There are no ads, please add some


‘Van der Sar sluit vertrek niet uit bij mislopen landstitel’

De start van het nieuwe seizoen is voor Ajax dramatisch verlopen maar volgens Edwin van der Sar gaat vanaf zaterdag het roer om. De uitschakeling in Europa en de nederlaag tegen Heracles zijn hard aangekomen binnen de club. Van der Sar sluit niet uit dat de leidinggevenden hun conclusies trekken als Ajax dit seizoen opnieuw geen kampioen wordt, zo cmeldt De Telegraaf.

‘Natuurlijk baal ik ook van de Europese uitschakeling, een vreselijke deceptie, en de nederlaag bij Heracles. Maar het is pas écht zorgelijk als je slecht speelt en geen kansen creëert. Dat was volgens mij niet het geval. Vanaf zaterdag gaan we weer vol voor de titel. Mocht het dit seizoen niet lukken om kampioen te worden dan analyseren wij onszelf. Dat zullen Marc Overmars Marcel Keizer en ik doen, maar ook het Technisch Hart’. Trainer Marcel Keizer is ook nog hoopvol over een goed vervolg van het seizoen. ‘Jullie hebben gelijk dat jullie nog niet het beste Ajax hebben gezien, maar het gaat zeker lukken om attractief en succesvol te spelen’. Keizer zoekt niet naar excuses, al zijn die er natuurlijk wel rondom de situatie met Abdelhak Nouri. ‘Het was tot dusver natuurlijk wel een heel ander seizoen dan normaal. Het zijn twee krankzinnige maanden geweest’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

66 reacties

 1. Ab: Ik mis Johan.

  Beste van der Sar, wees eens duidelijk. Durf nu eens te zeggen: als we geen kampioen worden vertrek ik. Nog beter zou zijn: door het mislopen van Europees voetbal vertrek ik nu. Termen als: “ik sluit niet uit dat” en vooral de “analyseren wij onszelf” zijn in het bedrijfsleven zoethoudertjes. Die vallen onder de termen: “dat koppelen we terug” en “dat nemen we mee”.

 2. paullus

  vdsar mischien is het beter als je nu spijkerman bergkamp lami een handje geeft
  en met zn 3je lekker OPROT

   1. HURBIE

    Heeft VDSAR soms nu al het gevoel dat het allemaal niet klopt
    Dat hij nu al zegt misschien te vertrekken als Ajax geen kampioen word
    Een vuist op tafel en maatregelen nemen
    En de rotte appels uit het TH en bestuur dumpen

 3. EugAjax

  Persoonlijk vind ik dit nogal een statement van een Algemeen Directeur. Dit bewijst dat er winnaars met topsportmentaliteit in de top zitten. Sar cs redeneert wsl dan vier keer geen kampioen is Ajax onwaardig en is het mij of ons niet gelukt om Ajax structureel aan Nederlandse en Europese top te vestigen. De mannen moeten gaan uitkijken beleid niet te verwarren met scorebordjournalistiek. Op veel punten word goed beleid gevoerd. En als twee wedstrijden (De Graafschap uit, en finale EL) andere uitkomsten hadden gehad, dan hadden we wsl dit soort discussies niet. Dit jaar is een dieptepunt op Europees gebied. In mijn optiek door 2 emotionele maanden vnl en verstoorde voorbereiding. Geen enkele club is daar tegen bestand. En zelfs dit gebruikt de top niet als excuus voor de slechte start. Kom ik terug op mijn eerste zin. De mannen eisen meer van zichzelf dan megieen supporter doet en barsten van de topsport mentaliteit. Ik hoop nu extra (na@34 Appie) op de 34e want deze leiding moet niet verkeerde conclusies gaan trekken op basis van emotie!!

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Eug, wil je ajb tekening gaan houden met de fam van Nouri. Het telkens moeten lezen dat de prestaties van Ajax een direct gevolg zijn van de gebeurenissen met Nouri zou ik als heel erg naar en zelfs bezwarend gaan ervaren. We kunnen ook aan Nouri denken zonder telkens deze verwijzingen. Verder bewijst de uitspraak van vd Sar juist het tegendeel van een mentaliteit op zich. Zoals al aangegeven is het puur gebakken lucht wat hij zegt zonder enige consequentie. Beter niets zeggen dan een flut statement. Verder bestaat de wereld niet uit “als” 😉

   1. EugAjax

    Beetje nare zin in de opening van je AB. Nergens valt het te lezen van Ajacieden die dagelijks erbij betrokken zijn. En ik maak gewoon een inschatting. Zonder de schuld bij Nouri te leggen. Dat is niet eerlijk van je. Ieder mens die iets soortgelijks meemaakt of meegemaakt heeft weet wat voor een impact dat heeft. De voorbereiding is beinvloed. Hoe kan dat ook anders? Neemt niet weg dat Ajax beoordeelt moet worden op sportieve prestaties. Dat geef ik ook aan toch? Maar twee wedstrijden een ander verloop en je hoort niemand. OK bijna niemand. En als jij in de gehele veotbalwereld een Algemeen Directeur kan vinden met bovenstaande teksten hou ik me aanbevolen. Dat doet een AD niet snel. In mijn optiek hoort een AD dat zelfs niet te doen. Die moet nar geheel plaatje kijken. Maar goed ik heb geen zin in emtioneel gebakkelei. En jouw begin neigt er al weer heen. Maar bij deze fam Nouri mochten jullie meelezen en er aanstoot aan nemen. Het is niet bedoeld zoals AB roept, maar juist omdat we met onze gedachten continu bij u zoon, broer enzovoort zijn. @34 @Appie we worden kampioen!!!!

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Eug, je hebt heel vaak de verwijzing naar resultaten in relatie tot appie gemaakt inmiddels en ik vraag je alleen vriendelijk dit niet meer te doen. Het is een verzoek, een vriendelijk verzoek. Dat jij er een andere interpretatie aan geeft is jammer, daar kan ik niets aan doen.

     1. EugAjax

      Als ik iets signaleer en ik denk dat dat juist is blijf ik het gewoon benoemen, dit seizoen daar hangt dit ongeval als grauwsluier over heen. Nu is situatie wsl stabiel, aangezien we geen info horen. Maar neem van mij aan dit geldt niet voor de direct betrokkene en ja daar reken ik (groot deel) van spelersgroep ook toe. Echt ik reken op de 34e, ook ik neem met minder geen genoegen, puur naar voetbal kijkend. Maar het zal een hele toer worden om dat voor elkaar te krijgen. En als het lukt dan is dit een grotere prestatie dan menigeen landstitel. Hoe je wendt of keert je kan het allemaal niet los van elkaar zien.

  2. De Nees

   Heeft niks met topsportmentaliteit te maken, je zit weer een lulverhaal op te hangen Eug. Gaat om op de juiste momenten de juiste beslissingen te nemen. Dat kan ’s misgaan als er een aannemelijke reden achter zit maar niet wanneer je een waslijst kan opnoemen aan falen. ‘Als’ telt niet in een prestatiewereld, probeer dat ’s in die hersenpan van je te begrijpen. En telkens met het Nouri voorval komen om je punt kracht bij te zetten is totaal misplaatst en pijnlijk dus kap daar ‘s mee gast.

   1. EugAjax

    De Nees alias AB ik heb je al uitgelegd hoe dat zit lees hierboven maar gast😄😄😄. En uitleg van jou heb ik al zo vaak tegen je gezegd gaat ene oor in andere uit. Ik neem jou en je aliassen niet serieus. Fijne wedstrijd vanavond, of juist niet? Want er is hoop voor jullie. Sar en meerdere mensen weg als Ajax geen kampioen word. Over goed verstaander gesproken. Een ceo van beursgenoteerd bedrijf mag geen statements afgeven zoals jullie/jij willen horen. Dt is ONMOGELIJK. nog even 31 keer voor die anderen zijn en je hebt je zin OK? En laat dan mij met rust gast 😄hopelijk gaat dat wel jouw hersenpan in grappenmaker. O ja weer een testje op je forum voor onderzoek zeker? Hahahahaha komische gast(en) ben je, zijn jullie 😂😂😂

   2. De Nees

    Och arm schaapje. Als er meerdere personen dan AB tegen je zijn dan zijn het plots aliassen van AB? Kneusje beetje zielig aan het doen? Je meningen zitten zo vol stront dat het om reacties roept. Ach je neemt van niemand iets aan dus dat verwondert niet, behalve bij Indo waar je iedere keer in de kont probeert te kruipen. Lijkt me niet dat ie gediend is van je maar ja je blijft volhouden he?

    1. EugAjax

     De Nees kom op man staan smileys bij af en toe even beetje dollen op forum hoort erbij haha. Ik Widi al eens tweelingbroer genoemd van AB en toen ik en Widi het tijdje eens waren noemde Widi en mij als tweelingbroer. Jij komt laatste bijdragen met precies dezelfde zinnen als AB dus ik denk even dollen. En als ik vrienden bij Indojood wil worden (ook hier gebruik je precies de letterlijke tekst die AB een keer naar me schreef) dan had ik het beter moeten aanpakken. Indojood is iig iemand die me aanpakt op inhoud. Jullie op mijn ingeschatte karakter. En dan pest ik terug en dat kunnen jullie allebei niet hebben. Gewoon even om lachen en niet alles serieus nemen. Ik lach ook weleens om grapjes her en der.

 4. Koning Haarms Wolfs

  Overmars laten zitten, Bergkamp, Sar en L’ami weg. Louis terug, Jonk terug en op naar de 4e ster!

 5. Jimmy1971

  Het technisch hart bewijst keer op keer dat het op deze manier in deze samenstelling sowieso niet werkt ! Dit moet je dus zo snel mogelijk en los van het kampioenschap direct veranderen !!

  1. De Nees

   Het idee van het TH is op zich best goed, alleen de uitvoering is grotendeels mislukt door de heren. Waar soepeler omgegaan moest worden werd star aan vastgehouden en omgekeerd, ik denk dat de meesten wel kunnen invullen wat en wanneer.

 6. AFCA my World

  Het zou hem eer aan doen doen door nu al te vertrekken, de TH (ook hij) en de Rvc zijn de mislukkelingen ! ⚽️

 7. Charka53

  Erg laf hoor een zinkend schip verlaten nu je weet wat er mis is gegaan kun je nu het roer toch omgooien en er tegen aan gaan.

 8. Indojood

  Sar kan zo de politiek in. Laat het afhangen van de titel of ze wel of niet gaan (zelf) analyseren. Wat een arrogante kwast is het toch.

   1. Indojood

    Hij was vorige week in Manchester bij Soccerex en daar vertelde ie dat Ajax volgens Johan’s visie werkt dus daar gaan we hem aan houden, of anderen hier dat leuk vinden of niet.

    1. Ab: Ik mis Johan.

     Zou hij ook buiten de deur geweest zijn toen Johan het verzoek deed dit soort dingen niet meer te zeggen? Nu is de laatste aankoop uit Brazilie natuurlijk helemaal in de lijn van de visie Johan. Een uitzonderlijk talent waar momenteel gebrek aan is en niet vindbaar in Nederland. Uiteraard geen aankoop in de breedte of voor financieel gewin.

    2. Widi

     Is daar een filmpje van of zo? Ik ga graag uit van de feiten voor ik je tegenspreek of zwijg….

  1. dickst14

   Ja zo komt dat over en mochten we de titel halen, wat gezien de begroting en spelers eigelijk een must is, dan gaan we dus weer vrolijk verder en is er helemaal niets aan de hand. Het topsport klimaat wat Johan voor ogen had met oud spelers is een select gezelschap geworden dat elkaar de hand boven het hoofd houdt.

   1. De Nees

    Sar, net als FdBoer zijn van Gaal adepten. Van mij mogen ze als ze daar meer mee hebben maar ze moeten niet schijnheilig roepen dat ze zoveel met Cruijff hebben. Dat heeft Frank ruimschoots bewezen met zijn spelopvattingen en Sar heeft in zijn loopbaan nooit iets uitgestraald in die richting. Sterker kan me van Sar uitspraken herinneren van de jaren na de Cl ‘95 winst dat hij meer op de lijn v Gaal zat dan van Cruijff. Cruijff plan hebben ze omarmt voor de buitenwereld maar intern geven ze daar een eigen draai aan.

    1. EugAjax

     De Nees alias AB, wat een blunder heeft Johan dan wel niet gemaakt met als deze aanstellingen. O ja De Boer 4 keer kampioen. En Sar oa verantwoordelijk voor de beste sponsordeals ooit samen met Kinsbergen. Verder in 6.5 jaar 4 keer kampioen, 1 keer Europese finale ach wat een ongelofelijke tering zooi is het bij Ajax. En heer voordat je jullie weer beginnen Johan heeft absoluut geen fout gemaakt om deze heren aan te stellen. Ik ben benieuwd wie jullie voordragen dan haha.

  2. De Nees

   Tuurlijk gaat er niemand weg, zitten daar in een gespreid bedje, wat anders moeten die gasten doen buiten Ajax? Dit is om nu de druk weg te nemen mocht de media hard gaan roepen om vertrek, want ja einde seizoen komt er toch een evaluatie?? En mocht het idd misgaan met de titel dan ligt er vast al een lulverhaal klaar in vd Sar’s bureaula. Het is zo doorzichtig als maar zijn kan.

 9. Widi

  Wat hij ook doet, hij kan het niet goed doen. De één wil dat hij nu al vertrekt, de ander vindt het laf als hij vertrekt.

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Als je het niet goed kan doen ……… is nu vertrekken de enige juiste optie. Hij heeft duidelijk een gebrek aan voldoende draagvlak.

   1. Widi

    Als ik hem was, zou ik me niet teveel laten leiden door van emotie overlopende supporters die het onderling ook niet eens zijn en die bovendien zo opportunistisch zijn dat ze vandaag zomaar het omgekeerde kunnen zeggen van wat ze gisteren zeiden. Uiteraard gaat deze beschrijving maar op voor een deel van de supporters. Sar heeft dit prima gedaan. Beseffen dat je misschien een ander de kans moet geven als we over 9 maanden weer niet kampioen zijn en dat nu al laten doorschemeren zodat iedereen die het ook eens wil proberen zich vast kan gaan voorbereiden……

 10. Indojood

  Je zult zien dat als we in mei kampioen mochten worden, iedereen in de polonaise zal lopen en zeggen dat het TH/Directie en RvC goed werk leveren, volgens Johan’s visie.

  1. Widi

   Ik loop nooit in polonaise. Ook dan niet. Best kans dat ik zeg dat mensen goed werk afleveren. Geen kans dat ik zeg dat Ajax volgens de Cruijff visie werkt. Hij wou dat niet meer en dat respecteer ik. Ajax werkt volgens de Ajax visie, die op onderdelen en details afwijkt van de Cruijff visie.

 11. Brokamp

  Ik vind het wel vreemd dat hij ook conclusies trekt voor anderen. Blijf bij jezelf en probeer je uiterste best te doen zou ik zeggen. Natuurlijk heeft hij ook fouten gemaakt maar als we de EL finale hadden gewonnen dan hadden we nu groepsfase CL gestaan. Zo dicht ligt het bij elkaar. Je kunt niet een verloren finale op het conto van een AD neerleggen. Een directie behoor je te beoordelen over het gevoerde beleid en niet op het winnen of verliezen van een wedstrijd. Hebben ze het ook verkeerd gedaan door 35 M winst te maken op Sanches in 1 jaar. Nee prima aankoop natuurlijk maar beleidsmatig slecht. Bij aankoop en afsluiten van een contract vastleggen dat hij bv minstens 2of 3 jaar moet blijven zonder mogelijkheid van over stappen. Zo’n contract moet beter dicht getimmerd worden. Als spelers dwars gaan liggen zou de UEFA meer achter de clubs moeten gaan staan. Laten de clubs daar met zijn allen eens werk van gaan maken bij de UEFA en FIFA. Van Basten kom eens uit je hol en laat je horen.

  1. Widi

   Wat jij voorstelt is volledig in strijd met het geldende arbeidsrecht, Brokamp. Dat kan gewoon niet. Maar de voorzitter van de UEFA gaf deze week wel een paar schoten voor de boeg met betrekking tot maatregelen die wel mogelijk zijn. Hoopvol.

    1. Widi

     Kun je eens uitleggen op grond waarvan het huidige arbeidsrecht mogelijk maakt dat je een werknemer kunt verplichten om 2 of 3 jaar te blijven, ook als die zich aantoonbaar en substantieel kan verbeteren? Je mag er ook de jurisprudentie bij betrekken. Graag wel wat uitgebreider. Niet in twee regels dus. Tip: JAR.

     1. Ab: Ik mis Johan.

      Er zijn mogelijkheden van minimale opzegtermijnen voor de werknemer van drie tot max 6 maanden. Erg handig in transferperioden. Verder is het mogelijk om in onderlinge contracten specifieke afspraken te maken. Hier is geen jurisprudentie voor nodig.

     2. Ab: Ik mis Johan.

      Bij een aantal multinationals zijn al zulke afspraken. Die willen sommige werknemers niet kwijt met een maand opzegtermijn. Ook zijn daar specifieke contracten opgesteld waarbij beide partijen bindende afspraken maken.

     3. EugAjax

      AB leg dat eens aan een speler voor en voorspel eens wie gaat zoiets tekenen? In ieder geval had jij Sanchez dus niet binnen gehengeld………….leuk theoretisch verhaal en in zakelijke wereld OK, maar in voetbalwereld onmogelijk bij spelers waar Ajax naar kijkt.

     4. EugAjax

      KANSLOZE SUGGESTIE. en jij weet hoe Sar ze werk moet doen? Hahaha😂😂😂😂😂😂echt onvoorstelbaar

 12. Basisspeler

  Wie denkt dat Sar weg is bij mislopen van kampioenschap heeft het mis. Zelfevaluatie is gewoonweg lachwekkend. Excuus voor mismanagement en niet behalen kampioenschap en Europees voetbal heeft hij al klaar liggen. Appie.

  1. Widi

   Jij vroeg laatst aan Eug of hij vaak in zijn glazen bol kijkt. Heb jij er ook één? Want wat je hier nu doet, is speculeren. Voor de goede orde: ik zeg niet dat hij zal vertrekken. Want ik weet dat gewoon niet. En jij ook niet.

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Een goed verstaander ……. als er geen flinke druk van buitenaf komt blijft hij gewoon zitten ongeacht het resultaat van dit seizoen, of hij moet al een aanbieding op zak hebben. Er zou door mislopen CL en EL nu al een zelf-evaluatie komen toch. Resultaat is duidelijk, we kijken over een jaar verder.

   2. Basisspeler

    Ik geef mijn mening op dit topic. Degene die ruimte geeft tot speculeren is Sar zelf. Ten eerste door dit naar buiten te brengen. Ten tweede door zijn politieke manier van foemuleren. Ten derde door het gedrocht ‘zelfevaluatie’ Wat is de meetlat waar hij langs wordt gelegd? Welke doelstellingen moet hij halen? Od mag hij die ook zelf bepalen?

    1. Indojood

     Overmars heeft zichzelf geëvalueerd en verwijt zichzelf niets. Dat we Europa zijn misgelopen was volgens hem domme pech. Hun kansen ging er wel in en die van ons niet.

Reageren is niet mogelijk.