There are no ads, please add some


Keizer: ‘Aankopen nog niet klaar voor basisplaats tegen PEC’

Ajax hervat de Eredivisie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Marcel Keizer gaf, na afloop van het laatste competitieduel tegen VVV-Venlo (0-2), aan dat hij niet meer om Klaas-Jan Huntelaar heen kan maar of de ervaren spits zondag aan de aftrap verschijnt in de Johan Cruijff ArenA wilde Keizer vrijdag op de persconferentie nog niet zeggen. Wel gaf hij aan dat Kasper Dolberg nog altijd zijn eerste spits is en dat de aankopen; Siem de Jong, Maximilian Wöber en Luis Manuel Orejuela zaterdag nog niet hoeven te rekenen op een basisplaats.

Over Siem de Jong: “Hij is fit en voetballend oké. Maar hij vindt zelf ook dat-ie nog wel stapjes moet maken voor de basis. Hij heeft alles meegetraind sinds zijn komst. Je ziet dat hij in de duels sterker is dan de jongere jongens”, zei Keizer. Ook aankopen Maximilian Wöber en Luis Manuel Orejuela krijgen geen basisplaats. “Nee, zij hebben nog niet genoeg trainingen meegemaakt om nu al te gaan wisselen.”

Justin Kluivert traint weer mee na zijn hamstringblessure maar is volgens Keizer ook nog niet zo ver. “100 fit…Nou, hij heeft laatste 2 trainingen meegemaakt. Met hamstringblessures moet je altijd oppassen”, aldus Keizer. Het lijkt erop dat de aanval zal bestaan uit David Neres, Dolberg en Amin Younes.

Tot slot liet Keizer zijn licht schijnen over de afgelopen transferperiode. Directeur spelersbeleid Marc Overmars haalde diverse spelers naar Amsterdam, maar slaagde er niet in om een extra linksback aan te trekken. “Ik had er graag een linksback bij gehad”, aldus Keizer, die zich erbij neer heeft gelegd. “We hebben daar wel opties.” Een van die opties is Daley Sinkgraven, maar hij is nog altijd niet volledig fit. De bedoeling is dat hij zijn rentree maandagavond bij Jong Ajax zal gaan maken.


Gerelateerde posts

52 reacties

 1. Iceman

  Ik Hoop maar dat derest er wel klaar voor is. Want wij mogen geen punten meer morsen. Want wij lopen weer achter de feiten aan zolas altijd. Dus komop Ajax anders zijn die kakkie’s straks weer kampioen wat een nachtmerrie. 😫😫😫😫

  1. Charlie2011

   Dan zeg ik ook dat het voorbij is met het nederlands voetbal. Een incident ok maar 2 x kampioen worden is RAAR.

   1. Charka53

    Daar moeten we niet op rekenen hoor die kakkies krijgen het erg zwaar en dat gaat ze punten kosten .

 2. Widi

  Siem blinkt uit op de training. Die gaan we snel in het veld zien hoor. Balen dat hij Wöber niet durft op te stellen. Zitten we weer met Dijks……

  1. Vak 120

   Ja dit is toch te gek! Iemand kopen en nog niet op durven stellen.hij is er al 2 weken bij!!

 3. Indojood

  Goed gedaan van het TH om onze trainer op te zadelen met Dijks. Ik zei al weken geleden dat er een linksback bij moest maar toen kwamen de pipo’s mij hier zeggen dat het niet nodig was.

  1. EugAjax

   Deze pipo heeft daar nog steeds gelijk in vriend😄👍. Keizer moet niet zeuren. Bosz heeft een linksback voor hem opgeleid die eraan komt. Viergever kan er tijdelijk spelen, we hebben Wöber en OK als vierde keus Dijks, waar iedereen over valt. Dat Keizer dan vervolgens voor zijn vierde keus gaat en die blijkbaar de beste en of fitste back vind ja daar kan ik niks aan doen. Dus nogmaals hij kan kiezen uit drie en binnenkort vier opties op linksback. Hij kiest alleen nu de in onze ogen minste optie. Ja misschien is Keizer dan wel de pipo lijkt me😄. Maar nog even geduld. Let op Indojood Sinky komt er Sinky komt er aan, Let op Indojood Sinky komt er asn Simky komt er aan……😄

   1. Ajaxslied

    Lol Bosz heeft een linksback opgeleid hahahaha als je zulk soort dingen roep ben je inderdaad een pipo.

    1. EugAjax

     Was wat gechargeerd gezegd Ajaxslied omdat Indojood vorig jaar bij positieve dingen riep dat het door Bosz kwam omdat hij niet meer luisterde naar echte Ajax mensen en als dingen fout gingen dan lag het aan de Ajax mensen, vandaar mijn opmerking. Nu heeft Bosz dit zelf niet eens bedacht daar had hij namelijk een echte Ajacied en Cruijffiaan voor nodig…….hey wacht even een beslissing in lijn Johan of zou TBS niet zo denken? 😄

     1. Indojood

      Überpipo, ik heb vaak genoeg gezegd hier dat ik oneens was met Bosz betr. Sinkgraven. Hij is een lichtgewicht die te vaak en te lang geblesseerd is. Ik heb je laatst ook verwezen naar een video van Sinkgraven zelf maar dat vermijdt je hier weer moedwillig.

     2. EugAjax

      Uber pipo hahaha ja mooi gevonden hoor. Je bent wel meer oneens met Bosz hoor daarom moet ik juist ook weleens lachen als je weer eens zegt “gelukkig luisterde Bosz in tweede helft seizoen niet meer naar TH en zo”. Maar goed maakt niks uit. Ik heb de link gezien en volgens mij gaat dat om deze blessure. Voor die tijd is hij toen veel geblesseerd geweest? Volgens mij valt dat mee. Dus te vaak is niet zo, te lang is in dit geval zeker zo. Ik vermijd niks moedwillig je kan me altijd naar mening vragen. Geen probleem. En mbt uitspraken. Ja sorry hoor als meneer Keizer niet door heeft dat hij met Wöber er een optie bij heeft aan de linkerkant (LCV en LB kan hij spelen) dan houd het op. We hebben nu drie goede tot vrij goede linksback spelers. Wat mij betreft discussie gesloten. Genoeg keuze voor Marcel

     3. Geroldkohlen

      Ik ben het met je eens Indo ook sinkgraven niet goed genoeg, verdedigend te zwak. voordeel wat sinkgraven had , is dat oa sanchez veel voor hem kon repareren.

    2. Ab: Ik mis Johan.

     Ja Ajaxlied, welkom in de wonderereactie wereld van Eug. Zo denk je dat hij meent wat hij zegt en zo blijkt het toch een keinkslag te zijnf bewust gechargeerd vanwege opmerkingen van een ander forumlid van een jaar geleden. Eug is liefhebber van helderheid nl. Je weet meestal 1-3 bijdragen later wat hij exact bedoelde. Ik noem dat draaien als een blaadje aan een boom 😉

   2. Indojood

    Gaat ook om de communicatie en berichtgeving. Ja, we hebben een linksback nodig, daarna hoor je er niets over en een week na de transferperiode begint onze trainer er weer over. Ze moeten eens hun uitspraken eens op elkaar afstemmen, stelletje amateurs daar.

  1. De seijs

   Keizer had het toch in dit bericht over een basisplaats? Lees jij nu niet zo goed of heb ik het nou fout! Kingkong

  1. De Nees

   Wat verwacht je van een trainer die als trekpop is aangesteld van het TH. Hij moet alles slikken en het doen met het materiaal wat TH aandraagt. Het is ook te zot voor woorden dat je straks pas half september je aankopen speelklaar hebt. Dan heb je hier nog malloten die slaafs achter dit management blijven aanlopen. De stakkers.

 4. Basisspeler

  Is wel heel erg gesteld met onze defensieve aankopen als ze niet beter zijn dan Dijks en Veltman.
  Als je ze tegen Zwolle al niet in durft te zetten, tegen wie dan wel??
  Ook voorin weer behelpen met Younes, Dolberg en Neres. Waarom geen Huntelaar?

  1. Yindi

   Younes, Dolberg en Neres zouden alle 3 wekelijks spelen bij elke andere Nederlandse club!!
   Zou ik al die opmerkingen van jullie verzamelen dan zou de conclusie zijn dat : Dolberg/ Younes/Neres/Veltman/Zynech/ Dijks/Viergever/ en Schone allemaal niet zouden moeten spelen.
   Als dat niet ronduit belachelijk is dan weet ik het niet meer. Volgens de meesten “kenners” hier op het forum zou Ajax elke wedstrijd winnen met Huntelaar in de spits, Frenkie op het middenveld, Onana op doel en de rest aanvullen vanuit de jeugd.!!!
   Los van de kwaliteit van Frenkie overigens want die heeft hij ontegenzeggelijk wel.
   Denk eens na man, er wordt wat onzin geschreven hier hoor.

   1. Basisspeler

    Rustig kerel, denk om je hart.
    Ieder zijn mening. Ik vind Younes een drama, Dolberg al weken onzichtbaar en Neres niet overtuigend. Betwijfel of ze bij iedere andere eredivisieclub zouden spelen. Geloof ik niks van.
    Veltman en helemaal Dijks zijn een drama! Maar leuk dat jij wel tevreden bent met deze spelers. Je houdt de race om het kampioenschap zo wel spannend. Ajax moet sowieso nog 3 punten goedmaken.

 5. Brokamp

  Natuurlijk hoef je niet het hele elftal om te gooien maar als hij Wober in het centrum zet en viergever op links dan staat het al heel anders. Let op Zwolle heeft een prima ploeg die ook goed op de counter kan spelen met zijn snelle mensen voorin op de vleugels. De spitspositie is de zwakst bezette plaats maar de rest kan best leuk voetballen. Dus opgelet Ajax!!!

 6. Ab: Ik mis Johan.

  Mijn god, we hebben al een fan met een Veltman dekbed, nu ook al een met een Sinky dekbed. Wat hebben die mensen toch in hun ogen? Een balk? Als je in het stadion ziet zie je meer dan op TV, je ziet zaken ver vooruitbal fout gaan. Dat moet het zijn bij deze mensen, ze zien de wedstrijden op TV en denken dan een totaal beeld te hebben. Niet iedereen kan in het stadion zitten natuurlijk maar dan mag je wel een keer iets aannemen van deze mensen. Sinky staat zo vaak verkeerd en Veldman zo vaak uit positie. Voor de backplaatsen is dat funest.

   1. Ab: Ik mis Johan.

    Je zal toch wakker worden, je bed uit stappen en je nog even omdraaien …… is dat schrikken dan.

 7. Vak 120

  Keizer durft zelf geen beslissingen te nemen! Ik hoop voor hem dat we winnen…anders is naar een andere trainer uitkijken!!

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Sanchez kon er wel direct staan. Wiebertje komt ook uit een lopende competitie. Taal hoeft niet echt probleem te zijn. Beetje apart dus.

  2. Kingkong

   Maar als hij wint blijven we een zwakke trainer houden , je zou bijna hopen van niet zodat hij samen met B naar huis kan en we echt opnieuw kunnen beginnen.

 8. AFCA my World

  Gewoon doorgaan waar we gebleven waren,gewoon alles winnen sta je aan het eind van het seizoen met 2 prijzen !⚽️

 9. fjonkman

  Ik weet het niet hoor, een centrale verdediging met de Ligt en Wöber? Is dat niet een beetje héél erg jong? Wie moet die jongens aansturen en corrigeren in het veld dan? Ik ben ervan overtuigd dat deze twee jongens over 1 a 2 seizoenen een hecht blok vormen achterin, met Orejuela als rb en Viergever of Sinkgraven als lb.. maar ik krijg op dit moment toch wel het gevoel dat het wel erg lichtgewicht klinkt… En Sanchez was echt een schot in de roos, niemand had dit van te voren kunnen aan zien komen dat hij zich meteen in de basis zou spelen. Maar ja, dit seizoen geen Europacup, dus genoeg tijd om te groeien…

 10. Valentino

  Wober kan gewoon in de basis starten. Is toch gewoon fit.

  Kan Viergever eindelijk naar links en Dijks naar huis.

 11. Yindi

  Basisspeler, mijn hart is al flink wat jaartjes bij Ajax en voelt zich daar prima bij. Jij mag jouw mening hebben.
  Jij vindt Younes een drama, dan zeg je tegelijkertijd dat Lowe geen verstand van voetbal heeft omdat hij hem steeds uitnodigt voor de ” Manschaft”. Ik denk, weet zeker, dat Lowe het beter ziet dan jij hoor.
  Dolberg heeft idd. wel een dip maar dat ligt niet altijd aan hem alleen. Volgens jou zou hij bij Excelsior (om maar eens wat te noemen) niet spelen en op de bank zitten!! Haha.
  Neres zou volgens jou bij 010 nooit spelen omdat Berghuis zo veel beter is??? Grapje zeker??
  Dat is wat jij dus in feite zegt he? Vind je dat echt zo, kan het bijna niet geloven man.

 12. Ton

  Internationale aankopen kunnen niet spelen tegen PEC? Dan heb je weinig vertrouwen in je eigen spelers 🙁

Reageren is niet mogelijk.