There are no ads, please add some


KNVB zet in op bekerwedstrijd mét Ajax-fans

Op 20 september staat het bekerduel uit tegen Scheveningen op de agenda. De gemeente Den Haag heeft het idee opgevat om de wedstrijd in het stadion van ADO Den Haag te laten spelen, zonder fans van Ajax. De KNVB lijkt dat echter niet te zien zitten, zo laat een woordvoerder van de voetbalbond weten aan De Telegraaf. “Vanzelfsprekend hebben wij goed contact met de gemeente en de clubs en zetten wij ons ervoor in om er een mooie wedstrijd van te maken met thuis- en uitpubliek. De KNVB is voorstander van wedstrijden waarbij supporters van beide clubs aanwezig zijn. Dat komt de sfeer en kwaliteit van een wedstrijd ten goede.”

“Het is echter zo dat de organisatie van een wedstrijd bij de thuisspelende club ligt. Ook wij zouden het jammer vinden als de gemeente Den Haag zich genoodzaakt zou voelen om de wedstrijd zonder uitpubliek te laten spelen. Een wedstrijd spelen op neutraal terrein is nooit de insteek, tenzij de lokale autoriteiten beslissen dat er uitgeweken moet worden naar een andere neutrale locatie.”

Zie ook eerdere bericht:
05-09-2017: Nog geen locatie bekend voor bekerduel Scheveningen – Ajax


Gerelateerde posts

16 reacties

 1. AFCA my World

  Wat word er weer moeilijk gedaan,totaal onnodig,gewoon in het olympisch stadion,heb je ook geen last van ado-relschoppers ! ⚽️

 2. EugAjax

  Onvoorstelbaar dat we in Nederland niet gewoon even een wedstrijdje kunnen regelen. Vorig seizoen in London Wembley Spurs Chelsea op dag 1 City Arsenal dag 2 in weekend en dan ook nog London marathon. In Barcelona jaren geleden bijv Barca Real en gelijk de Europese top van politici. En zo kan ik wel even doorgaan. Kom op zeg bekerwedstrijdje eerste ronde dit moet mogelijk zijn

 3. Charka53

  Eerst wordt Utrecht de hand boven het hoofd gehouden en nu dit weer het wordt eens tijd dat er met dezelfde maat gemeten wordt.

 4. Kingkong

  De KNVB moet net als ze bij clubs met van die nep velden verplicht moeten stellen dat als je met de grote jongens wil mee doen dat je dan een geschikte accomodatie moet hebben en dit niet ten kosten van de tegen stander mag gaan.

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Dat moet de KNVB vooraf doen en niet na de loting waarbij je deze teams toegang tot het toernooi hebt gegeven. Het lijkt wel mode om niet gooruit te kijken maar pas te reageren als het te laat is. Wat dat betreft zitten Ajax en de KNVB aardig op dezelfde lijn 😀

 5. Widi

  Ik vind het onredelijk om tekeer te gaan tegen de KNVB en de autoriteiten. Er is maar 1 reden voor dit probleem: groepen supporters van Ajax en ADO die elkaar te lijf willen. Daarom komen we al jaren niet meer bij ADO uit. Alleen die supporters en niemand anders is de oorzaak van dit gedoe. Dus als we tekeer willen gaan, doe dat dan tegen die supporters, als je er zelf al geen bent.

 6. Joodst

  Off-topic In navolging van dit alles is het boek uitgekomen van de man die veroordeeld werd voor de dood van picornie! 🖕🏻

  1. Widi

   Ik heb daar over gelezen. Was mede inspiratie voor mijn bovenstaande reactie. Met name dat een deel van de Ajax supporters het nog eens over wil doen om wraak te nemen, irriteerde mij enorm. Ik zeg niet dat ik het helemaal niet begrijp, maar komop, denk na.

 7. Brokamp

  Ben het helemaal met je eens Widi al hoop ik dat we nooit meer toestanden als Beverwijk over ons heen krijgen. Ik proef hier ook wel ees van die ongenuanceerde reacties van mensen. Dank denk je soms zijn die Beverwijk al vergeten of hebben ze die helemaal niet mee gemaakt, nou ik niet. Ik ben het vaak ook niet met alles eens maar probber wel altijd opbouwend te denken. Negatief zijn is zo makkelijk maar je schiet er geen bal mee op.

  1. Widi

   Sommige dingen zijn beschamend. Ik was er natuurlijk niet bij. Maar lees weer dat een flink deel van de Ajacieden bleef staan. Dus waren de anderen kansloos. Nog een wonder dat maar één man het niet overleefde. Een man van nog maar 35 die twee jonge kinderen had. Zijn vrouw dacht dat hij een stokbrood was gaan kopen………Nooit meer van deze waanzin graag.

  2. EugAjax

   Eens Brokamp en Widi. Helemaal met de strekking en nooit meer dit soort taferelen hopelijk. Echter ze spreken steeds vaker af in weilanden a la Russisch model. Neemt niet weg dat ik vind dat men dit soort wedstrijden gewoon moet kunnen organiseren. In buitenland is er ook veel rivaliteit en onzinnig geweld. Maar daar hoor ik nooit een burgemeester iets verbieden….

Reageren is niet mogelijk.