 😄👍

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Hoe kan je in godsnaam blij zijn na zo’n wedstrijd. Belachelijk. Je moet blij zijn om een wedstrijd niet alleen om die kut punten.

  1. EugAjax

   Ja warrige uitleg als ik het teruglees hahaha. Kort samengevat. Huntelaar is voorlopig de koning en Ajax is voorzichtig op de weg terug. Nu nog spetterend spel en dan komt de 34e er aan! 😄👍

 15. Kingkong

  De eerste 20 minuten speelden ze om kampioen te worden daarna zakte het peil te ver , zal beter moeten om echt mee te doen. Tot het einde.

 16. Iamsterdam2015

  Ok je scoort drie keer en pakt drie punten waar het uiteindeljjk allemaal om gaat…………………….juist, daarna is er een lange stilte mbt getoonde voetbal want dat stond bol van de fouten!

 17. Melvis

  Gaat dit seizoen wel goedkomen in de competitie….je ziet dat ze voor elkaar strijden, goede voetbal komt wel….en Hunter is een held💪🏻

 18. AFCA my World

  Het is een mooie overwinning geworden,maar de uitslag had veel mooier kunnen zijn,te weinig gescoord ! ⚽️

 19. a.p.

  15 minuten prachtig voetbal, daarna diep weggezakt en daarna weer redelijk opgestaan met 3-0.ik ben er toch blij mee!

 20. Brokamp

  Wisselvallig avondje, Zwolle heeft een leuke frisse ploeg die wel er uit probeert te komen als het kan . Speelt in ieder geval geen laf voetbal. Ajax natuurlijk op alle fronten beter maar bij vlagen goed en bij vlagen zwak. Het is nog zoeken naar de juiste opstelling. In de loop van het seizoen zie ik het volgende ontwikkelen. Doel Onana,achter Orejuela deLigt Wober Viergever/Sinkgraven midden, de Jong vd Beek Zyech,voor Neres/Kluivert op rechts Huntelaar in de spits en Dolberg op links.Dolberg is begonnen en gehaald als linker spits.

 21. Indojood

  Waardeloze tactiek en zoals hierboven vermeld lijkt het FdB voetbal definitief terug, alleen Siem ontbreekt nog in de basis. Heb me verveeld in het stadion. Dit gaat een lang seizoen worden. Keizer zou het spel van vorig seizoen voortzetten, laat me niet lachen. Die man kan het helemaal niet aan.

 22. Ab: Ik mis Johan.

  Ben net terug van de westrijd. Kort commentaar: 15 minuten genoten en verder overwegend slaap verwekkend. Nog gelukkig twee goaltjes maar dat maakte wedstrijd niet goed. Minkukel van de wedstrijd: Keizer. Ongelooflijk dat hij Younes liet staan. Die man neem ik echt niet meer serieus, dat was een lachertje. Nu lekker verdr slapen maar wel in mijn bed.

Reageren is niet mogelijk.