There are no ads, please add some


Ziyech mist penalty en wordt direct gewisseld door bondscoach Renard

De strijdbijl tussen Hakim Ziyech en de bondscoach van Marokko, Herve Renard, is zo goed als begraven maar dinsdagavond was er toch weer een opmerkelijk moment tussen beide heren. Bij de stand van 0-0 kreeg Ziyech een kwartier voor tijd de kans om uit een strafschop Marokko op voorsprong te schieten tegen Mali maar de Ajacied zag zijn inzet gekeerd door de doelman van Mali. 

Direct na zijn gemiste strafschop werd Ziyech door bondscoach Hervé Renard gewisseld voor Tannane maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. Marokko is de huidige nummer twee in groep C van de Afrikaanse WK-kwalificatiereeks. Ivoorkust, dat eerder op de dinsdag verrassend verloor van Gabon (1-2) blijft koploper met een voorsprong van één punt. Alleen de nummer één in de groep plaatst zich voor het WK in Rusland. Ziyech was vrijdag nog de grote uitblinker van Marokko in het gewonnen thuisduel (6-0) met Mali. Ziyech scoorde tweemaal en bereidde twee doelpunten voor.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

45 reacties

   1. Litmanen

    Ziyech moet maar even geen vrije trappen nemen of strafschoppen.
    Bij Ajax raakt hij tegenwoordig eerder de tweede ring dan het doel.

    Blijkbaar durft niemand dat tegen hem te zeggen als hij weer eens een bal opeist.

    Het is niet erg als er eens een periode is waarin een speler door de druk op dat gebied wat minder scoort, maar dan mag je wel op een portie zelfkennis hopen.

  1. DannyK

   Ik vind dat dat soiesow verplicht moet zijn! Geboorteland is t land waarje voor moet spelen.
   Einde dubbele paspoorten en keuzes maken tussen landen.

    1. Marc Overdwars

     Dus als mijn ouders voor werk in Columbia waren was ik nu een Columbiaan. Het bljjft een lastige. 1 paspoort lijkt mij niet lastig en logisch

     1. Marc Overdwars

      Precies! Wás ik maar in Columbia geboren. Was ik nu waarschijnlijk oud Ajacied en nu Columbia scout. (En of tolk bij het eerste) Beter dan mijn Bon Boys zaterdag 1 carriere…..

 1. Basisspeler

  Zou de wissel ook los van de gemiste penalty gedaan gepland zijn? Tuurlijk! Standaard wissel rond de 70e-75e minuut.
  Tjonge.. verder niks te melden zeker.

 2. Brokamp

  Als Hakim nu voor Nederland had gespeeld was hij er ook niet vrolijk van geworden. Deze jongens hebben ouders die uit een hele andere cultuur komen en dat kunnen en willen ze niet los laten. Kijk maar naar de Nederlanders die geemigreerd zijn naar bv Canada, die komen nu na 30 a 40 jaar nog allemaal bij elkaar en laten dat niet los. En het zijn niet alleen de Marokaans jongens. Kijk maar naar het elftal van Curacao. Ik kan me er wel wat bij voorstellen, zeker als je zo gepiepeld bent door van Basten en Danny Blind, wat een ego’s.

  1. Indojood

   Toch gaat die vlieger niet altijd op. Boulahrouz, Affelay, El Ghazi hebben voor NL gekozen.

   In het geval Ziyech, dat blijft een open wond. Hij was geselecteerd en hij was er trots op, door een blessure viel ie af en toen werd het stil. Dom, dom, dom.

    1. Indojood

     Hij kwam toen al in aanmerking voor Oranje dus status genoeg, zou je denken. Gewoon slecht gemanaged van Blind en Van Basten.

     1. Widi

      Eens Indojood. Blind had zich niet moeten laten leiden door van Basten die de pest had aan Ziyech.

 3. Kingkong

  Hier uit blijkt wel dat Ziyech moeilijk zijn concentratie kan vast houden over meerdere duels , aandachts puntje!

  1. JohnDoe77

   Ik begrijp ook niet helemaal waar die opmerking vandaan komt. Als die trainer (die de hele wedstrijd ziet en niet alleen een klein stukje op dit forum leest over een gemiste penalty) hem laat staat tot het laatste kwartier, zal hij zo slecht niet geweest zijn!

   Iets beter dit soort opmerkingen onderbouwen is wel prettig voor de discussie; aandachts puntje!

 4. Widi

  Bij ons moet hij geen penalties nemen. En ook niet zo heel veel vrije trappen. Eerst maar eens elke dag een half uur oefenen.

  1. Yindi

   Eens Widi. Hij eist ze (opvallend) steeds op maar op bepaalde plekken heb ik een beter gevoel bij Lasse.

   1. Litmanen

    Helemaal eens. Vedette Ziyech moet maar eens de regels nalezen. Een doel is 7,15 meter breed, je zou zeggen, moet te moeilijk zijn voor iemand met zoveel talent.
    Het ergste is dat arrogant de bal opeisen en hem dan tegen het televisie-scherm aanknallen.

 5. Kingkong

  Basis en Johnd ondermeer het missen van penalty’s op belangrijke momenten en het vaak niet serieus aanwezig zijn grote gedeeltes van wedstrijden bewijst min of meer mijn stelling dat Ziyech niet alles uit zijn mogelijkheden haalt.

 6. Kingkong

  Overigens hoop ik dat hij mijn mening zal logenstraffen dit seizoen dan zijn we allen gelukkig wij , ajax ,en hij .

 7. JohnDoe77

  Dat het opvallend is dat hij -met zijn prachtige traptechniek- nooit scoort uit een vrije trap is inderdaad opmerkelijk. Meer oefenen lijkt logisch, al weet ik niet hoe veel hij daar nu al op oefent!

 8. AFCA my World

  Je kunt niet elke wedstrijd de beste zijn,zelfs Messi en Ronaldo lukt het niet,dus niet getreurd,komt goed ! ⚽️

 9. Iedereen heeft een mening

  Een wedstrijd duurt minimaal 90 minuten en als je dan alleen via een penalty had kunnen winnen dan was het droevig gesteld. Penalty’s kunnen nu eenmaal gemist worden. Als dat de reden was voor de wissel dan heb je als coach wel een heel beperkte kijk op het spelletje. 🤔🤔🤔🤔

 10. EugAjax

  Ziyech is geen penalty en vrije trappen specialist, hoewel hij zelf anders denkt waarschijnlijk. Hakim moet eerst weer even terug naar de basis en daarna weer proberen beslissend te willen zijn.

  1. Ab: Ik mis Johan.

   Bij Twente wist hij ze er toch leuk in te schieten hoor. Hij kan het wel, lukt alleen bij Ajax nog niet. Toch grotere druk.

 11. Gido

  Blunder van de coach. Ziyech is gewoon een hele slechte penaltynemer. Niet koelbloedig genoeg. Niet voor niets neemt Dolberg of Schöne de penalties bij Ajax.

Reageren is niet mogelijk.